در منزل من، همه افراد، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد
همه خانوادههاى ايرانى بايد اينگونه باشند
رهبرمعظم انقلاب:
🔹️ من اين را مىخواهم عرض كنم كه در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد. خود من هم همينطورم. نه اينكه حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه مىكنم؛ تا خوابم مىآيد، كتاب را مىگذارم و مىخوابم. همه افراد خانه ما، وقتى مىخواهند بخوابند حتماً يك كتاب كنار دستشان است. من فكر مىكنم كه همه خانوادههاى ايرانى بايد اينگونه باشند. توقّع من، اين است.
🔹️ بايد پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با كتاب محشور و مأنوس كنند. حتّى بچههاى كوچك بايد با كتاب اُنس پيدا كنند.
🔹️ بايد خريدِ كتاب، يكى از مخارج اصلى خانواده محسوب شود. مردم بايد بيش از خريدن بعضى از وسايل تزييناتى و تجمّلاتى - مثل اين لوسترها، ميزهاى گوناگون، مبلهاى مختلف و پرده و... -، به كتاب اهميّت بدهند.
🔹️ اوّل كتاب را مثل نان و خوراكى و وسايل معيشتى لازم بخرند؛ بعد كه اين تأمين شد به زوايد بپردازند.
۱۳۷۴/۰۲/۲۶
هفته_کتاب وکتابخوانی
n960615.mp3
951K
🔅🔅 نکاتی کوتاه از حضرت استاد #علی_ربانی_گلپایگانی
🔸حفظ خط ولایت در طول تاریخ
🔰 علامهِ عالم به زمانه
🔸ویژگیهای شخصیتی و توانائی #علمی_علامه_طباطبائی سبب ایجاد تحول شده است و آشنایی او با زمانه سبب و زمینه این تحولات شد؛ بنیه علمی و زمانه زیستن در ایجاد این #تحولات نقش دارند. برای علامه عنوان فیلسوف کم است چراکه فیلسوفی یکی از ابعاد علامه است؛ او به جامعیت کاملی در علوم مختلف رسیده بود؛ مفسر، فیلسوف و عارف بود، مولفهها و اجزا یک نظام واحد بود و دغدغه اصلی علامه طباطبائی اندیشه و #فکر_اسلامی است.
🔹علامه طباطبایی میخواهد اندیشه و فکر اسلامی را به عنوان یک نظام فکری چند بعدی و نظام عملی و اعتقادی که جامع باشد و یک نظام عملی و رفتاری که بعد رفتاری و اجتماعی دارد، ارائه دهد...
#علامه_اسلام_شناس
@antisecular_ir
✳ آدمِ كسی نباش!
🔻 #علامه_جعفری میگفت روزی طلبهی فلسفهخوانی نزد من آمد تا برخی سوالات بپرسد. ديدم جوان مستعدی است كه استاد خوبی نداشته است. ذهنِ نقاد و سوالات بديع داشت كه بیپاسخ مانده بود. پاسخها را كه میشنيد، مثل تشنهای بود كه آب خنكی يافته باشد. خواهش كرد برايش درسی بگويم و من كه ارزشِ اين آدم را فهميده بودم، پذيرفتم. قرار شد فلان كتاب را نزد من بخواند. چندی كه گذشت، ديدم فريفته و واله من شده است. در ذهنش اُبُهّت و عظمتی يافته بودم كه برايش خطر داشت. هرچه كردم، اين حالت در او كاسته نشد. میدانستم اين شيفتگی، به اِستقلالِ فكرش صدمه میزند. تصميم گرفتم فرصتِ تعليم را قربانی اِستقلالِ ضميرش كنم.
🔸 روزی كه قرار بود برای درس بيايد، درِ خانه را نيمباز گذاشتم. دوچرخهی فرزندم را برداشتم و در باغچه، شروع به بازی و حركاتِ كودكانه كردم. ديدمش كه سَرِ ساعت، آمد. از كنارِ در، دقايقی با شگفتی مرا نگريست. با هيجان، بازی را ادامه دادم. در نظرش شكستم. راهش را كشيد و بی يك كلمه، رفت كه رفت.
🔹 اينجا كه رسيد، مرحوم علامه جعفری با آن همه خدماتِ فكری و فرهنگی به اسلام ، گفت: برای آخرتم به معدودی از اعمالم، اميد دارم. يكی همين دوچرخهبازی آن روز است!
✅ درسِ استاد آن شب آن بود كه دنبالِ آدمهای بزرگ بگرديد و سعی كنيد دركشان كرده از وجودشان توشه برگيريد. امّا مُريد و واله كسی نشويد. شما اِنسانيد و اَرزشتان به اِدراك و اِستقلالِ عقلتان است. عقلتان را تعطيل و تسليم كسی نكنيد. آدمِ كسی نشويد؛ هر چقدر هم طرف بزرگ باشد.
🗓 ۲۵ آبان؛ سالروز رحلت علامه جعفری
@amare_heydar
هدایت شده از صدرا علوی
✳️ علامه طباطبایی عالمی جهانی و جاودانه
در باره چهره های علمی دوران معاصر حتی برجسته های آنان تعریف و تمجیدها گفتند و شنیدیم، اما در کنار آن گاه برخی رفتارهای غیر قابل دفاع از آنان گوشه و کنار درز می کند و انسان درمی یابد که این فرد آن قدر هم که تعریفش می کردند، تعریف ندارد!
اما در باره علامه طباطبایی حداقل تا آن جا که به اطلاعات نه چندان فربه این ناچیز مربوط می شود، از روزی که در آغاز دوران طلبگی عاشقانه به ایشان دل بستم تا کنون که کتاب ها در باره ایشان خواندم و پای گفتگوی خصوصی شخصیت هایی در باره ایشان نشستم، هیچ مطلب ناروا و نامناسب نشنیدم و از این جهت اذعان می کنم که هر چه زمان می گذرد به ارادتم به این مرد الهی افزوده می شود.
آن چنان این شخصیت خوب، پاک و نزیه زیست و آن قدر که اندیشه های تابناک از خود بازتاب داد که می توان ایشان را یکی از نمایندگان و نمادهای عالم تربیت یافته اسلام در دوران معاصر برشمرد.
عالمی که اسلام را به درستی شناخت و به درستی بدان پایبند ماند و به درستی به جهانیان شناساند.
از اینها که بگذرم، سعادت تدوین یک دوره تفسیر قرآن با نگاهی ژرف، نو، تازه، جهان نگر و پر از تحلیل های ابتکاری هماره مایه تحسین و تمجید بوده و هست.
باری، علامه طباطبایی با المیزانش جاودانه شد!
بسیاری قبل، همزمان و پس از ایشان تفسیر نگاشتند.
اما باید پرسید که چرا تفاسیر آنان این همه در جان ها و ذهن ها ننشست؟!
آیا همه رمز و راز مانایی تفسیر المیزان در مباحث علمی ژرف آن است؟!
معتقدم خیر؛ چنین نیست.
به گمانم عامل مهم تر بازتاب شخصیت الهی، قرآنی، ربانی، پاک و پیراسته صاحب تفسیر المیزان در سراسر تفسیر است، بازتابی که سراسر از نورانیت، اخلاص، پاکی و پیراستگی صاحب این قلم حکایت دارد.
خوشا به حال علامه طباطبایی با این معامله شیرین و پر سودی که با خداوند کرد!
بیست سال در غربت و کنج فقر و بی مهری های اقران و بی اعتنایی های همگنان، خاموش اما استوار پای کار تفسیر قرآن ایستاد و خود را بسان قرآن جهانی و جاودانه کرد.
علی نصیری
سحر بیست و ششم آبان ۱۳۹۹
@alinasirigilani
بیست و نهمین شماره از فصلنامه علمی پژوهشی"تحقیقات کلامی" منتشرگردید. https://ikq.ir/ftk-29/
📌 تفاوت تمدن نوین با تمدن مدرن/ عمده مشکل ما در تمدنسازی، مبانی غیرمعرفتی است
🔰 حجتالاسلام والمسلمین #خسروپناه در نشست «بررسی مؤلفههای مبانی معرفتی تمدن نوین اسلامی» عنوان کرد؛
✍️ مقصود ما از تمدن هم دستاورد سختافزاری و هم دستاورد نرمافزاری از تمدن است که منشأ پیشرفت جامعه ایرانی اسلامی میشود.
🔸وقتی ما میگوییم «تمدن نوین اسلامی» به این معنا نیست که ما با دانش غرب مخالفیم بلکه مخالفت با مبنای معرفتی و غایت آن است. مبنای معرفتی ما نسبیگرایی معرفتی نیست.
🔹 فرق #تمدن_نوین با #تمدن_مدرن یکی در مبانی است تا سر از نسبیگرایی که تمدن مدرن درآورده است، در نیاورد و دیگری اینکه در تمدن نوین اسلامی محققان در تمدنسازی مشارکت میکنند.
🔸غیر از مبانی معرفتی تمدن نوین اسلامی یک چیز دیگر را نیز باید مورد توجه قرار داد و آن عوامل غیرمعرفتی تمدن نوین اسلامی است.
🔹 اگر ما از #تمدن_نوین_اسلامی حرف میزنیم باید هم به مبانی معرفتی تمدن نوین اسلامی و تفاوت با مبانی معرفتی تمدن مدرن بپردازیم و هم به عوامل معرفتی که در تمدنسازی یا تمدنسوزی نقش دارد توجه کنیم.
🔸 به نظرم عمده مشکلات در مبانی غیرمعرفتی است که واقعاً تمدنسوز هستند و اجازه نمیدهند تمدن نوین اسلامی شکل پیدا کند.
🔻 متن کامل👇
http://meftaah.com/?p=21269
#به_مدد_الهی_کرونا_را_شکست_میدهیم
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی
http://eitaa.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
◀️یازدهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی برگزار می شود.
🔹همزمان با ششمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی، بیستمین گردهمایی اعضاء و یازدهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی بصورت مجازی برگزار می شود.
🔸این برنامه روز پنج شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ از ساعت ۱۳ و بصورت مجازی برگزار و استاد معظم حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی سخنرانی خواهند داشت.
🔹علاقمندان جهت ورود به جلسه مجازی از آدرس های زیر استفاده فرمایند:
سایت مجمع عالی حکمت اسلامی
http://hekmateislami.com/?page_id=991
مرکز آموزش مجازی اسراء
https://el.esra.ir/ch/galasehhekmateslamiayatolahjavadiamoli
اینستاگرام مجمع عالی حکمت اسلامی
https://www.instagram.com/hekmate_islami/
✅http://hekmateislami.com/?p=11204
@hekmateislami
هدایت شده از نشر آثار و دروس حضرت استاد ربانی گلپایگانی
940624.mp3
528.5K
🔸نکته ای کوتاه از حضرت استاد
🔅🔅اهمیت مساله امامت و کتاب المراجعات🔅🔅
H-Taher.Salalahoalik.rashedoon.ir.mp3
5.66M
🌸🍃 این کلیپ صوتی، در این شب جمعه، حال دلتون رو خوبتر می کند.
🌸🍃🌸 ما رو هم از دعای خیرتون محروم نفرمایید.
روح مرحوم حجت الاسلام راستگو مبلغ موفق کودک و نوجوان شاد در کنار سردار شهید حاج #قاسم_سلیمانی