🔺یک شکست مفتصحانه در ۷ اکتبر، و حالا یک شکست آشکار دیگر بعد از بازگشت فلسطینی ها به غزه و کنترل مجدد شمال این باریکه توسط حماس، از پس ۱۵ ماه جنگ برای اسرائیل رقم خورده است. مقاومت پابرجا است؛ غزه تسلیم نشد؛ و صدها اسیر فلسطینی هم آزاد شدند؛ خطر همچنان بیخ گوش صهیونیستها باقی ماند!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔺جنگ غزه و بازگشت فلسطینی ها به شهر و دیارشان یک پیام بزرگ داشت و آن اینکه کشتار زنان و کودکان هیچ وقت به معنای شکست مقاومت نیست؛ به آمریکا و اسرائیل ثابت شد مقاومت نابود نخواهد شد و طولانی شدن جنگ جز بی اعتباری خودشان هیچ آورده ای نخواهد داشت و در صورت ادامه نیز شکست خواهند خورد!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔺در حمایت از اسرائیل، ترامپ و بایدن فرقی ندارند!
🔹اگر تصور میکنید توقف جنگ در غزه بواسطه آمدن ترامپ و تحمیل آتش بس به نتانیاهو اتفاق افتاده، سخت در اشتباهید؛ آتش بس غزه صرفا حاصل مقاومت بی نظیر مردم فلسطین و استیصال آمریکا و اسرائیل است. اینکه آدم فکر کند نگاه دولت های آمریکا در رابطه با حمایت از اسرائیل فرق دارد قطعا درست نیست، مسئله اسرائیل برای آمریکا بعضا حیاتی تر از مسئله خود آمریکا برای حاکمیت ایالات متحده است.
🔹آنچه تحت عنوان چپ و راست، الاغ و فیل، دموکرات و جمهوری خواه بیان میشود نیز صرفا بازی های سیاسی است؛ آمریکا حاکمیتی یگانه دارد که برای جهت دادن به افکار عمومی جنگ زرگری راه می اندازد. عقب نشینی های آمریکا معمولا با پذیرش شکست اتفاق نمی افتد؛ ایالات متحده وقتی در جایی تودهنی میخورد، می بازد، پشیمان شده و در نهایت تصمیم بر عقب نشینی میگیرد، آن را همزمان با تغییر دولت انجام میدهد تا القای شکست آمریکا در افکار عمومی جهان شکل نگیرد، و صرفا تصور شود سیاست های این رئیس جمهور با آن یکی فرق داشته است؛ یعنی این یکی، یک برنامه و آن یکی برنامه دیگری را دنبال میکرده است.
🔹این درحالی است که هردو پیرو سیاست های یک حاکمیت پشت پرده اند؛ حاکمیتی که ترامپ را می آورد، میبرد، بایدن را جایگزینش میکند، سپس بایدن را برداشته و ترامپ با آن همه محکومیت و نقض قانون را بار دیگر رئیس جمهور میکند. اینها همه اش بازی است؛ مطمئن باشید حمایت از اسرائیل برای دولت ترامپ نیز یک اولویت برجسته است. اگر به عقب نشینی تن میدهند، خواستار پایان دادن به جنگ غزه و اوکراین هستند و یا گاهی حرف از مذاکره با ایران میزنند، همه از ضعفی است که حتی در حالت استیصال نیز نمیخواهند دنیا متوجه آن شود و در واقع میکوشند همچنان هیبت پوشالی و همیشگی خود را حفظ کنند. معتقدم ترامپ هیچ کاری جز در حمایت از اسرائیل انجام نخواهد داد، و البته بیشتر میکوشد با ترساندن دیگران و بدون نیاز به برخورد سخت رقبا را عقب بنشاند!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
1️⃣
❌مرگ خوب است ولی برای همسایه!!
(مذاکره با آمریکا بد است ولی اگر ما مذاکره کنیم عالیست!!!)
در این متن کوتاه سعی شده است به دور از تعصب به موضوع مذاکره با آمریکا نگاه شود.
موضوعی که در دولت آقای احمدی نژاد به گواه اسناد مسلم که در پستهای بعد بازنشر خواهد شد، بیشترین توان را برای ایجاد بستر مذاکره با آمریکا مصروف کرده بودند.
باید توجه داشت که اصل مذاکره مستقیم با #آمریکا همواره مورد نهی صریح رهبری، بوده و هست و این موضع تا به کنون نیز، هیچگاه تغییر نیافته است.
البته انجام مذاکراتی نظیر 5+1 که آمریکا هم یکی از طرفها بود، با شروطی به تأیید رهبر معظم انقلاب رسیده بود، ولی هیچگاه و در هیچ موقعیتی تا به الان، مذاکره مستقیم با مقامات آمریکایی با نظر رهبری صورت نگرفته و معظم له در هیچ موردی این موضوع را تأیید نکرده اند.
↙️در سال 2009 (1387) مسئولیت مذاکرات ژنو در دولت وقت (دولت اقای احمدی نژاد) به عهده #سعیدجلیلی بود.
👈شایان ذکر است رئیس جمهور وقت، بنابر دلایلی از ادامه همکاری با دبیر وقت شورای امنیت ملی که آن سالها به عهده #علی_لاریجانی بود، جلوگیری نموده و آقای #جلیلی را که سالها در زمان دولتهای قبل به عنوان رئیس میز آمریکای وزارت خارجه مشغول فعالیت بودند، به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی به رهبر معظم انقلاب معرفی نمودند که معظم له با یکسال تأخیر حکم ایشان را امضاء نمودند.
📌در آن سال (1387) یک خبر عجیب بعنوان تیتر اول خبرگزاریها و رسانه های غربی منتشر شد.
👈خبرها حاکی از دیدار #سعیدجلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، با #ویلیام_برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا، در حاشیه مذاکرات ژنو در اکتبر ۲۰۰۹ است.
رسانههای آمریکایی این دیدار را که بهمثابه نخستین دیدار میان دو مقام بلندمرتبه جمهوری اسلامی و ایالات متحده طی۳۰ سال اخیر است را به عنوان یک مذاکره مثبت ارزیابی کردهاند و آن را فرصتی نادر برای گفتوگوی مستقیم درباره برنامه هستهای ایران دانستهاند. شبکههایی مانند سیانان و روزنامههایی مانند واشنگتن پست این دیدار را نشاندهنده تمایل هر دو طرف برای یافتن راهحلی دیپلماتیک توصیف کردهاند.
👈با این حال اما، سعید جلیلی تأکید کرده است که این دیدار یک مذاکره نبوده و صرفاً یک گفتوگوی کارشناسی در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده است. او همچنین اعلام کرده که هیچکس اجازه ندارد برخلاف تدابیر مقام معظم رهبری اقدام کند.
👈از سوی دیگر، محمود احمدینژاد، رئیسجمهور وقت ایران در ۱۵ مهر این دیدار را یک #مذاکره_مثبت ارزیابی کرده و بیان کرده است که مذاکرات خوبی بین جلیلی و برنز انجام شده است.
👈👈این دیدار در حالی صورت گرفته است که رهبری انقلاب اسلامی ایران چند روز پیش از آن (۲ مهر) در دیدار با مجلس خبرگان هشدارهایی درباره تعامل با آمریکا داده بود.
🔻حسین شریعتمداری در تاریخ ۲۶ مهر در روزنامه کیهان به دیدار #سعیدجلیلی با #ویلیام_برنز (که بعدها به ریاست سازمان جاسوسی آمریکاCIA منصوب شد)، در اکتبر ۲۰۰۹ اشاره کرده و تأکید میکند که مذاکره با آمریکا برخلاف مصالح ملی ایران است.
👈او ادعای محمود احمدینژاد مبنی بر مثبت بودن این دیدار را رد میکند و بیان میدارد که جلیلی به درخواست برنز برای گفتوگو پاسخ منفی داده و این دیدار با صحنهسازی تحمیل شده بود. شریعتمداری همچنین اشاره میکند که تصمیم درباره مذاکره با آمریکا، مطابق بند یک از اصل ۱۱۰ قانون اساسی، بر عهده رهبر معظم انقلاب است و اظهارات احمدینژاد ممکن است مورد سوءاستفاده دشمنان قرار گیرد.
ادامه در پست بعد...
|يجاهدونفيسبيلاللهولايخافون لومةلائم|
▫️سربازانقلاب▫️
#سیدفخرالدینموسوی
🆔@nofoz_shenasi👈
2️⃣
#ادامه_از_پست_قبل
👈شریعتمداری به مدت زمان دیدار سعید جلیلی با ویلیام برنز نیز اشاره کرده و انتقاداتی را مطرح میکند. او بیان میدارد که جلیلی در این دیدار، زمان قابل توجهی را صرف صحبت درباره موضوعاتی مانند تاریخ و فرهنگ ایران کرد.
شریعتمداری این اقدام را غیرضروری و حتی نوعی اتلاف وقت در یک جلسه مهم دیپلماتیک میداند. او معتقد است که چنین رویکردی نه تنها به پیشبرد اهداف ملی کمک نمیکند، بلکه ممکن است به عنوان ضعف در مواضع ایران تلقی شود. بخشی از این انتقاد با خاطرات ویلیام برنز همسو است. (منبع)
🔻البته بعضی تحلیگران با اشاره به نشانههای آشکار از تلاش دولت احمدینژاد برای بازکردن باب مذاکره با کاخ سفید میگویند: «تصور این نکته چندان دشوار نیست که اگر چنین اتفاقی در دوران ریاستجمهوری خاتمی رخ میداد، و بهجای جلیلی، حسن روحانی با برنز همسخن شده بود، تیتر نخست و سرمقاله کیهان، چه مضمون و کیفیتی مییافت...» (منبع)
🔻روزنامه کیهان در ۷ بهمن ۹۳ در پاسخ به مقاله ۶ بهمن روزنامه ایران با عنوان «استاندارد دوگانه برای قدم زدن هستهای» به مقاله ۲۶ مهر ۸۸ خود اشاره کرد و از وجود فیلم انتظار طولانی برنز نام برد. (منبع)
👈این مقالات در پی انتقاد از قدم زدن دکتر ظریف و جان کری در خیابان ژنو نوشته شده بود.
👈👈بعدها اما، دکتر #صادق_خرازی طی یک مصاحبه عنوان کرد که رهبر معظم انقلاب، آقای جلیلی را به خاطر همین مذاکره مورد عتاب قرار داده و به وی تشر جدی زده بود. (منبع)
|يجاهدونفيسبيلاللهولايخافون لومةلائم|
▫️سربازانقلاب▫️
#سیدفخرالدینموسوی
🆔@nofoz_shenasi👈
🔺️عراقچی و پذیرش اشتباه/ مجوز مذاکره صادر شد؟!
🔹عباس عراقچی وزیرخارجه در گفتگو با اسکای نیوز صحبتهایی داشت که شاید مهمترین آن اشاره به مذاکره با آمریکا بود؛ بسیاری رسانه های داخلی و خارجی، برداشتشان از مصاحبه او این بود که ایران آماده مذاکره است؛ برخی اما بر اساس همین مواضع سعی کردند دولت ایران را دستپاچه برای مذاکره جلوه دهند، و برخی البته معتقد بودند که ایران احتمالا حساب شده و با دست پر به تقابل دولت ترامپ خواهد رفت.
🔹فارغ از اینکه مذاکره خوب است یا بد، نوع گفتگوی عراقچی از یک الگوی پخته و حساب شده پیروی میکرد و جملاتی که به زبان آورد از موضع قدرت بود. چه آنجا که در واکنش به سیاست ترامپ مبنی بر انتقال فلسطینی ها به خارج از غزه گفت بهتر است بجای فلسطینی ها اسرائیلی ها را به گرینلند [همان سرزمین متعلق به دانمارک که ترامپ اخیرا ادعایش را کرده] منتقل نمایند، و چه آنجا که گفت آمریکا و اسرائیل باید دیوانه باشند که به تاسیسات اتمی ایران حمله کنند، چون منطقه را با فاجعه مواجه خواهند کرد.
🔹نکته دیگری که در صحبت های عراقچی برجسته به نظر میرسید اشاره به بدعهدی آمریکا بود، خصوصا آنجا که گفت آخرین باری که با آمریکا مذاکره کردیم تجربه بدی بود و بی اعتمادی بین ما و آمریکا بیشتر است؛ وی در عین حال افزود؛ من نمیگویم برای مذاکره آماده نیستیم، اما این بار خیلی مراقب هستیم. عراقچی همچنین صراحتا اعلام کرد که آمریکا [اگر مذاکره میخواهد] باید نظر ما را جلب کند. او در واقع میخواهد این را بگوید که صرف ادعای مذاکره و خوب بودن آن از سوی ترامپ کفایت نمیکند و ایران نیز مذاکره را رد نمیکند اما همه چیز را هم نمیپذیرد؛ به این معنی که جمهوری اسلامی در مذاکرات احتمالی دست بسته نخواهد بود، شرایط امروز با دوران حسن روحانی متفاوت و ایران قرار نیست بار دیگر وارد فاز خوش خیالی شود.
🔹بر اساس مصاحبه عراقچی که انتشارش با بیانات امروز مقام معظم رهبری و هشدارهای ایشان مبنی بر عدم اعتماد به دیپلماسی دروغین آمریکا همراه شده است میشود گفتگوی وزیر خارجه با اسکای نیوز، خصوصا درباره اعتماد به آمریکا در دوران حسن روحانی که آن زمان خودش نیز یکی از اعضای تیم مذاکره کننده بود را به گونه ای پذیرش اشتباه تیم مذاکراتی آن دولت دانست.
🔹اما اینکه آیا رهبری با مذاکره با آمریکا در این دولت موافق است یا مخالف، نمیشود خیلی دقیق اشاره کرد، اما آنچه را قطعا میشود درباره بیانات امروز مقام معظم رهبری بیان کرد این است که هیچوقت نباید به آمریکا و دیپلماسی آمریکایی اعتماد کرد و نباید گول آنها را خورد یا دچار خوش خیالی شد؛ خصوصا آنجا که فرمودند چشم هایمان را باز کنیم و حواسمان باشد با چه کسی مواجهیم، معامله میکنیم و حرف میزنیم؛ هرچند که برخی تحلیلگران این بخش پایانی درباره معامله و حرف زدن را به مجوز تلویحی حضرت آقا به دولت برای مذاکره تعبیر میکنند.
🔹در هر صورت اما بخش مورد اشاره میتواند در هر دو شکل مذاکره یا عدم مذاکره بعنوان توصیه ای ارزشمند مورد استفاده قرار بگیرد. با تمام این وجود اما نگارنده معتقد است دولت پزشکیان همانگونه که اعلام هم کرده خودش را برای مذاکره آماده کرده، به احتمال زیاد وارد این پروسه خواهد شد، اما همانگونه که عراقچی گفت احتمالا بر خلاف دوران حسن روحانی آنچنان درگیر خوش خیالی و توهم نمیشود و البته رجاء واثق وجود دارد که به آن سرنوشت دچار نخواهد شد، زیرا پزشکیان روحانی نیست و نسبت به ارشادات رهبری بی تفاوت نخواهد بود.
🔹تحلیل و نظر بنده درباره مذاکره را نیز اگر بخواهید، همانگونه که قبلا نوشتم اگر شرایط فراهم باشد، تیم مذاکره کننده با غیرتی داشته باشیم که جایگاه ایران بعنوان یک قله راهبردی را بفهمد، و برخلاف تحلیلگران نادان تصور نکند ما شکست خورده یا دستمان خالی است، اتفاقا اکنون را بهترین زمان برای ورود به مذاکره میدانم. به تیم پزشکیان در این خصوص خیلی امیدوارم، اما نمیتوانم پیشاپیش از آنها دفاعی داشته باشم، اما اگر چنین شرایطی در دولت شهید رئیسی فراهم میبود قطعا و یقینا و حتی پیشاپیش درستی و موفقیت آن را با صدای بلند فریاد میزدم. خلاصه اینکه موقعیت و ابزار لازم هست، آدم پای کارش هم اگر باشد که امیدواریم باشد موقعیت مناسبی برای گرفتن امتیاز است.
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔺در آمریکا یک هلیکوپتر نظامی با یک هواپیمای مسافربری در آسمان برخورد کرده اند؛ مردم، مسئولان، چپی، راستی، دموکرات و جمهوری خواه همگی در حال تسلیت گفتن و تزریق آرامش به جامعه اند. خدای نکرده ایران اگر میبود غربگراهای خود حقیر پندار در اوج مصیبت چه میکردند؟!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔺بعضیها ژست آمریکا را تهاجمی ارزیابی میکنند، حال آنکه آمریکا در تدافعی ترین دوران تاریخ خود است؛ آمریکا در حال عقب نشینی اقتصادی و نظامی برای کاهش احتمال آسیب ها است؛ اینکه صنایع تولیدی را به داخل آمریکا بیاورند، یا نقشه ترور پوتین را میکشند، فقط نشانه عقب ماندن از معادلات است.
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔺خبرنگار خبرگزاری شهاب به محل اقامت خانواده شهید محمد ضیف رفته بود؛ تقریبا هیچ امکاناتی نداشتند، اما در همان فضای محدود و بدون امکانات این همه کتاب وجود داشت؛ قطعا آدمهای معمولی نمیتوانند در جایگاه محمد ضیف و خانواده اش قرار بگیرند.
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim