💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و نود و پنجم
📰در ادامه بحث های مربوط به دعا ما عرض کردیم به مقدار کفاف و قناعت دنیای خودمان از خدا حاجت بخواهیم یا اگر چیز زیادتری🤲 می خواهیم از خدا بخواهیم ظرفیتش را هم به ما بدهد. اگر وضع زندگیمان متوسط است دوست داریم سرمایه دار باشیم، دوست داریم خانه داشته باشیم، 🚙ماشین داشته باشیم گرانقیمت، مدل بالا ... هیچ اشکالی ندارد به خودی خود، اگر تعلق به دنیا پیدا نکنیم از این بابت اشکال ندارد.
👈مثلا طرف دعا بکند من خانه سه طبقه داشته باشم یک طبقه را خودم بنشینم، یک طبقه را مثلا به بچه ام 🏘 بدهم بنشیند، یک طبقه دیگر را بدهم یک عروس و دامادی که تازه ازدواج کردن و خانه ندارند، اینکه خیلی چیز خوبی است. ولی به شرط اینکه ظرفیتش را هم از خدا بخواهیم.
👤حالا حاج آقا مجتبی تهرانی در جلسات خودشان می رسند به این بحث که اثرات نیک و خوبی که بر قناعت و کفاف در دنیا مترتب است چی هست⁉️ ما اگر قناعت بکنیم چه اثرات خوبی به دست می آوریم، چه چیزی برای ما خوب است؟
📨در بحار الانوار روایتی است، ج75، ص349.
✨امام رضا (ع) می فرمایند دو گروه در طریق قناعت در دنیا وارد می شوند (یعنی دوست دارند قناعت بکنند):
1⃣- آنهایی هستند که انسانهای مؤمنی هستند که پاداش اخروی را می خواهند دوست دارند آخرت داشته باشند به همین خاطر به دنیا🌾 پشت می کنند. (البته عرض می کنم پشت کردن به دنیا یعنی تعلق نداشتن نه اینکه فقیر باشی)
2⃣- انسان کریمی که از پستی به دور است. دوست ندارد هی مال دنیا جمع بکند و از خدا دور باشد.
👆این دو گروه وارد طریق قناعت میشوند و دوست دارند قناعت را کسب بکنند.
⭕️کسی که در امور مادی توانایی
کسب مال بیش از اندازه خودش را داشته باشد و از آن بهره نبرد از دو حال بیشتر خارج نیست: یا این مال را می تواند از راه مشروع و معقول بدست بیاورد. و یا اینکه خدای ناکرده از راه نامشروع و حرام بدست بیاورد.👇
⬅️اگر از راه مشروع و حلالش بدست بیاورد و به کفاف خودش در معیشت خودش بسنده بکند در حد قناعت، راه قناعت را پیش گرفته🌸، اضافه مالش را در راه خدا انفاق می کند و پاداش اخروی را در نظر گرفته. به این می گویند سرمایه دار خوب. به قدر زندگیت برس، به زن و بچه ات 🧒🏻 برس، پس اندازت را هم داشته باش، بقیه را انفاق بکن.
⬅️اما اگر از راه حرام باشد به خاطر اینکه حرام بوده.. نمی تواند جلب رضای الهی را بکند و قطعا 🔥 جهنم را برای خودش آماده کرده.
📑به همین خاطر روایت می گوید کسی میتواند راه قناعت را پیش بگیرد که امکان بهره بردن از مال بیش از کفافش را از راه مشروع داشته باشد، بتواند از راه مشروع مال خودش را بهتر مصرف بکند، ولی قناعت را هم داشته باشد.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (94)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 295
💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و نود و ششم
🔆روایتی از امام صادق (ع) داریم که میگویند؛ مؤمن کسی است که کسبش پاکیزه، خلقش نیکو و رفتارش صحیح هست و اضافه مال خودش را انفاق میکند. کتاب ″کافی، ج2، ص235″
⁉️اضافه مالش را انفاق می کند یعنی چی؟ یعنی طرف سرمایه دار است، سرمایه دار نباشد اضافه مال ندارد، ولی می آید انفاق می کند. پس مؤمن هم می تواند سرمایه دار باشد.💸
اینکه فرض کنیم متأسفانه در جامعه ما بعضی از سخنرانها اینطور جا می اندازند که کسی که مؤمن شد فقیر بشود. کی این را گفته؟! مؤمن باش، سرمایه دار باش، خوش تیپ باش😊، خوش پوش باش ولی اخلاق مؤمنانه را هم حفظ بکن، از مال خودت به دیگران کمک کن.
⚠️یکی از مسلمات معارف ما این است انسان در قیامت باید حساب و کتاب پس بدهد. «یَوْمَ یَقُومُ الْحِسَابُ»💥 آیه قرآن است، حساب و کتاب باید پس بدهیم چه مادیاتمان، چه معنویاتمان.
🔆 امیرالمؤمنین (ع) در آخرین لحظات عمر شریفشان به فرزندشان امام حسن مجتبی (ع) گفتند هر کسی در دنیا خوراک و پوشاکش نیکوتر باشد روز قیامت توقفش در نزد خدا بیشتر است، (البته این نوعی بحث اسراف⛔️ را در نظر می گیرد، از این منظر) سپس فرمودند در حلال دنیا حساب است و در حرامش عقاب، حال اگر انسان مالی را در دنیا به دست بیاورد که بیش از کفاف بوده و نتواند مصرفش بکند آیا عاقلانه است بیاید به خاطر آن حساب پس بدهد⁉️
👈یعنی در پس انداز خودت هی ذخیره بکنی ذخیره بکنی، خودت هم استفاده ای از آن نبری فقط داری پس انداز میکنی، به دیگران هم کمک نکنی، این عاقلانه است ما به خاطرش حساب پس بدهیم؟!!
به میزانی که ضروری زندگی ات است پس انداز داشته باش، بقیه اش را در راه خدا انفاق کن.
✌️ما دو نوع حساب پس انداز داریم:
- حساب پس انداز دنیایی
- حساب پس انداز اخروی
‼️ما حساب پس اندازهای دنیایی خودمان را هی دوست داریم پر بکنیم، اما فکر پس انداز اخروی خودمان نیستیم!
آقا از این جیب به آن جیب💰 کن. از حساب پس انداز دنیایی خودت کم کن، در حساب پس انداز اخرویت بنداز، تمام شد. به مقداری که نیاز زندگی یمان هست پس انداز داشته باشیم بقیه اش را در راه خدا انفاق کنیم. انفاقی هم بکن که جاری باشد، یعنی مدرسه سازی،🏥 بیمارستان سازی، در حد توان. یک جایی می بینی دارند مدرسه سازی می کنند، زندانی آزاد میکنند یک مقدار کمک کن.
شاید نشود هیچ وقت ما پول یک مدرسه سازی🏗 کامل را بدهیم، ولی یک مقدار را که می توانیم کمک بکنیم. این جیب به آن جیب بکنیم ولی به سمت اخروی.
⚠️در حقیقت این مال اضافه ای که خدا در اختیار من و شما قرار می دهد یک امانتی است در خدمت من و شما، که خدا این امانت را دست ما داده که ببیند ما چطور می خواهیم❓از آن استفاده بکنیم؟ می توانیم خوب استفاده بکنیم از آن، توانایی اش را داریم یا نه به راحتی هدر می دهیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (94)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 296
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و نود و هفتم
📑 در این جلسـه این بحث را مطـرح میکنیم که راه حل مشکلات در زندگی دنیوی بر اثر دعا چطوری است. ما قبلا گفتیم در باب دعا داریم انسان باید هم برای دفع ضرر دعا بکند و هم برای جلب منفعت دعا بکند 🤲.
هم دعا کنیم که چیزهای بد از ما دور بشود، هم دعا بکنیم چیزهای خوب به ما روی بیاورد. چه مادی، چه معنوی.
⏪در مقابل از اینکه انسان در زندگی دنیایی خودش نعوذبالله برای جلب ضرر، ضرر را به خودش جلب🎯 کند، چه نسبت به خودش، چه نسبت به دیگران، نهی شده. البته دشمنان و معاندین بحثش جداست اینها را خواهیم گفت.
🔸انسان در زندگی خودش، یا بر اثر غفلت خودش، یا بر اثر سرخوردگی خودش در دنیا گاهی جلب ضرر می کند، در خواست جلب ضرر می کند. خدایا مرگ من را برسان، خدایا من را 🤕بدبختی برسان.. این چیزهایی که گاهی آدم می گوید، فشار که زیاد شد دهان انسان باز می شود و گاهی از این چیزها هم بکار می برد. این دوتا مطلب است👇👇
1⃣- غفلت
👈 از اینکه یک وقتی من با مشکلی برخورد می کنم می دانم یک مشکل گشایی مافوق این ابزار مادی وجود دارد که خدای متعال هست، من دستم را دراز کنم مشکل من را حل می کند ولی غفلت می کنم و به سمت او نمی روم و فکر می کنم زندگی ام به بن بست خورده.😢
👌این را یادتان باشد خدا در دنیا بن بست قرار نداده، در دنیا بن بست وجود ندارد. اگر یک کسی بخواهد یک کاری انجام بدهد و آن مسیر عادی را طی کند🌈، مسیر گناه منظورم نیست، غیر از گناه، مسیر بن بست ما نداریم. پیچ و خم دارد، پیچ و خم قطعا دارد، آزمایشات الهی است! اما بن بست ندارد. هیچ بن بستی در این عالم وجود ندارد غیر امورات🚷 مربوط به گناه که گفتم بحثش به کنار.
👈پس ما وقتی خودمان پیش خودمان بن بستی فرض می کنیم یعنی غفلت، دچار غفلت شدیم، یعنی خدای متعال را خوب درک نکردیم!! متوجه نیستیم که خدایی وجود دارد که می تـوانـد مشکلات ما را حل کند. ❌از این غافل شدیم.
📚در روایتی داریم که از حضرت سوال میکنند بدتر از مرگ چی است؟ معصوم می فرمایند بدتر از مرگ آن چیزی است که وقتی به سراغت آمد آرزوی مرگ کنی.
👈غفلت را اینجا معصوم بالاتر از مرگ میداند. چرا؟ مرگ یکبار است، تمام شد. ولی تو هر موقع در زندگی یک مشکلی برایت پیش آمد بخواهی طلب مرگ بکنی در حقیقت زندگی را برای خودت جهنم کردی، همیشه در حال ناراحتی و غم و اندوه و .. خُب چرا‼️ بن بستی که نیست، غافل نباش، به سمت خدای متعال دست دراز کن، خدا حل میکند.
2⃣- سرخوردگی
👈 از دعا این فرد غفلت نکرده، یعنی غافل نیست اعتقاد هم دارد اما ایمانش ضعیف است. مثلا فرض کنید مرتب از خدا درخواست می کند بعد می بیند گره اش باز نشد، می گوید😩 خدایا مرا مرگ بده. یعنی اینجا غافل نیست میداند خدایی هست، دعاهایش را هم انجام می دهد اما سرخورده شده. دعا کرد و مستجاب نشد.
🗣حاج آقا مجتبی تهرانی می فرمایند: من در این مورد چهارده روایت دیدم که بر اثر سرخوردگی از دعایی که مستجاب نشد طرف می گوید خدایا مرگم بده. این سرخوردگی معمولا و غالبا انسان را به آن وادی می کشد 🌵 که برای خودش درخواست ضرر می کند.
⚠️ولی اینکه انسان نسبت به خودش و نسبت به دیگران تقاضا و درخواست ضرر بکند در معارف ما نهی شده. یعنی نباید کسی را نفرین کنیم. البته از این تکه جمله ما برداشت بد نشود، دشمنان را باید نفرین کرد، آدم های عادی منظور است.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (95)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 297
💠☀️💠☀️💠☀️💠
__________________
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و نود و هشتم
⚜.. روایت داریم از آقا رسول الله (ص) «لَا تَدْعُوا عَلَی اَنْفُسِكُم اِلَّا بِخَيْرٍ» وقتی برای خودت دعا می کنی از خدا خیر بخواه نه شر. رفع ضرر بخواه، نه جلب ضرر، اینطوری دعا بکن.🤲
«فَاِنَّ الْمَلَائِكَةَ يُوَمِّنُونَ عَلَی مَا تَقُولُونَ» ″يُوَمِّنُونَ″ آمین گفتن است. می گوید شما وقتی دعای خیر می کنی، فرشته ها هم بلافاصله🕊 آمین می گویند.
⭕️در رابطه با نفرین پیامبر (ص) اینجا بحث را باز می کند می فرمایند؛
👈اولاد خودتان را نفرین نکنید. پس آنجاهایی که گفتیم نفرین نکنید اینجاهاست، نه دشمنان اسلام و امثال اینها. ❌گاها پدر و مادر از دهانشان درمیرود، هر چند پدر و مادر💝 مهربان هستند و هیچ وقت از ته دل نیست ولی گاهی از دهانشان درمی رود و بچه را نفرین می کنند، پیامبر (ص)✨ می گوید اولاد خودتان را نفرین نکنید.
👈«وَلا تَدعُوا عَلی خَدَمِکُم»
خدمتگذاران خودتان را هم نفرین نکنید. انسان خدمتکاری در منزل دارد، یا رئیس کارخانه است، رئیس یک جایی هست، رئیس اداره ای هست🏢 کارمندانی زیر دستش هستند، اینجا هم پیامبر میفرمایند نفرین نکنید. مثلا قرار بود این کار را امروز انجام بدهد انجام نداده، حالا چرا نفرین می کنی❗️..
👈جاهای دیگر «وَلا تَدعُوا عَلی اَموالِکُم» اموالتان را هم نفرین نکنید. بعضی موقع ها آدم می گوید کاش فلان مال را نداشتم این من را بیچاره کرده.. این حرف ها را نباید بزنید آنها تقصیری ندارند.
📚مطلبی هم در روایات مطرح شده که چه بسا این مطلب از جهت جنبه های طبیعی آن موقع مورد ابتلاء هم باشد. آقا رسول الله فرمودند از خدا درخواست و تمنا نکنید❌ تا جوانانتان جوان مرگ بشوند.
👈یک جوانی از خانواده، کارهای غلط زیادی انجام داده، پدر و مادر نفرین میکنند، خدا این بچه دل ما را به درد آورد، این بچه به ما ضرر زد پیامبر می گویند اینجا هم نفرین نکنید.⛔️
«اِمّا اَن یَتُوبوُا فَیَتوُبُ الله عِلَیهِم» چه بسا این شخص فردا توبه بکند و خدا هم توبه اش را بپذیرد. از آن طرف هم باعث بشود آسیب هایی که می بینی از بین برود و همین بچه ⚠️امتحان الهی تو باشد، پس در اینطور زمینه ها نفرین نکن. حتی ممکن است در جاده ای بیفتد که شروع به خدمت به مردم بکند آن وقت می دانی چه ثوابی برای تو نوشته می شود؟ به ازای هر کار خیری که این بچه انجام می دهد ثواب بزرگی برای تو نوشته می شود، این بچه و نسل های بعدش..👨🏻🧑🏻
💠اگر ما یک کار خیری انجام بدهیم قطعا برای اجداد گذشته ما هم ثواب نوشته خواهد شد، در این قضیه شک نکنید. نه فقط برای پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ هایمان، حتی برای اجداد قبل ما هم ثواب🎁 نوشته خواهد شد. پس چرا بچه را نفرین می کنی؟ ممکن است او در مسیر هدایت بیفتد و کار خیر انجام دهد.
☝️پیامبر (ص) تا جای ممکن دهان به نفرین باز نکرد. جز موارد خیلی خیلی نادر. مثلا آیه 💥«إِنَّا أَعْطَيْناکَ الْکَوْثَرَ، فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ ..» عاص بن وائل پدر عمرو عاص پیامبر را مسخره میکرد که بچه نداری و.. پیامبر هم او را نفرین کرد..
اینها خیلی معدود است.
👌والا پیامبر (ص) را وقتی مسخره میکردند اذیت می کردند می فرمود خدایا قوم من را هدایت کن، من را یاری بکن در برابر آنها چیره بشوم. پیامبر فرمودند من برای لعن مبعوث🌟 نشدم.
باز هم تکرار می کنم شرایط خاص پیامبر اینکار را کرد، بعضی از این روایات برداشت نکند که لعن بطور کلی بد است، نه لعن در قرآن آمده📖. پس لعن دشمنان هیچ ایرادی ندارد، پیامبر آنجا جنبه هدایت را می خواست برای آنها مطرح🌱 بکند، اتمام حجت انجام بدهد، آنها را هدایت بکند.
⚠️شر نخواهیم چه برای خودمان و چه برای دیگران، البته دشمنان از این قضیه استثناء هستند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (95)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 298
💠☀️💠☀️💠☀️💠
___________________
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و نود و نهم
📚در ادامه بحث های مربوط به دعا ما عرض کردیم که:
👈تا جای ممکن وظیفه ما نفرین نکردن است (باز هم تکرار می کنم دشمنان و... را کنار بگذارید، غیر اینها)
👈و تا جای ممکن وظیفه ما جذب کردن است. اصل در اسلام جذب است، سیره عملی معصومین✨ و اولیای الهی را ما ببینیم همین بوده.
🌀جریانی را ابن ابی الحدید از جنگ صفین نقل می کند. می گوید در آنجا دو گروه آمدند؛
〽️آنطرف معاویه و همراهان معاویه از شام. اینطرف هم امیرالمؤمنین (ع) و یارانش از کوفه.🏝 چند روز منتظر شدند، یک روز، دو روز، سه روز.. اما خبری نشد.
👈نه امیرالمومنین (ع) کسی را پیش فرستاد که بیایید بجنگیم. خُب اسلام که آغازگر جنگ نیست. نه معاویه آمد اعلان جنگ بکند⚔.
اصحاب حضرت علی خسته شدند، پیش حضرت آمدند گفتند ما از کوفه این همه راه آمدیم، زن و بچه را ول کردیم بیاییم اینجا بمانیم،
خُب جنگ را شروع کن دیگر‼️ کنایه زدن که ما برای چه اینجا آمدیم..
❌کسی که به امامت امیرالمؤمنین شک دارد این حرف ها را می زند. به همین خاطر ما می گوییم اکثر یاران👥 حضرت علی که شیعه نبودند، همان طرفداران عثمان بودند بعد از مرگ عثمان آمدند طرفدار حضرت علی (ع) شدند به عنوان خلیفه چهارم. اینها نمی فهمیدند امام است، امام حتی سکوتش هم حجت است. امام که حجت الهی🌸 باشد سکوتش هم برای ما دستور است، یعنی دستور به سکوت داده.
👌به همین خاطر حضرت عباس (ع)، درود و رحمت بیکران خدا بر حضرت ابوالفضل العباس✨، در مسیر کربلا و امثال این.. مشاوره به امام حسین (ع)✨ نمی داد، چون می فهمید امام حسین امام است. امام بهتر می فهمد، اگر گاهی امام می آید مشورت می گیرد به این خاطر است که عقل جمعی را محک بزند،
به این خاطر است که نگویند دیکتاتور هست و .. والا امام تک و تنها بهتر از کل جهانیان🌍 می فهمد. کسی امام شناس باشد این را درک می کند.
🔸حضرت اینطور جواب داد:
💭اگر فکر می کنید من از جنگ می ترسم که من مرد جنگم. سوابق تاریخی من نشان می دهد که در اسلام من 🗡مرد جنگ بودم. اما اگر من شک داشتم به جنگ و شروع جنگ پس چرا رفتیم جنگ جمل را انجام دادیم❓شما جنگ جمل را دیدید من در مقابل زن پیامبر (ص) ایستادم، در مقابل طلحه و زبیر ایستادم، پس شک و شبهه هم در این زمینه ندارم که بگویید من شک دارم و ...⤵️
«وَ لَكِنِّي أَسْتَأْنِی بِالْقَوْمِ عَسَى أَنْ يَهْتَدُوا أَوْ يَهْتَدِیَ فِيهِمْ طَائِفَةٌ..» من در وارد شدن به جنگ تأمل دارم. اولا که اسلام آغاز کننده جنگ نیست، ثانیا من تأمل دارم، امیدم به این است☝️گروهی از این جماعت معاویه بیایند و هدایت بشوند. شاید بروند تحقیق بکنند در این چند روزه فکر بکنند و با فکرشان به سمت ما بیایند و با ما جنگ نکنند.⚔
✨پیامبر (ص) هم در جنگ خیبر این را گفت، اگر به دست تو یک نفر هدایت بشود بهتر از آنچه که خورشید بر آن می تابد.
📗روایت در بحار ، ج32، ص448.
👌من دوست دارم یک نفر را جذب بکنم، به همین خاطر یک مقدار تأمل می کنم. اسلام این را می گوید.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (96)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 299
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصدم
📃.. روایت داریم حضرت داود تنهایی به صحرا رفت. خدا به او وحی کرد ای داود چی شده تو در بیابان تنهایی❓
گفت خدایا شوق من نسبت به اینکه تو را ملاقات کنم شدت پیدا کرده. یعنی برای دیدار💞 تو آمدم، به عشق دیدار تو اینطور سر به بیابان گذاشتم و باعث شده بین من و خلق تو حائل بشود، من بیایم سمت تو و از خلقت دور بشوم.
🔆خدا به او وحی کرد «إرجِعْ إلَيهِم» برو به سمت مردم!
«فإنّكَ إن تَأتِنی بِعَبدٍ آبِقٍ ..»✨ شاید یکی از بنده هایی را که از من رویگردان شده بتوانی برگردانی و به سمت من بیاوری. ″بحار، ج14، ص41″
☝️این در بحث جوانها هم هست.
آقا این جوان حق جو هست، دنبال حق است ای پدر و مادر عزیز! این جوانی که می آید پیش شما می گوید من دوست دارم مسیحی بشوم توی سرش نزن❌. این جستجوگر است دوست دارد جستجو بکند، به یک استاد خوب معرفی اش کن، زیر نظر استاد هم راجع به 👨💻 مسیحیت تحقیق کند، هم اسلام.
به یک استاد خوب معرفی اش کن بگو زیر نظر این استاد تو تحقیقت را بکن. خودسرانه نه، زیر نظر این استاد تحقیق بکن.📚
دنبال حق است. ما سریع جوان را نفرین نکنیم، برای هدایتش دعا بکنیم. حتی اگر فرزند ما، برادر ما، خواهر ما رفت سمت فرقه های انحرافی مثل احمدالحسن، فرقه مسیحیت، یهودیت، بهائیت.. سریع نفرین نکنیم، دعا کنیم 🤲 برای هدایت.
👌جوان است حق جو است،
دنبال حق است، حالا به آن سمت رفته. اینها را یک مقدار حواسمان جمع باشد. روایت داریم بر شما باد به جوانها! اینها زودتر روی به خیر می آورند. پیامبر (ص) می فرمایند؛ هیچ وقت برای جوان هایتان تمنای شر نکنید. در جلسات قبل گفتیم ممکن است جوان هدایت بشود، بعدا برای تو خوبی بیاورد..🌺
🔅ائمه کشتی نجات هستند ما را به سمت هدایت می برند. پس ما هم سعی کنیم به سمت کشتی نجات بودن اهل بیت برویم و تا جای ممکن برای جوانهایمان دعا بکنیم و چیز شر برای آنها نخواهیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (96)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 300
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصد و یکم
✍دو دسته روایات داریم:
💢یک دسته از روایات بطور مطلق میگویند یعنی علتی را نیاوردند، کلا میگوید از خدا برای خودت درخواست چیز بد نکن، درخواست مرگ نکن.
خُب بالاترین ضرر مرگ است. یک موقعی البته ما یک مرتبه به زبان می آوریم خدایا مرگم بده فلان چیز اتفاق افتاد.. اینکه اراده جدی در آن نیست❗️
اما آن جدی ها را می گوییم، حق نداریم.
🌸آقارسول الله (ص) می فرمایند: هیچ گاه احدی از شما برای ضرر، حادثه و گرفتاری که به سمتش فرود می خواهد بیاید درخواست 🤲 و تمنا و آرزوی مرگ نکند. (یک حادثه ای برای تو رخ داد، حالا یک گرفتاری برای تو در زندگی پیش آمد خیلی خُب، چرا تقاضای مرگ می کنی؟!! حق نداری) ″نهج الفصاحه، ص680″.
🔸وقتی شدت و گرفتاری در زندگی برایت پیش می آید احساس می کنی در بن بست هستی 🚧 .. نه خودت محدود هستی، فکرت محدود است. تو فکرت محدود به این دنیاست، می گویی بله برای من گرفتاری و مشکلات پیش آمد نمی توانم از این مشکلات رهایی😔 پیدا کنم.
👈👈فکر محدودت را کنار ببر، وصل شو به خدای متعال، به خدا که وصل شدی حالا همه چیز حل می شود، چون خدا نامحدود است و قطعا خدای نامحدود مشکلات تو را هم حل می کند.
مخصوصا در این شب های ماه مبارک رمضان🌙 این را از خدا بخواهیم که فکرمان وسیع بشود. پس حق نداریم طلب مرگ و امثال اینها بکنیم.
💢در دسته روایات دوم علت را هم گفتن، علت اینکه ما می گوییم یعنی از خدا طلب مرگ نکن ولو اینکه در فشار قرار بگیری. چند روایت مثال بزنم؛
📗روایتی است که آقارسول الله (ص) میفرمایند؛
هیچ کدام از شما طلب مرگ نکند چون یا از افراد نیکوکار محسوب می شود و چون آدم نیکوکاری هست اگر دنیا بماند مرتبا کار نیک می کند 🎁 بر نیکی هایش افزوده میشود فردای قیامتش بهتر است.
اما نعوذبالله ممکن است آدم بدی باشد. برای چی طلب مرگ می کنی وقتی آدم بدی هستی⁉️ ممکن است در همین دنیا توبه کنی. ولی وقتی طلب مرگ می کنی ممکن است بمیری.
حالا نه اینکه ما هر وقت طلب مرگ کردیم خدا مرگ ما را بیاورد، نه منظور این نیست. ولی بحثمان سر این است اگر گنهکار هم هستی و بمیری جهنم می روی، خُب برای چی🔥 جهنم می روی؟ همین دنیا باش کار خیر کن توبه کن و برگرد.
👌پس ببینید چه ما گنهکار باشیم چه آدم خوبی باشیم طلب مرگ کردن چیز بدی برای ما است.
🌸آقارسول الله (ص) میفرمایند:
«لا تَمَنَّوُا المَوتَ فَاِنَّهُ یقطَعُ العَمَلَ وَ لا یرَدُّ الرَّجُلَ فَیستَعتِبُ» هیچ وقت مرگ را درخواست نکنید چون باعث می شود عمل شما قطع بشود.
اره دیگه می میریم و عمل نمی کنیم و این باعث حسرت شما می شود 😢 چون اگر بمیری نمی توانی کار انجام بدهی. آن وقت به خدا می گویی من را برگردان و قطعا چنین چیزی دیگر امکان ندارد.
🔰🔰به همین خاطر است هر کس بمیرد پشیمان است، چه نیکوکارش، چه گنهکارش.
گنهکار که پشیمانی اش معلوم است، نیکوکار چرا پشیمان است⁉️ می گوید ای کاش بودم بیشتر کار خیر می کردم. این روایت پیامبر برای همین است، می گوید تقاضای مرگ نکنید که بعد از مرگ آن وقت تازه می فهمی کاش به دنیا برمی گشتم. مواظب باشیم چه دعایی می کنیم، خودمان را اصلاح کنیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (97)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 301
💠☀️💠☀️💠☀️💠
_________________
May 11
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصد و بیست و چهارم
✅آیت الله مجتبی تهرانی مطلب زیبایی می فرمایند می گوید نکته مهم این است که ما گاهی دنبال حاجت های مادیمان میرویم با اصرار این حاجات مادی را از خدا می خواهیم، اما دیگر بعدش فکر نمیکنیم این حاجت مادی آیا به معنویات ما ضرر می رساند؟
خُب این واقعا بد است.❌
⁉️آیا ما انصافا حاجت مادی از خدای متعال می خواهیم (پولی، فلان کاری، ازدواجی..) بحث معنویتش را فکر کردیم؟ که این حاجت به معنویت ما ضرر می رساند یانه؟
این نکته را فکر کردیم؟
👈مذهبی هایی که می روند ماشین مدل بالا می خرند آیا به این فکر کردند این ماشین مدل بالا🚙 باعث تکبرشان نشود، باعث غرورشان نشود، به اینها فکر کردند؟
لباس مدل بالا، لباس آنچنانی، طلا، جواهر.. که مذهبی ها می خرند آیا به این فکر کردند که معنویت آنها را تحت تأثیر قرار نمی دهد❓
👈یک بنده خدایی ندارد اینها را می بیند دلش می خواهد، آهی می کشد.. این آه ما را می گیرد. مذهبی هیچ وقت نمی گوییم فقیرانه زندگی کن، اما نباید جوری زندگی بکند که مردم حسرت بخورند.
❌آرزوهای کاذب برایمان ایجاد می شود، آرزوهایی که فکر معنویت نیستیم.
👈مثلا دختر خانم برای رسیدن به پول و جمع کردن فالوور که بعد تبلیغات بگیرد و پول ایجاد کند 🧕🏻می آید حیای خودش را به حراج می گذارد. به راحتی با انواع و اقسام لباس های رنگی و مدهای متعدد و فلان.. عکس می گیرد مثلا بگوید من تبلیغ حجاب می کنم!!!!
کجای این تبلیغ حجاب است⁉️
یعنی حاضر است برای رسیدن به حاجت مادی معنویت خودش را زیر پا بگذارد، البته اگر معنویتی بود. بعضی ها ادا درمیآورند.
📑این حدیث خیلی فوق العاده بود. منبع حدیث؛ بحار، ج75، ص342.
امام رضا (ع)✨ می گوید حاجت مادی می خواهید، فکر معنویتتان را کردید که این حاجت مادی به معنویت شما آسیب میرساند یا نه؟
✅چقدر خوب است ما دعا بکنیم خدایا این حاجت های مادی که از تو میخواهم اگر قرار است به آخرت من لطمه وارد بکند، اگر قرار است به معنویت من لطمه وارد بکند به من نده و آن چیزی که خودت صلاح است برای من در نظر بگیر. آیا این را از 🤲 خدا خواستیم؟؟
⚠️مهمترین رکن حاجت یک انسان مؤمن این است او را از خدا دور نکند. چیزی که ما کمتر به آن توجه می کنیم. ای کاش این حدیث امام رضا (ع) همیشه آویزه گوشمان باشد که حاجت اگر می خواهیم مخصوصا حاجات مادی، از خدا بخواهیم این حاجت مادی سد راه معنویت ما نشود.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (110)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 324
💠☀️💠☀️💠☀️💠
__________________
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصد و بیست و پنجم
🔸در ادامه بحث های مربوط به اخلاق مهدوی می رسیم به بحثی راجع به حکمت الهی و مصلحت اندیشی عبد.
👌یکی از صفات خدا حکیم🌹 است یعنی به مصلحت عمل می کند. به این معنا که خدا مصالح و مفاسد را بهتر از من تشخیص میدهد. شکی در این نیست!
⬅️حکمت خدا هم اقتضا می کند
که بر طبق مصلحت عمل بکند، از این طرف هم گفته هر چه که نیاز داری از ما بخواه. یعنی دعاها و حاجات خودت را بگو.
⬅️آنطرف هم آن چیزی که به نفع من هست باید بدهد. آن چیزی که به ضرر من هست بر خلاف حکمت است و نمی دهد. حالا مگر اینکه گاهی اوقات انسان اصرار بیش از حد بکند و خدا بخواهد بدهد.
البته اینطور هم نیست که هر چی
به ضرر ما باشد و ❌اصرار زیاد بکنیم خدا حتما بدهد این هم به این معنا نیست. گاهی اوقات ممکن است بدهد برای اینکه ما را هوشیار💥 بکند که بفهمی صلاحت نبود، گاهی اوقات هم هیچ وقت ندهد.
⚜امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند:
✨«إِنَّ كَرَمَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ لَا يَنْقُضُ حِكْمَتَه»✨ خدا کریم است و مقتضای کرم او اعطا کردن است. پس کرم او اقتضا میکند هر چه از او بخواهی به تو بدهد اما این صفت کریم بودن خدا به حکمت خدا ضربه نمی زند.
✨«إِنَّ كَرَمَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ لَا يَنْقُضُ حِكْمَتَه»✨ به حکمتش نقصی وارد نمیکند که بعد بخواهد خلافش عمل بشود. بگوییم خدا کریم نبود.
برای چه⁉️ «لَا یَقَعُ الْإِجَابَةُ فِي كُلِّ دَعْوَةٍ» چون در هر دعایی اجابت نیست.
🌀خدا از تو خواست دعا بکنی، تو دعایت را بکن.
خدا کریم است، پس چرا بعضی از حاجت های من را نمی دهد پس کریم نیست؟!
⚠️نخیر، تو دعای خودت را انجام دادی، خدا کریم است اگر حاجتت صلاحت بود میدهد، اگر صلاحت نبود نمیدهد. اما چون کریم است دست خالی رهایت نمیکند🎁.
این را توجه نکردی. تو فکردی دعا کردی و مستجاب نشد خدا هیچی به تو نداد یعنی خدا تو را دست خالی رد کرد! انسان کریم کسی است که کسی 🤲دست خالی از در خانه اش رد نمی شود و خدا هم تو را دست خالی رد نکرد، تو فکر کردی دست خالی رد شدی.
👌خدا ممکن است درجه معنوی
تو را بالا برده باشد، خدا ممکن است به جای عدم استجابت دعا طول عمر به تو داده باشد. ممکن است بلایی را از تو برطرف کرده باشد، پس تو را دست خالی رد نکرد تو متوجه نشدی❗️
📗روایت در کتاب ″غررالحکم، ص 226″. ✨امیرالمؤمنین (ع) دو صفت خدا را با هم می آورد و مقایسه می کند. می گوید او هم کریم است هم حکیم.
👈کرم بودن خدا اقتضا می کند هر چه میخواهی بدهد، اما در حکمت می گوید وقتی به ضررش باشد به او نده. حکیم به مصلحت عمل می کند، نه به ضرر.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (111)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 325
💠☀️💠☀️💠☀️💠
______________________
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصد و بیست و ششم
💠جمله ای از امام زین العابدین (ع) است که در مناجات خودش به خدا خطاب میکند، در صحیفه سجادیه دعای سیزده؛ «لَا تُبَدِّلُ حِكْمَتَهُ الْوَسَائِلُ» ای خدایی که این مباحث حکمت تو را دگرگون نمی کند. حالا هر وسیله ای حتی دعا باشد هر چیزی می خواهد باشد، این مباحث وسیله ها و توسلات و دعاها و اینها.. حکمت تو را دگرگون نمی کند.
📚ما در معارف مان یک بحثی را
داریم به نام الحاح در دعا، یعنی اصرار کنید تا خدا به شما بدهد و از آنطرف هم میخوانید به ضررت هست اصرار نکن، اینها تناقض هست❓نه.
از یکطرف در دعا می گوید اصرار کن. از یکطرف خدا هم می گوید برای من مصلحت اندیشی نکنید، هر چه می خواهی تکرار بکن، خسته نمی شوم (خستگی ناپذیر است) اما مصلحت تو را بهتر از تو می دانم.
👈گاهی بنده در اصرار خودش لحن مصلحت اندیشی را هم بکار می برد،
و گاهی حتی ممکن است به خدا اعتراض هم بکند. عبد چنین حالتی پیدا می کند و به اصطلاح می گوید خدایا مگر از تو کم می شود این را به من بدهی..
❌این غلط بود، درستش چی هست؟ اصرار و الحاح باید اینطوری باشد که اصرار بکن، ولی در همان اصرارت بگو خدایا اگر مصلحت ما هست این را به ما بده. اگر مصلحتت هست به ما بده.
✅پس اصرار در دعا چیز بدی نیست، اتفاقا در دعاها از ما خواستن اصرار کنید. امام باقر (ع) می گویند بعضی از دعاها دعاهایی هست که جز با اصرار خدا به شما نمی دهد. متوجه هستید! دعای خیر منظور امام باقر بود، دعای شر که منظورشان نبود.
✅ولی اصرار به معنای اعتراض نیست، که خدایا بده، مگر نداری و ... اصرار بکن بگو خدایا مصلحت من هست این را به من بده. اینجا خدا به تعبیر آیت الله مجتبی تهرانی لذت می برد و می گوید عجب آدم فهمیدهای هست برای من تعیین و تکلیف نمی کند. اینجا خدا از چنین بنده ای خوشش می آید.
👌هر چقدر فهم بنده بالاتر برود،
معرفتش نسبت به خدا بالاتر برود قطعا خدای متعال هم از آن بنده بیشتر خوشش می آید بدون هیچ شک و تردیدی.
⭕️اما اگر بخواهی برای خدا تعیین و تکلیف بکنی در اینجا حکمت خدا اقتضا می کند (بعضی موارد، نه همیشه) آن حاجتی که به ضرر تو هست را به تو بدهد تا بعدا ضررش را بفهمی و بدانی برای خدا نباید تعیین و تکلیف بکنی.
👥دیگران اصرار می کنند و دعایشان مستجاب می شود، اما برای شخصی که تعیین و تکلیف مشخص می کند حکمت اقتضا می کند که حکمت را خدا نشانش بدهد، نشان بدهد چرا به تو ندادم.
اما از آن طرف هم ممکن است بعضی موقعها اجابت نکند و حکمتش را به آن طرف بفهماند.
🔰پس گاهی با دادن آن حاجت بد حکمت را به طرف می فهماند.
🔰گاهی حاجت بد را نمی دهد اما یکجوری دیگری حکمت را به آن طرف میفهماند که این به ضرر تو بود.
⚠️⚠️پس نکته مهم این شد اصرار بکنیم اما اصرار همراه با تعیین و تکلیف نباشد. مهم همین است که برای خدا تعیین و تکلیف نکنیم، این منافات با اصرار کردن ندارد.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (111)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 326
💠☀️💠☀️💠☀️💠
____________________
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت سیصد و بیست و هفتم
🔹در ادامه مباحثی که مربوط به دعا داشتیم بحثی که اصرار برای دعا کردن بود، گاهی اوقات پیش می آید چرا با آنکه یک بنده ای بنده خوبی هست و حاجتش هم حاجت به حقی هست باید برای دعا اصرار بکند⁉️
دلیلش چه هست که خدا برای بار اول نمیدهد و این بنده خدا باید اصرار بکند؟
🗣ما در جواب می گوییم🔰
👈اولا این همیشگی نیست، یعنی اینطور نیست که یک آدم مؤمن هر وقت دعا بکند، هر وقت چیزی بخواهد حتما باید آنقدر اصرار بکند که جانش دربیاید، اصلا اینطوری نیست، اینها گاهی اوقات است، همیشگی نیست، این نکته اول فراموش نشود که نکته مهمی است.
👈نکته دوم این است که گاهی اوقات خدای متعال از صدای این مؤمن خوشش می آید.
📚در روایت معروفی هست؛ هنگامی که گنهکار دعا می کند خدا به ملائکه می گوید زودتر دعای او را مستجاب بکنید که نمیخواهم صدایش را بشنوم.
(البته اینجا خودش بحث است که آن گنهکار هم همه دعاهایش مستجاب نمیشود، حالا بعضی دعاهایش بنا به مصلحتی. فرق می کند، آن فرد گنهکار فرق می کند، آن 🤲 دعایی هم که می کند فرق میکند. خلاصه اینها یک صورت نیست که بگوییم هر گنهکاری هر دعایی کرد سریع مستجاب است، نه اینها عمومیت ندارد، موردی است)
🔆اما برای مؤمن خدا می گوید من صدای این را دوست دارم، دوست دارم بیشتر دعا بکند.
⚠️اینجا بحث امتحان الهی هم پیش میآید که خدا می خواهد این مؤمن را امتحان بکند ببیند آیا دو بار، سه بار آمد در خانه خدا را زد و خدا حاجتش را نداد این مؤمن دلسرد می شود یانه⁉️ این مؤمن نسبت به خدا دید بد پیدا می کند یا نه؟ یا همچنان دید مثبت خودش را دارد؟ خود این یک بحث آزمایش است؟
در عبادات هم می گویند صبر کنید، صبر بر عبادات.
صبر بر عبادات یعنی چه❓یعنی رفتی یک مسیر عبادی را شروع کردی خسته نشوی، وقتی می خواهی نماز شب خوان بشوی خسته نشوی دو سه شب خواندی خسته نشو ادامه بده.
خدا می خواهد اینجا صبر را آزمایش بکند، ببیند چقدر صبر داری، چقدر می توانی تحمل بکنی؟ چقدر آن خواسته حقی که دوست داری به آن برسی، چقدر حاضری در خانه خدا را بزنی⁉️ اگر خدا چندبار جوابت را ندهد تو بی خیال می شوی؟
🌀آنهایی که عاشق یک چیزی هستند، میبینید بعضی آقا پسرها خواستگاری یک دختری می روند، دختر جواب رد می دهد، پسر می گوید هزار بار جواب رد بدهی باز من می آیم. چرا؟ چون طرف را دوست دارد.💝
اینجا هم بحث همین است، به
اندازه پسری که دختر مورد علاقه اش را دوست دارد شما در آن حد خدا را دوست داری که اگر حاجتت را رد بکند دوباره بروی بگیری⁉️
👌اینجا خدا می خواهد عیار این مؤمن را محک بزند بگوید ای مؤمن چند مرده حلاج هستی، لاف عشق می زنی یا واقعا عشق داری؟ واقعا اگر من حاجت تو را ندهم تو اصرارت را همچنان داری؟؟
✅پس از این منظر هم به این قضیه نگاه بکنیم که می گویند مؤمن باید اصرار بکند؛
-هم بحث اینکه خدا از صدای مؤمن خوشش می آید
-دلیل دوم آزمایش صبر ماست که خدا ببیند چقدر ما در این مسیر هستیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (112)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 327
💠☀️💠☀️💠☀️💠
_____________________