✍️اگر اين مقدار باران در هيروشيما مى باريد چه مى شد؟
🖊محمدرضا اسلامى
اين روزها كه بحث سيل دامنگير استانهاى مختلف كشور شده، مرورى بر گزارش بازديد ميدانى كه بعد از بارندگى شديد در #هيروشيما داشتم، بى مناسبت نيست:
🔹١- ژاپن كشورى است كه تقريبا از همه منابع طبيعى بى بهره است، بجز "باران".
از نفت و گاز و سنگ آهن و ... در ژاپن خبرى نيست. حتى زمين مسطح و فراخ هم در اين كشورِ كوهستانى، به آسانى يافت نمى شود. بيشترين بهره ژاپن از طبيعت، زلزله و باران است.
🔹٢- آسيب پذيرى ژاپن در برابر بارانهاى شديد باعث شده تا ژاپنى ها سرمايه گذاريهاي هنگفتى در زمينه شبكه هاى آب و فاضلاب، زهكشي، مهندسى رودخانه، سواحل و... طى چندين دهه انجام دهند.
روش و نحوه كار ژاپنى را هم مى شناسيم: وسواس و دقت بسيار (تا سرحد ممكن).
🔹٣- هر سال اواسط تابستان حدود دو ماه فصل بارندگيهاى شديد در ژاپن آغاز مى شود. روزهاى بسيارى در ماههاي جولاى و آگوست بارانى است. بارانهاى شديد.
لذا مديريت شهرى ژاپن، به همان اندازه كه براى زلزله و آتش مهياست، براى سيل هم آماده و پرداخته است.
🔹٤- تابستان سال ٢٠١٤ نيمه شب بيستم آگوست، ابرهاى آسمان هيروشيما باريدن آغاز كردند.
✔️در فاصله ساعت يك ونيم نيمه شب تا ساعت چهار ونيم سحرگاه (سه ساعت) 217.5 ميليمتر باران باريد. (اين عدد را به خاطر بسپاريم. مقياس خوبى براى مقايسه با گلستان است)
✔️شهردار كازومى ماتسويى در ساعت ٤:١٥ سحرگاه اعلام وضعيت اضطرارى كرد. ولي حالا ديگر كمى دير بود چون باران زياد، باعث رانش زمين در قسمت شمالى شهر شد و "هفتاد وچهار" شهروند هيروشيما در آن ساعات سحرگاه، زير خروش سنگ و خاك و آب كشته شدند.
✔️بين ساعات ٤ تا ٦ صبح، در اثر سست شدن زمين، آوارى از خاك و سنگ (همچون سونامى) از سمت كوه به سمت خيابانهاى هيروشيما براه افتاد و متاسفانه بهاى اين بارندگى شديد با جان هفتاد وچهار ژاپنى كه در آن ساعت در خواب بودند برابر شد.
✔️علاوه بر اين، ٩٨٠ خانه هم دچار آسيب شديد شد.
✔️حدود سه هزار نيروى امداد براي پيدا كردن اجساد از ميان خاك و آوار به منطقه گسيل شدند.
نخست وزير، #شينزو_آبه در روز ٢٤ آگوست (چهار روز بعد) شخصا عازم منطقه شد ولي عنوان شد كه بدى هوا مانع رسيدن نخست وزير به هيروشيما شده است(؟!)
✔️امپراطور و همسرش چند هفته بعد براي تشكر از زحمات نيروهاى امداد به هيروشيما رفتند.
✔️در تاريخ ٥ سپتامبر كابينه ژاپن مبلغ ٩٠٠ميليون يِن براي بازسازي هيروشيما اختصاص داد.
🔹٥- چند هفته بعد از اين
ماجراها به اتفاق پروفسور تاكادا براي تهيه گزارش بازديد ميدانى رفتيم و جلساتى با مديران اداره آب، شهردارى و فاضلاب شهرى هيروشيما برگزار شد. (لينك يادداشت درباره آن جلسات در پى نوشت🔻)
در ميان شهرهاي زيباى ژاپن، #هيروشيما حكايتش فرق مى كند. همه شهرها برايشان مهم هستند ولى هيروشيما همچون پاره تن ژاپن است.
شهرى كه يكبار كلا نابود شده و بعد آجر به آجر و خيابان به خيابان، از نو ، ساخته شده است.
🔹در جلسات، وقتي #مكانيزم رانش زمين و شروع سونامى خاك و سنگ را توضيح دادند، جويا شدم كه چرا با وجود چنين نقشه ها و اطلاعات دقيقى از بروز فاجعه پيشگيرى نكرديد؟
پاسخ اين بود كه نقاط متعددى در پيرامون شهر هيروشيما مستعد بروز مشكل هستند. شهر گسترش پيدا كرده و ما هنوز موفق به ايمن سازى همه نقاط نشده ايم. بودجه نيست. (ژاپن-سال ٢٠١٤)
🔹٦- سيل به شهرهايمان آمده و آسيب رسانده. اما يادمان نرود اين ميزان آب حتي در #ژاپن و #آمريكا هم مشكلزا هست. دو #بحران بزرگ را در ژاپن و آمريكا از نزديك شاهد بودم. سونامى و زلزله #توهوكو و #آتش كاليفرنيا. در هر دو بحران، دو كشوري كه مدعى سابقه و استادى در زلزله و #مديريت_آتش هستند در كارِ طبيعت فرو ماندند. قدرت شگفت طبيعت است و عجز بشر.
🔹٧- در ملامت كردن همديگر قدرى تامل كنيم. بعد از فاجعه سونامى و انفجار نيروگاه فوكوشيما، هرگز نشنيدم يك #ژاپنى بگويد: مديران احمق #شركت_برق توكيو ديوار مقابل
نيروگاه را كوتاه ساختند و فاجعه آلودگى هسته اى رخ داد. در كاليفرنيا در زمينه آتش كار مى كنم و هرگز نشنيدم يك آمريكايي بگويد مديران نالايق #آتش_نشانى عُرضه مهار آتش را نداشتند و در دوهفته هزاران خانه در آتش سوخت.
سفينه به فضا مى فرستيد و ناو هواپيمابر به خليج فارس، ولى در نياز لجستيك آتشِ يك شهر در مى مانيد..
...
قدرت طبيعت است و مهندسى بشر در برابرش عاجز.
درست است كه آسيب ها
Casualties
در ژاپن و آمريكا كمتر از ايران است ولى خاطرمان نرود، اين ميزان باران و آب، بشر را به زانو در مى آورد. با هم مهربان باشيم.
@solseghalam
▪️▪️▪️
📌پى نوشت:
✔️ويكيپدياى سانحه بارندگى هيروشيما:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2014_Hiroshima_landslides
✍️گزارش بازديد مذكور
https://t.me/solseghalam/486
*ميزان بارش در گلستان: ۳۱۵ میلیمتر
💢مومنین مجاز هستند نصف سهم امام را به سیل زدگان اختصاص دهند
✔️دفتر آیت الله سیستانی:
📜اطلاعیه دفتر معظم له در خصوص اختصاص نصف سهم امام (ع) به سیل زدگان کشور به این شرح است:
بسمه تعالی
مؤمنین مجاز هستند تا حد نصف سهم امام (ع) را برای کمک به سیل زدگان پرداخت کنند.
دفتر آیت الله سیستانی
🆔 @ijtihadnetwork
با سلام
پاسخ به يك سوال -متاسفانه - نسبتا پرتكرار
خيانت همسران
پاسخ👇
@andishehdini
بسم الله الرحمن الرحیم
الإمامُ عليٌّ عليه السلام :
اِدفَعوا أمواجَ البَلاءِ عَنكُم بِالدُّعاءِ قَبلَ وُرودِ البَلاءِ.
امواج بلا را قبل از ورود آن با دعا دفع كنید.
قَالَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ علیه السلام
إِنَّ الدُّعَاءَ وَالْبَلَاءَ لَیَتَرَافَقَانِ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ إِنَّ الدُّعَاءَ لَیَرُدُّ الْبَلَاءَ وَقَدْ أُبْرِمَ إِبْرَاماً.
به راستى كه دعا و بلا تا روز قیامت با یكدیگر رفیقند و محققا دعا بلاى مبرم و محكم را بر مى گرداند.
قالَ الاِْمامُ السَّجّادُ عليه السلام:
أَلدُّعاءُ يَدْفَعُ الْبَلاءَ النّازِلَ وَ ما لَمْ يَنْزِلْ
دعا بلاى نازل شده و نازل نشده را دفع مى كند.
باتوجه به نزول بلای آسمانی سیل و گرفتاری بسیاری از مردم عزیز و احتمال راه افتادن مجدد سیل در بسیاری از نقاط مختلف کشور توصیه می شود جهت رفع و دفع این بلای آسمانی دعای سلامتی حضرت ولی عصر روحی فداه را در خلوت و جلوت در قیام و قعود و قنوت و ... بخوانیم تا به واسطه دعا برای افضل اولیاءالهی، خداوندبلایای بعدی را ازما دفع و رفع بفرماید.
البته دعای الهی عظم البلاء
دعای توسل
استغفار زیاد
وصدقه نیز با توجه به روایات آثار زیادی در دفع بلاها دارد.
کمترین نوکر آستان آل الله
مجتبی روشن روان.
نشراین مطلب صدقه جاریه است.
فلسفه سیزده به در
در مورد روز و عدد سیزده دو اعتقاد متضاد وجود دارد:
1. این روز را نحس دانسته، به همین دلیل برای رفع بلا به دامان طبیعت پناه میبردند.
2. این روز را خجسته پنداشته و برای گذراندن بهتر این روز از طبیعت یاری میجستند
و البته دلایل متعددی برای برگزاری این سنت ذکر شده، که در این جا به فلسفه درست این روز می پردازیم
مشهور است که واژه ی سیزده به در به معنای « در کردن نحسی سیزده» است . اما وقتی به معانی واژه ها نگاه کنیم برداشت دیگری از این واژه می توان داشت. «در» به جای «دره و دشت» می تواند جایگزین شود .به عنوان مثال علامه دهخدا، واژه «در و دشت» را مخفف «دره و دشت» می داند.
چو هر دو سپاه اند آمد ز جای تو گفتی که دارد در و دشت پای
یکی از معانی واژه «به»، « طرف و سوی » می باشد . مانند اینکه می گوییم «به فروشگاه».
پس با نگاهی کلی می توان گفت واژه «سیزده به در» به معنای « سیزدهم به سوی در و دشت شدن» می باشد که همان معنی بیرون رفتن و در دامان طبیعت سر کردن را می دهد
در کتاب عهد عتیق درباره این داستان آمده است: «شاه ایران زمین که در پایان جشن ۱۸۰ روزه از باده نوشی بدمست شده بود، در هنگام بدمستی، شهبانو "وشتی" را میطلبد تا او را به اغیار بنمایاند. ملکه از این دستور گستاخانه شاه سر باز میزند و شاه خشمگین، او را از شهبانویی ساقط میكند و او را به دست جلاد می سپارد.
یهودیان که در سراسر ایران، نفوذ فراوان داشتند، جسارتشان به جایی رسیده بود که از دادن مالیات و خراج استنکاف میكردند و این استنکاف موجب شده بود که «هامان» صدراعظم خشایارشاه علیه آنان بشورد و آنان را در تنگنا قرار دهد و یا حتی دستور قتل برخی از آنان را صادر كند، البته یهودیان در برخی کتابهای خود میگویند: "مردخای" که پیشوای دینی یهودیان در عصر خشایارشاه بوده، وقتی حاضر به تعظیم در مقابل هامان نمیشود، او و اتباعش مورد غضبهامان قرار گرفته و تهدید به مرگ میشوند.
یهودیان که به صورت غیررسمی در دربار شاه نفوذ داشتند، چاره میاندیشند و از این فرصت استفاده کرده و دخترکی یهودی به نام «اِستِر» را به عنوان ملکه و شهبانوی کشور به پادشاه معرفی میکنند و به او نیز توصیه می کنند که یهودی بودن خود را پنهان کند. شاه سست عنصر نیز وقتی زیبایی او را میبیند، شیفته او شده و او را به عنوان ملکه تمام ایرانیان برمی گزیند، بدون آنکه بداند او یهودی است و یا برادرزاده «مردخای» رهبر مذهبی یهودیان ایران است. اِستِر ملکه ایران میشود و با نقشههای «مردخای» عموی خود، صدراعظم خشایارشاه یعنی هامان را از تخت صدر اعظمی به زیر کشیده و بر دار میكند و به همراه ۱۰ پسرش به مرگ محکوم میکند. یهودیان چون بر بلاد ایران حاکم شدند، از پادشاه، سه روز مهلت خواستند تا مخالفان پارسی و ایرانی یهودیان را بکشند و در این سه روز، بیش از 77 هزار ایرانی توسط یهودیان قتل عام شدند و در برخی نقلها، این تعداد تا 500 هزار نفر نیز عنوان شده است.
از آن زمان تا کنون، این روز به عنوان "عید یهودیان" پوریوم زنده نگاه داشته شده و هر سال یهودیان سراسر جهان در این روز مراسم مختلفی از قبیل روزه گرفتن، برپایی جشن و پایکوبی، نوشیدن شراب و افراط در مستی، دادن هدیه به یکدیگر و ... گرامی می دارند.
پوریم به معنای قرعه بوده و به اعتقاد یهودیان، این سرنوشت و تقدیر الهی بوده است و "قرعه" ای از جانب پروردگار برای لطف به قوم برگزیده یهود و نابودی دشمنان آن ها.
پوریم همان سیزده فروردین ایرانیان پوریم به معنای قرعه بوده و به اعتقاد یهودیان، این سرنوشت و تقدیر الهی بوده است و "قرعه" ای از جانب پروردگار برای لطف به قوم برگزیده یهود و نابودی دشمنان آن ها.
گفته می شود این کشتار در روزهای 13 و 14 ماه آدار اولین ماه سال جدید انجام می شود و روز دوم کشتار به اصرار استر به خشایارشاه برای از بین بردن دشمنان قوم یهود ادامه پیدا می کند. براساس متون تاریخی، نحسی روز 13 فروردین در میان ایرانیان و بیرون رفتن مردم از خانه ها ریشه در کشتار تاریخی ایرانیان داشته است.
* (در تقویم یهودیان دو ماه آدار اول و دوم در تقویم عبری وجود دارد که ماه آدار دوم آن مصادف با اسفند ماه و فروردین ماه خورشیدی است.)
حالا با این واقعه تاریخی دو جور برخورد می شود در ایران نام آن را روز طبیعت میگذاریم و یهویان در سراسر جهان این روز ایرانی کشی را جشن می گیرند👇
@sabkzendegia در ایتا و تلگرام
@Kamaleaghl
صوت مراسم شب عید مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
هیئت عباسیه کوچمشکی
سه شنبه 98/01/13
سخنران: حجت الاسلام سیدمجتبی حسینی یمین
@abaasiya_kochmeshki
با سلام
تبليغ در فضاي مجازي براي بقيه كشورها
توصيه ميشود به دلايل زير:
يك. مناسب براي كساني است كه ميخواهند در منزل تبليغ دين كنند و فرصت كار در غير فضاي مجازي را ندارند
دو. تأثير گذاري زيادي دارد و تهديد دشمن را تبديل به فرصت ميكند
سه. برخي از مسلمانان با گرايش ديگر أديان به اسلام تشويق خواهند شد
كانال زير به منظور تبليغ دين در عرصه جهاني توصيه ميشود
@andishehdini
🇺🇸🇺🇸🇺🇸
لینک گزارش سنای آمریکا در مورد «شیخ قمی» و نفوذ ایران در آمریکای لاتین
https://www.foreign.senate.gov/search?q=sheij+qomi&access=p&as_dt=i&as_epq=&as_eq=&as_lq=&as_occt=any&as_oq=&as_q=&as_sitesearch=&client=&sntsp=0&filter=0&getfields=&lr=&num=15&numgm=3&oe=UTF8&output=xml_no_dtd&partialfields=&proxycustom=&proxyreload=0&proxystylesheet=default_frontend&requiredfields=&sitesearch=&sort=date%3AD%3AS%3Ad1&start=0&ud=1
#دانلود
🎧فایل کامل گزارش صوتی منتشر شده در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به زبان انگلیسی:
https://t.me/TablighGharb/808
💠کلیک کنید💠
https://t.me/joinchat/AAAAAEXae9bzac-TGqAmAA
🎰🎰📚🎰📚🎰🗺
📚📚🎰🗺
🎰🎰
🗺
بسم الله الرحمن الرحیم
⭕️🔆ثبت نام بهارانه دوره های مجازی تخصصی تربیت مبلغه غرب شروع شد🔆⭕️
📅مهلت ثبت نام:
تا ۱۷ فروردین ۹۸، ساعت ۲۳:۵۹ 📅
📑جهت دریافت توضیحات مجموعه و دوره های موجود روی لینک زیر کلیک کنید:
📑 https://t.me/TablighGharb/1495
🎁به مناسبت مبعث رسول اکرم(ص)، همه ثبت نام ها با ۵۰% تخفیف انجام میشوند🎁
🔔مهلت تخصیص تخفیف: فقط تا ساعت ۲۳:۵۹، مورخه ۱۴ فروردین ۹۸ .
🗺
🎰🎰
📚📚🎰🗺
🎰🎰📚🎰📚🎰🗺
🛃ادمین دوره،
جهت پاسخگویی به سوالات
و ثبت نام متقاضیان محترم:
🛃 https://t.me/Religiosas_AmericaLatina_Admin
❣️باسمه تعالی
🔆مرکز تخصصی تربیت مبلغه غرب🔆
ویژه دوره های آموزشی تخصصی در فضای مجازی
🌎 https://t.me/TablighGharb
————————————————
🎧جهت دریافت نمونه فایل های صوتی برخی از درس ها
که در کانال عمومی دوره هم منتشر شدند کلیک کنید👇🏻
—
—
📒نمونه درس «دوره شبهه شناسی تبلیغ در غرب_ترم1تبلیغ در غرب»:
نقد و تحلیل چهارشنبه های سفید
📒https://t.me/TablighGharb/185
—
—
📔نمونه درس «دوره مدیریت اسلامی»
📔https://t.me/TablighGharb/189
—
—
📙نمونه درس «دوره مدیریت اسلامی»
📙https://t.me/TablighGharb/216
—
—
📘نمونه درس «دوره هوش عاطفی»
نقش هوش عاطفی در روابط زناشوئی
📘https://t.me/TablighGharb/1147
—
—
📗نمونه درس «دوره هوش عاطفی»
علت شکست #مدیریت_آمریکایی
و پیروزی #مدیریت_حضرت_آقا
«معمای ماندگاری انقلاب اسلامی»
📗https://t.me/TablighGharb/1161
—
—
📕معرفی دوره پاسخ به شبهات دانشجویان مسیحی
و روش اجرائی و اهمیت شرکت در آن
📕https://t.me/TablighGharb/1289
—
—
📒نمونه درس «دوره هوش عاطفی»
عوامل_منفی_سازی_چرخه_زیستی_ازنظراسلام
📒https://t.me/TablighGharb/1291
—
—
📔معرفی دوره مدیریت انگیزه و طرح سوالات اصلی بحث
📔https://t.me/TablighGharb/1394
—
—
📙نمونه درس مدیریت انگیزه
📙https://t.me/TablighGharb/1461
—
—
📘نمونه درس ترم3 تبلیغ در غرب
— موضوعات جذاب برای مخاطب غربی
— موضوعات پیشنهادی دانشگاههای غربی
📘https://t.me/TablighGharb/1528
————————————————
🔖 جهت کسب اطلاع درمورد استاد شیخ قمی (مدرس مجموعه دوره ها)
به لینک های زیر مراجعه بفرمایید:
✴️https://t.me/TablighGharb/868
✳️https://t.me/TablighGharb/1467
🎬 کلیپ تبلیغ در غرب
استاد شیخ قمی:
🎬 https://t.me/TablighGharb/25
🔖 معرفی دوره:
🎧 https://t.me/TablighGharb/23
🎧 https://t.me/TablighGharb/187
————————————————
🔆 30 سر فصل دوره تخصصی تربیت مبلغ غرب:
🔆 https://t.me/TablighGharb/1271
🔗سر فصل های ترم های ارائه شده
دوره تخصصی «روش پاسخگوئی به شبهات مخاطب غربی»
📂 https://t.me/TablighGharb/1511
🔗سرفصل های درس «مدیریت هوش عاطفی در اسلام»
📂https://t.me/TablighGharb/1253
🔗سرفصل های درس «روش های اسلام ستیزی غربی ها»
📂https://t.me/TablighGharb/1258
————————————————
— مجموعه کانال های «مجانی» زیر نظر شیخ قمی:
https://t.me/TablighGharb/1400
— نشر یک داستان برای اولین بار:
https://t.me/TablighGharb/323
— سان والنتین و اسلام:
https://t.me/TablighGharb/218
— حکم روابط زن و مرد در #فتوای_علماء
به همراه توضیحات شیخ قمی:
https://t.me/TablighGharb/699
————————————————
🔆30 سرفصل تخصصی ویژه مبلغین در غرب🔆
💠شامل هر آنچه یک مبلغ اسلام در غرب نیاز دارد💠
لینک حمایتی:
https://t.me/TablighGharb/1536
ادمین ثبت نام دوره:
@Religiosas_AmericaLatina_Admin
لینک کانال:
https://t.me/TablighGharb
کلیک کنید:
https://t.me/joinchat/AAAAAEXae9bzac-TGqAmAA
شیخ قمی:
@SheijQomi
🌱