✳️با تصویب شورای عالی بورس عملیاتی شد:
🔹رونمایی از ۱۷ برنامه راهبردی سازمان بورس در نیمه دوم امسال
🔺سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف ارتقای شفافیت، کارایی و ثبات در بازار سرمایه، حمایت از حقوق سرمایهگذاران، ارتقای آگاهی و دانش سرمایهگذاری، توسعه تامین مالی بنگاههای اقتصادی و تشکیل سرمایه، تقویت سازوکارهای تنظیمگری و چارچوبهای حقوقی، هوشمندسازی و تقویت زیرساختهای فناوری اطلاعات، حمایت از توسعه و نوآوری در بازار سرمایه و ارتقای نظام نظارتی از ۱۷ برنامه_راهبردی برای نیمه دوم امسال رونمایی کرد.
✳️ حملۀ موشکی حزبالله به پایگاه حیفا
🔹جنبش حزبالله لبنان خبر داد که در راستای سلسله عملیاتهای خیبر، پایگاه «حیفا» را هدف قرار داده است.
🔹این پایگاه متعلق به نیروی هوایی رژیم صهیونیستی است که با موشکهای حزبالله هدف قرار گرفته شد.
✳️ حملۀ موشکی یمن به یک پایگاه نیروی هوایی اسرائیل
🔹سخنگوی نیروهای مسلح یمن خبر داد که پایگاه هوایی «نواتیم» متعلق به رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادهاند. این پایگاه در منطقه «النقب» در جنوب فلسطین اشغالی قرار دارد.
🔹این پایگاه با یک موشک فراصوت بالستیک «فلسطین-۲» هدف قرار گرفته است و این حمله با موفقیت انجام شد.
✳️ معاون برنامهریزی وزارت کشاورزی: تا ۳ سال آینده کشور از واردات برنج خارجی بینیاز میشود.
✳️ قطعنامه شورای حکام و چند تصور اشتباه !!!
🔹پس از کش و قوس و آمد و رفت های مختلف چنانچه انتظار می رفت با پیشنهاد و اصرار تروئیکای اروپا نهایتا قطعنامه ای با تعداد آرای ضعیف در شورای حکام به تصویب رسید
🔹تصور اشتباه اول :
ایران اگر از توانمندی هسته ای خود دست بردارد و یا در ایجاد رابطه با غرب اشتیاق نشان دهد آنوقت همه چیز حل است ! و دشمنی تمام خواهد شد !
🔹پاسخ کوتاه :
موضوع هسته ای بهانه است و غرب به صورت علنی نشان داده حتی اگر از حق مسلم هسته ای خود صرف نظر کنیم به سراغ توانمندی موشکی و منطقه ای ما خواهد رفت !
ایران بارها و بارها برای مذاکره و رابطه با غرب پیش قدم شده و هر بار نیز با در بسته مواجه شده است .
با پاک کردن صورت مسئله و یا ساده سازی آن اتفاقی نخواهد افتاد!
مشکل ما با غرب و در راس امریکا جنگ منافع است و قدرت و خوی استکباری او ، غرب حاضر به پذیرش ایران مستقل ، قوی و پیشرو نیست والسلام
🔹تصور اشتباه دوم :
این قطعنامه مقدمه فعال شدن مکانیسم ماشه در ماه های آتی است و در آن صورت احتمال رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور ملل وجود دارد ! و شرایط کشور همانند شرایط وقت کشور عراق خواهد شد !!
🔹پاسخ :
گرچه احتمال رقم خوردن این اتفاق ظالمانه از سوی کشورهای اروپایی وجود دارد اما :
۱- قرار گرفتن ذیل فصل هفت منشور ملل شرایط خاص خودش را دارد و به این سادگی نیست ! می توان با دیپلماسی فعال و اعمال قدرت در سیاست خارجه مانع از بروز این ظلم آشکار شد.
۲- نه ایران عراق است و نه جمهوری اسلامی بلاتشبیه حکومت وقت عراق !
۳- دنیای امروز بسیار متفاوت تر از دیروز است ! گرچه در نیت شوم غربی ها از صدور این قطعنامه تردیدی نیست اما اروپا و امریکا آزادی عمل و توان گذشته را ندارند.
۴- شرایط سایر قدرت های بزرگ همانند چین نیز بسیار متفاوت از گذشته بوده ، حتی اگر نخواهند نمی توانند بی تفاوت باشند!!
۵- نهایتا اینکه ایران عزیز علی رغم همه مشکلاتی که وجود دارد و ممکن است بوجود بیاید، هیچگاه این قدر قدرتمند نبوده و انشالله به خوبی از پس موقعیت جدید احتمالی نیز خواهد آمد!!!
🔹کلام پایانی :
دنیا در یک برهه بسیار حساس ، خطرناک ، دلهره آور و پرتنشی قرار گرفته است برنده واقعی کشوری است که قوی باشد و این قدرت نیز درون زا بوده و متکی به داخل باشد.
به لطف خدا جمهوری اسلامی قوی است و منشا این قدرت نیز داخلی است ، بنابراین با عنایت خدای متعال از این برهه سخت با عزت عبور خواهد کرد . ان شاءالله
✍🏼#محمدتقی_احمدی
✳️ آیا ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
🔹خاتمهدادن به جنگ در اوکراین از پرتکرارترین وعدههای رئیسجمهور منتخب آمریکا بود. ترامپ نهتنها بر پایاندادن به درگیریهای مسکو و کییف تأکید کرده بود، بلکه حتی مدعی شده بود که میتواند ظرف یک روز این جنگ را تمام کند.
🔹رسانههای غربی به نقل از برخی مشاوران ترامپ گزارش دادهاند که این سیاستمدار جمهوریخواه به دنبال ایجاد منطقهٔ غیرنظامیِ ۸۰۰ مایلی بین ارتشهای روسیه و اوکراین است و همچنین قصد دارد پیوستن کییف به ناتو را برای حدود ۲ دهه به تعویق بیندازد.
🔹کارشناسان تأکید کردهاند که در مسیر توافق صلح بین مسکو و کییف موانع بزرگی وجود دارد. از یک سو اوکراین بر بازپسگیری مناطقی از خاک خود که به کنترل روسیه درآمده تأکید دارد و همچنین مُصرانه خواهان پیوستن به ناتو است و ازسوی دیگر مسکو بهشدت با ملحقشدن اوکراین به ناتو مخالف است و همچنین حاضر نیست مناطق تسلطیافتهٔ خود را به طرف دیگر درگیری بازگرداند.
🔹کارشناسان پیشبینی کردهاند که مسکو دستکم تا روی کار آمدن دولت بعدیِ آمریکا از تسلیحات هستهای علیه کییف استفاده نمیکند و سیاستگذاریِ اصلیِ خود را به پساز بازگشت ترامپ به کاخ سفید موکول میکند. بااینحال باتوجهبه فاصلهٔ زیاد بین خواستههای طرفین درگیری، ترامپ کار بسیار دشواری برای برقراری صلح بین اوکراین و روسیه دارد.
✳️ همتی از راه نرسیده دوباره دوباره رکورد زد!
🔻مرکز آمار: تورم نقطه به نقطه به بالاترین رقم ۹ ماه گذشته رسید
🔸بر اساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه در آبان ۱۴۰۳ به ۳۲.۵ درصد افزایش یافته که بالاترین رقم این شاخص در ۹ ماه گذشته است.
🔸این در حالی است که در یک سال پایانی دولت سیزدهم تورم نقطه به نقطه به شدت نزولی شده بود و با ادامه سیاستهای اقتصادی آن دولت انتظار میرفت تورم در پایان سال جاری به کانال ۲۰ درصد هم وارد شود.
🔸اما سیاستهای گرانسازی دولت چهاردهم روند تورم را معکوس کرده و دوباره شاخص کل قیمتها صعودی شده است.
✳️ رسانه های عبری: بر اثر حملات حزب الله برق مناطقی گسترده در نهاريا قطع شد.
✳️ هاآرتص به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو در ماه های گذشته حداقل سه بار تلاش ها برای دستیابی به توافق درباره گروگان ها را ناکام گذاشت.
✳️طبق اعتراف ارتش اشغالگر دست کم 83 نظامی اشغالگر کشته و بیش از 1018 نفر طی 60روزه گذشته در جریان تجاوز زمینی به لبنان مجروح شده اند.
✳️عملیات گسترده حزب الله علیه نظامیان صهیونیست در الخیام با انبوه پهپادهای انتحاری
رزمندگان حزب الله، تحرکات نظامیان صهیونیست در شهر الخیام در جنوب لبنان را با انبوهی از پهپادهای انتحاری هدف قرار دادند.
✳️ کمالوندی: افزایش ظرفیت غنی سازی به شکل قابل توجه را شروع کردیم
سخنگو و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی:
🔹لیست اقدامات خود در مقابل با قطعنامه شورای حکام را شروع کردیم.
🔹صحبت ما از هزاران سانتریفیوژ است نه صدها سانتریفیوژ.
🔹فرصتی شده تا بتوانیم تحقیق و توسعه در حوزه صنعتی را ادامه بدهیم.
✳️خاصیت برجام برای کشورهای غربی محدود کردن ایران است
- الان دارند مقدمات عدم عمل به تعهداتشان را فراهم میکنند!!!
« مهدی محمدی»
✳️ تخت گاز خودرو در جاده تسلسل قیمت بازار و کارخانه
در هفته ای که گذشت شاهد افزایش ۳۰ و ۲۵ درصدی محصولات خودروسازها بودیم. سیاست گذاران و تولید کنندگان صنعت خودرو در یک دهه گذشته معتقند، قیمت های جدید متناسب با افزایش هزینههای خودروسازان بالا نرفته و و لذا برای خروج از زیان دهی شرکت و ثبات در قیمت خودرو، باید نرخ تولید محصول را به بازار نزدیک کرد.
یک سوال مهم اینکه تسلسل قیمت کارخانه و بازار کی به پایان می رسد و راهکار اساسی در ایجاد ثبات در بازار خودرو چیست؟
۱_ایده نزدیک کردن قیمت کارخانه به بازار علارغم اینکه چندین سال است بر شیوه نرخ گذاری خودرو سایه انداخته، نه تنها نتوانسته اهداف طرفدارانش را( ثبات در قیمت ها) محقق سازد بلکه فاصله بازار و کارخانه را هر روز بیشتر نموده است. چه اینکه در همین افزایش فعلی نرخ محصولات خودروسازها، شاهد بالاتر رفتن قیمت بازاری خودروها بودیم. پس راهکار ثبات در بازار خودرو، تمرکز بر تسلسل قیمت کارخانه از بازار نیست.
۲_در بخش تولید، صنعت خودرو همچون کل اقتصاد در ایران از فشار هزینه رنج می برد. در واقع فشار هزینه مواد اولیه تولید باعث شده تا کارخانه میزان تولید خود را کاهش دهد چرا که نمی تواند در سطح رقابتی و سود دهی مناسب تولید نماید. این مسئله عمیقا به سازوکار قیمت گذاری مواد اولیه بر می گردد که ضرورت اصلاح در این سازوکار کاملا مشهود است. وقتی نرخ ارز مرتبا با شوک مواجه است، طبیعتا این شوک در همه اقتصاد، به صورت تورم تخلیه می شود. کاهش هزینه نهایی از طریق کنترل نرخ مواد اولیه در کنار افزایش بهرهوری باید در دستور کار وزارت صمت باشد.
۳_در بخش توزیع ، آنچه عامل تشدید شکاف قیمت کارخانه و بازار شده، وجود فساد و عدم شفافیت در شیوه فروش و واگذاری محصولات خودروسازها می باشد که باید رفع شود. در همین بخش، عوامل متعددی باعث شده تا در سایه نبود نظارت و کنترل موثر دولت بر شبکه فروش و نقل و انتقال خودرو، تقاضای سفته بازی در بازار شکل گیرد. برای مثال وجود برخی نمایندگی های فروش بی ضابطه که دارای رانت هستند در کنار دلالان و سوداگرانی که با معاملات متعدد در بازار به افزایش قیمت ها دامن می زنند، باعث تشدید تقاضای غیر واقعی شده است.
۴_در بخش مصرف، خودرو تبدیل به یک کالای سرمایه ای گردیده و ضمن تقویت بازار های نامولد، به رقیبی قدرتمتد برای بخش تولید تبدیل گردیده است. وجود تورم و میل به ذخیره ارزش پول در میان مصرف کنندگان در سایه عدم اجرای دقیق مالیات بر سوداگری باعث شده تا تقاضای واقعی به چندین برابر افزایش یابد و عملا بالای ۶۰درصد بازار تقاضای کاذب باشد. در اینجا، راه حل اجرای دقیق قوانین مالیات بر سوداگری و نظارت کامل بر خرید و فروش خودرو می باشد.
علی محمدی
✳️ ظهره وند: در آستانه ایران هسته ای قرار داریم
عضو کمیسیون امنیت ملی در گفتگوی ویژه خبری:
🔹 ظرفیت هسته ای در هر کشوری بسیار حیاتی و تعیین کننده است.