💚🌷💝💚🌷💝💚🌷💚
🌿💚﷽ 💚🌿
🍃🌸🇮🇷ایرانِزیبا🇮🇷🌸🍃
🍃💚زندگینامهامامحسنمجتبی علیهالسلام:
🍃🌷💝امام حسن (ع) در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجری قمری در مدینه منوره متولد شدند.
🍃🌷💚آن حضرت (ع) در سن ۲۷ سالگی و پس از حادثه دهشتناک ضربت خوردن پدر ارجمند خود امام علی (ع) در مسجد کوفه و شهادت ایشان در ۲۱ رمضان سال ۴۰ هجری قمری، به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت (ع) به مقام امامت رسید.
🍃🌷💝مدت امامت آن حضرت (ع) ۱۰ سال به طول انجامید و نزدیک به ۶ ماه هم به اداره امور مسلمین پرداخت.
🍃🌷💚در این مدت معاویه که دشمن سرسخت امام علی (ع) و خاندان آن امام همام (ع) بود و سالها به طمع خلافت (در آغاز به بهانه خونخواهی عثمان و در آخر آشکارا به طلب خلافت) جنگیده بود، به عراق مقر خلافت امام حسن (ع) لشکر کشید و جنگ را آغاز کرد.
🍃🌷💚پس از شهادت امام علی (ع) و سخنرانی امام حسن (ع) در مسجد کوفه، همه مردم کوفه، مدائن، عراق، حجاز و یمن، با شوق و رغبت با ایشان بیعت کردند، جز معاویه که خواست از راهی دیگر برود و با آن حضرت (ع) همان رفتاری را پیش گیرد که با پدرش امام علی (ع) در پیش گرفته بود.
🍃🌷💚امام حسن مجتبی بارها و بارها بی وفایی یاران و فرماندهان نزدیک خود را دید و معاویه علیه لعنه با انواع ترفندها در لشگر امام رخنه و دودستگی و تشتت راه میانداخت که در نهایت منجر به صلح و بستن قرارداد شد.
🍃🌷💝کریم آل محمد امام حسن مجتبی (ع) در کمالات انسانی، یادگار پدر (ع) و نمونه کامل جد بزرگوار خود (ص) بود و در سرشت و طینتش، برترین نشانههای انسانیت وجود داشت.
🍃🌷💝آن حضرت (ع) از جهت منظر، پیکر، اخلاق و بزرگواری به رسول اکرم (ص) بسیار شبیه و مانند بود.
🍃🌷💝 وصف کنندگان آن حضرت (ع)، او را چنین توصیف کرده اند: «دارای رخساری سفید آمیخته به اندکی سرخی، چشمانی سیاه، گونهای هموار، محاسنی انبوه، گیسوانی مجعد و پر، گردنی سیمگون، اندامی متناسب، شانهای عریض، استخوانی درشت، میانی باریک، قدی میانه، نه چندان بلند و نه چندان کوتاه، سیمایی نمکین و چهرهای در شمار زیباترین و جذابترین چهره ها.»
🍃🌷💝کریم آل طه (ع)، عابدترین و بی اعتناترین مردم زمان به زیور دنیا بود، ۲۵ بار حج پیاده به جای آورد. هر گاه از مرگ یاد میکرد میگریست و هر گاه از قبر یاد میکرد میگریست،
🍃🌷💚 هر گاه به یاد ایستادن به پای حساب میافتاد، چنان نعره میزد که بیهوش میشد .
🍃🌷💚و چون به یاد بهشت و دوزخ میافتاد، همچون مار گزیده به خود میپیچید.
🍃🌷💚 از خدا طلب بهشت میکرد و از آتش جهنم به خدا پناه میبرد.
🍃🌷💚چون وضو میساخت و به نماز میایستاد، بدنش به لرزه میافتاد و رنگش زرد میشد.
🍃🌷💚سه نوبت دارایی اش را با خدا تقسیم کرد و دو نوبت از تمام مال خود برای خدا گذشت.
🍃🌷💝 هر که او را میدید به دیده اش بزرگ میآمد و هر که با او مصاحبت داشت، به او محبت میورزید و هر دوست یا دشمنی که سخن یا خطبه او را میشنید، به آسانی درنگ میکرد تا سخن خود را تمام کند و خطبه اش را به پایان ببرد. حلم و گذشت امام حسن (ع) با کوهها برابری میکرد.
🍃🌷💔آن امام همام (ع) سرانجام در ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری و در سن ۴۷ سالگی، به اغواء و تحریک معاویه و به دست همسر خود (جعده)، بواسطه آب زهرآلودی مسموم شد و به شهادت رسید.
🍃🌷💔پیکر مطهر آن حضرت (ع) به دلیل توطئه و مخالفت دشمنان برای دفن در مسجد پیامبر (ص) در مدینه، در قبرستان بقیعِ شهر مدینه دفن گردید .
🌿🇮🇷💚🤍❤️🇮🇷🌿
#ایرانِزیبا
19.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ و سرود زیبای اقای مهربون به مناسبت "ولادت امام حسن مجتبی"علیه السلام
@sarbazevelae
امام حسن؛ سلاله نبی ثمره علی
۱_ او در ۱۵ رمضان سال ۳ هجری متولد شد و در آن زمان جبرئیل بر حضرت رسول صلیالله علیه و آله فرود آمد و گفت که "ای محمد! پروردگار عالم به تو سلام رساند و فرمود: علی علیهالسلام برای تو به منزله ی هارون برای موسی است لیکن بعد تو نبی نیست پس مسمی کن این پسر خود را به نام پسر هارون، که فرزندان هارون شبَّر و شبَّیر یعنی حسن و حسین نام داشتند." شخصیت او در خانوادهای شکل گرفت که شان نزول سوره "هل اتی" بودند و دستگیر مسکین و یتیم و اسیر. "وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا" و غذا را در عین دوست داشتنش، به مسکین و یتیم و اسیر انفاق می کنند.(آیه۸ سوره انسان)
مادرش "فاطمه" آن " قائمه عرش الهی" لباس عروسی خود را به سائلی هدیه داد و پدرش "علی" آن "ولی خدا" در حال رکوع انگشتری را به سائل صدقه داد. او هم شد "حسن" "کریم اهل بیت. و نامش تداعی کننده دو چیز است؛ یکی "کریم اهل بیت" و دیگری "صلح". این دو صاحبانِ خرد را به تامل واداشته و آنان را به سوی ارزیابی می کشاند.
۲_کریم اهل بیت؛ کریم کسی نیست که فراوان میدهد بلکه کسی است که بدون درخواست و ابتدا به ساکن کمک میکند؛ گویی اصلا عطایی نکرده است؛ نفع خود را نمیبیند و فقط به رفع نیاز مقابل مینگرد. هیچ "سائلی" را بر نمیگرداند چرا که میفرمود: من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم با چنین امیدی سائلی را ناامید کنم خداوند که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم. و او دو بار در طول عمر خود تمام داراییش را در راه خدا خرج کرد و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کرد و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشید.
روزی کنیزی شاخه گلی به امام حسن مجتبی(ع) هدیه کرد و امام در مقابل به او فرمود: "تو در راه خدا آزاد هستی". برخی یاران به آن حضرت اعتراض کردند که به جهت یک شاخه گل او را آزاد نمودی؟ امام حسن(ع) فرمود "خداوند متعال ما را چنین تربیت نموده است؛ آنجا که میفرماید: "وَ إِذا حُیِّیتُمْ بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها " (سوره نساء آیه ۸۶) هرگاه به شما تحیت گفته شد پاسخ آن را بهتر از آن بدهید. و نیکوتر از هدیه او، آزادی وی در راه خدا بود."علاوه بر افراد خوش قلب، برخی زیردستان که اجازه جسارت به امام میدادند هم مشمول کرامت امام میشدند.
۳_ از آنجائیکه اسلام صرفاً نه دین جنگ و نه دین صلح است بنا براین ائمه اطهار بین این دو راه نافعترین راه را انتخاب میکنند که حفظ اسلام در آن باشد. در این راستا "صلحی" واقع شد اگر چه "تحمیلی" بود." ولی باید گفت حضرت، دل به صلح نداد همین شرایطی که حضرت قرار داد، در واقع پایه ی کار معاویه را متزلزل کرد. خود این صلح و شرایط امام حسن علیه السلام همه اش یک مکر الهی بود. یعنی اگر امام حسن میجنگید و در این جنگ کشته میشد_ که به احتمال قوی به دست اصحاب خودش که جاسوسان معاویه آن ها را خریده بودند کشته میشد_معاویه میگفت من نکشتم، اصحاب خودش کشتند. و با پرداختن به عزاداری و تار ومار کردن اصحاب امیرالمؤمنین زمینه ی از بین رفتن تشیع ایجاد میشد." (رهبر انقلاب، ۱۳ خرداد ۱۳۷۹) چرا که در این میان جمعی از یارانش به معاویه ملحق شده بودند و گروهی نامه نوشتند که امام را دست بسته تحویل میدهند. سجاده از زیر پایش و ردا از دوشش کشیده و در ساباط به پای او شمشیر زدند به گونه ای که استخوان پا نمایان شد. و این گونه شد که "تنهاترین سردار" به "صلح" تن داد.
امام حسن علیهالسلام حرف دلش را در خطبه ای و در حضور معاویه این گونه بروز میدهد "به خدا سوگند من حکومت را به معاویه واگذار نکردم مگر به خاطر نداشتن یاران و اگر یارانی میداشتم، شبانه روز با او میجنگیدم تا اینکه خداوند بین من و او حکم کند."
۴_امام حسن علیهالسلام همچون پدرش علی "ولی خدا" و مادرش فاطمه دارندهی "عطیه فدک" مورد بغض جریان باطل و غاصبان قرار گرفت و همانند آن دو بزرگوار شهادت سرانجام زندگی دنیوی او شد. شهادت او به واسطه ی نیرنگ معاویه رخ داد. معاویه امام حسن علیهالسلام را مانعی برای تثبیت خلافت اموی می دانست. در این راستا در صدد بود که برای ولایتعهدی یزید از مسلمانان بیعت بگیرد و این با مفاد پیمان صلح در تناقض بود که معاویه پس از خود نباید جانشینی انتخاب کرده و کار به مسلمین سپرده شود. وی در این جهت از طریق تحریک و فریفتنِ "جعده" همسر امام، با قولِ برگزیدن او به همسری یزید و پرداخت صد درهم او را وادار کرد تا امام را مسموم کند. و امام پس از ۴۰ روز بیماری ناشی از مسمومیت در ۴۸ سالگی به شهادت رسید. علیرغم وصیت آن بزرگوار مبنی بر خاکسپاری در جوار رسول خدا مروان بن حکم مانع این امر شد و امام در قبرستان بقیع و شاید در جوار مادرش به خاک سپرده شد.
✍سیاح
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖برداشتی از حرام سیاسی
[۱]. رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران از واژه «حرام سیاسی» استفاده کردند، به نظر نگارنده، برای دستیابی به مفهوم حرام سیاسی از منظر ایشان، ابتدا باید تعریف و نسبت هر واژه را در منظومه فکری ایشان بدانیم. از این رو، ابتدا باید بدانیم اسلام سیاسی که در دل آن حرام و حلال معنا مییابد، چیست؟ سیاست در گفتمان انقلاب به چه معنا است؟ چه اموری در آن حرام سیاسی اعلام میشوند؟
[۲]. از منظر رهبر انقلاب «اسلام سیاسی یعنی همین اسلامی که توانسته با تشکیل حکومت، دستگاههای گوناگون، نظامهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و غیره به وجود بیاورد و یک هویّت دینی و اسلامی را برای یک ملّت ایجاد بکند؛ این، آن چیزی است که در مورد دین [میشود گفت]. بنابراین تعریف قرآن از دین یک چنین چیزی است؛ این را نمیشود فروکاست به کارهای کوچک، به یک اعمال عبادی صِرف و محض.»(۲۱ اسفند ۱۳۹۹)
[۳]. در گفتمان انقلاب، «سیاست یعنی نگاه به حرکت عمومی جامعه که کدام طرف داریم میرویم؛ آیا به سمت هدفها داریم حرکت میکنیم یا زاویه گرفتهایم و داریم از هدفها دور میشویم؟ معنای واقعی سیاست این است. آنوقت در خلال این نگاه، تکلیف آدمها و اشخاص و گروهها و احزاب و جریانها روشن میشود که آیا داریم به سمت عدالت اجتماعی میرویم؟ آیا داریم به سمت استقلال واقعی دینی میرویم؟ آیا داریم به سمت ایجاد تمدّن اسلامی میرویم، یا داریم به سمت وابستگی به غرب و وابستگی به آمریکا و تحتتأثیر قرار گرفتن نسبت به بافتهها و یافتههای بیمغز غربیها حرکت میکنیم؟ این خیلی مسئلهی مهمّی است که سبک زندگی ما، ما را به کدام طرف دارد میکشانَد؛ این نگاه، نگاه سیاسی است که میبینید از فرهنگ سرچشمه میگیرد؛ بنابراین در دل فرهنگ، سیاست هم هست. با این نگاه به حوادث جامعه باید نگاه کرد.» (۳۱ مراد ۱۳۹۵)
[۴]. «حجاب، جزو فروع دین است. حرمت آمیزش جنسی حرام، جزو فروع دین است. اما نفس مقولهی حریم جنسی، یعنی بین دو جنس حریمی وجود داشتن، یک اصل است. صحبت چادر سیاه نیست؛ صحبت روگیری نیست؛ صحبت اینکه حریم باید چطور باشد، نیست. ممکن است این مقوله، در زمانهای مختلف و به مناسبتهای مختلف و در جاهای مختلف، شکلهای مختلفی پیدا کند. اما نفس این حریم، یکی از اصول تفکر اسلامی ماست.»(۴ آذر ۱۳۷۱) پس حرامهای سیاسی در تضاد با اصول تفکر اسلامی و واگرایی نسبت به آرمانها معنا مییابند، خواه آن امر جزو اصول دین باشند یا جزو فروع دین.
[۵]. بنابراین، در گفتمان انقلاب اسلامی، سیاست از فرهنگ سرچشمه میگیرد و دو عنصر حرکت عمومی جامعه و حرکت به سمت آرمانها از عوامل تعیین کننده در اعلام مُحرمات سیاسی میباشد. رفتارهای ضد استقلال، ضد عدالت اجتماعی، ضد ایجاد تمدن اسلامی، اقدامهای وابستهساز به غرب، حرکتهای ضد سبک زندگی اسلامی همه جزو محرمات سیاسی میتوانند قرار بگیرند. و وظیفه کل نهادهای حکومتی است که نسبت به حفظ هویت دینی و اسلامی ملت کوشا باشند که این تنها محدود به رفتار و سلیقهٔ یک دولت خاص نیست بلکه همهٔ ارکان نظام باید بر اجرای آن بکوشند چرا که؛ بنمایه و معنا پیداکردن حکومت اسلامی در حفظ هویت دینی ملت و تلاش برای اقامهٔ دین در جامعه است. بر این اساس، مفهوم حرام سیاسی در این جملهی رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «مسئلهی حجاب محدودیت شرعی و قانونی است. محدودیت دولتی نیست. قانونی است و شرعی است. کشف حجاب، هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی است.» (۱۵ فروردین ۱۴۰۲) معنای مشخصتری مییابد.
✍ نسا خلیلی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
revayat 05 .wav
19.35M
سلام علیکم
روایت دهلاویه شهید چمران
پخش شده از رادیو معارف اسفند 1401
راویان سید علیرضا رفیعی وجلالیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری از دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان پس از ۷ سال قطع رابطه
🔺️وزیر امور خارجه کشورمان دیشب برای دیدار با همتای عربستانی خود وارد پکن شد. وزرای دو کشور پس از ۷ سال قطع رابطه حالا در این دیدار بر از سرگیری رسمی روابط دوجانبه و بازگشایی سفارتخانهها تاکید کردند.
@anjomaneravian
🚨دوران بزن در رو تمام شده است!
یکی بزنید، ده تا میخورید...👌
@anjomaneravian
🚨 نشریه انگلیسی فایننشالتایمز خبر داده که کمبود میوه و سبزیجات، تورم مواد غذایی در انگلیس رو به رکورد بیسابقهای رسونده و مردم امیدی به بهتر شدن وضع زندگیشون ندارن!
⭕️ خیلی از انگلیسیها میگن که حقوقشون به آخر ماه نمیرسه!
⭕️احتمالا اینم کار جمهوریاسلامی هست!😏
@anjomaneravian
🎥 رسانهها به نقل از حزبالله لبنان:
⭕️ در صورت حمله اسرائیل به لبنان، حیفا را موشکباران خواهیم کرد.
@anjomaneravian