هدایت شده از معیار
مصائب کرونا.m4a
2.01M
صوتی / تحليل کوتاه " مصائب کرونا "
♦️دکتر قاسم حبیب زاده
کارشناس مسائل سیاسی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
هدایت شده از معیار
تهدیدات ناشناخته.m4a
2.64M
صوتی / تحليل کوتاه " تهدیدات ناشناخته "
♦️دکتر قاسم حبیب زاده
کارشناس مسائل سیاسی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
هدایت شده از عطر گل نرجس
محرمانه
🔴 پایش مطبوعات سیاسی دوشنبه ۹۹/۱/۲۵
روزنامههای صبح امروز به اعلام فاجعه بزرگ در آمریکا، حداقل حقوق کارگران، بررسی عملکرد دولت در مواجهه با کرونا و... پرداختند.
#کیهان تیتر زد: «اعلام فاجعه بزرگ در پنجاه ایالت آمریکا»
#جوان: «ایران پای کار کمک مومنانه»
#آفتاب_یزد با بیان اینکه رقم واقعی افزایش حقوقی کارگران ۳۲ تا ۳۴ درصد است نوشت: «کارشناسان معتقدند این میزان افزایش معقول است ولی مشکل جای دیگری است و آن بیمار بودن اقتصاد کشور است»
#آرمان_ملی به نقل از غلامعلی رجایی: «دیر تصمیمی دولت در بحران کرونا یک مشکل به شمار می آید»
#شرق در گفتوگویی شرایط سیاسی دوران پساکرونایی کشور را بررسی کرده و به نقل از مصطفی معین نوشت: «مردم دیگر حوصله دعوای جناح های سیاسی را ندارند»
#ایران: «روابط چین و ایران؛ جنجال دوقطبی های احساسی-سیاسی»
☫ @fetneakbar
🔴از بین رفتن ابزارهای قدرت آمریکا
🔹کرونا چگونه ابزارهای قدرت برتری و رهبری (هژمونی) جهانی آمریکا را در هم میشکند و ایالات متحده را در باتلاق مهلک این ویروس غرق میسازد؟
🔹بزرگی اقتصاد و قدرت نظامی، دو ابزار بسیار استراتژیکِ آمریکا برای اِعمال قدرت در جهان و پیشبرد سیاستهای سلطه گرایانه واشنگتن است. ویروس کرونا این دو ابزار را دچار فرسایش نموده است. با اعلام پنتتاگون، بیش از ۱۵۰۰ نظامی آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در این میان نیروی دریایی آمریکا با ۴۶۰ مورد ابتلا، از این حیث دارای بالاترین آمار مبتلایان است. خدمه دو ناو جنگی آمریکا به نامهای «تئودور روزولت» و «دونالد ریگان» به کرونا مبتلا شدهاند و این دو ناو در آستانه تعلیق ماموریت قرار گرفتهاند. در همین حال ابتلای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای غرب آسیا، پنتاگون را دچار چالش کرده است. از سوی دیگر ابزار قدرت اقتصادی آمریکا نیز به شدت در حال تضعیف شدن است. نیویورک به عنوان پایتخت جهان و مرکز تجارت جهانی به شهر ارواح تبدیل شده و چشم اندازی در کوتاه مدت برای آغاز فعالیت در آن دیده نمیشود. آمریکا با بدترین بحران اقتصادی در هشتاد سال اخیر مواجه شده است و این احتمال نیز وجود دارد که دامنه بحران از رکود سال ۱۹۲۹ فراتر رود.
🔹در شرایطی که دو ابزار قدرت آمریکا در سیاست و رهبری جهانی تضعیف میشود، ایالات متحده از درون نیز دچار بحران گردیده است. برای اولین بار در پنجاه ایالت این کشور، شرایط از «وضعیت اضطرای» به «وضعیت فاجعه عظیم» تغییر کرده و احتمال وقوع هرج و مرج نیز در این کشور متصور است. به نظر میرسد آمریکا همانند کشتی تایتانیک بتدریج در حال غرق شدن است.
دکتر رضا سراج
🔴 منطق رابطه با چین
🔻 #در روزهای اخیر بار دیگر جنجالهایی پیرامون روابط خارجی ایران با چین بهطور «خاص» و سیاست نگاه به شرق بهطور «عام» شکل گرفته و چه بسا عدهای نگاه به شرق ایران را به مثابه راهبردی عبث و ناکارآمد انگاشتهاند.
🔻 در این رابطه توجه به دو نکته تحلیلی ضروری است:
1⃣ روابط ایران با چین طی روزهای اخیر در حالی جنجال برانگیز شده است که این روابط از جنس روابط متوازن و افقی است، نه عمودی و دستوری. رهیافت حاکم بر روابط تهرانـ پکن مبتنی بر منافع مشترک و بردـ برد است. تاکنون نیز هیچگونه نشانهای دال بر اینکه چین دنبال سرسپردگی و وابستگی ایران در روابط خارجی باشد، وجود نداشته است.
2⃣ نکته دوم؛ «راهبرد نگاه به شرق» و کشورهای شرقی که در سیاست خارجی کشور از منطق علمی و تاریخی و همچنین ریشههای جغرافیایی و سیاسی برخوردار است، هرگز به معنای غفلت از منابع و مراکز دیگر قدرت و ثروت جهانی، اعم از آفریقا و آمریکای جنوبی و غرب آسیا نیست. در این راستا باید توجه داشت، مهمترین انگیزه و عالیترین هدف در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تأمین منافع ملی است. امروز برخلاف آمریکا و اروپا، جنوب شرق آسیا، به ویژه چین مستعد تبدیل شدن به کانونهای اصلی ثروت و قدرت در جهان پیشرو هستند که پیشبینی میشود در یک دهه آینده از نظر مؤلفههای قدرت و ثروت جهانی گوی سبقت را از اروپا و آمریکا برباید.
✅ #نکته_راهبردی: تجارب تاریخی و ضرورتها و الزامات تأمین منافع ملی نشان میدهد، امتیازاتی که ایران از طریق توسعه روابط خارجی در عرصههای گوناگون با قطبها و کانونهای قدرت و ثروت در شرق دارد، به مراتب بیشتر از آمریکا و اروپایی است که همواره نگاه دستوری، سلطهجویانه و زیادهخواهانه در سیاست خارجی به ایران داشتهاند، از اینرو منطق قدرت ایجاب میکند، ایران مراودات و همکاری فیمابین با کشورهای شرق را بیش از پیش توسعه دهد.
🔴ماجرای سیگنال دادن مسئولین کشوری برای ادامه برجام اروپایی به روایت فواد ایزدی
🔹ترامپ یکسال از برجام خارج نشد چون دستاوردی که در برجام بدستآورده بودند ارزشمند بود و وقتی خارج شد که احساس کرد این دستاوردها میماند!
🔴مجلسی جدید با تجربه گذشته!
دکتر زاکانی: مجلس مطلوب مجلس یک نفره نیست و تجربه ناموفق مجلس دهم، برای نابودی هر مجلسی کافی است. باید کوشید تحولی در قامت مجلس راس امور رقم زد و بجای قبایل و باندها، نقش آفرینی همه نمایندگان مجلس را به رسمیت شناخت.
🔴 وضعیت تاریک و شوم اقتصاد جهانی
🔻 «شوم و تاریک»، عبارتی است که نشریه اکونومیست برای توصیف وضعیت رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ استفاده میکند؛ وضعیتی محنتبار که تمام کشورهای جهان را درگیر کرده است.
🔹تا پیش از شیوع ویروس کرونا، نشانههایی از پایان جنگ تجاری چین و آمریکا وجود داشت. صندوق بینالمللی پول گزارش داده بود که در صورت حل تنشهای سیاسی، اقتصاد وضعیت خوبی پیشرو خواهد داشت. اما حالا، همهچیز زیر سایه همهگیری کرونا قرار گرفته است.
🔹پیشبینی اکونومیست نشان میدهد که حتی در بهترین حالت، همه نسبت به رشد اقتصادی بدبین هستند. در حد بالا، رشد اقتصادی در تمام جهان نزدیک به صفر خواهد بود.
🔹اما در حد پایین؛ منطقه یورو رشد منفی ۹ درصد، انگلستان منفی ۸ درصد، ایالات متحده آمریکا منفی ۷.۵ درصد و ژاپن، منفی ۴.۵ درصد خواهند داشت.
🔹جالب آنکه چین که منشا ویروس کرونا بود، در بهترین شرایط نسبت به دیگران قرار دارد. رشد اقتصادی چین در سناریوی بد، منفی ۳ درصد خواهد بود، در سناریوی متوسط ۳ درصد و در بهترین حالت، ۶ درصد رشد خواهد کرد.