💠خاتمی؛ علتالعلل مشکلات اقتصادی کشور
✅مشکلات اقتصادی کشور، غالبا یا به تحریم نسبت داده میشود یا به سوء مدیریت؛ اما فارغ از اینکه برای هر کدام از این عوامل چه میزان سهم قائل هستیم، النادر کالمعدوماند اظهارنظرهایی که در ریشهیابی وضع موجود، به عواملی غیر از تحریم و سوء مدیریت اشاره میکنند.
اما قاعدتا اگر بخواهیم کمی دقیقتر به ماجرا بنگریم، باید این پرسشها را مطرح کنیم که اساسا چرا تحریمهای بیسابقه سال ۱۳۹۰ علیه کشور وضع شد؟ و کدام عوامل باعث روی کار آمدن دولت آقای روحانی و رخ دادن این فاجعه ۸ ساله مدیریتی شدند؟ پاسخ این سوالات، ما را به علتالعلل مشکلات اقتصادی کشور خواهد رساند.
🔹در پاسخ به سوال نخست، میتوان به انبوهی از اسناد و مدارک استناد کرد و نشان داد که اصلیترین محرک دولت اوباما-بایدن برای وضع تحریمهای فلجکننده علیه ایران، ادعای دروغ تقلب در انتخابات ریاستجمهوری دهم و وقوع فتنه ۸۸ بوده است. فقط برای نمونه، آنگونه که ریچارد نفیو خبر داده، پس از فتنه ۸۸ بود که اوباما به سفیر آمریکا در سازمان ملل (رایس) و وزیر خارجه (کلینتون) و یک وزیر دیگر اجازه داد تا برنامههای خود برای تحریم را پیش ببرند. استوارت لوی معاون وزیر خزانهداری آمریکا نیز به شکلی دیگر خبر نفیو را روایت کرده است: "آمریکا تصور میکند تحریمها با اوضاع سیاسی آشفته ایران ترکیب خواهد شد و این چیزی است که آمریکا به آن امید بسته است". اوباما نیز در خاطرات خود با مضامین مشابه، بر این مدعا مهر تایید زده است. یعنی آمریکاییها به این نتیجه رسیده بودند که فتنه ۸۸ یک لبه قیچی است و تحریمها باید لبه دیگر قیچی برای بریدن رگ حیات ملت ایران باشد تا راه برای بازگشت آمریکا برای چپاول ایران باز گردد. لذا اگر بخواهیم علتالعلل تحریمها را شناسایی کنیم، آقای سید محمد خاتمی از اصلیترین صحنهگردانان و عوامل فتنه ۸۸ از نخستین کسانی است که باید سراغش رویم. در کتاب سودای سکولاریسم به صورت مبسوط به نقش خاتمی در این فتنه پرداختهام.
🔹اما در پاسخ به سوال دوم، یعنی ریشههای فاجعه مدیریتی ۸ سال اخیر نیز سیدمحمد خاتمی نقشی تاریخی ایفا کرده است. او به عنوان موثرترین چهره و لیدر جریان اصلاحات، این جریان را برای حمایت از آقای روحانی بسیج کرد و در کنار مرحوم هاشمی نقش موثری در روی کار آمدن این دولت داشت.
🔹اگر بخواهیم برای وضع موجود اقتصادی کشور دنبال علتالعلل بگردیم، آقای سیدمحمد خاتمی حتما در ردیف کاندیداهای اصلی خواهد بود. اینکه ایشان اخیرا پیام داده و گفته است ترجیح میدهد به جای تبریک نوروز با مردم همدردی کند، نوعی فرار به جلوست. خاتمی بیمسئولیتترین فردی است که جایگاه و قدرت اجتماعیاش را صرف وضع تحریم علیه کشور و روی کار آمدن دولت آقای روحانی کرد.
رویکرد و عملکرد شما و جریان سیاسی شما، ریشههای همه دردهای امروز مردم است آقای خاتمی! اشک تمساح نریزید... نمک روی زخم قربانیان تفکرات غلط و جاهطلبیهای سیاسی خود نریزید... خاموش شوید تا مردم نفس بکشند....
دکتر جبرائیلی
هدایت شده از خانه حبیب (کانون وابستگان قم)
به احتمال 99 درصد نام انتخابی برای سال ۱۴۰۰ با تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» خواهد بود.
💠 #مصدق_آمریکا| عبرت از راهبردهای سطحی‼️
🖌 #دکتر_موسی_نجفی
🔻 هنری کیسینجر دیپلمات و استراتژیست کهنه کار امریکایی در کتاب نظم جهانی در مورد وقوع فاجعه بار جنگ جهانی به نکته ای اشاره میکند که میتواند از جهاتی مهم باشد ؛ او معتقد است که :
تاریخ "کار سطحی" استراتژیکی را دیر یا زود تنبیه می کند ، جنگ جهانی اول در گرفت ، زیرا رهبران کنترل بر تاکتیک هایشان را از دست دادند۰ (کتاب نظم جهانی، ص ۸۴)
🔹 مطلب مذکور مهم است چرا که هر وقت رهبران در راهبرد کلان دچار تحلیل غلط میشوند ، در نهایت قافیه را باخته و کنترل مدیریت شرایط را از دست میدهند؛
🔹 برای مثال می توان از استراتژی سطحی "تعامل با غرب" بدون در نظر گرفتن سایر عوامل قدرت سخن گفت۰ راهبرد کلانی که در سیاست امروز ما به دنبال خود ، #برجام را متولد کرد و با گذاردن تقریبا همه تخم مرغ ها در یک سبد ، دولتمردان و دیپلماتها دست برتر کنترل تاکتیک هایشان را از دست دادند
🔹 به نظر من از این منظر می توان نوعی آسیب شناسی جدی نسبت به راهبردی غلط در تاریخ ایران بدست داد؛ راهبردی سطحی که دکتر مصدق نسبت به امریکا انجام داد و قبل از ان هم گروهی از مشروطه خواهان ، مردم را راهی بست نشینی در سفارت انگلیس نمودند۰ نتایج این راهبردهای غلط در تاریخ قرن اخیر نه تنها از دست دادن مدیریت تاکتیک و بخشی از استقلال کشور شد، بلکه دو کودتای استعماری سوم اسفند ۱۲۹۹ و ۲۸ مرداد۱۳۳۲ نتیجه آن بوده است.
✅ راستی سیاستمداران ما کی میخواهند از تاریخ درست درس بگیرند، تا بتوانند درست درس پس بدهند!!
#انتخابات1400
💠#اصلاح_طلبان می دانند سید حسن #خمینی تایید صلاحیت نمیشود
#سید_حسن_خمینی فاقد کمترین سابقه اجرایی حتی در حد اداره یک شهر و اداره کوچک برای احراز شرط مدیر و مدبر بودن است.
👌بازی #رسانه ای #نشریات اصلاح طلب فقط برای این است که به #شورای_نگهبان فشار بیاورند.
هدایت شده از صدای انقلاب
8.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 216
💠 پیشرویهای انصار الله در مارب و بیانیه سه کشور اروپایی؟
🎙 کارشناس برنامه: هادی محمدی
#مارب
#یمن
#انصارالله
🆔 @sedayeenghelab_ir
💠شعار سال ۱۴۰۰: تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها
🔹امام خامنهای: امسال سال ۱۴۰۰ یک زمینه خوبی برای شکوفایی جهش تولید وجود دارد که از این بایستی حدّاکثر استفاده را کرد.
🔹باید این حرکت با جدّیّت دنبال بشود و به طور عمده حمایتهای قانونی و دولتی و حکومتی از همهسو نسبت به جهش تولید انجام بگیرد.
🔹چه این دولت تا وقتی که بر سر کار است، چه دولت آینده از اوّل استقرار بایستی همّت خودش را بر این قرار بدهد که موانع را برطرف کند و حمایتهای لازم را انجام بدهد و انشاءالله جهش تولید به معنای واقعی کلمه در امسال انجام بگیرد.
🔹لذا من شعار امسال را این جور تنظیم کردم: «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها»؛ یعنی شعار این است: تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها.
🌟 لوح | تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
🔺️ رهبر انقلاب: من شعار امسال را این جور تنظیم کردم: «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها». ما بایستی تولید را محور کار قرار بدهیم و حمایتهای لازم را انجام بدهیم و مانعها را از سر راه تولید برداریم. امیدواریم انشاءاللّه به لطف الهی این شعار تحقّق لازم را پیدا کند.
💠 تاملی بر شعار سال..
✍علی محمدی
🔰شعار سال بر دو قسمت اصلی در حوزه تولید تاکید دارد؛ پشتیبانی و رفع موانع.
🔶بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در حوزه "موانع تولید"، فقدان راهبرد منسجم و جهت گیری مناسب در حمایت از تولید و بروکراسی عریض و طویل از اصلی ترین مشکل بنگاه های تولیدی هستند. در واقع در بخش تولید عمدتاً، حمایت ها فاقد جهتگیری مشخص (در چارچوب سیاستی) بوده است و درنتیجه، هم بخشی مهمی از منابع هدر رفته و هم در فرایند توزیع آنها زمینههای فساد و رانت ایجاد شده است.بر اساس آمارها ۴۰ درصد وام های بخش تولید در سال۹۹، انحراف داشته است که بررسی ها نشان می دهد، تولید کننده بخشهای زیادی از این اعتبارات را به سمت بازارهای مالی برده اند چرا که در آنجا سود بیشتری نسبت به تولید وجود داشته است. این موضوع نشان از عدم سیاست گذاری مناسب در زمینه توزیع صحیح منابع و نظارت بر آن ها دارد.
🔶بر اساس همین گزارش مرکز پژوهش ها، عمده ترین خواسته ی بنگاه های تولیدی در حوزه پشتیبانی و حمایت ها ، تامین منابع نقدینگی است و غالبا از نبود نقدینگی کافی جهت تکمیل زنجیره تولید گلایه دارند. این در حالی است که نقدینگی لازم در کشور وجود دارد اما متاسفانه با سیاست های مالی و بانکی نادرست، نقدینگی به جای حرکت به سمت تولید، وارد سفته بازی و بنگاه های نامولد شده است. در یک جمله تولید کننده ما در عین حالی که در کنار دریا قرار گرفته، اما همواره تشنه است.
🔺نقدینگی و نظام بانکی در یک اقتصاد به مثابه خون و قلب در بدن هستند. اگر خون توسط قلب درست جریان نیابد، سیستم بدن نیز مختل می شود.
از همین منظر اگر نظام بانکی در اقتصاد نتواند نقدینگی را به سمت تولید حرکت دهد، به ناچار به سمت کارهای نامولد حرکت می کند و در اکثر موارد پدیده مالی شدن اقتصاد را حاصل می سازد . به این معنی که سود فعالیتهای سفته بازی از تولید بیشتر خواهد شد. در نتیجه نه تنها نقدینگی به تولید نمی آید، بلکه خود تولید کننده نیز عمده سرمایه خود را به جای سرمایه گذاری در تولید ، به سمت سفته بازی می برد.