در عصر ملکه ویکتوریا و پس از گسترش صنعت عکاسی دراروپا و امریکا در دوره ای انداختن عکس با اسکلت مردگان رسم شده بود!
در این دوره اسکلت مردگان بین عکاسی ها و دلالان خرید و فروش می شد!
🗞 @Ancients ⏳
"شورای اورشلیم" از مهم ترین دیدارهای مذهبی تاریخ به شمار میرود که میان پولس(از مبلغان مسیحی) و کلیسای اورشلیم برگذار شد؛ بحث اصلی این شورا ملزم بودن یا نبودن ختنه برای غیر یهودیان بود!!
🗞 @Ancients ⏳
زمانى كه آرم پرچم جمهورى اسلامى طراحى و تصويب شد.
اين آرم فقط نام "الله" نبوده بلكه تركيبى از جمله "لا اله اله الله" است و به شكل كره زمين، به منظور جامعه توحيدى و حكومت جهانى طراحى شده!
🗞 @Ancients ⏳
ناصرالدين شاه حرمسرایی عریض داشت که وصف آن در تاریخ و سفرنامه های آن دوره آمده است
به سخن عینالسلطنه 112 زن عقدی و صیغهای داشت که به همراه نوکر و کلفتها بیش از 2000 نفر بودند!
🗞 @Ancients ⏳
آبشار نیاگارا در سال 1969 خشک شد.
در سال 1969 دولت آمریکا و کانادا اقداماتی در جهت جلوگیری از فرسایش آبشار نیاگارا انجام دادند.
آن ها در ژوئن 1969، آبشار نیاگارا را به یک کریدور مصنوعی هدایت کردند تا یک سد ساخته و دامنه های بالای آن را تقویت کنند. البته اتفاق اصلی خشک کردن آبشار بود. هزاران گردشگر آبشار نیاگارای خشک را با چشمان خود دیدند!!!!!
🗞 @Ancients ⏳
در 27 بهمن سال 1314 رضاشاه دستور به قطع روابط سیاسی با امریکا داد. دلیل اصلی این قطع رابطه بازداشت چند ساعته غفار جلال علاء، وزیر مختار ایران در آمریکا بخاطر رانندگی با سرعت غیر مجاز بود!
وزير مختار در نامهای این قضیه را به رضاشاه گزارش کرده و جوهره گزارش این بود که چه گونه کشور تازه به دوران رسيده يی مانند آمريکا، به خود اجازه داده است به نماينده سرزمين باستانی و بيمانند ايران اين چنين اهانت کند؟
این قطع رابطه پس از دو سال و با عذرخواهی حضوری نماینده روزولت روابط دو کشور از سر گرفته شد.
🗞 @Ancients ⏳
#اردشیر_زاهدی و #چرخشهای_سیاسی
اردشیر زاهدی یکی از دو فرزند سپهبد فضلالله زاهدی عامل اصلی کودتای 28 امرداد علیه حکومت قانونی مرحوم دکتر محمد مصدق در روز پنجشنبه 27 آبان 1400 و در 93 سالگی، در شهر «مونترو» سوئیس چشم از جهانی فروبست و به سرای باقی شتافت.
اردشیر زاهدی همانطور که در دوران پهلوی دوم به علت مناصبی که داشت و اظهاراتش در مجامع مختلف داخلی و خارجی و عملکردش در بعد از کودتا تا سال 1357از چهرههای خبرساز بود، در بعد انقلاب هم با بیان نظراتش کما فی السابق شخصیتی مطرح بود که بعضاً نظراتش متضاد بود ازآنچه از او در اذهان وجود داشت. به مناسبت درگذشتش بهاختصار نگاهی به شخصیت قبل و بعد انقلاب او انداخته میشود:
اردشیر زاهدی تا پایان عمر از کلمه «کودتا» برای سرنگونی دولت دکتر مصدق در سال 1332 خودداری کرد و آن را «قیام مردمی» قلمداد میکرد و حاضر نشد قبول کند که کودتایی با توطئه آمریکاییها و انگلیسیها و دربار و عوامل داخلی توسط پدرش به وقوع پیوسته و این در حالی است که آمریکائیها و انگلیسیها به وقوع کودتا در 28 امرداد 1332 اعتراف میکنند. البته طبیعی است زاهدی، کودتا را نپذیرد؛ زیرا اگر کودتا را قبول کند در حقیقت میپذیرد که پدرش کودتاچی بود و بهاینترتیب ننگ کودتا را برای پدرش به ثبت میرساند.
بعد از 28 امرداد بهتدریج روابط اردشیر با محمدرضا پهلوی بسیار گرم شد حتی گرمتر از روابط پدرش با شاه و از فرصت گرمی روابط با شاه نهایت استفاده را کرد و داماد شاه شد و بااینکه در سال 1343 و بعد از هفت سال زندگی مشترک با دختر شاه از او جدا شد معالوصف، سفیر شاه در لندن و واشنگتن شد و برای مدت پنج سال، سکان دستگاه دیپلماسی از طرف شاه به او سپرده شد و در تمام این سالها، ضمن حمایت شدید از شاه و دشمنی با مخالفان شاه و خصوصاً دانشجویانی ایرانی که در آمریکا به سر میبردند با سران آمریکا روابط حسنهای برقرار کرده بود و از آنها برای حمایت از حکومت شاه استفاده میکرد.
آنگونه که گفتهشده زاهدی شخصی عیاش و خوشگذران بود و سفارت ایران در واشنگتن و لندن مکانی مناسب برای خوشگذرانیهای او بود و حتی علت جدایی دختر شاه از او را به خاطر عیاشیها و خوشگذرانیهای زائدالوصف او میدانند.
در زمان جدائی بحرین از ایران بااینکه سکان دستگاه دیپلماسی ایران را بر عهده داشت کوتاهیهایی کرده بود؛ اگرچه بعدازآن، اظهار ندامت و پشیمانی کرد و گاهی اوقات خودش را ملامت میکرد ولی کار از کار گذشته بود.
در سالهای بعد از انقلاب و تا زمانی که شاه در قید حیات بود میخواست وفاداریاش را ثابت کند و در حلقه نزدیکان شاه قرار داشت.
در سالهای اخیر، در پی آن بود تا ثابت کند به ایران و ایرانی بودن خود افتخار میکند و حاضر نیست کوچکترین لطمه و آسیبی به ایران و اعتبار و حیثیت این کشور وارد شود و در اظهارات و مصاحبهها و بیانیههایی که منتشر میکرد حمایت از ایران را بروز میداد و موضعی سرسختانه در مقابل عملکرد آمریکاییها در مقابل ایران و خصوصاً دولت ترامپ و تحریمها گرفته بود و تا آنجا پیش رفته بود که از سردار «قاسم سلیمانی» شدیداً حمایت و تعریف و تمجید کرده بود بهطوریکه برخی او را از حامیان جمهوری اسلامي برشمردند و اظهاراتش خوشایند مخالفان جمهوری اسلامی نبود و بااینکه، به او چشم امید بسته بودند تا در مقام حامیان شاه به مخالفت با عملکرد ترامپ برنخیزد و از رضا پهلوی پسر محمدرضا پهلوی بهطورجدی حمایت کند، اما زیر فشار مخالفان جمهوری اسلامی نرفت و بر نظرات خودش تأکید داشت. ازآنجاییکه او در خارج از کشور زندگی میکرد و چشمداشتی از جمهوری اسلامی نداشت میتوان گفت اظهاراتش بر اساس اعتقاداتی بود که دستیافته بود و اگر علتی دیگر داشت در بستر زمان مشخص خواهد شد.
🗞 @Ancients ⏳
در قرن16 برخی کاتولیکها سعی کردند پاپ کلمنت را قانع کنند که قهوه را نوشیدنی شیطانی و حرام اعلام کند. پاپ کلمنت پس از صرف قهوه گفت: این نوشیدنی بقدری خوش طعم است که حرام اعلام کردنش گناه است!
🗞 @Ancients ⏳
مراسم سلام در کاخ گلستان
آیین سلام یکی از مراسمهای قاجاریان است که هر ساله در دربار قاجار به مناسبتهای مختلف، مراسم سلام خاص (که در آن شاهزادگان و صاحبمنصبان حضور داشتند) و مراسم سلام عام (که بهطور عموم برگزار میشد) انجام میشد.
در دوران سی و هشت ساله سلطنت فتحعلیشاه، اگر فصل و هوا مناسب و شاه در تهران بود، این مراسم در ایوان تخت مرمر برگزار میگردید؛ که تشریفاتی بسیار مفصل و متنوع داشت.
پس از ساخت کاخ گلستان و به دلیل وسعت تالار موزه یا تالار سلام، مراسم سلام در آنجا برگزار میگردید.
در زمان مظفرالدینشاه این تشریفات و مراسم محدودتر و بالاخره در دوران سلطنت محمدعلیشاه به دلیل عدم علاقه مردم و برگزیدگان طبقات لطف و عنایت روح سابق را نداشت و مراسم آن بسیار بی نظم و ترتیب برگزار میشد.
🗞 @Ancients ⏳
فالگیران و رمالهای سلطنتی پیش بینی کرده بودند که پنجاهمین سالگرد سلطنت ناصرالدین شاه نحس بوده و چنانچه وی بتواند از نحسی این روز جان سالم به در ببرد تا چندین سال آینده نیز پادشاه ایران خواهد ماند!
فردای روز پنجاهمین سالگرد ناصرالدین شاه به شکرانه عبور از نحسی به حرم شاه عبدالعظیم رفت و در همانجا بدست میرزا رضای کرمانی ترور شد!
🗞 @Ancients ⏳
از بچگی فکر میکردم مگر آدمها مجبورند با هم بجنگند و حالا میبینم بله. گاهی مجبورند ...
چون آنها که دستور جنگ را میدهند زیر باران نیستند.
میان گلولای نیستند و با فکر چشمان سبز ماریا نمیمیرند.
آنها در خانههای گرمشان نشستهاند. سیگار میکشند و دستور میدهند ... کاش اسلحهام را به سمت رییسانی میگرفتم که در خانههای گرمشان نشستهاند. بچههایشان در استخر شنا میکنند و آنها با یک خودنویس گران، حکم مرگ هزاران همسر ماریاها را امضا میکنند. راحتتر از نوشتن یک سلام.
جنگ را شرورترین افراد برمی انگیزانند و شریفترین افراد اداره میکنند.
✍🏻آندره مالرو
نویسنده و سیاست مدار فرانسوی
🗞 @Ancients ⏳
جهل مذهبی پهنایی به درازای تاریخ دارد
زکریای رازی در اواخر عمر به خاطر اعتقاداتش
در دادگاه های مذهبی بارها محاکمه شد.
اما نارحت کننده است که بدانید در این
محاکمه ها آنقدر کتابهایش بر سرش
کوبیده شد که بینایی خود را ازدست
داد و نابینا ازدنیا رفت!!
میگویند شاگردانش به او گفتند حکیم
شما بدتر از این را معالجه نمودی پس چرا
خود را معالجه نمیکنید. در جواب حکیم گفت؛
بینا شوم که چه چیز را ببینم سیاهی جهل
قدرت فاسد و روزگار بد و سخت مردمان.
گمان کنم همان کور باشم کمتر زجر میکشم
🗞 @Ancients ⏳