#انتخابات1400
🔴 «صدا»، نشریه اصلاحطلب: لاریجانی از ترس نداشتن رای، کاندید انتخابات مجلس نشد
🔹برخی آنچنان در مورد قدرت و رایآوردن لاریجانی حرف میزنند که انگار فراموش کردند لاریجانی از ترس اینکه حتی از شهر کوچک هم رای نیاورد، نتوانست در انتخابات اخیر مجلس شرکت کند
🔹 حساسیتی که نسبت به تکذیب خبر حمایت خاتمی از علی لاریجانی شاهد بودیم، نشان میدهد بدنه اصلی و حتی خود خاتمی تا چه اندازه نسبت به هزینهشدن این جریان به پای علی لاریجانی حساسیت دارند؛ احتمالا تلاشهای اولیه تیم لاریجانی با شکست روبرو شدهاست.
♻️ رمزگشايي از اتمام حجت رهبر انقلاب
🔰 سخنان هفته گذشته رهبر معظم انقلاب، حاوي نکات مهمي بود اما شايد بتوان گفت مهمترين جمله ايشان در اين سخنراني به لحاظ سياسي، آخرين جمله ايشان در اين سخنراني بود. جمله اي که کمتر در رسانه ها به آن توجه شد.
ايشان در پايان توصيه چهارم خود به دولتمردان در خصوص خنثي سازي تحريمها فرمودند: «من از مسئولين کشور حمايت میکنم [امّا] شرطش اين است که به اهداف ملّت پايبند باشند.»
۱. کساني که با ادبيات رهبر انقلاب در مواجهه با دولتها آشنا هستند میدانند حداقل طی سالهای اخير هيچگاه ايشان حمايت خود از دولتها را مشروط بيان نکرده بودند؛ تا جايي که اين براي دولتها و روسای جمهور به يک اصل تغييرناپذير تبديل شده که تا آخرين روز دولت، مورد حمايت رهبر انقلاب خواهند بود. بنابراين، راز اين حمايت مشروط چيست؟
البته يک نکته کلی هميشه در بيانات رهبر انقلاب وجود داشته که وظيفه رهبری دخالت در جزئيات امور اجرائي نيست، رهبری وظيفه حفاظت از آرمانهای انقلاب را برعهده دارد و جايي که ببينند از اين آرمانها انحرافی به وجود میآيد ورود پيدا میکنند، اما صراحت در مشروط کردن حمايت از يک دولت به پايبندی به آرمانهای ملت، کمتر اتفاق افتاده و شايد هم بیسابقه باشد.
۲. از سوی ديگر باز هم با توجه به نوع ادبيات و سابقه مشی حکمت آميز رهبر انقلاب، از بيان اين جمله میتوان فهميد که احتمالا دولت قصد انجام کاری بر خلاف آرمانهای ملت را دارد و رهبر انقلاب پيشاپيش در حال تذکر دادن نسبت به آن هستند.
۳. اما اين کدام آرمان ملت است که اگر دولت روحاني به آن پایبند نباشد رهبر انقلاب حمايت خود را از اين دولت بر میدارند؟ به پنج دليل میتوان نتيجه گرفت، آرمانی که رهبر انقلاب از آن سخن گفتند، مساله مذاکره و ارتباط با شيطان بزرگ و متاسفانه گره زدن معيشت مردم به این موضوع یعنی مذاکره با آمريکاست.
الف) اين جمله در خلال توصيه چهارم ايشان مبنی بر اهميت خنثیسازي تحريمها به جای تلاش براي رفع تحريم بيان شده است. در اين توصيه ايشان دولت را از تمرکز بر روی لغو تحريمها با مذاکره کردن با آمريکا - که همواره مورد تاکيد رئيس جمهور است- بر حذر میدارند.
ب) در اوايل همين سخنراني ايشان، شجاعت و مقاومت در برابر دشمن را به عنوان نقطه مقابل انفعال، ترس و ضعف نشان دادن در برابر او از ارزشها و آرمانهای يک ايرانی توصيف میکنند و شهيد سليمانی را به خاطر داشتن همين خصلت، قهرمان مردم ايران معرفی میکنند.
ج) محور اصلي و اصطلاحا دالّ مرکزي سخنان ايشان در اين سخنرانی، مقاومت در برابر دشمن، عدم گره زدن حل مشکلات کشور به ارتباط با دشمن و اتکا به توان داخلی در برابر تحريمها بود. ايشان در بيان خصوصيات شهيد سليمانی هم او را قهرمان شکست استکبار ناميدند. در بحث انتقام خون اين شهيد هم از غلبه نرمافزاری بر هيمنه پوچ استکبار توسط جوانان سخن گفتند.
د) جو و اتمسفر سياسي حاکم بر کشور و تمرکز اصلي دولت که در سخنان رئيس جمهور متبلور است، بحث مذاکره و ارتباط با آمريکاست و اصرار بر گره زدن حل مشکلات معيشت و تحريمها به مذاکره با آمريکا از سوي دولت همچنان ادامه دارد.
هـ) برخی اخبار غيررسمي از تلاشهای دولتمردان و ديپلماتهای دولت روحاني برای مذاکره با آمريکا حکايت میکند.
۴. به نظر میرسد اين جمله رهبر انقلاب براي روحاني به نوعي تهديد محسوب میشود. روحاني بايد بداند حمايت رهبر انقلاب از او که حتی در برههای جلو استيضاح او توسط نمايندگان را هم گرفت، يک چک سفيد امضا نيست. همين هفته گذشته بود که اقرار تاريخي مرحوم هاشمی در مورد عقلانی و مستدل بودن اصرار رهبر انقلاب در نوع مواجهه با آمريکا، علنی شد.
مذاکره در شرايط ضعف و بر سر مشکلات معيشتی و در شرايطی که طرف مقابل بارها اعلام کرده میخواهد مسائل مهمی مانند قدرت موشکي ما را مورد مذاکره قرار دهد، آن هم با تجربه تلخی که از برجام مقابل چشمانمان هست، حتما نتيجه اش خسارت بار و بر خلاف آرمانهاي ملت است و مرتکب چنين خبطی هم حتما با سيلی ملت و رهبری مواجه خواهد شد.
✍ حسین نقی
💢 آمریکا در شرق یمن به دنبال چیست؟
🔻 استان «المَهَره» هیچ زمانی شاهد درگیری و جنگ آنگونه که در اغلب مناطق یمن وجود دارد، نبود اما موقعیت جغرافیایی آن، باعث نشد ساکنین المهره از توطئههای ائتلاف سعودی و آمریکا به دور بمانند. المهره هم مرز با عمان است. از جنوب به دریای مکران و از شمال به مرز عربستان میرسد.
🔻 سفر ناگهانی سفیر آمریکا به المهره و دیدار با استاندار تعیینشده از سوی ائتلاف سعودی، روشن کرد برنامههای ائتلاف و آمریکا بیش از آن چیزی است که تصور میشد. «کریستوفر هنزل» با نیروهای آمریکایی و انگلیسی نیز دیدار کرد که تا آن زمان کسی از حضور این نیروها در المهره، خبر نداشت.
🔻 «الجنوب الیوم» نوشت: حضور نیروهای آمریکایی در «حضرموت» و «المهره»، نشان از این دارد که غربیها همان برنامهای را به اجرا گذاشتهاند که بریتانیا در دوره استعمار انجام داد؛ تجزیه و چند تکهکردن یمن و جدا شدن شمال از جنوب.
🔻 میزان دخالت دولت سعودی تا بدان جا پیش رفته است که وبگاه «الخبر الیمنی» پرده از یک توافق ننگین برداشت و نوشت دولت هادی موافقت کرده در ازای کسب حمایت ریاض برای بازگشت به «عدن»، تمامی امتیازات اقتصادی استان المهره را به صورت نامحدود در اختیار سعودیها قرار دهد.
🔻 یکی از طرحهای دولت سعودی در المهره، انتقال نفت عربستان به دریای مکران به وسیله یک خط لوله است. سعودیها با این امید چنین طرحی را در ذهن دارند که بتوانند بخشی از فروش نفت خود را از سیطره تنگه هرمز رها سازند.
🔻 در اظهارات مقامات آمریکایی، بارها شاهد بودیم یکی از اهداف خود را کمک به مبارزه با تروریسم در المهره ذکر کردهاند. این بیش از هر چیزی یک ابزار برای توجیه حضور آنهاست. المهره هیچ زمانی تجربه حضور گروههای تروریستی را نداشته است اما جالب این جاست که از سال ۲۰۱۸ و از زمانی که سعودیها وارد این استان شدند، به تدریج سر و کله گروههای تروریستی نیز پیدا شد.
💢 در مورد حملات راکتی دیشب به سفارت دو نوع تحلیل وجود داره
🔻 تحلیل اول مدعی است گروه های در اختیار امریکا مثل القاعده بانی این حملات بودند و امریکایی ها به دنبال تست میزان آمادگی و توان رزمی سفارت خود در بغداد هستن.
🔻 تحلیل دوم مدعی است این حملات توسط مقاومت صورت گرفته و بلافاصله در اقدامی مشترک گردان های حزب الله ، مقتدی صدر و قیس الخزعلی این حملات را محکوم کردند تا انگشت اتهام به سمتشان نشانه نرود.
🔹 واقع امر هر چه که باشد به هر حال بزرگ ترین سفارتخانه امریکا در جهان در معرض تهدید است.
و این تهدید در پایتخت عراق کشوری که قرار بود ژاپنِ غرب آسیا شود تا منطقه از او در لیبرالیزاسیون الگو بگیرند و از شریل بنارد (همسر زالمای خلیل زاد) تا فرانسیس فوکویاما درباره اش تئوری پردازی کردند و کتاب ها ، مقاله ها و جزوات متعددی نوشتند،صورت گرفته.
این امر قطعا مد نظر جورج بوش و تیمش در طراحی استراتژی ها و ترسیم عراق پس از صدام نبود.
💢 آمریکا در سراشیبی فروپاشی اقتصادی: از هر ۴ کودک آمریکایی یک نفر در خطر گرسنگی قرار دارد/ ۵۰ میلیون نفر در آمریکا امنیت غذایی ندارند
🔻 مایکل سیندر مؤلف و پژوهشگر آمریکایی در گزارشی با اشاره به اوضاع بغرنج اقتصادی و غذایی در آمریکا نوشت: حدود ۷۴ میلیون کودک در آمریکا زندگی میکنند و همین حالا میلیونها نفر از آنها غذای کافی برای خوردن ندارند. فروپاشی اقتصادی که در سال ۲۰۲۰ کلید خورد، برای اکثر مردم آمریکا مشقتبار بوده است، اما این شرایط ضربه سختی به کودکان وارد آورده است.
🔻 به گفته سازمان غذا و دارو آمریکا که بزرگترین سازمان مقابلهکننده با گرسنگی در این کشور محسوب میشود، بیش از ۵۰ میلیون نفر ممکن است ناامنی غذایی را تا پایان امسال تجربه کنند.
🔻 این رقم برابر با یک ششم جمعیت آمریکا و یک چهارم کودکان کشور است که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۰ درصدی را نشان میدهد. دانشگاه نورتوسترن در مطالعهای در ماه ژوئیه دریافت که نیازهای غذایی در سطح کشور دو برابر شده و در میان خانوارهای دارای فرزند به سه برابر افزایش یافته است. همهگیری این موضوع را نمایان ساخته که بسیاری از خانوادهها فقط به اندازه یک ماه حقوق یا یک قبض بیمارستانی با گرسنگی فاصله دارند.
#انتخابات1400
✅صفحه نخست روزنامه شرق
🔺شرق امروز هم مجلس را هدف گرفته و در عکس یک خود تصمیمات دیروز بهارستان در رابطه با قانون انتخابات و مساله ورود نظامیان به انتخابات را مورد حمله قرار میدهد. این روزنامه اصلاحطلب با تیتر «بهارستانیها به پیشواز رئیسجمهور نظامی رفتند» مدعی میشود که این قانونگذاری برای «نامزدی قالیباف، احمدینژاد، سعید محمد و حسین دهقان و حذف ظریف و آذریجهرمی» بوده است!
🔺شرق همچنین اظهارات دیروز محسن رفیق دوست را با تیتر «رفیقدوست هم حامی رئیسجمهوری نظامی شد» پوشش داده و در صفحه نخست خود دیده تا با کنار هم قرار دادن این دو تیتر به مخالف القا کند که یک رئیس جمهور نظامی در راه است یا اینکه اصولگرایان خواهان معرفی یک نظامی به عنوان کاندیدا هستند
✅رفتار گله ای : ویروس انگلیسی
♦️سر و کله کرونا که پیدا شد، BBC انگلیس، هرزگی همیشگی اش را از سر گرفت و مدعی شد همه دنیا از ترس شیوع ویروس، راه ها را به روی ایران می بندند.
🔹ده ماه بعد، همه دنیا درها را به روی انگلیسی ها بسته اند و کشورها، کلیه پروازها از مبدا انگلیس را لغو کرده اند تا #کرونای_انگلیسی نگیرند!
♦️آمار شیوع کرونا در انگلیس همچنان رکورد میزند و دومین رکورد بالا در اروپاست. تاکنون ۲ میلیون ۴ هزار و ۲۱۹ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و۶۷ هزار و ۷۵ نفر جان باختهاند.
🔹«مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس با اشاره به تصمیم اضطراری برای تشدید محدودیت های کرونایی، اعلام کرد: شیوع گونه جهش یافته و جدید ویروس، "از کنترل خارج شده است".
♦️به گزارش سی ان ان، به دنبال بسته شدن مرز کشور ها به روی انگلیس، احتمال بحران کمبود مواد غذایی و مواد اولیه در این کشور شدت گرفته است فرانسه، به مدت ۴۸ ساعت هرگونه تردد از طریق کانال مانش با انگلیس را ممنوع کرد.
🔹وقتی کرونا در حال اوج گیری بود، نخست وزیر انگلیس مدعی #ایمنی_گله_ای و ایده مصونیت از طریق مبتلا شدن عمومی را پیش کشید.
♦️در این میان، باید خوشحال و شاکر بود که وقتی آن دولتمرد ما، به تقلید از بوریس جانسون، مدعی #ایمنی_گله_ای شد، اهل فن زیر بار نرفتند و کشور از شر الگوی انگلیسی مصون ماند.
🔸بعد التحریر: فکرش را بکنید! اگر سال 82 و 94 هم به انگلیس (و تروئیکای اروپایی) اعتماد نمی کردیم، دچار خسارتهای هنگفت توافق سعدآباد، بروکسل، پاریس و وین(برجام) می شدیم؟!
محمد ایمانی
✅حقوقدان یا شومن؟ مسئله این است!
🔹بعضی وقت ها که می خواهید پاسخ مغالطه های آقای روحانی را بدهید، یادتان می افتد او اصلا بنای گفت و گو و روشن شدن حقیقت را ندارد. سند اگر می خواهید، اعتراف کارگردان فیلم تبلیغاتی روحانی در سال 92.
♦️حسین دهباشی چند سال بعدها فاش کرد "در گفتوگوی شبکه دو، بنای مان این بود که وقتی مقابل مجری قرار گرفت، هر چه عابدینی می گوید را رها کنیم و به تلویزیون حمله کنیم(!) روز به روز با سیطره رسانهها، آدمهایی انتخاب میشوند که به #شومن و بازیگر نزدیکترند تا سیاستمدار".
🔹آقای روحانی هر وقت قافیه پاسخگویی به مردم -درباره دروغ از آب درآمدن وعده ها- تنگ آمده، به تشکیک در اختیارات سایر قوا پرداخته و مدعی رفراندوم شده است.
♦️او چند روز قبل گفت مصوبه ضد تحریمی مجلس را مفید نمی داند و آن را با تفسیر خود از قانون مجلس اجرا می کند(!) و امروز هم تفسیرهای من در آوردی در رد نظارت مجلس بر دولت مطرح کرده است.
🔹این اظهارات غیر قانونی، در حالی است که طبق قانون اساسی، تنها مرجع معتبر برای تفسیر قانون اساسی، "شورای نگهبان"، و تنها مرجع تفسیر مصوبات مجلس، خودِ مجلس است.
♦️درباره رفراندوم، آقای روحانی بارها پاسخ حقوقی دریافته کرده و با این وجود، برای تغییر فضای انتقادی شدیدی که میان مردم درباره سوء مدیریت دولت وجود دارد، متوسل به بازی رسانه ای شده است.
🔹او بهتر از هر کس، از سقوط مقبولیتش به زیر ده درصد در همه نظرسنجی ها با خبر است. دولت ضمنا هزینه بسیاری کرد و تا یک زمانی هم موفق شد مجلس نهم و دهم را همراه و منفعل کنند. اما روحانی آخرین بار، در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس دهم (همسو)، درباره چهار سوال از پنج سوال، نمره مردودی گرفت.
♦️از نظر حقوقی، هیچ یک از دو نوع رفراندوم (تقنینی/ اصلاح قانون اساسی) در صلاحیت رئیس جمهور نیست. اصل 59 قانون اساسی می گوید: اِعمال قوه مقننه می تواند از طریق همه پرسی انجام شود و درخواست آن باید به تصویب دو سوم نمایندگان مجلس برسد.
🔹نوع دوم رفراندوم که به اصل 177 و بازنگری قانون اساسی مربوط می شود، در صلاحیت رهبری و مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام است که پس از بررسی در شورای بازنگری، به رای عمومی گذاشته می شود. طبق اصل 110 قانون اساسی، فرمان همه پرسی، از جمله وظایف و اختیارات رهبری است.
♦️بنابراین، آقای روحانی نه به قانون اساسی کاری دارد و نه می خواهد بحث اقناعی و حقوقی معتبری داشته باشد. او می داند که مردم چه قدر نسبت به سوء مدیریتش معترضند؛ بنابراین به زعم خود، می خواهد فضا را عوض کند! او ژست حقوقدانی می گیرد، اما حالا همه می دانند که از ابتدا قرار بوده Showman باشد!
محمد ایمانی
💠آقای دبّه!
🔹اعتماد به نفس بانیان خسارت برجام، حیرت انگیز است. البته عناوین واقعی تری به جای "اعتماد به نفس" وجود دارد که جای گفتنش نیست.
♦️آقای علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان متهم شراکت در نابودی یا تعلیق 95 درصد برنامه هسته ای، گفته است:
-"آقای جلیلی، یک مقدار که چه عرض کنم؛ انعطافش کم بود. علت این که مذاکرات گامی به جلو نرفت این بود که آقای جلیلی سفت گرفته بود
-جلیلی در مذاکرات، آرمانگرا بود اما ظریف، عملگراست. جلیلی تجربه نداشت. ظریف یک کوله باری از تجربه پشت سرش بود. در ذهن جلیلی، "ستد" بود ولی "داد"ی نبود.
-قانون هسته ای را تصویب کردند، اما نگفتند پول انجام این کار توسط سازمان انرژی اتمی را چه کسی میدهد؟ با کدام بضاعت مالی؟
-می گویند چرا قسم خوردی؟ قسمم را الان دو برابر می خورم؛ الان در همه امور صنعت هسته ای در حال پیشروی هستیم".
🔹طنز ماجرا این است که صالحی چند بار اذعان کرده آمریکا از همان ابتدای اجرای برجام، نه یک بار بلکه چند بار دبّه کرد. او بهتر از هر کس می داند که تشدید تحریم ها و چند برابر شدن آن یعنی چه؟ اما با این وجود، رویکرد آقای جلیلی را نکوهش می کند.
♦️ دکتر جلیلی حاضر نشد و بلد نبود حقوق و منافع ملی را با مشتی وعده نسیه معامله کند. این تجارت سراسر خسارت، فقط از تیم روحانی (ظریف و صالحی و...) بر می آمد که؛
🔹از ده هزار کیلو اورانیوم غنی شده، 9700 کیلو را واگذار کنند، 15 هزار سانتیریفیوژ از 19 هزار دستگاه را از هم بگسلانند، هویت رآکتور آب سنگین اراک را از بین ببرند، و تولید سوخت 20 درصد و غنی سازی در فردو را متوقف نمایند. آخر سر هم، یک سوم قبل از برجام، نفت بفروشند و تورم بالای 50 درصد را سر سفره مردم بیاورند!
♦️فقط امثال آقای صالحی با این همه خسارت، می توانند عین آب خوردن قسم بخورند که برنامه هسته ای با برجام پیشرفت کرد! آنها می گفتند در صورت بدعهدی طرف مقابل، به سرعت به روز اول بر می گردیم، اما حالا با طلبکاری می گویند پول از کجا بیاوریم که مصوبه مجلس برای جبران بخش کوچکی از تعلیق ها را اجرا کنیم؟!
🔹آقای صالحی! ما فریاد شما سر نمایندگان مجلس و لبخند منفعلانه تان در برابر طرف آمریکایی را از یاد نمی بریم؛ هر قدر هم که بخواهید دبّه کنید. اکنون نه چرخ سانتریفیوژها و نه چرخ اقتصاد، هیچ کدام نمی چرخد؛ و شما به عنوان عضو فنی تیم مذاکرات، در این خسارت سهیم هستید.
محمد ایمانی
🔴 تازه ترین نتیجه و فایده درخشان برجام :
🔹علی اکبر صالحی: با وجود برجام همچنان تحريم هستيم، چون آمريكا كشورها را مجبور كرده كه با ایران همكاری نكنند. کشورهای همپیمان آمریکا همواره خودشان را در مقابل ما خجل میبينند. اروپا يا حتی هند با ما با شرمساری صحبت میكنند. همين خوب است. البته این برای ما نان و آب نمیشود اما میدانند كه حق به جانب ماست!
🔹یعنی فایده آن همه ادعا، تبلیغات، قسم جلاله دروغ، شیرهمالی سر ملت، مذاکره، رفت، آمد، فحاشی به مخالفان برجام، دهنکجی به رهبری، منم منم و خوددیپلماتبینی مفرط، این شده که بقیه کشورها از ما خجالت بکشند؟؟؟!!!
✅اجرای قانون «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها» با تفسیر دولتی!
«ابراهيم عزيزي»، عضو کميسيون امنيت ملي مجلس با اشاره به اظهارات اخير رئیسجمهور پيرو اجراي «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها» بر اساس تفسير دولت، گفت: «قانون «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها» در نوع خود بینظیر است و در راستاي اقتدار بخشی به ايران و صنعت هستهاي کشور تهيه شد. دولت حق هیچگونه تفسير در اين قانون را ندارد. اگر قرار باشد تفسيري در راستاي این قانون صورت گيرد، مجلس اين وظيفه را بر عهده دارد و دولت در جايگاهي نيست که بتواند قانون را تفسير کند». عزيزي با بيان اينکه رئیسجمهور تکليف اجراي قوانين را بر عهده دارد، اظهار داشت: «رئیسجمهور نميتواند قوانيني که به مذاقشان خوش ميآيد، اجرا و ساير قوانين را اجرا نکند. مگر رئیسجمهور ميوه خريداري ميکند که بگويد ميخواهد ميوه سوا کرده را خريداري کند». اين نماينده مجلس با بيان اينکه رئیسجمهور بايد بدون هيچ عذري قانون «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها» را اجرا کند، تأکید کرد: «ما [مجلس] در اين قانون جرم انگاري کرده و عدم اجراي اين قانون از سوي رئیسجمهور و ساير مسئولين تبعات دارد».
✅ قالیباف: ریل اقتصاد را به نفع معیشت تغییر میدهیم
رئیس مجلس:
🔹با اصلاحات بودجه سال آینده، ریل اقتصاد سیاسی کشور را به نفع معیشت و محرومیت زدایی تغییر میدهیم.
🔹امروز در کشور از طرف مردم زیر سوال هستیم، مردم از بُعد کارآمدی در کشور ناراضی هستند.
🔹ما وارث دیوان سالاری و نظام بروکراسی یکصد سال گذشته هستیم که هیچ نسبتی با فقه امام خمینی (ره) که به قلب مردم آوردند، ندارد.
❇️مردم سالاری دینی (1)
💠چیستی و مفهوم مردم سالاری دینی
🔻واژه «مردم سالاری دینی»، اصطلاح تازه ای در گفتمان سیاسی دنیاست که در بستر مبانی سیاسی اسلام و متأثر از آموزه های نبوی و علوی روییده و بر آن است تا ضمن پاسداشت حقوق مردم در حوزه سیاست و اداره امور جامعه و پرهیز از الگوهای حکومتی استبدادی، رعایت اصول و مبانی ارزشی را بنماید و بدین ترتیب، نظام اسلامی را از الگوهای سکولار غربی تمییز دهد. برای این منظور، در حکومت اسلامی، روش نوینی مورد توجه قرار گرفته که نه استبدادی و نه لیبرالی است.
🔸مقام معظم رهبری از این روش حکومتی، به «مردم سالاری دینی» تعبیر نموده اند، و در توضیح آن می فرماید: «این مردم سالاری (دینی) به ریشه های دمکراسی غربی مطلقاً ارتباط ندارد؛ این یک چیز دیگر است. اولاً مردم سالاری دینی دو چیز نیست؛ این طور نیست که ما دمکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کاملی داشته باشیم؛ نه، خود این مردم سالاری هم متعلق به دین است. مردم سالاری هم دو سر دارد... یک سر آن عبارت است از این که تشکیل نظام به وسیله اراده و رأی مردم صورت بگیرد؛ یعنی مردم نظام را انتخاب می کنند؛ دولت را انتخاب می کنند... انتخاب مردم یکی از دو بخش مردم سالاری دینی است.
🔹مردم بایستی انتخاب کنند، بخواهند، بشناسند و تصمیم بگیرند تا تکلیف شرعی درباره آنها منجز بشود. بدون شناختن و دانستن و خواستن، تکلیفی نخواهند داشت. سر دیگر قضیه مردم سالاری (دینی) این است که حالا بعد از آن که من و شما را انتخاب کردند، ما در قبال آنها وظایف جدی و حقیقی داریم...»
به طور خلاصه در تبیین مفهوم مردم سالاری دینی، می توان چنین بیان نمود:
مردم سالاری دینی، ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم و در چارچوب مقررات الهی استوار است و در راستای حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی، ایفای نقش می کند. این مدل، بر دو پایه استوار است:
1️⃣ از سویی ریشه در آموزه های وحیانی دارد
2️⃣ این آموزه ها را از رهگذر خواست و اراده مردم دنبال می کند
🔻از این رو در نظام مردم سالاری دینی، نظام سیاسی بر دو رکن الهی و انسانی استوار است و این نظام با در نظر داشتن اصول اعتقادی اسلام، رابطه مردم و حکومت را تبیین می کند.
❇️مردم سالاری دینی (2)
💠اصول و الزامات مردم سالاری دینی
🔻مردم سالاری دینی در اصول با دیگر مردم سالاریهای جهان متفاوت است که اصول مهم آن بدین شرح است:
🔹1- اصل ایمان مداری: جامعه ای که بر اساس قوانین الهی و حاکمیت حق برنامه ریزی شده باشد اصل اولیش حفظ بنیانهای عقیدتی و فکری است. وظیفه حکومت اسلامی این است که نسبت به حفظ دین مردم و تقویت پایه های اعتقادی آنها همت گمارد و جامعه را از تزلزل و انحرافهای اخلاقی و ارزشی برهاند.
🔸2- اصل مردم گرایی: جامعه ای که بر مبنای قوانین الهی و حاکمیت خداوند شکل می گیرد بعد اساسی آن، نقش و جایگاه مردم است که بر اساس آن، مردم، مسؤولان، خدمتگزاران و معتمدان خود را برای ایفای نقش کارگزاری انتخاب می کنند و حاکمان نیز پس از انتخاب به مردم جوابگو خواهند بود.
🔹3- اصل قانون محوری: در همه نظامهای مردم سالار نیز رعایت قانون و قانون محوری، از اصول اولیه است. مقام معظم رهبری نیز یکی از اصول مردم سالاری دینی را قانون محوری بیان می کند. ایشان تحقق همه فضایل، آرمانها و اهداف را در سایه قانون و عدالت می داند و عدالت را نیز تنها در صورت استقرار قانون ممکن می شمرد.
🔸4 - شایسته سالاری: بر اساس دیدگاه اسلامی، عادلترین، آگاهترین، باتقواترین و باتدبیرترین افراد به سمت کارگزاری حکومت اسلامی گمارده می شوند.
🔹5 - اصل آگاهی: اگر عنصر اصلی مردم سالاری (انتخاب و تجلی اراده مردم در عرصه تصمیم گیری سیاسی اجتماعی) بر پایه معرفت و شناخت کافی نباشد محتوای مردم سالاری دینی رعایت نشده است. به همین جهت، باید آگاهی و معرفت کافی در خصوص اهداف مردم سالاری و عنوانهای مورد نظر برای انتخاب شدن وجود داشته باشد و رفتارهای انتخابی نیز بر همان اساس سامان پذیرد. حتی تکلیف و وظیفه ای نیز که در مشارکت مردمی وجود دارد منوط به شناخت است و بدون شناختن، دانستن و خواستن تکلیفی در این زمینه محقق نمی شود.
🔺6 - رضایت محوری: در نظام اسلامی که مردم محوریت دارند رعایت رضایت مردم و برآوردن نیازهای آنان، از اساسی ترین پایه های نظام محسوب می شود و در نظام اسلامی که مردم ولی نعمتان جامعه اند باید از نظام اسلامی راضی باشند و این امر با خدمتگزاری خالصانه مسؤولین و ملاحظه نظرات مردم، محقق می شود.
✅هیلاری کلینتون وزیر اسبق خارجه آمریکا در کتاب خاطراتش hard choices می نویسد:
«دوران احمدی نژاد، دوران شگفتی تکنولوژی ایران بود، ترس آن می رفت ایران وارد اَبَرقدرت های تکنولوژی دنیا شود، باید کاری می کردیم که دولتی سر کار بیاید که طرف ما باشد.
روحانی چراغ سبز را به ما داد و ما وارد میدان شدیم و الان افتخار می کنیم بدون شلیک یک گلوله تمام پیشرفت های ایران را نابود کردیم و ایران را به اول انقلاب برگرداندیم!!»
Hard Choicesby Hillary Rodham Clinton
عنوان فارسی: انتخاب سخت
ناشر: Simon & Schuster
سال: 2014
ویرایش: First Edition
زبان: انگلیسی
تعداد صفحه (نسخه چاپی - نسخه الکترونیکی): 656
شابک: 1476751447, 9781476751443
نوع فایل: EPUB دانلود نرم افزار مطالعه
حجم: 5.00 مگابایت
https://ketab.io/book/248596/انتخاب-سخت
💠از آقای ربیعی بابت این اعتراف تاریخی تشکر میکنم. ایشان میفرمایند: برای انجام تراکنش مالی و خرید دارو از کره جنوبی، اوفک(OFAC) باید تایید میکرد. اما کاش دقیقتر بفرمایند تا مردم روشن شوند که اوفک همان دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکاست. یعنی مانعی که به آن استناد میشود، تحریم آمریکاست نه FATF.
▫️آقای ربیعی حتما میپذیرند که اگر به کنوانسیونهای تکلیفی FATF هم بپیوندیم، مسئله اوفک برطرف نمیشود و باز هم نیاز به تایید اوفک هست، که نخواهد کرد. فلذا از دولت محترم تقاضا داریم کشور را بیجهت وارد یک سیاهچال دیگر نکند که چون برجام راه خروجی برای آن متصور هم نباشد و بعدها خساراتش بیفتد گردن "تصمیم نظام". اجرای توصیههای FATF مشکلی از ما حل نخواهد کرد، راههای خنثیسازی تحریم را هم خواهد بست. ما هم اینک از ۴۱ بند تعهدات خود به این نهاد، ۳۹ مورد را اجرا میکنیم، اما نه تنها مشکلی از ما حل نشده، بلکه موانع جدی در برابر نقل و انتقالات ارزی ما ایجاد کرده است. از طرف دیگر نیز ما را در لیست سیاه قرار دادهاند.بلاتردید اولین اقدام #دولت_جوان_حزبالهی توقف اجرای این ۳۹ بند خواهد بود تا موانع ایجاد شده بر سر نقل و انتقالات ارزی برطرف شده و قیمت ارز کاهش یابد. هرگاه تحریم نبودیم، استانداردهای اینها را هم اجرا میکنیم.
▪️اما آیا خرید واکسن ممکن نیست؟ این یک دروغ بزرگ است. این بحث جداست که متخصصین امر خرید واکسن خارجی کرونا را یک تهدید امنیت ملی میدانند و توضیحات قابل تامل هم دارند. منتهی جریان تحریف حق ندارد جوری وانمود کند که "تحریمها نمیگذارند حتی واکسن خرید کنیم"!
▫️تجارت کشور با وجود تحریمها برقرار است و در ۸ ماهه ۹۹ ما بالغ بر ۴۴ میلیارد دلار صادرات و واردات داشتهایم. اولا همت میخواهد که درآمدهای ارزی را در چرخه اقتصاد قرار دهد و کالا را تا رسیدن به دست مصرفکننده نهایی رهگیری کند تا نیازهای اساسی مردم بدون حاشیه سود دلالی رفع شود. ثانیا شجاعت میخواهد که قالبهای بسته موجود را بشکند تا از وابستگی به این مسیر رها شویم و "آنچه داریم ز بیگانه تمنا نکنیم".
جبرائیلی
#خواندنے
🔴به بهانه حماسه ۹دی|#بصیرت_چیست؟
🔻 بصیرت، سواد نیست، بینش است
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی ممکن است همسرِ پیامبر، در برابرِ راهِ پیامبر ایستاده باشد؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه نگاهت به «شخصیت»ها نباشد؛ بلکه همواره به «شاخص»ها چشم بدوزی؛ پس ملاک حق حقیقت است نه شخصیت
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی حتی مسجد، میتواند «مسجد ضِرار» باشد و پیامبر (ص) آن را خراب کند و به زباله دانیِ شهر تبدیل نماید؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه قرآنِ روی نیزه تو را از قرآنِ ناطق، منحرف نکند!
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بتوانی شترِ همسرِ رسول خدا را «پی» کنی و همزمان، حرمت حریم رسول الله (ص) را نگه داری؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی جانباز صفین (شمر) میتواند قاتل حسین (علیه السلام) در کربلا باشد؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی در جنگ با فتنه نمیتوانی آغازگر باشی اما تا ضربه نهایی، نباید از پا بنشینی؛
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه نگذاری فتنهگران، شیرت را بدوشند یا بر پشتت سوار شوند
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه «مالک اشتر» ها را به تندروی و «ابوموسی اشعری» ها را به اعتدال نشناسی
🔹 #بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی معاویه ها، به سست عنصرهای سپاهِ امیرالمومنین (ع) دل بستهاند
🔹 #بصیرت یعنی اینکه بدانی تاریخ، تکرار میشود؛ نه با جزئیاتش؛ بلکه با خطوط کلی اش ....
🖌 #سرخط_تحلیلے |
🔻وقتی گرگ حمله میکند، با صدای بلند حمله میکند؛ و فرصتی برای واکنش دارید. (فرار یا مقاومت) ؛ اما وقتی موریانه هجوم میآورد، از همان ابتدا بی سر و صدا و تنها به جان محصولات شما میافتد. زمان میبرد تا به هدف برسد، اما بالاخره همه محصول تو را نابود میکند ؛ ایستادن در برابر گرگ، #شجاعت میخواهد و دفع خطر موریانه
#بصیرت‼️
🖌 #سرخط_تحلیلے
🔻 ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت: افایتیاف ربطی به واکسن کرونا ندارد؛ فردا گرانی مرغ و تخممرغ را هم به این موضوع نچسبانید. مزاحمتهای نقل و انتقالات مالی به دلیل تحریمهای آمریکاست.
💠راز یک جنجال و تناقضات آن
🔹ماموران شبکه شاتاژ رسانه ای، مدعی شده اند به خاطر عدم همکاری با FATF نتوانسته ایم واکسن کرونا بخریم(!) چند ملاحظه و سوال در اینجا وجود دارد:
🔻سند بیاورند که دقیقا از کدام شرکت خواسته اند بخرند و آن شرکت، این پاسخ را داده؟
🔻کدام شرکت، اکنون در حال فروش واکسنِ تایید شده و تضمین شده است که دیگران به شکل انبوه خریده باشند و ما جا مانده باشیم؟ حتی مدعیان ساخت واکسن می گویند، اول کشور خودمان.
🔻غذا و دارو، حتی از تحریم های شورای امنیت هم استثناست. آمریکا و اروپا، در کنار این استثنای حقوقی حاکم بر شورای امنیت، یک تعهد دیگر هم در برجام داده اند که تحریم ها را بردارند؛ اما خلاف این دو تعهد عمل کرده اند
🔻اروپا از اردیبهشت 97، برای مسکوت گذاشتن تعهدات ضد تحریمی اش در برجام، مدعی راه اندازی کانال به SPV و اینستکس شد که موضوعش، فروش غذا و دارو بود؛ اما همان را هم عملی نکرد. آن زمان، اصلا نامی از کرونا نبود و ایران هم با FATF به مشکل بر نخورده بود.
🔻شانتاژ گران رسانه ای چرا هرگز به تحریم های دارویی که نقض همه تعهدات غرب است، اعتراض نکردند، بلکه اغلب آنها از حامیان تحریم های فلج کننده و حداکثری در دولت های اوباما و ترامپ بودند؟!
🔻وقتی تحریم ها با وجود برجام و قطعنامه 2231، برداشته نشد بلکه چند برابر شد، چه تضمینی هست که پس از انجام تمام خواسته های FATF، تحریم ها از جمله دارویی برداشته شود؟
🔹جنجال پوشالی در ربط دادن واکسن خیالی کرونا و FATF می تواند علل مختلفی داشته باشد. یک علت این است که کشور ما با وجود تحریم ها، در مهار شیوع کرونا به مراتب موفق تر از بسیاری از کشورهای غربی عمل کرده است. سند روشن، گرفتاری برخی کشور های اروپایی؛ و اوضاع به هم ریخته و تحقیر آمیز انگلیس.
🔹باز خوانی این واقعیات، و مقایسه موفقیت نسبی ایران (با وجود تحریم ها) با ناکامی برخی دولت های غربی که حتی کارشان به درگیری و محموله دزدی کشید، می تواند ضرورت تغییر ریل از "اعتماد و التماس غرب"، به "معطل دشمن نماندن" و "همت برای پیشرفت درون زا" برا اثبات کند. جنجال، برای کتمان این درس هاست.
محمد ایمانی
💠یک پیشنهاد ارزی به نمایندگان محترم/ بودجه ۱۴۰۰ بودجه ارزی کشور نیز باشد
صادراتی که ارز حاصل از آن، به چرخه اقتصادی کشور بازنگردد و نیازهای وارداتی ما را تامین نکند، به معنی خروج سرمایه از کشور است و باید با آن مقابله شود.
تا پیش از تحریمها، چون واردات کشور از محل ارزهای نفتی تامین مالی میشد، دولتها توجهی به این موضوع نداشتند و ارز حاصل از صادرات غیرنفتی نسبت سازمانیافته و منضبطی با تامین نیازهای وارداتی کشور نداشت. در سالهای اخیر اما با اخلال در درآمدهای نفتی به سبب تحریم، دولت به فکر پیمانسپاری ارزی و جهتدهی به مصارف ارز حاصل از صادرات غیرنفتی افتاد که هرچند با قدرت اجرا نشد و ایرادات قابل توجهی بر آن وارد است، اما به هر حال موثر بود.
راقم این سطور معتقد است که اگر پیمانسپاری ارزی با قوت ادامه یابد و برای راهکارهای راهبردی نظیر تهاتر -به عنوان باطلالسحر تحریم مالی- نیز سامانه طراحی شود تا صادرکنندگان، بتوانند بدون درگیر کردن ارز، در ازای صادرات خود، کالاهای مورد نیاز کشور را که توسط دولت تعیین میشود وارد کنند، شاکله تحریمها از هم خواهد گسست و نرخ ارز کاملا کنترل خواهد شد.
اما جریانی که تحت پوشش بازرگانی مشغول سوداگری بوده است، این انضباط ارزی را برنمیتابد و بر اساس شنیدهها به تعبیر خودشان دنبال "برچیدن بساط پیمانسپاری" در سال ۱۴۰۰ هستند. اگر این اتفاق بیفتد، کشور بار دیگر لَنگ تامین ارز برای کالاهای اساسی خواهد بود.
خواهشی که از نمایندگان محترم دارم مشخصا این است که بودجه سال ۱۴۰۰، شامل بودجه ارزی کشور نیز باشد. یعنی برای منابع و مصارف ارزی ملی تعیین تکلیف شود. به عبارت دیگر ما بدانیم که سال آینده درآمدهای ارز حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی، خصوصی و دولتی و خصولتی، چه میزان برآورد میشود و این درآمدها مشخصا و صرفا باید به چه مواردی باید تخصیص یابد و به چه مواردی نباید
جبرائیلی