990803.mp3
15.72M
🎤سخنرانی آیت الله رشاد در ابتدای درس خارج در مورد مطالب اخیر جناب آقای سید کمال حیدری 📅 شنبه ۳ آبان ماه ۹۹ 🌐 @meshkatnoor
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت(ع)
امامت_پژوهي.pdf
5.63M
📌 یه کتاب بسیار عالی
امامت پژوهی:
(بررسی دیدگاه امامیه، معتزله و اشاعره درباره امامت و خلافت)
جمعی از نویسندگان
نشر آستان قدس رضوی
هدیه کتاب:
#صلوات نثار اهل بیت.
👇👇
🌻 @ahlebait110
تبیینی از وصیت نامه امام حسن عسکری (ع).m4a
12.84M
📊 #تبیینی_از_وصیت_نامه_امام_حسن_عسکری (ع)
مباحث این درس گفتار:
محورهای سه گانه وصیت نامه امام
یک؛ وظایف یک شیعه در حوزه بندگی و تعاملات اجتماعی
دو؛ توصیه های امام به شیعیان در تعامل با عامه
سه؛ مسئولیت شیعه در معرفی جایگاه نزیه اهل بیت (ع)
#استاد_علی_نصیری
#آنتی_شبهه
#ما_ملت_امام_حسینیم
🔹ما را به دیگران معرفی فرمایید: 👇👇👇
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/284753958Cfff7d2b528
نگاهی به برنامه هدایتی ولی عصر در دوران غیبت.m4a
25.87M
✳️ نگاهی به برنامه های هدایتی امام عصر (روحی فداه) از آغاز غیبت کبرا تا کنون)
مباحث این درس گفتار:
۱. دخالت تکوینی الهی در حفظ قرآن از تحریف و حفظ حضرت حجت از خطر دشمنان
۲. محورهای سه گانه مورد توصیه امام عصر (ع) در توقیع شریف خطاب به شیخ مفید.
@alinasirigilani
مرحوم صدوق در من لا يحضره الفقيه از امام صادق(ع) نقل نموده است که: «يَجِيءُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ رَجُلٌ إِلَى رَجُلٍ حَتَّى يُلَطِّخَهُ بِالدَّمِ وَ النَّاسُ فِي الْحِسَابِ فَيَقُولُ يَا عَبْدَ اللَّهِ مَا لِي وَ لَكَ فَيَقُولُ أَعَنْتَ عَلَيَ يَوْمَ كَذَا وَ كَذَا بِكَلِمَةٍ فَقُتِلْت.» يعني روز قيامت شخصي خون آلود به سراغ شخص ديگري ميرود و او را به خون خود آغشته ميسازد. در اين حال شخص دوم از او ميپرسد تو کيستي و با من چه کار داري؟(کنايه از آن که هيچ ارتباط يا آشنايي بين آن دو از قبل نبوده است) شخص به خون آلوده ميگويد که تو در فلان روز سخني گفتي که آن سخن باعث قتل من شد.[5]
بيترديد کساني که در امنيّت کامل زبان به سب و لعن مقدسات ديگران ميگشايند، در خون شيعيان مظلومي که در عراق، سوريه، پاکستان، افغانستان، يمن و ساير مناطق به شهادت ميرسند، شريکند و بايد در محضر عدل الهي پاسخ گو باشند.
🔸در طول تاریخ حرکتهای افراطی به مسلمانان ضربه وارد کرده است
اگر از زمانه خود نيز به عقب برگرديم و نگاهي گذرا به تاريخ داشته باشيم، هم با شواهد متعددي از اين دست روبرو ميشويم. در شروع شکلگيري صفويه خصوصاً دوران شاه اسماعيل اول، حرکتهاي افراطي در زمينه علني ساختن لعن و سب صورت گرفت که بازتاب آن در حکومت عثماني، حملات متعدد آن حکومت خبيث به سرحدات ايران، آسیای صغیر و قتل عده زيادي از شيعيان از کودک و پير و جوان و زن و مرد بود که در برخي از حملهها آمار کشتگان تا چهل هزار نفر هم گزارش شده است.[6]
تا آن جا اين حرکتهاي افراطي از دو جانب صورت گرفت که عدهاي از علماي شيعي حجاز به علماي ايران نامه نوشتند و گفتند: «انکم تسبون ائمتهم في اصفهان و نحن في الحرمين معذبون بذلک اللعن و السب.» يعني شما در اصفهان(در کمال آرامش و امنيت) به بزرگان آنها لعن و سب ميکنيد و ما در مکه و مدينه به واسطه کار شما مورد اذيت و آزار قرار ميگيريم.[7]
آن چه مايه تعجب است تفاوتي است که برخي ميان لعن و سب ميگذارند و لعن را جايز و سب را نادرست ميشمارند. با اين که بديهي است که مناط و ملاک امر در مورد علني شدن هر دو يکي است و تفاوتي از اين حيث ميان آنها وجود ندارد.
آن چه بيشتر مايه شگفتي در افراط اين جريانهاي مدعي تشيع است که حتي از بزرگان خود هم در اين امر تبعيت نداشته و صرفا بر طبل تعصب و تفرقه ميکوبند. مرحوم آقاي سيد محمد شيرازي که جريان شيرازيها خود را بدو منتسب ميدانند، در کتاب الشيعه و التشيع تأکيد ميکند که شيعه نسبت به وحدت اهميت ميدهد و کسي را تکفير نميکند. وي حتي به کتاب المراجعات مرحوم سيد شرف الدين استناد ميکند که رعايت احترام اهل سنت لازم است. [8]
اين یادداشت را با يک نکته مهم اعتقادي در نحوه نگاه و برخورد با خود اهل سنت به پايان ميبرم که متأسفانه در ميان عوام ما رواج دارد که حتي تبّري را شامل جميع اهل سنت ميدانند. سخن در مورد مقوله هدايت و نجات ساير انسانها نياز به تفصيل و بيان مباني عقلي و نقلي دارد و ما در اين جا فقط به يک روايت از امام باقر عليه السلام اشاره ميکنيم.
زراره که از اصحاب خاص امام است به امام عرض ميکند که ما نسبت به هر کسي که با شما موافق باشد، تولي و محبت داريم و از هر کسي که با مخالفت داشته باشد، تبري ميجوييم. امام باقر عليهالسلام پاسخ بسيار قابل تاملي به او مي دهند: «فَقَالَ يَا زُرَارَةُ قَوْلُ اللَّهِ أَصْدَقُ مِنْ قَوْلِكَ فَأَيْنَ الَّذِينَ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ لا يَسْتَطِيعُونَ حِيلَةً وَ لا يَهْتَدُونَ سَبِيلًا أَيْنَ الْمُرْجَوْنَ لِأَمْرِ اللَّهِ أَيْنَ الَّذِينَ خَلَطُوا عَمَلًا صالِحاً وَ آخَرَ سَيِّئاً أَيْنَ أَصْحابُ الْأَعْرافِ أَيْنَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ.»[9]
حضرت خطاب به زراره ميفرمايند: سخن خدا در قرآن از حرف تو صادقتر است(يعني نظر تو در مورد برائت از اهل سنت، با قرآن انطباق ندارد) پس مراد از مستضعفين که خداوند آنها را معذور ميخواند، چه کساني هستند؟! مراد از کسانی که تکلیفشان به خدا واگذار شده کیانند؟! مراد از افرادي که عمل خوب و عمل بد آنها آميخته شده، چه افرادي هستند؟ مراد از کساني که بايد دلهاي آنها را به دست آورد، کيستند؟
سخن امام باقر(ع) حجتي است تمام و دال بر اين مطلب که غير شيعيان هم ميتوانند از لطف و رحمت الهي بهرهمند شده و در زمره نجات يافتگان قرار گيرند و تبري از آنها به هيچ وجه با منطق قرآن انطباق ندارد.
[1] . سایت معظم له، سخنرانی روز عید غدیر سال 95.
[2] . همان.
[3] . بحار الانوار، ج 71، ص 217.
[4] . عیون اخبار الرضا، ج 1، ص 304.
[5] . من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 93.
[6] . رسول جعفریان، صفویه در عرصه دین، فرهنگ و سیاست، ج 1، صص 36-41،قم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، 1379.
[7] . خوانساری اصفهانی،روضات الجنات، ج 4، ص 362.
[8] . سید محمد شیرازی، الشیعه و التشیع، صص 173- 185، بیروت، دار صادق للطباعه و النشر.
[9] . کافی، ج 2، ص 383. 🌐 @meshkatnoor
♦️تبری یا تفرقه ؟! ✍️محمد جعفری يکي از مسائلي که امروزه زمينه ساز تفرقه و تشتت در ميان مذاهب اسلامي شده است، مقوله لعن و ناسزا به بزرگان مذاهب و افراد مورد احترام آنهاست. بديهي است که اين کار از طرف هر يک از مذاهب اسلامي اعم از شيعه و اهل سنت که صورت بگيرد، گامي در جهت تفرقه ميان امت اسلامي و خدمت به اهداف دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب خواهد بود.
متأسفانه شاهد آن هستيم که برخي شبکههاي ماهوارهاي و نيز کانالها و گروههاي اجتماعي که از آبشخورهاي يک جريان واحد تغذيه و پشيباني ميشوند، بيوقفه به اين ماجرا دامن ميزنند و زمينه سوء استفاده دشمنان را فراهم مينمايند. رهبر معظم انقلاب نام اين جريان را در طرف شيعي، تشيع انگليسي عنوان نهادهاند و انصافاً که عنوان بهجا و دقيقي است زيرا که حمايتهاي پشت پرده آنها از ديرباز از جريانهاي تفرقه انگيز در شيعه، بر همگان عيان است.
آن چه عدهاي را در علني ساختن لعن و ناسزا نسبت به دشمنان اهل بيت(ع) متقاعد ميسازد، مقوله تبرّي است که در آن نسبت به برائت جستن از دشمنان خدا، دين و اهل بيت(ع) تأکيد رفته است.
همين بدفهمي و سوء برداشت است که متأسفانه مانع از درک جامع و صحيح نسبت به تبري شده است. رهبر معظم انقلاب با عنايت به همين بدفهمي، در روز عيد غدير سال 1395، نسبت به لوازم ولايت پذيري و تولي و تبري توجه دادند و فرمودند: «هر گونه ناسزاگويي به بزرگان اهل سنت در واقع مانع از شنيده شدن مباني منطقي و مستدل اعتقاد به امامت ميشود.»[1] در واقع تاکيد ايشان بر اين نکته است که ما اگر در صدد ترويج مکتب اهل بيت و معارف بلند شيعي هستيم، نبايد کاري انجام دهيم که از ابتدا مانع از يک گفتگوي منطقي و صحيح شود. ايشان در ادامه سخن، حتي يکي از علل شکلگيري گروههاي تکفيري مانند داعش را همين بدعملي در زمينه تبّري ميدانند؛ «تحريک احساسات ديگر فرق اسلامي به نام شيعه در واقع تشيع انگليسي است و نتيجه آن ظهور گروههاي خبيث و وابسته، مانند داعش و النصره است.»[2]
آن چه که در سيره و بيان خود اهل بيت(ع) عصمت ديده ميشود، تأکيد بر همين رويکرد صحيح و معتدل و پرهيز از علني ساختن سب و لعن صریح است. باري در اين نوشته کوتاه در صدديم اشارهاي به مباني و ادله نقليِ رويکرد صحيح در قبال تبري بکنیم.
🔸ادله نقلی رویکرد صحیح در قبال تبری
به امام صادق عليه السلام خبر داده شد که فردي را در مسجد ديديم که علناً به دشمنان شما ناسزا ميگفت. حضرت فرمودند خدا او را لعنت کند که با اين کار متعرض ما شده است. مگر خداوند در قرآن نفرموده است که «وَ لا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَيْرِ عِلْمٍ.»[3]
در روايت ديگري که مرحوم صدوق در عيون اخبار الرضا از امام رضا عليه السلام نقل نموده است، حضرت به يکي از اصحاب خود ميفرمايند که مخالفان ما اخباري را به نام ما جعل و وضع کردند که حضرت آنها را در سه دسته تقسيم ميکند. دسته اول اخبار مربوط به غلو در مورد اهل بيت(ع) است و دسته دوم اخبار مربوط به تقصير در مقام و جايگاه اهل بيت(ع) است و دسته سوم اخباري است که در آن به مطاعن دشمنان ما اهل بيت تصريح شده است. حضرت رضا عليه السلام در ادامه ميفرمايند مردم وقتي مطاعن دشمنان ما را به اسم ميشنوند، نسبت به ما اهل بيت متعرض شده و ما را مورد طعن قرار ميدهند.[4]
اگر ما اين گونه روايات را هم نميداشتيم، عقلانيّت تنيده در تار و پود تفکر شيعي خود ما را به اين امر رهنمون ميساخت. حال که اين گونه روايات صريح هم، ما را نسبت به درک صحيح از تبري هدايت نموده و در مقام عمل، توجه به جوانب امر را اشارت داده است. بايد ديد مدّعيان تولي و سينه چاکان ولايت خالص اهل بيت(ع) چه تبعيتي از خود نشان ميدهند؟!
يکي از نتايج تندرويهاي جريان شيعه انگليسي و البته متديناني که از سر غفلت، همان راه را در مجالس دینی خود در پيش گرفتهاند، تعرض به جان و ناموس شيعياني است که توسط تکفيريها و ارهابيون به قتل ميرسند. جالب آن جاست که در روايات اهل بيت(ع) هم به اين نکته توجه داده شده است.
پاسخ دکتر محمد رضایی به آقای سید کمال حیدری
https://www.hawzahnews.com/news/913693
✍ حقانیت #منطق_محمد(ص) از هر زمان دیگری بر انسان های آزادی خواه جهان بیشتر روشن شده و گردش سریع اطلاعات انتقال اندیشه مترقی آئین او را تسریع بخشیده و جمعیت مسلمانان به طور عجیبی رو به فزونی است.
مخالفان فهم، چاره ای جز خودزنی در مصاف منطق استوارش ندارند از این رو تشبث به خاشاک توهین، که تنها حربه شکست خورده و قدیمی داعیه داران آزادی بیان است چند صباحی است رخ عیان نموده و خاک مذلت بر توپره خواری خود می افشاند.
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد
#شارلی_ابدو
#مکر_مکرون
#رئیس_جمهور_فرانسه
هدایت شده از خبرگزاری فارس
پیام رهبر انقلاب خطاب به جوانان فرانسه در پی هتاکی ماکرون
🔹جوانان فرانسه! از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟
🔹آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
🔹سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟
@Farsna
💠 یکی از روش های متقن نقد، درخواست دلیل از طرف مقابل است که #امام_خامنه_ای در توئیت جامع خود، نه از #رئیس_جمهور_فرانسه، بلکه از جوانان خواسته تا از او دلیل بخواهند و این یعنی نقد همراه با ایجاد حس مطالبه گری در جوانان که روزنه امیدی به سوی روشنگری در اروپا هستند.
افزون بر اینکه #مکرون را به جهت ارتکاب دفاع از موهنان به #رسول_الله هیچ حساب کرده و شخصیت حقوقی او را با ارجاع پرسشگری مطالبه گرایانه به جوانان، زیر سوال برده است.
در پاسخ به هجمه، علاوه بر دفاع حمله نیز لازم است، از آنجا که منشآ توهین به #پیامبر_رحمت تفکر #صهیونیستی است، #رهبر_فرزانه_انقلاب توپ را به زمین آنان انداخته و حمله را به سمت #اسرائیل نشانه رفته است.
#مکر_مکرون
#شارلی_ابدو
#لبیک_یا_رسول_الله
Sound_2020_10_29_09_11_19_708.mp3
13.77M
🎤 وبینار واکاوی ابعاد مختلف مساله عید الزهرا از منظر عقل و نقل 📗 حجت الاسلام دکتر محمد جعفری عضو هیات علمی موسسه امام خمینی 🌐 @meshkatnoor
امامت_پژوهي.pdf
5.63M
📌 یه کتاب بسیار عالی
امامت پژوهی:
(بررسی دیدگاه امامیه، معتزله و اشاعره درباره امامت و خلافت)
جمعی از نویسندگان
نشر آستان قدس رضوی
هدیه کتاب:
#صلوات نثار اهل بیت.
👇👇
🌻 @ahlebait110
هدایت شده از معارف اعتقادی
پیامبر خاتم(ص) و احیای تمام ادیان!
✍جعفر بحرینی
@rozaneebefarda
🔹هر پیامبری برای اثبات نبوَّت خود معجزهای می آورد. چه اینکه بدون معجزه، نبوَّتش برای مردم اثبات نمی شود.
تمام کسانی که زمان یک پیامبر بوده اند، به واسطه مشاهده حسِّی معجزه آن پیامبر و یا تواتر در نقل مردم ، به اعجاز آن پیامبر می رسند و به آن پیامبر ایمان می آورند.
◽️حال اگر چند هزار سال از زمان آن پیامبر گذشته باشد، چگونه باید به آن پیامبر ایمان آورد؟
🔻در پاسخ، چند فرض به نظر می رسد:
1-مشاهده حسّی معجزه ؛ این راه مقدور نیست ، چرا که آن حضرت اساسا در قید حیات نیستند که بخواهند برای ما معجزه بیاورند!
2-تواتر در نقل معجزه؛ این نقل به علَّت اینکه یک)مستقیم نیست ، دو) تعداد سلسله های در نقل بسیار زیاد است (بخاطر فاصله زمانی بسیار زیاد) و سه) ناقلان همه از یک کیش و آیین هستند! و چهار)استناد بسیاری از ناقلان نقل سینه به سینه نیست بلکه نقل مستند به کتب آسمانیشان می باشد! لذا با فرض تواتر در نقل هم نمی توان به این راه برای اثبات معجزه آن پیامبر استدلال کرد.
3-اعجاز علمی ؛ به این صورت که کسی مفاهیم آن ادیان را بخواند و بواسطه مفاهیم بلند آن کتاب آسمانی ، به آورنده آن کتاب ایمان بیاورد._ این مساله درباره ادیان و کتب الهی تحریف شده ، منتقی است زیرا با تحریف ، جامعیت آن کتاب آسمانی و اعجاز آن پیامبر به طریق اولی زیر سوال می رود؛ در نتیجه نمی توان نه اعجاز را ثابت کرد و نه حقانیَّت آن دین را!
◽️با توجه به فروض طرح شده ، ادیان الهی هیچ راهی برای اثبات حقانیت خود ندارند! و حتی حقانیَّت انبیای الهی آنها هم اثبات نمی شود. لذا در باب حجیَّت ادیان الهی و پیامبران الهی دچار انسداد عظیم خواهیم شد.
🔻مگر اینکه فرض دیگری را طرح کنیم.
4- اعجاز پیامبر ، امروز هم موجود باشد. اگر معجزه پیامبری به گونه ای باشد که امروز هم برای همه مردم در دسترس باشد ، آنوقت حقانیَّت آن پیامبر و دین او اثبات می شود.
▫️با توجه به جاویدان بودن اعجاز قرآن کریم ، حقانیَّت حضرت محمد صلَّی الله علیه و آله و سلَّم و دین او اثبات می شود.
نکته مهم وحیاتی این است که تمام آنچه را که دین اسلام و قرآن کریم ، تصدیق و تایید کرده باشد هم اثبات می شود.
حال ما شرح حال و معجزه پیامبران بزرگ الهی را در قرآن کریم می یابیم و بواسطه رسالت حضرت خاتم ، به تمام آن پیامبران و دینشان ایمان می آوریم. «چون که صد آمد، نود هم پیش ما است».
▫️پس ادیان الهی موجود حقانیت و حجیَّـت خود را مدیون اسلام و حضرت محمد صلَّی الله علیه و آله و سلَّم هستند.
آری حضرت محمد صلَّی الله علیه وآله و سلَّم ، مویِّد و تکمیل کننده تمام ادیان الهی است و توهین به او، توهین به تمام ادیان الهی!
#لبیک_یارسول_الله(ص)
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
https://telegram.me/ehyakalam
🌷ماه فروماند از جمال محمد🌷
سعدی شیرازی
ماه فرو مانَد از جمال محمد
سرو نرويد به اعتدال محمد
قدر فلك را كمال و منزلتى نيست
در نظر قدر با كمال محمد
وعده ديدار هركسى به قيامت
ليلة الاسرى شب وصال محمد
آدم و نوح و خليل و موسى عيسى
آمده مجموع در ظلال محمد
عرصه دنيا مجال همت او نيست
روز قيامت نگر مجال محمد
شمس و قمر در زمين حشر نتابند
نور نتابد مگر جمال محمد
وان همه پيرايه بست جنت فردوس
بو، كه قبولش كند بلال محمد
شايد اگر آفتاب و ماه نتابد
پيش دو ابروى چون هلال محمد
چشم مرا تا به خواب ديد جمالش
خواب نمى گيرد از خيال محمد
«سعدى» اگر عاشقى كنى و جوانى
عشق محمد بس است و آل محمد
📖 سی و نهمین شماره از نشریه علمی - ترویجی معارف عقلی منتشر شد.
👈🏼 در اين شماره ميخوانيد:
🔷 معناشناسی صفات الهي از ديدگاه ابوالفتح کراجکي/
✍🏽 محسن #زارعپور و سید محمد #موسوی
🔷 وابستگي كمال انسان به دین از منظر علامه طباطبایی (با تأکید بر تفسیر المیزان)/
✍🏽 سید مجتبی #جلالی، ابراهیم #نوئی و محمدحسن #صالحی
🔷 نقد و بررسی پاسخهای فخر رازی به مسئله شرَ/
✍🏽 محمد #صمدپور_آذر_شربیاني
🔷 بررسي برخي از آثار ايمان به خداوند /
✍🏽 اسماعیل #علیخانی
🔷 بازنگاهی به موضوع رجعت از دیدگاه حکیمان معاصر /
✍🏽محمدرضا #گرگین
🔷 کاوشی وجودشناختی در باب وصف کلام الهی و اقسام آن و چگونگی دریافت آن از دیدگاه ملاصدرا /
✍🏽 سيد محمدحسین #میردامادی
🔶 توضيحات بيشتر:
👇🏽👇🏽👇🏽
http://dmaaref.iki.ac.ir/node/382
✍ دو پروژه تحریف همزمان در حال اجراست
۱- روحانی مقصر است، اصلاحات نه
۲- ترامپ متهم است، آمریکا نه ...
بررسی رابطه علم کلام و فلسفه.pdf
279.7K
#مقاله بررسی رابطه علم کلام و فلسفه
✍استاد علی ربانی گلپایگانی
نقدی بر مبانی نظریۀ چالشهای پیش روی دین در مواجهۀ با کرونا.pdf
1.2M