✳️👆#برق #هسته_ای
در سال 2020 حدود 10% برق جهان با استفاده از 440 راکتور هسته ای تولید شد. کشور فرانسه با تأمین بیش از 70% برق خود از طریق راکتور هسته ای پیشتاز است. بعد از آن اوکراین و بلژیک با سهم 50% هستند.
ایران عزیز نیز از طریق یک راکتور 1.7% برق را تأمین کرده است👍
#حمید_کوشکی
✳️سود بورسی برای سرمایهگذاری بلندمدت
▫️بورس در هفته جاری کمتر از یک درصد افت کرد و شاخص در سطح یک میلیون و ۲۸۲ واحدی باقی ماند.
💬امیر توپچیپور، کارشناس بازار سرمایه:
بازار سرمایه در هفته جاری کاملاً بلاتکلیف بود و شاخص کل نیز روند متعادلی را تجربه کرد. کمبود نقدینگی همچنان به وضوح در بازار دیده میشود که این موضوع با کاهش ارزش معاملات نیز همراه بود.
نقدینگی موجود در بازار، توان ایجاد روند صعودی در کلیت نمادها را ندارد و صرفاً شاهد رشد برخی از تک سهمها هستیم.
هرچقدر که بورس در مقطع فعلی کنترل شود، قطعاً میتواند در میانمدت و بلندمدت، اهداف بالاتری را هم داشته باشد.
اگر سهامداران به پول نیاز ندارند، به نظر میرسد که نگهداری سهام در این مقطع با دید میان مدت و بلند مدتی، بهترین استراتژی ممکن باشد.
✳️ ۲ روز تا پایان مهلت ثبت کارتخوانها در سامانه مالیاتی/ قانون جدید مالیاتی، از فشار مضاعف مالیاتی جلوگیری میکند
معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد:
🔹قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان حلقههای مختلف در مبادلات اقتصادی را شفاف و از فشار مضاعف مالیاتی بر فعالان اقتصادی جلوگیری میکند
🔹️یکی از مواد این قانون، ساماندهی کارتخوانهاست و فعالان اقتصادی تا پایان بهمن برای ساماندهی و اظهار دستگاه و مشخصات خود فرصت دارند
🔹️دارندگان دستگاه های کارتخوان تنها دو روز مهلت دارند تا اطلاعات خود را وارد سامانه مذکور سازمان مالیاتی کنند.
✳️رویترز مدعی شد :
🔹پیشنویس توافق احیای برجام شامل آزادی ۷ میلیارد دلار پول بلوکهشده ایران در کره جنوبی و همچنین آزادی زندانیان دوتابعیتی در ایران است
🔹ایران دوباره به محدودیت غنیسازی ۳/۶۷ برمیگردد. در توافق جدید آمریکا به جای لغو مستقیم تحریم بخش نفتی ایران معافیت از تحریم میدهد
🔹پیشنویس توافق احیای برجام بیش از ۲۰ صفحه و شامل مجموعهای از اقدامات است که در فاز اول با تعلیق غنیسازی بالای ۵ درصد در ایران آغاز میشود....
✳️غنا، امارات و انگلستان بیشترین سرمایه خارجی را به ایران آوردند
▫️ جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت نشان میدهد که در ۱۰ ماهه امسال، ۲۰۲ مورد سرمایهگذاری خارجی به ارزش بیش از پنج میلیارد و ۸۹۸ میلیون دلار در کل کشور تصویب شده که از لحاظ تعداد ۵۶.۵ درصد رشد داشته، اما از نظر ارزش ۳۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
▫️ پنج کشور اول از لحاظ ارزش سرمایهگذاری خارجی مصوب نیز کشورهای غنا با یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار، امارات با نزدیک به ۸۳۵، انگلستان با نزدیک به ۳۱۷، آفریقای جنوبی با ۲۹۲ و افغانستان با بیش از ۲۲۳ میلیون دلار هستند.
▫️ در این میان، استانهای سیستان و بلوچستان ۶۴، البرز ۱۳، بوشهر ۱۱، کرمان ۷ و تهران ۵ درصد از حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب در بخش صعت، معدن و تجارت را جذب کرده اند.
اندیشه ورزان بصیر قم
✳️رویترز مدعی شد : 🔹پیشنویس توافق احیای برجام شامل آزادی ۷ میلیارد دلار پول بلوکهشده ایران در ک
✳️خبرگزاری دولت: گزارش رویترز درباره مفاد توافق مخدوش است
ایرنا نوشت:
🔹 این گزارش دربرگیرنده مفادی است که به باور کارشناسان و منابع آشنا با موضوعات مذاکرات، دقیق نیستند و آکنده از ترکیب مطالب درست و نادرست با هدف فضاسازی در روزهای مهم مذاکرات هستند.
🔹 برخی موارد مطروحه در این گزارش اساسا ارتباطی به مسایل هستهای و مذاکرات وین ندارند.
✳️کاخ سفید: توافق هسته ای قریب الوقوع است
🔹کاخ سفید: ما با ایران به صورت علنی مذاکره نمی کنیم اما توافق هسته ای که نگرانی های همه طرف ها را برطرف می کند، قریب الوقوع است./الجزیره
✳️فضاسازی غیر واقعی رویترز برای موفقنمایی غرب در مذاکرات
🔹خبرگزاری رویترز با ادعای دسترسی به سند ۲۰ صفحهای توافق وین از مشخص شدن گامهایی که هر یک از طرفین در مرحله اجرای توافق باید بردارند خبر داد.
🔹ایران از ابتدا اعلام کرده تا زمانی که آمریکا گامهای لازم در مسیر لغو تحریمها را بر ندارد، هیچگونه فعالیتی برای کاهش اقدامات هستهای خود که در ردیف تعهدات برجامی است انجام نخواهد داد.
🔹رویترز در حالی از آزاد شدن زندانیان آمریکایی و اروپایی زندانی در ایران به عنوان بخشی از توافق وین خبر داده که اساسا این موضوع هیچ ارتباطی به مذاکرات جاری در وین ندارد.
🔹طرفی که از توافق مربوط به تبادل زندانیان خارج شد، آمریکا بوده و ایران در چارچوب توافقات قبلی آمادگی دارد در این زمینه اقدام نماید.
🔹بر خلاف ادعای رویترز در خصوص انجام مذاکره میان آمریکا و ایران به عنوان الزام دستیابی به توافق پایانی، هیچ برنامهای برای گفتگوی مستقیم در دستور کار هیئت ایرانی نیست.
✳️علت سفر آقای رئیسی به قطرچیست؟
با دعوت رسمی مقامات قطر، حجتالاسلام رئیسی در روزهای آینده سفری دو روزه به این کشور خواهند داشت.
قرار است در این سفر علاوه بر برنامههای رسمی دوجانبه برای افزایش همکاریها و ارتباطات دو کشور، رئیس جمهور ایران در اجلاس اکشورهای صادرکننده گاز نیز شرکت نماید به همین منظور مقامات اقتصادی دولت رئیس جمهور را همراهی میکنند.
در این خصوص، درخواستهایی نیز از سوی روسا و مقامات سایر کشورهای شرکت کننده در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز برای دیدار با حجتالاسلام رئیسی در حاشیه این نشست مطرح شده است که برنامهریزیهایی نیز در این خصوص در حال انجام است.
همچنین با توجه به برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در کشور قطر، رایزنیهایی نیز در خصوص کمک ایران به این کشور برای اجرای بهتر این رویداد ورزشی نیز صورت خواهد گرفت. در این خصوص گفته شده است که احتمالا بازدید حجتالاسلام رئیسی از یکی از استادیومهای ورزشی قطر در برنامه سفر ایشان باشد.
⛔️لغو فراخوان غیرقانونی "کانون صنفی معلمان"
🔹کانون صنفی معلمان که اخیرا یکی از سرکردگان آنها به دروغ سند جعلی لغو طرح رتبه بندی معلمان را انتشار داده بوده و خواستار برگزاری تجمع در روزهای آینده شده بود، بهدنبال راه اندازی تجمع در پنج شنبه ۲۸بهمن بودند و عملا وارد فاز دیگری از همراهی با ضدانقلاب شده است.
🔹اگر چه این تجمع غیرقانونی لغو شدولی معلوم نیست چرا این تشکیلات غیرموجه در همراهی کامل با منافقین و ضدانقلاب و به پشتوانه موج های رسانه ای بر پایه دروغ و اسناد جعلی قصد دارد جامعه متعهد معلمان را تحریک کند!
🔹دیدار با خانواده متهم امنیتی بازداشت شده (شعبان محمدی) که بازنشسته آموزش و پرورش می باشد و برگزاری جلسه مشترک با فعالان کارگری برای هدایت تجمعات غیرقانونی از دیگر اقدامات این صنف است.
📡 #آنتی_نفوذ_قم / عضویت👇
https://eitaa.com/antinofoozeqom
✳️کدام توافق لغو است؟
🔹آیا صدور "بیانیه سیاسی" از سوی کنگره آمریکا، برای تضمین توافق محتمل در مذاکرات وین کفایت می کند؟
♦️مطالبه تایید کنگره، از باب این که احتمالا به آن تن نمی دهد و بی تضمینی توافقی را نشان می دهد، تاکتیک خوبی است. اما به عنوان تضمین، فاقد اعتبار است.
🔹بیانیه که جای خود دارد و کم اعتبار تر است. اما حتی اگر اعضای کنگره آمریکا مصوبه رسمی هم برای تایید توافق بگذرانند، هیچ تضمینی ایجاد نمی کند. چرا که چنان مصوبه ای، چند صباح بعد -با بهانه یا بی بهانه- قابل تغییر و تبدیل و یا دور زدن است.
♦️در عین حال، هر نوع توافق جدید، آمریکا را به برجام بر می گرداند و به "مکانیسم ماشه" (امکان باز گرداندن خودکار تحریم های سازمان ملل بدون رای گیری در شورای امنیت) دسترسی می دهد.
🔹یعنی آمریکا مجددا می تواند نقض عهد کند، یا تحریم های معلق در توافق را با بهانه های دیگر نگه دارد و مانع از انتفاع ایران شود؛ و ضمنا عضو برجام هم باشد و اجرای تعهدات توسط ایران را تبدیل به مطالبه جامعه جهانی کند! همان خباثتی که دولت اوباما در حال گسترش آن بود و حماقت ترامپ مسیرش را بست.
♦️(ترامپ البته گول کوتاه آمدن حض روحانی را خورد؛ خانم فدریکا موگرینی یک هفته پس از خروج آمریکا از برجام فاش کرد: "من از روحانی #ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم ها علی ایران، به برجام پایبند بماند"!
🔹بنابر آنچه گفته شد، مهم تر از کیفیت و کمیت تعلیق یا لغو تحریم ها، موضوع "ضمانت معتبر" هر نوع توافق و همچنین پیش بینی پرداخت خسارت در صورت تکرار عهدشکنی آمریکاست.
♦️برخی با استدلال های مختلف می گویند آمریکا نمی خواهد و نمی تواند تضمین معتبر و مفیدی ارائه دهد. و با این وجود از توافق برای احیای برجام دفاع می کنند.
🔹این در حالی است که ضمانت اجرا، رکن هر توافقی است و تصریح بر این مطلب که یک طرف نمی خواهد و نمی تواند تضمین پایدار بدهد، به این معناست که توافق، هنوز منعقد نشده، مُلغی است. به عبارت دیگر، توافق لغو و بیهوده ای است.
♦️مسئله راهبردی تضمین، رکن توافق و مسئله آمریکاست و اوست که باید تکلیف این رکن توافق را به اعتبار سابقه خراب خود روشن کند. اینجا جای تخفیف و تنازل نیست.
محمد ایمانی
✳️هند، ژاپن و کره به دنبال نفت ایران
🔹بر اساس گزارش رسانههای غربی، پالایشگاههای کشورهای هند، ژاپن و کرهجنوبی مذاکرات برای واردات مجدد نفت از ایران را آغاز کردهاند.