در شاهنامهٔ فردوسی نیز سلسلهٔ کیانیان بعد از پیشدادیان به حکمرانی میرسد و مؤسس این سلسله نیز بر پایه اطلاعات شاهنامه کیقباد است و با مرگ پسر دارا نیز این سلسله منقرض میشود.
کیانیان در نخست به چند صفت ممتاز مفتخر بودند که در میان سایر اقوام و قبایل ایرانی بدان صفات شناخته و مورد احترام قرار میگرفتند. نخست اینکه ایشان از پهلوانان بهشمار میآمدند که در آیین مزدیسنا بودند، دوّم افراد کیانی زورمند بودند به عبارتی در دوئل یا نبرد کمتر هماوردی میتوانست ایشان را شکست دهد!
@Ancients
ابوالقاسم بختیار (۱۲۵۰ در بروجن - چهارمحال و بختیاری - ۱۹ دی ماه ۱۳۴۹ هجری شمسی توس، مشهد) اولین پزشک متخصص جراح ایرانی است. او اولین پزشک ایرانی است که دکترای خود را از دانشگاه سیراکیوس آمریکا اخذ نمود. وی بنیانگذار دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و از استادان این دانشگاه بود. ریاست بخش جراحی بیمارستان شرکت نفت نیز از افتخارات او بودهاست.
@Ancients
در لایههای زیرین مسجد صدر اسلامی کوشک که یکی از مساجد اولیه منحصر بفرد در فردوس استان خراسان جنوبی است، شواهدی از استقراری تاریخی بدست آمد که نشان از حضور ساسانیان در این بخش از شهر تاریخی تون دارد.»
پایه ستون گچی، کف اولیه مسجد و استقرار پیش از اسلامی یا ساسانی برای نخستین بار در این مکان کشف شدند. در واقع در لایههای زیرین مسجد، شواهدی از استقراری تاریخی بدست آمد که نشان از حضور ساسانیان در این بخش از شهر تاریخی تون دارد.
@Ancients
هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید
روزی مرد روستایی با پسرش از ده راه افتادند بروند شهر. مقداری راه که رفتند یک نعل پیدا کردند. مرد روستایی به پسرش گفت: نعل را بردار که به کار می خورد. پسر جواب داد: این نعل آهنی به زحمت برداشتنش نمی ارزد.
مرد خودش نعل را برداشت و توی جیبش گذاشت. وقتی به آبادی وسط راه رسیدند نعل را به یک نعل فروش فروختند و با پولش مقداری گیلاس خریدند و به راه خودشان ادامه دادند تا به صحرا رسیدند.
در صحرا آب نبود و پسر داشت از تشنگی هلاک می شد. مرد که جلوتر از پسرش می رفت یکی از گیلاسها را به زمین انداخت. پسر دولا شد و گیلاس را از زمین برداشت. چند قدم دیگر که رفتند مرد روستایی دوباره یک دانه گیلاس به زمین انداخت و باز پسرش دانه گیلاس را برداشت و خورد.
خلاصه تا به آب و آبادی رسیدند هر چند قدمی که می رفتند مرد یک دانه از گیلاسها را به زمین انداخت و پسر هم آن را بر می داشت و می خورد. آخر کار مرد رو کرد به پسرش و گفت:
یادت هست که گفتم آن نعل را بردار، گفتی به زحمتش نمی ارزد؟ پسر گفت: بله یادم هست. پدر گفت:
دیدی که من آن را برداشتم و با پولش گیلاس خریدم؛ اما یکجا ندادمت. برای اینکه مطلب خوب متوجه بشوی، گیلاسها سی و هفت دانه بود و تو سی و هفت بار به خودت زحمت دادی و آنها را از زمین برداشتی؛ اما یک بار به خودت زحمت ندادی که نعل را برداری بدان: هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید...
@Ancients
تصویری کمتر دیده شده از اسارت سه رزمنده ایرانی در چنگال بعثیها..
نفر سمت راست، محمد شهسواری است كه در فيلم اسارت مشهورش میگفت: مرگ بر صدام ...
@Ancients
مولانا عضدالدین را پرسیدند: چونست در زمان خلفا، ادعای خدایی و پیمبری بسیار بود و کنون نه؟!
گفت: مردم این روزگار چنان در ظلم و گرسنگیاند که نه خدا به یاد آید نه پیغمبر.
#عبید_زاکانی
@Ancients
از خصوصیات فردی نادر شاه
عده ای از معاصران نادر از صدای رعد اسای نادر سخن رانده و گفته اند که او می توانست در غوغای میدان نبرد فرامین خود را به اسانی به گوش فرماندهان و سربازان خود برساند و در بیشتر موارد صدای او باعث وحشت دشمنان می گردید !
سرجام مالکم در کتاب " شرح مختصری درباره ایران " می نویسد ؛
هنگامی که سلطان عثمانی مطلع شد که نادر به صدای استثنایی خود می بالد ، حمالی را بعنوان نماینده خود به ایران فرستاد که دارای قدرت جسمانی خارق العاده و ریه های بسیار نیرومندی بود.
پس از اینکه این نماینده نزد شاه شرفیاب شد انها مسابقه فریاد زنی ترتیب دادند و این سفیر باربر برنده شد
ابتدا نادر خشمگین گردید اما سرانجام لبخندی زد و تصدیق کرد که صدای ان مرد رساتر است .
گفته اند هنگامی که نادر به نماینده عثمانی اجازه مرخصی داد به او گفت : به محمود بگو من خوشحالم که می بینم او در قلمرو خود یک مرد دارد و انقدر درایت داشته که او را به اینجا بفرستد که ما را از این واقعیت مطلع سازد !!!
@Ancients
چون وبای تهران به به قزوین افتاد، به زندان آنجا هم سرایت کرد و یکی از محبوسان به آن مبتلا گشت...
میرزا رضا که دید زنجیر را از پای آن بیمار برنمیدارند،
گفت:
«ای علی کرم پدرسوختهی نانجیبِ بدتر از شمر...
@Ancients
قالیچه ای که زنان تبریز با نام و تصویر باسکرول بافتند ولی هرگز به دست مادرش نرسید!
@Ancients
تصویر مسیح در این موزاییک متعلق به قرن سوم میلادی، به شکل «سول اینویکتوس» یا خورشید شکست ناپذیر، خدای پاگان رومی به تصویر کشیده شده است
@Ancients
شاه اولاف پنجم پادشاه نروژ یک رهبر واقعی بود او همیشه بدون محافظ و با وسایل عمومی رفت وآمد میکرد!
وقتی سوال شد نمیترسد که بدون محافظ سفر میکند او گفت:
تمام مردم نروژ محافظ او هستند
@Ancients
عشق یعنی خویشتن را نان کنی
مهربانی را چنین ارزان کنی
عشق یعنی نان ده و از او مپرس
در مقام بخشش از آیین مپرس
(مجتبی کاشانی)
@Ancients
#ﺿﺮﺏ_ﺍﻟﻤﺜﻞ
#ﺑﯿﻄﺎﺭﯼ_ﺍﺯ_ﺧﺮ_ﮐﻮﺭ_یاد_گرفته
ﻭﻗﺘﯽ ﮐﺴﯽ ﮐﺎﺭﯼﺭﺍ ﺑﻠﺪﻧﯿﺴﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺁﻥ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﺧﺮﺍﺏﮐﺎﺭﯼ ﺑﻪﺑﺎﺭ ﻣﯽﺁﻭﺭﺩ. ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﭼﻨﯿﻦ ﻭﺿﻌﯿﺘﯽ ﺑﻪ ﻭﯼ ﭼﻪ ﺧﻮﺍﻫﯿﺪ ﮔﻔﺖ؟
ﺿﺮﺏ ﺍﻟﻤﺜﻞ
ﺑﯿﻄﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺧﺮ ﮐﻮﺭ ﯾﺎﺩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﻤﯿﻦ ﻣﻮﺍﻗﻊ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
ﺑﯿﻄﺎﺭﯼ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﻛﺎﺭﺵ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﻌﺎﻟﺠﻪ ﭼﺸﻢ ﺧﺮ ﺑﻮﺩ. ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺧﺮﯼ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﺩﺭﺩ ﻣﯽﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ ﭼﺸﻤﺶ ﺁﺏ ﻣﯽﺭﯾﺨﺖ، ﺍﻭ ﺭﺍ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻄﺎﺭ ﻣﯽﺑﺮﺩﻧﺪ ﺍﻭ ﻫﻢ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﻣﯿﻠﯽ ﺩﺭ ﭼﺸﻢ ﺧﺮ ﻣﯽﻛﺸﯿﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺻﺎﺣﺒﺶ ﻭﻋﺪﻩ ﺧﻮﺏ ﺷﺪﻧﺶ ﺭﺍ ﻣﯽﺩﺍﺩ ﻭ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺭﺍﻩ ﻣﺒﻠﻎ ﻫﻨﮕﻔﺘﯽ ﻣﯽﮔﺮﻓﺖ. ﻧﺘﯿﺠﻪ ﭼﯽ ﺑﻮﺩ؟ ﺧﺮ ﺑﯿﭽﺎﺭﻩ ﺭﺍ ﻛﻮﺭﻛﺮﺩﻥ.
ﯾﻚ ﺭﻭﺯ ﯾﻚﺁﺩﻡ ﺑﯿﭽﺎﺭﻩ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺩﺭﺩ ﭼﺸﻢ ﺭﻧﺞ ﻣﯽﺑﺮﺩ ﺁﻭﺍﺯﻩ ﺷﻬﺮﺕ ﺑﯿﻄﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﺯﻓﺮﺳﻨﮕﻬﺎ ﺭﺍﻩ ﺩﻭﺭ ﺷﻨﯿﺪ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ ﺍﻓﺘﺎﺩ ﺗﺎ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪﻣﺤﻜﻤﻪ ﺍﻭ ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ. ﭼﺸﻢ ﺑﯿﻄﺎﺭ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺮﯾﺾ ﺍﻓﺘﺎﺩ ﻃﻤﻊ ﺑﺮ ﺍﻭ ﻏﺎﻟﺐ ﺷﺪ ﻛﻪ ﭘﻮﻝ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺍﺯﻃﺮﻑ ﺑﮕﯿﺮﺩ. ﻣﺮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﺤﻜﻤﻪ ﺗﺎﺭﯾﻚ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺧﯿﺎﻝ ﺍﯾﻨﻜﻪ ﭼﺸﻢ ﺁﺩﻡ ﻫﻢ ﺣﻜﻢ ﭼﺸﻢ ﺧﺮ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﻫﻤﺎﻥ ﻣﯿﻠﯽ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﭼﺸﻢﺧﺮﻫﺎ ﻣﯽﻛﺸﯿﺪ ﺗﻮﯼ ﭼﺸﻢ ﺁﻥﻣﺮﺩ ﺑﯿﭽﺎﺭﻩ ﻫﻢ ﻛﺸﯿﺪ، ﻛﻪ ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﻣﺮﺩ ﺍﺯ ﺩﺭﺩ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﻧﺎﻟﻪ ﻛﺮﺩ: ﺁﯼ ﺑﻪ ﺩﺍﺩﻡ ﺑﺮﺳﯿﺪ، ﻛﻮﺭ ﺷﺪﻡ ! ﻭ ﮔﺮﯾﺎﻥ ﻭ ﻧﺎﻻﻥ ﭼﺸﻤﺶ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻃﺮﻑ ﺁﺑﺎﺩﯼ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ ﺍﻓﺘﺎﺩ. ﺩﺭ ﺑﯿﻦ ﺭﺍﻩ ﭼﻨﺪ ﻧﻔﺮ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﭘﺮﺳﯿﺪﻧﺪ: «ﻛﺠﺎﺑﻮﺩﯼ؟ ﭘﯿﺶ ﭼﻪ ﺣﻜﯿﻤﯽ ﺭﻓﺘﻪﺍﯼ؟»
ﻭﻗﺘﯽ ﺁﻥﻣﺮﺩ ﺑﺪﺑﺨﺖ ﻧﺎﻡ ﻭ ﻧﺸﻮﻧﯽ ﺣﻜﯿﻢ ﺭﺍ ﺩﺍﺩ ﻓﻬﻤﯿﺪﻧﺪ ﺣﻜﯿﻢ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺑﯽﺧﺒﺮ ﻫﻤﺎﻥ ﻣﯿﻠﯽ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﭼﺸﻢ ﺧﺮﻫﺎ ﻣﯽﻛﺸﯿﺪ ﺗﻮﯼﭼﺸﻢ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺑﺎ ﻫﻢ ﻛﺸﯿﺪﻩ ﻭ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﻮﺭﯼ ﺍﻭﺷﺪﻩ. ﮔﻔﺘﻨﺪ: « ﺑﺎﺑﺎ، ﻣﮕﺮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﻤﯽ ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ؟
ﯾﺎﺭﻭ ﺑﯿﻄﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺧﺮ ﻛﻮﺭ ﯾﺎﺩ ﮔﺮﻓﺘﻪ.»
@Ancients
عاقل آنست که هرگز نکند میل سه کار
تا همه وقت وجودش به سلامت باشد
زن نگیرد اگرش دختر قیصر بدهند
وام نستاند اگر وعده قیامت باشد
نرود بر در ارباب کرم بهر طمع
گرچه مشهورچو حاتم به سخاوت باشد
@Ancients
نیاکان باستانی معتقد بودند با خوردن سیر آفات اهریمنی را از خود دور میکنند. در تقویم ایرانی در زمان ساسانیان روزی در دی ماه(چهاردهم دی)جشنی به نام سیرسور برپا میشد همچنین خردادماه را در تقویم هخامنشی با نام سیر چینی مشخص کرده اند.
@Ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ابوریحان بیرونی اولين فردى بود هزار سال قبل و با ابتدايى ترين امكانات آن زمان، شعاع زمین را 6340 کیلومتر حساب کرد که تا حدِ زيادي به مقدار صحیح آن يعنى (6371 کیلومتر) نزدیک بود!
برای اینکه بدونید ابوریحان چطوری هزار سال پیش این این شعاع رو بدست آورد حتما این ویدیو جالب رو ببینید که بخش ریاضی دانشگاه شیراز اون رو به زبان طنز ساخته. از دستش ندید 👌🏻
@Ancients
شاه عباس سال 1598 ميلادی پايتخت را از قزوين به اصفهان منتقل ساخت.
يكی از علل انتقال پايتخت از قزوين به اصفهان اين بود كه درآن شهر، مادر شاه عباس كشته شده و جسدش را به بيابان افكنده بودند و اقامت در قزوين باعث می شد كه هر لحظه قتل فجيع مادر در ذهن او تداعی و وی را متاثر كند!
@Ancients
پناه میبرم بخدا از عیبی که امروز در خود دیدم و دیروز دیگران را برای آن عیب ملامت کردهام ، در سرزنش کردن محتاط باشیم وقتی نه از دیروز کسی خبر داریم و نه از فردای خودمان !
👤 على شریعتی
@Ancients
به جهان پهلوان تختی پیشنهاد بازیگری و حتی تبلیغ عسل میدهند. او میگوید: «من با خوردن عسل پهلوان نشدم! خاک و خُل خوردم و خوراکم نان و پنیر بود و با سختیها ساختم و تمرین کردم تا به جایی رسیدم.
@Ancients
«سنگ چهره» از عجایب روزگار است که با ارتفاع 2 متر و طول 3 متر بر فراز روستای مهگردی قرار گرفته است.
جالب آن که این سنگ تنها ۳۰ سانتیمتر با سطح زیرین خود تماس دارد!
@Ancients
در آن تاریخ که ابوعلی سینا از همدان بگریخت متوجه بغداد شد ، چون به بغداد رسید بر کنار شط مردکی هنگامه ای گرفته بود و ادویه می فروخت و دعوی طبیبی میکرد...
او زمانی انجا به تفرج ایستاد ، زنی قاروره ( چیزی مثل پیشاب ) بیماری را باز آورد . او در آنجا نگاه کرد و گفت : این بیمار جهود است . باز نگاه کرد و گفت تو خدمتکاری ؟
گفت : اری
گفت دیروز ماست خورده است ؟
زن گفت آری
مردم از علم او تعجب بنمودند و ابو علی را ازین جریان حیرت آمد
چندان توقف کرد که او از کار فارغ شد
پیش رفت و به مردک گفت اینها را از کجا معلوم کردی ؟
گفت از انجا که تورا شناختم که تو بوعلی هستی...
بوعلی گفت : این مشکل تر...
بو علی چون الحاح ( پافشاری ) کرد گفت آن زن چون قاروره به من نمود غبار بر آستینش دیدم دانستم که جهود است و جامه هایش کهنه بود دانستم که خدمتکار کسی باشد و چون جهود خدمت مسلمان نکند دانستم انکس که زن بر او خدمت کند هم جهود است و پاره ای ماست بر جامه او چکیده دیدم دانستم که در ان خانه ماست خورده اند و قدری به بیمار داده باشند...
و خانه های جهودان از طرف مشرق است دانستم که خانه او نیز در انجا باشد...
بو علی گفت اینها مسلم ، مرا چگونه شناختی ؟
گفت امروز خبر رسید که بو علی از علاالدوله گریخته است. دانستم که اینجا آید و دانستم که غیر از تو کسی را ذهن به این بازی نرسد که من کردم...
«با سپاس از افتخار روحی فر»
"کلیات عبید زاکانی
تصحیح و تحقیق پرویز اتابکی"
@Ancients
اشک اول با آنکه بنیانگذار دولت اشکانی بود و این سلسله را تاسیس کرد ، با این حال بعد از ۲ سال سلطنت جان خویش را از دست داد ولی بانی ثبات و اقتدار دولت اشکانی برادر کوچکتر اشک یعنی تیرداد بود که ۳۷ سال سلطنت کرد و توانست بطور مستقیم با سلوکیان وارد جنگ شود و آنها را شکست دهد.
@Ancients
ستونهای تخت جمشید با وجود زلزله های شدید در طول تاریخ استوار مانده اند این ستونها با سرب مذاب به همدیگر متصل شده اند سرب علاوه بر محکم کردن اتصال دو تکه ستون نقش مهمی برای مقاومت سازه در مقابل زمین لرزه داشته است این فلز به دلیل چکش خواری و نرمی هنگام بروز زلزله از خودش واکنش نشان داده است.
@Ancients
چو گفتمش
که دلم را نگاه دار، چه گفت؟!
ز دست بنده چه خیزد؟
خدا نگه دارد....
کاخ گلستان تهران
@Ancients
اینا بچه بودن یا قلک؟ :))
اشیاء در آمده از شکم کودکان در بیمارستان مرکز طبی کودکان.
مراقب بچه ها باشیم :(
یکیشون جالبه گلوله خورده بود😐
@Ancients
در بخشی از خاطرات ناصرالدین شاه آمده :
امروز صبح مشغول رصد كردن رعيت از بالاي ايوان با تلسكوپ تازه ای كه از سفر به سوغات آورده ايم بوديم.
در پشت بام خانه ای مردی را ديديم كه باخود گلاويز است و انگشت سبابه به مقعد خود فرو می برد!
امر كرديم بگيريد اين مردک را بياوريد ببينيم چه غلطی می كند!؟
وقتی آوردند پرسيدم پدر سوخته چه غلطی می كردی؟
زبانش بند آمد و با تته پته گفت : سلطان به سلامت باد؛ اعليحضرت! انگشت ما برای همه شانس می آورد و بخت همه راباز می كند گفتيم بلكه بشود بخت ما هم قدری باز گردد به جقه ی همايونی قسم اين انگشت به هر سوراخی وارد شد صاحبش دارای مكنت و شوكت شد!
پدر سوخته كاری كرد كه نتوانستيم جلوی خنده خود بگيريم و امر كرديم پنج تومان به او بدهند و راهی اش كنند.
پول را كه گرفت باز گشت و گفت: اعليحضرتا وقتی جنابتان از پی ما فرستاديد هنوز كاری به انجام نرسيده بود با اين وجود پنج تومان به ما رسيدخودتان قضاوت كنيد اگر قدری بيشتر فرو می كرديم همينک جای شما بر تخت پادشاهی بوديم..
فرياد زديم ببريد اين پدر سوخته را تا تخت و تاج ما را صاحب نشده😆
@Ancients
#کلفت و #کنیز
در زمان #قاجار کلفت وکنیز حکم یکی از لوازم خانه را داشته است و در هر خانه، به خصوص اندرونی اعیان و اشراف خدمتگذارهای جور واجوری وجود داشتند که هر کدام مشغول به کاری بودند. اولین آن ها #آشپز بود که هیچ گاه جلوی خانم خانه آفتابی نمیشد. فقط کارش پخت و پز بود و با اجاق و آتش و دود مطبخ های آن زمان سر و کار داشت. یکی #اتاق_دار بود که اتاق ها را به قولی تر و تمیز میکرد و به خانه می رسید و البته کلید تمام اتاق های خانه در دست او بود. در کنار این کنیز ها #صندوقدار هم نام کلفتی بود که رخت و لباس و جواهرات خانم خانه را به او می سپردند که حکایت از اهمیت و جایگاه او داشته است. غیر از این کنیز و کلفت ها در هر خانه حداقل یک کنیز وجود داشت که برای خانم خانه چای و قلیان می برد.زنی هم به نام #گیس_سفید سرپرست همه ی این کلفت و کنیزها بود. او کلید انبار برنج و روغن و سایر انبار هارا داشت و به کار تمام پیش خدمت ها نظارت میکرد.
کلفت ها و کنیز ها برای خود در خانه اتاقی جداگانه داشتند که همانجا میخوردند وهمانجا می خوابیدند. سماور واسباب چای آن ها هم جداگانه بود. هر کدام از آن ها ماهیانه مقداری قند و چایی جیره می گرفتند.
@Ancients
نخستین کسی که ( بسط دو جمله ای) را ابداع نمود «غیاث الدین جمشید کاشانی» ریاضیدان برجسته ایرانی بود!
وی ۳۰۰سال پیش از «نیوتن» می زیست اما امروزه به اشتباه این ابداع را به نیوتن نسبت میدهند
@Ancients
"مارک تواین" یکبار به شوخی، بصورت ناشناس، برای ۱۲ نفر از افراد عالی رتبه سیاسی، تلگرافی با این مضمون ارسال کرد: "فرار کن، همه چیز رو فهمیدند"
صبح روز بعد آن ۱۲ نفر از شهر خارج شده بودند :))
@ancients