🔴 صادق زیباکلام: مجلس جدید گردن دولت روحانی را خواهد زد
🔹استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب: بیتردید روزهای بسیار دشواری در انتظار دولت است. این دوره از مجلس، شمشیر را از رو برای روحانی خواهد بست و لبه تیز تیغ مجلس از همان ابتدا بر گردن دولت دوازدهم قرار خواهد گرفت. آن ماهعسلی که دولت با لاریجانی و مجلس دهم داشتند، بهسرعت به پایان رسید.
⭕️چرا میزان مشارکت واقعی در تهران بالاتر از آمارهای انتخاباتی دولت هست؟!
✍️انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالی به پایان رسید که میزان مشارکت در کشور همچنان محل بحث و گفتگو است. بزرگترین اشتباه در تحلیل انتخابات اخیر تعمیم دادن دلایل کاهش مشارکت به عموم مردم است. به نظر می رسد که تحلیل علمی تر آن است که باید حداقل پانزده الی نهایتا بیست درصدی از جمعیت جامعه ایرانی که انتظار می رفت پای صندوق رای بیایید ولی نیامد را مورد بررسی قرار داد. تحلیل ذیل نیز بیشتر ناظر به این طیف است:
1️⃣علی رغم تلاش رسانه های چپ و راست برای خلق دو قطبی های سیاسی بزرگ ( اصولگرا، اصلاح طلب/ انتصاب، انتخاب و...) در انتخابات اخیر اما این دوقطبی ها چندان مورد توجه گسترده قرار نگرفت. چون علی رغم حضور قطب اصولگرایی، قطب اصلاح طلب در ضعف سیاسی و اجتماعی قرار داشت. اصلاح طلبان به علت عملکرد وحشتناک شان در دولت و مجلس عملا قادر به ایجاد تشکیل یک قطب انتخاباتی بزرگ و قوی رد برابر اصولگرایان نشدند. زیرا اصلاح طلبان اگر با تندترین چهره های افراطی خود نیز در صحنه انتخابات میشدند به علت انزوای اجتماعی ناشی از عملکردشان، قادر به خلق یک قطب پرجاذبه انتخاباتی نبودند. عدم حضور قوی اصلاح طلبان نیز ترسی برای برخی از مردم ایجاد نکرد که به خاطر تغییر وضعیت موجود به اصولگرایان روی بیاورند. از طرفی اصولگرایان نیز نتواستند یک جاذبه حداکثری و یا باور به تغییر گسترده در تهران خلق کنند. همه اینها به این معناست که برای بخشی از طیف خاکستری جامعه(همان بیست درصد از جامعه متمایل به رای دادن که اینبار حاضر به مشارکت نشد) ادبیات سیاسی فعالین دو جناح عمده کشور برای انتخابات اخیر مجلس، جاذبه خاصی خلق نکرده است.
2️⃣ علاوه بر عدم شکل گیری دو قطبی سیاسی، دو قطبی اجتماعی قوی نیز در انتخابات اخیر شکل نگرفت، زیرا افزایش مشارکت به خصوص در اقشار خاکستری بیش از آنکه بر مولفه های سیاسی استوار باشد بر دو قطبی های اجتماعی شکل می گیرد. در انتخابات اخیر خبر چندانی از حساسیت های هیجانی و اجتماعی طبقه ضعیف، متوسط و ثروتمند و یا بدنه متعصب اجتماعی مدافعان آزادی، توسعه مدنی و حتی بدنه متعصب عدالت طلب جامعه ایران، علائمی پررنگی از خود نشان ندادند. این هم البته از شاهکارهای دولت شراکتی اعتدال و اصلاح طلب است که توانسته ناامیدی را در همه طیف ها و طبقات اجتماعی به صورت همزمان ایجاد کند. این موضوع نشان می دهد که دولت روحانی بیش از هر دولتی دیگری به سرمایه اجتماعی انقلاب ضربه زده است!
3️⃣ اما از یک نکته ظریف و بزرگ در اینجا نباید غفلت کرد. بخش قابل توجهی از مردمی که در انتخابات شرکت نکردند، همان مردمی بودن که با حضور در تشییع میلیونی سردار سلیمانی نشان دادند که انقلاب هنوز زنده است. بنابراین کاهش حضور را نباید به کلیشه های همچون قهر سیاسی مردم از انقلاب ربط داد. پس مساله را چگونه باید تفسیر کرد؛ به نظر می رسد ما با یک رفتار هوشمند اجتماعی از طرف مردم روبه رو هستیم، رفتاری که می گوید با انقلاب می خواهد پیوندش را با تحمل بالاترین هزینه ها حفظ کند ولی نارضایتی از دولت و مجلس اعتدالی و اصلاح طلب فعلی را اصرار دارد که گویاسازی کند. از این منظر میزان مشارکت انتخاباتی مردم تهران بیش از میزانی است که گفته شده رای خود را در صندوق انداخته اند. زیرا جمعیت نزدیک به بیست درصدی از از جامعه نیز که در مقاطعی قبلا پای صندوق رای آمده و اینک نیامده، با یک قهر موقتی درصدد انتقال پیام به دولت و مجلس فعلی و صدالبته مجلس و دولت آینده است و در واقع با نیامدنش، مشارکت انتخاباتی کرده است!
4️⃣ انتخابات اخیر نشان داد، دولت روحانی و اصلاحات ضربه بزرگی به دموکراسی و صندوق رای کشور زده اند که امید می رود جریان انقلابی با حضور در مجلس و در ادامه اقدامات مثبت قوه قضاییه این دموکراسی و سرمایه اجتماعی را به صندوق رای کشور بازگرداند. اصولگرایان تنها با ارائه کارنامه موفق و واقعی کردن احساس تغییر در کشور می توانند این قشر را به صندوق رای برگردانند. موضوعی که اگر اصولگرایان در آن موفق شود، برخلاف هیجانات زودگذر دموکراسی خواهانه اصلاحات، به معنای واقعی به غنای بیشتر مردم سالاری در جمهوری اسلامی کمک کرده اند.
🔴 وظیفه مجلس انقلابی یازدهم: احیای امید
🔹بررسی نتایج انتخابات تهران نشان میدهد آرای نفر اول فهرست اصولگرا در انتخابات مجلس یازدهم(قالیباف: ۱۲۶۵۲۸۷) از آرای نفر اول فهرست اصولگرایان در مجلس دهم(حداد عادل: ۱۰۵۷۶۳۹ هزار) بیشتر است. یعنی گرایش به این تفکر و امید به کارکرد آن در مجلس، اندکی افزایش یافته است.
🔹در دیگر سو، مقایسه آرای نفر اول فهرست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم(انصاری:۶۹۱۵۱) نسبت به آرای نفر اول فهرست این طیف در انتخابات مجلس دهم(عارف: ۱۶۰۸۹۲۶)، دچار ریزش نجومی شده است. این یعنی، بدنه اجتماعی جریان اصلاح طلب به قدری از این جریان ناامید و سرخورده شده که حتی پای صندوق نیز نیامده است.
🔹کاهش مشارکت در انتخابات این دوره، در کنار تلاش بیوقفه کرونایی دشمن، ناشی از سرخوردگی بخشی از جامعه از عملکرد دولت و مجلس اصلاحطلب است. این حرف آقای قوچانی دقیق است که علت شکست اصلاحطلبان، کارنامه امید است؛ اما این کارنامه فقط منجر به شکست اصلاحطلبان نشده است، بلکه بخشی از جامعه را اساسا ناامید کرده و این گناهی نابخشودنی است.
☘ یکی از مهمترین وظایف مجلس انقلابی، احیای امید در همین بدنه ناامید، از طریق کارآمدی است.
🖌 #سید_یاسر_جبرائیلی
✳مردم ۲ برابر شوراي نگهبان، نمايندههاي فعلي را ردصلاحيت كردند
تسنيم نوشت: از ۲۹۰ نماينده فعلي مجلس، ۳۷ نفر در انتخابات ثبتنام نكردند، از ۲۴۸ نفر ثبتنام كرده ۱۷۳ نفر تأييد صلاحيت شدند و از ميان ۱۷۳ نماينده فعلي مجلس و حاضر در رقابتها فقط ۵۶ نفر موفق به حضور در مجلس يازدهم هم شدند
به عبارت بهتر شوراي نگهبان ۳۰ درصد از نمايندههاي فعلي را ردصلاحيت كرد (۷۵ از ۲۴۸)؛ اما مردم بيش از ۲ برابر اين درصد يعني ۷۰ درصد از آنها كه در رقابتها حاضر بودند (۱۱۷) را فاقد صلاحيت لازم براي نمايندگي دانستند.
✳مجلس یازدهم بیش از انقلابی بودن و جوان شدن باید قوی باشد
✳آیا روحانیونی که در این دوره اعتماد مردم را جلب کرده اند می توانند به قوی شدن مجلس کمک کنند ؟
در انتخابات مجلس یازدهم تاکنون ۲۹ نفر از روحانیون با رأی مردم به خانه ملت راه یافته اند و ۱۰ درصد کرسی های بهارستان را به دست آورده اند.
اسامی منتخبان روحانی، عبارتند از حجج اسلام أقایان:
مجتبی ذوالنوری، مرتضی آقا تهرانی، سیدمحمود نبویان، سیدرضا تقوی، نصرالله پژمانفر، محمدحسین حسین زاده بحرینی، سیدناصر موسوی لارگانی، مجید نصیرایی، احد آزادی خواه، محمدرضا مبلغی، حسین جلالی، غلامرضا احمدپور، سیدمحمد موحد، سید صادق طباطبایینژاد، سیدجواد حسینیکیا، محمدتقی نقدعلی، محمد سبزی، حسن شجاعی علی آبادی، امیرقلی جعفری بروجنی،علیرضا سلیمی، حسین میرزایی، سیدمحمدرضا میرتاج الدینی،رضا باقری بنابی، محمد صفری ملک میان،احمدحسین فلاحی، حسن نوروز،ی جواد نیک بین، موسی احمدی، سیدکاظم موسوی.
کانال آنتی نفوذ
🔴 رد صلاحیت گسترده
در انتخابات مجلس یازدهم حق با اصلاح طلبان و حامیان دولت است؛ حتماً می پرسید چرا؟ چون گسترده ترین رد صلاحیت نمایندگان مجلس را، در این انتخابات داشتیم.
۱۹۹ نفر در این دوره ردصلاحیت شدند. اما اشتباه نکنید، فقط۸۲نفر از این افراد توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. الباقی(۱۱۷ نفر)توسط مردم، با رای ندادن رد صلاحیت شدند.
حالا به نظر شما باید غرب گرایان بیشتر از چه کسانی شاکی باشند؟
۱. شورای نگهبان
۲. مردم
✍ علی اصغر سمیعی
#انتخابات98