ذوالنور: مردم، تنها سرمایه مازاد خود را به بورس وارد کنند
نماینده قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔹فروش اموال دولت یا بخش خصوصی از طریق بورس بسیاری از زمینههای فساد را از بین میبرد
🔹دولت با توجه به کمبود بودجهای که دارد از طریق فروش اموال بهواسطه بورس میتواند بخشی از بودجه خود را جبران کند، اینها همه خوب و مفید است، اما باید آنچه مورد توجه قرار گیرد این است که سرمایه در معرض ریسک باید وارد بورس شود.
🔹الآن متأسفانه یک فضای غلطی در کشور ایجاد شده که خیلی از مردم همه هستی خود را وارد بازار میکنند، آنوقت اگر خداینکرده بورس فردا مشکلی پیدا کند از زندگی ساقط میشوند و قابلجمع کردن نیست.
هدایت شده از زمانه
🔴 سخنی با برادرم فتاح ( یادداشت امروز کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
#بخش_اول
🔻 #زمانه| با شناختی که از برادر عزیزمان جناب مهندس فتاح داشتم، اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک سیما برایم باور کردنی نبود، نه اینکه سخنگفتن از سوءاستفادهها را ناروا بدانیم چرا که با جرأت میتوان گفت و نسخههای روزنامه نیز بهترین و مستندترین گواه آن است که کیهان در افشای مفاسد اقتصادی و مطالبه بیملاحظه حقوق ملت از مسئولان، در هرپست و مقامی که بوده و هستند، پیشتاز بوده است و همچنان نیز چنین است. حیرت نگارنده از این بود و هنوز هم هست که چرا جناب فتاح از تابلوی افشای سوءاستفادهها -با عرض پوزش- سوءاستفاده کرده و به بهانه و یا به خیال آنکه از نارواها سخن میگوید، نظام مظلوم را آماج تهمتهای ناروا کرده است! برای نگارنده اگرچه نوشتن در این خصوص آسان نیست ولی دوستیها نباید مانع بیان حقایق و دفاع از نظام مظلومی باشد که دشمنان غدار و خونریز از همه سو به آن تاخته و میتازند.
🔻 و اما، در این باره گفتنیهایی هست؛
1⃣ حشمتالله طبرزدی، یکی از عوامل کنونی ضدانقلاب، در دهه ۷۰ نشریهای را با عنوان پیام دانشجوی بسیجی منتشر میکرد که بعدها با اعتراض بسیج این پسوند حذف شد و نشریه با نام پیام دانشجو به انتشار هفتگی خود ادامه داد.
طبرزدی خود را یک بسیجی تمام عیار میدانست و اولین بار واژه امام خامنهای از جانب او مطرح شد.
🔹نشریه طبرزدی در چاپخانه کیهان چاپ میشد. در یکی از شمارههای این نشریه، یادداشت تُند و زنندهای علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی چاپ شده و نسبتی به ایشان داده شده بود که تهمتی آشکار بود.
🔹 بنده با مشاهده این یادداشت از چاپ نشریه خودداری کردم. آقای طبرزدی بعد از اطلاع از ماجرا با اینجانب تماس گرفت و علت را جویا شد. به ایشان اعتراض کردم این چه یادداشتی است که علیه آقای هاشمی نوشتهاید؟ با تعجب گفت؛ خود شما که بارها در کیهان به ایشان انتقاد کردهاید؟ گفتم؛ ما در انتقاداتمان با دشمن مرزبندی داریم و اجازه نمیدهیم دشمنان نظام از انتقادات ما به نفع خود و علیه نظام و انقلاب سوءاستفاده کنند. ما آقای هاشمی را بیرون از دایره اسلام و انقلاب تعریف نمیکنیم ولی یادداشت شما با آنچه دشمنان بیرونی علیه آقای هاشمی مینویسند و میگویند تفاوتی ندارد.
به همین جهت حاضر نیستیم با چاپ نشریهتان در دروغبافی و تهمتپراکنی شما علیه ایشان سهیم باشیم و اضافه کردم آیا تاکنون حتی یک نمونه هم سراغ دارید که رسانههای دشمن از انتقادات کیهان سوءاستفاده کرده و برای آن بَه بَه و چَه چَه کرده باشند؟!
2⃣ اظهارات آقای فتاح در برنامه تلویزیونی نگاه یک، بلافاصله با استقبال گسترده رسانههای دشمن و سایتهای ضدانقلاب روبهرو شد. اگر ایشان در سخنان خود به واقعیاتی هرچند تلخ اشاره کرده بودند، تنها جرمشان این بود که چرا به عنوان یک مسئول نظام، سفره دل خود را در میدان دید دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب گشودهاند! که هرچند اقدامی ناپسند بود ولی فقط از ناپختگی ایشان حکایت میکرد.
🔹اما، آنچه تاسفآور و سؤالبرانگیز است اینکه بسیاری از اظهارات ایشان واقعیت نداشت و برخی دیگر نیز وارونه مطرح شده بود و تاسفآورتر آنکه جناب فتاح نمیتوانست از غیر واقعی بودن آنچه مطرح کرده بود بیخبر باشد! و دقیقاً همین نکته است که اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک را غیرقابل توجیه میکند!.
3⃣ #ادامه_دارد؛ ادامه یادداشت در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: پاتوق نخبگان و تحلیلگران】
هدایت شده از زمانه
🔴 سخنی با برادرم فتاح ( یادداشت امروز کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
#بخش_دوم
3⃣ بعد از مصاحبه یادشده آقای فتاح، مراکز و مسئولانی که مخاطب ایشان بودند، با صدور بیانیهها و جوابیههای مستند به ادعاهای ایشان پاسخ گفتند ولی جناب فتاح تاکنون هیچ پاسخی برای ادعاهای خود نداشتهاند! اگرچه واقعیت امور بدون پاسخ ایشان نیز به آسانی قابل کشف و درک است. به عنوان نمونه -و فقط یک نمونه- آقای فتاح میگوید «یک جای خوب ما در کوهک در اختیار نیروی دریایی ارتش است».
🔹 و نیروی دریایی با صدور بیانیهای توضیح میدهد که «پادگان کوهک، ستاد نیروی دریایی ارتش بوده است که این مکان، از پیش از انقلاب اسلامی در اختیار این نیرو بوده و بعد از انقلاب نیز به عنوان ستاد فرماندهی از آن بهرهبرداری میکند و بر اساس مصوبات ابلاغی مقرر شده اراضی پادگان کوهک بالمناصفه بین نیروی دریایی ارتش و بنیاد مستضعفان تقسیم شود و در مسیر اجرای این مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان حَکم عمل خواهد کرد.
بر این اساس تمامی عواید حاصل از اعیان اراضی پادگان کوهک (ساخت و سازهای انجام شده در محدوده پادگان) متعلق به نیروی دریایی ارتش خواهد بود و بنیاد موظف به پرداخت ارزش آن به نیروی دریایی است». واقعیت آن است که بنیاد موظف است ارزش «ساخت و سازهای انجام شده در محدوده پادگان» را به ارتش بپردازد ولی برادر عزیزمان آقای فتاح، نیروی دریایی ارتش را به تصاحب غیرقانونی متهم کرده است!
🔹 آیا جناب آقای فتاح از این واقعیت خبر نداشته است؟! اگر پاسخ مثبت است پرسش بعدی این است که چه کسانی به ایشان اطلاعات غلط دادهاند؟!
4⃣ در اظهارات آقای فتاح و اعتراضهای ایشان دقت کنید. هیچ جا سخن از فساد اقتصادی و یا سوءاستفاده شخصی در میان نیست. موضوع درباره چند مرکز و نهاد وابسته به نظام است چرا فلان زمین بنیاد در اختیار نیروی دریایی ارتش است؟! که معلوم شد متعلق به خود ارتش بوده است.
🔹و یا چرا کاخ مرمر در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است؟! و حال آنکه سال ۹۷ تخلیه شده و بیش از ۲ سال است که مجمع به محل سابق مجلس شورای اسلامی منتقل شده است. تصمیم گرفتیم کاخ مرمر را به موزه تبدیل کنیم. این تصمیم از جانب بنیاد نبوده است و اساساً موزه در حوزه اختیارات سازمان میراث فرهنگی است!
🔹 چرا سپاه ولی امر(ع) فلان زمین بنیاد را در اختیار دارد؟! این ادعا در حالی است که به گفته اعلام شده سردار جباری فرمانده سپاه ولی امر(ع)، «واگذاری ملک و مکانهای مورد نیاز برای اجرای مأموریتهای این نهاد و نیز سازمانهای دیگر هم راستا، بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور صورت میپذیرد و ملک مذکور هم در سال ۸۱ طی فرآیندی قانونی در راستای اجرای مأموریتهای این نهاد در اختیار یگان حفاظت سپاه قرار گرفته است... پس از انتصاب آقای فتاح به ریاست بنیاد مستضعفان، در همان روز اخذ حکم مسئولیت توسط ایشان، آمادگی خود را برای واگذاری ملک جماران (که در واقع یک زمین و سوله مخروبه با کاربری پارکینگ است)، به ایشان اعلام کردم » و توضیح میدهد که «بهرغم پیشقدم بودن سپاه ولی امر برای واگذاری این مکان (ملک جماران) به بنیاد مستضعفان، تنها پس از چند روز از توافق وگفتوگوی صورت گرفته، جناب آقای فتاح با ارسال نامهای آزادسازی مکان مذکور را مطالبه کردند، در حالی که از حدود دو ماه پیش در تعامل با بنیاد، توافقات قطعی برای حل و فصل موضوع استرداد این محل با معاونین ذیربط در بنیاد مستضعفان صورت پذیرفته و عدم آگاهی ریاست بنیاد از عزم جدی ما برای واگذاری ملک مذکور و توافقات حاصله بین دو مجموعه تعجببرانگیز است»!
🔹 اظهارات جناب فتاح درخصوص ملک واگذار شده به آقای حداد عادل نیز مخدوش است و با واقعیت فاصله دارد و....!
5⃣ #ادامه_دارد؛ ادامه یادداشت در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: پاتوق نخبگان و تحلیلگران】
هدایت شده از زمانه
🔴 سخنی با برادرم #فتاح ( یادداشت امروز کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
#قسمت_پایانی
5⃣ باید از برادر عزیزمان جناب فتاح پرسید که آیا به بازتاب اظهارات خود در رسانههای دشمنان تابلودار نظام توجه فرمودهاید؟ چرا برای شما که فرزند انقلاب و از مسئولان شیفته خدمت هستید، اینهمه کف و سوت میزنند؟! آیا غیر از این است که جنابعالی با اظهارات غیرواقعی خود بسیاری از پایگاههای نظام نظیر سپاه و ارتش را که دشمن بارها از آنها زخمهای کاری برداشته و سیلیهای سخت خورده است، زیر سؤال برده و با ادعاهای غیر واقعی خود به سوءاستفاده! متهم کردهاید؟! حتماً سخن حکیمانه و توصیه عالمانه حضرت امام(ره) را به خاطر دارید که هرگاه دشمن زبان و قلم به تمجید از شما گشود، بدانید که به خطا رفته و در زمین دشمن به کار گرفته شدهاید. (نقل به مضمون) برادر عزیز برفرض که ادعای جنابعالی صحت داشته باشد -که ندارد- آیا اگر فلان ملک بنیاد در اختیار فلان بخش ارتش و سپاه قرار گرفته باشد سوءاستفاده شخصی شده است؟ و یا گناهی بزرگ و خطایی نابخشودنی رخ داده است؟ که در صفحه تلویزیون ظاهر میشوید و آنها را چنان به باد انتقاد میگیرید که گویی ارتش و سپاه دشمن هستند؟!
6⃣ و در خاتمه این سخن نیز گفتنی است که هنری کیسینجر افعی مار خورده آمریکایی در وصف حضرت امام رضوان الله تعالی علیه میگفت «او در برخورد با دشمنانش هم صادق بود» و از حضرت آقا به خاطر دارم که میفرمودند؛ حتی وقتی درباره دشمنان هم سخنی میگوئید یا مطلبی مینویسید توجه داشته باشید که باید در محضر خدا پاسخگو باشید. با شناختی که از آقای فتاح دارم اظهارات ایشان برایم باور کردنی نیست و این احتمال وجود دارد که ماجرای یاد شده از سوی برخی مشاوران ناهمخوان و یا کمدان رقم خورده باشد! و اگر از جانب خود ایشان باشد که...!
🔹 و بالاخره برادر عزیزم آقای فتاح از میزان ارادت نگارنده به خود با خبر است و از این روی امیدوارم با مطالعه وجیزه پیشروی ابرو درهم نکشند و این نوشته را سخنی دلسوزانه از برادری به برادر دیگر تلقی فرمایند...
#پایان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
✳ پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - قسمت اول
۱- اتفاقات این روزهای لبنان را باید در ظرفی بزرگتر و در متن تحولات منطقه غرب آسیا دید. این رویکرد، به تحلیلگران کمک میکند تا از عملیات فریب دشمن مصون بمانند.
گزاره اصلی این است که موازنه قدرت در منطقه، در مقایسه با سده گذشته و حتی 10- 15 سال اخیر، با تغییرات جدی مواجه شده و عملیات چتربازانه غرب برای قبضه قدرت، تقریبا امری نزدیک به محال شده است.
این سخن بدان معنا نیست که استعمارگران، نقشههای پیچیده و خطرناک نمیکشند و باید از تحرکات آنها چشم پوشید. اتفاقا باید حزم و تدبیر و مجاهدت را دوچندان کرد. اما ضمنا مراقب بود تا در تله بزرگنمایی جریان غربگرا و کتمان توانمندیهای جبهه مقاومت گرفتار نشد.
۲- غربیها در قرن گذشته و حتی دو دهه قبل، با کودتا و یا جنگهای کوتاه چند روزه و یک هفتهای، تکلیف ایران و عراق و فلسطین و سوریه و لبنان و مصر و اردن را یکسره میکردند. اما حالا در پس شکست در جنگهای افغانستان و عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن، مجبورند در کنار جنایتهای همیشگی، تن به پیچیدگیهای شطرنج سیاست بدهند و غالباً هم ببازند.
بخشهای مهمی از منطقه، از وضعیت مستعمره که غربیها برای آن حاکم میگماشتند، خارج شده است. آخرین بار آمریکاییها در عراق فرماندار نظامی گماشتند اما با رای مردم، تحقیر شدند.
۳- آمریکا و متحدانش پس از شکست در دو جنگ مستقیم و نیابتی، از تابستان سال گذشته، آشوبهای خشونت باری را در پوشش اعتراضات اقتصادی در عراق و لبنان تدارک کردند. آنها سپس کوشیدند آشوب را به داخل ایران گسترش دهند.
یک مشخصه این اغتشاشات در منطقه، بزرگنمایی تحرکات اقلیت خشونتطلب و اوباش برای عملیات «مردمربایی» و جازدن خشونتطلبان رادیکال بهعنوان «اکثریت مردم» است. سوگیری این پروژه، کاملاً تروریستی و رعبافکنانه است؛ شبیه کاری که با داعش در عراق و سوریه و با فالانژیستها در لبنان انجام دادند؛ شبیه عملیات ناکام گروهکها در اوایل دهه شصت در ایران.
این پروژه با ایراد ضربه و شوک، نفوذ دادن مزدوران در صف معترضان، ارتکاب رفتارهای خشونتبار و رعبافکنانه برای مجبور کردن دولت مستقر به کنارهگیری، ایجاد بنبست در راه تشکیل دولت، و حاکم کردن بیثباتی و هرج و مرج همراه است. تا سپس در صورت امکان، مسیر مداخله خارجی فراهم شود.
این سناریو به شکل نصف و نیمه در عراق به اجرا درآمد اما گروههای عضو ائتلاف مقاومت و نمایندگان آنها در پارلمان بهطور نسبی توانستند بر مشکل فائق شوند و ضمن تشکیل دولت موقت، آتش فتنه را فرو بنشانند و راه را برای انتخابات پارلمانی در چند ماه آینده و تشکیل دولت جدید هموار کنند....
◀️ ادامه دارد
✳ پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - قسمت دوم
۴- آشوب در لبنان به اواخر مهرماه سال گذشته برمیگردد که در پی سوءمدیریت دولت سعد حریری و اعتراضات پدید آمده، برخی اضلاع طیف غربگرای 14 مارس تلاش کردند بیثباتی سیاسی ایجاد کنند. آن نقشه خائنانه با درایت دبیرکل حزبالله ناکام ماند.
طیف غربگرا هرچند متهم اول فساد و ناکارآمدی دولت لبنان هستند، کوشیدند در آتش بیثباتی در کف خیابان بدمند. اما سید حسن نصرالله به جای گروکشی و موجسواری، آب بر آتش فتنه ریخت و گفت:
«باید با مسئولیتپذیری سخن گفت. همه باید در برابر شرایط خطیر کشور مسئولیتپذیر باشند. برخی میخواهند از مسئولیت شانه خالی کنند. این، نشانه عدم وجود عرق ملی و ارزشهای اخلاقی و انسانی در قبال سرنوشت مردم است...
شایسته نیست برخی که در همه دولت ها حضور داشتند؛ اکنون سوار بر موج شده و مطالبه مبارزه با فساد کنند. با بحران جدی درخصوص عدم اعتماد مردم به مسئولان مواجه هستیم. از کنارهگیری دولت حمایت نمیکنیم و دلیل آن هم این است که امکان ندارد دولت جدید طی یک سال تشکیل شود.
اگر وقت آن برسد که حزبالله به خیابان بیاید، ما را در خیابان خواهید دید و همه معادلات تغییر خواهد کرد. آن وقت تا زمانی که اهداف محقق نشود، تجمعات را ترک نمیکنیم».
۵- اما در آن شرایط، سعد حریری برای چندمینبار خیانت کرد و به مثابه یک مهره سوخته و تاریخ مصرف گذشته، تحت فشار خارجی، از نخستوزیری استعفا داد. او سه سال قبل هم در جریان سفر به ریاض، در اثر رفتار تحقیرآمیز مقامات سعودی و بازداشت یازده ساعته، بیانیه استعفا را در پایتخت عربستان قرائت کرده بود!
حریری ۱۸ روز بعد در حالی که دو فرزندش همچنان در گروگان سعودیها بودند، به فرانسه رفت و پس از ملاقات با ماکرون، به لبنان بازگشت. حریری متولد عربستان است و تا سال 2005 که پدرش ترور شد، در عربستان اقامت داشت و بخشی از کارهای بازرگانی پدرش را اداره میکرد. او دارای تابعیت سعودی و فرانسوی است. ویکی لیکس چند سال قبل، سندی را که جفری فلتمن سفیر وقت آمریکا به وزارت خارجه فرستاده بود، منتشر کرد. این سند نشان می داد حریری به مواد مخدر اعتیاد دارد و همین باعث اضطراب و عدم تمرکز وی میشود.
نیویورکتایمز هم سال ۲۰۱۳ فاش کرد حریری برای رابطه با یک مدل آفریقایی، ۱۵/۳ میلیون دلار پرداخته است. فردی با این مختصات، برای سالها نخستوزیر لبنان بود و همین موجب تعمیق فساد و ناکارآمدیهایی شد که حالا خود او معترض آنهاست!
◀️ ادامه دارد
✳ پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - قسمت سوم
۶- اواخر آذرماه 1398، پس از استعفای حریری، حسان دیاب با 69 رأی نمایندگان پارلمان، مأمور تشکیل کابینه جدید شد. (اکثریت 128 کرسی پارلمان لبنان در اختیار حزبالله و متحدینش است که در انتخابات 2018 انتخاب شدهاند).
همان زمان، حزب القوات اللبنانیه وابسته به جعجع، در کنار جریان «المستقبل» سعد حریری» و «التقدمی الاشتراکی» ولید جنبلاط اعلام کردند در دولت جدید مشارکت نمیکنند.
8 ماه بعد، طیف مذکور به نمایندگی از غرب، خواستار استعفای دولت دیاب شدهاند و حال آنکه حتی در این صورت نیز، با توجه به اکثریت پارلمانی ائتلاف مقاومت، غربگرایان نمیتوانند موفقیتی کسب کنند؛ بنابراین در ادامه نمایش پایبندی به دموکراسی برای انحلال پارلمان هم فشار میآورند؛ نمایش کامل دموکرات بودن غربگرایان!
گفتنی است نامزد سال گذشته این طیف و آمریکا، نواف سلام بود که بیشتر از 14 رای را در مقابل 69 رای حسن دیاب کسب نکرد. جریان دستنشانده غرب، در لبنان نیز مثل عراق، مشکل اکثریت پارلمانی را دارد و در واقع بهخاطر خیانتهایش، نفوذ سابق را از دست داده و در اقلیت مردمی قرار گرفته است.
این طیف در چند روز گذشته ضمن راهاندازی تحرکات چند هزار نفره خیابانی و حمله به پارلمان و اشغال برخی وزارتخانهها، تصویری کامل از رفتار فالانژیستی را به نمایش گذاشتند.
۷- آشوب اخیر لبنان پس از اعلام حمایت سفارت آمریکا و اظهارات تحریکآمیز رئیسجمهور فرانسه شدت گرفت. در آبرومندی ماکرون همین بس که ماهها سرگرم سرکوب بیسابقه معترضان فرانسوی بود و حالا نگران مردم لبنان شده. انگار بالماسکه است و میتوان با لباس مبدل، خود را آدم دیگری جا زد.
فرانسه در دوره ریاست ماکرون، بدترین شرایط اقتصادی، نارضایتی و طغیان اجتماعی، و بیثباتی سیاسی چند دهه اخیر را سپری کرده است. دست بر قضا آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز شاهد بیسابقهترین از هم گسیختگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند تا جایی که مدیریت ترامپ از سوی سارکوزی (رئیسجمهور اسبق فرانسه) بهعنوان «نشانه وخامت حال غرب و نه علت آن» ارزیابی شد. در کنار آشوبزدگی آمریکا و فرانسه، آشفتگی در رژیم صهیونیستی باعث شده ظرف یک سال و نیم اخیر، سه بار پارلمان و کابینه منحل و انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار شود. تلآویو و برخی مناطق دیگر ماههاست شاهد آشوب و اعتراضات خیابانی گسترده است. بیتردید بخشی از این پریشانی، حاصل کمانه کردن نقشههای غرب در منطقه غرب آسیاست. ناکامیهای آمریکا با شکست در پروژه فشار حداکثری به ایران، وارد مرحله تازهای شده و برکناری برایان هوک مدیر گروه اقدام علیه ایران، نشانهای جدید از آن است.
۸- در مواجهه با دشمنان عنود جبهه مقاومت، یک نکته مهم راهبردی وجود دارد. اگر دشمن جنگ رویارو کرد، باید جنگ رویارو کرد اما اگر تروریسم و خرابکاری اقتصادی- امنیتی پیشه کردند، طبعا باید مشابه همین شیوه را علیه امنیت و شریانهای اقتصادی و امنیتی آنها به کار گرفت.
این رهنمود راهبردی امام خمینی است که فرمود «امروز با جمود و سکون و سکوت باید مبارزه کرد و شور و حال حرکت انقلاب را پا برجا داشت. همه باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان- به خیال خام خودشان- بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست.
نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور، همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظهای آرامتان نمیگذارند».
🌐 تبیین و تحلیل وضعیت
✳ استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران به توصیه اندیشکده آمریکایی
🔹 اندیشکده امنیت نوین آمریکایی طی گزارشی بیان میکند که تجربه برجام نشان داد توافق با ایران شدنی است و تجربه «فشار حداکثری» نیز نشان داد اقتصاد تحریمپذیر ایران همچنان اهرمهای فشار مناسبی در اختیار آمریکا میگذارد.
❌ گزارش مذکور در این راستا سه مرحله برای محدود کردن برنامههای هستهای و منطقهای ایران به دولت آتی آمریکا پیشنهاد کرده است:
1⃣ در ازای بازگشت کامل ایران به برجام، دولت آمریکا نیز به این معاهده بازگردد و آتشبس موقتی تحت عنوان «آرامش در برابر آرامش» برای توقف حملات نظامی در غرب آسیا منعقد شود.
2⃣ سپس تا انتخابات ریاستجمهوری ایران به مشاوره داخلی با کنگره و مشاوره خارجی با متحدان منطقهای در غرب آسیا بپردازد.
3⃣ نهایتاً پس از انتخابات ایران، به صورت همزمان و مجزا، مذاکره با هدف تحدید بیشتر برنامه هستهای و کاهش فعالیتهای منطقهای ایران را دنبال کند.
⚠️ در این میان چهار سناریو برای برجام در پیشروست:
اول) تعلیق موقت و محدود تحریم نفت در ازای توقف توسعه برنامه هستهای؛
دوم ) بازگشت کامل ایران و آمریکا به توافق؛
سوم ) تمدید غروبهای برجام در ازای رفع تحریمهایی بیشتر از مفاد برجام
چهارم ) مذاکره فوری برای توافق جامعتر.
❌ بنابر این گزارش درباره برجام، لازم است تغییراتی صورت بگیرد که ضمن جلب نظر کنگره برای تبدیل آن به قانون، رضایت عربستان و دولتهای اقماریاش در خلیج فارس در کنار رژیم صهیونیستی نیز جلب شود. زیرا بدون نظر مثبت آنان، توافق پایداری شکل نمیگیرد. بدین منظور شاید لازم باشد مشوقهای اقتصادی بیشتری نسبت به آنچه در برجام بوده، به ایران ارائه شود.
🔹 این گزارش در ادامه میافزاید که پس از انتخابات ایران، چارچوبی برای مذاکرات منطقهای ارائه میشود که طی آن اعضای برجام و اعضای شورای همکاری خلیج فارس بهعلاوه عراق حضور دارند. رژیم صهیونیستی نیز غیرمستقیم بهواسطه آمریکا و روسیه در جریان مذاکره قرار میگیرد.
🔹 محورهای مذاکرات منطقهای عبارت هستند از:
۱) عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر؛
۲) عدم حمایت از گروههای برانداز علیه دولتهای رقیب؛
۳) کاهش تنش در خلیج فارس؛
۴) کاهش تسلیحات موشکی ایران؛
۵) کاهش تسلیحات کشتارجمعی و تحدید امکان غنیسازی هستهای دولتهای منطقه؛
۶) پایان نبرد در سوریه، یمن و افغانستان
۷) و نهایتاً گفتوگوی ایران و آمریکا درباره عراق.
⚠️ این توصیهها نشان میدهد که اتاق های فکر آمریکا در صدد هستند که با ابزار تحریف کشور را به سمت برجام های دیگر ببرند تا تحریم ها را علیه کشور گسترده تر نمایند.
دولت آتی چه ترامپ و چه بایدن حتی در صورت بازگشت به مسیر دیپلماسی، اهرمهای فشار بهویژه تحریمها را به راحتی کنار نخواهد گذاشت و اتفاقاً سعی میکند با تعلیق کوتاهمدت آن و اعطای تنفس مصنوعی به اقتصاد ایران، افکار عمومی و نخبگان کشور را برای گرایش به مذاکرات جدید با هدف رفع تحریمها، آماده سازد. ضمن اینکه این گزارش چارچوبی برای مذاکرات منطقهای و موشکی ارائه میکند که قابل توجه به نظر میرسد.
#تحریف
✳مقایسه تطبیقی اوضاع ایران و لبنان
۱) پس از یک دوره بی تدبیری ها و فساد دولت سعد حریری و مشکلات انباشته شده در لبنان، آمریکا تحریم اقتصادی علیه لبنان اعمال کرد و با کاهش ارزش پول ملی لبنان، شوک عظیم اقتصادی به آنها وارد کرد و این شوک با حادثه یا خرابکاری در بندر بیروت، زمینه تسلیم لبنان را دنبال می کند.
در ایران ۴۰ سال است که تحریم ها را اعمال کردند و در ادوار مختلف در کنار بی تدبیری های برخی مسئولان، خرابکاری های زیادی نیز انجام دادند که آخرین آن سلسله آتش سوزی ها و انفجاراتی بود که صورت گرفت، اما با بیداری و صبر مردم، روند پیشرفت کشور متوقف نشده است.
۲) این روزها در تبلیغات رسانه های داخلی لبنان و برخی رسانه های خارجی، بانی و باعث مشکلات لبنان را مقاومت و حزب الله می دانند در حالیکه در دهه ۸۰ میلادی که حزبالله وجود نداشت، بیروت به اشغال اسرائیل درآمد و امروز هم اگر سلاح مقاومت نباشد، اسرائیل لبنان را میبلعد.
در ایران نیز مشابه این تبلیغات وجود دارد و هستند افرادی که میگویند دوره موشک تمام شده، اما دشمنان ما هر روز خود را به تسلیحات جدید مجهز میکنند. البته خدا را شکر که سکان داری کشور در دستان این افراد نیست که اگر می بود، امروز مانند آن چند هزار نفری که در لبنان طومار امضا کردند که مستعمره فرانسه شوند، اینجا هم عدهای هشتگ می زدند که ایران به ۴۰ سال قبل برگردد، زمانی که سفارت آمریکا برای ما وزیر تعیین می کرد.
۳) شیخ صبحی طفیلی که بعد از شهادت عباس موسوی مدت کوتاهی دبیرکل حزب الله بود و به خاطر ضعف های شدید برکنار شد، اظهار نظر کرده که حسن نصرالله باید محاکمه شود و او و ایران باعث مشکلات داخلی لبنان هستند.
در ایران هم ما افرادی مثل شیخ علی تهرانی داشتیم و اکنون هم داریم که یا از سر حسادت و یا قدرت طلبی که ارضا نشده، پنجه بر حقیقت و انقلاب اسلامی میکشند، اما هوشیاری مردم آنها را منزوی کرده است.
۴) اما موضوع مهم تر وعده هایی است که جریان غرب گرا در لبنان بر اساس شروط کشورهای سلطه گر غربی می دهند که نظام سیاسی را تغییر دهیم، ایستادگی و مقاومت را کنار بگذاریم تا کمک های خارجی سرازیر شود و بندر بیروت بازسازی شود.
در داخل نیز همین خط تبلیغی به صراحت دنبال میشود و در رسانهها توسط لیبرال های وطنی و طوطی های سیاسی، تطهیر غرب و تسلیم در برابر آنها برای برونرفت از مشکلات موجود، پیشنهاد می شود، غافل از آنکه نظام سلطه سیری ناپذیر است و کشورها و ملت های دیگر را بیشتر از یک گاو شیرده به رسمیت نمی شناسد.
البته کرامت ملت ایران به احدی اجازه چنین جسارتی نداده و نمیدهد و دیگران را نیز به حفظ کرامت خود دعوت می کند.
حبیب زاده
🔴 #تحلیل | پیامهای مثبت و منفی استعفای هوک به ایران
🔻 #برکناری برایان هوک رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا و احتمال بالای انتصاب الیوت آبرامز به جای او را نباید تنها به معنای شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران تفسیر نمود. این جابجایی جدید با توجه به سابقهای که آبرامز دارد و یک شخصیت توانمند در حوزههای اجرایی و عملیاتی محسوب میشود و روابط تنگاتنگی که با لابیهای صهیونیسم میتواند به معنای تشدید فشارهای سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران در ماههای پایانی دولت ترامپ باشد.
🔹باید توجه داشت برایان هوک پیش از آنکه یک مدیر اجرایی باشد یک متخصص و نخبه دانشگاهی است و در مباحث تئوریک آدم توانمندی است. برخلاف الیوت آبرامز که یک مدیر و سیاستمدار کارکشته در حوزه عملیات و اجراست.
🔹الیوت آبرامز که سابقهی کار در دولت ریگان و جرج بوش پدر را دارد و یکی از طراحان جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ به شمار می رود، جزو نئوکانهای رادیکال به شمار میرود که معتقدند فاصله استفاده از قدرت سخت و قدرت نرم به اندازه یک تار مو است.
🔹در تندروی و سیاستهای رادیکالی آبرامز سیاستمدار نئوکان همین بس که در نشریات چپ آمریکایی از او با عنوان جنایتکار جنگی و عامل نسلزدایی نام برده میشود. آبرامز برخلاف هوک، هم یک تئوریسین و استراتژیست حوزه سیاست خارجی است و هم یک فرد اجرایی است. او یکی از ۳ استراتژیستهای اصلی سیاست خارجی آنریکا از دوران ریگان بوده است که با انجمن حمایت از اسرائیل روابط تنگاتنگی دارد.
🔹آبرامز که متخصص حفظ امنیت اسرائیل نیز است، در حال حاضر مسئولیت پرونده ونزوئلا در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده دارد.
🔹بنابراین نگاه صرفاً یکسویه و سطحی به استعفای هوک نمیتواند به یک نتیجه واقعبینانه منتهی شود، بسا اینکه نباید به عنوان مبنای تصمیمسازی هم قرار داد. در کنار تمام تفاسیر موجود، باید این جابجایی مهم در وزارت خارجه آمریکا را به عنوان یک سیگنال مهم دیگر هم تفسیر کرد که حکایت از این دارد که آمریکا به سمت تنش حداکثری با ایران در ماههای منتهی به انتخابات ۲۰۲۰ در حال حرکت است.
🖌 #حمید_خوش_آیند
✳«دخالت در انتخابات؛ اتهام جدیدآمریکا علیه ایران، روسیه، چین»
طی روزهای اخیر مقامات رسمی ایالات متحده از جمله ترامپ، اوبرایان (مشاور امنیت ملی)، نگرانی های خودشان را درخصوص دخالت سه کشور روسیه، چین و ایران در انتخابات آینده آمریکا مطرح کرده و با ابزار رسانه ای خود در آن دمیده اند.
در این خصوص باید گفت که دولت آمریکا طی ماه های اخیر درحال تدارک جنگ روانی گسترده ای علیه سه کشور مذبور است که استراتژی حاضر با پشتیبانی قدرت رسانه ای، درپی دستیابی به دو هدف در عرصه سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده است. در ساحت داخلی باید گفت که هدف ترامپ از این عملیات روانی، خوراک دهی به رسانه های داخلی جهت منحرف ساختن اذهان رأی دهندگان و پوشش ناکارآمدی های دولتش است تا با فرار از مسئولیت، دلیل بروز مشکلات را بر دوش دیگری بیافکند. در عرصه سیاست خارجی نیز باید اشاره داشت که آمریکا با این استراتژی به دنبال افزایش فشارهای روانی علیه چین، روسیه و ایران است تا از این طریق بتواند با به انزوا کشاندن این سه کشور در عرصه بین المللی، به قدرت چانه زنی بالاتری در تنش موجود با آن ها برسد.
✍️سید مصطفی موسوی
#✳بی.دولت.سازی.لبنان
🌎 دولت لبنان
انفجار در بندر بیروت ، انفجار در سپهر سیاسی لبنان را نیز رقم زد.
استعفای وزرا و در نهایت نخست وزیری لبنان نشان از اهمیت سیاسی این حادثه دارد. مساله مهم در این جاست که جریان های سیاسی در لبنان به خصوص طیف حریری از این حادثه در جهت مقصر نشان دادن دولت کنونی لبنان و تلاش برای مطرح کردن دوباره خودشان استفاده می کنند. باید توجه داشت که استعفا و سقوط دولت در بسیاری از موارد باعث وخامت سیاسی و اقتصادی آن کشور می شود و گره ی از مشکلات را باز نمی کند. امروز اگر شاهد این موج های استعفا در لبنان هستیم ریشه اش در شکنندگی دولت و نظام سیاسی در لبنان است که چاره کار در استعفا و برکناری دیده می شود. در حالی که دولت و حاکمیت باید در یک چنین شرایط حساس در صحنه حضور داشته و یاری رسان مردم رنجدیده باشند.
✍حزین
✳بورس تبدیل به یک انبار #نیترات_آمونیوم شده و هر لحظه امکان انفجار دارد. انقلابی و غیر انقلابی هم ندارد؛ هر کس سهام دارد دنبال رشد شاخص است و هر تصمیمی که مانع آن بشود را نقد میکند؛ این خیلی خطرناک است. اما واقعیت آنست که این بورس نسبتی با تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد! #دارا_دوم
✍️محمدامین رعیا
🔴بیداری ملت
♦️واکنش مرکز پژوهشهای مجلس به سخنان فتاح
🔹سال ۹۶ مقرر شد ساختمان قدین مجلس در اختیار مجمع تشخیص مصلحت قرار گیرد و با دستور رهبری ساختمان مجمع در نیاوران در اختیار مرکز پژوهشها قرار گرفت.
🔹بنیاد مستضعفان در اسفند ۹۸ نامهای فرستاد که در آن به مجوز بهرهبرداری رایگان مرکز از ساختمان نیاوران تا اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره شده است. طرح نادرست این موضوع در رسانه ملی تعجب برانگیز بود.
✳جزییات طرح جدید سهمیهبندی بنزین سرانه خانوار
امیرآبادی نماینده قم و عضو هیئت رئیسه مجلس:
🔹براساس طرح "سهمیهبندی بنزین سرانه خانوار"، ماهانه به هر فرد 30 لیتر بنزین سهمیهای پرداخت خواهد شد که به کارت سرپرست خانوار واریز میشود.
🔹سرپرست فرصت دارد تا پایان ماه آن را مصرف کند و اگر مقداری از آن باقی ماند زمانی -که دولت میخواهد کارت سرپرست را مجدد شارژ کند- موظف است کل باقی مانده آن را براساس قیمت 90 درصد فوب خلیج فارس خریداری و به حساب سرپرست واریز کند
🔹در این طرح قیمت سی.ان.جی و گازوئیل گران نخواهد شد
🔹اگر نفت گران شود و قیمت فوب افزایش پیدا کند کسی که مصرف بنزین کمتری دارد پول بیشتری دریافت خواهد کرد.
🔹طرح جدید سهمیه بندی بنزین به نفع دهکهای پایین جامعه است
🔴 ادعای سنتکام‼️
🔺 سنتکام (فرماندهی ستاد مرکزی نیروهای تروریست آمریکا) با انتشار این ویدیو مدعی شد ایران یک کشتی به نام «ویلا» را در «آبهای بینالمللی» تحت کنترل خود در آورده است.
🔹خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» در خصوص این ادعا گزارش کرد، در این کلیپ ویدئویی منتشر شده، نیروهای ویژهای به سرعت از یک بالگردی به سمت کشتی «ام وی ویلا» (MV Wila) پایین میآیند.
🔹این فرماندهی تروریستی همچنین مدعی است که آخرین جایگاه کشتی مذکور در امتداد ساحل شرقی امارات عربی متحده در نزدیکی شهر «خورفکان» شارجه امارات بوده است. علیرغم ادعاهای فرماندهی سنتکام برخی منابع خبری گزارش کردند که کشتی مذکور در حال جاسوسی در تنگه هرمز بوده است.
🔹ستاد فرماندهی تروریستی مرکزی آمریکا (سنتکام) همچنین مدعی است که دو قایق و یک بالگرد ایران از نوع «پادشاه دریا» (sea-king) در این عملیات مشارکت داشتهاند.
🔹 خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی که نخواسته نامش فاش نشود! مدعی شد که نیروی دریایی ایران به مدت پنج ساعت، روز گذشته (چهارشنبه) کشتی ام وی ویلا را تحت کنترل درآورد و سپس آن را آزاد کرد.
🖌 #سرخط: فعلاً میبایست منتظر واکنش رسمی جمهوری اسلامی ایران ماند و از هرگونه گمانه زنی در این خصوص خودداری کرد
♦️توافق ننگین امارات و رژیم صهیونیستی بر سر عادیسازی روابط
🔹 به نقل از «العربیه»: در پی تلاشهای بیوقفه «دونالد ترامپ» برای تسهیل روند عادیسازی روابط بین امارات و رژیم صهیونیستی، ۲ طرف طی توافقنامهای بر سر عادیسازی کامل روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند.
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹️رویترز: اسرائیل و امارات با وساطت امارات به توافقی برای عادیسازی روابط رسیدند.
🔹️معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه: توافق دولت و مجلس برای عدم ارائه لایحه اصلاح ساختار اقتصادی تکذیب شد
🔹«دیوید هیل» معاون وزیر خارجه آمریکا: افبیآی در تحقیقات انفجار بیروت مشارکت میکند
🔹️ترامپ: اگر در انتخابات پیروز شوم ظرف ۳۰ روز با ایران توافق خواهم کرد. آنها به توافق نیاز دارند.
🔹️نتانیاهو عادی سازی روابط با امارات را روز تاریخی خواند
🔻انتقام خون حاج قاسم گرفته خواهد شد
🔹فرمانده کل سپاه: دشمنان با شهادت حاج قاسم منبعی دائمی از تولید خطر و انتقام را برای خود ایجاد کردند.
🔹سرانجام این انتقام دیر یا زود گرفته خواهد شد و به طور قطع سخت هم خواهد بود.
✳ترامپ رسما «معامله قرن» را کنار گذاشت
🔹️رئیس جمهور آمریکا طرحی که جرد کوشنر، دامادش در ژانویه رونمایی کرد و قرار بود طبق آن کرانه باختری توسط اسرائیل اشغال شود را کنار گذاشت و در عوض از ایجاد روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و امارات حمایت کرد.
🔹️این حرکت ترامپ به گفته کارشناسان یک پیروزی قبل از انتخابات نوامبر برای ترامپ به شمار میآید.
⭕️الیوت آبرامز؛ بازیگر سوخته علیه ایران
🔹درحالیکه دونالد ترامپ مستاصل شده و پروژه فشارحداکثری اش بعد از گذشت بیش از 2 سال علیه ایران به نتیجه دلخواه نرسیده، یک مهره سوخته و شکست خورده را جایگزین برایان هوک کرده است. «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا که تلاش هایش از کودتا و حمایت رئیس جمهور خودخوانده خوان گوایدو، حملات سایبری و اغتشاشات گسترده و تحریم بی نتیجه ماند و دولت مادورو سرجای خود ماند، حالا این فرد شکست خورده رئیس گروه ویژه اقدام علیه ایران شده است.
🔹الیوت آبرامز یک نئوکان تندرو حامی رژیم های نظامی و راست گرا در آمریکای لاتین و از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی است. آبرامز در دوره ریاست جمهوری ریگان دستیار وزیر امور خارجه در حوزه حقوق بشر و دستیار وزیر خارجه در امور کشورهای قاره آمریکا بود. آبرامز در ماجرای مک فارلین جزو تیم پنهانی مذاکره کننده آمریکایی بود که با بعضی مقامات ایرانی مذاکره کرد. که پس از رسوایی ماجرای ایران_کنترا به دلیل گمراه کردن کنگره آمریکا در آن ماجرا در دادگاه محکوم شد که البته پس از چندی توسط جرج بوش پدر بخشیده شد.
🔹الیوت آبرامز از چهره های بدنام و امنیتی آمریکاست که سوابق سیاهی چون حمایت از کودتای نظامی در گوآتمالا، حمایت از قتل 500 نفر از مردم غیرنظامی السالوادور، حمایت از حمله رژیم صهیونیستی به راکتور سوریه، حامی و طراح حمله به عراق در سال2003، حمایت از کودتا علیه هوگو چاوز، حمایت از شورشی های نیکاراگوئه را در پرونده خود دارد.
🔹رسانه آمریکایی «لوبلاگ» از ارتباط آبرامز با خاندان پهلوی بویژه شخص رضا پهلوی، گزارش داده و مینویسد: «آبرامز فردی است که به گواهی خود سلطنت طلبان در جلسات و سخنرانیهای رضا پهلوی حاضر میشود. آبرامز روی جریانی حساب کرده که لیدرش از سیا پول و از اسرائیل مشورت میگیرد و مشکلی با بمباران اتمی ایران ندارد، با همه اینها امیدوار است که مردم ایران را به خود جذب کند و رضا پهلوی و تشکیلاتش به آبرامز تکیه کرده؛ کسی که به «مهندس جنگ عراق» معروف است و برایش اشغال خونبار کشورها مایه افتخار است.»
🔹اکنون آبرامز مشهور به سیاست های خشن و سرکوبگرایانه که در آخرین سابقه اش در ونزوئلا شورش و اغتشاشات، کودتا و حمایت از دولت غیرقانونی گوایدو از خود به جای گذاشته اما ناکام و شکست خورده بوده است در جایگاه مدیریت گروه ویژه اقدام علیه ایران قرار گرفته است تا با حمایت مایک پمپئو شاهد تقویت نگاه رادیکال و سخت در وزارت خارجه آمریکا باشیم.
🔹هرچند این تغییر خود گواهی بر شکست سیاست فشارحداکثری آمریکا علیه ایران و بطور خاص فشارهای اقتصادی و تحریم ها است، اما باتوجه شخصیت افراطی آبرامز و کارنامه سیاه او در نقاط مختلف جهان احتمالا ضمن حفظ فشار تحریم ها، باید شاهد افزایش اقدامات اطلاعاتی، امنیتی آمریکا علیه ایران باشیم.
🔹حضور آبرامز می تواند باعث تقویت نگاه های براندازانه و تغییر رژیم در وزارت خارجه آمریکا باشد و فرض پروژه های هرج و مرج، آشوب و حمایت از عملیات های خشن در ایران و عملیات هایی علیه بازوهای منطقه ای دور از ذهن نیست. آنچنان که چندماهی است فعالیت های امنیتی و خرابکارانه آمریکایی ها در ایران و منطقه تشدید شده است. همچنین باتوجه به روابط نزدیک آبرامز با سلطنت طلبان، تقویت تشکیلات ضدایرانی سلطنت طلبان نیز بیش از پیش در دستور کار آمریکا قرارخواهد گرفت.
🔹چندماه تا برگزاری انتخابات 2020 آمریکا باقی نمانده و ترامپ درگیر مشکلات داخلی شده است، اجماع علیه ایران در شورای امنیت در ماجرای تمدید تحریم تسلیحاتی توسط چین و روسیه با شکست مواجه شده، ایران در مسیر روابط راهبردی بلند مدت با چین و روسیه قرار گرفته، با ارسال نفتکش به ونزوئلا دیوار تحریم را شکسته و بازدارندگی نظامی را به بالاترین سطح رسانده، حالا باید تماشا کرد که چگونه الیوت آبرامز این مهره سوخته و شکست خورده در برابر ایران مانند اسلاف خود با حقارت و شکست روبرو می شود.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
💢حجاریان:نیازمند برجام موشکی و اصلاحات ساختاری در داخل هستیم
🔹🔸«سعید حجاریان» فعال سیاسی اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه 88 در یادداشتی در روزنامه شرق با عنوان «خشمگین از امپریالیسم، ترسان از انقلاب» نوشت: «در سالهای گذشته، از سر تغافل یا شاید خوشبینی از ارتباط تنگاتنگ سیاست خارجی و سیاست داخلی چشمپوشی میشد و گمان میرفت میتوان یکی را بدون دیگری مدیریت کرد و سامان داد؛ اما مدتی است این دو فاکتور بهشدت به یکدیگر پیوند خوردهاند تا حدی که میشود ادعا کرد هر پروژه اصلاحجویانهای باید توأمان از سیاست داخلی و خارجی سخن بگوید...واقعیت آن است که سیاست خارجی ما، الگویی مشابه سیاست داخلیمان دارد. نتیجه آنکه میبینیم چه در خارج و چه در داخل با نوعی تعلیق مواجه هستیم».
♦️حجاریان در ادامه نوشت: «در بررسی ربط و نسبت سیاست داخلی و خارجی با چهار متغیر تأثیرگذار مواجه هستیم؛ «داخل»، «خارج»، «مذاکره» و «جنگ» ...در این شرایط بهگمان من باید بهطور عاجل و در دو جبهه مذاکراتی صورت بگیرد. در الگوی مذاکره با خارج، ابتدا باید پذیرفت بر نفس مذاکره ایرادی مترتب نیست چه با جمهوریخواهان چه با دموکراتها، چه بیواسطه و چه باواسطه. مهم آن است که مذاکره شفاف باشد، پیششرطی از جانب غرب پذیرفته نشود و منافع ملی هم کاملا لحاظ شود».
♦️این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «از تقاطع دو متغیر «خارج» و «مذاکره»...مقرر است میان دولتهای خارجی و نظام مذاکراتی صورت بگیرد که اولا در رفتار نظام تغییراتی ایجاد شود و ثانیا بر سر مسائلی از جمله فعالیتهای منطقهای، موشکی و اتمی توافقاتی حاصل شود».
♦️حجاریان در ادامه تصریح کرد: «در داخل نیز باید جمعی از اصلاحطلبان متشکل از کارشناسان اجرائی، سیاستمداران حرفهای و نخبگان آکادمیک مذاکره را در دستور کار قرار دهند و با بیانی منطقی و مبتنی بر دادههای کارشناسی مسائل را موشکافی کنند و راهبردهایی را برای اصلاح ذهینت تصمیمسازان و سپس بهبود وضعیت پیشنهاد دهند. جنس این فعالیت از سنخ نامههای سرگشاده نخواهد بود اما ضرورت دارد با دقت و صراحت به قلب ماجرا وارد شد. بهعنوان مثال این جمع یک موضوع عاجل و استراتژیک را بررسی خواهد کرد، آسیبها و ضعفهایش را استخراج میکند و بسته خروج از بنبست را ارائه میدهد. اگر پذیرفته شد، گامی به سود کشور برداشته شده است و اگر نشد، لااقل میتوان فشارهای اخلاقی مبنی بر عدم اجرای مسئولیت ملی را از دوش اصلاحطلبان برداشت... بخشی در داخل معتقد است که نباید از سطح اصلاحات نمایشی فراتر رفت. غافل از آنکه چنانکه گفته شد، زمان به ضرر کشور در حال سپریشدن است و چنانچه اصلاحات ساختاری کلید نخورد، شاید خیلی زود دیر شود! ».
✍ پینوشت:
♦️طیف تندرو اصلاح طلب به شدت تمایل دارد که به عنوان «یار داخلی آمریکا» به ایفای نقش پرداخته و نقشه های ضدایرانی آمریکا را به نتیجه برساند. مقامات آمریکایی(هم اوباما و هم ترامپ) بارها تاکید کردند که شرط رفع تحریم ها، پایبندی ایران به «روح برجام» است. در ادامه نیز به صراحت اعلام کردند که منظور از روح برجام «تغییر اساسی رفتار ایران در داخل و خارج» است.
♦️حجاریان پیش از این دقیقا با بازی در پازل آمریکا تاکید کرد که «هدف از برجام، نرمال سازی(رفتار ایران) در داخل و خارج بود» . اساسا برای طرف غربی(آمریکا و تروئیکای اروپا) و طیف تندروی اصلاح طلب، رفع تحریم ها و همچنین گشایش اقتصادی برای مردم ایران، به هیچ عنوان اهمیت و موضوعیت ندارد. فصل مشترک خواسته طرف غربی و طیف تندرو اصلاح طلب، وادارکردن ایران به امتیازدهی یکطرفه و خالی شدن دست ایران از تمامی توانمندی های اساسی و دست کشیدن از تمامی اصول و آرمان ها در داخل و خارج است. به عبارت دیگر، هدف مشترک این دو، استحاله جمهوری اسلامی ایران و تغییر باطن و سیرت، با حفظ صورت و ظاهر آن و تبدیل شدن ایران به لقمه ای راحت الحلقوم برای کشورهای غارتگر و سلطه گر غربی است.
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹️روسیه: تولید واکسن کرونا با قیمت مناسب از ماه نوامبر آغاز میشود
🔹️ترامپ: توافق امارات و اسرائیل دستاورد تیم من است
🔹️برایان هوک میگوید ظرف ۱ تا ۲ هفته دیگر از سمتش به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران کنار میرود و الیوت آبرامز جانشین او میشود.
🔹️۱۳۰ هزار افغانستانی از مرز دوغارون به کشور خود بازگشتند
🔹️معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری از انتقال ۱۳ محکوم ایرانی از کویت به ایران خبر داد
🔹️ظریف وارد بیروت شد
🔹️نتانیاهو: طرح الحاق کرانه باختری به تأخیر افتاده و لغو نشده است.
🔴 آغاز رای گیری شورای امنیت
🔺جلسه رای گیری شورای امنیت برای اعلام نظر اعضا درباره پیشنویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران آغاز شد.
🔺 این رای گیری به شکل مجازی برگزار میشود و ١۵ عضو سازمان ملل قرار است رای خود را درباره پیش نویس قطعنامه چهار بندی آمریکا اعلام کنند.
🔺 مهلت این رأیگیری تا ساعت ۱۷:۳۰ عصر جمعه به وقت محلی است. نتیجه این رأیگیری اندکی بعد در یک جلسه شورا اعلام خواهد شد.