💠💠 ایرانیان به مثابه «آلت شَر» (5)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت بیستوچهارم)
🌐 سکولاریسم مقدس آمریکایی (5)
1⃣ عنصر مشترک تحلیلهای #عزتالله_فولادوند و #خشایار_دیهیمی «شورش روشنفکرانه» علیه خواست تاریخی یک ملت است.
2⃣ یک سرخوردگی کهنه گریبان #سکولارها را چسبیده است، چون ایرانیان در انقلاب اسلامی هم به هویت #روشنفکران غربزده پشت کردند و هم آنان را از گردونه #سیاستورزی کنار نهادند.
3⃣ فولادوند غیر از عده قلیلی از روشنفکران، بقیه شهروندان را «آلت شر» و «گناهکار» نامید، چون به وضع موجود تن دادهاند و دیهیمی نیز به همین راه رفت.
4⃣ تعارض تکاندهندهای است؛ روشنفکرانی که خود را «سخنگوی مردم» و «وجدان جامعه» میدانند، به همان مردم و وجدانشان ناسزا میگویند!
5⃣ مردم پیشرو که #روشنفکران واپسگرا را طرد کردهاند، نزد فولادوند و دیهیمی تبدیل به یک «کل نامعلوم» میشوند که با «آرزوهای دروغ» فریب خوردهاند.
6⃣ در نگاه آنان همهی مردم «آلتِ شر» خودکامگان هستند و #جمهوری_اسلامی نیز جز یک «حکومت وحشت مطلق» نیست!
7⃣ چون این نظام بر پایهی آموزههای امام خمینی (ره) اعتقاد دارد:
🔸 ما از شرّ رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شرّ تربیتیافتگان غرب و شرق به این زودیها نجات نخواهیم یافت. اینان برپادارندگان سلطه ابرقدرتها هستند و سرسپردگانی هستند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمیشوند؛ و هم اکنون با تمام ورشکستگیها دست از توطئه علیه جمهوری اسلامی و شکستن این سد عظیم الهی برنمیدارند.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص263و264
📖 متن کامل مقاله به همراه اسناد و منابع:
👉 http://yon.ir/Alateshar
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 ایرانیان به مثابه «آلت شَر» (3)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت بیستوچهارم)
🌐 سکولاریسم مقدس آمریکایی (5)
1⃣ اکنون برای #براندازی یک نظام ایدئولوژیک و نابودی الگوهای اعتقادیاش، چه راهی پیش پای شهروندان خطاکاری است که به رژیم برآمده از «انقلاب اخلاقی» مشروعیت دادند؟! در واقع، آنان چگونه باید «جنایت علیه روشنفکران سکولار» و «اشتباه تاریخی» خود را جبران کنند؟!
2⃣ #عزتالله_فولادوند برای گریز از این وضعیت، کتابی از #هانا_آرنت یهودی را تبلیغ میکرد که #CIA شش ماه قبلتر و همزمان با سالگرد سلسله #کودتاهای_مخملی اروپای شرقی، نسخه فارسی آن را با مقدمه #لادن_برومند به عنوان دستورالعمل #مبارزه_مدنی در ایران انتشار داد؛ کتاب «مسئولیت شخصی در رژیمهای دیکتاتوری»!
3⃣ در مقدمه كتاب میخوانيم:
✍ این کتاب به مناسبت روز جهانی ضدفاشیسم و سالروز سقوط دیوار برلین (فروپاشی اروپای شرقی) در اختیار خوانندگان قرار میگیرد. از بیستمین سالگرد انقلاب اسلامی (1377) تا به امروز (1385)، هر روز برگی به تاریخ ایران افزوده شده که عنوانش «اشتباه کردیم» بوده است. اما اگر گامی به پیش نگذاشته و از خود نپرسیم «چرا و چی شد که اشتباه کردیم؟» تکرار این اقرار به خودی خود راهگشا نخواهد بود. در رابطه با چنین پرسشی است که میتوان از اندیشههای «هانا آرنت» یاری گرفت، که در پی پاسخ به پرسشی مشابه مطرح شده است.
4⃣ سخنرانی فولادوند با تحلیل کتاب آرنت به پایان رسید. او تأکید کرد که برای رهایی از قید یک رژیم #توتالیتر «از نظر اخلاقی باید خیر را از شر تشخیص دهیم» و سپس بپرسیم «چرا متهم (شهروند غیرروشنفکر و حامی رژیم) به خدمت این دستگاه درآمد؟»
5⃣ مفهوم «خیر و شر» در تفکر #سکولار همان مفهومی است که #ساموئل_هانتینگتون با ارائهی رسالهی راهبردی «علم سیاست و اصلاحات سیاسی» آن را شرح و بسط داد؛ عمل خیر یعنی «#اصلاحات ترقیخواهانهی آمریکایی به عنوان هدف بنیادین علم سیاستِ دموکراتیک برای فروپاشی حکومتهای توتالیتر و شرور» که #اصلاحطلبان آن را به عنوان یگانه الگوی «گذار به دموکراسی» برگزیدند.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص261
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (1)
1⃣ #خشایار_دیهیمی سال 1334 در تبریز به دنیا آمد. در دانشگاه، شیمی و سپس زبان انگلیسی خواند. ابتدای انقلاب به اتهام سیاسی روانه زندان شد.
2⃣ سال 1358 با #هفتهنامه_جنبش متعلق به علیاصغر حاج سید جوادی همکاری کرد. این هفتهنامه با مشارکت #اسلام_کاظمیه (عامل سازمان CIA و رابط علی امینی) منتشر میگشت. دیهیمی به گفته خودش مانند یک #لیبرال_رادیکال در آن مقاله مینوشت تا از خط مشی #نهضت_آزادی ایران دفاع کند.
3⃣ شاید دیهیمی در میان مردم شخصیت سرشناسی نباشد، اما با ترجمه 100 اثر در حوزه #علوم_انسانی_سکولار، فلسفه و ادبیات غرب یک مترجم #سکولار پُرکار بود.
4⃣ از سویی عضو گروهک نهضت آزادی ایران به شمار میرفت و از طرفی مشاور عالیرتبهی #حزب_مشارکت ایران.
5⃣ حتی در حساسترین لحظات، #مصطفی_تاجزاده تدوین بخشی از راهکارهای انتخاباتی #اصلاحطلبان را به دیهیمی سپرد.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص281
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (2)
1⃣ در 3 دهه گذشته، #خشایار_دیهیمی 3 دوره فعالیت حرفهای را برای انجام مأموریتش گذرانده است.
2⃣ دهه 1360 پیوندهای خود را با نهادهای فکری حاکمیت برقرار کرد. از سال 1362 به سازمان آموزش و انتشارات انقلاب اسلامی رفت؛ سازمانی که پس از مصادره انتشارات آمریکایی #فرانکلین جایگزین آن شد؛ اما بدنه مدیریتیاش همچنان در اختیار نسل قدیم فرانکلینیها و مترجمان سکولار مانند امیرحسین آریانپور، باقر پرهام و داریوش آشوری ماند.
3⃣ دیهیمی در سال 1364 به عنوان یکی از سرویراستاران سازمان برگزیده شد و ترجمه کتاب گفتگو با مرگ اثر #آرتور_کوستلر را منتشر کرد؛ همان هنگام که ترجمه کتاب ظلمت در نیمروز (روایت دادگاههای استالینی برای تصفیه ایدئولوژیک) از این نویسنده چاپ شد.
4⃣ کوستلر، داستاننویس #یهودی و اهل بوداپست، یکی از رهبران بزرگترین #عملیات_جاسوسی (عملیات PSB) به شمار میرفت که سال 1949 رسماً به عضویت #CIA درآمد. دیهیمی بعدها کتاب زندگی و آثار آرتور کوستلر را انتشار داد.
5⃣ خشایار دیهیمی هر روز فعالیتهای خود را گسترش میداد!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص281و282
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (3)
1⃣ در ابتدای دهه 1370 پس از پیوند با دولتمردان دولت سازندگی چون #محمدتقی_بانکی و علی میرزایی به عنوان دبیر شورای نویسندگان #ماهنامه_نگاه_نو انتخاب گشت.
2⃣ در طول دوران فعالیت حرفهای #خشایار_دیهیمی در عرصه ترجمه و مطبوعات، علاقه او به نشر آثار #آیزایا_برلین یهودی از جنسی دیگر است، مثل یک پروژه مادامالعمر و دستور کار دائم.
3⃣ از هنگام انتشار نخستین شماره ماهنامه نگاه نو در مهر 1370، دیهیمی و #رامین_جهانبگلو در این نشریه سلسله مقالاتی درباره آیزایا برلین نوشتند و او را «استاد تفکر آزادیخواهی» خواندند.
4⃣ اگر #عزتالله_فولادوند با معرفی #هانا_آرنت یهودی یکی از 3 ضلع مثلث #یهودی اصلاحات در ایران را کامل کرد، دیهیمی نیز با تبلیغات برای آیزایا برلین یهودی سهمی بزرگ در ساختن دومین ضلع این مثلث داشت.
5⃣ همچنین او هدف مجله نگاه نو را احیاء تفکر #کانون_نویسندگان_ایران تعریف کرد که بسیاری از اعضاء مرکزیت آن کانون روابط تنگاتنگی با سرویسهای #جاسوسی لیبرال داشتند.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص282
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (4)
1⃣ #خشایار_دیهیمی سپس به فکر چاپ یک مجموعه کتاب 100 جلدی نیز با نام نسل قلم افتاد. این مجموعه ترجمه دایرةالمعارف ادبیات جهان بود که سال 1974 در دوران اوج #جنگ_سرد با همکاری انجمن فرهنگی بریتانیا و دانشگاه مینه سوتا تدوین شد و نام نویسندگان مقبول #CIA مانند مارسل پروست، تی. اس. الیوت، هربرت رید، آلبر کامو، میلان کوندرا و… در آن به چشم میخورد.
2⃣ دیهیمی #کلوب_نسل_قلم را در ایران به همراه 3 تن از دوستانش به نامهای آرمان امید، حسن ملکی و بهرام داوری تشکیل داد و از مترجمانی مانند عزتالله فولادوند، کریم امامی (سرویراستار انتشارات آمریکایی فرانکلین)، عبدالله کوثری و مهدی سحابی (مترجم آثار سلمان رشدی) برای کار دعوت کرد.
3⃣ او میخواست هر ماه 2 جلد کتاب را روانه بازار کند و یک شبکه بزرگ از مشترکان برای پیشفروش کتابها بسازد تا بتواند آن را به صورت مستمر تغذیه فکری کند.
4⃣ در سال 1372 این شبکه با 1000 مشترک ثابت و 600 هزار تومان سرمایه فعالیتش را آغاز کرد و مدام بر تعداد اعضاء آن افزوده میشد. طی 6 سال مجموعه نسل قلم به 100 جلد کتاب پیرامون ادبیات غرب رسید و دیهیمی یک پروژه صد جلدی دیگر را نیز کلید زد.
5⃣ در واقع، او را باید مؤسس و مدیر «کلوب لیبرالهای رادیکال» شناخت.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص282و283
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (5)
1⃣ #خشایار_دیهیمی فقط از رانتهای #دولت_کارگزارن بهره نگرفت، بلکه در #دولت_اصلاحات از حمایتهای بیشتری برخوردار شد.
2⃣ مدیریت تحریریه #انتشارات_طرح_نو بر عهده او بود و احمد مسجد جامعی نیز ابتدا در جایگاه قائممقام و سپس به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصلاحات در زمره اصلیترین حامیان مالی این انتشارات قرار داشت.
3⃣ خشایار دیهیمی به عنوان چهره برجسته مبلغان #صهیونیسم، همواره از رانت دولتهای سازندگی و اصلاحات برای اشاعه افکارش بهره میبرد.
4⃣ او از سال 1376 طرح جامعی برای اشاعهی #فلسفه_غرب ریخت و زندگینامه فکری فیلسوفانی که مدال ملی #علوم_انسانی را از رئیس جمهور آمریکا گرفتند، در مجموعه کتابهای صدجلدی نامآوران فرهنگ ترجمه کرد.
5⃣ سال 1380 در انتشارات طرح نو ترجمه مجموعه کتابهای این #فیلسوف_یهودی را آغاز کرد، اما پروژه نیمه کاره ماند و هنگامی که مشاور عالی #نشر_ماهی شد، کار ناتمامش را به آنجا برد تا به سرانجام برساند.
6⃣ دیهیمی برای انتشار گسترده تئوریهای #آیزایا_برلین یهودی دلایل بسیاری داشت؛ مانند فولادوند که دیدیم برای تبلیغ هاناآرنت یهودی از انگیزههای زیادی برخوردار بود.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص283
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (6)
1⃣ سال 1382، همان هنگامی که #خشایار_دیهیمی ترجمه آثار #ریچارد_رورتی، یکی دیگر از فیلسوفان و جاسوسان بلندپایه #CIA را آغاز کرد و زمینههای سفر او به ایران را میچید، #مرتضی_حاجی وزیر آموزش و پرورش #دولت_اصلاحات نیز به دنبال تحقق یک برنامه جامع «آموزش شهروندی» در مدارس کشور بود و ماموریت اجرای آن را به سازمان دانشآموزی سپرد.
2⃣ این سازمان که زیرنظر مستقیم وزیر و ریاست آن برعهده معاون وزیر بود، بودجه کلانی را به #نشر_اگر با مدیریت علیاصغر سیدآبادی اختصاص داد تا مجموعه کتابهایی پیرامون این موضوع آماده سازد.
3⃣ خشایار دیهیمی و #رامین_جهانبگلو مشاوران اصلی برنامه جامع «آموزش شهروندی» وزارت آموزش و پرورش بودند و نشر اگر واسطه اختصاص بودجه دولت اصلاحات به آنان و روشنفکران سکولاری نظیر #محمدسعید_حنایی_کاشانی و #محمد_ضیمران شد تا با تدوین کتابهای شهروندی، دموکراسی، مشارکت، گفتگو، فلسفه و دنیای مجازی به گسترش آموزههای سیاسی #سکولاریسم در مدارس ایران بپردازند.
4⃣ حتی وزارت آموزش و پرورش این کتابها را میان دانشآموزان به مسابقه گذاشت تا آنان به خواندن تئوریهای دیهیمی و جهانبگلو ترغیب شوند؛ تئوریهایی که آشکارا پروژه #فروپاشی_ایدئولوژیک جمهوری اسلامی را تعقیب میکرد.
🔹 ...پایان.
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص283و284
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مایر آمشل روچیلد و ثروت ویلیام نهم (1)
💰 آشنایی با یكی از منابع ثروت افسانهای روچیلدها
🌐 سال 1760
1⃣ در خلال این دهه، «مایر آمشل باوئر» در بانکی در هانوفر آلمان کار میکند که خانوادهی #اوپنهایمر مالک آن است. او بسیار موفق بوده، به شریک جزء تبدیل میشود و در عین اینکه در بانک فعالیت میکند، با #ژنرال_وان_استورف نیز آشنا میشود.
2⃣ باوئر پس از مرگ پدرش به فرانکفورت باز میگردد تا کسب و کار او را به دست بگیرد. او نام خود را از باوئر به #روچیلد تغییر میدهد.
3⃣ او تحت هویت جدید، یعنی #مایر_آمشل_روچیلد متوجه میشود که ژنرال وان استورف وابسته به دربار #ویلیام_نهم است؛ یکی از ثروتمندترین خاندانهای سلطنتی در اروپا که ثروت خود را از اجیر کردن سربازان و اعزام آنان در ازای مبالغ هنگفت به کشورهای خارجی به دست آورده بود [رویهای که تا امروز به شکل اعزام سربازان پاسدار صلح سازمان ملل به سرتاسر جهان ادامه دارد]؛ بنابراین او به بهانهی فروش سکه و زیورآلات به قیمت پایین با ژنرال آشنایی مجدد برقرار میکند.
4⃣ متعاقباً ژنرال ترتیب آشنایی روچیلد با شاهزاده ویلیام نهم را میدهد که خود او [شاهزاده] نیز بسیار از بابت قیمتهای پایینی که روچیلد از بابت سکه و زیورآلاتِ نادر مطالبه میکند، خرسند است.
5⃣ روچیلد پس از آن به شریک نزدیک شاهزاده ویلیام تبدیل میشود و کار به جایی میرسد که با شاهزاده و اعضای دربار دست به انجام معامله میزند. او خیلی زود درمییابد که وامدادن به حکومت و اعضای خاندان سلطنتی بسیار پرسودتر از وامدادن به افراد عادی است؛ چرا که رقم اینگونه وامها بسیار بیشتر بوده، مالیاتهایی که مردم ارائه میدهند، وثیقهی آن تلقی میشود.
📚 اندرو کارینگتن هیچکاک، صهیونیسم در مسیر سلطه، برگردان: محمدیاسر فرحزادی، تهران: نشر ساقی.
📖 همین مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/QwCSQs
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مایر آمشل روچیلد و ثروت ویلیام نهم (2)
💰 آشنایی با یكی از منابع ثروت افسانهای روچیلدها
🌐 سال 1769
1⃣ #مایر_آمشل_روچیلد بهعنوان عامل درباره شاهزاده #ویلیام_نهم در استان هسه-کاسل انتخاب میشود. این شاهزاده نوهی جرج دوم انگلستان، پسرعموی جرج سوم، پسر برادر زن شاه دانمارک و باجناق شاه سوئد به حساب میآمد.
2⃣ سپس از طرف شاهزاده ویلیام به او اجازه داده میشود تا نشانی را در مقابل محوطهی تجارتخانهی خود با این عبارت نصب نماید: «ام. ای. روچیلد عامل دربار منصوب از طرف عالیجناب شاهزاده ویلیام از هاناو».
🌐 سال 1800
1⃣ در فرانسه، #بانک_فرانسه تأسیس میشود. #ناپلئون خیلی زود در مییابد که فرانسهی آزاد، کشوری است که از قرض و بدهی آزاد باشد؛ لذا متعاقباً بیان میدارد:
2⃣ «دستی که میدهد از جمله همان دستی است که میگیرد. پول، پدر و مادر ندارد. سرمایهگذاران نه عِرق ملی دارند و نه نجابت و آبرو میشناسند. تنها هدف آنان کسب سود است.»
🌐 سال 1806
1⃣ ناپلئون بیان میدارد هدفش عزل خاندان هسه-کاسل از حکمرانی و حذف آن از فهرست قدرتهای حاکم است.
2⃣ شاهزاده ویلیام نهم با شنیدن این خبر از آلمان فرار میکند و به دانمارک میرود. او دارایی هنگفت خود را، با ارزشی بالغ بر «سه میلیون دلار»، به امانت نزد مایر آمشل روچیلد میسپارد.
📚 اندرو کارینگتن هیچکاک، صهیونیسم در مسیر سلطه، برگردان: محمدیاسر فرحزادی، تهران: نشر ساقی.
📖 همین مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/QwCSQs
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مایر آمشل روچیلد و ثروت ویلیام نهم (3)
💰 آشنایی با یكی از منابع ثروت افسانهای روچیلدها
🌐 سال 1814
1⃣ دایرةالمعارف یهود در ویرایش سال 1905، جلد 10، صفحهی 494، در خصوص سرانجام مبلغ سه میلیون دلاری که شاهزاده #ویلیام_نهم به امانت نزد #مایر_آمشل_روچیلد گذاشته بود، توضیحی ارائه میدهد:
✍ «مطابق با #افسانهای که در اینباره مطرح میشود، این مبلغ هنگفت را در بشکههای مشروب مخفی کرده بودند و هنگامیکه سربازان ناپلئون وارد فرانکفورت شدند، از یافتن آنان بازماندند و در سال 1814 زمانی که شاهزاده ویلیام نهم به آلمان بازگشت، آن مبلغ دستنخورده به همان بشکهها بازگردانده شده بود. #حقیقت امر تا اندازهای از خیالپردازیِ کمتری برخوردار است و بیشتر گویایِ اقدامی عملی است.»
2⃣ همانطور كه میبینید خط آخر از این مطلب نشان میدهد که این مبلغ هنگفت هیچگاه از سوی #روچیلد به شاهزاده ویلیام نهم بازگردانده نشد!!
3⃣ دایرةالمعارف یهود در ادامه میافزاید:
✍ «#ناتان_مایر_روچیلد که میدانست این سه میلیون دلار در جنگ شبهجزیره مورد نیاز ولینگتون خواهد شد، آن مبلغ را صرف خرید طلا از کمپانی هند شرقی کرد.»
4⃣ علاوه بر این، ناتان از این مبلغِ عملاً به سرقت رفته، دستکم به چهار منفعت دست یافت:
🔸 1. از فروش اوراق بهادار ولینگتون که به ازای هر دلار پنجاه سنت خریداری و برابر ارزش اسمی مبلغ را وصول کرد.
🔸 2. از فروش طلا به ولینگتون.
🔸 3. از بازخرید آن.
🔸 4. از انتقال آن به پرتغال.
📚 اندرو کارینگتن هیچکاک، صهیونیسم در مسیر سلطه، برگردان: محمدیاسر فرحزادی، تهران: نشر ساقی.
📖 همین مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/QwCSQs
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
مایر آمشل روچیلد و ثروت ویلیام نهم
خانوادههای یهودی ارسال دیدگاه 504 بازدید
آشنایی با یكی از منابع ثروت افسانهای روچیلدها ویلیام نهم
سال 1760
در خلال این دهه، مایر آمشل باوئر در بانکی در هانوفر آلمان کار میکند که خانوادهی اوپنهایمر (1) مالک آن است. او بسیار موفق بوده، به شریک جزء تبدیل میشود و در عین اینکه در بانک فعالیت میکند، با ژنرال وان استورف (2) نیز آشنا میشود.
باوئر پس از مرگ پدرش به فرانکفورت باز میگردد تا کسب و کار او را به دست بگیرد. او نام خود را از باوئر به روچیلد تغییر میدهد. (3) او تحت هویت جدید، یعنی مایر آمشل روچیلد متوجه میشود که ژنرال وان استورف وابسته به دربار ویلیام نهم از استان هسه هاناو (4) آلمان است؛ یکی از ثروتمندترین خاندانهای سلطنتی در اروپا که ثروت خود را از اجیر کردن سربازان هسه و اعزام آنان در ازای مبالغ هنگفت به کشورهای خارجی به دست آورده بود [رویهای که تا امروز به شکل اعزام سربازان پاسدار صلح سازمان ملل به سرتاسر جهان ادامه دارد]؛ بنابراین او به بهانهی فروش سکه و زیورآلات به قیمت پایین با ژنرال آشنایی مجدد برقرار میکند.
مایر آمشل باوئر (روچیلد)
متعاقباً ژنرال ترتیب آشنایی روچیلد با شاهزاده ویلیام نهم را میدهد که خود او [شاهزاده] نیز بسیار از بابت قیمتهای پایینی که روچیلد از بابت سکه و زیورآلات نادر مطالبه میکند، خرسند است. روچیلد شکلی از حق دلالی را در انواع معاملات به شاهزاده پیشنهاد میدهد که شاهزاده قادر است با آن به اهداف مورد نظر خود دست یابد.
روچیلد پس از آن به شریک نزدیک شاهزاده ویلیام تبدیل میشود و کار به جایی میرسد که با شاهزاده و اعضای دربار دست به انجام معامله میزند. او خیلی زود در مییابد که وامدادن به حکومت و اعضای خاندان سلطنتی بسیار پرسودتر از وامدادن به افراد عادی است؛ چرا که رقم اینگونه وامها بسیار بیشتر بوده، مالیاتهایی که مردم ارائه میدهند، وثیقهی آن تلقی میشود.
سال 1769
مایر آمشل روچیلد به عنوان عامل درباره شاهزاده ویلیام نهم در استان هسه کاسل (5) انتخاب میشود. این شاهزاده نوهی جرج دوم انگلستان، پسرعموی جرج سوم، پسر برادر زن شاه دانمارک و باجناق شاه سوئد به حساب میآمد. سپس از طرف شاهزاده ویلیام به او اجازه داده میشود تا نشانی را در مقابل محوطهی تجارتخانهی خود با این عبارت نصب نماید «ام. ای. روچیلد عامل دربار منصوب از طرف عالیجناب شاهزاده ویلیام از هاناو».
سال 1800
در فرانسه، بانک فرانسه تأسیس میشود. ناپلئون خیلی زود در مییابد که فرانسهی آزاد، کشوری است که از قرض و بدهی آزاد باشد؛ لذا متعاقباً بیان میدارد: «دستی که میدهد از جمله همان دستی است که میگیرد. پول، پدر و مادر ندارد. سرمایهگذاران نه عِرق ملی دارند و نه نجابت و آبرو میشناسند. تنها هدف آنان کسب سود است.»
سال 1806
ناپلئون بیان میدارد هدفش عزل خاندان هسه کاسل از حکمرانی و حذف آن از فهرست قدرتهای حاکم است. شاهزاده ویلیام نهم از هسه هاناو با شنیدن این خبر از آلمان فرار میکند و به دانمارک میرود. او دارایی هنگفت خود را، با ارزشی بالغ بر سه میلیون دلار، به امانت نزد مایر آمشل روچیلد میسپارد.
سال 1814
دایرةالمعارف یهود در ویرایش سال 1905، جلد 10، صفحهی 494، در خصوص سرانجام مبلغ سه میلیون دلاری که شاهزاده ویلیام نهم از هسه هاناو به امانت نزد مایر آمشل روچیلد گذاشته بود، توضیحی ارائه میدهد:
«مطابق با افسانهای که در اینباره مطرح میشود، این مبلغ هنگفت را در بشکههای مشروب مخفی کرده بودند و هنگامیکه سربازان ناپلئون وارد فرانکفورت شدند، از یافتن آنان بازماندند و در سال 1814 زمانی که شاهزاده ویلیام نهم به آلمان بازگشت، آن مبلغ دستنخورده به همان بشکهها بازگردانده شده بود. حقیقت امر تا اندازهای از خیالپردازی کمتری برخوردار است و بیشتر گویای اقدامی عملی است.»
خط آخر از این مطلب نشان میدهد که این مبلغ هنگفت هیچگاه از سوی روچیلد به شاهزاده ویلیام نهم بازگردانده نشد.
دایرةالمعارف یهود در ادامه میافزاید:
«ناتان مایر روچیلد که میدانست این سه میلیون دلار در جنگ شبهجزیره مورد نیاز ولینگتون (6) خواهد شد، آن مبلغ را صرف خرید طلا از کمپانی هند شرقی کرد.»
علاوه بر این، ناتان از این مبلغ عملاً به سرقت رفته، دستکم به چهار منفعت دست یافت:
1. از فروش اوراق بهادار ولینگتون که به ازای هر دلار پنجاه سنت خریداری و برابر ارزش اسمی مبلغ را وصول کرد.
2. از فروش طلا به ولینگتون.
3. از بازخرید آن.
4. از انتقال آن به پرتغال.
پینوشتها:
(1) The oppenheimers
(2) General von Estorff
(3) زبان آلمانی Rot به معنای قرمز و schild نیز به معنی نشان است.
(4) Hesse- Hanau
(5) Hesse- cassel
(6) wellington
منبع: كتاب صهیونیسم در مسیر سلطه ، نوشته: اندرو کارینگتن هیچکاک ، برگردان