فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | ضرورت ارتباط نظام عقیدتی منطقی با نظام ارزشی و علوم انسانی پایه
💠 اگر اینچنین باشد، علوم انسانی ارزشمند است
🔺️بیانات علامه مصباح یزدی(قدس سره) ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
#همایش_علوم_انسانی_اسلامی
#رابطه_منطقی_ارزشها_و_باورها
#جایگاه_مبانی_علوم_انسانی
MESBAHYAZDI. IR
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی ⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
4154انقلاب در جهان_1.mp3
4.27M
🎙 قطعه صوتی از علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی
🔰 موضوع: «تغییر در ساختار جهان بهتبع پیشرویهای انقلاب اسلامی»
📅 تاریخ: ۱۳۷۵/۵/۲۵
🌀 انقلاب در وجدان عمومی بشر ایجاد شده است. اكنون در جهان، تكنوكراسى و كارشناسى در حال شكست است؛ مبانى فكرى غرب بهخاطر ارتقاء وجدان عمومى بشريت، در حال اضمحلال است و تئوريسينهاى آن نظامها نمىتوانند از اين شكست مديريت غربى جلوگيرى به عمل آورند.
🌀 نهتنها سايه اين شكست، بر علوم انسانى آنها سنگينى مىكند بلكه دامنه آن، تئوریهاى محاسباتى و رياضى را نيز در بر گرفته است؛ چرا كه اين علوم نيز همچون علوم انسانى، وابسته و فروريختنى هستند.
🌀 به نظر ما انقلاب فرهنگى در عالم آغاز شده است، چون جريان انگيزه مردم جهان، ديگر در ساختار انديشه قبلى نمىگنجد.
🌀 شما شکستهای رژیم صهیونیستی و ناامن شدنش در مقابل نیروهای انقلاب اسلامی را دستکم نگیرید! اسرائیل یعنی سرمایهداری! یعنی بیشترین سهام خبری دنیا! یعنی بیشترین سهام سیاسی، اقتصادی و تکنولوژیک دنیا و... .
این اتفاقات را جدی بگیرید.
از کانال اندیشه منیر
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی ⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🖋 #یادداشت | نگاهی دغدغه مندانه به حادثه ای به ظاهر ساده
♦️در محله ای در شهرستان مرند (استان آذربایجان شرقی) چند ماه پیش زنی جوان خودکشی کرد.
چند روز پیش هم پسر نوجوانش خودش را کشت.
نمیدانم چه مشکلی داشتند ولی این سوال ذهنم را درگیر کرده است که آیا واقعا کسی نبوده که بعد از ماجرای اول یا حتی پیش از آن با این خانواده ارتباط بگیرد و از حجم مشکلات شان کم کند؟ نگاهشان را به زندگی تغییر بدهد و...؟
حتی خودم به عنوان هم شهری آنها نباید خودم را مقصر ببینم؟
پاسخ عموم مردم در مقابل این سوال اینست که «خودشان مشکل داشتند و این مشکلات را کسی نمیتواند حل کند یا به هرحال از دست ما کاری برنمیآید.»
این جوابها بوی تعفن بی تفاوتی را به مشام میرساند.
امروزه کسی نسبت به دیگری توجه ندارد.
💠 #عین_صاد میگفت شاید سلام دادن یکی به دیگری باعث دلگرمیاش شود و خودکشی نکند.
باز همو میگفت ما #صدای_حوادث را نمیشنویم.
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی ⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
#فرا_اندیشه | معنای اسلامی بودن علوم چیست؟
❌ هنوز کسانی هستند که میگویند علم که اسلامی و غیر اسلامی ندارد!
🔻 حضرت آیت الله مصباح یزدی در اختتامیه کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی:
🔸 در حد اطلاعات من، هنوز موضوع بحث علوم انسانی و هدف اصلی از این فعالیتها برای بسیاری از افراد که باید مشارکت جدی در این موضوع داشته باشند درست روشن نشده است.
نمیگویم همه، اما هنوز کسانی هستند، هم در #حوزه و هم در #دانشگاه، که میگویند این اسلامی کردن علوم انسانی یعنی چه؟ علم که اسلامی و غیر اسلامی ندارد!
🔸 وقتی ما میگوییم «اسلامی کردن»، «علوم اسلامی» یا «تبیین علوم اسلامی»، «علم» یعنی چه؟ «علوم انسانی» یعنی چه؟ #اسلام چه کاری به این علوم دارد؟ باید تصور صحیحی در این باره داشته باشیم.
🔹بعدا باید ببینیم آیا واقعا اسلام می تواند در حل این مسائل دخالتی داشته باشد یا نه؟ آیا #دین محدوده خودش را دارد و از امور پزشکی و علوم طبیعی یا روانشناسی و سایر علوم انسانی جدا است؟
۹۸/۹/۷
MESBAHYAZDI. IR
#اسلامی_بودن_علوم
#علامه_مصباح_یزدی_ره
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی در ایتا | ویراستی
#یاد_نوشت | دیدار رهبری و ابتهاج از زبان علی معلم دامغانی
↙️ در سال 1388 علی معلم دامغانی در گفتوگویی که با پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای روایتی از دیدار ابتهاج و رهبری را مطرح کرده و می گوید: «چند سال پیش، به اتفاق یکی دو نفر از دوستان و آقای هوشنگ ابتهاج (سایه) خدمت آقا رسیدیم دیداری با ایشان داشتیم که رسانهای نشد. جلسه بسیار صمیمی و گرمی بود. یکی از خاطرات جالبی که از آن دیدار به یاد دارم این است که یکی از همراهان در مورد چند تصنیف، به آقا گفت که اینها کار آقای سایه است. آقا به اصطلاح تجاهلالعارفی کردند و بهخاطر آن شعرها آقای سایه را تشویق کردند. اما در ادامه این جلسه معلوم شد که آقا به تازگی شعری از آقای سایه خوانده بودند و حتی برخی مصراعهای آن را هم در ذهن داشتند.»
🌐 مطالب بیشتر درباره حضرت آقا و امیرهوشنگ ابتهاج را در گزارش ایونا بخوانید.
https://www.ivnanews.ir/A2vtDW
#ابتهاج
#سایه
#شعر
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی ⤵️⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🖊 #اندیشه_نوشت | از بهترین نظرگاه هایی که میشود زیبایی ها و عجایب در آن دید ، منظر تغییر است ؛ یعنی نگاه از زاویه ای که وجهه تغییر هر شیئ را بتوان نظاره کرد .
تغییر در طبیعت ، تغییر در انسان ، تغییر در جامعه ، تغییر در تاریخ ...
چنانکه تغییر در عالم طبیعت مراد دانشمندان علوم تجربی است ، تغییر در فرد انسان نیز مقصود انسانشناسان دارد .
تغییر به گونه ای سراسر وجود ما را فرا گرفته که گویی ما همان تغییر هستیم .
حال تغییر در جامعه انسانی به چه سان است ؟ جامعه ای که بافتش از انسان های در حال تغییر شکل گرفته است .
و تغییر در تاریخ که سیطره اش به افکار و اذهان محیط است ، از نزدیک قابل رؤیت نیست (مانند منبع نور قوی که چشم را یارای دیدنش نباشد ) و سالها و قرنها باید بگذرد تا قابل تصور باشد . چه برسد به تفسیر و تحلیلش که سخت تر از تصورش میباشد .
میرداوورد
#جامعه_شناسی
#تغییر
#تأملات
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی ⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
📚 #معرفی_کتاب | مبانی علوم انسانی اسلامی
❓ وقتی همه انسان هستیم، چرا علوم انسانی را به اسلامی و غیر اسلامی تقسیم می کنید؟!
✅ همه انسان هستیم، اما اینکه علوم انسانی یعنی علومی که به توصیف، تبیین و تفسیر کنش های انسانی می پردازند و برای او در عرصه های مختلف تعیین تکلیف می کنند بر چه مبنایی تولید شده باشند فرق می کند. تفاوت نظریات در علوم انسانی وابسته به این هفت نوع مبنا است:
1️⃣ معرفتشناختی
2️⃣ هستیشناختی
3️⃣ کلامی
4️⃣ انسانشناختی
5️⃣ ارزششناختی
6️⃣ دینشناختی
7️⃣ روششناختی
🔶 انسانِ غربی در تمامِ این مبانی نظرِ متفاوتی با دیدگاه اسلامی دارد که طبیعتاً علوم انسانی غربی را از علوم انسانی اسلامی متمایز می کند.
🔰 #آیتالله_مصباح_یزدی قدس سره یکی از برجستهترین صاحبنظرانی است که در طول سالیان دراز به آسیبشناسی علوم انسانی غربی، تبیین مبانی گوناگون علوم انسانی اسلامی و ارائه الگوی علمی برای تولید این گونه علوم پرداخته است.
📖 کتاب «مبانی علوم انسانی اسلامی» سعی کرده، نگرش اسلام در این هفت نوع مبنا را بر اساس اندیشههای آیت الله مصباح یزدی قدس سره ارائه کند تا نظریه پردازان رشتههای مختلف علوم انسانی، با تکیه بر آنها، مسیر اسلامی سازی این علوم را به درستی طی کنند.
MESBAHYAZDI. IR
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علوم_انسانی_اسلامی
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی در ایتا | ویراستی
#فرا_اندیشه | علم دینی از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(تفکیک بین فعل خدا و فعل انسان)
☑️ علمی که به فعل انسان برمیگردد، این میتواند دو گونه باشد، اما علمی که به «فعل الله» برمیگردد، این دیگر نمیتواند دو گونه باشد ...
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
⤵️⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
#فرا_اندیشه | علم دینی از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(تفکیک بین فعل خدا و فعل انسان)
🔸یک وقت علمِ انسان در این است که من چه کار کنم، مثل سینما که علم آنها این است که من چطور بازی کنم؛ من بازی کنم یا هنرنمایی کنم، این میتواند دینی باشد، میتواند غیر دینی؛ برای اینکه درباره فعل انسان بحث میکند.
🔸اما علوم دیگر، فیزیک، شیمی، ریاضی، تمام علوم تجربی و تمام علوم انسانی، اینها درباره حقایق خارجیه است. در جهان هستی چیزی جز فعل خدا نیست؛ در جهان هستی خدا هست و اسما، اوصاف، افعال، اقوال و آثار او. در عالم غیر از این چیز دیگر نیست؛ بخشی از اینها به شیمی و فیزیک برمیگردد، بخشی به ریاضی برمیگردد، بخشی به علم کلام برمیگردد، بخشی به علم فلسفه برمیگردد، بخشی به عرفان نظری برمیگردد ... علم آن است که به واقع تعلّق بگیرد، واقع هم فعل خداست، بررسی فعل خدا هم فرض ندارد که دینی نباشد ...
🏷 دو نظر خیلی متفاوت صد درصد مباین هم است: یکی اینکه آنها میگویند علم، دینی و غیر دینی ندارد علم، دینی نیست؛ ولی عاِلم ممکن است مسلمان باشد، ممکن است کافر؛ اما نظر دوم آن است که خیر، علم فقط دینی است، عاِلم ممکن است مسلمان باشد، ممکن است کافر.
حالا اگر کافری آمده درباره حضرت امیر دارد بحث میکند که علیبنابیطالب(سلام الله علیه) در این مدت چه کارهایی کرده است، تحقیق و پژوهش علم او دینی است، ولو آن عاِلم کافر است.کسی درباره امام صادق(سلام الله علیه) دارد بحث میکند، بحث درباره فعل، قول، روش و سیره امام، این علم، علم دینی است، ولو عاِلم کافر باشد.
↙️ چیزی در جهان نیست، مگر فعل خدا؛ بحث درباره فعل خدا، مثل بحث درباره قول خدا، دینی است.
الآن ما که داریم تفسیر بحث میکنیم، چرا علم ما دینی است؟ برای اینکه بگوییم خدا چنین گفت؛ آن استاد دانشگاه هم میگوید خدا چنین کرد، فرض ندارد ما علمی داشته باشیم غیر دینی.
عاِلم بله، ممکن است کافر باشد، چون قبول ندارد که این کار، کار خداست و قبول ندارد که فعل، فعل خداست؛ بله او ممکن است کافر باشد.
◀️ پرسش: استاد! ممکن است طبیعت چنین کرده باشد؟
🔸پاسخ: بله، چون طبیعت چنین کرد، خیال میکند طبیعت کرد، در حالی که کار، کار خداست، چون نمیداند که چه کسی کرد، خود این عالم میشود کافر وگرنه فعل، فعل خداست.
اگر فعل، فعل خداست، بحث درباره فعل خدا فرض ندارد دینی نباشد؛ منتها او نمیداند که فاعل آن کیست، میشود کافر وگرنه آنچه در عالم هست فعل خداست، قول خداست. حالا کافری درباره قرآن شناسی بحث میکند؛ کم نیستند کفّاری که درباره قرآن شناسی اظهار نظر کردند، قرآن را شناختند، چند تا سوره دارد، چند تا آیه دارد، چند تا امر و نهی دارد، درباره چه چیز بحث میکند، حقوق آن چیست، این علم، علم دینی است، ولو آن عالم کافر باشد.
↙️ آنها میگویند #علم_سکولار است، دینی و غیر دینی ندارد؛ ولی عالم ممکن است مسلمان باشد یا غیر مسلمان.
اینها علم را واقعاً نشناختند؛ علم، بررسی فعل خداست.
↙️ آنجا که بررسی فعل انسان است، مثل سینما و امثال اینها، بله آنجا ممکن است که خود آن علم دینی باشد یا غیر دینی؛ برای اینکه بحث در این است که این آقا چه کار بکند، این آقا اگر بر طبق کتاب و سنّت انجام بدهد، میشود دینی، اگر غیر کتاب و سنّت است میشود غیر دینی.
☑️ علمی که به فعل انسان برمیگردد، این میتواند دو گونه باشد، اما علمی که به «فعل الله» برمیگردد، این دیگر نمیتواند دو گونه باشد ...
یک وقت است که اینها اوهام خودشان را انسان میدانند، خیالات و برداشت خودشان را انسان میدانند، این اصلاً علم نیست. آنچه واقعیت است، واقعیت انسان، واقعیت روح، واقعیت جامعه، واقعیت اقتصاد که در خارج حقیقت دارد، بله، این دینی است.
اما اینها در اثر بیراهه رفتن، مبادی و منابع را از دست دادند؛ بخشی از اینها اصلاً علم نیست.
📚 #آیت_الله_جوادی_آملی، تفسیر سوره مبارکه «زمر»، آیات 11 الی 18
#علوم_انسانی_اسلامی
#علم_دینی
اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
⤵️⤵️⤵️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
May 11
🧩 #اندیشه_نوشت | در جهان فردا کدام کشورها توسعه یافته خواهند بود؟
#پیچ_تاریخی
#تعلیم_و_تربیت
#آموزش_و_پرورش
🌀 اندیشگان را در ویراستی دنبال کنید 💯💯💯
https://virasty.com/r/ZSs7
📕 #برشی_از_کتاب | ارشمیدس در حمام
↙️ معروف است که یکی از بزرگترین کشفیات ارشمیدس در حمام صورت گرفت و وی شوقزده، لخت مادرزاد از حمام بیرون زد و فریاد کشید «یافتم، یافتم».
روزی که ارشمیدس به حمام رفت، لابد چرک بود. اما به جای اینکه کیسه بکشد شروع به بازی و غوطهخوردن در آب کرد. پایین میرفت و بالا میآمد، باز پایین میرفت و بالا میآمد، خیلی آرام، یک بار دیگر که پایین رفت یکهو از آب بیرون جست. فریاد کشید: یافتم، یافتم...
کسانی که حمام نرفتهاند نمیدانند که فریاد در حمام چه انعکاس پرابهت و چندبارهای دارد. پژواک صدا در خود صدا میپیچد و باز ارشمیدس انگار که «مویش» را میکشند از ته دل فریاد میزد: یافتم، یافتم...
اولین گمان این بود که ارشمیدس سنگ پا پیدا کرده است، اما تا آن روز کسی برای سنگ پا اینطور نعره نکشیده بود. آنهایی که به ارشمیدس نزدیکتر بودند بیاختیار ذهنشان به ثروت و جواهری رفت که ارشمیدس از روی خوششانسی و اتفاق آن را پیدا کرده است که فریاد در فریاد ارشمیدس انداختند: مال ماست، مال ماست...
اما ارشمیدس بیاعتنا به همهچیز و همهکس و حتی لباسهایش، از سر شوق، لخت مادرزاد از حمام بیرون زد.
صاحب حمام فقط یک فریاد کوتاه داشت: پس پول حمام چی؟
بعد یکهو مثل تیر از ذهنش گذشت که ارشمیدس چیز باارزشی یافته و فریادزنان به دنبالش افتاد: مال من است، مال من است!
حمامی پس از اینکه دویست، سیصد متر به دنبال ارشمیدس دوید، دیگر کاملاً باورش شد که ارشمیدس چیز باارزشی پیدا کرده و حالا فریاد میزد: دزد، دزد، بگیریدش...
وقتی ارشمیدس از کنار بازار شهر گذشت جمعیتی که از پیاش میدوید به هجده نفر رسید، در حالی که ارشمیدس همچنان فریاد میزد: یافتم، یافتم...
شمعفروشان و نعلبندان و خلاصه کاسبکارها از کسانی که به دنبال ارشمیدس بودند میپرسیدند: «مگر چه شده است؟» و آنها جواب میدادند: «یافتش، یافتش» و همینطور از پی ارشمیدس میدویدند.
پیرزنی گفت: چه بیحیاست این مرد!
لاتی به محض اینکه ارشمیدس را آنطور لخت مادرزاد دید گفت: این چیچی پیدا کرده که باید حتماً لخت باشه تا نشون بده؟!
در سرکوی سگبازها، آنجا که «کلبی»ها جمع میشدند، بالاخره جلوی ارشمیدس را گرفتند. لنگی به دور تنش پیچیدند، پیرمردی نفسنفسزنان از راه رسید: من هفته قبل در حمام انگشتر طلایم را گم کردم، زنم شاهد است!
حمامی هم رسید: منطقاً آنچه در حمام است، مال حمامی است.
یکی از سوفسطائیان خواست با این نظر مخالفت کند که مأمور دولت آمد: حرف بیحرف! این چیزها مال دولت است.
مرد میانسالی از جمعیت گفت: قربان هنوز معلوم نیست چیچی هست.
مأمور خود را از تک و تا نینداخت: پس زودتر معلوم کنید تا بفهمیم صاحب چه چیزی هستیم!
اما ارشمیدس که غافل از دور و برش بود همینطور داد و فریاد میکرد: یافتم، یافتم، یافتم...
جمعیت که هر دم بیشتر میشد و کلافه بود دستهجمعی فریاد زدند: آخه بگو چی یافتی؟
ارشمیدس با همان شور و حرارت فریاد کرد: هر جسمی که در آب فرورود به اندازه وزن مایع همحجمش سبک میشود.
مردم گفتند: چی، چی گفتی؟
ارشمیدس که از دقت و توجه مردم نسبت به مسائل علمی شوقزده شده بود شمرده گفت: دقت کنید، هر جسمی که در آب فرورود به اندازه وزن مایع همحجمش سبک میشود.
همگی با هم گفتند: «این مردک خر چه میگوید، دیوانه است» و از دورش پراکنده شدند و ارشمیدس از دور صدای مردی را شنید که میگفت «هر جسمی که در آب فرورود به اندازه ارشمیدس دیوانه نمیشود» و صدای خنده مردم بلند شد.
فردای آن روز به سردر حمام یک تابلوی کوچک نصب شد که روی آن با خط خوش یونانی نوشته شده بود: برای حفظ شئونات اخلاقی از پذیرش دانشمندان و فلاسفه معذوریم! 😳
📚 از کتاب «مو، لای درز فلسفه»/اردلان عطارپور/انتشارات آن
#فلسفه
🌀 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
May 11
📚 #معرفی_کتاب | پارادوکس انتخاب
کاگنی پلاس:
🪄 معمولا چنین تصور می شود که انتخاب بیشتر یعنی داشتن گزینه های بهتر و رضایت بیشتر.
📌بری شوارتز (Barry Schwartz) استاد دانشگاه سوارثمور آمریکا در این کتاب شرح میدهد که چرا برخلاف تصور رایج، بسیاری از انسانها با وجود امکانات وسیع، انتخابهای فراوان و گزینههای جذابی که در اختیار دارند، زندگیشان پر دغدغه و ناشاد است و کمتر احساس خوشبختی میکنند. شوارتز با ترکیب تحقیقات کنونی در علوم اجتماعی ، پیشنهاد می کند که حذف انتخاب ها می تواند استرس ، اضطراب و مشغله زندگی ما را تا حد زیادی کاهش دهد. وی یازده گام عملی در مورد چگونگی محدود کردن انتخاب ها به تعداد قابل کنترل، تمرکز روی موارد مهم و نادیده گرفتن باقی موارد ارائه می دهد که در نهایت رضایت بیشتری را از انتخاب کردن فراهم می کند.
📌شوارتز در تناقض انتخاب ایدههای جسورانهاش را به شیوهای کاربردی، بسیار شفاف و به دور از کلی گوییهای مرسوم بیان میکند، تا جایی که تعدادی از از مطرحترین شخصیتهای علم روانشناسی کتاب وی را ستودهاند و دنیل کانمن، برنده جایزه نوبل سال ۲۰۰۲ آن را کلید «خرسند زیستن» در دنیای مدرن و پیچیده امروز خواندهاست.
🎥 میتوانید سخنرانی TED بری شوارتز را که در آن خلاصهای از این کتاب ارائه میدهد همراه با زیرنویس فارسی در اینجا ببینید.
🌀 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
اگه میخواید بدونید چرا خانم ها با وجود داشتن لباس های متنوع و زیاد بازهم این سوال رو میپرسن: «الان چی بپوشم؟»👀😁 این کتاب رو بخونید.
اگر حال خواندن کتاب ندارید، خلاصه اش رو از زبان خود نویسنده بشنوید:
https://www.ted.com/talks/barry_schwartz_the_paradox_of_choice?language=en&subtitle=fa
💢 #یادداشت | از بهترین روش های تربیتی؛
👈 سه گانههای ۷ ساله تربیتی رو مد نظر داشته باشیم و در هر یک از این دورههای ۷ ساله، از روشهای متناسب با ویژگیهای فرزندان استفاده کنیم.
🦋 در هفت سال اول؛ هنگامی که رفتار ناشایستی از کودک مشاهده میکنیم، بیشتر با پرت کردن حواس کودک از ادامه رفتار ناشایست و نیز ارائه الگو مثبت (حتی شده فرضی) بهره ببریم.
🦋 در هفت سال دوم؛ گرایش بسیار زیادی به فضای هم سالان و مدرسه ایجاد میشود.
در این سالها #معلمان به صورت جدی، تاثیر شگرفی بر فرزندان دارند و در این دوران میتوان بدون تنش، نکته نظراتمان را با معلمان امین در میان گذاشته و از قدرت و نفوذ و جذبه آنان نهایت استفاده را برد.
🦋 در هفت سال سوم؛ بیشترین گرایش فرزندان به گروه دوستان و هم سالان است. در دوران قبلی باید فرزندانمان متوجه باشد که والدین حق نظارت بر گروه دوستان انتخابی فرزندان دارند و در این دوران باید این نظارت به اوج خود رسیده باشد.[البته والدین نباید در ریز روابط میان فرزندان و دوستانشان دخالت داشته باشند و تنها بر انتخاب یا عدم انتخاب دوستان و مسائل کلان ورود میکنند.]
در این دوره، ایجاد رابطه اجتماعی عمیق (هر چند کوتاه) با دوستان فرزاندانمان بسیار کمک خواهد کرد که والدین بتوانند معضلات گروه دوستان فرزندان را اصلاح کنند. چرا که در این دوران عمدتا معضلات گروه دوستان مشترک است.
♟ در این سنین الگوها و اشخاص مرجع (هم چون روحانی محله، برخی معلمان، فرماندهپایگاه بسیج یا افرادی از پایگاه) نیز میتوانند والدین را در رسیدن به اهداف کمک کنند.
🖋 کارگروه تربیتی_روانشناسی اندیشگان
📌 تجربههای خودتان را از تربیت فرزندان در خانواده، با ما به اشتراک بگذارید.↙️
@Mojahedasheg
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی در ایتا | ویراستی
016.mp3
9.64M
🎙 #بشنوید | فایل صوتی خارج فقه خلل الصلاة استاد آیت الله فرحانی
📅 دوشنبه 1401.08.16
پ.ن: ایشان در این صوت، با بیان مصداقی اشاره ای به تاثیر نگاه فلسفی در #فقه دارند.
همچنین قدرت علمی و اصولی مرحوم امام و تاثیر ایشان در شهید مطهری را به طور گذرا بیان می کنند.
#فلسفه
#اصول_فقه
#فقه
منبع: کانال دروس آیت الله فرحانی
🌀 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #ببینید | استاد اباالفضل ساجدی
از نقش کلیدی بخشی از علوم انسانی غرب (فرویدیسم) در گسترش ولنگاری در غرب میگویند
🔺 نگاهی به دیدگاه #فروید، یونگ، اریک فروم، کارل هورنای، آدلر و...
همانگونه که دیدگاه فلسفی مدرنیته در انکار خدا و متافیزیک، و نظریه روانشناختی فروید به گسترس هرزگی جنسی انجامید نظریات صحیح فلسفی و علوم انسانی اسلامی میتواند به تعالی جامعه منتهی شود.
از کانال استاد ساجدی
#انقلاب_جنسی
#مدرنیته
#روانشناسی
#علوم_انسانی_اسلامی
🌀 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
📙 #معرفی_کتاب | پاسخ به بزرگترین خداناباور در کتاب خدای داوکینز
📖 کتاب «خدای داوکینز» اثر الیستر ای. مک گراث با ترجمه میثم توکلی بینا است که در پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۴۱۶ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه روانه بازار نشر شد. داوکینز در طول سالهای اخیر که شهرت یافته است، بر چهار پایه علم ایستاد و نظریه تکامل را دستاویزی برای انکار خدا قرارداد؛ رویهای که کمتر میان دانشمندان تجربی سابقه داشت.
🖋️ مترجم در مقدمه این اثر آورده است: این کتاب ما را از بسیاری نوشتهها در نقد و بررسی آرای داوکینز بینیاز میکند. از سوی دیگر در بازار نشر ایران، کتاب فارسی علمی و مناسبی در باب نقد و بررسی آرای داوکینز نیافتیم و این اثر میتواند چنین شکافی را کمتر کند.
از کانال مدرسه علم و دین
#داوکینز
#فلسفه_دین
#الحاد_معاصر
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی در ایتا | ویراستی
📝 #یادداشت | ظرفیت های اربعین حسینی برای پیشگیری از تکرار تاریخ
♦️ اربعین حسینی را این سالها بیشتر با پیاده روی عظیم و شور زیبای حاکم بر آن و البته چهره های تمدنی متبلور در این پیاده روی باشکوه به یاد می آوریم، که همگی نشان گر ظرفیت بالای اربعین اباعبدالله هستند.
📍یکی دیگر از امور قابل توجه، زیارت نامه ی پرمحتوای وارد شده در این روز است.
📖 متنی که در آن مطالب عمیق فراوانی از جمله هدف والای قیام حسینی: «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَهِ وَ حَيْرَهِ الضَّلاَلَهِ»[۱]
🔍 و همچنین اساسی ترین نقطه ضعف کسانی که به دشمنی با امام برخاستند مطرح میگردد؛ یعنی فریفته شدن به دنیا:
«وَ قَدْ تَوَازَرَ عَلَيْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْيَا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالأَْرْذَلِ الأَْدْنَي وَ شَرَي آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الأَْوْكَسِ»[۲]
🔸 فریب خوردن از دنیا، همان نقطه سیاه زندگانی تمام کسانی است که در آن نقطه عطف تاریخ، در جایگاه اشتباه قرار گرفتند، چیزی که امام حسین ع خویش در سخنرانی روز عاشورا بدان اشاره فرمود:
«عِبادَ اللهِ اتَّقُوا اللهَ وَكُونُوا مِنَ الدُّنْيا عَلَى حَذَرٍ؛ ... أَنَّ اللهَ خَلَقَ الدُّنْيا للفناءِ فَجَديدُها بَالٍ وَ نَعِيمُهَا مُضْمَحِلَّ وَ سُرُورُها مُكْفَهِرٌ ...
... أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ الله تَعَالَى خَلَقَ الدُّنْيا فَجَعَلَها دَارَ فَنَاءٍ و زَوَالٍ ... فَالْمَغْرُورُ مَنْ غَرَّتْهُ وَالشَّقِيُّ مَنْ فَتَنَتْهُ فَلا تَغُرَّنَّكُمْ هَذِهِ الدُّنْيَا، فَإِنَّهَا تَقْطَعُ رَجَاءَ مَنْ رَكَنَ إِلَيْهَا وَ تَخِيبُ طَمَع مَنْ طَمَعَ فيها...»
🔸به کار رفتن متعدد کلمه ی «دنیا» و شرح بی ارزش بودن آن در برابر حقایق عالم در سخنان امام حسین ع نشان دهنده ی تاکید ایشان بر نقطه ضعف اشخاصی است که در برابر ایشان صف آرایی کرده اند.
🔃 همچنین این سخن ایشان را که در یکی از منازل در طول حرکت به سمت کوفه فرموده بودند بارها گفته و شنیده ایم که:
«النّاس عبید الدنیا و الدین لعق علی ألسنتهم، یحوطونه ما درّت معایشهم؛ فإذا محصّوا بالبلاء قلّ الدیّانون.»
🔚 از جاییکه عاشورا و کربلا همیشه جریان دارند «کل یوم عاشورا و کل أرض کربلا»، بایست با گذشت چهل روز از آن فاجعه ی عظیم این درس گرفته شود که در هر زمان ممکن است انسان در برابر امام زمانش بایستد و نافرمانی کند، اگر و فقط اگر، فریفته ی دنیا باشد. دنیا میتواند برای کسی پول و ثروت ، برای دیگری جاه و مقام، برای دیگری شهرت و برای هرکسی بر اساس شرایط و موقعیتی که دارد متفاوت و متغیر جلوه کند.
اعاذنا الله من غرور الدنیا.
_________________
[۱] و جانش را در راه تو بذل كرد، تا بندگانت را از جهالت و سرگرداني گمراهي برهاند.
[۲] درحالي كه بر عليه او به كمك هم برخاستند، كساني كه دنيا مغرورشان كرد، و بهره واقعي خود را به فرومايه تر و پست تر چيز فروختند، و و آخرتشان را به كمترين بها به فروش گذاشتند.
🖋 رحیل
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 به اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی بپیوندید.
Mohammad Aljnami - Habibi Hossein (128).mp3
17.99M
🔊 #مداحی | حسسسسسسین حبیبی 🥀
🎙 محمد الجنامی
#نوا
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 به اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی بپیوندید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #ببینید | چرا مردم عراق اینچنین برای زائران امام حسین(ع) خدمت میکنند؟!
🔖 استاد اصغر #طاهرزاده از احساس مسئولیت تاریخی مردم عراق و معنا بخشی #اربعین برای آنها، و از نسبت اربعین با انقلاب اسلامی سخن میگویند.
#معنای_زندگی
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 به اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی بپیوندید.
📝 #یادداشت | شما چگونه عاقبت بخیر خواهید شد؟!
↙️ سالیانی بود که هنگام مطالعهی تاریخ اسلام و نیز تاریخ انقلاب اسلامی، با شخصیتهایی مواجه میشدم که اوراقی از تاریخ، زرین بود به افتخارات و حماسهشان؛ اما هزاران افسوس که با گذشت زمان و پیدایش زاویه، از خط حزب الله جدا شده و در مقابل آن صف بسته بودند. (در تاریخ اسلام افرادی چون طلحه، زبیر و... و افراد دیگری در تاریخ انقلاب اسلامی که مخاطب قطعا اهل اشاره است...)
این تقابل در دراز مدت و به صورت تدریجی صورت میگرفت و رفته رفته آشکار میشد و در نهایت، نتیجه قطعی که برای افراد به ارمغان میآورد، محرومیت از عاقبت به خیری ابدی و سعادت اخروی بود.
افرادی که روزی از مدافعان اصلی مسیر بودند و جزو هسته مرکزی نهضتهای اصیل به شمار میرفتند، عاقبت به خیر نمیشدند!!!
🔺 با مشاهده چنین پایانی برای کسانی که روزی شاخص محسوب میشدند و مقایسه احوالاتشان با وضعیت مردم عادی(که نویسنده نیز از مردم عادی محسوب میشود)، هیچ امیدی به سعادت و عاقبت به خیریِ عموم مسلمانان نداشتم و این بیت وصف حالم میشد؛
«آنجا که عقاب پر بریزد
از پشه لاغری چه خیزد»
🔻 عاقبت بخیری، چیزی در حد شانس و بخت برایم جلوه مینمود. گرچه در عمق وجود نمیتوانستم پذیرا شوم که چنین باشد.
گاهی چنین میپنداشتم که نهایتا کسانی اهل عاقبت بخیری خواهند بود که مشیت الهی به آن تعلق بگیرد و آیاتی از این دست در ذهنم تداعی میشد:
«و لو شاء الله لجعلکم امة واحدة و لکن یضل من یشاء و یهدی من یشاء و لتسئلن عما کنتم تعملون»(نحل/۹۳) و نیز آیاتی چون (17 کهف، 186 اعراف، 36 و 37 زمر) و در یک کلام وقتی که به مساله عاقبت به خیری میاندیشیدم با خود میگفتم: «یا بخت و یا اقبال.» و «خدا بخیر کنه.»
✅ تا اینکه در یکی از دروس به اصطلاح «جنبی»، عنایت پروردگار شامل حال شد و استادی اهل معرفت (علیرغم اینکه بسیار جوان بود) روزیام گشت.
تنفس اهل دل را استشمام کرده بود و با مراقبت از روشنای دل، چشمهی وجودش در حال خروش بود و با کلام خود جان حیران مرا از تیرگی تردید رهانید و با پرتو یقین، عجین ساخت و گنجی که سالها در پی آن بودم را بر من ارزانی داشت.(ادام الله تعالی توفیقاته.آمین یارب العالمین)
🌀 بعد از رهنمودهای او بود که حال و روز خود را چنین یافتم:
آب در کوزه و ما تشتنه لبان میگردیم
یار در خانه و ماگرد جهان میگردیم...
همو بود که قیمت جواهری که در بغل بود را بر من عیان ساخت، از آن پس دانستم که باید بر این گرانبها چنگ زد. «واعتصموا بحبل الله...»
🧩 «عاقبت بخیری» را «شرط حیات» میدانست و بر این بود که: «بیمایه، فطیر است.»
وی بود که با نفس مسیحایی اش، ارج عنصر کیمیایی «#ولایت» را بر من شناساند.
استاد عزیز بود که با بررسی و رصد نقطه مشترک تمامی افراد عاقبت بخیر،(همچون شهدای همراه نبی مکرم اسلام و شهدای کربلا و افراد انقلابی حقیقی و شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و حاج قاسم سلیمانی و ...) عیان ساخت که عنصری که نجات بخش همه آنان بوده، ولایت و ولایت پذیری و ولایت مداری بوده است. وی بود که مرا مومن کرد به اینکه، «ولایت است که عاقبت بخیری فرد را تضمین میکند.»
✔️ میفرمود: «ولایت مراتبی داره. مرتبه بالا مربوط به خدای متعال، و در مرتبه بعدی نبی مکرم و امامان معصوم، و در مرحله بعدی ولی فقیه و نائب امام، بعدش ولایت پدر و مادر بر فرزند، و در مرحله پایین، ولایت شوهر بر زن.»
بر این بود که: «رعایت حق «ولایت» عجیب توفیقات رو بالا میبره.»
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیرالمومنین و اولاده المعصومین.
✍️گروه تربیتی اندیشگان_محمدجواد ابراهیمی
📮 نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
┈┈┈┈•✿•┈┈┈┈
📨 به اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی بپیوندید.