✳ اعتراف سايت انتخاب به گروكشى معيشت مردم توسط دولت با ابزار مذاكره
🔹 بعد از مصوبه امروز مجلس كه دولت را ملزم به لغو اجراى پروتكل الحاقى مى كند، سايت انتخاب كه طى روزهاى اخير هماهنگى ويژه اى با ظريف در اعلام مواضع از خود نشان داده نوشت: "مجلس مدعی معیشت، معیشتِ مردم را هدف گرفت. آغاز تلاطم در بازارها با مصوبه ضدبرجامی نمایندگان؛ دلار و سکه صعودی شدند".
🔹 معنى ديگر جملات سايت انتخاب اين است كه دولت معيشت مردم را به مذاكره گره زده و هر اقدام مخالف مذاكره را تهديدى براى معيشت مردم معرفى مى كند و عجيب آنكه نشانه هاى اين تهديد خود را در بازار طلا و دلار به سرعت نمايان مى شود.
آنتی نفوذ
🔴 #سرخط| پاسخ درست به ترور خصمانه دشمن کدام است؟‼️
🔻 ترور تاسفبار دانشمند خدوم شهید «محسن فخریزاده» و دلایل این اقدام جنایتکارانه دشمن و همچنین اقداماتی که باید در پاسخگویی به متهمان اصلی در دستور کار قرار بگیرد مهمترین موضوعی است که طی سه روز گذشته فضای سیاسی و رسانهای کشور را درگیر خود کرده است.
🔹مانند بسیاری از موضوعات مهم دیگر که در بزنگاه تصمیمگیری و تعیین راهبرد، بعضا نگاههای صفر و صدی مطرح میشود، بررسی اظهارنظرهای مقامات رسمی از جمله مصاحبه وزیر امور خارجه، برخی نمایندگان مجلس و... پس از این ترور نشان میدهد که مشخصا دو رویکرد در این خصوص وجود دارد.
1⃣ رویکرد نزدیک به دولت معتقد است که یکی از اهداف اصلی این اقدام تحریک ایران برای اقدامات مقابلهای سخت میباشد، بنابراین ارائه هرگونه شدت عمل از جنس اقدامات سخت، بازی در زمین دشمن است و امکان بهرهگیری کشور از تحولات رخ داده در عرصه بینالمللی برای رفع تحریمها را از بین میبرد.
2⃣ در مقابل؛ نگاهی که نمایندگان سرسختی به ویژه در مجلس دارد، پاسخ سخت را اقدامی ضروری برای تنبیه دشمن و متوقف ساختن او تلقی میکنند و معتقدند عدم پاسخگویی، موجب تجری معاندین و افزایش انگیزه آنان برای انجام اقدامات بعدی خواهد شد.
🔹منتقدان به نظریه اول این پرسش را مطرح میکنند که در سایه تداوم خویشتنداری، چه تضمینی برای تداوم نیافتن این اقدامات و عدم تعمیم آن به سطوح و مقامات بالاتر و مراکز حساستر وجود دارد؟
🔹مخالفین نظریه دوم نیز معتقدند که پیگیری رویکرد پاسخگویی سخت میتواند ریسک ورود به یک جنگ تمام عیار را افزایش داده و دشمن را به انجام اقدام نظامی متقابل ترغیب نماید.
🔹بسیار روشن است که جنگ هیچگاه اولین گزینه در قبال مقابله با تهدیدات نیست. از طرف دیگر استفاده از ابزار دیپلماسی در شرایطی که برداشتها حاکی از وجود محدودیت، ناتوانی و استیصال در طرف مذاکره برای حفاظت از منافع خود باشد، قطعا نمیتواند منافع ملی را تامین کند.
🔹طرفداران رویکرد دیپلماسی البته، بهرهگیری از این ابزار را استفاده هوشمندانه از قدرت نرم میدانند و به هیچ وجه آن را اقدامی از سر «انفعال» و وادادگی تلقی نمیکنند.
🔹طرفداران نظریه پاسخ قاطع نیز با تبیین موقعیت سیاسی و نظامی دشمن بر این نکته تاکید دارند که ضربه قاطع ضمن آن که تنبیه دشمن را به همراه دارد به دلیل بالا بردن هزینههای انجام اقدام متقابل، ابتکار عمل را از دست دشمن خارج کرده و احتمال «شکلگیری جنگ» اساسا منتفی است.
🔹بطور طبیعی راه درست مواجهه با این مسئله تقویت رویکرد «بازدارندگی فعال» است که تنها از مسیر بهرهگیری هوشمندانه از مجموعه امکانات و ظرفیتهای سیاسی، اطلاعاتی، نظامی و اجرای «طرحهای ترکیبی و موثر» تحقق خواهد یافت، زیرا کارزار طراحی شده علیه کشورمان اساسا تک بعدی نیست که بتوان در مقابله با آن به راهکارهای تک بعدی بسنده کرد.
🔹 آنچه مسلم است اینست که انتقام تنها با اجتناب از نگاههای صفر و صدی، شکلگیری اجماع در سطح تصمیمسازان و تصمیمگیران و پشتیبانی نهادهای اجتماعی، سیاسی و رسانهای محقق خواهد شد.
🔻 #سرخط_تحلیلے| نکته قابل توجه در این خصوص شکلگیری برخی اقدامات ناآگاهانه یا بعضا آگاهانهای است که طی چند روز گذشته با رویکرد تخریب و تضعیف نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی کشور بروز و ظهور یافته و عملا در پازل دشمن برای کاهش توان مقابلهای کشورمان ایفای نقشی موثر کرده است. کشور در شرایط بسیار خاصی قرار دارد که عبور موفق و عزتمندانه از آن مستلزم آرامش و اقدامات هوشمندانه و موثر است.
✳ چطور هنوز میتوانید مخالف برجام نباشید⁉️
🔹 روزنامه سازندگی تیتر زده: «اصولگرایان علیه برجام» و منظورش طرح راهبردی مجلس برای لغو تحریمهاست؛ طرحی که روزنامه سازندگی معتقد است اگر تصویب شود، نتیجهای جز «خروج از برجام» نخواهد داشت.
🔹 منظور سازندگی البته نکات دیگری هم است؛ نطقها و توئیتهای نمایندگان مجلس علیه اعتماد به غرب در برجام و علیه مواضع ظریف و روحانی در اعتماد به غرب و نیز نامه ۲۳۲ نماینده مجلس برای خروج ایران از پروتکل الحاقی بخشی دیگر از منظور روزنامه سازندگی از تیتر اصولگرایان علیه برجام است.
🔹 سازندگی میخواهد همچون سایر رسانههای اصلاحطلب، اصولگرایان را نه فقط منتقد برجام، بلکه برهم زننده برجام بداند؛ گرچه که خود وقتی با این گزاره مواجه میشوند که برجام ایراد داشت که امکان برهم خوردنش پیش آمد، مقصر را دولت ترامپ میدانند.
🔹 همه این سالهای پس از برجام، نقد و بررسی آن زیاد انجام شده و تهمتهای بسیاری هم به منتقدان آن زده شده، اما حالا پس از آنکه نه چرخ سانتریفیوژها چرخید و نه چرخ اقتصاد، پس از آنکه اروپا و امریکا برجام را به حساب نیاوردند و دقیقاً در روزی که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور اذعان میکند که «ایران منفعت قابل توجهی از برجام نبرد» حتی اگر واقعاً هم اصولگرایان نه برای انتقام خون شهید فخریزاده، بلکه به نیت برهم زدن برجام طرحی را ارائه کرده بودند، باز جایی برای دفاع از برجام و تخطئه اصولگرایان نبود.
🔸 مدتهاست که دیگر حتی برهم زدن برجام هم اتفاقی منفی محسوب نمیشود بلکه جای تعجب از سازندگی و سایر اصلاحطلبان است که چطور هنوز میتوانند از برجام دفاع کنند؟
❌ چطور این حجم نارضایتی مردم آنها را متوجه سیاستهای غلطشان نکرده و همچنانساز خود را میزنند⁉️
⚠️ چطور به جای آنکه خود به گذشته غلط برجامیشان اذعان کنند، تازه کسانی را که پی برگرداندن کشور به ریل درست هستند، تخطئه میکنند⁉️
#❎انتخابات1400
✳رونمایی اصلاحطلبان از یک کاندیدای جوان/ ستاری وعده دادن را شروع کرد
🔺فضای سیاسی کشور در حال انتخاباتی شدن است و تقریبا هر روز یک خبر تازه میرسد. مثلا اینکه اصلاحطلبان یک کاندیدای جدید و جوان را به میدان خواهند فرستاد
🔺نام سورنا ستاری از مدتها قبل در فهرست کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری قرار گرفته، اما با توجه به اظهارات اخیر او دوز انتخاباتی بیشتری دارد، میتوان به این نتیجه رسید که او تصمیم خود را برای ورود به انتخابات گرفته است
❎#انتخابات1400
✳صفحه نخست روزنامه شرق
🔺 «شرق» به بهانه مصاحبه دیروز فائزه هاشمی با «خبرآنلاین» به «بازخوانی اختلافات ۲ طیف چپ و راست جریان اصلاحات» پرداخته و با طرح این پرسش که «پدرسالار کیست؟» به اختلافات بروز کرده در دولت اول سید محمد خاتمی و مخالفتهایی که با مرحوم هاشمی میشد، اشاره میکند و به نوعی مخالفتهای فعلی با کارگزاران را نشات گرفته از همان نگاهی میداند که هاشمی رفسنجانی را «عالیجناب سرخپوش» میدانست. این روزنامه بعد از بررسی سیر اختلافات در جریان اصلاحطلبی، مینویسد: «حالا و پیش از انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ باز هم اختلافات کهنه سر باز کرده است؛ البته نه بهشدت سابق، اما به هر حال میزانی از آن را مشاهده میکنیم که شاید وجود چنین اختلافاتی تا انتخابات ریاستجمهوری بر اساس تجربه تاریخی چندان به نفع اصلاحطلبان نباشد
🔹وخامت حال آیت الله مصباح یزدی، مومنان دعا کنند
🔻در پی وخامت حال آیتالله مصباح یزدی دفتر ایشان در اطلاعیه ای از مومنان درخواست کرد تا برای بهبود حال ایشان دعا کنند
باسمه تعالی
🔹 دوستداران حضرت آیت الله مصباح یزدی حفظه الله مکرراً جویای وضعیت سلامتی ایشان شدند.
🤲 باتوجه به شدت یافتن بیماری این یاور راستین انقلاب و رهبری، از جمیع علما، فضلا، شاگردان، دوستان و عموم ولایتمداران و علاقمندان به ایشان تقاضا داریم با توسل به ذیل عنایت ائمه اطهار علیهم السلام برای شفای عاجل و کامل ایشان دعا کنند.
فرماندهان تراز؛ فرمانده نا تراز
🔹"فرماندهان تراز" ما (شهیدان سلیمانی، همت، باکری، خرازی و...)، همواره هنگام زدن به دل دشمن، خود پیشاهنگ می شدند و به نیروها می گفتند پشت سر من بیایید. خط های تهدید و دشمنی این گونه شکسته شد.
♦️فرمانده فاقد معیاری را هم می شناسیم که چند میلیون دانش آموز و معلم را ملزم به مدرسه رفتن می کند، اما خودش حاضر نمی شود یک توک پا -به اندازه نواختن زنگ افتتاح سال تحصیلی- به مدرسه ای برود و به مردم آرامش و اطمینان دهد.
🔹آقای روحانی امروز هم که روز تقدیم لایحه بودجه سال آینده بود، کرونا را دستاویز قرار داد و برای چندمین بار، از رفتن یه مجلس شورای اسلامی استکاف کرد. او در دو بار معرفی جایگزین وزیر صمت هم که اردیبهشت ماه از سر غیظ و هیجان برکنار کرده بود، با همین بهانه به مجلس نرفت.
♦️او امروز در توجیه رفتارش گفت "عدم حضورم در مجلس صرفا به دلیل مصوبات ستاد ملی کروناست و همه موظف هستیم دستورات این ستاد را شرعی و قانونی اجرا کنیم".
🔹روحانی نه تنها خودش برای تقدیم لایحه بودجه و ادای توضیح نرفت، معاونش نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه) را هم اجازه نداد. و این ماموریت را آقای حسینعلی امیری معاون پارلمانی انجام داد.
♦️آقای روحانی اگر خطر کرونا را جدی می داند، چرا آقای امیری را پیشمرگ خود کرد؟ این، عمل به سیره سلیمانی هاست؟ ثانیا روحانی در جلسات دولت با فاصله مشخص شرکت می کند؛ خب با همین مراعات می توانست به مجلس برود.
🔹اگر تصور کنیم مجلس ازدحام است، مشکل جلسات مهم سران قوا و شورای عای هماهنگی اقتصادی با اعضای محدود چیست که روحانی چند ماه است تعطیل کرده و تدبیر همدلانه و جمعی برای معیشت مردم را معطل گذاشته است؟!
♦️نکته مهم، بودجه نویسی پر ایراد دولت با وجود مطالبه "اصلاح ساختار" آن از سوی رهبری و کارشناسان است که موجب گرفتاری هایی مانند عدم شفافیت و غیر عملیاتی بودن، ریخت و پاش 55 درصدی بودجه عمرانی، انبساط تورم زای سالانه، قبض و بسط های رفاقتی، تشدید رکود و تورم، و کسری بودجه و تامین خسارتبار آن شده است.
محمد ایمانی
🔴 قواعد بازی
چرا انتقامی مشابه واکنش به ترور سردار سلیمانی، برای شهید فخریزاده متصور نیست؟
ترور حاج قاسم، هدفگیری مستقیم ارتش آمریکا توأم با قبول مسؤلیت توسط آن کشور بود و پاسخ درخور را میطلبید: اقدام نظامی آشکار و مستقیم.
اما جنگ اطلاعاتی یا نیابتی قواعد خاص خود را دارد؛ بدون گذاشتن ردپا زدهاند؛ بدون گذاشتن ردپا خواهیم زد.
بعد از دور اول ترورهای دانشمندان هستهای در دولت سابق، معاون موساد ترور شد.
کار چه کسی بود؟ نمیدانیم!
همچنین بعد از آتشافروزیهای سریالی خردادماه در کشور، سلسله آتشسوزیهای غرب آمریکا را شاهد بودیم.
کار چه کسی بود؟ باز هم نمیدانیم!
اما میدانیم گاهی تجاهل العارف لازم است.
حتی اگر بدانیم چه کسی زده و چرا، نباید به روی خود بیاوریم؛ زیرا علنی کردن خوردن، علنی کردن زدن را هم میطلبد و برای افکار عمومی انتظار ایجاد میکند.
میزنند، به روی خود نمیآورند؛ میزنیم، به روی خود نمیآوریم.
همه چیز را لازم نیست علنی کرد تا همه بدانند؛ کافی است آنکه باید بداند، بداند.
همین مقدار بدانیم که اگر دولت واداده و حقیر است، درعوض سیدعلی خامنهای، فرمانده کل قوا، مقتدر و منتقم است.
✍"احمد قدیری"
💠ساماندهی بازار خودرو
🔻در چند سال اخیر به خاطر محدودیتهای تحریمی و عدم همکاری شرکتهای خارجی با خودروسازان ایرانی برای تأمین قطعات، قیمت خودرو سیر صعودی به خود گرفت، بهطوریکه در یک مدت کوتاه، قیمت خودرو تا سه برابر هم افزایش یافت که بخش زیادی متأثر از این عوامل بود. علاوه بر این، نوسان نرخ ارز و سیاستگذاری غلط دولت در زمینه سرکوب قیمت عرضه کارخانه، سرمایهای شدن خودرو بهجای مصرفی بودن آن، تقویت و رشد روحیه دلالی در بازار به شیوههای مختلف و گران شدن قیمت مواد اولیه، در سیر افزایشی قیمتها هم تأثیرگذار بود. با این وجود، این روزها برخی سیاستگذاریها در مجلس و کاهش نرخ ارز سبب کاهش قیمت خودرو شده است.
🌐نکات تحلیلی:
🔹 1- در حال حاضر معاملات در بازار خودرو به خاطر تعطیلی برخی صنوف، ازجمله نمایشگاههای خودرو، در سطح پایینی قرار دارد و قیمتها همچنان رو به کاهش است و در چند روز گذشته قیمتهای خودرو افت 32 درصدی داشته است. این در حالی است که روند کاهشی قیمتها به دنبال افت نرخ ارز و انتظار مشتریان برای پایینتر آمدن قیمت، همچنان ادامه دارد.
🔸2- مجلس شورای اسلامی جهت بالا بردن بهرهوری، کیفیسازی و همچنین ایجاد رقابت میان خودروسازهای داخلی و با محصولات خارجی، پیشبینی کرده است از چهار منبع میتوان خودرو وارد کرد؛ خودروسازان و قطعهسازها ما به ازای صادرات محصول میتوانند خودرو وارد کنند. افرادی که خارج از کشور دارای ارز و منابع مالی هستند و میتوانند از محل ارز شخصی اقدام به واردات نمایند. گروه بعدی نیز کسانی هستند که نفت را از دولت میخرند و میتوانند از محل صادرات بخش نفتی، اقدام به واردات خودرو کنند.
💢نکته راهبردی: آنچه در صنعت خودرو مهم است اتفاق بیفتد این است که باید با استفاده از طراحیهای داخلی و ایجاد نوآوری از کپی کاری در حوزه خودرو و مونتاژ خارج شویم و به سمت خلق خودرو با استفاده از طراحی نیروهای متخصص و نخبگان کشورمان حرکت کنیم. مضاف بر این باید طرح تولید خودروی ارزانقیمت و بهروز با استفاده از ظرفیتهای داخلی صورت گیرد که در این راستا شرکتهای خودروساز کشور باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، دانشگاههای صنعتی و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری بهترین بهرهبرداری را ببرند. تنها با همین روشها میتوان به اهداف سند چشمانداز دست یافت؛ در سند چشمانداز ۱۴۰۴، صنعت خودروی ایران باید به تولید ۳ میلیون خودرو دست یابد و حداقل باید سی درصد از این محصولات را به بازارهای خارجی صادر کند.
𑩆نویسنده: علی قاسمی
🔴 انحراف پروازی ابزار جدید ترامپ
🔹روزنامه نیویورکتایمز: مقامهای آمریکایی به دنبال متقاعد کردن سعودی برای گشودن حریم هوایی خود به روی پروازهای قطری است تا میلیونها دلار درآمد ایران از این طریق را قطع کنند.
🔹دیپلماتهای آمریکایی:اگر پروازهای قطری به جای عبور از آسمان ایران، از حریم هوایی سعودی عبور کنند، مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار نقد از درآمدهای غیرنفتی ایران کم میشود.
🔴️ آیت الله مصباح در وضعیت هوشیار قرار دارند
🔸 دکتر «محمدی» عضو کادر درمانی آیت الله «مصباح یزدی» در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
🔹 آیت الله مصباح در منزل بستری و تحت نظارت و مراقبت ویژه قرار گرفته است.
🔹 آیت الله مصباح یک بیماری مزمن دارد که آن بیماری شدت پیدا کرده و دوستان در تلاش برای کنترل این بیماری هستند.
🔹 آیت الله مصباح کاملا در وضعیت هوشیار قرار دارد، تا حدی که نماز را نیز به راحتی میخواند، اطرافیان با ایشان صحبت میکنند.
🔹 بیماری وی یک نوع بیماری گوارشی است که سابقه داشته و تیم پزشکی هم با سرتیمی دکتر لنکرانی وزیر اسبق بهداشت در حال تلاش است که انشاالله وضعیت آیت الله رو به بهبودی بازگردد.
🔹 شایعه ابتلای وی به کرونا را نیز قویا تکذیب میکنم.