فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبرستان تاريخي و اسرارآميز كه به عنوان زيباترين قبرستان جهان نيز معروف است!
در حاشیۀ شهر المنیا در کشور مصر قبرستانی با نام «زاویة المیتین» قرار دارد که غربیها آن را با عنوان «شهر مردگان» میشناسند. این یکی از گورستانهای بزرگ دنیا است، اما آن چیزی که باعث شهرت آن شده وسعتش نیست بلکه زیبایی رازآلود و خیرهکنندۀ آن است.
این گورستان شبیه به دریایی است که گنبدهای مخروطی و خاکیرنگ مثل امواجی بیشمار در پهنۀ آن به چشم میخورند. هر کدام از قبرهای این گورستان گنبدی برای خودش دارد. این گورستان چندین کیلومتری، برای قرنها توسط مسلمانان و مسیحیان قبطی مورد استفاده بوده است.
اما یک ویژگی جالب دیگر این گورستان این است که اینجا فقط «شهر مردگان» نیست بلکه شهر زندگان هم هست. تعداد زیادی از مردم فقیر و مهاجر مصری در این گورستان زندگی میکنند. بیشتر آنها برای خودشان خانههایی در این منطقه ساختهاند، اما تعداد کمی از آنها حتی از ساختمان مقبرهها برای سکونت استفاده میکنند.
🗞 @Ancients ⏳
قِسِر در رفتن!
وقتی كسی از بلايی كه فرد ديگری ميخواسته به سرش در بياورد گريخته و يا از بلايی طبيعی جان سالم بدر برده باشد ميگويند « فلانی هم قسر در رفت»
اين تركيب از اصطلاحات دامپروری است. در گويشهای محلی «قَسَر» هم گفته ميشود و در معني به گوسفند مادهای اطلاق شده كه جفت نخورده و باردار نشده است و يا ديگر توان باروری ندارد. مانند ميشهای پير. در فرهنگ دهخدا آمده است :« به گاو یا گوسفند مادهای که در طول یک دورهی پرواربندی از زیر گاو یا گوسفند نری در برود و باردار نشود، میگویند «قِسِر»! و به این گاو یا گوسفند می گویند که قِسِر در رفته است!
🗞 @Ancients ⏳
هیتلر با سیگار کشیدن مخالف بود
هیتلر در زمان جوانی به شدت سیگار می کشید به نحوی که گاهی روزانه بین 25 تا 40 نخ سیگار دود می کرد. اما بعد از مدتی متوجه شد که این عادت علاوه بر این که برای سلامتی وی مضر است در واقع دور ریختن پول ارزشمند است. بدین ترتیب وی سیگار کشیدن را کنار گذاشته و حتی از بوی سیگار نیز متنفر شد. وی در طول جنگ جهانی دوم یکی از بزرگ ترین کمپین های مخالفت با مصرف سیگار را راه اندازی کرد و تمرکز خود را بر روی آسیب هایی که کشیدن سیگار به بدن وارد می کرد قرار داد. وی دوستان نزدیکش را نیز به ترک سیگار تشویق کرده و هر کدام از آن ها که سیگار را ترک می کرد یک ساعت طلایی از هیتلر دریافت می نمود.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به پوشش زنان انگلیسی توجه کنید.
این فیلم حدودا صد و پانزده سال پیش ضبط شده است.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شورلت کامارو ۱۹۶۸؛ آدم دلش آب میشه
🗞 @Ancients ⏳
موجودات افسانه ای ایران باستان
در باور مردمان بختیاری نشین (چهارمحال بختیاری و خوزستان) شکارچی ای به نام "کوه میر" وجود دارد. "کوه میر" مردی قدبلند و چهارشانه با هیکلی درشت است. او در مناطق کوهستانی از فاصله ای دور به هر که شلیک یا سنگ پرتاب کند، باعث مرگ آن میشود.
معروف است هر کسی کاری اشتباه کند، به او میگویند: کوه میر زَنات (به هلاکت برسی).
🗞 @Ancients ⏳
در قرن 18 میلادی، کتاب خواندن بین نوجوانان تا حدی رواج پیدا کرده بود که خانوادها نگران شده بودند و بسیاری از مردم از آن به عنوان بیماری یا تب کتاب خوانی یاد می کردند.
🗞 @Ancients ⏳
ارگ بم در اواخر قاجار و زمانی که بعنوان پادگان نظامی استفاده میشد
🗞 @Ancients ⏳
نخستین کسی که به صورت علمی به پزشکی توجه کرد بقراط یونانی بود؛ وی در سدهٔ پنجم قبل از میلاد زندگی میکرد. از نظر بقراط جادو و خواندن اوراد سحرآمیز در مداوای بیماری هیچ ارزشی ندارد!
🗞 @Ancients ⏳
موجودات افسانه ای ایران باستان
بلنیاس یا آپولونیوس در آغاز قرن اول میلادی در شهر تیانای رم به دنیا آمده است. در کتب اسلامی وی را حکیم و
صاحب طلسم ،جادو و ساحر دانستهاند. کارهای فوقالعاده و کرامات بسیاری به او نسبت دادهاند و خرافات و افسانههای بسیاری آمد. در اسکندرنامهی نظامی آمده است که اسکندر به سمت مرزهای ایران میتازد و پس از شکست داریوش سوم هخامنشی، به اشغال ایران روی میآورد. او پس از فتح آذربایجان به سپاهان(اصفهان) میشتابد و قصد دارد تا آتشکدهی آنجا را ویران کند، اما دختری از نسل سام به نام آذرهمایون با یاری گرفتن از جادو، به عنوان یک ترفند نظامی، خود را به شکل اژدهایی درمیآورد تا مانع از تخریب آتشکده شود. جنگ طولانی سپاه اسکندر را زمینگیر کرده بود و سرانجام نقشههای بلیناس، یک طراح و استراتژیست ماهر جنگی، پیروزی را برای ارتش اسکندر رقم میزند. بَلیناس، نیرنگ آذرهمایون را خنثی میکند و سپس او را به همسری برمیگزیند و از وی فوت و فن جادوگری میآموزد و به این خاطر، به بَلیناس جادوگر مشهور میشود.
منبع:
پیکرگردانی دختر جادو به اژدها در اسکندرنامه ی نظامی گنجوی/
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گمشده در دل تاريخ!دژ شگفت انگيز ساساني🏰🗻
قلعه شميران يا سميران از مهمترين قلاع ايران باستان🏰
قلعه شمیران (سمیران) بازماندهٔ ارگی تاریخی در شهرستان قزوین، بخش طارم سفلی است. پیشینهٔ آن به دوران قبل از اسلام میرسد
این قلعه قریب به دو قرن جزء قلعههای اسماعیلیان بوده و پس از نابودی آنها با هجوم هلاکو، تا پایان دوره صفوی نیز در کشمکشهای سیاسی اهمیتی بسزا داشتهاست.
نام شمیران بارها در متون آمده است. شمیران مرکز طارم بود و قلعه درکنارشهر قرار داشت. دیواری گرد شهر و قناتی در میان قلعه تا کنار رودخانه وجود داشت که از آن جا آب برمیداشتند
🗞 @Ancients ⏳
«پفک نمکی»
علی خسروشاهی (بنیان گذار شرکت مینو) در سفرهایش به خارج مرتب در نمایشگاهها و مغازهها نمونه اجناس متفاوت را جمع میکرد و میچشید. در یکی از این امتحانات به محصولی برخورد که بعدها در ایران با نام پفکنمکی به بازار عرضه شد.
جنسی که علی خسروشاهی به آن برخورد کرده بود محصول شرکت آمریکایی بئاتریس فودز بود.
هرکس این محصول را چشید از آن خوشش آمد و لذا، بلافاصله با تولیدکننده محصول تماس گرفته شد تا محصول تحت لیسانس آنها ساخته شود.
مذاکرات صورت گرفت و قرارداد لازم امضا شد. جالب این بود که شرکت بئاتریس به جای خواستن درصدی از فروش برای حق لیسانس، ماشینآلات ساخت پفکنمکی را به نام «اکسترودر» به گروه صنعتی مینو اجاره میداد و بدین ترتیب حق لیسانس خود را دریافت میکرد.
حسن خسروشاهی درباره نامگذاری این محصول میگوید:
در دوران کودکی با مادرم به قنادی مینا در ابتدای خیابان نادری میرفتیم. آنها یک شیرینی داشتند به نام پفک که خیلی مورد علاقه من بود.
محصولی هم که قرار بود ساخته شود خیلی پف داشت و چون محصولی شور بود من تصمیم گرفتم اسم آن را پفکنمکی بگذارم و با عجله زیاد و برای اینکه مبادا دیگری اسم مشابهی ثبت کند این اسم را ثبت کردم
🗞 @Ancients ⏳
شمشير بسيار زيباى هخامنشي از جنس طلاى ناب با دو سر شير در قسمت دسته كه در همدان كشف شده و در موزه ملي ايران نگهدارى ميشود
🗞 @Ancients ⏳
پنج انسان سرشناسی که در ایام پیری مهم ترین کار را انجام دادند ...
تولستوی در 82 سالگی کتاب «من نمیتوانم ساکت باشم» را نوشت.
جرج برناردشاو در 93 سالگی نمایشنامه «قصههای خارق العاده پند آموز» را نوشت.
پیکاسو در 90 سالگی بهترین نقاشیهایش را کشید.
چرچیل در 82 سالگی کتاب «تاریخ کشورهای انگلیسی زبان» را نوشت.
سامرست موام در 84 سالگی کتاب «دیدگاهها» را نوشت.
«هیچوقت برای هیچ چیز دیر نیست»
🗞 @Ancients ⏳
طولانی ترین خودروی دنیا یک لیموزین 26 چرخ بوده و طول این ماشین 30 متر می باشد. داخل این لیموزین بسیار زیبا طراحی شده به طوری که گفته میشود مجهز به استخر نیز هست. در دو طرف این خودرو دو کابین مجزا برای راننده و مکانی برای فرود هلیکوپتر روی آن در نظر گرفته شده است. سازنده این خودروی فوق العاده "جی اوبرگ" نیز اهل کالیفارنیا است.
🗞 @Ancients ⏳
بزرگترین فرش دستباف جهان در مسجد جامع کرمان که بعدها به آمریکا منتقل شد.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تابوتهای ۳۳۰۰ ساله
فرعون توت عنخ آمون
هزاروصدکیلو طلایناب
شگفتی جهان باستان
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کشورهایی که قبلا بخشی از ایران بودند.
🗞 @Ancients ⏳
عکسی کمتر دیده شده از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در حفاری های اطراف تخت جمشید که منجر به پیداشدن چندین گور دسته جمعی گردید.(اوایل پهلوی)
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظر سفیر انگلیس در مورد ایران
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیولا مرغی به نام کمگ یا کمک در آسمان پرواز میکرد . وقتی بال میگشود نه نور و نه قطرهای باران به زمین میرسید. آدمیان را هم مثل دانه برمیچید و میخورد. وجودش باعث خشکسالی و از بین رفتن محصول شده بود تا اینکه گرشاسب دلاور هفت شبانه روز او را تیرباران کرد و کمگ فرو افتاد. این یک اسطوره ایرانیست؛ حالا نگاهی کنیم به یک اسطوره مایایی در آن سر دنیا آن هم در دوران باستان. مرغ هیولاپیکری به نام ووکوب کاکیش یا هفت طوطی را دو برادر قهرمان به نامهای هوناهپو و شبالانکه که از خدایان اساطیری مایا هستند با تلاش بسیار شکار میکنند. از پرهای درخشان این هیولا هم در رویارویی با خدایان مرگ استفاده میکنند.
شبالانکه و هوناهپو را در انیمیشن به سوی الدورادو میبینیم. همین طور در سهگانه نبرد.
برگرفته از کتابهای فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی. مینوی خرد. اساطیر ایران. جهان اسطورهها(بخش اسطورههای آزتک و مایا ترجمه آقای عباس مخبر)
🗞 @Ancients ⏳