🌱سوال از استاد موسوی بایگی سخنران مدرسه تخصصی میان رشته ای "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیت":
#سوال:
استاد شما روح و نفس را یکی دانستید ،سوال بنده این است که آیا روح و نفس امکان خارج شدن از جسم را دارند؟ و شرایط خروج روح از بدن چیست؟ آیا بنابر اظهارات برخی تجربه گران ،که احساس خروج از بدن ویا احساس شدت در داخل شدن به بدن را داشتند ، روح است که در بدن جای دارد و به هنگام خواب و مرگ به تعبیر قرآن از بدن خارج می شود؟
پاسخ استاد موسوی بایگی:👇
📌 چالش های تجربه گران بعد از تجربه
🔖 بخشی از ارائه آقای دکتر قاسمیان نژاد در مدرسه تابستانی
۱. چالش مفهوم واقعیت
۲. چالش پذیرش برگشت
۳. چالش به اشتراک گذاری تجربه
۴. چالش تغییر در نظام باورها و شخصیت
۵. چالش کنارآمدن با تغییرات فیزیولوژیکی
۶. چالش کشف معنای زندگی
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 دین در آزمایشگاه
🔖 کتاب روان شناسی دین اثر دیوید ام. وولف با ترجمه محمد دهقانی می باشد. این کتاب توسط نشر رشد به چاپ رسیده و شامل 13 فصل به شرح زیر است:
1: مقدمه: روانشناسی دین در جهانی متغیر
2: سرآغاز رسمی روانشناسی دین سه سنت
3: بنیادهای زیست شناختی دین
4: نظریه های رفتاری و تطبیقی درباره دین
5: دین در آزمایشگاه
6: بررسی دین بر اساس همبستگی آماری
7: دیدگاه زیگموند فروید
8: نظریه شی – رابطه ها و دین9: اریک اچ. اریکسون: دین در چرخه زندگی انسان
10: کارل گوستاو یونگ و سنت تحلیلی
11: ویلیام جیمز و میراث او
12: سنت توصیفی آلمان
13: نگرش انسان گرایانه تلفیقی در آمریکا
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 سخنرانی دکتر موسوی بایگی
▪️نسبت تجربه نزدیک به مرگ و شهود عرفانی و تبیین شاخصههای شهود عرفانی و شیطانی
💠 مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ؛ توهّم یا واقعیّت؟
📍مشهد مقدّس
#روز_اول_عصر
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 جاودانگی
✒️ به قلم دکتر رضا اکبری
🔖 درباره کتاب:
پرسش از جاودانگی و وضع و حال بشر پس از مرگ، یکی از پرسش های بنیادین بشر است. انسان ها به ویژه فیلسوفان و الهی دانان بسیار کوشیده اند تا پاسخی قاطع، همه جانبه و مناسب برای پرسش از جاودانگی بیابند. تلاش برای پاسخ گفتن به این پرسش، مستلزم بحث از مسائل مهمی از قبیل ارتباط نفس و بدن، این همانی شخصی و آگاهی است.
مؤلف در اثر حاضر کوشیده است با بیان صریح و واضح، تصویر جاودانگی را از نظرگاه متفکران بزرگی چون: افلاطون، ابنسینا، فلوطین، شیخ اشراق، ملاصدرا، هیک و پرایس طرح و بررسی کند. بیان تاریخچة مسئله، بررسی مسائل فلسفی که در فهم و تحلیل جاودانگی دخیل اند و طرح و نقد ادلّة مثبتین به شیوهای مقایسه ای، محتوای کتاب را تشکیل می دهد.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 سخنرانی دکتر اکبری
▪️تلقّی از مرگ و تاثیر آن بر پذیرش یا انکار تجربه نزدیک به مرگ
💠 مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ؛ توهّم یا واقعیّت؟
📍مشهد مقدّس
#روز_اول_عصر
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 سخنرانی دکتر گلشنی
📍مشهد مقدّس
💠 مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ؛ توهّم یا واقعیّت؟
#روز_اول_صبح
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
اصالت روح از منظر قرآن، فلاسفه اسلامی و عالمان معاصر غربی.pdf
282.6K
📌 معرّفی مقاله
✒️ دکتر مهدی گلشنی
🔖 چکیده
از قدیم مساله دو بعدی بودن انسان، یعنی واجد جسم و روح بودن او، مورد مناقشه بوده
است. در عصر جدید که فلسفه تجربه گرائی حاکم گردید، بیشتر این نظر رایج شد که اصالت با ماده است و روح و حیات ناشی از فعل و انفعالات ماده هستند. در دهه های اخیر تعداد رو به افزایشی از محققان معتقدند که ذهن (شعور یا روح) مادی است ، اما علم امروز نمی تواند مساله شعور انسانی را توضیح دهد، و این به دلیل پیچیدگی ذهن است. اما علم آینده آن را توضیح خواهد داد. بعضی دیگر، مثلاً پوپر، علیرغم اعتقاد به مادی بودن شعور، آن را به دلیل اینکه یک سیستم پیچیده است ، هیچوقت قابل توضیح برحسب فعالیتهای مغز نمی دانند. اما ، از نظرعده ای از سرآمدان علم معاصر شعور مادی نیست و آنها آن را هیچوقت قابل توضیح به وسیله علم تجربی نمی دانند. از گروه اخیر ، عده ای شعور را افاضه خاص خداوند تلقی می کنند. متاسفانه اظهارات جالب بعضی از سرآمدان علم معاصر در مورد شعور، در دهه های اخیر،
کمتر به محیط ما منتقل شده است. در این مقاله سعی می شود تا مروری بر برخی از تحولات اخیر و رویکردهای مختلف نسبت به مسئله شعور و روح از منظر حکمای اسلامی و عالمان معاصر غربی صورت گیرد.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌آغاز مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ توهّم یا واقعیّت؟
📍مشهد مقدّس
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌معرّفی اثر دکتر ادوارد کلی
🖊نویسندگان این کتاب با نقد دیدگاه مادیگرایانه غالب در روانشناسی، علوم اعصاب و فلسفه ذهن، تلاش کردهاند تا با الهام از آثار F. W. H. Myers، یک دیدگاه جامعتر و مبتنی بر شواهد تجربی درباره ذهن و آگاهی ارائه دهند.
🎯 اهداف اصلی کتاب:
بازبینی تاریخی روانشناسی: با نگاهی به صد سال گذشته پژوهشهای روانشناسی، نویسندگان به دنبال یافتن نقاط ضعف و قوت رویکردهای موجود هستند.
ارائه یک نظریه جامع: کتاب تلاش میکند تا با ترکیب یافتههای مختلف علمی، نظریهای جامع درباره ذهن و آگاهی ارائه دهد که فراتر از محدودیتهای دیدگاه مادیگرایانه باشد.
ترویج یک روانشناسی جدید: نویسندگان امیدوارند که با این کتاب، زمینه را برای ایجاد یک روانشناسی جدید فراهم کنند که به طور جامعتر به پدیدههای ذهنی بپردازد.
📝روش نویسندگان:
بررسی انتقادی پژوهشهای گذشته: نویسندگان به طور سیستماتیک تحقیقات انجام شده در حوزههای مختلف روانشناسی را مورد بررسی قرار داده و نقاط ضعف و قوت آنها را مشخص کردهاند.
استفاده از کارهای مایرز: آثار F. W. H. Myers به عنوان یک الگو برای ارائه یک نظریه جامع درباره ذهن و آگاهی مورد استفاده قرار گرفته است.
توجه به شواهد تجربی: نویسندگان بر اهمیت شواهد تجربی در پشتیبانی از نظریههای خود تاکید دارند.
👤مخاطبان:
این کتاب برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزههای روانشناسی، علوم اعصاب و فلسفه ذهن نوشته شده است. نویسندگان تلاش کردهاند تا مطالب را به گونهای ارائه دهند که برای عموم قابل فهم باشد.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
🌱سخنران مدرسه ی تابستانه "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیّت؟
رضا اکبری:
استاد گروه فلسفه و کلام اسلامی است. او کارشناسی ارشد پیوسته خود را در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه امام صادق علیه السلام، و دکتری خود را در سال ۱۳۸۰ از دانشگاه تهران دریافت کرده است. او در برنامه پژوهشی خود در کنار پرداختن به فلسفه و کلام اسلامی، به مباحث فلسفه دین نیز توجه داشته و تلاش دارد که دانشجویان را به بازخوانی و بازسازی میراث فلسفی و کلامی اسلامی تشویق کرده و انگیزه مطالعات جدید و مقایسه ای را در آنها ایجاد نماید. از جمله مسئولیت های او می توان به ریاست مرکز تحقیقات دانشگاه (۱۳۸۵-۱۳۹۰)، معاونت پژوهشی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد (۱۳۹۳-۱۳۹۴) و مدیریت گروه فلسفه و کلام اسلامی (۱۴۰۱-۱۴۰۳) اشاره کرد. او در دوره های مختلف، عضو کمیته علمی جشنواره کتاب سال، و جشنواره فارابی بوده است. او در هیأت ممیزه برخی از دانشگاههای کشور از جمله
دانشگاه ایلام، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه شهید رجایی، و دانشگاه پیام نورعضویت داشته است. او از سال ۱۳۸۷ سردبیری مجله پژوهشنامه فلسفه دین را بر عهده دارد. عضویت در هیات مدیره انجمن علمی فلسفه دین ایران در دوره های مختلف و حضور در همایشهای علمی مختلف به عنوان دبیر علمی از دیگر فعالیتهای علمی-اجرایی اوست. از جمله آثار علمی او می توان به کتاب جاودانگی، کتاب ایمان گروی، و ترجمه سه جلدی درآمدی به منطق جدید اشاره کرد.
#سخنران_مدرسه_تابستان
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ