✅ طرح های اولویت دار در دستور کار مجلس شورای اسلامی
مجلس شورای اسلامی طرح های اولویت دار را در دستور کار خود قرار داده است.
این طرح ها از سوی کارگروه تحول مجلس، کمیسیون ها و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی دنبال می شود
💠از جمله این طرح ها :
⬅️طرح اصلاح ساختار بودجه
⬅️لایحه مشارکت عمومی و خصوصی برای طرحهای عمران
⬅️طرح ساماندهی حقوق و دستمزد
⬅️لایحه مدیریت تعارض منافع
⬅️مالیات بر درآمد افراد
⬅️طرح ساماندهی سیاست های حمایتی
⬅️طرح سهمیه بندی بنزین برای خانوارها
⬅️ طرح اصلاح قانون الگوی مصرف انرژی
⬅️طرح جمعیت و تعالی خانواده
⬅️طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی
⬅️طرح بانکداری اسلامی
⬅️طرح جهش تولید دانش بنیانها
⬅️طرح تولید مسکن
⬅️طرح ساماندهی بازارخودرو
⬅️طرح اصلاح قانون مناطق آزاد
⬅️طرح بازنگری قانون صادرات و واردات مصوب سال 1382
⬅️طرح اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا
✳انتخابات آمریکا پُرحادثه خواهد شد
🔹احتمالا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به لحاظ حقوقی، سیاسی و اجتماعی پُرحادثه ترین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده خواهد شد.
🔹بر اساس قوانین فدرال باید تا تاریخ ۸ دسامبر (۱۸ آبان) نتیجه انتخابات در همه ایالات به "دفتر بایگانی ایالات متحده" ارسال شود و در روز ۱۴ دسامبر (۲۴ آبان) اّلکتورها (انتخاب کنندهها) رای خود را به نامزد مورد نظر بدهند. اما این احتمال وجود دارد که به دلیل انتخابات پستی، نتیجه در برخی ایالتها به موقع به نشست الکتورها نرسد. در این شرایط به نظر میرسد جنگ حقوقی در آمریکا آغاز خواهد شد. طبق ماده ۲ قانون اساسی آمریکا، مجالس محلی حق دارند که الکتورها را تعیین کنند. وضعیت مورد اشاره نقش مجالس پنج ایالت خاکستری موسوم به صحنه نبرد (پنسیلوانیا، فلوریدا، ویسکانسین، میشیگان و کارولینای شمالی) که گرایش جمهوریخواهانه دارند را تعیین کننده میسازد. اگر چنین اقدامی صورت بگیرد کار تمام نخواهد شد و کنگره جدید که در ۶ ژانویه تشکیل میشود ( ۲ ماه بعد از انتخابات) باید انتخاب مجالس ایالتی را تایید کند. در آن صورت باید دید دو مجلس کنگره (سنا و نمایندگان) در کنترل کدام حزب قرار میگیرد. اگر دو مجلس با یکدیگر به توافق برسند، در آن صورت اَلکتورهای منتخب مجالس ایالتی، رئیس جمهور را تعیین خواهند کرد که طبیعی است باید ترامپ را رئیس جمهور آینده آمریکا دانست. چنانچه نمایندگان در کنگره به توافق نرسند؛ طبق یک قانون ۱۳۰ ساله (مصوب سال ۱۸۸۷)، فرمانداران ایالتها این قدرت را خواهند داشت که الکتورها را تعیین کنند. در آن صورت ۴ فرماندار از ۵ ایالت صحنه نبرد، دموکرات هستند و به این ترتیب به احتمال قوی بایدن رئیس جمهور بعدی آمریکا خواهد بود.
🔹با این شرایط آیا ترامپ حاضر میشود نظاره کننده رقابت در جنگ حقوقی باشد؟ یا اینکه قبل از آغاز جنگ حقوقی، جنگ سیاسی و اجتماعی را با اعلام پیروزی زود هنگام شروع خواهد کرد.
✍رضاسراج
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 علت افول آمریکا چیست؟!
فواد ایزدی تحلیلگر مسائل آمریکا، درباره علت افول آمریکا در جهان میگوید.
#ایالات_متحده_سابق
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴چند ملاحظه راهبردی؛
گنبد سایبری اسرائیل هم پاره شد
۱- حمله سایبری بی سابقه، اسرائیل را به قطع سراسری برق و خاموشی مطلق کشاند. اهمیت مضاعف این حمله به زیر ساخت های رژیم صهیونیستی، در این است که نه نقطه ای و محدود، بلکه سراسری، یک پارچه و همزمان بوده است.
۲- این حمله احتمالا هنوز دست گرمی و تمرین یا در مقیاس پیش لرزه بوده و حملات بعدی می تواند شدت و قدرت تخریبی بالاتری داشته باشد. تصورش را بکنید نوبت بعدی تاسیسات اتمی دیمونا یا فرودگاه ها و مراکز امنیتی- نظامی و اقتصادی در تل آویو و حیفا، هدف حملات راز آلودی قرار بگیرد که حتی نتوانند درباره اش حرف بزنند.
۳- به نظر می رسد سران رژیم صهیونیستی، روزهای تاریک تری در پیش داشته باشند که حتی تصورش را هم نمی کردند. شوک اخیر را اضافه کنید به آشوبهای چند ماه اخیر، و چند بار انحلال دولت و انتخابات زودرس که به جای ثبات، بی ثباتی را بیشتر کرده. ضربات امنیتی- اقتصادی آزار دهنده می تواند مانند چاشنی بمب عمل کند.
۴- کسی از ایدی کوهنِ (فرمانده لافزن صهیونیست ها برای عملیات روانی در فضای مجازی) خبر دارد که زنده است یا مرده؟ چرا او ناتوان از نوشتن چند خط تحلیل درباره نابودی بخش دیگری از قدرت بازدارندگی اسرائیل است؟!
۵- قطعا اگر اهمیت بازدارندگی سایبری صهیونیست ها در برابر نفوذ و ضربات ویرانگر، مهم تر از بازدارندگی سپر موشکی موسوم به "گنبد آهنین"نباشد -که بارها با موشک های مقاومت پاره شد-، به همان اندازه مهم و حیاتی است.
۶- صهیونیست ها قبلا مدعی بودند جزو چند قدرت سایبری بزرگ دنیا هستند اما اکنون کسی چنین لافی را از آنها نمی پذیرد؛ بلکه اهل فن شهادت می دهند حریفانی که بتواند چنان ضربه سایبری یی را با وارد کنند، دست برتر را پیدا کرده اند.
۷-دو کُد را باید در تحلیل ها لحاظ کرد. اولی سخنان آبانماه 94 «هرتسل هالوی» (فرمانده رکن اطلاعات در ستاد کل ارتش اسرائیل) که خطاب به مدیران مجموعه خود گفت:
«از ابتدای انقلاب 1979، ما 3 برابر رشد علمی داشتهایم اما رشد ایران 20 برابر شده. آنها به برتری فنی نزدیک میشوند. جنگ واقعی در آینده نیست؛ همین حالا جریان دارد. برداشته شدن فاصله 30 سال پیش، برای ما بسیار پرهزینه خواهد بود. جنگ امروز، جنگ ذهنهاست و تبلیغات طرف مقابل میتواند روحیه اسرائیلیها را درهم بشکند».
۸- و دومی، اظهارات تیر ماه 1394 یوزی رابین (مدیر سابق برنامه موشکی اسرائیل) تیر ماه 1394 در جمع فعالان نیروی هوایی آمریکا:
-ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح 110 راساختند و به عنوان یک مهندس میگویم بخوبی کار کردهاند. با افزایش دقت این موشک، آنها حالا می توانند یک بلوک شهری را نابود کنند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است.
-آنها میتوانند با موشکهای 2000 کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند... موشک سومار هم دستاورد بزرگی است. من به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
۹- ایران چند ماه قبل با موفقیت توانست ماهواره نظامی نور را در مدار قرار دهد که هر 90 دقیقه یک بار از فراز اسرائیل عبور میکند.
"محمد ایمانی"
💠برکناری روحانی
⁉️سوال: چرا رهبر معظم انقلاب با این که میدانند آقای روحانی دارد به مرد ظلم میکند عذرش را نمیخواهند؟
⁉️ آیا رهبری انقلاب از گرانی خانهها و معیشت مردم خبر دارد؟
⁉️ اگر خبر دارد چرا کاری نمیکند؟
⁉️دلیل سکوت رهبری در برابر این همه فشاری که به مردم تحمیل میشود چیست؟
⬅️ جواب: در پاسخ به این سوال به اختصار باید به چند نکته توجه کرد:
قطعا رهبری از مشکلات اقتصادی و معضلات زندگی مردم مطلع است. سطح زندگی خود ایشان هم ساده و همراه با عموم مردم است و عملا مشکلات را درک میکنند.
رهبری سکوت نکردهاند. رهبری بارها و بارها برای رسیدگی به معیشت مردم به مسئولان تذکر دادهاند. جلسات متعدد و فراوان برگزار کردهاند. از نهادهای دیگر حکومت برای کمک به دولت در حل مشکلات اقتصادی کمک گرفتهاند. سپاه و قوه قضائیه و نهادهای زیر نظر رهبری و ... برای این ماموریت به میدان آوردهاند.
کارهای رهبری فقط در حد سخن گفتن و تذکر دادن نیست. ایشان در عمل با پیگیریهای متعدد و فشارهای غیر علنی سعی میکنند که دولت در انجام وظایف خود کوشا و در خدمت به مردم و کاهش فشارها و کمکردن مشکلات اقتصادی فعال باشد. اما قرار نیست همهی اقدامات رهبری در این باره علنی شود.
وظیفهی دیگر رهبری تعیین سیاستهای کلی برای برون رفت از مشکلات کلان است که برای این کار راه را تعیین و سیاست را هم ابلاغ کردهاند. بارها و بارها هم برای عمل به این راه و سیاست توصیه کردهاند. راه مورد نظر توجه به داخل و سیاستهای اقتصاد مقاومتی و رونق تولید و جهش تولید و حمایت از تولید داخلی و... است که اگر عمل میشد بسیاری از مشکلات کنونی وجود نداشت. البته مساله اجرای سیاستها مساله دیگری است و رهبری مجری نیستند.
دولت آقای روحانی هم مثل سایر دولتهای قبلی منتخب مردم است. برای 4 سال دوم هم مثل 4 سال اول رای گرفته است و برکناری آن به این سادگی نیست.
این تصور که رهبری عذر آقای روحانی را بخواهد و آقای روحانی به راحتی کنار برود خیلی ساده انگارانه است. آقای روحانی از قدرت کنار نمیرود. حتی اگر 10 درصد و کمتر هم محبوبیت داشته باشد، باز هم تلاش برای کنار زدن او باعث بحران در کشور میشود. حتی به صورت فرضی هم اگر در نظر بگیریم، اگر روحانی را بخواهند کنار بزنند او حرکتهای ضد نظام را شروع میکند و آن وقت همهی ضد انقلاب و مخالفان داخلی و خارجی از او حمایت خواهند کرد. در آن صورت هم مشکلات اقتصادی و معیشتی حل نمیشود و باقی میماند و هم آرامش و امنیت کشور کاملا از بین میرود.
به نظر میرسد که از نظر رهبری راه درست رفتار با دولت این است که این دولت با فرودی آرام و بدون تنش به پایان برسد. تا آن زمان هم باید به دولت فشار آورد که تا میتواند کار کند و از فشار اقتصادی موجود بر دوش مردم بکاهد.
نباید برخی تصور کنند که برکناری روحانی مانند برکناری بنیصدر است. البته بنیصدر هم که برکنار شد به راحتی کنار نرفت. کشور در ماههای پایانی دولت بنیصدر دچار بحران شد و برکناری بنیصدر با جنگ داخلی و ترورهای فراوان و ... همراه شد و تا قریب به 5 ماه کشور دچار بحرانهایی شد که در نهایت معلوم شد حرف امام رحمت الله علیه درست بود که قریب به این مضمون فرمودند من میخواستم دولت بنیصدر تا آخر زمان قانونی آن باقی بماند. یعنی امام حتی در مورد بنیصدر هم نمیخواست که با کنار زدن زودهنگام او کشور دچار بحران و جنگ داخلی شود
✳#تحلیل اوضاع ایران و آمریکا از منظر فرمانده جنگی چین باستان
🔸کتاب ''هنر جنگ'' اثر سان تزو از فرماندهان و استراتژیست های جنگی چین باستان است، این کتاب را قدیمی ترین رساله دنیا در مورد جنگ میدانند.
سان تزو یک جمله معرفی دارد که میگوید:''وقتی دشمن را محاصره کردید یک پل طلایی برای بازگشت او باقی بگذارید.''
در تشریح این جمله باید به دو نکته توجه کرد:
۱) اگر راهی برای عقب نشینی دشمن وجود داشته و شما آن را ببندید، نیروهای محاصره شده و مستأصل تا پای جان می جنگند. اینطور یک برد کم هزینه برای شما تبدیل به یک پیروزی پرهزینه خواهد شد و پیروزی پرهزینه هم گاهی کم از شکست ندارد. بنابراین بازگذاشتن راه فرار برای دشمن به مطلوب ترین نتیجه یعنی پیروزی کم هزینه می انجامد.
۲) از طرفی شما میتوانید در مسیر فرار دشمن از محاصره برای او کمین بگذارید و بیشتر به او صدمه بزنید چرا که در آن وضعیت دشمن ذهنیت مبارزه را ندارد و آسیب پذیرتر است.
🔻حال ایران باوجود فشار حداکثری در محاصره اقتصادی قرار دارد، طبق آنچه گفته شد ایران یا آنقدر پیروزی را برای آمریکا پرهزینه میکند که دست کمی از شکست برایش نخواهد داشت یا برای خودش راهی باز میکند، چرا که ایران میداند راه و پل برای فرار از این محاصره وجود دارد.
از طرفی دیگر باید آگاه باشیم که، تفاوت انتخاب ترامپ یا بایدن برای ایران، تفاوت بین محاصره کامل ایران توسط ترامپ یا گذاشتن راه فرار پر از کمین توسط بایدن (همانند اوباما) است.
💢انتخابات آمریکایی؛ انتظارات ایرانی!
🔻 اینکه همه نظامهای سیاسی تحت تأثیر رخدادهای بینالمللی قرار میگیرند، طبیعی است. اینکه حکومتها در مقابله با رخدادهای خارج از مرزهای خود به واکنش و اتخاذ سیاستهایی روی میآورند نیز امری بدیهی است. بالطبع جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما درباره رابطه جمهوری اسلامی و متغیرهای جهانی، وضعیت از جهتی دیگر متفاوت است. چراکه در ایران از سوی یک تفکر خاص، پیشرفت که اصالتاً امری درونزاست، متوقف بر تحولات خارجی شده است. این روزها که در آستانه انتخابات آمریکا قرار گرفتهایم به طرز بیسابقه و غیرمعمول، جمع زیادی منتظرند تا بلکه نتیجه انتخابات آمریکا مشکلات اقتصادی کشور را رفع نماید!
🌀نکات تحلیلی: جدای از اینکه انعکاس این موضوع تا چه اندازه در رسانههای کشور پوشش داده میشود، اما واقعیت آن است که هیچگاه به اندازه وضعیت کنونی برای کف جامعه مسائل مربوط به انتخابات آمریکا حائز اهمیت نبوده است. سخن این نیست که حاکمیت به قضایای خارجی توجه نکند یا اینکه آن پدیدها برای مسئولین حکومت و جامعه اهمیتی نداشته باشد، نکته اساسی آن است که تحت تأثیر فضاسازی رسانهها و با پررنگ شدن نگاه مردم ایران به تحولات آمریکا برای حل مسائل داخلی، فضای جدیدی در جامعه ایرانی رخ خواهد داد که به شکل یک موج پرقدرت و پرفشار، معادلات سیاست در ایران را تا انتخابات ۱۴۰۰ تحت تأثیر قرار میدهد. این وضعیت اولاً اقتصاد کشور را به گروگان خواهد گرفت، ثانیاً انتخابات ۱۴۰۰ ایران را در مسیری مبتنی بر احساسات و پیشفرضهای غیرواقعی قرار خواهد داد و درنهایت قدرت کنشگری بخش سیاسی کشور را برای طراحی سناریوهایی مبتنی بر منافع ملی از بین خواهد برد.
🔺نکته نهایی: راه علاج در شرایط فعلی چندان ساده نیست. تلقی ایجاد توسعه در ایران به خارج و حل مسائل از این طریق، عقبه فکری طولانی دارد. برخی ناکارآمدیها و سیاستها نیز دراینباره نقش تعیینکننده دارند. شاید اصلیترین عامل نیز همین باشد. بااینحال اما در کوتاهمدت باید کارهایی کرد. مثلاً در خصوص نحوه مواجهه با پیروزی احتمالی بایدن، بخش سیاسی کشور هیچگونه سیگنال غلطی نباید به طرف پیروز در انتخابات آمریکا منتقل کنند. از طرف دیگر رسانههای ایران و جامعه تحلیلگر کشور، ضرورت دارد فضای مطلوب و موردنیاز را برای افکار عمومی ترسیم کنند. در اینجا کم اثر کردن آثار سیاسی و روانی انتخابات آمریکا در بخشهای مختلف کشور مورد نظر است؛ اما مهمترین و راهبردیترین توصیه، طراحی و پیگیری ابتکارات بومی برای پیشرفت کشور و حل مسائل اقتصادی و معیشتی است.
✍️نویسنده : عزیز غضنفری
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
📣فوری/
🔴"حبیب فرجالله چعب" سرکرده گروهک جنایتکار و تروریستی الاحوازیه با تلاش سربازان گمنام امام زمان و دستگاه قضایی در خارج از کشور بازداشت و به کشور بازگردانده شد.
🔸 حامیان تروریستها همچنان در سرگیجه و حیرت هستند!
🇮🇷کانال اساتید انقلابی
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
⭕️ آشکار شدن اولین علائم تهدید 29 شهریور سردار سلامی در پنتاگون
✔️ افزایش معتبرسازی انتقام سخت تا خاک آمریکا
✍️بیست و نهم شهریور ماه بود که سردار سلامی طی سخنانی خطاب به مقامات آمریکا، تاکید کرد که انتقام شهادت سردار سلیمانی قطعی و جدی هست و هرکس در آن ماجرا نقش داشته، توسط ایران زده خواهد شد. برخی در آنزمان مهمترین پیام سخنرانی ۲۹ شهریور سردار سلامی را ارسال کدهای خاص به آمریکاییها درباره اشراف و توان سپاه در برابر قاتلین ارشد آمریکایی ترور شهید سلیمانی دانستند.
👈اینک بعد از گذشت چهل روز، برخی منابع آمریکایی منجمله «ان بی سی» اخباری را منتشر کردند که نشان می دهد که کمتر از ۴۸ ساعت بعد از تهدید سردار سلامی، یکی از ارشدترین مقام وزارت دفاع آمریکا پس از خروج از ساختمان پنتاگون مورد تعقیب امنیتی ایرانیان قرار گرفته و ابعاد این تعقیب امنیتی هنوز برای خود آمریکایی ها نیز مشخص نیست.
🔸گزارش «ان بی سی» میتواند در روایت کردن اصل ماجرای امنیتی اتفاق افتاده با دروغ و زمینه سازی برای عملیات تبلیغاتی علیه ایران در افکار عمومی و یا حتی برای ایجاد بازدارندگی روانی برای عدم تکرار چنین اتفاقی از طرف نیروهای امنیتی ایران باشد. با وجود همه احتمالات اما در گزارش «ان بی سی» چند اعتراف بسیار بزرگ وجود دارد که بسیار قابل تامل است.
1️⃣ بر اساس گزارش منتشر «ان بی سی»، پس از تهدید فرمانده کل سپاه، مقامات امنیتی، اجرایی و نظامی آمریکا بر اساس آخرین ارزیابی های که انجام دادند، باور جدی دارند که ایران پتانسیل اجرای این تهدید را اختیار دارد و کاملا باید با آن به عنوان یک گزینه بسیار معتبر برخورد کنند. همچنین بر اساس ارزیابی آمریکایی ها فهرست انتقام ایران، شامل مقاماتی است که مستقیما در ترور سردار سلیمانی نقش داشتهاند و فهرست در اختیار فرمانده سپاه، فهرست کامل و دقیقی است که توان تحقق آن نیز فرآهم شده است.
2️⃣ بر اساس گزارش منتشر شده «ان بی سی» و «دیلی میلی»، توان نیروهای امنیتی ایران در اجرایی کردن تهدید علیه قاتلین سردار سلیمانی تنها شامل کشورهای اطراف ایران، اروپا و کشورهای آمریکا لاتین، علیه نیروهای ارشد نظامی آمریکایی نیست و این تهدید در خاک آمریکا نیز قابل تحقق است. به تعبیری دیگر، مقامات نظامی و امنیتی ایران توانسته اند معتبرسازی تهدید انتقام سخت رهبر ایران از آمریکا را تا پایتحت این کشور پیش ببرند. درجه این اعتبار نیز به گونه ای است که برای همه مقامات ارشد آمریکا که در واشنگتن مستقر هستند و در ماجرای شهادت سردار سلیمانی نقش داشتند، جلسات توجیهی برای فرار از این تهدید بزرگ، برگزار شده است.
3️⃣ اما عمق اثرگذاری سخنرانی تهدیدآمیز ۲۹ شهریور سردار سلامی در میان مقامات ارشد نظامی و امنیتی آمریکا بسیار قابل توجه است. بر اساس گزارش منتشر شده رسانه های آمریکایی، سایه ترس و جدی گرفتن تهدیدات فرمانده کل سپاه، برای مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا به عنوان یکی از اصلی ترین چهره های متهم در ترور سردار قاسم سلیمانی، بگونه ای است که وی در سفر اخیر خود به خاورمیانه و شمال آفریقا به خصوص در سفر به بحرین و اسرائیل بیش از حد معمول مخفیانه بوده که نشان دهنده وجود یک نگرانی امنیتی است و خبرنگاران همراه حق پوشش این سفر را قبل از ترک بحرین و سرزمین های اشغالی فلسطین نداشتند؛ آنهم دو منطقه جغرافیایی که به ظاهر در اختیار و اشراف نیروهای نظامی و امنیتی آمریکا و شرکایشان قرار دارد.
مهدی جهان تیغی
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 تروریست الاحوازی بازداشت شده کیست؟
.
🔹این تصویر حبیب کعبی معروف به حبیب اسیود از عناصر سرکرده گروهک تروریستی حرکت الانفصال (جدایی طلبان اهواز) است که در ترکیه بازداشت و به تهران منتقل شده است.
.
🔹 گروهک جدایی طلب و تروریستی الاحوازی در دو دهه اخیر جنایات متعددی از جمله آشوب های ابتدای دهه ۸۰ و حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور ماه سال ۹۷ را در کارنامه سیاه خود دارد و دستهای عناصر آن به خون دهها شهروند بیگناه اهوازی آغشته است.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
هدایت شده از اخبار 🇮🇷 20:20
♦️پلیسی درمانده و آغشته به خون پس از درگیریهای خیابانی در فیلادلفیای آمریکا
✅کانال اخبار 20:30👇
http://eitaa.com/joinchat/1684144128C592f3e217d
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 مکرونی که داشت نقش منجی برای لبنان را بازی میکرد؛ به یکباره خداوند پرده از چهره ی شیطانیش گشود و پایش را از همه سرزمین های مسلمین برید. به همین راحتی...
‼️ اینجا وادی چهره های عیان است ، اینجا آخرالزمانی است که خداوند تدارک دیده است ...
#ابلیس_فرانسه
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
#تحلیل_اصلح
روزنامه شرق همان روزنامه ای که تیتر معروف امضای کری تضمین است را پس از برجام زده بود حالا به فکر آمدن بایدن افتاده و باز می خواهد با همان تکنیک نخ نمای پیش رای انتخابات 1400 را برای اصلاح طلبان زنده کند
قطعا رئیس جمهور آمریکا منتظر انتخابات ما خواهد بود اما نه برای حل مشکل بلکه یا برای امیدوار شدن به اصلاح طلبان برای دیگر دست آورد ها یا برای نا امید شدن از استحاله و نابودی قدرت های ایران.
قطعا توافق بعدی اصلاح طلبان در صورت اتفاق نه تنها ناجح نیست که به مراتب ذلت بارانه تر از برجام خواهد بود
غرب برای کدام ترس، گریبان می درد؟
✍️ چرا غربِ مدعی لیبرالیسم، نسبت به اسلام و پیامبر اعظم (ص) ستیزه جویی و هتاکی می کند؛ مگر نه این که ادعای غربِ مدرن، تحمل و تساهل و احترام به عقاید و اندیشه دیگران است؟
🔹پاسخ این سوال را عبدالکریم سروش داده است. او که خود به عنوان کارگزار ناتوی فرهنگی، مورد حمایت سیاسی غرب بوده و در فتنه 88 به عنوان عضو اتاق فکر جنبش سبز در لندن فعالیت می کرد، ۴ اسفند ۸۸ در دانشگاه دلفت هلند اذعان کرد:
💢«تز سكولارها واژگونه شده، به اين دليل كه وجود دين را در عمق زندگي ايرانيان و بازگشت دين را در مغرب زمين مي توانيم ببينيم. آنچه گمان مي رفت رو به احتضار مي رود يا مرده است، خوب يا بد، ظاهرا تجديد حيات كرده، برخاسته و برگشته و ديگران را به نگراني افكنده است.
💢سكولاريسم كه قرار بود نسبت به اديان بي طرف باشد، تبديل به سكولاريسم ستيزه گر شده؛ يعني با پاره اي از اديان، رسما درمي آويزد و مي ستيزد و وجود اجتماعي آنان را تحمل نمي كند. از اين قرار چيزي اتفاق افتاده كه در پيش بيني سكولارها نبوده.
💢تصور و تز قطعی سكولارها اين بود كه جهان به طرفی می رود كه دين در آن ضعيف و ضعيف تر خواهد شد. لذا غم دين را نبايد خورد... زماني هست كه شما معتقديد پشتوانه آزادي اديان، عبارت است از حقوق بشر؛
💢اما يك وقت هست كه شما معتقديد اين اعتقادات را نبايد مورد توجه قرار داد و با آنها نبايد درافتاد؛ چون چيزي نيستند؛ مردني اند و از ميان رفتنی اند. تز سكولاريسم مي گفت؛ چيزهايي كه رفتنی و محتوم به مُردن اند، آن قدر بها ندارند كه با آنها درآويزيم.
💢اما جهان جديد ظاهرا نشان داد كه نه؛ همين انديشه های دينی كه آنان خرافي و تاريخ مصرف گذشته می دانستند، به دلايل مختلف دوباره سر برآورده اند. لذا آزادی دينی، آن چنان كه تبليغ و به آن افتخار می شد، ديگر در دستور كار سكولارها نيست.»
🔹سروش همچنین ۱۱ مرداد ۸۶ در جمع گروهی از عناصر ضدانقلاب در دانشگاه پاريس گفت:
💢«رفته رفته سكولاريسم وارد دوره ستيزه گر و ميليتانت می شود، سكولاريسمي كه مدارا و ظرفيت و هاضمه قوي پيشين خود را از دست داده است. امروز پيش بيني ضعيف شدن تدريجي اديان، باطل از آب درآمده و شما در اين 20، 30 سال از جامعه شناسان بزرگ مي شنويد كه اديان در حال قوت گرفتن هستند.
💢سكولاريسم و ليبراليسم، هاضمه اش براي بلعيدن اديان ضعيف، قوي بود اما دين قوی و فربه را نمي تواند ببلعد و از گلويش پايين نمی رود و لذا ستيزه گر می شود. چرا دين دوباره جان گرفته؟ جامعه شناسان آمريكايی می گويند براي اي نكه بحران هويت و بحران معنويت پديد آمده است...
💢آمريكا حمله كرد به افغانستان و عراق. هر دو كشور در قانون اساسی تازه خود نوشتند ما بايد قوانين مان را از شرع بگيريم، چيزي كه در مخيله آمريكايی ها نمي گنجيد، يعنی سكولاريسم صدامي تبديل شده به آنتي سكولاريسم... متأسفانه سكولاريسم ستيزه گر، جنبه هويتی دين را غليظ تر می كند.
💢در كشورهاي اروپايی، حكومت ها در مواجهه با اقليت های دينی نيرومند، كم كم دارند مدارای خود را از دست مي دهند و بدل به سكولاريسم ستيزه گر می شود... آينده سكولاريسم و ليبراليسم به دليل قوت اديان، با يك سلسله چالش های جدي روبروست و به شكل فعلی باقی نخواهد ماند».
✅ مشیّت الهی بر این است که آیین پیامبر رحمت (ص) عالمگیر شود؛ حتی اگر مستکبران، طاقت از کف بدهند و یقه بدرند. لیبرالیسم با ادعای تساهل، دلربایی می کرد اما حالا پرخاشگر و ستیزه جو شده. این یعنی شلیک به اعتبار و اقتدار خویش. ضمنا به بیان شریف امیر مومنان (ع) "مَنْ صَارَعَ الْحَقَّ، صَرَعَهُ. هر كس با حقّ در آویخت، حقّ او را به خاک افكند".
محمد ایمانی
فقط سبک مغزی نیست
🔹ظاهرا امثال آقای حجاریان، لودگی و سینه خیز رفتن اجباری را با "فرار به جلو" اشتباه گرفته اند و خیال می کنند همه جا قالتاق بازی و زیر میز زدن به جای پاسخگویی، راه در رو است.
♦️او شیرین کاری کرده و سرمقاله فرضی برای کیهان نوشته(!) حاکی از این که کیهان در صورت پیروزی بایدن به صرافت می افتد راه مذاکره را با شرط گذاری های ناممکن ببندد:
"مسئله مسئلهها، کشور آمریکاست و نه رئیس کاخ سفید. تجربه نشان داده دموکراتها خطرناک ترند. بایدن ادعا کرده میخواهد به برجام بازگردد و این خود، آغاز مصائب کشور است. اینبار ایران باید شرطهای خود را تفهیم کند و سپس وارد مذاکره شود: آمریکا موظف است تمامی ضررهایی را که از قِبل عدم فروش نفت در چهارساله ترامپ به ایران وارد شده، زمان پرداخت کند. عدمالنفع و ضررهای تمامی شرکتهایی که طی این مدت بهدلیل تحریمها زیان دیدهاند، پرداخت کند. آمریکا موظف به پرداخت آنی تمامی غرامتهای ناشی از فوت افراد بیگناهی است که در اثر تحریم دارو از بین رفتهاند. آمریکا باید آمرین و عاملین شهادت سردار سلیمانی را برای محاکمه به ایران مسترد دارد. آمریکا موظف است تمامی داراییهایی بلوکه شده را آزاد کند و بهره و خسارت تأخیر تأدیه آن هم را بپردازد. آمریکا میبایست ظرف مدتی کوتاه، خاورمیانه را ترک کند و تحریمهای متحدین منطقهای ایران را لغو نماید. مادام که این شرطها اجرا نشده، هیچ فردی حق برقراری ارتباط با هیچ مقام آمریکایی را ندارد".
🔹خب از این شیرین کاری چه نتیجه ای باید بگیریم؟ آمریکا درگیر یک به هم ریختگی و بی ثباتی بزرگ است اما حضرات اصرار دارند گرفتاری آمریکا (قبله آمال شان) را سانسور نموده و همان را تبدیل به بهانه مشاجره در ایران کنند!
♦️به شکلی عجیب اصرار دارند اندازه کم حافظه ترین ترین ماهی ها، انباشت عبرت و تجربه در کشور صورت نگیرد. این حلقه سیاست باز، طوری در منطق عبرت اندوزی و ایستادگی خدشه می کنند، که گویا دلال آمریکایی ها برای به هم زدن توافق قبلی -با حفظ یکطرفه تعهدات ایران- و افزودن بر دامنه تعهدات ایران در دیکته جدید هستند!
🔹چنان خود را شیدای بستن با بایدن نشان می دهند که انگار نشریه همین ها (صدا ارگان حزب اتحاد ملت) ننوشت باید از موضع تحقیر شدن نشست و با ترامپ مذاکره کرد:
"از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس جمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟"!
♦️ترامپ سر کار باشد یا بایدن، برای اینها فرقی نمی کند. آنها موظفند تحقیر شدن، ذلت پذیری و مالباختگی را با تحریف "مذاکره" و "معامله" توجیه کنند. اما هرگز نمی گویند کدام دارایی های ارزشمند دیگر را می خواهند به دشمن پیشکش کنند و کدام امتیاز حداقلی نقد را تضمین می دهند که بگیرند؟
🔹اگر وکیل مدافع غربی ها هستند، چرا آمریکا و اروپا به تعهدات برجامی و قبل از آن، به هیچ یک از تعهدات در توافقات سعد آباد و پاریس و بروکسل و الجزایر عمل نکردند؟ و اگر نوکر و مامور آنها نیستند، چرا اصرار دارند کلاهبرداران سابقه دار غربی را قابل اعتماد و معامله وانمود کنند؟
♦️هر مذاکره، کفی دارد که حداقل ها و خطوط قرمز مذاکره کنندگان است. اما باند حجاریان صراحتا می گویند ما نباید هیچ خط قرمز و هیچ شرطی داشته باشیم و هر امتیازی را که دشمن خواست واگذار کنیم. وقتی هم سرمان کلاه گذاشتند، کل عبرت ها و تجارب را از حافظه عمومی دیلیت کنیم و دوباره پا در باتلاق قبلی یا عمیق تر از آن پا بگذاریم!
🔹آمریکا آخرین بار در برجام، یک چک قلابی کشیده و حضرات، همین را خرج رقابت های انتخاباتی سال 94 و 96 کرده اند.
♦️حالا مردم می پرسند چرا پشت چک کلاهبرداران آمریکایی را امضا کردید و سر ملت کلاه گذاشتید؛ مردم که آمریکا را دشمن می داشتند؛ به حرف شما اعتماد کردند؟! پاسخی وجود ندارد. آنها یا شریک دزد بوده اند؛ یا این که در نهایت سفاهت و سبک مغزی بوده اند و دست شان رو شده است.
محمد ایمانی
🛑 مایکل مور: به نظرسنجیها تکیه نکنید ترامپ برنده خواهد شد!
🔹مایکل مور کارگردان سینما: به نظرسنجیها تکیه نکنید. ترامپ برنده خواهد شد. وی معتقد است طرفداران ترامپ به نظرسنجیها اعتقادی ندارند. کارگردان معروف که پیروزی ترامپ را در ۲۰۱۶ برخلاف نظرسنجیها درست پیش بینی کرد، افزود دموکراتها خیلی بیش از حد خود را به نظرسنجیها وابسته نشان میدهند، ولی ترامپ برخلاف نظرسنجیها رئیس جمهور شد (و خواهد شد)
🔴 نماینده مجلس: برای مایحتاج مردم حتی باید ساختمان مجلس و دولت را فروخت
حاجی بابایی، نماینده مجلس:
🔹دولت مکلف است حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از دارایی و اموال خود را بفروش برساند تا منابع کالا برگ تامین شود.
🔹 در این طرح ۱۲۰ هزار تومان در ماه به هرنفر برای ۳ دهک پایین پرداخت خواهد شد و برای دهکهای بعدی تا ۶۰ میلیون نفر حدود ۶۰ هزار تومان که جمعاً حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان میشود.
🔹تمام اموال دولت و حکومت برای مردم است از همین ساختمان مجلس گرفته تا ساختمان ریاست جمهوری برای مردم است از این رو برای تامین مایحتاج مردم حتی باید این ساختمان هم به فروش برسد تا مردم در مضیقه نباشند.
♦️ماکرون عقبنشینی کرد
🔹رئیسجمهور فرانسه در گفتوگو با الجزیره: احساسات مسلمانان در قبال کاریکاتورهای موهن را درک میکنم. عدهای هستند که اسلام را تحریف میکنند و به نام این دین ادعای دفاع از آن را دارند.
🔹آن کاریکاتورها یک پروژه دولتی نیستند بلکه برآمده از روزنامههای آزاد، مستقل و غیروابسته به دولت هستند. به نظرم منشأ واکنشها این برداشت مردم بود که من کاریکاتورها را تأیید میکنم.
🔹ماکرون پیشتر از کاریکاتورها حمایت کرده و تمام مسلمانان را مخاطب توهینهای خود قرار داد بود.
✳سخنگوي دولت: براي ايران، ترامپ يا بايدن تفاوتي ندارد؛
🔸 ارگان دولت: پيروزي بايدن معبر تنفسي براي ايران است!
⭕ در حالي كه چند روز پيش ربيعي تاكيد داشت كه «براي ايران تفاوتي نميكند كه چه كسي در امريكا رئيس جمهور شود»، امروز «ايران»، ارگان دولت نوشت:
🔹 شايد بايدن بيايد براي ايران معبري باز شود تا نفسي بكشد اما ترامپ هم ابقا شود درهاي جهنم باز نخواهد شد! شايد خبر پيروزي ترامپ شوك منفي به بازارها بدهد!
⭕ پيش از اين نيز از واعظي، رييس دفتر روحاني نقل شدهبود:
🔹 «اگر بايدن پيروز شود هم ميتوانيم نفت بفروشيم و هم فضاي خوبي را در داخل جامعه به نمايش بگذاريم و آن موقع است كه وضعيت متفاوت خواهد شد»
☝✳#تحلیل اوضاع ایران و آمریکا از منظر فرمانده جنگی چین باستان
🔸کتاب ''هنر جنگ'' اثر سان تزو از فرماندهان و استراتژیست های جنگی چین باستان است، این کتاب را قدیمی ترین رساله دنیا در مورد جنگ میدانند.
سان تزو یک جمله معرفی دارد که میگوید:''وقتی دشمن را محاصره کردید یک پل طلایی برای بازگشت او باقی بگذارید.''
در تشریح این جمله باید به دو نکته توجه کرد:
۱) اگر راهی برای عقب نشینی دشمن وجود داشته و شما آن را ببندید، نیروهای محاصره شده و مستأصل تا پای جان می جنگند. اینطور یک برد کم هزینه برای شما تبدیل به یک پیروزی پرهزینه خواهد شد و پیروزی پرهزینه هم گاهی کم از شکست ندارد. بنابراین بازگذاشتن راه فرار برای دشمن به مطلوب ترین نتیجه یعنی پیروزی کم هزینه می انجامد.
۲) از طرفی شما میتوانید در مسیر فرار دشمن از محاصره برای او کمین بگذارید و بیشتر به او صدمه بزنید چرا که در آن وضعیت دشمن ذهنیت مبارزه را ندارد و آسیب پذیرتر است.
🔻حال ایران باوجود فشار حداکثری در محاصره اقتصادی قرار دارد، طبق آنچه گفته شد ایران یا آنقدر پیروزی را برای آمریکا پرهزینه میکند که دست کمی از شکست برایش نخواهد داشت یا برای خودش راهی باز میکند، چرا که ایران میداند راه و پل برای فرار از این محاصره وجود دارد.
از طرفی دیگر باید آگاه باشیم که، تفاوت انتخاب ترامپ یا بایدن برای ایران، تفاوت بین محاصره کامل ایران توسط ترامپ یا گذاشتن راه فرار پر از کمین توسط بایدن (همانند اوباما) است.
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
🔴 *اگر اصلاحات را نمیشناختید امروز. با همین چند جمله بشناسید:*
⬅️ *اگر شب و روز در باره اصلاحات مقاله نوشته و یا کلیپ بسازند، یا سخنرانی کنند، همه این مباحث در همین چند جمله خلاصه می شود*
🔰 *اصلاحات تنها جریانی در جهان است که دولت یک نظام را در اختیار می گیرد تا زمینه را برای سقوط همان نظام فراهم سازد و اگر نتواند دولت را در اختیار بگیرید، لشکرکشی خیابانی می کند!*
🔰 *تنها جریانی در جهان است که از کشورهای دیگر درخواست تحریم و حتی تجاوز نظامی به کشور خود را دارد،*
🔰 *تنها جریانی است که علیه متحدان کشورش اقدام می کند،*
🔰 *تنها جریانی که در حکومت حضور دارد اما قانون اساسی آن را قبول ندارد،*
🔰 *تنها جریانی که می گوید اگر نظام سقوط کند، در حکومت بعدی هم حضور دارد،*
🔰 *اصلاحات تنها جریانی در طول تاریخ بشریت است که به دنبال خلع سلاح کشور خودش است،*
🔰 *تنها جریانی در جهان است که دشمن کشورش آن را پیاده نظام خود در آن کشور توصیف می کند،*
🔰 *تنها جریانی در جهان است که به دنبال تجزیه کشور خود است*
🔰 *با تمامی عقاید و باورهای مردم کشورش در حال مبارزه است،*
🔰 *اصلاحات تنها جریانی در جهان است که وقتی در کشورش حادثه تروریستی رخ می دهد، مدافع حقوق تروریست ها می شود*
🔰 *وقتی مفسدانی در کشورش به اعدام و زندان محکوم می شوند، فریاد نقض حقوق بشر سر می زنند*
🔰 *و در نهایت اصلاحات تنها جریانی در جهان است که اعضای آن پس اتمام دوره مسئولیت خود،*
*یا از کشور خارج می شوند و به اپوزیسیون نظام می پیوندند یا در داخل کشور مشغول ارتباط و مصاحبه با اپوزیسیون می شوند!*
⬅️ *اکنون شما قضاوت کنید، اگر چنین جریانی در آمریکا می بود، نظام آمریکا چه برخوردی با آن می داشت؟
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
✳ دولت انقلابی کشور را از سراشیبی دولت روحانی نجات خواهد داد
⁉️سئوال: دولت انقلابی چطور اوضاع را سامان خواهد داد؟ در فرهنگ، در اقتصاد و در دیپلماسی؟
چون یک نگرانی شدید در جامعه الان این است که هر کس روی کار بیاد نمی تواند اوضاع را به اول برگردانده یا درست کند!
🔸️پاسخ: دولت فعلی چهار مشکل عمده دارد:
1- عدم اراده برای تغییر سیاستهای اشتباه خود
2- بیتوجهی به توصیههای متخصصین و هیاتهای اندیشه ورز
3- تعارض منافع عوامل اصلی با اصلاح امور
4-عدم اعتماد کشورهای دوست و همسو
دولت یازدهم و دوازدهم از ابتدا در اغلب حوزهها مخصوصا حوزه اقتصادی نگاه به بیرون از کشور داشت و معتقد بود اگر تحریمها لغو شود و سرمایهگذاری خارجی در کشور اتفاق بیافتد اغلب مشکلات حل میشود. جدای از آنکه خود این امر تحقق نیافت و برجام عملا با شکست مواجه شد، بعید بود کشور بتواند بدون اصلاح ساختارهای اقتصادی حتی با رفع تحریمها در بلندمدت کشور را در مسیر درست رشد اقتصادی قرار دهد. طرح تحول اقتصادی که در دولت نهم و دهم مطرح شد بر همین اساس بود. همان طرح تحول که در ادامه به دلیل انحراف در اجرا راهگشا نشد، به همان میزان که در مسیر درست اجرا شد، باعث اصلاح حوزه اقتصادی گشت.
برای توضیح بیشتر ماجرا باید گفت اگر سرمایهگذاری خارجی هم وارد کشور شود به دلیل آماده نبودن زیرساختها (مانند عدم تجمیع بانک اطلاعاتی حوزه اقتصادی کشور، رفع اختلالات حوزه بانکی، حل مشکلات حوزه مالیاتی، مشکلات حوزه گمرکی، ارزش پول ملی، سیاست گذاریهای حوزه انرژی و ...) اثرگذار نخواهد بود. مسئله آن است برخی از مسوولین و ساختارهای کشور به دلیل تعارض منافع موجود با اصلاح این ساختارها مخالفت میکنند.
مسئله دیگر آن است که دولت یازدهم و دوازدهم به دلیل آنکه غربگرا بود و تصور میکرد میتواند کار را با آمریکا و اروپا یکسره کند، اعتماد کشورهای همسوتر به مانند چین و روسیه و اغلب کشورهای همسایه را از دست داده است. شاید یکی از عواملی که باعث شد مسوول قرارداد 25 ساله ایران و چین آقای علی لاریجانی شود، همین امر باشد که مسوولین چینی به ساختار رسمی سیاست خارجی این دولت بی اعتماد بودند و رهبر انقلاب فردی را خارج از این چهارچوب به عنوان مسوول پروژه انتخاب کردند. دولت فعلی طبیعتا در این مدت کوتاه باقی مانده تا انتخابات بعید است بتواند اعتماد این دولتها را جلب کند در حالی که اگر دولت بعدی با سیاست خارجی فعالتر در حوزه کشورهای همسو عمل کند میتواند بسیاری از مشکلات حوزه صادرات مخصوصا بازگشت نقدینگی حاصل از صادرات را رفع کند. خاطرنشان میشود در همین وضعیت فعلی که کل صادرات کشور در سال حدود 80 میلیارد دلار است ایران حدود 40 میلیارد دلار یعنی نزدیک به نیمی از درآمد حاصل از صادرات در یک سال را بصورت نقد در خارج از کشور داریم که نتوانسته ایم این پول را به کشور بازگردانیم.
❎در مجموع یکی از بزرگترین مشکلات دولت فعلی تکبر و عدم مشورت پذیری است. تمام آنچه در این مطالب گفته شد و آنچه مطرح نشد نیز بارها توسط بزرگان و متخصصین امر به دولت و شخص آقای رئیس جمهور توصیه شده است اما ایشان و دولتشان چندان توجهی به این مشورتها ندارند. خاطرنشان میشود در کشور مراکز متعدد اندیشه ورز وجود دارد که سالها در حوزه حکمرانی به پژوهش پرداخته اند اما هیچ کدام جایگاه و اعتباری برای حل مشکلات پیدا نکردهاند.
❎نکته نهایی آنکه شاید اصلیترین مشکل دولت فعلی آن است که در برابر هرگونه تغییری در سیاستگذاریهای کلان مقاومت میکند. برجام و نگاه به غرب همچون ناموس برای این دولت مهم است. دولت نمیتواند از این رویکردها دل بکند و در مسیر دیگری گام بردارد.
تغییر دولت و جایگزین شدن یک دولت انقلابی، جوان، پرتحرک و...میتواند تمام مطالب مطرح شده را دچار تحول کند. راهکارهای مشخصی در کشور وجود دارد که بخشی از آنها اکنون در مجلس شورای اسلامی در حال تبدیل شدن به قانون است. اگر دولت بعدی همین قوانین را به درستی اجرا کند کشور به سرعت از سراشیبی سقوط نجات پیدا خواهد کرد.
از جهت آنکه اولویت اصلی کشور در شرایط فعلی مسئله اقتصاد بود تمرکز این مطالب بر حوزه اقتصاد قرار گرفت اما در سایر حوزهها نیز حرف برای گفتن و راهکار برای اجرا کردن بسیار است.
◀️آینده بسیار روشن است. ان شاءالله
✳انتخابات امریکا و کارنامه خالی بانیان تحریم
✍ احمد بنافی
🔹در حالی که تنها سه روز بیشتر تا انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا باقی نمانده است دونالد ترامپ در این رقابت سخت با جو بایدن زیر شدیدترین انتقادها قرار گرفته است. منتقدان، ترامپ را به شکست استراتژی فشار حداکثری علیه ایران متهم میکنند و تحریمها را فاقد اثر و مایه شکاف میان آمریکا و متحدانش میدانند و اعتقاد دارند این تنشهای بیفایده جایگاه آمریکا را در نظام بینالملل کاهش داده است.
🔸 در این ایام پر شدت وزارت خزانهداری آمریکا در هفته گذشته دو فهرست جداگانه از تحریمها را علیه مقامهای ایرانی و شرکتهای مرتبط با حوزه نفت و پتروشیمی منتشر کرد. از میان آنها چند شرکت مستقر در چین، سنگاپور و هنگکنگ نیز در آن فهرست دیده میشود که به بهانه نقض تحریمهای ایران به فهرست تحریمهای آمریکا(SDN لیست) افزوده شده است.در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است.
1⃣ آمریکا در رقابت راهبردی با ایران به نوعی به تحریم معتاد شده است؛ به عبارتی تحریم تنها ابزار اعمالی و سلاح آمریکا در رقابت راهبردی با جمهوری اسلامی است. در این خصوص ترامپ میخواهد وانمود کند که این یگانه ابزار باقی مانده، الزامآور و تاثیرگذار بوده و تحریمها را ابزاری پاسخگو نمایش دهد.
2⃣ باید به این نکته توجه داشت که تحریمها در حال از دست دادن کارکردهای خود هستند و به نوعی به سقف خود در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران رسیده و اکنون به مثابه یک فواره در حال بازگشت به نقطه اول خود است. تا جایی که رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی ترامپ یکشنبه گذشته گفته بود ایالات متحده دیگر گزینه چندانی برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران ندارد.
3⃣اطلاعاتی وجود دارد که جمهوری اسلامی میزان فروش نفت خام و فرآوردههای آن را افزایش داده است. ترامپ میخواهد نمایش دهد این تحریمها با هدف صفر شدن میزان صادرات نفت ایران و قطع کامل مالی و اقتصادی ایران با نظام مالی و پولی جهانی صورت گرفته است.
4⃣این تحریمها آنهم در آخرین لحظات کارزار انتخاباتی از ناحیه گردانندگان کنونی کاخ سفید صرفاً دارای ارزش رسانهای آنهم برای اثر گذاری بر انتخابات آمریکا و بستن زبان منتقدان ترامپ طراحی گردیده و فاقد ارزش عملیاتی است.
✅ پس از صعود چین به رتبه اول اقتصاد دنیا، حالا شانگهای سومین مرکز مالی جهان شد
🔹 طبق گزارش بیست و هشتم شاخص مراکز مالی جهان شانگهای به دنبال نیویورک و لندن به جمع ۳ مرکز برتر مالی جهان پیوست.