#حکایتی_ازبزرگان
💢نقل میکنند
#شیخ_بهایی با #مقدس_اردبیلی در زمان شاه عباس به نجف مشرف می شوند.
🔺️در مجلسی بین شیخ بهایی و مقدس اردبیلی سر موضوعی مباحثهای شد. شاه آنجا در مجلس نشسته بود و نگاه می کرد.
با اینکه حق به جانب مقدساردبیلی بود، او حق را به جانب شیخ بهایی می دهد و جلوی شاه عباس عرض اندام نمی کند.
🔴بین آن دو مباحثه می شود و مجلس به نفع شیخ بهایی تمام می شود.
🔰فردا در کوچه مقدساردبیلی به شیخ بهایی بر میخورد و دیگر شاه نزد آنها نبود.
به او می گوید که آن مطلب که دیشب فرمودید به این دلایل آن نبوده و این است که من می گویم.
🔸️شیخ بهایی می گوید چرا دیشب نفرمودید؟
🔸️دیشب می توانستم بگویم اما چون تو شیخ الاسلام ایران بودی و نزد شاه محترم بودی، اگر من می خواستم جلوی شاه شما را کوچک کنم ، این به ضرر اسلام بود
🔺️و لذا حاضر شده بود که خودش را خرد کند که شیخ بهایی کوچک نشود. این ها درس اخلاق است
عیب کار این است که نفس وقتی که #استاد اخلاق نبیند، #تربیت نمی شود، به این چیزها اهمیت نمی دهد.
📃به نقل از آیت الله مجتهدی
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام
📸رهبرانقلاب: شيخ نجاشى، صاحب كتاب فهرست معروف نجاشى كه به اسم نجاشى معروف است، از بزرگان قرن پنجم و معاصر شيخ طوسى و شاگرد شيخ مفيد و در حقيقت امام درجهى يك علم رجال، در بين سلسلهى علماى رجالى شيعه است. مثل «شيخ نجاشى»، هيچ كس ديگر را نداريم؛ حتى ايشان از شيخ طوسى هم از لحاظ تبحّر رجالى بالاتر است. ۷۶/۴/۲۲
🔹 ۱۸ جمادی الاولی ۴۵۰ق درگذشت
احمد بن علی نجاشی
📖 آیات اعتقادی (صفات الهی)
🔻 هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ ﴿حشر/۲۲﴾ اوست خدايى كه غير از او معبودى نيست داننده غيب و آشكار است اوست رحمتگر مهربان.
🔻 هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ ﴿حشر/۲۳﴾ اوست خدايى كه جز او معبودى نيست همان فرمانرواى پاك سلامت[بخش و] مؤمن [به حقيقت حقه خود كه] نگهبان عزيز جبار [و] متكبر [است] پاك است خدا از آنچه [با او] شريك مى گردانند.
🔻 هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴿حشر/۲۴﴾ اوست خداى خالق نوساز صورتگر [كه] بهترين نامها [و صفات] از آن اوست آنچه در آسمانها و زمين است [جمله] تسبيح او مى گويند و او عزيز حكيم است.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام
🖌 علم الهی (۴) علم به جزئیات
🔹چون موجودات ممکن الوجود هستند نفسِ وجود ممکن، عین معلوم بودن آن برای خداست و در اینجا فرقی بین موجود مجرد یا ماده، کلی یا جزئی نیست. همانطور که موجود ثابت با وصف ثبات آن برای خداوند معلوم است موجود متغیر نیز با وصف تغیّر و تبدّل آن برای خداوند معلوم است.
🔹خلقت تدریجی جزئیات و حضور آنها در نزد خداوند با وصف تدرّج ملازم با علم خدا به جزئیات خارجی است. علاوه اینکه در توحید افعالی ثابت شد که همه افعال اولآ و بالذات منتسب به خداست و فاعل، آگاه به فعل خویش با همه خصوصیات آن است.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام
🖌 علم الهی (۵)
🔹 اینکه گفتیم عالَم در نزد خدا حاضر است هر چند همچون شنیدنی ها و دیدنی ها، بوییدنی ها و لمس کردنی ها و چشیدنی ها نیز در نزد خدا حاضر است اما برخلاف سمیع و بصیر که می توان به خدا نسبت داد، «شامّ»، «لامس» و «ذائق» را نمی توان به خدا نسبت داد چون استعمال این اسمها در اذهان مردم با ماده و احساس ملازمت دارد و موجب می شود کسی نسبت به او توهم مادیت داشته باشد.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام
✅ علم الهی (۶) : شبهات
1⃣ علم به جزئیات مستلزم تغییر در علم خداوند است. به عبارت دیگر با تغییر یافتن معلوم باید علم خدا نیز تغییر یابد و الّا مطابقت میان علم و معلوم منتفی خواهد شد چون تغییر در ساحت الهی راه ندارد پس علم خدا به جزئیات از حیث ماهیات معقول آنها است که امور ثابت و کلی اند نه از حیث جزئی و متغیر؟
🖌 پاسخ: علم خدا به جزئیات حصولی نیست که این اشکال پیش آید بلکه حضوری است یعنی اشیاء با حقیقت هویت خارجی خود در نزد خدا حاضر هستند.
2⃣ ادراک جزئیات نیازمند ابزار مادی است و خدا منزه از جسم و لوازم مادی است؟
🖌 جواب: این مربوط به کسی است که احاطه قیومی به اشیاء ندارد و اشیاء قائم به او نیستند. اما خداوند واجب الوجود که علمش از طریق احاطه به اشیاء و قیام حقیقی آنها به وی است در علم خود به آن اشیاء نیاز به این ابزار و بکارگیری آنها ندارد.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام
✅قابل توجه کاربران نرمافزارهای نور و محققان علوم و معارف
🔻 اجرای نرم افزارهای نور بدون نیاز به نصب
پایگاه ابر نور ( پیشخوان بر خط نرمافزارهای نور ) از مجموعه پایگاه های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است که وظیفه فراهم سازی امکان دسترسی به نرم افزارهای نور از طریق اینترنت و بدون نیاز به نصب برنامه ها و همچنین اجرا در بسترهای غیر ویندوزی را دارد
https://abrenoor.ir
Image
امروزه مجموعه نرم افزارهای نور به ابزارهای مهمی در پژوهش های اسلامی تبدیل شدهاند. با ورود تلفن های هوشمند و تبلت ها بازار از سلطه کامپیوترهای رومیزی و سیستم عامل ویندوز خارج شده است. تنوع سیستم عامل ها نیازمندی به اجرای مجموعه محصولات نور در پلتفرم های مختلف را به وجود آورده است.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام
📚 پژوهانه
🖌 تعبیری که به پیشینه تحقیق دلالت میکند، باید بسیار دقیق باشد. مقایسه جملات زیر این دقت را نشان میدهد. جملات به ترتیب دقیق تر و حرفه ای تر شده اند. سعی کنید علت را خودتان بیابید و از این تجربه در پیشینه نگاری کارهای خودتان استفاده کنید:
🔻در این موضوع هیچ گونه کاری نشده است.
🔻در این موضوع مطالعاتی وجود ندارد.
🔻در این مسأله مطالعات نظام مندی وجود ندارد.
🔻در این مسأله مطالعات نظام مندی منتشر شده است.
🖌 برای یافتن پیشینه لازم است به پایگاه های اطلاع رسانی مجازی مراجعه کنید و با جستجو با کلید واژه های مشیر به زمینه تحقیق خود تحقیقات مشابه را بیابید و آنها را متناظر با تحقیق خود گزارش کنید.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/andishaneh
تبیین آموزه های اعتقادی دین اسلام