✳️رفتار دوگانه رمزارزها / ۲۴ساعت راکد برای ارزهای دیجیتال
🔹بیتکوین با ثبات تقریبی نسبت به ۲۴ساعت گذشته در حال حاضر به قیمت ۲۷هزار و ۱۷۱دلار خرید و فروش میشود.
🔹ارزش بازار بیت کوین برابر ۵۲۶ میلیارد دلار و نسبت دامیننس (نسبت ارزش بازار بیتکوین به ارزش کل بازار رمزارزها) برابر ۴۵.۱۷درصد است.
🔹اتریوم هم ۲۴ساعت باثباتی را پشت سر گذاشت و به قیمت ۱۹۰۳دلار خرید و فروش میشود.
🔹بایننسکوین، ریپل و دوجکوین اما با رشد ۰.۳۲، ۰.۳۶ و ۰.۴۶ درصدی به قیمتهای ۳۰۷، ۰.۵۲۶۸ و ۰.۰۷۲۹ دلار معامله میشود.
✳️ روایت ایندیپندنت فارسی از تلاش بایدن برای رسیدن به توافق با ایران
🔹ایندیپندنت فارسی در گزارشی انتقادی مدعی شده؛ جو بایدن علاوه بر آزادسازی داراییهای بلوکهشده، ممکن است به تمام تحقیقهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد تخلفهای هستهای پیشین و فعلی ایران پایان بدهد.
🔻در این گزارش آمده است:
🔹به نظر میرسد دولت بایدن در نظر دارد با جمهوری اسلامی به توافق برسد و در قبال آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران، بیش از ۱۰ میلیارد دلار از داراییهای بلوکهشده ایران را آزاد کند و همچنین از تخلفهای برنامه هستهای جمهوری اسلامی چشمپوشی کند.
🔹این در حالی است که در فوریه سال جاری، گزارشها حاکی از آن بود که ایران اقدام به غنیسازی اورانیوم تا ۸۴ درصد کرده است. به گزارش اورشلیم پست، در ماه جاری نیز عکسهای محرمانه بهدستآمده نشان میدهد که ایران در حال حفر تونل در تاسیسات هستهای نطنز استــ به نظر میرسد تونلها آنقدر عمیق است که حمله نظامی آمریکا یا اسرائیل را تاب بیاورد. به عقیده نویسنده اورشلیم پست، این امر نشانهای روشن است که ایران از تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای دست برنداشته است.
🔹با وجود این، جو بایدن علاوه بر آزادسازی داراییهای بلوکهشده، ممکن است به تمام تحقیقهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مو رد تخلفهای هستهای پیشین و فعلی ایران پایان بدهد
🔹جان هانا و ریچارد گلدبرگ، از بنیاد دفاع از دموکراسی، در هفته جاری هشدار دادند چنین اقدامی «بد و حتی از روی استیصال خواهد بود، توافقی که از موضع ضعف آمریکا است.»
🔹به گفته آنها، دولت بایدن دنبالهرو سیاست دولت اوباما است زیرا مایل نیست از طریق دیپلماسی فشار و اقدام قهرآمیز، آنچه لازم است انجام دهد تا جلو برنامه هستهای ایران را بگیرد.
🔹به عقیده هانا و گلدبرگ، بایدن بیمناک است که اگر ایران به پیشرفت برنامه هستهایاش ادامه دهد، آمریکا یا اسرائیل ناچار شوند روی حرفشان بمانند و از طریق اقدام نظامی جلوی ایران را بگیرند.
✳️ به بهانه اظهارات اخیر محمد جواد ظریف
🔻 اگر تحلیلهای جناب ظریف درست بود:
🔻 سال ۹۴ پیشبینی نمیکرد "سوریه سقوط میکند."
🔻 در همان سال "اطمینان نمیداد آمریکا از برجام خارج نمیشود."
🔻 در سال ۹۸ پیش بینی نمیکرد "در صورت پاسخ ایران به شهادت حاج قاسم، جنگ میشود."
🔻 در سال ۹۹ پیشبینی نمیکرد "اگر غنیسازی ۲۰ درصد آغاز شود ترامپ به ایران حمله خواهد کرد."
🔻 در همین سال پیشبینی نمیکرد "اگر قانون اقدام راهبردی تصویب شود، آژانس قطعنامه صادر کرده و پرونده ایران به شورای امنیت میرود."
🔻 در آذر ۹۹ پیشبینی نمیکرد "هدف اسرائیل از ترور شهید فخری زاده، بهم زدن رابطه ایران و آمریکا در دوره بایدن است پس نباید پاسخ داد."
🔻 وقتی پیشبینیهای یک فرد پیاپی اشتباه باشد، چگونه انتظار میرود که مبانی تئوریک و چارچوب تحلیلی وی درست باشد؟
✳️ تراژدی خاورمیانه: ایران منتظر کسی نیست
🔻 یوآو لیمور، خبرنگار امنیتی رژیم صهیونیستی از دیدار خودش با یک تاجر آذربایجانی و گفتگو با او گزارشی تهیه کرده است. در بخشهایی از این گزارش می خوانیم:
🔻 تاجر اذربایجانی به من گفت: شما مشکل دارید. شما از نظر تاکتیکی به فردا صبح فکر می کنید. ایرانی ها به دهه های آینده استراتژیک فکر می کنند. شما باید مانند آنها فکر کنید.
🔻 ایرانی ها رو به جلو می روند، در هسته ای، در توسعه قابلیت های موشکی پیشرفته، در صدور انقلاب و مقاومت. در همین حال، اسرائیل مشغول چرت زدن است، مشغول اصلاحات قانونی و انبوهی از ترول های دیگر است که به صورت هفتگی در کنست و دولت به وجود می آیند و عمدتاً آن را از کار می اندازند. این واقعاً یک تراژدی است، اگر اسرائیل به سرعت به خود نیاید، اولویتها و روشهای عمل را برای خود تعیین نکند و دست به کار نشود ، ممکن است زمانی بیدار شود که دیگر خیلی دیر شده است .
🔻 درباکو از پرتاب اخیر موشک ایران، می شد فهمید که ایرانی ها چقدر جدی و مصمم هستند. ای کاش می شد در مورد اسرائیل هم همین را گفت.
✳️علت اینکه ظریف برای طرح سازش با آمریکا یادداشت نوشت چیست؟
ظریف طی یادداشت اینستاگرامی نوشت: برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
محمد جواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه، درست در روز های منتهی به سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، یادداشتب حاشیه ساز منتشر کرد که در فضای مجازی با واکنش های گسترده رو به رو شد.
یادداشت ظریف، آن هم در ایام رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی و حساسیتزایی بر آرمان های انقلابی نظام، چندان هم در فضای مجازی مورد استقبال قرار نگرفت. ظریف که خوب میداند این روز ها، روز های نقد حاکمیت بوده و افکار عمومی نیز از قراردادهای ننگین حکومت های گذشته، خشمگین هستند، مردم را از پایبندی به آرمان های انقلاب به نتیجه گیری مشابه به قرار داد های گلستان و ترکمانچای می ترساند. اما جریان اعتدال همچنان محور راهبردی خود برای کنشگری در عرصه سیاسی – انتخاباتی کشور را سیاست خارجی تعریف کرده و می کوشد تا ضمن نقد حکمرانی کشور در حوزه سیاست خارجی تاکید کند که سیاست خارجی حاکمیت نه تنها آورده ای نداشته که از سوی دیگر شعاری و بدون در نظر گرفتن توانایی هایمان بوده است
کاربران توئیتری هم بند بند این اظهارات را مورد نقد قرار داده و از قول امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهدا، پاسخ او را بیان کردند. بسیاری از کاربران اظهارات و تفکر او را به لیبرالی تعمیم داده و بینش ظریف را در راستای «ما نمیتوانیم» مطرح کردند.
✳️ شناسایی ۱۵۰۶ دارایی مازاد دولت برای مولدسازی
رئیس سازمان خصوصیسازی:
🔹بر اساس آخرین آمار یکهزار و ۵۰۶ داده مازاد برای طرح مولدسازی در کشور تعیین شده، لذا مواردی که قرار است تهاتر یا معاوضه شود همین ابتدای کار مشخص شده است.
🔹هدف از اجرای طرح مولدسازی در کشور تکمیل تمامی پروژههای عمرانی نیمه تمام در سطح کشور است.
🔹در خصوص موضوع مولدسازی برداشتهای نادرستی صورت گرفته است، استفاده از فروش املاک مازاد برای اتمام طرحهای نیمه تمام عمرانی مسیری است که به بودجه کشور یاری میرساند.
🔹هیچ مصوبهای مانند مصوبه مولدسازی اموال مازاد دولت زیر ذره بین نهادهای تقنینی و نظارتی نرفته است.
✳️ نگرانی آمریکا از ائتلاف دریایی ایران با کشورهای منطقه
🔹نگرانی از احتمال تشکیل ائتلاف دریایی ایران با کشورهای منطقه، خود را در واکنش توأم با اتهامزنی سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا بروز داد.
🔹«تیم هاوکینس» مدعی شد: اینکه ایران، عامل شماره یک بیثباتی منطقهای مدعی است که میخواهد برای حفاظت از آبهایی که خودش تهدید میکند، یک ائتلاف امنیتی دریایی تشکیل دهد، با عقل جور در نمیآید.
🔹ایران تنها در ۲ سال گذشته به ۱۵ کشتی تجاری با پرچم بینالمللی حمله یا آن را توقیف کرده است. اقدامات و عمل کردن مهم هستند و به همین دلیل است که ما با شرکای خود در حال تقویت دفاع از اطراف تنگه هرمز هستیم.
✳️در آینده نزدیک به ناترازی بنزین و گازوئیل میرسیم/ مصرف سالانه ۲۲ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاهها
🔹جلیل سالاری مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: اکنون مصرف بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر در روز بوده و با تولید سربهسر است. با همین روند، به زودی به ناترازی بنزین خواهیم رسید و واردکننده میشویم.
🔹علاوه بر ناترازی بنزین، ما با ناترازی گازوئیل نیز مواجهیم. ناترازی گاز موجب شده که بخش قابل توجهی از تامین سوخت نیروگاهها با گازوئیل صورت بگیرد.
🔹مصرف سوخت مایع در نیروگاهها از ۸ میلیارد لیتر در سال ۹۸ به ۱۸ میلیارد لیتر در سال گذشته رسیده است و طبق پیشبینی امسال به عدد ۲۲ میلیارد لیتر میرسد.
✳️عربستان چگونه راه سرمایهگذاری را باز میکند؟
▪️سرمایهگذاری خارجی به افزایش تولید ناخالص داخلی یک کشور کمک میکند و موجب پیشرفت اقتصادی میشود. یکی از کشورهایی که اخیرا در تلاش بوده تا این سرمایه خارجی ورودی را افزایش دهد، عربستان سعودی است. عربستان سعودی ماه گذشته راهاندازی چهار منطقه اقتصادی جدید را اعلام کرد که به سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی مشوقهایی برای سرمایهگذاری در این کشور ارائه میدهد و هدف آن افزایش سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) در این کشور است.
▫️مناطق ویژه اقتصادی، مناطقی از لحاظ جغرافیایی در یک کشور تعریف شدهاند و اجازه فعالیتهای اقتصادی ویژه را میدهند. به طور کلی مقررات این مناطق با مقررات کشوری که در آن واقع شدهاند متفاوت است. مقررات اقتصادی مناطق ویژه اقتصادی برای سرمایهگذاری مستقیم خارجی سودمندتر و جذابتر هستند.