💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و دوم
🌀..پس ترتیب دعا، اول حمد الهی که گفتیم، حالا می توانی خدا را جورهای دیگری هم حمد بکنی مثلا این واژه «اَلحَمدُلِلّهِ کَما هُوَ أَهلُهُ» خدایا تو را حمد می کنم همانگونه که اهلش هستی.
🤔چطور اهلش هست⁉️ مگر ما میدانیم؟ نه.. پس ثواب خیلی زیاد است چون به اندازه علم الهی✨ خدا را حمد کردی.
👌بعد بر پیامبر و آل او درود می فرستی، بعد اعتراف به گناه و استغفار می کنی و بعد حاجت را می خواهی.
⁉️دلیل اینکه اول حمد الهی هست، اینکه در دعا ما یک مقتضی داریم، مقتضیاتی داریم، شرایطی📄 داریم. یعنی وقتی عبد می خواهد از رب خودش تقاضا بکند در اینجا چیزهای هست که به منزله ی آن چیزهایی که تقاضا قرار هست بکند هست، چه چیزی را از خدا می خواهیم. برخی امور اینجا مانع هستند که اینها را گفتیم. وقتی شما می خواهید خدا را ستایش بکنی و از خدا🔆 طلب بکنی باید سه صفت خدا را توجه داشته باشی،
✍آقای مجتبی تهرانی می گوید من اینها را از مجموع روایات درآوردم؛
⬅️اولین صفت قدرت الهی است.
🔸پس موقع دعا اولین صفت خدا که باید به آن توجه داشته باشیم قدرت الهی است. یعنی خدا می تواند برآورد بکند حاجات ما را، که بحثش را قبلا گفتیم خدا قادر است، خدا مطلق است، خدا تواناست، مسبب الاسباب است.. همه اینها را خدا میتواند انجام بدهد.
⬅️دومین صفت رحمت خداست.
🔸که به تعبیر ساده مهربانی خدا نسبت به بنده اش.
⬅️سومین صفت کرامت الهی.
🔸یعنی خدایی که توانمند و مهربان است از آن طرف هم بزرگوار است. یک موقع است آدم بدی گاهی مهربان می شود، ولی اینجا نه! خدا هم خودش کریم است و هم بزرگوار است، لذا دل ما قبل از دعا باید متوجه این صفت خدا بشود.
⚠️اگر واقعا انسان هنگام دعا
چنین حالتی داشته باشد اینجا آداب را رعایت کرده و کل امید و دلش به سمت خدای متعال رفته.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (34)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 152
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و سوم
✍در ادامه بحث های مربوط به
اخلاق مهدوی و بحث دعا نکاتی را عرض می کنیم پیرامون معرفت داشتن در دعا، که البته قبلا مباحثی آقای مجتبی تهرانی فرمودند، 👇باز هم به مناسبتی اشاره میکنند.
📘یک روایت فوق العادهای هست
(نهج الدعاء، ج1، ص430) از آقا رسول الله میفرمایند؛ «لَو عَرَفتُمُ اللهَ تَعالی حَقَّ مَعرِفَتِهِ لَزالَت بِدُعائِکُمُ الجِبالُ» اگر شما به خداوند✨ آنطور که سزاوار اوست معرفت پیدا بکنید ..
👈یعنی آن معرفتی که شایسته
خداست، یک موقع هست شما یک مهمان عزیزی دارید برایش یک غذای🍳 سطح پایینی می آورید حقش را بجا نیاوردی. ولی یک موقع هست از وجود خودت مایه می گذاری و غذای خوبی🥘 تهیه می کنی خُب آن وقت حقش را بجا آوردی. بحث معرفت به خدا هم همین است قطعا ما نمی توانیم آن معرفت🔆 کامل و صددرصدی را نسبت به خدا کسب کنیم، هیچ احدالناسی نمی تواند. اما می توانیم در حد توان خودمان تلاش کنیم تا آن معرفت را بدست بیاوریم.
✅اینجا آقا رسول الله همین را می گوید، می گوید شما به آن حدی که سزاوار خداست بتوانی معرفت پیدا بکنی باعث می شود به دعای شما حتی کوه ها🏔 از جا کنده بشود. ببینید چقدر عظیم و مهم است معرفت در دعا، معرفت پیدا کردن به خدای متعال⚠️.
⚠️درست است شاخت خداوند
آنجوری که باید و شاید بخواهیم کامل پیدا بکنیم محال است، چون عقل ما محدود است، خدای متعال نامحدود است پس قطعا یک چیز محدود نمی تواند یک چیز نامحدود را درک بکند🚫. اما اگر بتوانیم در حد خودمان آن کار را بکنیم قطعا رابطه مستقیمی با شناخت خدا توانستیم برقرار بکنیم💐.
🔰از آن طرف ما در آیات و روایات داریم که عمل نیک هم در استجابت و اجابت دعا اثر میگذارد. شناخت یک امر قلبی❤️ است در اجابت دعا اثر دارد، عمل نیک یک امر درونی است مثل عمل صالح.
⬅️یعنی هم شناخت خدای متعال اثر دارد هم عمل صالح، هر دو اثر دارد. 📖آیه شریفه قرآن چه می گوید⁉️ «وَ يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ يَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ» اجابت دعا را خدا شرط چی آورد؟ هم ایمان، هم عمل صالح، که جزء شروط مستجابی دعاست.
💠آقا رسول الله می فرمایند؛
شما خدای متعال را عبادت بکن، اطاعت بکن خدا هم از تو اطاعت می کند. یعنی حرف هایت را گوش می کند و دعایت را مستجـاب می کند، شرطش اطاعت از خدای متعال است.
☝️اما یادمان نرود از بین عامل قلبی و عامل عملی مهمتر از همه باطن ماست و آن شرط قلبی❤️ است. خدا هنگام دعا اول باطن ما را نگاه می کند که ببیند چقدر ما خدا را همه کاره می دانیم. اگر خدا را همه کاره بدانیم منفعت و ضرر خودمان را هم دست خدا می دانیم✅، آن وقت است که خدا با نگاه بیشتر به ما توجه می کند. خدا به این قضیه نگاه می کند و از این راه ما را امتحان می کند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (35)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 153
💠☀️💠☀️💠☀️💠
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
6⃣7⃣قسمت هفتاد و ششم
⬅️ادامه شاخص ها و ویژگیهای امام عصر(عج)👇
3⃣- «وَ ارْتَضَیْتَهُ..» یعنی امام زمان (عج) مورد رضای خداست.
👌نکته: کسی که می خواهد خودش را به امام زمان نزدیک کند، باید خودش را به این صفات نزدیک کند. من که می خواهم سرباز امام زمان👥 بشوم باید خودم را به صفات امام زمان (عج) نزدیک کنم، به همین راحتی،، باید کاری کنم که مورد رضای خدا قرار بگیرم.🌼
📣واژه ای در دعای ندبه هست که
خیلی ها می خوانند و معنی اش را نمیدانند⁉️ «مَتَیٰ تَرانا وَ نَراکَ» کی میشود امام زمان تو ما را ببینی☀️ و ما هم تو را ببینیم!
✅ما تو را ببینیم←مشخص است ظهور کند و ببینیمش. ولی کی می شود امام زمان (عج) تو ما را ببینی یعنی چه⁉️ آقا همین حالا که دارد ما را می بیند؟ این واژه یعنی←کی می شود ما کاری کنیم به چشم تو بیاییم!😔 یعنی خاص تر باشیم، یعنی انگشت نمای تو بشویم! و تو به ما دست بگذاری و نگاه ویژه بکنی.💕
👌این مورد رضای خدا یعنی همین، امام زمان مورد رضای خداست، پس من و شما هم که می خواهیم سرباز حضرت قرار بگیریم، باید کاری کنیم که مورد رضای ایشان قرار بگیریم.⚠️
📩حضرت در نامه به شیخ مفید گفت؛ چیزی ما را از شیعیان دور نمی کند، مگر آن اعمال ناشایستی❌ که از آنها به دست ما میرسد.
4⃣- چهارمین ویژگی «لِنَصْرِ دینِكَ..» یاری گر نبی خداست. امام زمان یاری کننده ی پیغمبر (ص) است. پیغمبر آمد دین اسلام را کامل کند مردم نگذاشتند این کار را انجام دهد و امام زمان این کار را میکند.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۷۶
📝💠📝💠📝💠📝
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
7⃣7⃣قسمت هفتاد و هفتم
⁉️ادامه شاخص ها و ویژگیهای امام عصر(عج)👇
5⃣- «وَاصْطَفَیْتَهُ بِعِلْمِكَ»
☀️یعنی امام زمان (عج) علم الهی دارد. یکی از ویژگی های مهم امام علم است. یعنی هر چه بپرسید می داند و ندانستن در کارش نیست.
❌مثلا همین احمدالحسن ادعا کرده بود که وهب نصرانی با خواب به امام حسین (ع) ایمان آورد. (می خواهد بگوید خواب حجت است) می گوییم کجا نوشته⁉️ میگوید فلان کتاب. کتاب را نگاه می کنیم می بینیم نوشته که وهب معجزه ی امام حسین (ع) را دید ایمان آورد، نه خواب!!
🚫ما از طرفدارانش سوال کردیم این مطلب کجاست؟ چرا دروغ می گویید! وقتی دیدند ضایع شده اند و در آن کتاب نوشته نیست می گویند احمدالحسن خودش امام است و بر اثر نظر خودش میگوید و نیاز به منبع ندارد.📚
🔆امامی که علم الهی داشته باشد این مزخرفات را نمی گوید، حرفش براساس سند و مدرک است.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۷۷
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و چهارم
👌یکی دیگر از مباحثی که آقای مجتبی تهرانی در بحث دعا مطرح می کند و در اجابت اثر دارد ″مکان و زمان″⏰ دعا هست. یعنی اگر انسان در مکان خاصی دعا بکند دعایش سریع تر به اجابت می رسد تا یک مکان دیگر.
👈مثلا ما در روایات داریم؛
مسجدالحرام، مسجد النبی، حرم ائمه بزرگوار، مسجد کوفه، مسجد سهله🕌 و یا در بعضی روایات به طور کلی مساجد. هر جایی که انسان دسترسی ندارد به جای دیگری که دسترسی دارد. مثلا طرف کنار کعبه هست برو مسجدالحرام. طرف مثل ما هست برو مسجد دعا🤲 بکن. اینها نقش دارد.
👤معاویة بن عمار از اصحاب
بسیار خوب امام صادق (ع) از ایشان نقل می کند؛ امام صادق می فرمایند پدر بزرگوارم (یعنی امام باقر) وقتی میخواستند حاجتی را از خدا✨ طلب بکنند به مسجد می رفتند و در آنجا دعا می کردند. اینجا 📝نوشته مسجد و اصلا ننوشته کدام مسجد بود، بله امام باقر در مدینه بود شاید بگوییم مسجدالنبی رفته، ولی اینجا امام کلا گفته مسجد، هر نوع مسجدی🕌. پس می بینید که مسجد رفتن و دعا کردن اثر دارد.
🗓زمان هایی هم هستند که در آنها اگر انسان دعا بکند خدا یک نگاه مهربانانه تری به آن می کند🍃، نگاهی می کند که دعایش را مستجاب تر بکند. ایشان بحث ماه رمضان را مطرح می کند شب های قدر و.. اما در ایام غیر ماه رمضان 🌙شب های جمعه فرصت خوبی هست. ایام البیض هر ماه، یعنی شب سیزدهم و شب چهاردهم و شب پانزدهم🌛هر ماه را ایام البیض میگویند. بیض یعنی سفید به عربی.
🌀چرا می گویند ایام البیض⁉️
چون شب سیزده، شب چهارده، شب پانزده ماه تقریبا کامل است. شب چهارده کامل است، سیزده و پانزده هم تقریبا کامل است🌝 و زمین روشن است به این خاطر میگویند ایام البیض. این ایام هم دعا مستجاب است. شب و روز جمعه، اعیاد مهم مثل غدیر و بعثت🎉 و.. دعا مستجاب است. مخصوصا سحر، سحر هر شب یکی از زمانهای مهم استجابت دعاست. متأسفانه ما اینها را توجه نمی کنیم.
📚ما روایت داریم در رابطه با شب جمعه که امام باقر (ع) می فرمایند؛ خدا در هر شب جمعه از عرش 📣خودش ندا می کند، (شب جمعه یعنی از اذان مغرب روز پنج شنبه تا اذان صبح روز جمعه) از اول شب تا آخر شب خدا ندا می دهد آیا بنده مؤمنی👥 هست که از من طلب بکند چه امور دنیایی چه آخرتی، چه دینش چه دنیایش، که من جوابش را بدهم، کسی هست اینها را بخواهد.. خدا وقتی دارد درخواست🍃 می دهد بیایید یعنی اجابت می کنم. بنده ای هست توبه کند و به من برگردد و من توبه اش را بپذیرم. این اثر شب جمعه ست.
⏳زمان در دعا بسیار بسیار اثر دارد. آیه قرآن داریم وقتی برادران یوسف از غلطی که کردند پشیمان شدن و پیش حضرت یعقوب رفتن گفتند😔 «يَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا كُنَّا خَاطِئِينَ» ما اشتباه کردیم.. بعد حضرت یعقوب چی گفت⁉️ گفت «سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَكُمْ رَبِّی» آنهایی که عربی خوانید می دانید «سَوْفَ» یعنی آینده، در آینده استغفار می کنم. در 📑روایات میگویند حضرت یعقوب صبر خواست بکند تا شب جمعه بشود، تا شب جمعه استغفار بکند که دعا مستجاب تر است.
🕛پس ببینید در 24 ساعت شبانه روز ایام سحر بسیار تأکید شده، بین الطلوعین هم همچنین. یا در یک روایتی آمده ثلث آخر شب، یعنی شما از اذان مغرب تا اذان صبح فردا را زمان بگیر⏱ تقسیم بر سه کن، آن یک سوم آخر یعنی مثلا از ساعث ۲ شب تا پنج صبح، این ثلث آخر بسیار ارزشمند است.
👥بزرگان دینی ما اکثرا ثلث آخر شب را بیدار بودند. حداقل ایام تعطیلات که میتوانیم، شما کارمندی، کار داری و .. ولی ایام تعطیل📆 که می شود، ایام تعطیل که ما می توانیم این برنامه را داشته باشیم، ثلث آخر شب را بیدار باش بعد از نماز صبح🌤 بگیر بخواب، اینکه می شود ما از این فرصت ثلث آخر شب استفاده بکنیم. هر کاری با تکرار و تمرین می شود، متأسفانه یک مقدار کسل هستیم. افضل اوقات برای دعا سحر هست، سحرها را فراموش نکنیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (35)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 154
💠☀️💠☀️💠☀️💠
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و پنجم
🔹در ادامه بحث های اخلاق مهدوی و در بحث دعا، بحث زمان و مکان دعا بودیم و عرض کردیم بعضی از زمانها🗓 بسیار بسیار مهم در تسریع اجابت دعا مؤثر هستند؛ از جمله همه ی شب های ماه رمضان، مخصوصا 🌙شب های قدر، ماه رجب، نیمه شعبان، بیست و هفت رجب که روز مبعث هست، اول شوال🌟 که عید فطر هست، شب های جمعه، حتی روز اول محرم اینها همه از روزهایی هست که در روایات ما تأکید شده که دعا در آن به استجابت نزدیکتر است.
👈اما در بحث مکان هم کلا مساجد، بالاخص مساجد خاص مثل مسجدالحرام و مسجدالنبی را عرض کردیم، اما حاج آقا مجتبی تهرانی می فرمایند؛ یکی از جاهایی که در روایات آمده در 🤲استجابت دعا، سرعت بخشیدن در استجابت دعا اثر دارد ″قبر پدر و مادر″ انسان هست وقتی انسان به سر مزار آنها می رود.💐
🔸آدم آنجا اول برای آنها دعا بکند که خدا آنها را ببخشد، مقامشان🍃 را بالاتر بکند و بعد حاجتش را بخواهد. حالا نمی گوییم اینجا مقدس است، نه بحث مقدس نیست! بحث این است که به خاطر 🧕🏻👴🏻پدر و مادر خدا این را قرار داده.
🔆روایت از امیرالمومنین علیه السلام هست که می فرمایند؛ «زُورُوا مَوتاكُم، فإنّهُم يَفرَحُونَ بِزِيارَتِكُم» به زیارت اهل قبور بروید🌷 آنها با زیارت شما خوشحال می شوند. و در ادامه روایت می فرمایند شما سر قبر پدر و مادر بروید و برای آنها دعا بکنید و بعد از خدا✨ طلب حاجت بکنید. کتاب 📔″کافی، ج3، ص229″ پس یکی از جاهایی که بسیار اثر گذار هست سر قبر پدر و مادر هست.
👌اما در این سرعت استجابت🍃
دعا یک نکته نباید فراموش بکنیم و باز بحث گناه پیش می آید. اگر انسان به هر حال این لوازم را رعایت بکند، ″زمان و مکان″ را رعایت بکند اما اگر نتواند در بحث ″گناه″❌ خودداری بکند حتی اگر بعدش توبه بکند، باز یک مقدار در کند بودن استجابت دعا اثر دارد.
🔰یعنی این را همیشه در نظر بگیریم همهی اسباب را هم که رعایت بکنیم بالاتر از همه آن گناه نکردن⛔️ است حتی بعدش توبه صورت بگیرد ولی باز اثر خودش را میگذارد. این را در کندی دعا، اینکه دیر به اجابت می رسد توجه بکنند عزیزان!
⬅️پس اصل گنـاه باعث می شود
اصلا دعای ما مستجاب نشود😔 خیلی از دعاها. حالا توبه کردیم، خدا می گوید دعایت را می دهم اما کند، نه آن سرعتی که از قبل می خواستیم بدهیم. کندتر میدهیم چرا⁉️ چون گناه کردی، حالا توبه هم کردی به خاطر توبه دعایت را میدهیم ولی خُب کندتر می دهیم.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (36)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 155
💠☀️💠☀️💠☀️💠
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
8⃣7⃣قسمت هفتاد و هشتم
⁉️ادامه شاخص ها و ویژگیهای امام عصر(عج)👇
6⃣- «وَ عَصَمْتَهُ مِنَ الذُّنُوبِ» از مهمترین ویژگی های امام عصمت است که سنی ها عصمت و علم الهی را اعتقاد ندارند.
📚در خود کتاب سنی ها نوشته، عمر بارها گفت ″اگر علی نبود عمر هلاک می شد″ میگوییم خودتان اعتقاد دارید که علم علی بالاتر از عمر است پس چرا عمر را قبول می کنید⁉️ می گویند چون ابوبکر انتخابش کرد!
💢یا این چهار امام سنی ها؛ مالکی و حنفی و شافعی و حنبلی. بعضی هایشان شاگرد امام صادق (ع) بودند، می گوییم چه طور حرف شاگرد را می پذیرید، حرف استاد را نمی پذیرید‼️
👈می گوییم در کتاب شما نوشته که ابوبکر می گوید← من فلان کار را کردم و پشیمان شدم اشتباه کردم.. یعنی اینکه معصوم نیست پس چرا حرفش را میپذیرید؟❌
💢در کتابهای شما نوشته قبل از اینکه اسلام بیاید و حتی چند سال بعد از اسلام عمر شراب🍷 می خورد حضرت علی (ع) که یک عمر شراب نخورد، چه قبل و بعد از اسلام! چه طور شما یک فرد شراب خور را امام قبول می کنید‼️
👌کسی که می خواهد من را به سمت خدا ببرد اگر قرار باشد معصوم نباشد یقینا اشتباه خواهد کرد، پس چه طور من را به خدا می رساند⁉️ ویژگی های امام مشخص است ولی متأسفانه یک عده ای زیر بار نمی روند.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۷۸
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و ششم
🔰.. یکی از نکات بسیار مهمی که ایشان بعد از این موارد به آن اشاره می کند بحث ″الحاح و اصرار بر دعا″ هست. که اهل معرفت می گویند دعاهای خودتان را تکرار کنید، اصرار بر دعا 🤲 بکنید. در روایتی از امام باقر (ع) داریم که ای بسا بعضی از دعاها را خدای متعال با اصرار می دهد. طرف باید زیاد 💐پافشاری بکند یکبار، دوبار نه، پافشاری زیاد بکند.
📚روایات زیادی هست که به آن اشاره میکند که یکی دوتا نیست، عشق ورزی با خداست💕. انسان وقتی بیشتر بیشتر دعاهای خودش را از خدا طلب می کند در حقیقت نوعی 🌿عشق ورزی با خدا میکند. خدا هم ببیند بنده اش وقتی اینطور هست، وقتی این قدر این بنده مینشیند با خدا درد و دل و 🤲 راز و نیاز میکند، خدا هم با نگاه لطف و رحمت به این بنده نگاه می کند.
👈اینطور رابطه رابطه ی عاشقانه💞 بین خدا و آن بنده هست. خدا مدام دلش میخواهد آن بندگانش عبادت بکنند. البته عبادت⚠️ نه اینکه خدا نقصی داشته باشد خدا خوشحال می شود و دوست دارد که این دعاها با اصرار باشد.
✅امام صادق (ع) می فرمایند؛
وقتی بنده از خدا درخواستی می کند خداوند به دو فرشته🕊 که مأمور بودند میفرماید ما دعایش را به اجابت رساندیم ولی شما حاجتش را فعلا به او ندهید. چرا؟ خدا می گوید؛ «فَإِنِّی أُحِبُّ أَنْ أَسْمَعَ صَوْتَهُ» چون دوست دارم صدای این بنده را بشنوم.🍃
🔹پس گاهی از این طرف قضیه نگاه بکنیم، همیشه جنبه ی بد❌ را نگاه نکنیم که مثلا خدا ما را دوست ندارد به همین خاطر دعای ما را مستجاب نکرده، نه اینطوری نگاه نکنیم. گاهی از اینطرف نگاه بکنیم و امید✨ داشته باشیم که خدا دعای ما را مستجاب کرده اما چون ما را از آنطرف دوست دارد دلش می خواهد ما بیشتر خدا.. خدا.. بکنیم، بیشتر عبادت بکنیم، بیشتر دعا🍃 بکنیم. صدای ما را دوست دارد خدا، حاجت ما را می دهد فعلا خواسته ما بیشتر صدایش بکنیم. از اینطرف قضیه نگاه 👀🌸 بکنیم این رابطه عاشقانه است.
👌رابطه ی عاشقانه ای که اولیای خدا اینطوری خدا را عبادت می کنند. وقتی امیرالمومنین (ع) به خودش می پیچد و آنطور دعا می کند، شما هم دعای کمیل هم مناجات شعبانیه📖 را نگاه بکنید همین طور خدا خدا می کند هم خودش کیف میکند هم خدا کیف می کند.
☝️این یکی از آن نکاتی هست که میگوییم حسن ظن به خدا داشته باشیم که جلسات قبل عرض کردیم، این از همان نکات حسن ظن است که وقتی دعا دیر مستجاب شد یا دارد دیر مستجاب میشود 🗣هی خدا خدا کردی.. خیلی به آنطرف نگاه نکن که خدا نعوذبالله چقدر ظالمی که نمی خواهی به من حاجت بدهی، از اینطرف قضیه نگاه بکنید خدا دوست دارد شما بیشتر💕 با او صحبت بکنید.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (36)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 156
💠☀️💠☀️💠☀️💠
________________
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
9⃣7⃣قسمت هفتاد و نهم
⁉️ادامه شاخص ها و ویژگیهای امام عصر(عج)
7⃣- «وَاَطْلَعْتَهُ عَلیَ الْغُیُوبِ»
👈یعنی امام علم غیب دارد. اینجا یک بحث کلامی است که محدوده ی علم امام در چه حدی است.
⁉️آیا امام همه چیز را می داند؟
آیا امام همه چیز از آینده می داند؟
📚اینجا بحثش اختلاف نظر هست. بعضی ها میگویند بله می داند. بعضی ها هم میگویند نه! و بعضی ها میگویند یک محدوده علمی هست که خدا✨ می داند حتی پیغمبرش هم نمی داند.
⁉️بعد سوال پیش می آید حضرت علی علیه السلام که می دانست شهید می شود چرا به نماز رفت؟ اینها بحث های کلامی است که علما 👥 بیشتر این طور گفته اند که امام آن علم غیبی را می دانست که هر وقت اراده می کرد بداند بدست می آورد. ولی اراده می کرد نداند خدا هم به او نمیگفت.
🚪مثلا دری در حالت عادی قفل
است، اگر اراده کنم کلید🔑 بگیرم و باز کنم باز میشود. ولی در حالت عادی که باز نمیشود، باید اراده کنم و کلید را بزنم. حضرت علی علیه السلام هر وقت اراده میکرد خدا علم غیب را به او نشان بدهد خدا نشان می داد. اراده نمی کرد نشان هم نمی داد.
⚠️بحث های مفصلی در بحث علم امام هست که یکی دوتا نیست، خیلی بحث سنگینی هم هست.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۷۹
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و هفتم
📑روایتی هست از امام باقر که روایت بسیار زیبایی هست، روایت در کتاب کافی، ج2، ص475 است، که امام باقر (ع)🍃 میفرمایند؛ «إنَّ اللّهَ عزّوجلّ كَرِهَ إلْحاحَ النّاسِ بَعضِهِم علی بعضٍ فی المَسألَةِ..» خدا از اینکه کسی مدام سراغ یک کس دیگری برود👤 و هی درخواستش را اصرار بکند از آن بنده خدا، خیلی خوشش نمی آید.
✅بله متعارف و عرفش اشکالی ندارد که دو، سه بار بروی چیزی بخواهی، ولی هی اصرار بکنی خدا ❌خیلی خوشش نمیآید. «و أحَبَّ ذلكَ لنفسِهِ» اما راجع به خودش خیلی خوشش می آید. یعنی راجع به خودش اینکه عبد خدا را بیاید صدا بزند و اصرار بکند، خدا خیلی خوشش می آید که این بنده اصرار داشته باشد بر عمل خودش، 🍀هی اصرار بکند.. از این قضیه خدا خوشش می آید. و این هم دقیقا از همان مواردی هست که خدا دوست دارد صدای این بنده را بشنود.💕
🔹امام باقر (ع) وقتی می خواهد راجع به پدر بزرگوارشان امام سجاد (ع)✨ حرفی بزنند می فرمایند؛ «كَانَ أَبِی يُلِحُّ فِی اَلدُّعَاءِ» پدر من در دعاهای خودش اصرار داشت. «يَقُولُ يَا رَبِّ يَا رَبِّ حَتَّى يَنْقَطِعَ اَلنَّفَسُ ثُمَّ يَعُودُ». امام باقر اصرار بر دعا یعنی چه⁉️ یعنی پدر من امام سجاد اینقدر می گفت یا رب، یا رب.. 😔 تا جایی که «حَتَّى يَنْقَطِعَ اَلنَّفَس» نفسش قطع میشد، «ثُمَّ يَعُودُ» سپس دوباره تکرار میکرد.
👌پس متوجه می شوی چرا در دعای کمیل امیرالمومنین (ع)🍃 سه جا سه بار میگوید «یارب، یارب، یارب». بعضی نمازهای استغاثه ای که ما داریم دقیقا همین است که می گوید مثلا این دعا را بخوان و بگو «یارب، یارب..» تا نفست بند بیاید. این یعنی اصرار بر دعا کردن🤲، الحاح پافشاری. هی بگو یارب، یارب... تکرار بکن.
📖شما در دعای جوشن کبیر هی اسامی خدا، هی اسامی خدا، همش داری اسامی خدا را صدا می زنی.. این یعنی اصرار بر دعا، یعنی پافشاری می کنی. در خیلی جاها اصرار کردن بد❌ است الا بعضی جاها اصرار کردن خوب است. اصرار بر یادگیری علم📚 این هیچ اشکالی ندارد، اصرار بر دعا کردن اینها چیزهای بسیار بسیار خوبی است، تکرار، تکرار... 🗣طرف دو سه باری دعا می کند می گوید خدا حاجت من را نداد، آقاجان تکرار بکن، اصرار بکن، خدا شاید اصرار کردن تو را دوست داشته باشد.💕 اینها آداب دعاست.
💠روایت است «إِذَا دَعَا دَعَا ثَلَاثًا، وَإِذَا سَأَلَ سَأَلَ ثَلَاثًا» می گویند هنگامی که پیامبر✨ وقتی دعا می کرد سه بار دعا می فرمود و هنگامی که درخواستی داشت سه بار درخواست را می کرد. ببینید خود 👌این سه بار نشانه ای از اصرار است، حالا هر چه بیشتر، بهتر.
✅در مفاتیح در دعای جوشن کبیر به خدا چه می گوییم «یَا مَنْ لَا یُبْرِمُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّینَ» ای خدایی که اصرار و پافشاری بندگان تو را اذیت نمی کند.😊
⚜روایت از آقا رسول الله هست،
در ″بحار، ج90، ص374″ «إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ السَّائِلَ اللَّحُوحَ» که خدا دوست دارد آن کسی را که از او درخواست می کند و پافشاری می کند. خدا بنده مُصر را دوست دارد، بنده ای که اصرار می کند بر دعا کردن.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (36)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 157
💠☀️💠☀️💠☀️💠
______________
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
0⃣8⃣قسمت هشتاد
⁉️ادامه شاخص ها و ویژگیهای امام عصر(عج)
8⃣- «وَ بَرَّاْتَهُ مِنَ الْعُیُوبِ»
یکی از ویژگی های امام عدم نقص ظاهری است.⚠️ یعنی ظاهر امام هم نباید نقصی داشته باشد. صورتش برص باشد، کک ومک داشته باشد. نقص ظاهری هم نداشته باشد چون بعضی ها ممکن است بگویند عذاب خدا💥 به او نازل شده.. که اینطوری شده است.
9⃣- «وَ اَنْعَمْتَ عَلَیْهِ» امام کسی است که خدا به او نعمت داده است. منبع نعمت های خداست.
👌معرفت به امام زمان، پیغمبر (ص) گفتند؛ اگر کسی نداشته باشد مرگش جاهلی❌ است یعنی به این صفات امام ناآگاه باشد. پس باید این صفات را خوب یاد بگیریم و بدانیم که امام زمان این صفات را دارد.
⚠️هر چه شناخت بیشتر باشد برای آخرتمان هم خوب است. شما کتاب ″کامل الزیارات، شیخ صدوق″ را اگر بخوانید ثواب زیارت کربلا یک جا نوشته 20 سفر حج، یک جا نوشته 30، یک جا نوشته 70.. خُب، چرا اختلاف است⁉️
✅اختلاف در معرفت آن شخص سوال کننده است.⚠️ یک موقع سوال کننده ای که معرفتش پایین بود پیش امام صادق (ع) می رفت امام می گفت ثواب سفر جدم حسین (ع) 20 سفر حج، و کسی که مقام معرفتش بیشتر بود می گفت 30 حج. یعنی اگر من و شما الان زیارت عاشورا بخوانیم📜 ثواب یکسانی به ما نمی دهند، هر که معرفتش نسبت به امام زمان (عج) بیشتر بود ثوابش هم بیشتر.
👌پس برای ثواب آخرت خودمان هم که شده باید معرفت به امام زمان را داشته باشیم. معرفت به امام زمان یعنی شناخت مان نسبت به ویژگی های امام کامل باشد.
☝️یکی از مهمترین ویژگی های امام، واسطه ی 🔆فیض بودن ایشان است که بارها گفتیم تمام نعمت هایی که از طریق خدای متعال به ما می رسد به واسطه ی امام عصر (عج) است.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۰
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و هشتم
📃روایت فوق العاده ای هست از آقا امیرالمومنین (ع) در وصایای خودشان به فرزندشان امام حسن مجتبی (ع)، در نامه [31] می فرمایند؛👇
🔹«فَلَا يُقَنِّطَنَّكَ إِبْطَاءُ إِجَابَتِهِ فَإِنَّ الْعَطِيَّةَ عَلَى قَدْرِ النِّيَّةِ وَ رُبَّمَا أُخِّرَتْ عَنْكَ الْإِجَابَةُ لِيَكُونَ ذَلِكَ أَعْظَمَ لِأَجْرِ السَّائِلِ وَ أَجْزَلَ لِعَطَاءِ الْآمِلِ»
🔹هرگز نباید تأخیر اجابت دعا تو را مأیوس بکند، زیرا بخشش پروردگار به اندازه ی نیت آنهاست. گاهی می شود که اجابت دعا به تأخیر می افتد تا اجر و پاداش درخواست کننده🌹 بیشتر گردد و عطای آرزومندان را خدا بیشتر کند.
👈پس بدانیم اینکه دعاهای ما دیر مستجاب می شود اینطرف قضیه را هم ببینیم که خدا فردای قیامت💥 ثواب بیشتری به ما می دهد به خاطر اینکه تأخیر در دعای ما افتاد خدا ثوابش را بیشتر میکند.
👌نکته جالب روایت اینجاست؛
می فرماید خدا به اندازه نیت بندگان بخشش🌸 می کند. این همان چیزی بود که در جلسات قبل عرض کردیم یعنی انقطاع از غیر خدا، یعنی تو از غیر خدا ببر، اخلاص در دعا داشته باش، خدا به نیت تو و به اخلاص🔅 تو نگاه می کند و دعای تو را مستجاب می کند با استجابت بیشتر، با تأثیر بیشتر. آن بحث اخلاص در دعا که در جلسات قبل گفتیم اینجا معلوم می شود. هر چقدر اخلاص در دعا🤲 بیشتر لطف خدا هم بیشتر، چون نیت یک امر درونی ست در بحث دعا.
🔰یک نکته قشنگ دیگری هم هست؛ هر چه خدا دعا را بیشتر به تأخیر بیندازد تو از بندگان خدا بیشتر ناامید می شوی. هر چه خدا دعا را بیشتر به تأخیر بیندازد هی ما سراغ این و آن می رویم..👥 می بینیم دعا مستجاب نشده پس نسبت به آن افرادی که ما امید بستیم امیدمان کمتر میشود و امیدمان به خدا بیشتر میشود.
✅پس یکی از مزایای تأخیر در دعا همین است ما 👈اعتمادمان به خدا✨ بیشتر می شود، می گوییم این دعای من مستجاب نشد من پیش این و آن رفتم دعای من را نتوانستن کاری بکنند، خواسته من را نتوانستن کاری بکنند پس کاملا معلوم هست که باید به سمت خدای متعال بروم💐 و تمام توجه ام را به سمت او معطوف بکنم.
⚠️هر چقدر انقطاع از غیر خدا بیشتر، بریدن از غیر خدا بیشتر، آن طرف لطف خدا هم به ما بیشتر.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (37)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 158
💠☀️💠☀️💠☀️💠
________________