eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.1هزار دنبال‌کننده
18.4هزار عکس
482 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️لتونی، نروژ، مونته نگرو، انگلیس، ژاپن و کره جنوبی نیز خواستار خروج فوری شهروندان خود از اوکراین شدند ✳️نشست اضطراری سران ناتو درباره وضعیت روسیه و اوکراین ✳️مشاور امنیت ملی آمریکا: هر لحظه ممکن است روسیه حمله خود به اوکراین را آغاز کند ✳️مشاور امنیت ملی آمریکا: روسیه بیش از صد هزار نیرو در مررز اوکراین مستقر کرده است
🌐 راز بازی مرموز آمریکا در اوکراین 📚 صدای غالب در ماجرای اردوکشی نظامی در مرز اوکراین، صدای شلیک مسلسل ها، انفجار خمپاره ها و پرواز جنگنده‌های روسی نیست. بلندترین صدایی که اکنون به گوش می رسد، هشدارهای تند و جدی آمریکا و همپیمانانش درباره خطر قریب الوقوع جنگ و حمله نظامی توسط روسیه است. 🔹 هیاهو، حجم بزرگی از واقعیت میدانی تنش فعلی در خطوط مرزی اوکراین را شکل داده که البته بلندترین صدا نیز از حنجره جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به گوش می رسد. 🔸 بایدن گفته که «شهروندان آمریکایی باید همین الان [از اوکراین] خارج بشوند.» 🔹 با این حال بعید است، رئیس جمهور 79 ساله آمریکا که از سوی رسانه ها به اختلال حافظه و حواس پرتی متهم شده، فراموش کرده باشد زمانی که معاون رئیس جمهور (باراک اوباما) بود، روسیه شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد؛ اما این اقدام هیچ گاه به جنگ نظامی میان روسیه و ناتو نینجامید. 🔸آن چه در «شرایط فعلی» بر اساس شواهد تا حد زیادی محتمل است ، این است که روسیه تصمیمی برای حمله به اوکراین ندارد. بلکه، در مسیر اعمال فشار بیشتر به غرب و سوق آن به سپردن ضمانت‌هایی مبنی بر توقف گسترش ناتو به سوی شرق (از جمله عضویت اوکراین) و عدم استقرار نیرو و سلاح‌های بیشتر در شرق اروپا گام برداشته است. 🔹 در این میان، فرانسه به عنوان بزرگ ترین قدرت نظامی اروپا و آلمان به عنوان بازیگر ثروتمند و سیاستمدار این قاره که دو سالی است پروژه تشکیل «ارتش واحد اروپا» را پیش می‌برند، کمترین تمایل برای رویارویی نظامی با روسیه را دارند. 🔸آن ها در سال های اخیر به تضاد منافع «ناتو» به رهبری آمریکا با اهداف و منافع خود در اروپا پی برده اند. سیاست دوری این دو کشور از جنگ را می توان در چندین گفت و گوی تلفنی میان کاخ کرملین و الیزه و سفر اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به مسکو و کیف، با هدف کاهش تنش مشاهده کرد. 🔹بر اساس آن چه گفته شد «هیاهو» یک روی سکه ماجرای اخیر اوکراین است. 🔸روی دیگر سکه، بازی مرموز آمریکا با رویدادهای شرق اروپا با هدف منافع خود است. 🔹ایالات متحده در دوره کوتاه و پرماجرای ریاست جمهوری دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا»، نفوذ خود در تحولات بین‌المللی را از دست داد. او حتی بارها ناتو را به کاهش بودجه تخصیصی از سوی واشنگتن تهدید کرد. 🔸 حالا با ورود جو بایدن به کاخ سفید، او می خواهد نفوذ و قدرت از دست رفته واشنگتن را در قالب توانمندی در رهبری ناتو به ایالات متحده بازگرداند. 🔹لازمه این بازیابی قدرت، نمایش اهمیت این پیمان نظامی است که اساسا با تکیه بر وجود دشمنی به نام روسیه (یا اتحاد فروپاشیده جماهیر شوروی) متولد شده است. 🔸 در راه رسیدن به این هدف، پاریس و برلین که به دنبال کاهش تنش و همزیستی با روسیه هستند، سد راه واشنگتن و متحد آنگلوساکسونی آن، یعنی لندن، شده اند. 🔹باوجود آن چه گفته شد، جنگ در شرایط فعلی رویدادی نامحتمل است. 🔸با این حال، راه حماقت برای شروع جنگ باز است. چه بسیار جنگ هایی در تاریخ که با یک اشتباه آغاز شدند.
✳️🍀 نسخه ای برای نجات کشاورزی 🔻قرار است علاوه بر ۲۵۰ هزار هکتار فعلی، از سال آینده نیز برخی از محصولات کشاورزی همچون برنج به صورت کشت قراردادی انجام شود، این نوع کشت چه مزایایی دارد و دیگر کشورها چه تجربه ای در این زمینه دارند؟ یکی از مشکلات سالانه کشاورزی ما معدوم کردن محصولاتی است که کشاورز با زحمت آن ها را تهیه می کند اما مشتری برای آن وجود ندارد یا قیمت آن بیش از حد پایین است. 🔹کشت قراردادی که به ‌گفته کارشناسان با اقبال گسترده‌ای هم روبه‌رو شده به عنوان یکی از اثرگذارترین راه‌حل های تضمینی برای اجرای الگوی کشت در جهان محسوب می‌شود. 🔸 بر اساس این طرح، دولت یا بخش خصوصی طبق نیازهای داخلی با کشاورزان برای کشت محصولات کشاورزی قرارداد می‌بندد و طی آن، کشاورز از ابتدای فصل کاشت دقیقا می‌داند چه محصولی می‌کارد، محصول مزرعه خود را چه زمانی برداشت و چه زمانی مطالبات خود را دریافت می‌کند. 🌾 کشت قراردادی چیست؟ 🔹بر مبنای این قرارداد جهاد کشاورزی برای هر هکتار زمین و در ازای سفته، کود مورد نیاز را به کشاورز تحویل می‌دهد. کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت ‌شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل می‌دهند و بعد از کسر هزینه های کود، مطالبات خود را دریافت می‌کنند. 🔸 این کار با حمایت در تهیه و تحویل انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، همچنین با پرداخت یارانه و پاداش بهره‌وری، بیمه کشاورزان و کسر مبلغ آن در زمان تحویل، یارانه آزمون خاک و... انجام می‌شود. 🍃 منافع کشت قراردادی چیست؟ 🔹در این نوع سیستم تولید، خریدار که معمولا شرکت‌ ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهاده‌های تولید، آموزش کشاورزان و بازاریابی هستند و کشاورزان فارغ از دیگر دغدغه‌ها تنها باید تمرکز خود را بر برنامه ریزی برای کشت‌ محصول با بالاترین کیفیت و حداقل بودجه بگذارند. نتایج آن نیز کاهش ریسک‌ تولید و بازار و ثبات درآمد برای کشاورز و سود برای خریدار است. 🌻 اجرای کشت قراردادی، مثبت یا منفی؟ 🔹بر اساس گزارش سازمان جهانی غذا، هم اکنون کشاورزی قراردادی در بسیاری از کشورها اجرا می‌شود و موفقیت ‌هایی هم در پی داشته است، کشور هندوستان از پیشتازان این نوع کشت است که در طول سال‌ها با آزمون و خطا نوع قراردادهای خودشان را اصلاح کردند که نفع کشاورز و شرکت طرف قرارداد در آن تامین شود. 🔸طبق آمارهای جهانی حدود 90 درصد کشاورزی در جهان قراردادی است، در حالی که در کشور ما تنها یک درصد کشت قراردادی انجام می شود.
✳️خاندوزی: سال آینده تورم بسیار کمتری را تجربه خواهیم کرد 🔺وزیر اقتصاد: دولت در مرحله کنترل کسری بودجه و تورم بسیار جدی است و در سال آینده تورم بسیار کمتری را تجربه خواهیم کرد. 🔺ما به دنبال کاهش ۵ درصدی مالیات بنگاه‌های معاملاتی هستیم و نتایج این نوع تغییر رویکرد به اخذ مالیات را در سال آینده شاهد خواهیم بود. 🔺در دولت جدید اصلاح بازار سرمایه را در پیش گرفته‌ایم که در این زمینه پیشنهادی را به هیئت دولت ارائه کرده و منتظر تصویب آن هستیم.
✳️ روسیه تا ۲۰ فوریه به اوکراین حمله می‌کند 🔹بلومبرگ به نقل از مقامات آمریکایی لحظاتی پیش اعلام کرده که طبق شواهدی که سرویس امنیت آمریکا بدست آورده است روسیه تا ۲۰ فوریه به اوکراین حمله خواهد کرد. 🔹طبق اطلاعاتی که سرویس امنیت آمریکا اعلام کرده است تهاجم روسیه ممکن است یا از دونباس یا با حمله مستقیم به کی یف آغاز شود. 🔹بیش از ۱۳۷ هزار از نیروهای روسی همراه با تسلیحات تهاجمی نظامی در پشت مرز اوکراین حضور دارند. 🔹تصاویر ماهواره‌ای حکایت از استقرار یک بیمارستان صحرایی متعلق به نیروهای مسلح روسیه در مرز اوکراین دارد.
✳️ساعت صفر حمله به اوکراین آیا جنگ می شود؟ ظاهرا روسها با محاصره دریایی اوکراین آخرین حلقه از اقدامات خود را برای زمینه سازی حمله احتمالی به این کشور انجام داده اند. اروپا ، آمریکا و مهم تر از همه اسرائیل از شهروندان خود خواسته اند که فورا اوکراین را ترک کنند . اهمیت اعلان اسرائیل از این جهت است که لابی صهیونیستی در روسیه بسیار قوی بوده و معمولا اطلاعات دقیقی از کاخ کرملین در اختیار آنها قرار دارد. حمله احتمالی روسیه به اوکراین نقطه عطفی در تطور رخدادهای میان شرق و غرب در قرن ۲۱ خواهد بود، زیرا پوتین ناتو را در شکننده ترین وضع خود می پندارد و مترصد آن است تا با یک حمله پیشگیرانه آخرین نقطه مدنظر ناتو جهت دسترسی به مرزهایش را تصرف کند‌. در اهمیت امنیتی اوکراین برای روسها همینقدر کافی است که تنها ۵۰۰ کیلومتر با مسکو و ۸۵۰ کیلومتر با سن پترزبورگ فاصله دارد و ناتو در صورت پیوستن کیف می تواند با موشک های تاکتیکی کوتاه و میان برد به راحتی پایتخت غول شرقی را تهدید کند. در نتیجه ساکنان کرملین در تلاش بودند تا با تهدید به حمله نظامی به اوکراین، از غرب و ناتو امتیاز بگیرند و خیالشان از بابت مرزهای باختری خود راحت باشد لکن ظاهرا مذاکرات در این خصوص به بن بست رسیده است . روسها خوب می دانند حمله به اوکراین چه تبعاتی برای آنها در پی خواهد داشت اما از آنجا که امنیت خود را در اولویت منافع شان می دانند به احتمال بالا به اوکراین‌ حمله می کنند. به نظر میرسد عملیات نظامی گسترده روسیه در اوکراین، یک فرصت طلایی برای جمهوری اسلامی باشد که از غرب امتیاز بگیرد ؛ زیرا در شرایطی که آمریکا ، اروپا و روسیه در تقابل حداکثری باشند ، کاخ سفید سعی می کند با اولویت قرار دادن روسها ، سطح تنش با تهران را کاهش دهد و به آن امتیازات قابل توجهی پرداخت کند. همچنین این تحلیل وجود دارد که اگر درگیری روسیه و بلوک غرب در خصوص اوکراین شدت گیرد ، چین نیز از فرصت استفاده کرده و آرزوی خود را برای الحاق جزیره تایوان به خاک خودش از طریق جمله نظامی را محقق کند . البته نوشته های فوق احتمالات است و باید دید شرایط به کدام سو پیش خواهد رفت اما به اعتقاد نگارنده در صورت شروع حمله روسها به اوکراین، بایدن هرچه سریعتر امتیازات لازم را جهت بازگرداندن ایران به تعهدات هسته ایش خواهد داد تا خیال خود را از حل یک پرونده مهم در سیاست خارجی راحت سازد و بتواند با تمرکز بیشتری به سایر چالش ها بپردازد.
✳️آمریکا خروج ۱۶۰ نظامی از اوکراین را اعلام کرد 🔹پنتاگون اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دستور خروج ۱۶۰ مربی آموزشی و مستشار نظامی آمریکایی از اوکراین را صادر کرده است.
✳️ قدرتهای برتر جهانی در 2040 به گزارش ایسنا نقل از اکونومیست تا سال ۲۰۴۰ قدرت اقتصادی هفت کشور نوظهور (چین، هند، اندونزی، برزیل، روسیه، مکزیک و ترکیه) می‌تواند به دو برابر قدرت اقتصادی هفت کشور صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن) برسد. کمیسیون اروپا در گزارشی به برآورد وضعیت اقتصاد جهان در سال های آینده پرداخت که طبق این پیشبینی ها، اقتصادهای نوظهور به ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا به تدریج سهم بیشتری از اقتصاد جهانی را تصاحب خواهند کرد. نکات مهم این برآورد در ادامه آورده شده است: تا سال ۲۰۴۰ قدرت اقتصادی هفت کشور نوظهور (چین، هند، اندونزی، برزیل، روسیه، مکزیک و ترکیه) می تواند به دو برابر قدرت اقتصادی هفت کشور صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن) برسد. در سال ۲۰۳۰ هیچ کشوری به تنهایی ابرقدرت جهان نخواهد بود. چه آمریکا، چه چین و چه هر کشور دیگری قدرتی فراتر از بلوک های مختلف نخواهد داشت. تا سال ۲۰۳۰، رشد اقتصادی و جمعیت جوان کشورهای آسیایی از اروپا و آمریکای شمالی جلو خواهد زد. به همین دلیل این کشورها مقصد سرمایه گذاری جذاب تری از غرب خواهند شد. تا سال ۲۰۳۰ روند رو به رشد اقتصادهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نظیر ایران، مصر و ترکیه ادامه پیدا خواهد کرد. انتظار می رود تا سال ۲۰۳۰ گروه کشورهای نکست الون “Next Eleven” شامل: بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مکزیک، نیجریه، پاکستان، فیلیپین، کره جنوبی، ترکیه و ویتنام در مجموع به قدرت اقتصادی بالاتری از اتحادیه اروپا دست یابند.
✳️بایدن به پوتین: آماده تمام سناریوها هستیم 🔹کاخ‌سفید: بایدن به پوتین گفت آماده همه سناریوها هستیم و اگر روسیه به اوکراین حمله کند،‌ آمریکا قاطعانه پاسخ داده و خسارت شدیدی به روسیه وارد می‌کند. براساس گزارش‌ها، تماس تلفنی پوتین و بایدن یک ساعت طول کشیده است.
✳️وزیر کشور: مشکل کمبود کالا‌های اساسی نداریم وحیدی: 🔹گرانی باید به علت کمبود یا تغییر در برخی از مسائل اقتصادی ایجاد شود اما این‌ها اتفاق نیفتاده است و این افزایش‌های بی مورد هم منطقی ندارد. 🔹سازمان تعزیرات در پی آن است که با ساز و کار‌های جدیدی بتواند با تخلفات برخورد و قدرت نظارت را بیشتر کند. 🔹با نظارت بیشتر و برخورد و کنترل اصناف و نظارت ستاد تنظیم بازار، امیدواریم کم کم این قیمت‌ها کنترل شود.
✳️افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد 🔹رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان: تا پایان سال افزایش قیمت کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی را نداریم و تأکید دولت بر این است. در بررسی انجام‌شده ۸۴ هزار قلم کالا در کشور رشد قیمت توزیع تا ۱۲۰ درصد داشتند. 🔹۳ هزار و ۳ نوع کالا مشمول درج قیمت کالا شده است و خود مصرف‌کنندگان می‌توانند قیمت‌ها را کنترل کنند که گران‌تر نخرند.
✳️وزیر راه: به خانوارهایی که سه تا چهار فرزند داشته باشند، زمین مجانی برای ساخت مسکن داده می‌شود 🔹تراکم مسکن مهر ۱۲۰ واحد در هکتار بود؛ ما این را در نهضت ملی مسکن به یک‌سوم کاهش داده‌ایم؛ فاصله بلوک‌ها را زیاد کرده‌ایم 🔹۴۸ درصد از سبد هزینه خانوارهای شهری مربوط به مسکن است؛ در شهرهای بزرگ این رقم به ۶۰ درصد می‌رسد.
✳️یک سوال وارونه: چرا به اروپا گاز نمی فروشیم؟! 🔹نائب رئیس سابق اتاق بازرگانی توییت زده: "تیرگی روابط روسیه با اروپا و چالش اوکراین، برای کشوری مستقل و مبتنی بر منافع ملی و با منابع فراوان گاز، می‌تواند فرصتی فوق‌العاده در انتقال گازش به اروپا، افزایش درامد و نقش‌آفرینی در امنیت انرژی این قاره باشد. اما کشوری که از اقمار روسیه باشد از این فرصت محروم است". 🔹پدرام سلطانی‌، به مفهوم دقیق، یکی از"کاسبان برجام" است. او حداقل یک میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده و ما به التفاوت این یک قلم رانت در بازار آزاد، 20 میلیارد تومان است. طبعا بازی به عنوان مهره پیاده عملیات روانی غرب هم برای او بدون آورده نیست! 🔹آقای سلطانی بر اساس توییت خود باید پاسخ دهد: 💢چرا دولت غربگرای سابق که ایشان سر سفره رانت هایش بهره مند بود، سراغ صادرات گاز به اروپا نرفت؟ 💢آیا اروپا اختیار و اراده معامله با ایران را دارد تا وارد مذاکرات گازی با ایران و تامین نیاز خود شود؟ 💢چرا اروپا بر خلاف برجام، واردات نفت از ایران را متوقف کرد؟ 💢تعهدات برجامی به کنار! چرا اروپایی ها حتی به وعده های بی ارزشی مثل راه اندازی کانال مبادلات SPV و INSTEX عمل نکردند؟! 💢اروپا برای معطل نگه داشتن ایران، دو سال وعده می داد پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها را دریافت کند و در ازای آن غذا و دارو به بفروشد، اما همان وعده مسخره را هم انجام نداد. چرا؟ 💢آیا اروپایی ها، همان ها نیستند که وقتی که آمریکا زیر برجام زد، آنها هم با خباثت آمریکا برای به زانو درآوردن ملت ایران همراهی کردند؟ 💢نویسنده توییت سفارشی، اجازه انتقاد از اروپا را دارد؟ یا ماموریت او صرفا حمله به روسیه و چین است؟ آیا روسیه و چین بودند که برجام را زیر پا گذاشتند، یا اروپا و آمریکا؟! چرا او سُرنا را از سر گشادش می بود؟ محمد ایمانی
✳️ سردرگمی آمریکا مشکل بزرگ وین 📌شش روز از آغاز مرحله دوم دور هشتم مذاکرات وین هم گذشت اما هنوز طرفین همان حرف های شش روز قبل را تکرار می کنند. 🔹به نظر می رسد برای توافق نهایی یک مشکل بزرگ فراتر از آن چه به صورت مصداقی گفته می شود وجود دارد و آن سردرگمی آمریکایی ها برای گرفتن تصمیمات مهم است. 🔸 همین موضوع اعتراض همه حاضران در وین را به دنبال داشته است. 🔹 ایران هم همچنان جدی و پرانرژی در گفت و گوها حضور دارد، حتی شنیده ها حاکی است مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه و کارشناسانی از بانک مرکزی و وزارت نفت کشورمان نیز به تیم مذاکره‌کننده ایران در وین پیوسته اند. 🔸 اضافه شدن معاون دیپلماسی وزارت خارجه چند روز پس از آغاز دوباره مذاکرات معنادار است و قطعا می تواند نشانه اتفاقاتی جدید در رایزنی ها برای احیای برجام و رفع تحریم ها باشد. 🔹 اما یکی از موضوعاتی که این روزها بارها در رسانه های غربی بازتاب پیدا می کند، زمان هایی هستند که به عنوان ضرب الاجل مطرح می شوند، در حالی که در 77 روز سپری شده از مذاکرات وین در دولت جدید ایران، پیشرفت قابل توجهی به دست‌آمده و نگارش بخش زیادی از متون توافق نهایی نیز انجام شده است با این حال رسیدن به خط پایان مذاکرات و دستیابی به تفاهم در وین اکنون تنها نیازمند اتخاذ تصمیمات لازم از سوی طرف‌های غربی به ویژه آمریکاست و اگر این کشورها تصمیمات لازم را به خصوص در دو حوزه رفع تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای بگیرند، می‌توان در مدت کوتاهی مذاکرات را جمع‌بندی کرد. 🔸اولیانوف نیز با بیان این که احتمال دستیابی به توافق نهایی در این دور از مذاکرات، به میزان آمادگی و اراده ایالات متحده برای اتخاذ تصمیمات لازم به خصوص در حوزه رفع تحریم‌ها بستگی دارد، افزود: ما قطعاً در مذاکرات وین درباره برجام، رو به جلو پیش می رویم.
✳️انتشار سند فساد ستیزی سپاه توسط ضد انقلاب/ گاف یا بی سوادی رسانه‌ای؟ 🔹️رادیو فردا وابسته به سرویس‌های جاسوسی یک فایل صوتی موجود در اینترنت را به خیال جدید بودن منتشر کرده و تلاش کرد اینگونه وانمود کند که سندی درباره کشف یک فساد را رو کرده است. 🔹️ درحالی که محتوای فایل نشان می‌دهد فرمانده وقت سپاه در این فایل که مخفیانه و بدون اطلاع وی هم ضبط شده می‌گوید: اجازه ظلم به احدی را نمی‌دهم. هر کسی تخلف کرده یا نظارت نکرده حتی اگر برای نفع شخصیش هم نبوده باید جواب بدهد مگر الکی است؟ اگر ریالی رفته باید برگردد یا قضایی شود.
✳️در یک سال اخیر ، اوکراین سومین یا چهارمین صحنه رویارویی روسیه با اروپاست و در هر سه یا چهار صحنه هم روسیه برتری خود را نشان داده است . دوستان ! روسیه "یک فدراسیون" است با یک چهره مصمم که همه چیز می گوید فعلا" پوتین اداره این فدراسیون را در دست دارد . اما اروپا "یک اتحادیه" است . اتحادیه ای که قطب مرکزی ندارد ، پارلمان ، ناتو ، تروئیکای وایمار ، انگلیس ، فرانسه و آلمان وجهه های مختلف اتحادیه اروپاست . اتحادیه ای از ۲۷ عضو ناخرسند ! در باره امنیت زیاد حرف می زند ؛ کنفرانس امنیتی مونیخ ، کنفرانس امنیتی پاریس و صدور چند بیانیه متفاوت "گروه های اتحادیه" در باره بحران اوکراین نشان از ترس از یک سو و تشتت از سوی دیگر دارد . روسیه در یک سال اخیر چهار پرونده را به نفع خود به سرانجام رساند در حالیکه در هر چهار پرونده ، اروپا برای خودش چارچوبی تهیه کرده بود . روسیه پرونده نزاع قفقاز جنوبی را در غیاب گروه مینسک و با گوشمالی ارمنستان که به سمت غرب چرخش کرده بود ، بست و اروپا را در حد نظارت هم ورود نداد . روسیه پرونده بحران قزاقستان را که غرب پشت آن بود و می خواست با ابزار دمکراسی اوضاع آن را به دست بگیرد ، با مشت آهنین بست و اروپا هم هیچ غلطی نتوانست بکند . روسیه جلوی حرکت ترکیه به نمایندگی از ناتو به سمت خزر بست و به اردوغان اجازه نداد حتی بعنوان ناظر در مذاکرات میان ارمنستان و آذربایجان حضور یابد . روسیه مانع پیوستن اوکراین به ناتو شده و در این مورد خط قرمز خود - گسترش ناتو به شرق - را حاکم کرد . بله پوتین ثابت کرد حتی زور یک فدراسیون از زور اتحادیه و ایالات متحده بیشتر است . درست گفته اند که روسیه در حال اعلام پایان نظام بین المللی غرب است . دکتر زارعی
✳️ واکنش عالی حسین شریعتمداری به انتشار فاصل صوتی فرماندهان سپاه/از دشمن انتظاری نیست شما را چه می‌شود؟! 🔺مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت: این روزها، انتشار یک فایل صوتی از مکالمه فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با یکی از مسئولان دیگر سپاه در فضای مجازی و برخی از نشریات، دست به دست می‌شود و برخی از مدعیان اصلاحات با استناد به این فایل صوتی علیه سپاه یقه چاک می‌کنند! در این خصوص گفتنی‌هایی هست. ۱- این فایل صوتی دو سال قبل منتشر شده و پاسخ روشنگرانه‌ای هم دریافت کرده بود و اکنون پس از دو سال بار دیگر و این بار از سوی رادیو آمریکا باز نشر شده و علاوه‌بر شماری از مدعیان اصلاحات، تقریباً تمامی رسانه‌های غربی و عبری و عربی برای مقابله با سپاه به آن پرداخته و هنوز هم این هجوم همه‌جانبه ادامه دارد. چرا؟ بخوانید! ۲- در این فایل صوتی طرف مکالمه سردار جعفری (فرمانده سابق سپاه) گزارشی از یک سوءاستفاده و فساد مالی که در یکی از شرکت‌های پوششی سپاه اتفاق افتاده بود را به فرمانده سپاه ارائه می‌کند. تا اینجای ماجرا بسیار طبیعی است و گزارش فساد مالی به فرمانده سپاه نه فقط ناپسند و مذموم نیست، بلکه اقدامی پسندیده و حاکی از مسئولیت‌شناسی طرفین مکالمه نیز هست. ۳- سردار جعفری، فرمانده وقت سپاه بعد از استماع گزارش و اطمینان از صحت آن بلافاصله، دستور عزل شریفی - شخص سوءاستفاده‌کننده- را صادر کرده و او را به دستگاه قضایی معرفی می‌کند. تا اینجای قضیه نیز به وضوح از مسئولیت‌پذیری فرمانده سپاه و دغدغه قابل تقدیر وی نسبت به بخش‌های تحت مسئولیت خود حکایت می‌کند. آیا غیر از این است؟ ۴- دستگاه قضایی شخص سوءاستفاده‌کننده را تحت پیگرد قضایی قرار داده و حکم جلب او را صادر می‌کند. این نکته نیز نشانه سلامت دستگاه قضا و جدیت در پیگرد مفسدان اقتصادی است و صد‌البته افتخار‌آمیز نیز هست. ۵- متهم بعد از اطلاع از ماجرا، و قبل از بازداشت به خارج از کشور می‌گریزد که در این بخش از ماجرا، دکتر قالیباف که متهم یاد شده معاون وی در شهرداری تهران بوده است، به اقدام هوشمندانه‌ای دست می‌زند و با لطایف‌الحیل معاون سابق و سوءاستفاده‌کننده خود را از خارج کشور به ایران منتقل کرده و برای محاکمه و مجازات به دستگاه قضا تحویل می‌دهد. تا اینجای ماجرا نیز به وضوح از پاکدستی، مسئولیت‌شناسی و تعهد فرماندهان و مسئولان سپاه حکایت می‌کند. ۶- متهم در دستگاه قضایی محاکمه می‌شود و علاوه‌بر حبس، استرداد اموال به غارت برده نیز از جمله محکومیت‌های اوست که هم‌اکنون زندانی است و بخشی از اموال هم از او بازپس گرفته شده است. 🔺فرمانده وقت سپاه، مدیران ذیربط و آقای قالیباف باید در مقابل فساد اقتصادی مورد اشاره چه اقدامی انجام می‌دادند که نداده‌اند؟! شریفی نیز مانند سایر مفسدان اقتصادی دست به فساد زده و از سوی سپاه عزل و معرفی و بازداشت شده. عزل و تحویل وی به دستگاه قضا و بازگرداندن او از خارج کشور نشانه سلامت و پاکدستی سپاه است یا‌... 🔺از رسانه‌های آمریکایی و اروپایی و صهیونیستی و نوکران عربی آنها انتظاری نیست آنها باید هم داستان را وارونه جلوه دهند و از این ماجرا علیه سپاه پاسداران که آرزوهای استکباری و حاکمیت‌های دست‌نشانده و مزدور آنها را برباد داده و می‌دهد انتقام بگیرند، ولی برخی از مدعیان اصلاحات با چه انگیزه‌ای در این شیپور فریب می‌دمند؟! و چه کینه‌ای از سپاه دارند؟! بخوانید! ۷- در بخشی از مکالمه یاد شده سخن از شهید بزرگوار، سپهبد قاسم سلیمانی نیز به میان آمده و به این مسئله اشاره شده است که قرار بوده سپاه قدس هم از سود شرکت یاد شده سهمی داشته باشد. کجای این ماجرا ناپسند و پلشت است؟! و چنانچه شرکت مورد اشاره با فساد اقتصادی یکی از اعضاء رو‌به‌رو نشده و درآمدی کسب کرده بود و حاج قاسم عزیز و بزرگوار ما سهمی برای سپاه قدس دریافت می‌کرد، آن را در چه راهی هزینه می‌کرد؟ آیا نجات زن و مرد و کودک این مرز و بوم از چنگال تکفیری‌های وحشی جرم بود؟ و کسانی که ناجوانمردانه این ماجرا را وارونه جلوه می‌دهند به اسارت زنان و دختران خود به دست داعش و فروش آنها به عنوان کنیز! راضی بوده و هستند؟! و آیا حتی از تصور آن نیز پشتشان نمی‌لرزد؟! 🔺کجای مکالمه یاد شده از سوءاستفاده شهید سلیمانی حتی به ایماء و اشاره نیز سخنی به میان آمده است؟! صداقت که پیشکش، به قول سید‌نظام‌الدین موسوی نماینده تهران در مجلس، کاش به جای قربان‌صدقه رفتن برای «جو بایدن» یک «جو» و فقط یک جو غیرت داشتید......
✳️بورس به سوی ثبات نسبی و تعادل حرکت می‌کند ❇️ آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی: نمی‌توان درباره وضعیت بازار در کوتاه مدت صحبت کرد. اما بورس در بلند مدت سودآور می‌شود. اصلاح منفی قیمت ارز سایه سنگینی روی معاملات بازار دارد. مشکلات اوکراین و روسیه عامل افزایش قیمت است. اما به علت حساسیت بازار نتوانسته تاثیر مثبتی روی معاملات بگذارد. با بررسی متغیرهای اثرگذار مثل برجام، کسری بودجه و نرخ دلار می‌توان گفت که بورس به سوی ثبات نسبی و تعادل حرکت می‌کند
✳️۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال آینده مصوب شد ♦️حاجی بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در نشست خبری:بودجه سال آینده هزار و ۳۷۲ هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس شد. ♦️دولت موفق نشد برای رقم ۲۰ درصد برداشت از صندوق توسعه تاییدیه بگیرد. ♦️در نتیجه این اتفاق، ۱۳۷ هزار میلیارد تومان منابع دولت کاهش پیدا کرد و برای آن مصارف هم تعیین شده بود. ♦️ ۸۰ هزار میلیارد تومان به مبلغ دولت برای یارانه اضافه کردیم که به ۲۲۰ هزار میلیارد تومان رسید. ♦️نگرانی شدیدی در جامعه برای حذف ارز ترجیحی وجود داشت. ♦️کمیسیون تلفیق در کنار مردم قرار گرفت و ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال آینده مصوب کرد. ♦️ ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به صورت ریالی برای گندم اختصاص دادیم. ♦️یارانه کالا‌های اساسی، دارو و گندم حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. ♦️دولت این رقم را ۱۷۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود. ♦️به این ترتیب قیمت گندم برای سال آینده ۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.
✳️رژیم‌ صهیونیستی به دنبال ایجاد یک کمربند نظامی اطراف ایران 🔹 رژیم‌صهیونیستی در هفته‌های اخیر اقداماتی انجام داده که وقتی آن‌ها را در کنار دیگر رویدادها و اقدامات مرتبط با این رژیم قرار می‌دهیم، این فرضیه در مقام تحلیل تقویت می‌شود که سران این رژیم با همراهی برخی سران عرب منطقه به دنبال ایجاد یک کمربند نظامی در اطراف ایران به منظور محاصره تهران هستند. 🔸 در چند سال اخیر رژیم‌صهیونیستی با حضور گسترده در قلمروی دو همسایه شمالی و شمال‌غربی ایران یعنی اقلیم کردستان عراق و جمهوری آذربایجان، اقدامات امنیتی و نظامی خود علیه ایران را گسترش داده و به توسعه زیرساخت در این حوزه پرداخته است. بنا به برخی گزارش‌ها تهدیدات امنیتی مانند ترور دانشمندان هسته‌ای یا حمله به مراکز هسته‌ای ایران با استفاده از ظرفیت خاک و آسمان این دو حوزه انجام شده است. 🔸 اما طی ماه‌های اخیر و پس از امضای توافق عادی‌سازی میان امارات و بحرین و رژیم‌صهیونیستی، تهدیدات این رژیم علیه ایران وارد مرحله جدیدی شده است. با این‌که در ابتدا سران امارات و بحرین انگیزه خود از عادی‌سازی را توسعه روابط اقتصادی و بهره‌مندی از توانمندی این رژیم در حوزه‌های مختلف فناوری اعلام کردند، لیکن پس از یک سال هر دو کشور اقدام به انعقاد قرادادهای نظامی و امنیتی کردند. 🔸 در آخرین مورد رژیم بحرین به طور علنی اعلام کرد که یک افسر عالی‌رتبه رژیم‌ صهیونیستی با هدف انجام هماهنگی‌های نظامی و امنیتی به طور مستمر در منامه مستقر خواهد شد. این رویداد تنها چند روز پس از رزمایش دریایی با حضور نزدیک به ۶۰ کشور شامل برخی کشورهای عربی و آمریکا و رژیم‌صهیونیستی در دریای سرخ انجام شد که حضور این رژیم برای اولین‌بار اتفاق می‌افتاد. ✅ مجموع این رویدادها در یک نگاه کلی این احتمال جدی را در ذهن پررنگ می‌نماید که رژیم‌صهیونیستی با استفاده از ضعف‌های موجود در برخی از دولت‌های منطقه در حال ایجاد یک کمربند نظامی و امنیتی در اطراف ایران است تا از این طریق ضمن فشار آوردن به جمهوری‌اسلامی، تهران را از وارد نمودن ضربات در نقاط ضعف این رژیم (نوار غزه - جولان - لبنان) منصرف نماید.
✳️آخرین خبر ها از مذاکرات در وین 👈 ايران از خطوط قرمز خود عقب‌نشینی نمی‌کند وزیر خارجه در گفت‌وگو با هماهنگ‌کننده ارشد مذاکرات وین: 🔹 به هیچ وجه از خطوط قرمز خود که مبتنی بر منطق و واقع بینی است عقب.نشینی نخواهیم کرد. 🔹 برخی شتاب‌زدگی‌ها، بازی تکراری با متن و عدم نمایش اراده جدی برای حصول به توافقی خوب و قابل اتکاء در وین از سوی طرف غربی باعث تطویل غیرضروری مذاکرات شده است. 🔹 جوزف بورل: مذاکرات وین به مرحله حساسی رسیده است و لازم است همه طرف‌ها با انعطاف و در نظرداشت مقدورات و محدودیت‌های یکدیگر به پیشرفت مذاکرات کمک کنند. 👈 رویترز: ایران بر بقای سانتریفیوژهای پیشرفته در داخل کشور تأکید دارد 🔹خبرگزاری رویترز که معمولا به نقل از منابع گمنام درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین فضاسازی می‌کند امروز به نقل از یک مقام ایرانی ادعا کرده تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران بر مهر و موم کردن و انبار سانتریفیوژهای پیشرفته خود در داخل کشور به جای تخریب آنها اصرار دارد. 🔹رویترز همچنین مدعی شده تهران خواستار لغو تحریم‌ها علیه حدود ۳۰۰ فرد و نهادی است که ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارند. 👈بورل: در مذاکرات وین توافق در دسترس است مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: 🔹 گفت و گوی تلفنی مهم دیگری با امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران داشتم. 🔹 به عنوان هماهنگ کننده ارشد مذاکرات وین قویاً معتقدم که توافق در دسترس است. وقت انجام تلاش نهایی و رسیدن به مصالحه فرا رسیده است.
✳️اوکراین کارت جدید رو کرد؛ اگر جنگ نشود از پیوستن به ناتو صرف نظر می‌کنیم 🔹سفیر اوکراین در انگلیس می‌گوید که اگر از وقوع جنگ جلوگیری شود کی‌یف ممکن است از درخواست عضویت در ناتو عقب‌نشینی کند.
✳️افشای خیانت‌های دولت غرب‌گرای روحانی به ملت ایران در موضوع تداوم تحریم‌ها ▪️اختصاصی فصل بیداری | سفیر اسبق ایران در مسکو اخیرا نکات تکان‌دهنده‌ای از اقدامات مشکوک دولت روحانی برای تداوم تحریم‌ها بیان کرده است: 1️⃣در موضوع FATF: معاون بانک مرکزی روسیه در ملاقاتی با من پیشنهاد داد که یک هیئت از بانک مرکزی به مسکو سفر کرده و با وی دیدار کنند تا وی راه‌های عبور از تحریم‌ها را برای آن‌ها نشان دهد. اما دولت ایران تمایلی برای این کار نشان نمی‌داد. پس از ۶ ماه پیگیری مستمر، سرانجام هیئتی به مسکو اعزام شد. معاون بانک مرکزی روسیه بعد از بازگشت آن‌ها به ایران به من گفت که مگر با ما شوخی دارید؟ گفتم چی شد؟ گفت من کاملا متخصص امور FATF هستم به تیم ایرانی گفتم چطور این تحریم‌های بانکی را دور بزنید اما آن‌ها برای من کلاس می‌گذاشتند که FATF چیست؟ من هم گفتم بروید دنبال کارتان. 2️⃣در مسکو به دنبال آمریکا بودند: در جریان برگزاری نمایشگاه نفت و پتروشیمی در مسکو، یک هیئتی از ایران برای بازدید از این نمایشگاه به مسکو آمد اما فقط از غرفه آمریکا، فرانسه و انگلیس بازدید کرد و در پاسخ به سوال من که پرسیدم غرفه‌های روسیه و کشورهای دیگر را نمی‌بینید؟ گفتند که این‌ها مهم نیستند! 3️⃣موافق لغو تحریم تسلیحاتی نبودند: لاوروف وزیر خارجه دولت روسیه در سال ۹۴ به من گفت که چین و روسیه مایل به لغو تحریم‌های تسلیحاتی بودند، اما ایران موافق لغو این تحریم‌ها نبود. در همین حال فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی چندی پیش اذعان کرده که ایرانی‌ها از ما درخواست کردند که ایران را در مرز تحریم‌ها بگذاریم. ایرانی‌ها برخلاف روس‌ها به ما گفتند که تحریم‌های تسلیحاتی را باقی بگذارید. 4️⃣نفت به روسیه نمی‌فروشیم: یکی از مسئولان دولت روحانی گفته که در حالی که زمینه فروش نفت ایران محدود شده و بخش قابل توجهی از نفت روی ناوگان کشتی یا در انبارهای متراکم قرار گرفته بود، روس‌ها برای خرید نفت ایران ابراز تمایل کردند اما بیژن نامدار زنگنه وزیر وقت نفت گفت که ایران امسال نفتی نمی‌فروشد! ✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
✳️ ۶۰ درصد فرمانداران دولت روحانی همچنان بر مصدر امورند،آیا زمان «تغییر» نرسید؟* 🔹 به اعتقاد ناظران سیاسی، عدم تغییر در بدنه مدیریتی دولت بخصوص مدیرانی که با ناکارآمدی و سستی در وظایف محوله سهم مؤثری در به وجود آوردن شرایط فعلی کشور داشتند و به تعبیری از بانیان وضع موجود کشور هستند، می‌تواند به پاشنه آشیل دولت سیزدهم تبدیل شود. 🔹 به عنوان مثال تغییرات در سطوح فرمانداران شهرها بسیار ناچیز بوده است، از این رو انتظار می‌رود فرماندارانی که به عنوان نماد وضعیت ۸ سال گذشته در دولت «تدبیر و امید» شناخته می‌شوند تغییر کنند و پس از گذشت ۶ ماه از فعالیت دولت سیزدهم، مدیران همراه و همسو با دولتمردان بر کرسی فرمانداری‌ها و سایر مناصب قوه مجریه بنشینند.