⛪️هنرمندان رُنسانس و مادر و پسری که تقدسشان کم کم محو شد!
🔸دوره رُنساس بخش مهمی از تاریخ اروپاست که آن را عمدتا با فلاسفه مخالف کلیسا، درگیری های مذهبی، سقوط کلیسا و ... میشناسیم
🔸یکی از ابعاد به شدت قابل توجه و قابل بحث در مورد دوره رُنسانس هنر آن دورهاست. هنرهایی همچون نقاشی در طول تاریخ مسیحیت بسیار مهم و جذاب اند و در فرهنگ مسیحی نیز بسیار اثر گذار اند
🔸پیش از قرون وسطا عموم تصاویر کشیده شده از حضرت عیسی و مادرشان مریم مقدس عمدتا در لایهای از تقدس و تا حد قابل توجهی پوشیده هستند. اما رفته رفته در دوران رُنساس ورق برگشت
🔸تمثال های مریم مقدس و مسیح کم کم پوشش خود را کم و کم تر میکردند
🔸ما شاهد تندیس هایی هم بودیم که با آنچه در قرون وسطا بود زمین و آسمان تفاوت میکرد. داوود عریان میکل آنژ و سوگواری مریمی بر پیکر عیسی که از عیسی جوان تر به نظر میآید!
🔸این تحول و خلاقیت هنرمندانی مثل داوینچی و میکل آنژ بود که موجب تحول در تصورات عموم از الگو های مسیحی شد
⚠️هنر یکی از عوامل شکل دهنده به فرهنگعمومی است. از همین رو اهمیت والایی دارد. نقاشان و هنرمندان رُنساس به هر علتی که بوده و با هر قصدی که بوده با هنر خود فرهنگ مردم را شکل داده اند
@Andishkade_Hedayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 وقتی هدف، گم میشود!
▪️چه سالهایی که همراه با رنج فراوان، برای هدف خود تلاش میکنند تا در نهایت، با برجستگی اندامهایشان، مقام کسب کنند!
اما اینگونه افراد در نهایت چه ویژگی خاص انسانی را در خود نمایان کردهاند جز جسمانیت و برجستگی اندامشان!
آیا هدف و حقیقت خلقت وجودی انسان فقط در حد جسمانیت اوست آنهم با چنین بیحیایی!؟
✍️ بانو صائینی
#فلسفه_ورزش
@Andishkade_Hedayat
#تکمله
💢انسانها متناسب با شناختی که از قابلیت خود دارند بدنبال هدفی برای زندگی خود میروند تا با آن به جایگاه مورد نظرشان برسند.
❗اما انسانها، حقیقتا چه میزان از حقیقت وجودی خود میدانند!؟
▪️دو تفکر غالبی که در جهان، نسبت به شناخت انسان، موجود است یکی تفکر اومانیسم(انسانمحوری) است و دیگری تفکر تئوئیسم_خداگرایی(خدا محوری) اسلام_شیعی.
▪️ در تفکر اومانیستی که تفکر غالب عصر مدرن است، انسان، محور بوده و تبعیت از هوای نفس، اساس آن است؛ در فضای نفسانی مدرن، همه چیز قیمت دارد! از انواع جذابیّتها و جلوه دادن زیبایی ظاهری_جسمانی، صدا، هوش و... خرید و فروش میشود!
اساس تفکر اومانیستی مبتنی بر نفسانیاتسالاری _ هواینفسپرستی است.
اندیشه اومانیستی در عمل به لیبرالیسم منتج میگردد و بنای آن بر دو محور: "لِسهفر"، به معنای «بگذار هر آنچه که دلش میخواهد انجام دهد» و "وِلِفر"، به معنای رفاه طلبی است.
در این نگاه آنچه بیشتر بدان پرداخته میشود بُعد جسمانی بشر است در حالی که بدون در نظر گرفتن نیاز حقیقی و همهجانبه انسان(جسم + روح)، حقیقت وجودی انسان نادیده گرفته خواهد شد و صرفا به وجه محدودی از نیازهای دنیوی او توجه میشود.
آرمان انسان در این تفکر، چیزی جز نهایت لذتجویی و توجه به زیبایی و خودنمایی در حد جسمانیّت، اعم از جلوهگری چهره، اندام_بدنسازی، صدا و... نیست و توجهی به شخصیت والای آدمیت نمیشود.
▫️مهمترین اثر تفکر اومانیستی، ماندن انسان در بُعد حیوانیت و دور شدن او از آدمیّت است چرا که به جای اطاعت از خدا، هوای نفس خود را تبعیت میکند[۱] و در نهایت به دلیل عدم توجه به حقیقت وجودی خود(روح)، به سرگردانی و پوچی میرسد.
🔸درحالیکه در تفکر خداگرایی اسلام شیعی، قابلیت حقیقی انسان با شناخت صحیح چیستی و کیستی او مورد توجه است!
▫️چیستی انسان محدود به شناخت ظاهر و بُعد جسمانی_مادی اوست؛
▫️حال آنکه کیستی انسان، مربوط به باطن_حقیقتِ وجودی انسان است که مربوط به بُعد روح اوست!
🔸نوع انتخاب هدف انسان، با توجه به میزان شناخت صحیح او از چیستی و کیستیاش، متفاوت خواهد بود!
▫️انسانی که حقیقت وجودی خود را شناخت، محدود به جسم نمیشود چرا که او صرفا جسم نیست بلکه دارای روح هم است. منشأ و ريشهى روح انسان، از عالم بالاست، نه عالم خاكى.
«حقيقت روح، چيزی غير از جسم انسان است، تا روح نباشد انسان حیات نمییابد!
كرامتي كه خداوند به انسان مرحمت فرموده مربوط به روح است و بدنِ مادی لياقت سجده(تکریم) کردن، ندارد.»[۲] لذا تمام حقیقت انسان روح اوست! که دارای استعدادها و تواناییهایی است. برای روح، زمان و مکان معنا ندارد و لذا دارای هیچ محدودیّتی نیست.
روح، اساسا دارای جنسیت(زن/مرد) نیست چرا که جنسیت، یک اعتبار دنیوی، مربوط به جسم است و جسم برای روح در دنیا به مثابه ابزار و ماشینی است، برای رسیدن به مقصد؛ و لذا جسم، بستر تعالي روح است.
▫️هدف از پاسخ دهی به نیاز حقیقی روح، رسیدن به "آدمیّت" است تا از لایه بهیمی_حیوانیَّت(صرفا پاسخ دهی به نیازهای جسم_مادی) خارج شده و صرفا محدود به جسم نشود لذا برای متعالی شدن، باید به نیاز حقیقی روح هم پاسخ داده شود!
🔸در جامعهای که همزمان به نیاز حقیقی روح و جسم انسان، پاسخ داده شود با رعایت قوانین مبتنی بر شرع و حدود الهی، یقینا مراتب آدمیّت بدرستی طی گشته و انسانها "آدم" و "عبداللّه"(بندهی خدا)[۳] میشوند.
‼️با توجه به بررسی دو نگاه متفاوت غرب و اسلام در انسانشناسی، حال بهتر درک میشود که چرا در جهان، انسانها بویژه زنان، فقط در حد جسمانیت، بدون توجه به قابلیت حقیقی خود، برای خود هدفگذاری میکنند و آمار افسردگی و خودکشی در بالاترین حد است!
✍️ بانو صائینی
پینوشت:
۱- سوره فرقان آیه۴۴
۲- سوره حجر، آیه 29/ تفسير تسنيم آیتالله جواديآملي، ج 2، ص 460 ـ 443.
۳- سوره ذاریات آیه ۵۶_ هدف خلقت انسان، بندهی خدا شدن است.
#انسان_شناسی
#انسان_کیست
#انسان_چیست
#حکمت_ریاضت
@Andishkade_Hedayat
🏞 تو رها نمیشوی!
✍🏻 عینصاد
❞ با این دید به دنیا نگاه کن که امکانات و استعدادها و نعمتها و شرایطی که برایت فراهم کردهاند، با مُلک و ملکوت و ملائکه و با مالک یومالدین و یومالجزاء رابطهای دارد و در مقابل این دادهها از تو میخواهد و رهایت نمیکند.
📚 #روزگار_ستمگر | ص ۸۱
@Andishkade_Hedayat
🔰"مساوات و برابری" را مترادف "عدالت" دانستن در جامعه و خانواده، یکی از مبنایی ترین دلایل شکل گیری آسیب های فردی و اجتماعی و همینطور شیوع مفسده های سیاسی و اقتصادی و اخلاقی است. در این میان یکی از قربانیان این ترادف و جداسازی واژگان از معانی اصلی آنان، #زنان هستند! هرچند مردان نیز کم بی نصیب نخواهند ماند ...!
برابری حقوق زنان و مردان نه نشانی از رشد و پیشرفت یک جامعه بلکه نمادی عیان بر حماقت مدیران آن جامعه و بی بها بودن علم و اهل علم است.
🔹پیامدهای آن شامل:
*فشارهای جسمانی بر زنان و آسیب های فیزیولوژیکی.
*فشارهای روانی مضاعف بر زنان و آسیب های روانشناختی.
*ایندیویژوالیسم (فردگرایی) و شیوع تجرد یا بالا رفتن سن ازدواج.
*تلاش زنان برای تقرب خود به توانمندی های مردانه و شیوع اختلالات هویت جنسی.
*افت ویژگی های لطیف روحی زنان و بی پاسخ ماندن نیازهای روانشناختی و حتی جسمانی آنان همچون نیاز روانی به قدرت و تکیه گاه مردانه و عواطف مهرورزانه و مادرانه.
*سبُک سازی سبک زندگی مردان و کاهش صفات روانشناختی مردانه و تضعیف مردان جامعه و شیوع اختلالات هویت جنسی.
و ...
🔚در نهایت وزنه سنگین این تغییرات بر دوش زنانی خواهد بود که با شعار فریبنده برابری و #آزادی آنان، متحمل فشارها و تحمل رفتارهای شغلی و اجتماعی زمخت متناسب با روحیه مردان خواهند شد. به این ترتیب ردپای بخش عمده #افسردگی و #اضطراب زنان و دختران را باید در همان تغییر ساده مفهومی دو واژه عدالت و برابری ومترادف بودن آنها جست.
این از ابعاد #دکترین_لسفر است که در آینده به آن خواهیم پرداخت.
✍زهرا کیایی
@Andishkade_Hedayat
⭕️نقد و بررسی سریال ماجراجویی های عجیب سابرینا
🔸در این سریال، سابرینا دختر جادوگریه که توی یک خونوادهٔ شیطانپرست بزرگ شده
🔸سابرینا برای دستیابی به قدرت های جادویی، باید شیطان رو بپرسته و راه دیگهای نداره؛.اما چون نوجوونه و میخواد دوستپسرش رو نگه داره و جمع دوستانشو ترک نکنه، زیر بار حرف فرقهشون نمیره
🔸آخرشم شیطان میگه اشکال نداره، هم مدرسه عادی برو هم بیا مدرسه جادوگری شیطانپرست ها
🔸در دیالوگ ها، بار ها به جای "خدا رو شکر" گفته میشه "Praise Satan" یعنی "شیطان رو شکر!" و کلا خانوادش شیطانپرستن و داییش هم همجنسبازه
🔸تم فیلم در کنار نشون دادن علنی شیطانپرستی، تینیجری و در مورد روابط دختر و پسرا و جدیدا همجنس ها با همدیگه اس. یعنی در کنار ترویج مبانی فکری شیطانپرستانه، سبک زندگی غربی رو هم که ریشه در نگاه اومانیستی و اباحهگرا داره، تبلیغ میکنه
🔸خلاصه که فیلم های شیطانپرستانه و کابالیستی دیگه خوراک خواص و بزرگسال ها نیست و غرب داره برای نوجوان ها هم تولید محتوا میکنه
@Andishkade_Hedayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 مستند «خاطرات تکه تکه» جدیدترین فیلم درباره شهیدان #ابومهدی و #حاج_قاسم منتشر شد
⭕️ دکتر «علی خفاف»، معاون شهید ابومهدی، جزئیات شهادت سرداران مقاومت و اتفاقات آن روزها را روایت میکند همراه با تصاویری که برای اولین بار پخش میشوند.
🎥 تماشای نسخه کامل مستند #خاطرات_تکه_تکه با بالاترین کیفیت در عماریار🔻
🌐 B2n.ir/khtk
@Andishkade_Hedayat