سر یک پیکرک سفالی
قدمت :دوره نوسنگی،
حدود ۵۳۰۰-۶۲۰۰ پیش از میلاد
محل کشف سنگ چخماق، شاهرود، سمنان
🗞 @Ancients ⏳
دوم راهنمایی یه معلم تاریخ داشتیم، جلسه اول بعد از سلام علیک، درِ گوش یکی از بچهها یه جمله گفت؛
قرار شد اون به بغل دستیش بگه و همینطور دهن به دهن برسه آخر کلاس.
نفر آخر که جمله رو گفت، اولی گفت اصلا این نبود جمله.
معلممون گفت بچهها، کل تاریخو همینجوری نوشتن...
🗞 @Ancients ⏳
شرابی تلخ میخواهم که مردافکن بود زورش
که تا یکدم بیاسایم ز دنیا و شر و شورش
« حضرت حافظ »
🗞 @Ancients ⏳
مسجد جامع ورامین سومین بنای مهم تاریخی آن حوزه متعلق به دوره ایلخان ابوسعید است. این مسجد از نمونههای کامل مساجد چهار-ایوانی بوده که نه تنها از لحاظ ساختمان عظیم و گنبد عالی آجری دارای مقام و منزلت صنعتی مهمی است بلکه به واسطه داشتن تزیینات فراوان کاشیکاری معرق و گچبری و کتیبههای تاریخی و انواع خطوط مختلف جز آثار مهم هنری ایران به شمار میرود.
ساختمان مسجد در حال حاضر شامل بقایای سردر، طاقنمای اطراف، دو رواق شمال و جنوبی، شبستان و ایوان و گنبد عظیم آجری و بناهای جنبی شبستان است.
برجستهترین قسمت تاریخی و تزیینی این جامع کتیبه کاشی معرق سر در است که به خط ثلث ممتاز سیاهرنگ در متن لاجوردی نصب شده است. بانی ساختمان مسجد ابوسعید بهادرخان، ایلخان مسلمان مغول است که در سال ۷۲۲ هجری قمری به ساختمان این جامع همت نموده است. در شبستان مسجد ایوان رفیع آن تزیینات جالبی از زمان ساختمان آن باقی مانده که از لحاظ اشکال هندسی و ریزهکاریها و ظرافت نقش و نگار کمنظیر است.
در داخل شبستان و در درون دو قاب آجری، لوحی از زمان شاهرخ بهادر تیموری نصب شده که مورخ به سال ۸۲۱ هجری قمری است.
🗞 @Ancients ⏳
قالی بافته شده در کرمان مربوط به قرن ۱۰هجری قمری با طرح و نقشه گلدانی مربوط به عصر صفوی
متن اصلی قالی آجری رنگ است . نقش قالی از لوزیهایی تشکیل گردیده است که بوسیله شاخه های مواج و گلهای شاه عباسی و اسلیمی ها و ختایی های متصل بهم شکل گرفته اند . در رئوس آنها نقش گلدانهایی به صورت واقعگرایانه و یا به صورت تجرید یافته و به شکل چنگ دیده می شوند .
گویی تمام گل و بوته ها از این گلدانها نشات گرفته است . یکی از قدیمترین قالی های گلدانی در موزه های اسلامی استامبول نگهداری می شود . این قالی در کرمان و حدود سده ۱۰ ه ق. بافته شده است .
🗞 @Ancients ⏳
پس از یافتن نقش برجسته خزانه تخت جمشید به وسیله اشمیت، بخشهای آسیب دیده نیمه راست نقش برجسته شرقی پس از بیرون آوردن از زیر خاک به موزه پارسه انتقال یافت، در حالیکه نیمه سمت چپ که بهتر مانده بود و نیز بخشی کوچک از بخش زیرین سمت راست در جای اصلی خود بر جای گذاشته شده و در زمینه ای از آجر با کاهگل اندود و مرمت شد. همه تکه های شکسته نقش برجسته که در موزه جا داشت بوسیله گروه ایتالیایی و با دقت به هم متصل گردیده و چهار تکه دیگر از این نقش برجسته که پس از آن پیدا شد، بوسیله گروه به بازسازی اشمیت افزوده گردید، سالهای چهل و سه تا پنجاه و هفت خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
#حکایت👌
فردی دچار بیماری گِل خواری بود و چون چشمش به گِل می افتاد، اراده اش سست می شد و شروع به خوردن آن می نمود. وی روزی برای خریدن قند به دکان عطاری رفت. عطار در دکان سنگِ ترازو نداشت و از گِل سرشوی برای وزن کشی استفاده می کرد.
عطار به مرد گفت: من از گِل به عنوان سنگِ ترازو استفاده می کنم. برای تو مشکلی نیست؟
مرد گفت: من قند می خواهم و برایم فرق نمی کند از چه چیزی برای وزن کشی استفاده کنی. در همین هنگام مرد در دل خود می گفت:
چه بهتر از این! سنگ به چه دردی می خورد برای من گِل از طلا با ارزش تر است. اگر سنگ نداری و گِل به جای آن می گذاری باعث خوشحالی من است.
عطار به جای سنگ در یک کفه ی ترازو، گِل گذاشت و برای شکستن قند به انتهای مغازه رفت. در همین اثنا، مرد گِل خوار دزدکی شروع به خوردن از گِلی که در کفه ی ترازو بود کرد. او تند تند می خورد و می ترسید مبادا عطار متوجه ماجرا شود.
عطار زیرچشمی متوجه ی گل خوردن مشتری شد ولی به روی خودش نیاورد. بلکه به بهانه پیدا کردن تیشه قند شکن، خود را معطل می کرد.
عطار در دل خود می گفت: تا می توانی از آن گل بخور. چون هر چقدر از آن می دزدی در واقع از خودت می دزدی! تو بخاطر حماقتت می ترسی که من متوجه دزدیت بشوم. در حالیکه من از این می ترسم که تو کمتر گل بخوری! تا می توانی گل بخور. تو فکر می کنی من احمق هستم؟ نه! این طور نیست. بلکه هنگامی که در پایان کار، مقدار قندت را دیدی، خواهی فهمید که چه کسی احمق و چه کسی عاقل است
این داستان یکی از حکایت های زیبای مولوی در مثنوی معنوی است. مولانا با ظرافتی ستودنی گل را به مال دنیا و قند را به بهای واقعی زندگی آدمی تشبیه می کند.
در نظر او آنان که به گمان زرنگ بودن تنها در پی رنگ و لعاب دنیا هستند همانند آن شخص گِل خواری هستند که پی در پی از کفه ترازوی خود می دزدند که در عوض از وزن آنچه در مقابل دریافت می کنند، کاسته می شود.
🗞 @Ancients ⏳
آن دوره که سقف خانه ها چوبی بود
دلها همه غرق شادی و خوبی بود
حالا که نمای خانه ها سنگ شده
دلها همه با نما همآهنگ شده...
🗞 @Ancients ⏳
سرتیپ محمد درگاهی رئیس نظمیه تهران کسی بود که در سال ۱۳۰۸ زندان قصر را ساخت ولی دو روز بعد از افتتاح زندان توسط رضاشاه برکنار و چند ماهی در زندانی که خودش ساخته بود افتاد!!
🗞 @Ancients ⏳
روزگار عـوض شــد
مثـل دفتـرهای قـدیمی بودیـم
دو بـه دو باهـم
هـرکدام را کـه میکندند
آن یکـی هـم کنـده میشـد
حـالا سیمی مان کردنـد
کـه با رفتن دیگـری
کَکِ مان هـم نَگزد...
🗞 @Ancients ⏳
کتیبه های داریوش در مصر تفاوتهایی با دیگر کتیبههای او دارد.
برای نمونه در کتیبه های مصر آفرینش آسمان پیش از آفرینش زمین آمده است و یا اینکه از آوردن عبارت معروفش «یک شاه از بسیاران، یک فرمانروا از بسیاران» خودداری شده است.
🗞 @Ancients ⏳
سال ۱۳۳۸ ، اصفهان
بستنی فروش در حال تهیه بستنی سنتی با نون بستنی های گرد
🗞 @Ancients ⏳