✍ پژوهانه(۲)
✅چند موضوع مناسب برای رساله سطح سه و سطح چهار درباره صحیفه مبارکه سجادیه:
1⃣اباحهگری در جامعه و راههای برونرفت از آن بر اساس صحیفه سجادیه
2⃣آسیبشناسی دینداری در صحیفه سجادیه
3⃣راههای جلوگیری از وسوسههای شیطانی با تکیه بر صحیفه سجادیه
4⃣روشهای امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه برای مواجهه با انحرافات اجتماعی
5⃣روشهای امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه برای مقابله با افکار انحرافی
6⃣تحلیل زیباشناختی محتوایی دعاهای امام سجاد علیه السلام
7⃣تحلیل زیباشناختی سبکی و اسلوبی دعاهای امام سجاد علیه السلام
8⃣شاخصههای حسن عاقبت و راههای دستیابی به آن در صحیفه سجادیه
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام
❓ آخرین تلاش پیامبر(ص) براى تعیین جانشین؟
✅ آیا پیامبر اکرم(ص) تا آخرین لحظه های عمر خویش هیچ تدبیری برای آینده اسلام نکرد؟!
✍️ پاسخ: 👇👇👇
پیامبر خدا (صل الله علیه وآله) در مناسبت هاى مختلف، در باره رهبرى آینده امّت اسلامی، سخن می گفت و علی (علیه السلام) را به عنوان جانشین برگزیده خدا معرفی می کرد، اوج این معرّفى و ابلاغ، در «حَجّة البلاغ» و به تعبیر دیگر «حَجّة الوداع» در «غدیر خم» بوده است. آخرین تدبیر ایشان، درخواست دوات و کاغذ، برای املای وصیت مکتوب، در مسئله خلافت، جهت جلوگیرى از انحراف امّت بود.
بخارى به نقل از زُهْرى از عبید اللّه بن عبد اللّه از ابن عباس می نویسد: چون پیامبر خدا به حال احتضار افتاد - و مردانى از جمله عمر بن خطّاب هم در خانه بودند - فرمود : «هَلُمَّ أکتُب لَکُم کِتابا لا تَضِلّوا بَعدَهُ»؛ (بشتابید تا برایتان نوشته اى بنویسم که پس از آن، گم راه نشوید).
عمر گفت: «إن النبی قد غلب علیه الوجع و عندکم القرآن، حسبنا کتاب الله»!!! ؛ (همانا بیمارى بر پیامبر، چیره شده است!!! قرآن، نزد شما هست و کتاب خدا ما را بس است)!!! پس، حاضرانِ در خانه با هم اختلاف و دعوا کردند. برخى از آنها مى گفتند: کاغذ بیاورید تا پیامبر (صلى الله علیه و آله) برایتان نوشته اى بنویسد که پس از آن، گم راه نشوید. برخى از آنها نیز همان گفته عمر را مى گفتند. چون یاوه گویى و اختلاف در نزد پیامبر (صلى الله علیه و آله) بالا گرفت، پیامبر خدا فرمود: «قوموا»؛ (برخیزید).
ابن عباس همیشه می گفت: مصیبت حقیقى، مصیبت ممانعت از نوشتن پیامبر صلى الله علیه و آله ، آن هم با اختلاف و داد و فریاد است.
در نقل دیگر صحیح بخارى آمده است: «قوموا عنّی ، ولا ینبغی عندی التنازع»؛ (از پیش من برخیزید، که دعوا و اختلاف در نزد من شایسته نیست).(1)
بخاری در حدیثی دیگر ـ به نقل از ابن عبّاس ـ چنین روایت می کند: روز پنج شنبه و چه روز پنج شنبه اى! بیمارى پیامبر خدا شدّت گرفت. پس فرمود: « ایتونی أکتب لکم کتابا لن تضلّوا بعده أبدا»؛ ( کاغذ و قلمى نزد من بیاورید تا برایتان نوشته اى بنویسم که دیگر پس از آن، هرگز گم راه نشوید). پس با هم دعوا کردند، در حالى که دعوا در نزد هیچ پیامبرى، شایسته نیست و مى گفتند: «ما شأنه؟ أهجر؟(2) استفهموه»؛ (او را چه شده است؟ آیا هذیان مى گوید؟ از او بپرسید). پس خواستند که از او بپرسند و معناى حرفش را جویا شوند که فرمود: « دعونی ؛ فالذی أنا فیه خیر مما تدعوننی إلیه»؛ (مرا وا گذارید، که آنچه در آنم، از آنچه مرا به آن مى خوانید، بهتر است).(3)
مسلم نیز در صحیح خود ـ به نقل از سعید بن جُبَیر، از ابن عبّاس ـ چنین روایت می کند: روز پنج شنبه و چه روز پنج شنبه اى! ( سعید مى گوید: سپس اشک هاى ابن عبّاس فرو ریخت، تا آن جا که آنها را همچون رشته مروارید، بر گونه هایش دیدم). پیامبر خدا فرمود: «ایتونی بالکتف و الدواة أکتب لکم کتابا لن تضلوا بعده أبدا»؛ (برایم استخوان(4) و دوات بیاورید تا برایتان نوشته اى بنویسم که پس از آن، هرگز گمراه نشوید). پس گفتند: «إن رسول الله یهجر» (بى گمان، پیامبر خدا هذیان مى گوید).(5)
احمد بن حنبل هم در مسند خویش این حدیث را از جابر این گونه نقل می کند: «إن النبی (صلى الله علیه وآله) دعا عند موته بصحیفة لیکتب فیها کتابا لا یضلون بعده ، فخالف علیها عمر بن الخطاب حتى رفضها»؛ (پیامبر (صلى الله علیه و آله) هنگام وفاتش کاغذى خواست تا در آن، نوشته اى بنویسد که پس از آن، گم راه نشوند. پس عمر بن خطّاب، آن قدر با آن مخالفت کرد که پیامبر (صلى الله علیه و آله) آن [درخواست] را رها کرد).(6)
اعتراف عمر و توجیه این عمل زشت: ابن ابی الحدید شارح نهج البلاغة از ابن عبّاس نقل می کند که: در یکى از سفرهاى عمر به شام، همراهش رفتم. روزى به تنهایى بر شترش راه مى پیمود که دنبالش کردم. پس به من گفت : «اى ابن عبّاس! من از پسرعمویت، گله دارم. از او خواستم که با من بیاید؛ ولى نیامد و پیوسته او را ناراحتِ چیزى مى بینم. تو گمان مى کنى دنبال چیست؟» گفتم: اى امیر مؤمنان! تو که خودت مى دانی. (عمر) گفت: «گمان دارم او همواره در اندوهِ از دست رفتن خلافت است». گفتم: چنین است. او معتقد است که پیامبر خدا خلافت را براى او خواست. (عمر) گفت: «اى ابن عبّاس! پیامبر خدا خلافت را براى او خواست و این گونه بود؛ امّا چه مى توان کرد که خداى متعال، آن را نخواست! پیامبر خدا چیزى خواست و خدا چیز دیگرى خواست. پس، اراده خدا محقّق شد و اراده پیامبر او محقّق نشد. آیا هر چه پیامبر خدا خواست، شد؟ ...»
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام
📚 معرفی کتاب
✍ کتاب «حکومت و ولایت فقیه» اثر مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی با حضور آیت الله مصباح یزدی در قم رونمایی شد.
🔹در این کتاب آگاهی به امور زمان و همچنین توانایی برای اداره جامعه به عنوان دو ویژگی مهم و ضروری ولی فقیه مطرح و تاکید شده اگر این این مشخصه وجود نداشته باشد موجب بدبینی مردم به اسلام میشود.
🔹تبیین موضوع تزاحم فقهاء و ممنوعیت مخالفت فقیهان با ولی فقیه حاکم از دیگر مطالب مهم این کتاب است، همچنین بیان روایتهایی در خصوص ممنوع بودن قیام و تشکیل حکومت در زمان غیبت امام معصوم از جذابیتهای این کتاب است.
🔹تا پیش از این رساله هیچ کسی به آیات قرآن کریم در باب ولایت فقیه نپرداخته است، ولی ایشان 5 آیه را در ابتدا به شکل مستقل بیان میکند و در ادامه به روایات میپردازد.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام
نقش متکلمان امامیه درکلام اسلامی با تاکید بر ردیهنگاریها در عصر حضور-سید اکبر موسوی تنیانی.docx
87.3K
مقاله ای در موضوع نقدنگاشته های عالمان شیعه در تقابل با اندیشه های انحرافی قرون نخستین
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام
کتاب در پرتو مکتب حسینی - خدامیان.pdf
548.6K
کتاب «در پرتو مکتب حسینی»؛ درسهایی برای زندگی از مکتب امام حسین علیه السلام
✅تألیف علی اکبر خدامیان آرانی
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام
رویکرد شناسی کلامی فلسفه قیام حسینی.pdf
806.8K
✍ مقاله رویکرد شناسی کلامی فلسفه قیام حسینی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
منبر و روضه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین استاد مسلم اسدی بمناسبت شهادت امام مجتبی(ع) در حوزه علمیه همدان
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام
الصحیح من سیره النبی الاعظم.pdf
12.51M
آنچه در این فایل مشاهده می فرمایید بحثی فنی و دقیق در باره ی کیفیت شهادت نبی خاتم محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) است که عالم بزرگوار و مورخ محقق جناب سید جعفرمرتضی العاملی در کتاب «الصحیح من سیرة النبی الاعظم» ج ۳۳، از ص ۱۴۱ به بعد مطرح کرده اند، و اینک در آستانه ی شهادت پیامبر بزرگوار، این بخش از تحقیقات ایشان را عینا نقل می کنیم.
ایشان ضمن نقد فنی در خصوص بعضی از گزارشهای مربوط به مسموم شدن نبی رحمت، بالاخره به این نتیجه می رسند که اگر هم ماجرای مسموم شدن حضرت توسط یهود صحت داشته باشد، آنچه موجب شهادت این بزرگوار بود، سمی بود که توسط دشمنان داخلی به ایشان داده شد.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
#آموزه_های_اعتقادی_دین_اسلام