💢 آیا دوستی آمریکا و چین ممکن است
💠 رابرت زولیک، رئیس پیشین بانک جهانی درباره شورای تجاری آمریکا-چین
🔹 موسسه کارنگی
🔻 در سال ۲۰۰۵ در برابر کمیته ملی درباره روابط آمریکا و چین یک سخنرانی با عنوان «چین به کجا میرود: از عضویت به مسئولیت؟» انجام دادم. در آن زمان هفت رئیسجمهور آمریکا از هر دو حزب به مدت ۳۰ سال تلاش کرده بودند یک چین فقیر و منزوی به لحاظ اقتصادی را در نظامی بینالمللی ادغام کنند که آمریکا آن را طراحی و هدایت کرده است. در آن زمان گفتم که چین از انزوا بیرون آمده و به جهان پیوسته و به یک بازیگر بر سر میز تبدیلشده است. در آن زمان گفتم که باید دید چین چطور از نفوذش استفاده خواهد کرد؟
🔻 از چین خواستم به فراتر از عضویت در نظام بینالملل نگاه کند تا «به یک ذینفع مسئول در آن نظام تبدیل شود.» هشدار دادم که آمریکا نخواهد توانست نظم اقتصادی بینالمللی باز را حفظ کند مگر درصورتیکه چین در تقسیم مسئولیت ها همکاری کند و از قدرتش به شکلی سازنده استفاده کند. اینکه درخواستم برای اقدام مسئولانه چین را با لحنی محترمانه مطرح کردم، خوشایند برخی نبود. ایده من در را به روی دیدگاه ها و پیشنهادهای چینی ها برای رسیدگی به چالش های مشترک باز کرد.
🔻 حالا مقامات آمریکایی باید برای کارآمد کردن این سیاست با تحولات چین با کمک متحدان و جامعه کسب و کار در تماس نزدیک باشند. سیاست آمریکا باید بر روی جزئیات کار و درباره راهبرد مذاکره کند. ما به این دیپلماسی میگوییم. منطقِ امروز آمریکا در مقابله دائمی با چین با رویکردی که من مطرح کردم، در تضاد است. چرا که این منطق این ایده را نمی پذیرد که چین میتواند نقشی سازنده در نظامی ایفا کند که آمریکا برقرار کرده است، میتواند در آن سهم داشته باشد و میتواند به روشهایی اقدام کند که مکمل منافع آمریکا باشد.
🔻 اگر آمریکا فرض کند که چین نمیتواند هیچکدام از اینها را در نظامی که آمریکا طراحی کرده انجام دهد، آنگاه درواقع آمریکا چین را بهسوی حمایت از یک نظام موازی و جداگانه با قواعدی بسیار متفاوت سوق میدهد.
🔻 ما امروز با خطر جدی بی توجهی به اهداف آمریکا و اینکه چطور میتوانیم به بهترین شکل به آنها برسیم قرار داریم.
🔻 یکی از اصول اساسی تقابل دائمی این فرض است که همکاری با چین شکست میخورد. این فرضی است که اساس گزارش راهبرد امنیت ملی سال ۲۰۱۷ دولت آمریکا است؛ اما آنهایی که با خوشحالی فرض میکنند که همکاری آمریکا با چین نتایجی ندارد که به نفع آمریکا باشد، کاملاً اشتباه میکنند و آنهایی که میپندارند چین در نظام تحت راهنمایی آمریکا اقدام سازندهای انجام نداده و فقط اخلالگر بوده خودشان را گول زده اند و خودفریبی در دیپلماسی امری خطرناک است. هدف دیپلماسی ما باید رسیدن به نتایج باشد.
🔻 تعجب آور است که آمریکا با براندازی اقتصاد بین الملل و نظام امنیتی که در طول ۷۰ سال ایجادشده کار چین را ساده تر کرده است. آیا این واقعاً به نفع آمریکا است؟
🔻 ما باید با چین در نهادهای بین المللی و بهصورت کشور به کشور رقابت کنیم؛ زیرا سخت است چیزی را با هیچچیز شکست داد. ما باید بهجای تلافی و ارعاب با چین از طریق ارتقای ایده ها و اقدامات بهتر و از طریق شراکت های جذاب رقابت کنیم. اغلب به نظر میرسد خصمانه رفتار میکنیم. نهتنها با چین بلکه با متحدان ناتو، ژاپن، کره جنوبی، کانادا و مکزیک و دیگر شرکای دموکراتیک در سراسر جهان با زور رفتار میکنیم. این دولت سرمایه دیپلماتیکی را که در طول چندین نسل بهدستآمده هدر می دهد.
🔻 چرا روابط چین و آمریکا به یک تقابل دائمی تبدیل شده است؟ من معتقدم شش تحول باعث آن شده است: اول، ناامیدیهای کسب و کارهای آمریکایی در خصوص دسترسی به بازار، دوم، پرسش آمریکایی ها دراین باره که آیا سرمایه داری دولتی چین اجازه رقابتی عادلانه را میدهد یا خیر، سوم، آمریکایی ها نگراناند که چین بر فنآوری های آینده مسلط شود، چهارم، سال گذشته فقدان توضیح درباره هدف ابتکار کمربند و جاده، پنجم، سیاست خارجی و امنیتی چین بهوضوح به فراتر از مَثَل دنگ شیائوپینگ دراینباره «قدرتت را پنهان و فرصتت را غنیمت بشمار» حرکت کرده است و ششم اینکه رهبری شی جین پینگ حزب کمونیست را ترجیح داده و شفافیت و بحث را در چین محدود کرده است.
🔴 کلیات لایحه بودجه با ۲۵ رای موافق و ۱۹ رای مخالف در کمیسیون تصویب شد
🔴 #نه_دی | چهار اتفاق راهبردی در حماسه تاریخی ۹ دی
🔻آنچه که از یک رویداد تاریخی همچون نهم دیماه۸۸ می شود بعنوان وجه تمایز و تحلیل راهبردی ارائه نمود، چهار اتفاق مبارکی است که برای انقلاب رقم خورد و پتانسیل سیاسی اجتماعی انقلاب را به نمایش درآورد.
1⃣ غلبه قانون بر آنارشیسم سیاسی: ۹دی ۸۸ نشان داد که هرگونه هرج و مرج و مواجهه آنارشیستی با حکومت، محکوم است و مردم آن را برنمی تابند. بنوعی #بلوغ_اجتماعی_و_حقوقی_مردم را بهرخ دشمنان و اپوزسیون نظام کشید که نمی توانند سوار بر احساسات جامعه بیش از این ترک تازی و فتنه گری نمایند و با #مغالطه_فتنه_به_جای_اعتراض_مدنی نیز ره به جایی نخواهند برد. درک و نهادینه شدن این موضوع بسیار حائز اهمیت بود که مردم حتی در اوج التهاب، قانون را مقدم بر هوچی گری و ادعا تلقی کنند.
2⃣ تثبیت جمهوریت علیه تلقین و اغواگری: این رویداد در واقع یک حرکت خودجوش مردمی بود که مبتنی بر #ناخودآگاه_فرهنگی_سیاسی مردم شکل گرفت. پیوند جمهوریت با آرمان های نظام و حمایت از باورها و اعتقادات بنیادین بعد ازگذشت چنددهه از انقلاب، دمکراتیک ترین چهره نظام بدون هیچگونه مهندسی امنیتی_سیاسی را نشان داد.
3⃣ تئوری ولایت فقیه آری، الیگارشی و دیکتاتوری نه: این واقعه مهم و مقدس و مومنانه در تاریخ انقلاب ماندگار شد و اساسا یک #رفراندوم_غیررسمی به نفع مدل سیاسی نظام بود که مردم بخاطر ایدئولوژی و ولایت مداری وارد عرصه شده و بلوغ فرهنگ سیاسی جامعه را نشان دادند. ارتباط میان امام و امت جامعه در این حادثه تاریخی محک خورد و یک #مانور_مقدس_اجتماعی شکل گرفت که مدعیان فریبکار دمکراسی و رفراندوم را به چالش کشید.
4⃣ تعمیق و درونی سازی فرهنگ دینی: برخی کنش های خاص می توانند سنگ محکی بر #قدرت_نرم یک نظام و جامعه تلقی شوند. مواردی مثل تشییع جنازه سردارشهیدسلیمانی و راهپیمایی ۴۰میلیونی مردم در ۹دی سال ۸۸ که حتی دشمنان نظام و رسانه های بیگانه آن را از اول انقلاب، بینظیر توصیف کردند، ارتباط جدی و وثیق اسلامیت با جمهوریت را بروز داد. این واقعه علاوه بر افزایش و محک جدی تاب آوری نرم نظام، میزان #درونی_شدن_باورهای_دینی در عمق جان مردم را رسانه ای نمود. حساسیت و اعتقاد مردم به امام حسین(ع) باوری بود که امتدادسیاسی پیدا نمود و علیه یک کودتای مخملی آمریکایی عمل نمود.
🖌 #علیرضا_محمدلو
💠من روی مسئله فتنه حساسم!
⭕️من بارها گفتهام که برای من این تقسیمات اصولگرا و اصلاحطلب و اصلاحطلب مدرن و سنّتی و از این حرفهایی که میزنند، مطرح نیست؛ من به این اسمها اصلاً اهمّیّتی نمیدهم و توجّه ندارم؛ به محتواها کار دارم؛
👈 امّا روی مسئلهی فتنه حسّاسم.
حالا البتّه اکثر کسانی که در آن تظاهرات شرکت داشتند مردم معمولی بودند و هیچ تقصیری هم نداشتند امّا یک عدّهای سردمداری میکردند، یک عدّه هم سوءاستفاده کردند و گفتند:
👈«انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»؛ دیگر از این صریحتر؟ آیا این شعار داده شد یا نه؟ خب اگر این شعار داده شده، تبرّی از این شعار، آن روز هم لازم بود و باید میکردند که نکردند، حالا هم یک عدّهای از آنها حمایت بکنند، آنوقت دم از امام و طرفداری از امام و طرفداری از نظام و طرفداری از انقلاب هم بزنند! این نمیشود، این قابل قبول نیست. این پدیدهی بسیار بدی است، پدیدهی زشتی است، این پدیده را ما اصلاً نمیپسندیم.
۱۳۹۵/۰۴/۱۲
بیانات در دیدار جمعى از دانشجویان
#فتنه۸۸
#حماسه_۹دی
💠امیر عبداللهیان: سازش دولت سعودی با رژیم صهیونیستی تنها موجب نا امنی عربستان میشود
🔹دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل، اعلام کرد که عادیسازی روابط میان دولت سعودی و رژیم صهیونیستی هیچ دستاوردی برای ریاض جز نا امنی ندارد.
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹️واکنش رئیس کمیسیون عمران مجلس به درخواست وزیر صنعت برای ورود مصالح ساختمانی به بورس: در بورس شرایط عادی نیست.
🔹️عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در خصوص بدهی این کشور بابت خرید برق، گفت: پرداخت آن به صورت تهاتر انجام شده است و به زودی وارد کشور میشود.
🔹️امیرعبداللهیان: سردار سلیمانی نگران تجزیه عربستان بود.
🔹️مقامهای بهداشتی هند، از ابتلای شش نفر در این کشور به گونه جدید ویروس کرونا موسوم به کرونای انگلیسی خبر دادند.
🔴 احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توییتی نوشت:
🔻 مالک هفت تپه با سرعت عملی مثال زدنی بخاطر اظهارات امروز اینجانب در سوال از وزیر اقتصاد؛ شکایت کرد.
کاش با این سرعت به مشکلات کارگران مظلوم رسیدگی می کرد.
از شکایت استقبال می کنم و منتظر شکایت استاندار خوزستان و آقایان دولتی هم هستم.
حق طلبی هزینه دارد و خواهیم پرداخت.
🔺قیمت مسکن در کدام استانها ارزانتر است؟ // قم میانگین متری ۹ میلیون تومان!
🔹بر اساس معاملات آبان ماه ۱۳۹۹ در بین ۳۰ مرکز استان (بدون محاسبه شهرکرد)، کمترین متوسط بهای یک متر مربع آپارتمان به شهر یاسوج در استان کهکیلویه و بویراحمد با میانگین ۳ میلیون و ۲۰۹ هزار تومان تعلق دارد.
🔹 در رتبه بعدی ایلام قرار گرفته که میانگین هر متر خانه در این شهر ۴ میلیون و ۵۲ هزار تومان است.
🔹 بیرجند در خراسان جنوبی با متوسط قیمت هر متر مسکن ۴ میلیون و ۱۹۷ هزار تومان، رتبه سومین شهر ارزان قیمت کشور را در اختیار دارد.