✳️👆رسانه ها می گویند آمریکا حاضر شده در ازای آزادی سه جاسوس خود، اجازه دسترسی ایران به 7 میلیارد دلار از اموال بلوکه شد در کره جنوبی را صادر کند.
🔹این جاسوسان دوتابعیتی (مراد طاهباز، باقر وسیامک نمازی) مرتکب کدام خیانت به ایران (خدمت به آمریکا) شده اند که آزادی آنها، به آزادی 7 میلیارد ایران می ارزد؟
♦️ثانیا آنها در ایران با کدام شبکه نفوذ همکاری داشته یا کدام شبکه را راه اندازی کرده اند....
محمد ایمانی
✳️عملیات ترکیبی در تلآویو
با اسرائیل چه میکند؟
1- «رعد فتحی عازم»، مهندس کامپیوتر ۲۹ ساله، پنج شنبه شب ضمن انجام عملیاتی شهادتطلبانه در تلآویو، چند صهیونیست را به هلاکت رساند. رادیو اسرائیل آمار کشتهها را سه نفر و مجروحان را ۱۵ نفر اعلام کرد؛ اما برخی منابع رسانهای شمار کشتهها را بالای چهار نفر و حال مجروحان را وخیم گزارش کردهاند. جوان مهندس فلسطینی، از ساکنان اردوگاه جنین، و پدر او از افسران تشکیلات خودگردان فلسطینی بوده؛ که در این صورت، ماجرا از نفوذ مقاومت فلسطین، حتی در عمق این تشکیلات حکایت میکند. رئیسبهایی تشکیلات خودگردان، عملیات اخیر را محکوم کرد و این در حالی است که این تشکیلات، به ملت فلسطین خیانت کرده و با سرویسهای امنیتی اسرائیل برای شناسایی رزمندگان مقاومت همکاری میکند.
2- عملیات پنج شنبه شب، در خیابان «دزنگوف» -یکی از خیابانهای اصلی تلآویو- انجام شد و پس از وقوع آن، یگانهای ویژه ارتش به تل آویو فرا خوانده شدند. با تصمیم نفتالی بنت نخستوزیر، 100 ایست بازرسی جدید در تقاطعها برقرار شده است. رسانههای صهیونیستی گفتند: «مجری عملیات کاملا با محل عملیات از نظر تعیین مکان و زمان اجرا آشنایی داشته و مهارت ویژهای در بکارگیری اسلحه به نمایش گذاشته است». لیلاخ شووال تحلیلگر صهیونیست میگوید: «به کجا رسیدهایم که نیروهای «سرت متکال»، بهخاطر عملیات در مرکز تلآویو، فراخوانده شدهاند؟!». سرت متکال، یگان ویژه «اطلاعات نظامی» ارتش اسرائیل است که غالبا عملیات مرزی و برونمرزی را به عهده دارد و کشاندن تکاوران آن به تلآویو، از عمق بحران و درماندگی تشکیلات امنیتی حکایت میکند.
یگان سرت متکال، همان نیروی ویژهای است که 11 نوامبر 2018، در عملیات موسوم به «لبه شمشیر»، برای آدم ربایی و ضربه زدن به تاسیسات حماس، به شرق خان یونس در نوار غزه حمله کرد، اما چون عملیات لو رفته بود، درگیری شدیدی با رزمندگان مقاومت رخ داد و تعدادی از کماندوهای صهیونیست و معاون فرمانده عملیات کشته شدند. این ماجرا به استعفای فرمانده «سرت متکال» انجامید و لیبرمن وزیر دفاع وقت، کشته شدن فرمانده اطلاعاتی شاخص در این عملیات ناکام را «تیری در قلب خود» خواند. اکنون این یگان ویژه، نه برای عملیات در نوار غزه یا سوریه، بلکه برای مهار سلسله عملیات توفانی مقاومت فلسطین در قلب تلآویو فراخوانده شده است.
3- وقوع چهار عملیات مشابه ظرف دو هفته، نشان میدهد که ماجرا، نه اتفاق هیجانی محدود به چند نفر، بلکه جنبشی سازمان یافته بر مبنای مقاومت مردمی و عملیات پارتیزانی علیه اشغالگران است. اسرائیل، از سوی شبکه عملیاتی پیچیدهای غافلگیر شده که هم مهارت برنامهریزی و اجرایی بالایی دارد، هم باورمند و مصمم است، و هم به سلاح گرم در مناطق اشغالی 1948 دسترسی پیدا کرده است. به تعبیر «بن کاسبت» تحلیلگر معروف صهیونیست، «عملیاتهای اخیر ثابت کرد دیوار حائل که گمان میرفت راه نجات ماست، هیچ فایدهای ندارد». بیتردید سلسله عملیات فرسایشی، عقبه انسانی سرهمبندی شده در رژیم صهیونیستی برای ایجاد «ملت جعلی» را با گسیختگی بیشتر مواجه میکند و این رژیم جعلی، با فرار گسترده صهیونیستهایی مواجه خواهد شد که از کشورهای دیگر به فلسطین اشغالی منتقل شده بودند.
💢ادامه دارد.....
✳️عملیات ترکیبی در تل آویو
با اسرائیل چه می کند؟
4- تکرار زنجیرهوار عملیات مقاومت، افزایش استفاده از سلاح گرم، و دقت بالا در تلفاتگیری، فروپاشی نظم امنیتی-سیاسی رژیم صهیونیستی را برجسته میکند. «ضربات امنیتی ترکیبی» در حالی بر پیکره رژیم صهیونیستی وارد میشود که سران تلآویو طی یکی دو سال کوشیدند با برگزاری شوهای سیاسی مانند «توافق ابراهیم» و «نشست نقب» (با مشارکت برخی مقامات خودفروخته عرب)، شرایط سیاسی خود را عادی و با ثبات وانمود کنند. این رژیم، صرفنظر از عدم مشروعیتش، پلیسیترین و امنیتیترین حکومت در جهان محسوب میشود. اسرائیل در 74 سال اشغالگری، دیوار امنیتی کاملی را به دور خود کشیده و مناطق اشغالی را به «زندان- پادگان» بزرگ با انواع دوربینها و یگانهای نظامی تبدیل کرده بود که ظاهرا هر تحرکی در آن، تحت نظر است. بر این مبنا، باید اسرائیل را یک «پانوپتیکون- Panopticon» (زندان مدوّر و سراسر بین) نامید که نمونه اولیه آن، اواخر قرن 18 میلادی در انگلیس طراحی شد و به زندانبانها اجازه میداد تمام زندانیان را زیر نظر داشته باشد.
5- دقت و مرگباری سلسله عملیات چند هفته اخیر، با وجود حاکمیت شرایط امنیتی ویژه، آن هم با فاصلههای زمانی اندک و در یک منطقه جغرافیایی محدود، از استقرار و فعالیت سازمان عملیاتی خبره حکایت میکند. امنیت پادگانی و حکومت بر مبنای ترس، همه چیز اسرائیل برای برقرار ماندن بوده؛ اما حالا این تار عنکبوت امنیتی فرو ریخته است.
ضربات پیاپی مقاومت در کف خیابانهای تل آویو، بیتالمقدس، بئرالسبع و...، صد برابر کاریتر و دردناکتر از اثر موشک هایی است که در آخرین جنگ، سپر موشکی «گنبد آهنین» را از اعتبار انداخت و به عمق مراکز صهیونیست نشین رسید. به اینها، ضربات چند لایه یک سال گذشته را علاوه کنید که نشان میدهد جای سالم (رخنه نشده) در پیکره نظامی- امنیتی اسرائیل باقی نمانده است.
این در حالی است که نفتالی بنت نخستوزیر اسرائیل، چند ماه قبل، از اقدام علیه ایران در قالب «مرگ با هزاران ضربه چاقو» سخن گفته بود؛ اما حالا معلوم شده که رژیم صهیونیستی در میدان واقعیت، با جنگ ترکیبی در عمق فلسطین اشغالی دست بهگریبان است و با متهم کردن ایران میخواهد ضعف خود در مقابل مقاومت فلسطین را بپوشاند.
6- ضربه مهم دیگری که در جنگ ترکیبی چند ماه اخیر به صهیونیستها وارد آمد، حملات سایبری گسترده بود. سازمان امنیت سایبری، از نخستین اهداف حمله مذکور بود. خبرنگار فاکسنیوز و روزنامه هاآرتص به نقل از مقامات دفاعی گزارش دادند «این بزرگترین حمله سایبری است که تاکنون علیه اسرائیل و زیرساختهای آن اتفاق افتاده است».
پس از عملیات چند ماه قبل مهاجمان سایبری، گروه سایبری «عصای موسی» (Moses Staff) فهرست برخی از اعضای ارتش اسرائیل و تصاویر سه بعدی از مراکز مهم اسرائیل با دقت 5 سانتیمتر را منتشر کرد. در اثر ضربات امنیتی پیاپی، سه معاون موساد، شامل بخشهای جذب نیرو، فناوری و مبارزه با تروریسم استعفا کردند.
7- اگر اطلاعات سرّی مراکز حکومتی اسرائیل در سلسله عملیات سایبری یک سال اخیر هک شده باشد که شده، به احتمال قوی این نفوذ اطلاعاتی میتواند مبنای طراحی عملیاتهای بیسابقه در دوره جدید باشد.
♦️به نظر میرسد آنچه طی عملیات دو هفته اخیر در سرزمینهای اشغالی شاهد بودهایم، با همه اهمیت، دست گرمی باشد. این روند، بیشتر به طلیعه فوران آتشفشانی میماند که تازه، دود آن به هوا برخاسته است.
روزنامه کیهان
✳️👆آمریکا اول، انگلیس سوم!
♦️آمریکا، کره جنوبی، انگلیس، آلمان و روسیه، رکورد داران بیشترین مرگ و میر کرونا در دنیا هستند.
🔹آمریکا و انگلیس، دو کشوری هستند که غربگرایان به هنگام طغیان کرونا در ایران، پُز واکسن های آنها را می دادند و چاره مرگ و میر های 700 نفری در اواخر دولت روحانی را تسلیم در برابر زیاده خواهی های آمریکا در برجام و FATF می دانستند.
♦️ایران اما در دوره جدید موفق شد بی اعتنا به انگاره سازی های دروغین و مسموم غربگرایان، واکسیناسیون را به انجام برساند و از فهرست 15 کشور اول دنیا در زمینه ابتلا و مرگ و میر خارج شود.
🔹آمریکا و انگلیس با وجود واکسن های فایزر ، جانسون اند جانسون، مدرنا و آسترازنکا، مدت مدیدی است که به شکل مزمن، رکوردداران ابتلا و مرگ و میر کرونایی در جهان باقی مانده اند.
♦️احتمالا بخشی از عامل موفقیت ما در مقایسه با برخی کشور ها، مراعات جمعی بیشتر در اوج شیوع کرونا بوده است.
✳️چرا خودروسازان کشورمابا کاهش قیمت محصولات چینی مخالفند؟
خودروسازان داخلی اجازه کاهش قیمت را به خودروسازان چینی حاضر در داخل کشور ندادند.
در جلسهای که قبل از اتمام سال گذشته برگزار شد خودروسازان چینی فعال در داخل کشور دنبال کاهش قیمت خودروهای چینی بودند که با مخالفت خودروسازان داخلی مواجه شدند.
مونتاژکاران چینی حاضر در ایران اعلام کردند عدم کاهش قیمت خودروهای مونتاژی موجب اخذ جریمه از سوی کمپانی اصلی خواهد شد اما خودروسازان داخلی اجازه کاهش قیمت را به خودروسازان چینی حاضر در داخل کشور ندادند.
نکته پایانی
تنها راه مهار کردن این غول های بی سر و پا (صنعت ایران خودرو وسایپا) واگذاری به بخش خصوصی است یا آزاد کردن واردات خودرو ، در غیر اینصورت هیچ قاعده وقانونی قادر به مهار اینها نیست.
✳️رای عدم اعتماد به «عمرانخان» در پارلمان پاکستان
🔹در جلسه رای اعتماد به نخست وزیر پاکستان، عمران خان کمتر از ۱۱۰ رای را از آن خود کرد و در مقابل اپوزیسیون با بیش از ۱۷۹ رای او را برای ادامه پست نخست وزیری مناسب ندانستند.
✳️گروهی از سناتورهای جمهوریخواه در آمریکا از دولت جو بایدن خواستهاند که با توجه به احتمال توافق هستهای بین ایالات متحده و ایران، دست به «اقدامات فوری» برای تقویت قابلیتهای نظامی اسرائیل «برای دفاع از خود در برابر ایران» بزند.
تحویل هواپیماهای ویژه سوختگیری در هوا، مدل کیسی-۴۶ای در «سریعترین زمان ممکن» به ارتش اسرائیل، افزایش شمار جنگندههای اف۳۵ و اف۱۵ و بالگردهای پرقدرت سیاچ۵۳کی به اسرائیل و اطمینان یافتن از ذخیره کافی مهمات هدایت شونده دقیق ساخت آمریکا و پشتیبانی مستمر از سامانههای «گنبد آهنین»، «فلاخن داوید» و «آرو» (پیکان)، از جمله درخواستهای مطرح شده در نامه این گروه از سناتورها به رئيسجمهور آمریکا است.
سناتور مارک روبیو که مبتکر نگارش نامه است، گفته است چون توافقی که دولت بایدن میخواهد امضا کند، «مسیر دستیابی ایران به سلاحهای هستهای را هموار خواهد کرد» و این امر «موجودیت اسرائيل و دولتهای متحد عرب آمریکا را به خطر میاندازد»، باید توان دفاعی و تهاجمی اسرائيل تقویت شود.
✳️ فصل باد موافق!
📝 حسین حسینی نژاد
🌐 تصور کنید در مارس ۲۰۲۳ قیمت جهانی نفت همچنان بیش از صد دلار در هر بشکه باقی بماند و زمستان سخت در کشورهای اتحادیه اروپا از راه برسد. احتمالاً آنها مجبور میشوند تا سهمیهبندی انرژی را آغاز کنند و صنایع را از برق موردنیاز محروم کرده و مدارس را به دلیل مشکل گرمایش تعطیل کنند. از این بدتر اینکه قیمت بالای انرژی میتواند اروپا را وارد دورهای از رکود و تورم فاجعه بار کند. تورمی که به گفته بلومبرگ در همین ابتدای بحران (اسفند 1400) به رقم 7.2 درصد رسیده است.
🌐 حتی با وجود آنکه ایالاتمتحده ممکن است از این رکود و تورم در امان بماند؛ اما قیمت بالای بنزین همچنان آمریکاییها را خشمگین نگه خواهد داشت. در این شرایط حزب دموکرات در انتخابات میاندورهای نوامبر ۲۰۲۲ میلادی، کنترل سنا و مجلس نمایندگان را از دست میدهد و بهطور چشمگیری توانایی رئیس جمهور آمریکا برای پیشبرد سیاستهایش تضعیف میشود.
🌐 غرب با نزدیک شدن به زمستان سال 2022، به لبه پرتگاه بحران انرژی نزدیک و نزدیکتر میشود. طبیعتاً برای پیشگیری از این معضل، باید علاوه بر اینکه در درازمدت خود را از وابستگی به انرژی روسیه رها سازد، در کوتاهمدت باید سایر تولیدکنندگان را به تولید بیشتر نفت ترغیب نماید که جوابگو نیست. لذا باید دست دامان کشورهایی مانند ایران شود که تاییدی بر این نکته است که در جهان جدید باد موافق از سمت شرق میوزد. چه آمریکایی ها بخواهند، چه نخواهند.
✳️جنگ علیه یمن؛آیا در ایستگاه آخر است؟
دکتر سعدالله زارعی تحولات یمن از «شرایط ویژه»ای خبر میدهد. رژیم سعودی در هفتمین سالگرد و آغاز هشتمین سال جنگ علیه مردم مظلوم یمن، آتشبس دوماههای را اعلام کرد و کمی پس از آن «منصورهادی» را وادار کرد تا قدرتی که نداشت به شورای ریاستجمهوری واگذار نماید. در عین حال این رژیم یک هفته پس از اعلام آتشبس، بارها آن را نقض کرده است!
درخصوص این تحولات و افق آن نکات زیر وجود دارد:
۱ـ پیش از اعلام آتشبس از سوی سعودیها، دولت یمن پس از انجام یک سلسله عملیات نظامی موفق علیه تأسیسات سعودی، به خصوص تأسیسات نفتی در جده و چند نقطه دیگر، آتشبس یک طرفهای را اعلام کرد. از این رو میتوان گفت هر دو طرف در تلاش بودند تا در سالگرد جنگ گرایش خود را به پایان مخاصمه اعلام نمایند. انصارالله به عنوان بازوی قدرتمند نظامی دولت یمن، با ضربات سنگین به تأسیسات و زیرساختهای سعودی ـ که بعضی برآوردها از یک میلیارد دلار خسارت خبر میدهند ـ ثابت کرد، اعلام آتشبس آن، از سر ضعف نیست.
کما اینکه این ضربات آنقدر شدید بودند که شورای امنیت سازمان ملل وارد عمل شد و قطعنامه جدیدی علیه مردم مظلوم یمن صادر نمود. این در حالی بود که اعلام آتشبس از سوی سعودی پس از دریافت ضربات سنگین یمنیها، نشانه ضعف میباشد به همین جهت میتوان به آتشبس اعلام شده از سوی یمنیها اعتماد کرد چرا که از موضع ابتکار میباشد و به آتشبس سعودی اعتباری نیست چرا که هر وقت احساس قدرت کند، آن را میشکند.
✳️ تأملی بر تحولات میدانی اخیر در اوکراین
🔹 با گذشت بیش از یک ماه از حمله روسیه به اوکراین، همچنان مشخص نیست این نبرد تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. مقامات نظامی کرملین مدعی شدهاند که «مرحله اول عملیات نظامی ویژه به سرانجام رسیده» و روسیه اکنون بر «آزادسازی کامل دونباس متمرکز خواهد شد».
🔸 پیشروی سریع نیروهای روسیه به سمت کییف در روزهای ابتدایی جنگ، این فرضیه را به ذهن متبادر کرد که هدف مسکو، تصرف پایتخت و سقوط دولت برای تغییرات سیاسی مطلوب در اوکراین بوده است. در این صورت، مقاومت اوکراین به کمک غرب توانسته نیروهای روسی را به عقبنشینی از مناطق شمالی وادار کند.
🔸 طبق این فرضیه به نظر میرسد در صورتی که روسیه نتواند مرزهای اوکراین با اعضای ناتو و مسیر کاروانهای کمکهای تسلیحاتی را مسدود نماید، کسب دستاورد میدانی برای کرملین دشوارتر خواهد شد.
🔸 ولی فرضیه دیگر میتواند این باشد که روسیه با تکثر نیروهایش در مناطق وسیعی از اوکراین خواسته است تا ارتش این کشور را درگیر یک نبرد فرسایشی و طولانی نماید تا عمده نیرو و تجهیزات آن از بین برود یا مستهلک شود، سپس با حمله به شهرهای مهم، کییف را وادار به پذیرش خواستههایش کند.
🔸 در این حالت باید گفت که اوکراین به دلیل تلفات نظامی و غیرنظامی، توان نامحدودی برای مقاومت ندارد. به همین دلیل بر جنگ روانی و نبرد رسانهای برای تضعیف روحیه نظامیان روسی تمرکز دارد که نمونه آن در برجستهسازی جنایات رخداده در بوچا نمایان شده است.
✅ اینکه عقبنشینیهای اخیر تاکتیکی بوده یا راهبردی، فعلاً مشخص نیست و به زمان بیشتری نیاز دارد. احتمالاً روسیه بر تصرف کامل دونباس توسط شبهنظامیان هوادارش تمرکز کند و سپس تداوم حضور نظامی در آن محدوده را اهرم فشاری برای دستیابی به دیگر خواستهها در میز مذاکره تبدیل کند. بنابراین نبرد فعلاً ادامه دارد.
✳️ اگر مردم با وجوه اقتصادی صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد
👤 سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹قطعا کشورهایی که از تکنولوژی هستهای برخوردار هستند، در زمان حال و آینده جزو قدرتهای بزرگ و تعیینکننده جهان هستند. به همین دلیل کشورهایی که اشراف کامل بر تمامی حوزههای این صنعت دارند، در دنیا انگشتشمار هستند.
🔹از آنجایی که کشور ما در چهار دهه گذشته مخاطب طرحهای خصمانه آمریکا و غرب بوده، سعی کردهاند که این صنعت را به عنوان یک مولفه و پرونده سیاسی - امنیتی برای ما مطرح کنند
🔹صدها کالا از این تکنولوژی و صنعت هستهای ساخته میشود که فقط یک قلم آن که رادیوداروها هستند که اگر با سرمایهگذاری مناسبی توام باشد، میتواند کل بودجه مورد نیاز صنایع هستهای ما را بدون اینکه نیازی به بودجه دولتی باشد، حاصل کند.
🔹صادرات کالاهایی مانند رادیوداروها قابل تحریم نیست و در جهان نیاز ویژهای به این نوع کالاها وجود دارد.
🔹به روزی فکر کنید که ایران صدها کالای هستهای غیرقابل تحریم را صادر میکند و چه ثروت بزرگی را میتواند برای کشور به وجود بیاورد و چه افزایش توانمندی اقتصادی و ایجاد شغل در کشور به همراه داشته باشد.
🔹امید است که سازمان انرژی اتمی به سمت اقتصادی کردن و رشد و بالندگی در ساختههای گوناگون این صنعت بپردازد و مردم را بیشتر با وجوه اقتصادی این صنعت آشنا کند. به وضوح میتوان دید که اگر افکار عمومی و مردم ایران با این قابلیت صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد و دوگانهسازی از این مولفه قدرت و معیشت کاملا بیاثر و باطل خواهد شد.
✳️تجربه های اقتصاد دانشبنیان در دنیا
✅ مقام معظم رهبری امسال را سال « تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین » نامگذاری کردند.
از جمله مواردی که چشم اندازی را در مقابل روی ما قرار داده و اهمیت و ضرورت توجه به اقتصاد دانشبنیان را برای ما روشن میکند توجه به تجربه کشورهایی است که از دانش محور کردن اقتصاد برای خود مزیت ایجاد کردهاند.
🔹چنانکه انقلاب کشاورزی در انگلستان سبب افزایش بهرهوری در محصولات و افزایش راندمان تولید مزارع شد و به تبع آن میزان درآمد نیز افزایش یافت. توجه به این مزیت داخلی و حرکت به سمت کشاورزی نوین ، به طور نسبی رفاه اجتماعی را ایجاد کرد و جمعیت را نیز افزایش داد و نهایتاً زمینه را برای انقلاب صنعتی فراهم کرد به طوری که افراد آزاد شده از صنعت کشاورزی، وارد انقلاب صنعتی شدند و این زمینه ای شد برای رسیدن به اقتصاد مبتنی بر نوآوری.
🔹اقدام دیگری که در سال ۲۰۱۸ در هندوستان رخ داد، اجرای طرحی بود که در ذیل صنعت کشاورزی دیجیتال، با دسترسی کشاورزان به موبایل و امکان ارسال اطلاعات از طرف پایگاه های مطالعاتی کشاورزی به صورت تخصصی پیام هایی در مورد زمان کشت و نکات مهم کشاورزی به کشاورزان ارسال می شد نتایج اجرایی این طرح به صورتی بود که در طول یکسال راندمان تولید مزارع آنها ۱۰ درصد رشد پیدا کرد این در حالی بود که انتظار می رفت در سال اول اجرای این طرح که استقبال زیادی هم از آن نشده بود تولید و رشد محسوسی نداشته باشد.در واقع کشاورزانی که از اطلاعات دیجیتال استفاده کرده بودند توانستند راندمان تولید خود را افزایش داده و درآمد بیشتری کسب کنند افزایش تابآوری آنان در برابر شوک هایی که کسب و کارشان را هدف قرار میدهد فاکتور مثبت دیگر بود؛ پس از آن نشریه «ساینس» نیز بر این مبنا در یک مقاله علمی نوشت:کشاورزانی که پیشنهادات دیجیتالی را به صورت روزانه دریافت و اجرا میکنند به ازای هر یک دلاری که هزینه میکنند ۱۰ دلار درآمد کسب میکنند. تقریباً دو برابر کشاورزان دیگر.
🔹ژاپن نیز از دهه ۱۹۷۰ به سمت اقتصاد سرمایه محور و دانشبنیان حرکت کرد به طوری که در زمینه انرژی و دارا بودن شدت پایین مصرف انرژی در زمره موفق ترین کشورهای دنیا به حساب میآید. شدت مصرف انرژی در سال ۲۰۰۵ برای این کشور حدود ۶۵۳۹ بی تی یو در ازای تولید ناخالص داخلی بوده است که در مقایسه با میانگین جهانی حدود ۱۹ درصد پایینتر است. در واقع مهمترین نکته در ارتقای کارایی انرژی کشور ژاپن وجود زیرساختهای لازم سیاستگذاری نظارت و برنامهریزی منسجم در به کارگیری فناوری های جدید در جهت کاهش مصرف انرژی است.
💠 بنابر مصادیقی که در بالا اشاره شد میتوان به نتایج زیر دست یافت:
۱- ضرورت های رقابت در دنیایی که به دهکده جهانی تبدیل شده است ایجاب میکند که به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم زیرا اگر به این سمت حرکت نکنیم نمیتوانیم از ظرفیت ها و مزیت های خود در جهت افزایش بهرهوری استفاده کنیم آنگاه کشورهایی با منابع کمتر از ما پیشی خواهند گرفت.
۲- تداوم رشد، در اقتصاد دانش بنیان است؛ زیرا دانش هیچگاه تمام نمی شود، بنابراین رشد اقتصادی همواره ادامه خواهد داشت و دچار رکود نخواهد شد.
۳- حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان منحصراً مربوط به کشورهای توسعه یافته نیست بلکه کشورهایی همچون هند ، برزیل ، کره و... با اتکا به دانش محور کردن اقتصاد توانستهاند جایگاه قابل توجهی را برای خود کسب کنند.
✅ بنابراین آنچه را حکیم انقلاب به عنوان شعار سال مطرح کردند یک ضرورت انکارناپذیر بر سر راه اقتصاد کشور است که به عنوان قوه پیشران در اقتصاد، تولید، افزایش بهرهوری و رفاه اجتماعی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
✍ محمد حکیمی
✳️مناظره توییتری
👤مصطفی کواکبیان، نماینده اصلاحطلب سابق مجلس:
گفته میشود #دولت_رئیسی با دور زدنتحریمهاوFATFمیتواندروزانه میلیون ها بشکه نفت یکصددلاری بفروشدوبدون #برجام میلیاردهادلار اموال بلوکه شده درکره جنوبی را آزادکند ولی چرااین اقدامات در #معشیت_مردم تاثیرمثبتی ندارد؟ ودیپلمات های ماهمچنان علاف دستیابی به نتایج #مذاکرات_وین هستند؟
👤عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری:
🔹اتفاقا برای بنده هم این موضوع سوال بود. همین امروز از وزیر نفت سوال کردم اگر نفت بیشتر می فروشید و پولش هم بر می گردد پس چرا در معیشت دیده نمی شود؟گفت بیشتر آن صرف 420 هزار میلیارد کسر بودجه سال 1400 دولت قبل شد.بقیه هم صرف خرید اقلام غذایی که قیمت جهانی آن دو برابر شده و...
6368420906.pdf
405.1K
🇮🇷
📝#سخنواره | اهمیت و ضرورت تبیین
🍃🌹🍃
⛔️ ویژه سرشبکهها و ادمین کانالها
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 rubika.ir/meyar_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #استوری | تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین عامل حرکت چرخ اقتصاد
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 rubika.ir/meyar_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #موشن_گرافی | «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین»
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 rubika.ir/meyar_pb
✳️تفاوت اصلی پاکستان با ایران
شنیده بودیم که امریکایی ها با حرکت دادن ناوشان کشوری را تسلیم می کردند و بایک تهدید دولتی را سرنگون می کنند. نمونه آن در 28 مرداد در ایران نیز صورت گرفت که مصدق را در یک روزه بردند و شاه را برگرداندند. ولی شاید این ها را کسی باور نمی کرد
🔸 اکنون نمونه عینی آن در پاکستان در برابر چشمان جهانیان قرار گرفت. یک دیپلمات امریکایی به نام دونالدو معاون آسیای جنوبی و مرکزی وزارتخارجه آمریکا نامه ای تهدید آمیز برای عمران خان نخست وزیر پاکستان می نویسد و از وی می خواهد تا در جنگ روسیه و اوکراین جانب امریکا را بگیرد و به امریکایی ها پایگاه نظامی بدهد ولی عمران خان آن را نمی پذیرد در نتیجه در کمترین فرصت، دولت عمران خان با داشتن زرادخانه بمب هسته ای تسلیم خواسته یک دیپلمات دست چندم امریکا می شود. و کشور 100 میلیونی پاکستان دچار تنش های سیاسی جدی می شود.
✍ولی ایران اسلامی اکنون بیش از 43 سال است که در برابر همه مستکبران جهان بویژه امریکای جنایتکار تمام قد، ایستاده است نه تنها به این گونه تهدیدات اهمیتی نمی دهد بلکه تهدیدات رسمی روسای جمهور امریکا و قلدرانی مانند بوش و ترامپ نیز اهمیت نداده و نمی دهد. سیلی را با سیلی پاسخ می دهد و پایگاه مهم عین الاسد امریکا در عراق مورد حمله موشک قرار می دهد و هواپیما و کشتی های متجاوز امریکایی و انگلیسی را در هم می کوبد یاتصرف می کندو به نامه های تهدید آمیز آنها پاسخ در خورشان می دهد.
✍ یادتان می آید که آخرین بار نخست وزیر ژاپن جناب آبه حامل نامه تهدید آمیز ترامپ برای رهبر ایران بود ولی امام خامنه ای حتی نامه را باز نکرد و فرمود او شایستگی این را ندارد که من نامه اش را بخوانم و پاسخش بدهم.
✍حالا رمز این اقتدار را فهمیدید ؟
🇮🇷یک کلمه : #ولایت_فقیه
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
دکتر مهرابی
✳️ پاکستان؛ از خیانت داخلی تا دخالت خارجی
📝 محمدرضا فرهادی
✅ عوامل مختلفی اعم از دخالتهای خارجی و داخلی در برکناری عمران خان نقش داشتند:
1⃣ _ عدم تأسیس پایگاه نظامی خارجی در پاکستان: پس از خروج از افغانستان، تنها راه حفظ موقعیت واشنگتن در عرصه نظامی در مقابل بازیگرانی همچون ایران، هند و چین، پاکستان بود که با مخالفت عمران خان مواجه شد.
2⃣ _ سفر عمران خان به روسیه: عمران خان اوایل جنگ روسیه و اوکراین به مسکو سفر کرد و این سفر با مخالفتهای داخلی از سمت ارتش و خارجی همچون آمریکا مواجه شد. این مخالفتها بهقدری شدید بود که قمر جاوید فرمانده ارتش حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد و این امر کاملاً متناقض با راهبردهای عمران خان بود.
3⃣ _ نارضایتیهای داخلی: نارضایتیهای اقتصادی در بین مردم در خصوص عملکرد اقتصادی دولت، این زمینه و فرصت را برای بازیگران خارجی و مخالفین داخلی عمران خان فراهم کرد که برای سرنگونی دولت او اقدام کنند.
⁉️ اکنون این سؤال نیز مطرح میشود که آینده پاکستان در عرصه سیاسی به چه سمت و سویی خواهد رفت؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که:
1⃣ _ اولاً، اگر پاکستان این رویارویی سیاسی طرفداران و مخالفین عمران خان را با آرامش پشت سر نگذارد، احتمالاً آبستن حوادث و درگیریهایی خواهد بود که با توجه به بافت سیاسی و اجتماعی این کشور، احتمالاً رنگ خون به خود میگیرد.
2⃣ _ در ثانی، با توجه به نقش پررنگ کشورهای خارجی در عرصه سیاسی پاکستان و همراهی برخی جریانهای داخلی همچون ارتش بهعنوان قدرتمندترین جریان موجود، نهایتاً پیشبینی میشود که دولتی با گرایشهای غرب گرایانه و متمایل به ارتش روی کار آید تا شرایط جدیدی در عرصه سیاسی برای این بازیگران فراهم کند.