💠غلبه بر تحریم ها آغاز شده؛
معطل پُف فیل آمریکا نمی مانیم
🔹آمریکا درخواست وتو شده اش در شورای امنیت درباره بازگشت خودکار تحریم های ضد ایرانی را پس گرفت، محدویت اعمال شده درباره عدم امکان تردد دیپلمات های ایرانی در مدار ۲۵ مایلی در نیویورک (مقر سازمان ملل) را برداشت و اعلام کرد دعوت اروپا برای حضور در کمیسیون مشترک برجام را می پذیرد.
♦️این اقدامات بی محتوا و نمایشی که در برخی رسانه ها به سان پُف فیل، تفت داده می شود، در واقع امر، ارزش یک بسته چیپس و پفک را هم در دنیا ندارد؛ چه رسد به این که بخواهد با تعهدات آمریکا درباره برداشتن تحریم ها سنجیده شود.
🔹جمهوری اسلامی نمی پذیرد که غرب، شکست های دولت آمریکا را برای ایران فاکتور کند. با این کارهای بی ارزش، نه تحریم های نفتی تغببر می کند و نه تحریم های مالی و بانکی.
♦️ضمنا یک نکته مهم باید در کانون ارزیابی ها باشد: در حالی که فشار های آمریکا، حداکثری بود، ما توانستیم فروش نفت را که به زیر سیصد هزار بشکه رسیده بود، از مرداد و شهریور امسال به بالای یک میلیون بشکه برسانیم و فروش محصلات فرآوری شده نفتی (مثل بنزین) را هم توسعه دهیم.
🔹به عبارت دیگر، خنثی سازی تحریم ها با جدیت و به شکل موثر آغاز شده و ایران دیگر مثل دو سال گذشته، معطل پشت هم اندازی آمریکا و اروپا نخواهد ماند.
♦️در چنین رویکرد پیشرویی که حتی فارین پالیسی می گوید "ایران به واسطه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد رو به رشدی را در سال جاری میلادی در پیش خواهد داشت"، مضحک خواهد بود که آمریکا پس گرفتن درخواست رد شده "اجرای مکانیسم ماشه" یا برداشتن محدودیت های غیر قانونی علیه دیپلمات های ایرانی در نیویورک را برای ما فاکتور کند!
محمد ایمانی
هدایت شده از آرشیو نشریات مرکز بسیچ اساتید حوزه قم
نشریه الکترونیک نباء-76.pdf
1.39M
🗞هفتاد و ششمین شماره نشریه الکترونیکی نبأ مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم؛ منتشر شد. (با فهرست حساس به لمس)
برگزیده مهم ترین اخبار مربوط به:
❇️بیانات ولی امر
❇️حوزه، مراجع و روحانیت
❇️مسائل داخلی
❇️مسائل خارجی
❇️مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم
⏱مدت زمان مطالعه این شماره (42صفحه) تنها 42 دقیقه طول خواهد کشید.
#نشریه_خبری_تحلیلی_نبأ
#شماره76
#خبرنامه
#نشریه
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
✳️مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم🇮🇷
لینک کانال: @basij_asatid_qom
لینک ادمین کانال: @ostad_basiji
هدایت شده از آرشیو نشریات مرکز بسیچ اساتید حوزه قم
ضمیمه گزارش و تحلیل ویژه خبرنامه 76.pdf
693.2K
📎ضمیمه گزارش و تحلیل ویژه-خبرنامه شماره76
مدت زمان مطالعه = 20دقیقه
🌷مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم
💠طرح تحقیق و تفحص مجلس از بورس تصویب شد
🔹«موسوی لارگانی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جهت روشن شدن وقایع رخ داده در بورس،بررسی رانت ها و مفاسد رخ داده و حمایت از حقوق سهامداران طرح تحقیق و تفحص از بورس هم با امضای ۵۰ نماینده تدوین و در کمیسیون اقتصادی تصویب و بزودی در صحن علنی مطرح میشود.
🔹رشد حبابی شاخص، علت تشویق روحانی به حضور مردم در بورس بدون آموزش، گرانفروشی سهام، فروش سهام کاغذی، سرنوشت پولها و رانت حاصله از محورهای مهم طرح است.
💠هفت سال "همین امروز و فردا"!
🔸سخنگوی دولت امروز ضمن یادداشتی در روزنامه ایران، "با اطمینان" پیش بینی کرده تمامی تحریمها در آینده نزدیک لغو می شود(!) این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید دیروز گفت"آمریکا برنامهای برای لغو تحریمها پیش از مذاکره ندارد". سرنوشت مذاکره قبلی هم که در قالب برجام"، تبدیل به آینه عبرت ملت ها شده است.
🔸پنج سال و نیم قبل، آقای روحانی گفت "همه تحریم ها در روز اجرای برجام بالمره (یکجا) نه تعلیق، بلکه لغو می شود". اما هرگز آن روز فرا نرسید و آمریکا به تعبیر آقای صالحی، از روز اول بارها دبّه کرد.
🔸با این حال، ربیعی وعده لغو تحریم ها "در آینده نزدیک" را می دهد؛ همان که پنج سال قبل، وعده اش را دادند! به قول بابا طاهر؛"همی وعده کری (کنی) امروز و فردا- ندونم مو که فردای تو کی بی؟!".
🔸چرا برخی دولتمردان اصرار دارند مسئولیت خود را با وعده درمانی ِخلاف واقع برگزار کنند؟ چرا حبابی از خیال دروغین می سازند که با کمترین تلنگر می شکند و امید بستگان را سرخورده می کند؟
🔸چرا به جای وعده هفت ساله برداشتن تحریم ها، سراغ بی اثر کردن و خنثی کردن تحریم ها نمی روند؟ چرا از آمریکای غدّار، قطع امید نکردند و سراغ احیای ظرفیت های ملی رونق اقتصادی، و گسترش تعاملات با کشورهای مختلف نرفتند؟
🔸چرا خانه های جدول دشمن را پر می کنند؟ چرا اصرار دارند کلید گشایش ها را دست آمریکا نشان دهند و حال آن که او، تحریم ها را حربه ای می بیند که تا احساس نکند از نگاه مقامات ایرانی بی اثر شده، کنار نخواهد گذاشت؟
محمد ایمانی
⭕️ چالش جو بایدن میان پذیرفتن راهبرد رهبری تا طمع به دولت روحانی
✔️نگاهی به عقب نشینی آمریکا از مکانیسم ماشه
✍️راهبرد رهبر انقلاب برای بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریمها، با عنوان «پذیرفتن اقدام عملی آمریکا بعد از راست آزمایی»، علائم درستی و موثربودن آن در حال نمایان شدن است. نشانه جدی آن نیز این است که همین بایدنی که گفته بود اول ایران به برجام برگردد و بعد ما بررسی می کنیم که به برجام برگردیم، اینک از آمادگی کشورش برای گفتوگو با 1+5 درباره برجام سخن می گوید.
🔸بایدن گرچه در ظاهر چیز زیادی را نمی خواهد بروز بدهد ولی با راهبرد جمهوری اسلامی مجبور به رفتار محتاط تر شده و آن را چالشی برای خود می داند. آنگونه که بلینکن وزیرخارجه آمریکا گفته است: «دولت آمریکا همچنان مردد است که به برجام بهعنوان بستری برای رسیدن به توافقی محکمتر بازگردد یا از همان ابتدا بهدنبال توافقی جدید باشد که مسائل دیگر را هم در بر میگیرد.» یا «علی واعظ» از گروه مهم و موثر بینالمللی بحران پیشنهاد کرده است تا امریکا در مقابل متوقف کردن غنیسازی ۲۰ درصد در فردو تصمیم اجرایی ترامپ در سال ۲۰۱۹ برای تحریم کل سیستم مالی ایران را لغو کند. این دست گزاره ها نشان می دهد که با تعیین خط مش رهبرمعظم انقلاب درباره برجام و رفح تحریم ها، دولتمردان بایدن برای تعیین استراتژی جدید در برابر ایران دچار سردرگمی شده و محاسبات قبلی آنها تاکنون به درستی پیش نرفته است.
🔸البته آمریکا هنوز به خواسته های اصلی ایران تن نداده ولی مجبور شده عقب نشینی های همانند کنار کشیدن از اجرای مکانیسم ماشه را انجام بدهد. البته آمریکا این عقب نشینی های تبلیغاتی را تلاش می کند به عنوان یک اقدام خاص به دولت ایران معرفی کند تا روند کاهش تعهدات هسته ای جمهوری اسلامی را متوقف کند. مساله مهم اینجاست که اگر راهبرد رهبری نبود، دولت بایدن همینقدر اقدام نمایشی را نیز حاضر نبود بدون گرفتن امتیاز انجام بدهد. از سوی دیگر تحرکات آمریکا نشان می دهد که مجلس یازدهم با تصویب یک قانون خوب و به موقع با عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» موفق شده ریل مذاکرات هسته ای را عوض کند. در همین جا تاکید بر این نکته حائز اهمیت است که همین کاهش تعهدات اخیر در برجام که دولت در آن سستی هم نشان داد، تبدیل به موضوعی شده است که طرف غربی برای توقف آن مجبور به چانه زنی شده و گرنه چانه زنی شان از خود برجام 2015 شروع می شد و در آن صوریت شروع مذاکرات مجدد درباره این بود که برجام 2015 دیگر کفایت نمی کند و ایران برای بازگشت آمریکا به میز مذاکره باید تعهدات جدیدتری را بپذیرد.
🔸با این وجود متاسفانه نحوه رفتار دولت بایدن با دولت روحانی قابل تامل است. هرچه از طرف دولت روحانی و شخص رئیس جمهور طلب برجام شده، دولت بایدن در پاسخ به ابراز علاقه هواداران ایرانی خود، طوری رفتار می کند که برجام همانند معاهده پاریس یا پیمان استارت با روسیه و.. برایش اهمیت ندارد. این رفتار در ذات خود یک بی احترامی به دولتی دارد که خود را برای مذاکره خود مشتاق به دولتمردان آمریکایی نشان می دهد و پیش از این برای دموکرات ها حس نیت خود را ثابت کرده بود! آخرین نشانه این دستکم گرفتن دولت ایران نیز این است که بایدن اعلام کرد مکانیسم ماشه را که عملا فقط این کشور و دومینیکن با آن موافقت کرده بودند اجرا نمی کند و به مذاکرات 1+4 با ایران باز می گردد! آنها واقعا با این اقدام نمایشی مسخره روی ذوق زدگی چه کسانی حساب کرده اند که می توانند با دادن یک امتیاز پوچ بازهم امتیاز بگیرند؟! جواب سوال مشخص است، امروز روزنامه شرق با تیتر درشت نوشته «شمارش معکوس بازگشت به برجام» و آرمان نیز تیتر زده «بازگشت بایدن»!
🔻دولت بایدن با راهبرد رهبر معظم انقلاب درباره رفع تحریم ها دچار چالش جدی تعیین استراتژی شده است. به همین دلیل از یکسو مجبور به عقب نشینی شده و از سوی دیگر تلاش کرده عقب نشینی ها را نمایشی و بدون دادن امتیاز خاص کند، تا شاید دوباره روزنه ای ازطرف دولت روحانی برایشان باز شود. واقعیت آن است که اگر دولت تدبیر و امید دست از به طمع انداختن تیم سیاست خارجه بایدن بردارد، آنها مجبور خواهند شد، با راهبرد رهبر ایران به نحوی کنار بیاییند. همه این موارد نشان می دهد که اگر دولت روحانی در مسیر راهبرد رهبر معظم انقلاب حرکت کند، بالاخره شاید شاهد مقداری گلابی البته به اندازه باغ کوچک و ناقص برجام باشیم.
مهدی جهان تیغی
🔴 #خطر_فریب| مسئولان محترم مراقب وعده درمانی آمریکا باشند‼️
🔻 با رسیدن به اجرای مصوبه مجلس در پنجم اسفندماه مبنی بر توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، دولت بایدن با وعده درمانی به دنبال اجرای برجام بدون هزینه برای امریکاست.
🔹اینکه دولت بایدن حتی از شکست سیاست دولت ترامپ در فعال مکانیسم ماشه بدنبال امتیازگیری و منت گزاری بر ایران است، نشان می دهد که ایالات متحده یک سیاست مشترک در قبال ایران را دنبال میکنند و آن مهار ایران است.
🔹واقعیت امر آن است که شکست سنگین ترامپ در اعمال سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری ایران باعث شده است امریکا بدنبال آن باشد اینبار با اجماع سازی با تروئیکای اروپا اولا برجام را در کنار تحریم ها را نگه دارند ثانیا با وعده های توخالی محدودیتهایی را در صنایع دفاعی کشورمان ایجاد کنند. سیاستی که آمریکا در تلاش است کمترین هزینه نیز در قبال آن پرداخت نکند.
🔹نکته ای که وجود دارد این است که برخی وادادگی های داخلی که در مقابل غرب اتفاق افتاد، باعث شد طرف مقابل حس کند هر چه بیشتر از ایران درخواست کند بیشتر می تواند از نظام اسلامی امتیاز بگیرد. این در حالی است که سیاست فشار حداکثری بطور کامل شکست خورده است و دیگر اقتصاد حساسیت روز های اول خروج آمریکا از برجام را نخواهد داشت.
✅ #سرخط_تحلیلے| راه محدودسازی غرب، اجرای مصوبه مجلس و احیای کامل صنعت هسته ای است.
🖌 #اکبر_معصومی
🔴 #سرخط| سناریو بازگشت بدون هزینه‼️
🔻 ریچارد میلز نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد پنجشنبه گذشته در نامهای خطاب به ۱۵ عضو شورای امنیت گفت که آمریکا درخواست دولت پیشین این کشور مبنی بر احیای تمام تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل در ماه سپتامبر را پس میگیرد. در این خصوص:
1⃣ ترامپ با قلدری تمام تلاش خود را به کار برد تا در چند مرحله با فشار بر شورای حکام آژانس و دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل و ریاست دورهای آن تحریمهای تسلیحاتی ایران را ابدی ساخته و سازوکار حل اختلاف برجام ( مکانیزم ماشه) را برای بازگرداندن کلیه تحریمهای گذشته که در قطعنامه ۲۲۳۱ تجمیع شده بود را فعال نماید، که البته با شکست مواجه شد.
2⃣ این اقدام به هیچ عنوان نمیتواند گامی در جهت اعتمادسازی محسوب شده و دال بر تحققبخشی به تعهدات درون برجامی آمریکا تلقی گردد، به عبارتی این اقدام صرفا اعتراف به شکست تلویحی و عقبنشینی از مواضع قبلی است.
3⃣ در کنار موارد فوق اظهارات ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که گفته ایالات متحده آمریکا دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را برای شرکت در جلسه گروه ۵+۱ و ایران جهت بحث درباره یافتن یک مسیر دیپلماتیک در خصوص برنامه هستهای ایران را خواهد پذیرفت و همچنین بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی که در آن از ایران خواسته شده از بازگشت آمریکا به برجام قبل از انجام تعهداتش استقبال کند و از کاهش تعهدات هستهای اجتناب نماید، صرفاً در چارچوب یک طراحی مشترک میان طرف اروپایی و آمریکایی علیه ایران معنا مییابد.
🖌 #سرخط_تحلیلے | این طراحی مشترک صرفاً تلاش برای بازگشت بدون هزینه آمریکا به برجام و آغاز پروژه نرمالیزه کردن ایران است. به همین منظور اقدام کنونی آمریکا به هیچ عنوان گامی جبرانی مبنی بر لغو تحریمهای ایران تلقی نمیگردد؛ به عبارتی میخواهند با وانمودسازی به اقدامات اعتمادساز تصویری متفاوت همراه با حسن نیت، البته بخوانید روتوش شده از دولت جدید آمریکا ارائه داده، تا با تاثیرگذاری بر محیط داخلی ایران و محیط بینالملل به ویژه برروی محاسبات چین و روسیه به جمهوری اسلامی فشار آورند. یقیناً این اقدام علیرغم اینکه فاقد حسن نیت بوده و هیچ آوردهای برای جمهوری اسلامی ندارد، صرفاً مقدمهای برای هدایت ایران به سوی یک تله بزرگ میباشد. اقدامات جبرانی آمریکا زمانی واقعی محسوب میشود که بپذیرد به تعهدات درون برجامی خود برای لغو تحریمها بدون قید و شرط عمل کند.
🖌 #احمد_بنافی
💠خروج ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران در دو سال
رییس اتاق بازرگانی تهران:
◾️ در دو سال اخیر ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده که بخشی از آن به خرید ملک در کشورهای همسایه اختصاص یافته است.
◾️در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ حدود ۱۵۰۰ مورد خرید ملک از سوی ایرانیان در ترکیه صورت گرفته که در مقایسه با دیگر کشورها رتبه نخست را داشته است.
◾️اخیرا مقامات ترکیه پیشنهاد حذف پاسپورت برای سفر بین ایران و ترکیه را مطرح کردهاند. که نشان دهنده سود زیاد ترکیه از سرمایه گذاری ایرانی ها در این کشور است.
💠مرور تحولات 48 ساعت گذشته در پرونده هسته ای ایران درس آموز است. یک خبرنگار که زمانی به وزارت خارجه امریکا نزدیک بود، در یک اکانت توئیتری خبر داد ممکن است بایدن طی سخنرانی اش در کنفرانس امنیتی مونیخ به برجام برگردد. ناگهان کل فضای مجازی پر شد از خبرهایی با این مضمون که بایدن دارد به برجام بر می گردد و برخی حتی درنگ را جایز ندانستند و خبر داد که بایدن به برجام برگشت! برای کسانی که موضوع را پیگیری می کنند البته روشن بود که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و اساسا فعلا راهبرد بایدن بازگشت -حتی بازگشت کاغذی- به برجام نیست. در عمل آنچه بایدن گفت این بود که مایل است مذاکرات با ایران را در چارچوب گروه 1+5 آغاز کند و ضمنا تاکید کرد باید به نگرانی ها بابت رفتار منطقه ای ایران رسیدگی شود. در کنار این جملات که کلا از خاصیت تهی بود، دو اتفاق دیگر هم افتاد. اول اینکه این خبر -البته قدیمی- علنی شد که رابرت مالی مسئول پرونده برجام در وزارت امور خارجه امریکا درخواست داده به عنوان ناظر در جلسه کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران شرکت کند و دوم، امریکا نامه دولت ترامپ به رییس وقت شورای امنیت درباره فعال شدن مکانیسم اسنپ بک را پس گرفت. درخواست اول که پیشاپیش رد شده و دومی هم در جهت پروژه ترامپ زدایی است و برای ایران اهمیتی ندارد. در عوض تحولات این دو روز 3 نکته را روشن کرد: 1-برای امریکا احیای مذاکره حتی از احیای برجام هم مهم تر است. 2-دولت امریکا می خواهد به برجام برگردد اما بدون لغو تحریم یا برداشتن گامی که بیش از یک عمل نمادین ارزش داشته باشد. 3-بازی تیم بایدن با افکار عمومی ایران به کمک جریان غربگرا آغاز شده و تشدید خواهدشد.
مهدی محمدی
✅ترفند آمریکا، مغلوب کدام تدبیر شد؟
🔹تیم دموکراتها قبل از انتخابات آمریکا، بارها و بارها گفتند خروج ترامپ از توافق برجام، اشتباه بزرگی بود؛ چرا که توافق، ایران را بشدت محدود کرده بود. بنابراین آنها باید پس از انتخابات، طبق منطق خودشان، بلافاصله به توافق بر میگشتند. اما این اتفاق نیفتاد. چرا؟!
♦️آنها خیز برداشته بودند که بگویند به توافق برگشتند؛ اما بدون هیچ هزینهای! میخواستند بدون جبران خسارتهای گذشته ایران و برداشتن تحریمها که برعهدهشان است، به درون توافق بخزند و به امکانات فشار علیه ایران (مثل مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریمها) در داخل برجام دسترسی پیدا کنند. ضمنا میخواستند در کنار بازگشت یواشکی و دزدکی، تحریمهای ضد برجامی دوران ترامپ را هم گروگان نگه دارند و باج دو قبضه بخواهند. چه نقشه پیچیده و بینظیری!
🔹اما رهبر حکیم ایران، دست چدنی آنها را از زیر دستکش مخملی خوانده بود که دستشان را رو کرد و گفت:
🔻«بحث میکنند که آمریکا برگردد به برجام یا برنگردد. ما هیچ اصرار و عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئله ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد.
🔻آنچه مطالبه منطقی و عقلانی ماست، رفع تحریمهاست؛ تحریمها باید برداشته بشود. این حقّ غصب شده ملّت ایران است؛ چه آمریکا، چه اروپا - که آویزان و دنبالهروِ آمریکا است- وظیفه دارند این حقّ ملّت ایران را ادا کنند.
🔻اگر تحریمها برداشته شد، خب برگشت آمریکا به برجام معنایی خواهد داشت- البتّه مسئله خسارتها جزو مطالبات ماست و در مراحل بعدی دنبال خواهد شد- امّا اگر چنانچه تحریمها برداشته نشد، برگشت آمریکا، به نفع ما که نیست، به ضرر ما هم ممکن است باشد.
🔻تصمیم مجلس و دولت در باب لغو تعهّدات برجامی، کاملاًً تصمیم منطقی و عُقلایی است. وقتی طرفِ مقابل، تقریباً به هیچکدام از تعهّدات خودش عمل نمیکند، معنی ندارد که جمهوری اسلامی به همه تعهّدات خودش در برجام عمل کند؛
🔻لذا از مدّتی پیش تدریجاً بعضی از تعهّدات را لغو کردند، اخیراً هم تعهّدات دیگری را کنار گذاشتند. و البتّه اگر چنانچه آنها به تعهداتشان برگردند، ما هم به تعهّداتمان برمیگردیم؛
🔻بنده از اوّل هم همین را گفتم. از اوّلی که برجام مطرح شد، بنده گفتم که تعهّد در مقابل تعهّد؛ متناظر، کار آنها در مقابل کار ما؛ هر کاری که ما بناست بکنیم، باید طرف مقابل هم متناظر با آن کار را بکند؛ خب این اول کار انجام نگرفت، حالا بایستی انجام بگیرد».
🔹ساختمان ترفند دولت آمریکا، با این استدلال محکم، هوا شد. آمریکا دیگر جای فرار ندارد. اگر صادق بود، باید به تعهدات زیر پا گذاشته، برمیگشت. اینجا، موقعیت گریزناپذیر راستیآزمایی بود و آمریکای موذی، گیر افتاد.
♦️تحلیل نشریه فارینپالیسی درست بود که دیماه ۱۳۹۸ از رئول مارک گرکت (افسر سابق سیا) پرسید «رهبر ایران چگونه ترامپ را شکست داد؟». و افسر سیا، با وجود عقدهگشایی، دقیق پاسخ داد که اذعان کرد: «من میتوانم بر مبنای مستندات آماری بگویم که رهبر ایران، قطعا برتر از ترامپ و در نقطه مخالف او قرار دارد. رهبری او در این 30 سال، هوشمندانه بود. بدون شک، او قهرمانی جدی و موفقترین رهبر خاورمیانه از جنگ جهانی دوم به بعد است. او فوقالعاده باهوش است و از مهارتهای ممتاز و استعدادهای عالی برخوردار است».
🔹فقط یک نکته میماند و آن اینکه فارینپالیسی و گرکت، باید بایدن را هم به فهرست روسایجمهور سرشکسته آمریکا اضافه کنند. اکنون فراوانند رسانهها و سیاستمداران در اروپا و آمریکا و آسیا که میگویند حق با ایران است: آمریکا، توافق را زیر پا گذاشته و از آن خارج شده، و هم اوست که باید با برداشتن تحریمها بتواند به توافق برگردد و سپس انتظار اجرای همه تعهدات را از ایران داشته باشد.
♦️حالا شوراى سردبيرى لسآنجلستايمز تصریح میکند: «بایدن باید از اشتباهات پيشينيان خود درس بگيرد و براى احياى توافق هستهاى با ايران، گام نخست را بردارد. بايدن بايد به ايران و شريكان آمريكا ثابت كند عزم احياى توافق را دارد».
🔹و لارنس دیویدسون در «کانتر پانچ» تأکید میکند «رسوب بیقانونی ترامپ، هنوز در سیاست خارجی بایدن وجود دارد. میتوانیم این را از نحوه تلاش برای بازی دادن ایران توسط او درک کنیم. اظهارات بلینکن درباره اینکه ایران ابتدا باید به برجام بازگردد، کودکانه است. دولت بایدن حتی به پیشنهاد گامهای همزمان برای بازگشت دو کشور به تعهدات برجام نه گفت. با توجه به مخالفت بایدن با برداشتن تحریمها، این تحریمها دیگر، تحریمهای ترامپ نیستند؛ بلکه به بایدن تعلق دارند......
دکتر مهرابی
🔴 #مانور_اقتدار | چرا در دو ماه آخر دولت ترامپ ۱۰ رزمایش برگزار شد؟
🔻 رئیس ستاد نیروهای مسلح: در ماههای پایانی دولت ترامپ به امر رهبر انقلاب، نیروهای مسلح نسبت به برگزاری ۱۰ رزمایش اقدام کردند و با وجود اینکه برنامهریزی قبلی برای برگزاری این رزمایشها وجود نداشت ولی شاهد بودیم که این رزمایشها پس از ابلاغ با قدرت برگزار شدند.
💢 آیا نیازی به حضور اروپا در مذاکرات هستهای با ایران است؟
🔻 ایران نزدیک به 2 دهه با اروپا در قالب سه کشور و در قالب ۱+۵ گفتوگو کرده است. در آن زمان تصور ما و جهان و حتی اروپاییها این بود که اروپا در معادلات جهانی وزن قابلتوجهی دارد. اما اکنون که ایران در پی خروج آمریکا از توافق هستهای، پی به بیوزنی اروپا در معادلات جهانی برده است.
🔻 چرا باید به آنها وزن و اعتبار ببخشد و اجازه دهد آنها نیز در توافق هستهای با ایران باشند؟ ایران میتواند در مذاکرات احتمالی آینده، با حذف بازیگران خنثی در عصر ترامپ، ضمن خودداری از دادن امتیازات به این کشورها، در بازهای سریعتر به توافق برسد.
🔻 اساسا چرا در شرایطی که همه تحلیلگران عرصه جهانی معتقدند نزاع اصلی بین آمریکا و چین است و قدرت درحال حرکت بهسمت شرق است و خود اروپا نیز برای از دست ندادن فرصت همکاری با شرق، درحال تقویت تعاملاتش با شرق است، ما باید در مذاکرات به طرفی که عملا هیچ توانی ندارد و زیرمجموعه آمریکا به حساب میآید، امتیاز جداگانه بدهیم؟
🔻 به نظر میرسد تهران باید صریحتر در این زمینه تصمیمگیری کند و اروپای جدید را که دیگر بیش از همراهی با آمریکا، بهدنبال تامین منافعش است، محدود کند تا علاوهبر محدود کردن بازه تصمیمگیران، بازیگران کوچک منطقهای را متوجه جایگاهشان در مذاکراتی در این سطح کند.
💠تحقیق و تفحص درباره فاجعه ملی بورس کلید خورد
علی قلهکی فعال رسانه ای اصولگرا:
🔹طرح "تحقیق و تفحص از بورس" به زودی در صحن مجلس میآید.
🔹لازمه اصلی این طرح باید شناسایی و اعلام عمومی مسئولانی باشد که با دارایی اندک وارد بورس و با آوردهی زیاد خارج شدند!
🔹همچنین باید نقش "حسن روحانی"، "علی آقامحمدی" و "دژپسند" هم در این فاجعه ملی به دقت بررسی شود.
🔴 هفت سال "همین امروز و فردا"‼️
🔻 سخنگوی دولت امروز ضمن یادداشتی در روزنامه ایران، "با اطمینان" پیش بینی کرده تمامی تحریمها در آینده نزدیک لغو می شود(!) این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید دیروز گفت"آمریکا برنامهای برای لغو تحریمها پیش از مذاکره ندارد". سرنوشت مذاکره قبلی هم که در قالب برجام"، تبدیل به آینه عبرت ملت ها شده است.
🔹 پنج سال و نیم قبل، آقای روحانی گفت "همه تحریمها در روز اجرای برجام بالمره (یکجا) نه تعلیق، بلکه لغو میشود". اما هرگز آن روز فرا نرسید و آمریکا به تعبیر آقای صالحی، از روز اول بارها دبّه کرد.
🔹 با این حال، ربیعی وعده لغو تحریمها "در آینده نزدیک" را میدهد؛ همان که پنج سال قبل، وعده اش را دادند! به قول بابا طاهر؛"همی وعده کری (کنی) امروز و فردا- ندونم مو که فردای تو کی بی؟!".
🔹 چرا برخی دولتمردان اصرار دارند مسئولیت خود را با وعده درمانی ِخلاف واقع برگزار کنند؟ چرا حبابی از خیال دروغین میسازند که با کمترین تلنگر میشکند و امید بستگان را سرخورده میکند؟
🔹 چرا به جای وعده هفت ساله برداشتن تحریمها، سراغ بیاثر کردن و خنثیکردن تحریمها نمیروند؟ چرا از آمریکای غدّار، قطع امید نکردند و سراغ احیای ظرفیتهای ملی رونق اقتصادی، و گسترش تعاملات با کشورهای مختلف نرفتند؟
🔹 چرا خانههای جدول دشمن را پر می کنند؟ چرا اصرار دارند کلید گشایشها را دست آمریکا نشان دهند و حال آن که او، تحریمها را حربهای میبیند که تا احساس نکند از نگاه مقامات ایرانی بیاثر شده، کنار نخواهد گذاشت؟
🖌 #ایمانی
هدایت شده از صدای انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 206
💠 منطق سیاست برجامی جمهوری اسلامی
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#برجام
#جمهوری_اسلامی
#سیاسی
🆔 @sedayeenghelab_ir
💠توافق صالحی با گروسی
چرا غیر قانونی و باطل است؟
♦️از بامداد امروز پس از اعلام توافق نسبتا محرمانه و دو پهلوی آقای صالحی با رافائل گروسی مدیر کل آژانس، بحث جدی در جریان بوده که آیا این اقدام، نقض قانون مجلس درباره "لزوم توقف همه نظارت های فراپادمانی" از فردا بوده یا نه؟
🔹اظهارات سخنگوی وزارت خارجه، نشان می دهد این توافق، خلاف قانون مصوب مجلس است. آقای خطیب زاده امروز گفت "در سه ماه آینده، دوربین هایى که فرا پادمانى روشن هستند همچنان روشن مى مانند، اما آژانس اجازه دسترسى به آن را ندارد. اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقى متوقف شده است".
♦️طبق مصوبه مجلس، تمام دسترسی ها و نظارت های فراپادمانی باید از فردا متوقف شود. اما با توافق غیر قانونی آقای صالحی، آژانس اجازه پیدا می کند همچنان به تصویر برداری فراپادمانی ادامه دهد و فقط تصاویرش را بعدا دسترسی پیدا کند!
🔹دوست نکته سنجی، درست گفته که این انتظار آژانس (غرب)، شبیه همان حیله یوم السّبتی یهودی هاست. خداوند به قوم حضرت موسی (ع) فرمان داد روز شنبه ماهی صید نکنند. اما آنها می دیدند که اتفاقا شمار ماهی ها روز شنبه زیاد شده و نمی توان از وسوسه صید گذشت!
♦️بنابراین حیله ای اندیشیدند که ظاهر قانون را حفظ کنند اما روح و باطن آن زیر پا بگذارند: شنبه، وقتی ماهی ها وارد آبگیر می شدند، راه خروج شان را می بستند. و صید را می گذاشتند برای یکشنبه، تا هم ظاهر قانون را حفظ کرده باشند و هم، آن را دور بزنند!
🔹توافقی که آقای صالحی با گروسی انجام داده، دقیقا ارتکاب همین ترفند و اقدامی غیر قانونی است. ما از یاد نبرده ایم که آقای صالحی چه قسم های بلند بالایی در مجلس می خورد و فریاد می زد که حقوق ایران در توافق حفظ شده.
♦️اما بعد ها که کار از کار گذشت و بی خبرترین افراد هم فهمیدند آمریکا کلاهبرداری و نقض عهد کرده، آقای صالحی تازه اعلام کرد آمریکایی ها بارها "دبّه" کرده و زیر تعهدات شان زده اند. البته آن زمان آقای روحانی، صالحی را فاقد صلاحیت اظهار نظر اعلام کرد اما حالا، هم او را ابزار یک رفتار سیاسی معارض با قانون کرده است!
🔹مصوبه صریح و روشن مجلس برای صیانت از حقوق پایمال شده ملت ایران در برجام، فردا باید تمام و کمال و بی اعتنا به کلاهبرداری نیابتی آژانس انجام شود. این، لازمه فشار به غرب عهدشکن برای انجام تعهد (لغو تحریم های برجامی و پسا برجامی) است.
💠💠💠💠
دو صدایی درست کردن ممنوع!
قانون مجلس، تضمین لغو تحریم هاست
🔹قانون مصوب مجلس برای کاهش تعهدات برجامی و تضمین لغو تحریم ها، با وجود تاخیرهای انجام گرفته، درست کار می کند. گام اول، آغاز غنی سازی بیست درصد در فردو و گام دوم، توقف اجرای پروتکل الحاقی و نظارت های فر اپادمانی آژانس.
♦️نشانه درستی مسیر، دست وپا افتادن غرب، و از جمله مجوز گرفتن کره جنوبی برای تسویه بدهی اش به ایران است اگر قاطعیت مجلس برای بازگرداندن توازن به اجرای برجام (تعهد در برابر تعهد/ نقض در برابر نقض) نبود، آمریکا و اروپا به صرافت نمی افتادند برای توقف یا تزلزل در تصمیم ایران، امتیازات محدود پیشنهاد کنند.
🔹اما این شروع راه است. ایران دیگر نه خریدار وعده های بی تضمین است و نه مشتاق مشوق های کم خاصیت! فقط لغو قابل راستی آزمایی همه تحریم های بانکی و نفتی. ایران فقط در این صورت است که به اجرای تعهدات برجامی برمی گردد.
♦️با این فرآیند روشن، حق این است که همه دستگاه ها به ویژه دولت پای قانون بایستند تا لغو تحریم ها به عنوان حق ملت ایران عملی شود.
🔹اختلاف سلایق سیاسی در داخل، به جای خود، محترم و محفوظ. اما نباید دشمن خیال کند در حوزه فاع از منافع ملی، دو صدایی وجود دارد و خدای ناکرده، کسانی اهتمام کافی برای مطالبه حقوق ملت ایران را ندارند.
♦️به تعبیر شهید سلیمانی، دو صدایی درست کردن در خط مقدم و حساسیت نسبت به دشمن را از بین بردن، خیانت است.
💠💠💠💠💠
♦️یک کلام، ختم کلام: دولت به دستور قرآن عمل نکرد
🔹"وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن که با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد".
#رهبر_انقلاب
♦️این بیان لطیف، پاسخ به یک سوال راهبردی مهم است که آیا دولت در ماجرای برجام، خط قرمزها را رعایت کرد؟
🔹العاقل یکفیه الاشاره.
محمد ایمانی
💠رفتار ابزاری، گزینشی و تحریف آمیز
با تصمیمات شورای عالی امنیت ملی!
🔹دولت و برخی کارگزاران رسانه ای آن نمی توانند از "شورای عالی امنیت ملی" (شعام) و مصوبات آن، به عنوان حربه و چماقی برای زدن مجلس استفاده کنند. اما چرا؟
♦️"رئیس شورا" که آقای روحانی باشد، به تصریح رهبر معظم انقلاب و منطبق بر واقعیات پیش چشم عموم، به حکم حکیمانه قرآن درباره پاسخ به عهد شکنی دشمن عمل نکرد:
🔹"وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن که با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد".
♦️نه تنها دولت به این وظیفه شرعی و عقلی عمل نکرد، بلکه به بسیاری از 28 شرط رهبری، شعام و مجلس درباره اجرای مشروط برجام هم پس از عهدشکنی آمریکا و اروپا اهتمام نورزید.
🔹این رویکرد موجب شد توافق دو طرفه، به حکم محکومیت یکطرفه برای کشور ما تبدیل شود و ضمنا طرف های غربی، طلبکار هم بشوند! در حالی که اگر آن 28 شرط (از جمله شرط های شعام) هم نبود، منطقا اجرای تعهدات ما از سه سال قبل باید متوقف می شد.
♦️با وجود این وقت کشی طولانی مدت، وقتی مجلس جدید از خرداد ماه بنا را بر بازگرداندن توازن به برجام گذاشت، دولت تا می توانست اما و اگر آورد. اما سرانجام قانون مد نظر مجلس، ولو با تاخیر، در جلسات "شعام" چکش کاری و نهایی شد؛
🔹آیا آقای روحانی و دولت تمکین کردند؟ نه! با کتمان حقیقت، مدعی شدند شورای عالی امنیت ملی، مخالف اقدام مجلس است. اما چون موضوع، هفته ها در شورا بحث و نهایی شده بود، جای انکار نداشت. دبیرخانه شورا بر خلاف انکار دولت، تایید کرد طرح مجلس در شعام بررسی شده و ملاحظات شورا در آن اعمال شده است.
♦️مقصود این که برخی دولتمردان و رسانه های در خدمت آنها نباید نگاه ابزاری یا تحریف آمیز و گزینشی به کارکرد شورای عالی امنیت ملی داشته باشند؛ چنان که در ماجرای برجام کردند:
🔹به شعام اطمینان دادند تضمین های لازم از غرب گرفته شده، و تحریم ها لغو و حقوق ایران تضمین می شود؛ اما وقتی حقوق کشورمان پایمال شد، نه همان چند سال قبل و نه در ماجرای حمایت شورا از اقدام قانونی مجلس، به رویکرد شعام برای احقاق حقوق ایران و فشار برای لغو تحریم ها وفادار نماندند. این در حالی است که تایید و اجرای برجام، مشروط بود و نه بلا شرط و به دلخواه غرب!
محمد ایمانی
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️ آیت الله رئیسی، دعوت خبرگان برای برگزاری جلسه در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ را نپذیرفت
🔹دیروز در حاشیه اجلاسیه مجلس خبرگان، حدود ۴۰-۵۰ نفر از اعضای مجلس خبرگان قصد برگزاری جلسه خصوصی با آیتالله رئیسی در خصوص موضوع انتخابات ۱۴۰۰ را داشتند، که آقای رئیسی به دلیل اطلاع از موضوع جلسه، برگزاری این جلسه را نپذیرفته است.
📡کانال آنتی نفوذ قم
https://eitaa.com/antinofoozeqom
✍ رویترز مدعی شد
💢 احتمال دیدار غیر رسمی مقامات ایران و ایالات متحده با وساطت اروپا
🔻 به گزارش رویترز، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجهی ایران گفته است این کشور در حال بررسی و مطالعهی طرحی است که بر اساس آن اتحادیهی اروپایی پیشنهاد برگزاری یک نشست بین مقامات ایران و ایالات متحده را مطرح کرده است.
🔸 ایران و ایالات متحده در مورد اینکه چه کسی باید اولین قدم را برای احیای توافق سال ۲۰۱۵ بردارد، اختلاف نظر داشته اند. ایران اصرار دارد که ایالات متحده ابتدا باید تحریمهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق را لغو کند در حالی که واشنگتن میگوید تهران ابتدا باید به توافق خود برگردد.
🔻 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اوایل ماه جاری راهی برای غلبه بر بن بست آمریکا و ایران در مورد کسی که در بازگشت به توافق هستهای اولین کاری است، پیشنهاد کرد و گفت: ژوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میتواند این اقدامات را «هماهنگ» یا «کوروگرافی» کند.