eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.2هزار دنبال‌کننده
18.6هزار عکس
483 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس تشریح کرد؛ 🔺برنامه‌های سازمان بورس برای تقویت اعتماد عمومی در سال ۱۴۰۲ 🔹امیرمهدی صبایی با اشاره به اجرای طرح‌هایی مانند بسته حمایتی ۱۰ بندی که مانع از ریزش بیشتر هیجانی بورس در سال ۱۴۰۱ شد، گفت: در سال جدید برنامه‌هایی در راستای ارتقا نظارت بر بازار پیش‌بینی شده که می‌تواند کمک‌کننده به تقویت اعتماد عمومی به بازار سرمایه باشد. 🔹از جمله این برنامه‌ها تمرکز بر شناسایی و رسیدگی به تخلفات کلان و سازمان یافته بازار (در قالب طرحی به نام «بورسبان» که جزئیات آن متعاقبا اعلام خواهد شد)، تقویت نظارت پیشگیرانه، اصلاح مدل کسب‌وکاری در حوزه بازارگردانی، رسیدگی به تخلفات در حوزه معاملات الگوریتمی و... است که جزئیات آن به تدریج در سال جدید به اطلاع بازار و سهامداران خواهد رسید. 🌐ایرنا
✳️مهم‌ترین تهدیدات و فرصت‌های اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ چیست؟ بخش اول: کارشناسان بطور کلی ۱۰ تهدید و ۸ فرصت برای اقتصاد ایران در سال جاری پیش بینی می‌کنند.  چهار سال پیش در شرایطی که دشمنان نظام اسلامی  برنامه‌ریزی کرده بودند که مردم ایران نتوانند چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن بگیرند، انتشار بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در ۲۲بهمن سال ۱۳۹۷ باهدف گیری تحقق آرمان «ایجاد تمدن نوین اسلامی» و آمادگی برای «طلوع خورشید ولایت عظمی» در چارچوب نظریه نظام انقلابی و متکی بر تلاش و مجاهدت جوانان میهن اسلامی، دشمنان اسلام و نظام اسلامی را که نتوانسته بودند از برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جلوگیری کنند، مصمم‌تر کرد تا با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های و توان خود از تحقق آرمان‌ها و اهداف نظام به‌ویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی جلوگیری کنند که طراحی و اجرای جنگ ترکیبی پیچیده علیه مردم ایران طی سال‌های اخیر و عملیاتی سازی آن در سال ۱۴۰۱ ناشی از آن نگرانی بود.  بررسی ابعاد  جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران در سال ۱۴۰۱ نشانگر پیچیده‌تر و هوشمندانه‌تر شدن تهدیدات علیه ایران طی سال‌های اخیر است و بدیهی است که با توجه به ناکامی دشمنان در جنگ ترکیبی اخیر ،تهدیدها در  سال ۱۴۰۲ پیچیده‌تر خواهد شد به‌ویژه آنکه  روند حرکت کلی کشور نگرانی جدی را برای دشمنان نظام در پی داشته است. در این زمینه می‌توان به آخرین یافته‌های  بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها (FDD) که از مهم‌ترین مراکز نظریه‌پردازی آمریکا است که نقش اصلی را در طراحی و اجرای جنگ ترکیبی سال ۱۴۰۱ علیه مردم ایران داشته، اشاره کرد که در آن آورده است: «انتخاب رئیسی با بیشترین میزان نزدیکی به ولایت‌فقیه حامل پیام مهمی برای سیاستمداران آمریکایی است، اینکه جمهوری اسلامی قابل اصلاح نیست و باید به عقب  برگردانده شود .»  مبتنی براین برداشت ، می‌توان فهرست بلندی از چالش‌ها ، تهدیدها و فرصت‌های پیشرو در سال ۱۴۰۲ را برشمرد اگرچه بخشی از این‌ها ممکن است روندی  بوده و تداوم تهدیدهای سال‌های قبل باشد اما برخی دیگر متناسب با روند تحولات سال ۱۴۰۱ و برنامه‌ریزی دشمنان ، تهدیدهای جدیدی است که باید موردتوجه قرار گیرد. ادامه دارد....
✳️👆مهم‌ترین تهدیدات و فرصت‌های اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ چیست؟ بخش دوم: تهدیدها و چالش‌های اقتصادی ۱. تأثیر افزایش قیمت دلار بر سطح عمومی تورم و شکست نصاب نرخ  تورم در دولت آقای رئیسی در ماه‌های اول سال ۱۴۰۲ ۲. تشدید تحریم‌های اقتصادی به بهانه مسائل حقوق بشری و یا حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین ۳. کاهش قیمت جهانی نفت با توجه به گرم شدن هوا و رقابت میان کشورهای تولیدکننده به‌ویژه ایران و روسیه برای دادن تخفیف به خریداران برای حفظ مشتری‌ها با توجه به روند تحریم‌ها ۴. افزایش قیمت‌های جهانی متأثر از جنگ اوکراین و تأثیر آن بر تضعیف سیاست‌های اقتصادی ایران ۵. اخلال در روند همکاری اقتصادی ایران با کشورهای همسایه ۶. تداوم روند شرطی شدن کشور به نتیجه مذاکرات به‌رغم تلاش‌های دولت ۷. فعال شدن «اسنپ بک» از سوی اروپایی‌ها تا قبل از  مهر ۱۴۰۲ برای جلوگیری از بهره‌گیری ایران از حذف تحریم‌ها به دلیل زمان‌بندی برجام ۸. استمرار مشکلات اقتصادی و پیوند خوردن آن با مناسبت‌های تاریخی و تشدید اغتشاشات(سالگرد فوت مهسا  و...) ۹. افزایش وابستگی بودجه دولت به تزریق منابع ارزی نفتی که باعث افزایش وابستگی دولت به صادرات نفت خواهد شد که هم‌زمان آسیب‌پذیری اقتصاد را نسبت به تحریم‌ها افزایش خواهد داد. ۱۰. بازتولید ارز ترجیحی در نرخ ۵/۲۸ هزار تومان در صورت بروز شوک‌های جدید ارزی (تحریم) فرصت‌های اقتصادی ۱-    نهایی شدن توافق ایران با چین و روسیه و افزایش سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی ۲-    فعال شدن ایران در پیمان‌های بین‌المللی(شانگهای ـ بریکس و ...) و تأثیر آن در رشد اقتصادی کشور ۳-    توسعه پیمان‌های  پولی ایران با روسیه ـ چین و دیگر کشورها ، خارج از شبکه سوئیفت ۴-    ایجاد امنیت غذایی با تولید نهاده های کشاورزی با توجه به افزایش بارندگی‌ها در بخش‌هایی از کشور ۵-    برنامه‌ریزی دولت برای ساماندهی تولید محصولات کشاورزی  و خودکفایی کشور در تأمین کالاهای اساسی ۶-    رسیدن کشور به خودکفایی در تولید لوازم‌خانگی ۷-    رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و تأثیر آن در تأمین نیازهای صنایع به فن‌آوری‌های نوین ۸-     افزایش درآمدهای ارزی ناشی از صدور تسلیحات نظامی ایران به دیگر کشورها با توجه به رفع محدودیت‌های برجامی در مهر  پرسمان سیاسی
📌افزایش ۲۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران در دومین ماه ۲۰۲۳ 🔹آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد تولید نفت ایران در دومین ماه سال جاری میلادی ۲۰ هزار بشکه افزایش یافت و به ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه در روز رسید.
✳️میرکاظمی: می‌توانیم تورم را به‌ زیر ۳۰ درصد برسانیم رئیس سازمان برنامه و بودجه: 🔹بدهی بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی باید کاهش پیدا کند؛ در حال حاضر این بدهی‌ها از عوامل مؤثر در تورم است. 🔹یکی دیگر از ریشه‌های تورم، خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی بود که با حذف ارز ترجیحی، خالص دارایی خارجی بانک مرکزی افزایش پیدا نمی‌کند. 🔹اگر جدی عمل کنیم، می‌توانیم تورم را به زیر ۳۰ درصد هم برسانیم.
✳️توقف فعالیت بخش‌های آموزشی در فرانسه ▪️۲۴۰ شهر فرانسه شاهد تظاهرات ضد دولتی 🔹فعالیت بخش‌های آموزشی در فرانسه در همسویی با اعتراضات سراسری تعطیل شده، همزمان شرکت های هواپیمایی، پروازهای خود را به میزان بیست درصد کاهش داده‌اند. 🔹تظاهرات کنندگان سقف شعارهای خود را با درخواست برای استعفای دولت و شخص ماکرون افزایش دادند. 🔹رسانه‌ها اعلام کردند که تظاهرات در ۲۴۰ شهر فرانسه در حال برگزاری است و برخی شهرهای بزرگ مانند مارسی و لیون شاهد حضور گسترده مردم است.
✳️صادرات نفت روسیه به اتحادیه اروپا به شدت کاهش یافت یوروستات: صادرات نفت ایالات متحده به اتحادیه اروپا در صدر قرار گرفت؛ سهم روسیه از 31 درصد به 4 درصد کاهش یافت.
✳️👆نظرسنجی سنا از ۱۰۰ کارشناس بازار سرمایه مهمترین نکته مثبت بودجه سال ۱۴۰۲ برای بازار سرمایه چیست؟ ✔️۵۸ درصد از جامعه آماری، «مجوز به دولت برای کاهش نرخ خوراک به زیر ۷ هزار تومان» را مهمترین نکته مثبت بودجه سال جاری برای بازار سرمایه می‌دانستند. ✔️پس از آن، ۲۰ درصد از پاسخ‌دهندگان «معافیت مالیاتی سود تقسیمی صرف شده جهت سرمایه‌گذاری مجدد» را گزینه دوم به عنوان نقطه قوت بودجه در سال ۱۴۰۲ مطرح کردند.
✳️وداع اروپا با خودروهای موتور احتراقی از سال ۲۰۳۵ هیچ خودروی آلاینده‌‌ جدیدی در اتحادیه اروپا تولید و عرضه نخواهد شد. این تصمیمی است که اعضای اتحادیه روز سه‌شنبه ۲۸ مارس در بروکسل اتخاذ کردند؛ گامی بلند در راستای وداع با بنزین و گازوئیل، دی‌اکسید کربن و پروژه‌ای سازگار با اقلیم و هوای پاک ✳️اکونومیست: مدل اقتصادی ترکیه در حال فروپاشی است نشریه اکونومیست: 🔹در ترکیه وضعیت اقتصادی خوب نیست. حاکمان میگویند خوب است چون مردم مشغول خرید هستند، اما وضعیت تورم به گونه ای است که پس انداز توجیه نداشته و اگر پولی را نگه دارید، ارزش آن بعد از مدت کوتاهی از بین می رود. 🔹مدل اقتصادی ترکیه تماماً دگرگون شده و حتی احتمال فروپاشی اقتصادی وجود دارد. 🔹اردوغان با نگاه به غرب به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی با کمک این کشورهاست. رئیس جمهور ترکیه در ماجرای ناتو به فنلاند اوکی داد و برای روسیه نیز از نظر اقتصادی موانعی ایجاد کرد تا توجه غرب را جلب کند. 🔹دولت جدید هم شاید نتواند کمک چندانی به این روند و افزایش تورم داشته باشد.
✳️پیش بینی قیمت طلا و سکه روند قیمت طلا و سکه همچنان در مسیر افزایشی است و به اعتقاد برخی از تحلیلگران بازار این روند صعودی به واسطه افزایش قیمت دلار و اونس جهانی طلا رخ داده است. 🔹قیمت طلا و سکه در چهارمین روز از آغاز به کار بازارها در سال جدید، همچنان در روند افزایشی قرار دارد. 🔹برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند افزایش قیمت طلای جهانی و تغییر و تحولات بانک‌های جهانی باعث افزایش قیمت اونس جهانی طلا شده است. دو عامل قیمت دلار که در مدت یادشده در روند صعودی قرار گرفته و اونس جهانی طلا بر قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی تاثیرگذار است.