پنجشنبه؛
3 خرداد 1403 هجری خورشیدی؛
23 مه 2024 میلادی؛
14 ذیالقعده 1445 هجری قمری
🔹آزادسازی خرمشهر پس از 577 روز اسارت طی عمليات بيت المقدس از چنگ ارتش بعثی عراق توسط دلاورمردان ایران زمین در جریان جنگ تحمیلی - 1361 ش
🔹روز مقاومت، ایثار و پیروزی، روز
خرمشهر/ آغاز هفته فرهنگی مقاومت آبادان و خرمشهر
🔹شروع محاصره نیشابور توسط جبه نویان در پی حمله مغول به نیشابور - 599 ش
🔹تشییع جنازه یپرم خان ارمنی در تهران با تشریفات شکوهمند در حالیکه جنازه را روی لوله توپ گذاشته بودند - 1291 ش
🔹زادروز زندهیاد احمد صدر حاجسیدجوادی، از نخستین عضوهای نهضت آزادی ایران و عضو شورای انقلاب اسلامی ایران، وزیر کشور، وزیر دادگستری در دولت موقت مهندس بازرگان، از اعضای نهضت مقاومت ملی ایران و نماینده مردم قزوین در دوره نخست مجلس شورای اسلامی و به مدت 30 سال سرپرست دائرةالمعارف تشیع در قزوین - 1296 ش
🔹وقوع زمينلرزه شدید 5.7 ریشتری در کاجدرخت خراسان و جانباختن دست کم 2219 تن و وقوع خسارات عظیم مالی - 1302 ش
🔹زادروز زندهیاد احمد اقتداری معروف به احمدخان اقتداری، ایرانشناس، پژوهشگر خلیج فارس و جغرافیای تاریخی و فرهنگی مناطق جنوبی ایران و استاد دانشگاه تهران، دومین شهردار شهر لار و رئیس سابق اداره فرهنگ لارستان، و رئیس دفتر مطالعات خلیج فارس در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در شهرستان لار استان فارس - 1304 ش
🔹زادروز زندهیاد نعمت حقیقی فیلم ساز و فیلمبردار برجسته و پدر مانی حقیقی کارگردان و بازیگر - 1318 ش
🔹زادروز بیژن بیژنی، خواننده موسیقی سنتی ایرانی و خوشنویس در شهرستان بابل استان مازندران - 1332 ش
🔹درگذشت منیرالدین بیروتی رماننویس و نویسنده مطرح ایرانی در شهر بغداد کشور عراق - 1349 ش
🔹زادروز حمیدرضا آذرنگ بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون، نويسنده، کارگردان و صداپیشه در تهران - 1351 ش
🔹ورود ملک خالد پادشاه عربستان سعودی به تهران - 1355 ش
🔹انتشار اعلامیهای بدون امضا در مورد تعطیل سراسری کشور در 15 خرداد - 1357 ش
🔹اعدام اکبر گودرزی، رهبر و بنیانگذار گروهك تروریستی فرقان و فروپاشی نسبی اين گروه - 1359 ش
🔹درگذشت محمدامین اديب طوسی اديب و پژوهشگر مطرح - 1361 ش
🔹سقوط هواپیمای ایلیوشین-76 در نزدیکی کرمانشاه و کشته شدن 4 سرنشین آن - 1370 ش
🔹درگذشت عماد رام با نام اصلی عمادالدین رام خواننده، آهنگساز و نوازنده مطرح در شهر دوسلدورف آلمان - 1382 ش
🔹درگذشت محمدرضا آقاسی شاعر مطرح آینی - مذهبی شیعه در سن 46 سالگی به علت بیماری قلبی - عروقی - 1384 ش
🔹درگذشت کامبیز جمالی بازیکن سابق فوتبال ایران و باشگاه تاج تهران و تیم ملی فوتبال ایران - 1389 ش
🔹انفجار در پالایشگاه آبادان هنگام برگزاری مراسم افتتاح طرح بنزینسازی در فاز سه پالایشگاه آبادان با حضور محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری وقت، پس از خروج هیئت دولت و آتشسوزی، پخش گازهای سمی و کشته و زخمیشدن تعدادی از کارکنان پالایشگاه - 1390 ش
🔹درگذشت بانو سَتّاره فرمانفرمائیان، مادر مددکاری اجتماعی ایران، فرزند عبدالحسین میرزا فرمانفرما از شاهزادگان و شخصیتهای با نفوذ قاجار و اولین دانشجوی ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بود که لیسانس جامعهشناسی گرفت و نویسنده در شهر لسآنجلس آمریکا - 1391 ش
🔹اعدام مَهآفرید امیرخسروی معروف به امیرمنصور آریا متهم به اختلاس چندهزار میلیارد تومانی (2800 یا 3000 میلیارد تومان) به عنوان مفسد فیالارض در زندان اوین تهران - 1393 ش
🔹سقوط یک فروند چنگدو جی-7 یا اف-7 نیروی هوایی ارتش در انارک اطراف شهرستان نائین اصفهان و شهادت دو خلبان این هواپیما به نامهای سرهنگ دوم زمانی و ستوان یکم بای از پایگاه هشتم شکاری اصفهان - 1401 ش
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
پنجشنبه؛ 3 خرداد 1403 هجری خورشیدی؛ 23 مه 2024 میلادی؛ 14 ذی
🔹شكست گرانيكوس، نخستين روز سياه ايرانيان - 334 پ.م
نيروهای ايران در شمال غربی قلمرو اين دولت و در كنار رود گرانيكوس (شمال غربی تركيه) از سپاه اسكندر مقدونی كه از نظر شمار كمتر از آنان بود شكست خوردند، و شايد اين روز، نخستين روز سياه در تاريخ ايرانيان باشد. علت شکست اين بود كه اسكندر با تاكتيك نوينی كه برای افسران ايرانی تازگی داشت و نيز تسليحات نوظهور از جمله نيزههای بلند پنج متری وارد جنگ شده بود. به علاوه، آن دسته از نظاميان يونانی زبان اجير شده برای خدمت در ارتش ايران كه پنج هزار پياده سنگين اسلحه بودند وفاداری كامل نداشتند. فرماندهی نيروهای ايران با دو ژنرال به نام های سپهرداد و تيرداد بود كه سپهرداد در نخستين برخورد دو نيرو كشته شد و سربازانش كه در قسمت راست جبهه میجنگيدند با مرگ او روحيه خود را از دست دادند.
🔹آغاز جنگهای سی ساله مذهبی در اروپا - 1618 م
🔹زادروز فریدریش روکرت، شاعر آلمانی مترجم اشعار حافظ به آلمانی - 1788 م
🔹ناپلئون بناپارت امپراتور فرانسه خود را پادشاه ايتاليا نيز اعلام داشت. ناپلئون با شکست دادن ارتش اتريش، بخش بزرگی از ايتاليا را متصرف شده بود - 1805 م
🔹زادروز داگلاس فربنکس، بازیگر آمریکایی و اولین بازیگر نقش زورو - 1883 م
🔹درگذشت جان داويدسُن راكْفِلِر سرمايه دار معروف آمريكايی - 1938 م
🔹امضای اتحاد نظامی ـ سياسی 10 ساله آلمان و ايتاليا معروف به پيمان فولادين ميان هيتلر و موسولينی - 1939 م
🔹تشكيل جمهوری فدرال آلمان پس از جنگ جهانی دوم توسط متفقين - 1949 م
🔹تصويب قانون اساسی مشروطيت ايران - 1324 ق
پس از تاسيس مجلس شورای ملی به دستور مظفرالدين شاه قاجار، نمايندگان منتخب، سعی در تدوين قانون اساسی داشتند، آزاديخواهان واقعی درصدد بودند تا قدرت ملی را افزون سازند ولی درباريان تمايل داشتند قدرت را در وجود شاه متمركز كنند و مجلس را به صورت يك هيئت مشورتی درآوردند. سرانجام با پيروزی آزاديخواهان، متن قانون اساسی مشروطيت با 51 اصل به امضاء مظفر الدين شاه قاجار رسید
🗞 @Ancients ⏳
تخت جمشید هنگام اکتشاف از زیر خاک و خاکستر
شکوه و عظمت ایران بزرگ
🗞 @Ancients ⏳
هنگامی که یعقوب لیث در جنگ با “طوق بن مغلس”، او و سپاهش را با زر و زیور و تجملات فراوان دید، چکمه خود را که در آن قدری نان خشک گذاشته بود بیرون آورد و گفت:
"دو ماه بیشتر است که چکمه از پا بیرون نیاورده و با نان خشک که در چکمه گذاشتهام، گذران میکنم"
یعقوب لیث صفاری نخستین کسی بود که زبان پارسی را ۲۰۰ سال پس از ورود اسلام به ایران، به عنوان زبان رسمی ایران اعلام کرد و اینگونه بود که نام یعقوب در تاریخ جاودانه ماند.
📚منبع: فارس نامه ناصری، حسین فسایی
🗞 @Ancients ⏳
کودک شانگهای
سال 1937 میلادی، دو سال قبل از جنگ جهانی دوم، ژاپن به چین حمله کرد. عقبنشینی نیروهای چینی شهر شانگهای را در محاصره ارتش ژاپن قرار داد.
نیروهای زاپن اعلام کردند شهر را بمباران خواهند کرد.
این کار ساعت چهار بامداد روز بعد انجام شد؛ اما به جای تاسیسات نظامی، ایستگاه راهآهن شانگهای که مملو از مردم عادی که در حال تخلیه شهر بودند – در هم کوبیده شد. بیش از 1500 زن ومرد و کودک کشته شدند.
گرچه خبرنگاران شهر را ترک کرده بودند، اما یک نفر باقیمانده بود. ”وانگ“ یک عکاس ساده، که این کودک گریان زخمی را در میان آوارها دید و عکسی تاریخی گرفت.
چند لحظه بعد مردی به کمک این کودک آمد و او را از مهلکه خارج کرد. انتشار این تصویر در جهان، موجی از نفرت علیه ژاپن بر انگیخت. ژاپنیها برای کشتن عکاس این صحنه، جایزهای تعیین کردند ولی نیروهای بریتانیایی وی را از مهلکه نجات دادند....
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بندر تاریخی سیراف؛ پر رونق ترین بندر تاریخی ایران از اواخر دوره ساسانی تا اوایل سده نهم میلادی
🔸 سیراف در دوره آل بویه و زمان عضد الدوله دیلمی در اوج شکوه و رونق بوده.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به تایسون ، کِلی و هالیفیلد خیلی پرداخته میشه اما فورمن نه!
جرج فورمن در اینجا ۴۲ سال سن داشت ولی با وجود ضربات شدید هالیفیلد تونست دوام بیاره ، این ضربات به حدی شدید هستند که اگه به ادم معمولی بخورند احتمال مرگش هست.
جورج فورمن دوباره تو ۴۵ سالگی برگشت و مایکل موور ۲۶ ساله ای که حتی هالیفیلد رو هم زده بود ناک اوت کرد و مجددا قهرمان سنگین وزن جهان شد و رکورد سالمندترین قهرمان تاریخ رو بخودش اختصاص داد!
زندگی نامه این بوکسور در فیلم Big George Foreman بازگو شده که دیدنش خالی از لطف نیست
🗞 @Ancients ⏳
الک، رنده، جارو، طناب رخت، آفتابه، نفت دون، دمپایی، روغن دون، سیخ، تخته، ساطور، قیچی داااااااااااااریم!
سال ۱۳۵۰ دوره گردی در جنوب تهران
🗞 @Ancients ⏳
🔹کشیشهای کاتولیک رومی قوانین مدل موی عجیبی داشتند که همین اواخر یعنی سال ۱۹۷۲ بالاخره لغو شد. قدمت این مدل مو به اوایل ظهور مسیحیت برمیگردد. در توضیح این مدل مو آمده نشان از فروتنی و مهرورزی بوده، آنها با نصفه تراشیدن موها نشان میدادند که غرور دنیوی را کنار گذاشته با فروتنی به خداوند خدمت میکنند.
در طول تاریخ مدل موی تنچر دستخوش سازگاری و جنجالهایی در دستورات مذهبی مختلف شد. از تنچر پائولین کلیسای ارتدوکس شرقی تا تنچر سلتیک که باعث تفرقه و بحث شد. دنیای مدل موی تنچر میدان جنگ بیان فرهنگی میسیونرها بود که برچیده شد.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درود بر این بزرگ مرد ❤
🗞 @Ancients ⏳
لئوناردو داوینچی هنگام کشیدن تابلوی شام آخر دچار مشکل بزرگی شد؛ باید نیکی را به شکل عیسی و بدی را به شکل یهودا، تصویر میکرد.کار را نیمه تمام رها کرد تا مدلهای آرمانیش را پیدا کند.
روزی در یک مراسم همسرایی، تصویر کامل مسیح را در چهره یکی از آن جوانان همسرا یافت. جوان را به کارگاهش دعوت کرد و از چهرهاش اتودها و طرحهایی برداشت. سه سال گذشت و تابلو شام آخر تقریبا تمام شده بود؛ اما داوینچی هنوز برای یهودا مدل مناسبی پیدا نکرده بود. پس از روزها جستجو جوان شکسته و ژندهپوش و مستی را در جوی آبی یافت.گدا را به کلیسا آوردند؛ داوینچی از خطوط بیتقوایی، گناه و خودپرستی که به خوبی بر آن چهره نقش بسته بودند، نسخه برداری کرد.
وقتی کارش تمام شد،گدا چشمهایش را باز کرد و نقاشی پیش رویش را دید و با آمیزهای از شگفتی و اندوه گفت: من این تابلو را قبلا دیدهام! داوینچی با تعجب پرسید: کِی؟؟ گدا گفت: سه سال قبل؛ موقعی که در یک گروه همسرایی آواز میخواندم، زندگی پر رویایی داشتم و هنرمندی از من دعوت کرد تا مدل نقاشی چهره عیسی شوم!!
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اين گل يكى از جنجالی ترین گل دنیای فوتبال بود كه مارادونا آنرا با دست به انگليس زد و به "دست خدا" معروف شد
درسال 1982 بين آرژانتين و بريتانيا بر سر مالكيت جزاير فالكلند جنگى درگرفت كه 74 روز طول كشيد و منجر به مرگ 649 آرژانتينى شد.
وقتى از مارادونا درباره اين گل سوال شد او گفت: دست من؟ نه اين دست خدا بود كه انتقام مردم آرژانتين را از بريتانيا گرفت
🗞 @Ancients ⏳
آرامگاه اميركبير در كربلا و در نزدیکی حرم امام حسین (ع)
پس از کشته شدن ناجوانمردانه امیرکبیر بدست عوامل ناصرالدین شاه و مادرش مهدعلیا در حمام فین کاشان ، ابتدا جنازه امیرکبیر را در کاشان بخاک سپردند اما برابر خواست همسرش عزت الدوله كه نميخواست جسد او نزد شاهان قاجار باشد، کالبد امیر را به کربلا حمل کرد و در آنجا دفن نمودند.
🗞 @Ancients ⏳
15.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عجیب ترین سلاح های جنگ جهانی دوم
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آثار باستانی یافت شده نشان میدهد در حدود چهار هزار سال پیش در این منطقه واقع در غرب چین تمدن بزرگی وجود داشته حالا جالبش چیه!!
یه مومیایی کشف شده در صحرای لوپ نور واقع در غرب چین که از نظر ژنتیکی به اقوام آریایی مثل سکاها منطبق بود.
این آثار باستانی ممکنه بقایای همون تمدن توران باستان باشه که در شاهنامه بهش اشاره شده
🗞 @Ancients ⏳
میشه ساعتها به این مجسمهها نگاه کنی و در تمام اون ساعتها از خودت بپرسی چطور اینقدر هنرمندانه سنگ مرمر رو شبیه به حریر کردن! اونم با امکانات ۲۷۰ و اندی سال پیش...
🗞 @Ancients ⏳
در زبان انگلیسی به بوقلمون «ترکیه» میگویند ، در ترکیه به آن «مرغ هندی» ، در هند به آن «پرو» ، در عربی «مرغ یونانی» ، در یونان «مرغ فرانسوی» و در فرانسه به آن «مرغ هندی» میگویند!
هیشکی مسئولیت این بزرگوار رو به عهده نمیگیره چرا؟
🗞 @Ancients ⏳
در سال 1962 یک برنامه نویس فقط با حذف اشتباهی یک خط فاصله در کد موشک مارینر موجب انفجار آن پس از بلند شدن از زمین شد. این اشتباه کوچک تایپی برای ناسا 630 میلیون دلار خسارت به بار آورد!
🗞 @Ancients ⏳
روزگاری فرزندان این سرزمین
خسته و کوفته در سنگرهایی
شبیه گور میخوابیدند
تا ملتی آسوده بخوابد...
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان محمدعلی شاه قاجار در پاسخ به مشروطهخواهان:
رعیت غلط میکند اعتراض کند، غلط میکند مطالبه حق کند، غلط میکند دیوان مظالمه بخواهد، غلط میکند نظارت کند، غلط میکند قدرت ما را محدود کند، غلط میکند مشروطه بخواهد،ملت غلط میکند ما را نخواهد... سایه ماست که آرامش میدهد،
رعیت را چه به سرکشی، رعیت را چه به استنطاق صاحبقران، رعیت را چه به فریاد حقطلبی! رعیت غلط میکند ما را نخواهد! رعیت گوسفند و ما شبانیم! سایهی ماست که آرامش میدهد، نعمت ارزانی میدارد و دفع بلا میکند! ماییم که آبرو میدهیم، ماییم که مالک ایرانیم!
بن مایه:
انقلاب مشروطه
نوشته ابوالقاسم خان ناصرالملک
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بدون شک این اثر چشم هر بینندهای رو به خودش خیره میکنه
نکته جالب برای من اینکه چطور این اثر سر از متروپولیتن در آمریکا در آورده؟!!!
🗞 @Ancients ⏳
ملانصرالدین با نوکرش عباد برای گردش به باغ های اطراف شهر می رفت. یک روز در باغی قاضی را دیدند که مست و مدهوش، خودش یک طرف افتاده و قبایش یک طرف دیگر. ملا قبا را برداشت و پوشید و رفت.
قاضی به هوش آمد و قبا را ندید. به نوکرش سپرد: قبا را تن هر که دیدی، او را پیش من بیاور. اتفاقا نوکر قاضی در بازار چشمش به ملانصرالدین افتاد که قبا را پوشیده بود و داشت سلانه سلانه برای خودش می رفت. جلوی او را گرفت و گفت: باید با من به محضر قاضی بیایی! ملا بی آنکه اعتراض کند همراه او رفت. به محضر قاضی که رسیدند، ملا گفت: دیروز با نوکرم عباد برای گردش به اطراف شهر رفته بودم، مستی را دیدم که قبایش افتاده بود. قبایش را برداشتم و پوشیدم. شاهد هم دارم. هر وقت آن مرد مست را پیدا کردید، مرا خبر کنید تا بیایم قبایش را پس بدهم. قاضی گفت:
من چه می دانم کدام احمقی بوده! قبایش پیش شما باشد؛ اگر صاحبش پیدا شد، شما را خبر می کنیم.
🗞 @Ancients ⏳
جمعه؛
4 خرداد 1403 هجریخورشیدی؛
24 مه 2024 میلادی؛
15 ذیالقعده 1445 هجری قمری
🔹روز مقاومت و پایداری، روز دزفول
🔹جشن خوردادگان
در روز ششم از ماه خورداد در گاهشمار ایرانی، به مناسبت برخورد نام ماه و روز، جشنی ست به نام جشن خوردادگان، خورداد پنجمین امشاسپند است که در اوستا هَاُروَتات به معنی رسایی و کمال است. در جهان مینوی نشانه کمال و رسایی اهورامزدا است و درزمین نگاهبان آب میباشد، مراسم ویژه این روز این است که به شست و شو میپردازند و نیایش ویژه آب را به جا میآورند.
🔹زادروز زندهیاد عبدالحسین سپنتا، فیلمنامهنویس، کارگردان، بازیگر و نویسنده اولین فیلم ناطق ایرانی به نام دختر لر در تهران - 1286 ش
🔹عزل سيدضياءالدين طباطبايی از رياست وزرا به فرمان احمدشاه قاجار - 1300 ش
🔹دولت تهران متعهد به تامين هزينه های ريالی اشغالگران ايران (متفقین) شد! - 1321 ش
🔹زادروز محمد کاسبی بازیگر مطرح سینما و تلویزیون و نویسنده و کارگردان در تهران - 1330 ش
🔹درگذشت فرهاد ارژنگی نقاش، آهنگساز و نوازنده مطرح تار در سن 22 سالگی - 1340 ش
🔹زادروز احمدرضا عابدزاده، دروازهبان نامدار سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه های پرسپولیس، استقلال، سپاهان، آبادان، منتخب اصفهان و ژاندارمری تهران و مربی مطرح فوتبال، مربی سابق استیل آذین و راهآهن و مربی دروازهبان های سابق پرسپولیس، سایپا و استقلال اهواز و بازیگر در شهرستان آبادان - 1345 ش
🔹اعدام محمد حنیفنژاد، سعید محسن، علیاصغر بدیعزادگان، محمود عسگریزاده و رسول مشکینفام از بنیان گذاران سازمان مجاهدین خلق ایران و اعضای مرکزیت این سازمان توسط حکومت پهلوی - 1351 ش
🔹سوء قصد نافرجام به جان آيت الله هاشمی رفسنجانی توسط گروهك تروریستی فرقان - 1358 ش
🔹زادروز زندهیاد مهرداد اولادی بازیکن سابق فوتبال ایران، باشگاه های پرسپولیس، استقلال، ملوان بندرانزلی، نفت تهران، الشباب امارات و تیم ملی فوتبال ایران در روستای قادیکلای شهرستان قائمشهر استان مازندران - 1364 ش
🔹سقوط شلمچه در منطقه شرق بصره توسط رژيم بعثی عراق - 1367 ش
🔹درگذشت عبدالعلی وزیری، خواننده مطرح موسیقی سنتی - 1368 ش
🔹درگذشت عباس مهرپویا، خواننده، مبتکر موسیقی تلفیقی، موسیقیدان، آهنگساز، تنظیمکننده، جهانگرد و دکوراتور مطرح - 1371 ش
🔹درگذشت فرشته جنابی بازیگر مطرح - 1377 ش
🔹آغاز تظاهرات شدید در شهرستان نقده استان آذربایجان غربی، سلسله تجمعات، ناآرامیها و درگیریها در پی انتشار کاریکاتور جنجالی روزنامه ایران و کشته و زخمی شدن چندین تن - 1385 ش
🔹درگذشت یوسف پشندی بازیگر مطرح سینما و تلویزیون - 1385 ش
🔹درگذشت ارتشبد فریدون جم، فرزند محمود جم نخست وزیر سابق ایران در دوره رضاشاه، ارتشبد ارتش ایران و از چهرههای تحصیلکرده و نزدیک به حکومت رضا شاه و محمدرضا شاه پهلوی، رئیس سابق ستاد بزرگ ارتشتاران و همسر سابق شمس پهلوی دختر رضا شاه در لندن، بریتانیا - 1387 ش
🔹درگذشت ناصر ملکمطیعی بازیگر و کارگردان مطرح در سن 88 سالگی - 1397 ش
🔹درگذشت دکتر مصطفی خرمدل، نویسنده، مترجم، قرآنپژوه، اسلامشناس، مفسر و استاد دانشگاه مطرح کرد، رئیس و عضو هیات علمی سابق دانشگاه کردستان در مهاباد - 1399 ش
🔹درگذشت اسماعيل خویی شاعر، نویسنده و مترجم مطرح و عضو کانون نویسندگان ایران در لندن - 1400 ش
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
جمعه؛ 4 خرداد 1403 هجریخورشیدی؛ 24 مه 2024 میلادی؛ 15 ذیالقعده
🔹بپاخيری المقّنع و كفن پوشان راه وطن با هدف رهانيدن ايران از سلطه اعراب - 766 م
قيام المقّنع در خراسان آغاز شد كه از نخستين بپاخيزیهای ايرانيان برای احيای استقلال و حاكميت وطن خود بشمار می آيد. المقّنع كه از ديرباز در صدد قيام بر ضد سلطه عرب بود از موضوع قتل ابومسلم در توطئه خليفه عباسی وقت استفاده كرد و به خونخواهی او در خراسان بپاخاست. المقّنع كه به سبب نقاب زدن به اين نام معروف شده بود، كسی جز هاشم ابن حكيم نبود كه مردی دانشمند بود و داستان ماه نَخشَب وی كه برپايه تسلط او بر علوم فيزيك و شيمی شكل گرفته بود معروف است. پيروان او كه جامه سپيد می پوشيدند، كفن پوشان راه وطن معروفاند. قيام المقنع برای رهايی ايران كه ضمن آن دست به چند ابتكار كاملا تازه زده بود بيش از چهار سال طول كشيد. سرانجام خليفه عباسی سپاهی گران را به جنگ او فرستاد، که المقّنع شكست خورد و خودكشی كرد.
🔹كشف فلز روی، توسط پاراسلوس شيمی دان سوئيسی - 1541 م
🔹درگذشت نيكُلا كوپرنيك رياضيدان و ستاره شناس مشهور لهستانی - 1543 م
🔹زادروز ملکه ویکتوریا ملکه پادشاهی متحد بریتانیا و ایرلند - 1819 م
🔹روز استقلال اكوادور از استعمار اسپانيا - 1822 م
🔹مخابره اولين پيام تلگرافی توسط ساموئل مورس در آمريكا - 1844 م
🔹كشف واكسن ضد حصبه توسط دو دانشمند فرانسوی بنام های وايدال و شانتمس - 1888 م
🔹زادروز ميخائيل شولوخوف نويسنده معروف روسی، مؤلف دن آرام و برندهٔ جایزهٔ ادبیات نوبل سال 1965 میلادی - 1905 م
🔹ساخت یک هلیکوپتر کامل توسط ايگور سيكورسكی روس تبار در آمريكا - 1940 م
🔹قلع و قمع بازماندگان بنی اميه توسط بنی عباس - 132 ق
🗞 @Ancients ⏳
توطئه تجزیه ایران از سوی بیگانگان سابقه ای طولانی دارد.
روزنامه اطلاعات در تاریخ ۱۲ امرداد ۱۳۵۳ خورشیدی از فاش شدن توطئه تجزیه خوزستان و بلوچستان پرده برداشته بود.
آگاهی ملت ایران در این مورد در این برهه تاریخی می تواند هرگونه توطئه بیگانگان را خنثی کند.
🗞 @Ancients ⏳