فردا جمعه ۲۵ فروردین (روز قدس)
آسمان شهرمان صاف گاهی کمی ابری_ وزش باد_ آغاز کاهش دما
هفته پیش رو به عنوان آخرین هفته ماه مبارک رمضان هفته ای خنک خواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در راه قدس...
به دو زبان فارسی _ عبری
فردا به نام قدس و به یاد حاج قاسم و برای آزادی فلسطین عزیز خواهیم آمد...❤️
سلام دوستان
در ماه صیام و ماه نزول قرآن هستیم
خوبه برای درک بیشتر در این واپسین روزهای ماه صیام درباره پدیده های جوی از جمله ابر و باران و باد و طوفان و یا رعد و برق سیری در قرآن داشته باشیم و ببینیم این پدیده ها در منظر قرآن چه توصیفی میشود.
فعلا و در این بخش نخست درباره پدیده جوی ابر میپردازیم...
☁️ابر (سحاب ) از دیدگاه و منظر قرآن کریم:
☁️سَحاب (به فتح سین) از واژگان قرآن کریم به معنای ابرها است.
اسم جنس جمعى است واحد آن سحابه و جمع آن سُحُب و سحائب است گاهى وصف آن نسبت به لفظ مفرد میآيد مثل (وَ السَّحابِ الْمُسَخَّرِ بَيْنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ.« بقره /۱۶۴») (و ابرهايى كه ميان زمین و آسمان قرار گرفتهاند.)و گاهى نسبت به معنى آن جمع نحو (وَ يُنْشِئُ السَّحابَ الثِّقالَ «رعد/۱۲»)(و ابرهاى سنگين بار ايجاد مىكند. كه جمع ثقیل است.در بيشتر آيات قرآن به مناسبت لفظ وصف و ضمير آن مفرد آمده است.
ابرها در حقيقت هواى مرطوباند كه از سطح درياها و اقيانوسها در اثر حرارت خورشید تبخير شده و در هوا متكاثف گرديده به وسيله بادها بطرف خشكىها روى میآورند و مانند دريائى بالدار در آسمان شناورند و حامل رحمت پروردگار میباشند.
☁️مجموعا ۹ مرتبه در قرآن مجيد آمده و پيوسته بلفظ «سحاب» است.☁️
(أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحاباً ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكاماً فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلالِهِ وَ يُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِيها مِنْ بَرَدٍ ...«نور/ ۴۳») (آيا نديدى كه خداوند ابرهايى را به آرامى مىراند، سپس ميان آنها پيوند مىدهد، و بعد آن را متراكم مىسازد؟! در اين حال، مىبينى كه دانههاى باران از لابه لاى آن خارج مىشود؛ و از آسمان - از كوههايى در آن (ابرهايى به شكل کوه)- دانههاى تگرگ نازل مىكند. ...)
يعنى خداوند ابرى را میراند سپس آنرا تأليف و متكاثف میكند آنگاه مىبينى باران از وسطهاى آن بيرون میآيد.
باد در نقل و انتقال ابرها نقش عمدهاى دارد به همین خاطر قرآن بادها را بشارتدهنده باران نام میبرد (يُرْسِلُ الرِّياحَ بُشْراً بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ...«اعراف/۵۷») (بادها را به عنوان بشارت، در پيشاپيش باران رحمتش مىفرستد....) (وَ اللَّهُ الَّذِي أَرْسَلَ الرِّياحَ فَتُثِيرُ سَحاباً ... «فاطر/۹») (خداوند كسى است كه بادها را فرستاد تا ابرهايى را به حركت در آورند. ...)
ادامه دارد...
امروز و فردا ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه
آسمان شهرمان کمی ابری تا نیمه ابری و در برخی ساعات ابری و همراه با وزش باد
🌦وضع هوای اردکان🌦
☁️ابر (سحاب ) از دیدگاه و منظر قرآن کریم: ☁️سَحاب (به فتح سین) از واژگان قرآن کریم به معنای ابرها ا
سلام دوستان
☁️☁️امشب قسمت دوم از بخش اول درباره پدیده ابر در قرآن را بررسی میکنیم.
ضمن اینکه امر و کار خدا، دیشب و امروز درباره ابر صحبت کردیم و امروز هم آسمان ابری بود.☁️☁️
فردا هم کم و بیش آسمان نیمه ابری گاهی ابری و با وزش باد پیش بینی می شود.
🌦وضع هوای اردکان🌦
سلام دوستان ☁️☁️امشب قسمت دوم از بخش اول درباره پدیده ابر در قرآن را بررسی میکنیم. ضمن اینکه امر و
همانطوری که میدانید ابرها، انواع خاصی دارند از جمله سیروسی، کومولوس، کومولونیمبوس و...
در این مجال به انواع ابر در کلام و منظر قرآن کریم میپردازیم:
قرآن واژه هاى گوناگونى در مورد ابر به كار برده كه هر يك به نوعى خاص از ابر يا به يكى از ويژگى هاى آن اشاره دارد.
سحاب: از «سحب» به معناى كشيدن است. به ابر، سحاب گفته اند؛ زيرا در آسمان با باد، كشيده مى شود يا به اين جهت كه آب را همراه خود مى كشاند. سحاب، اسم براى مطلق ابر، اعمّ از ابرهاى باران زا و بى باران است.
همانطوری که گفتیم اين واژه نُه بار در قرآن آمده است.
غمام: از «غم» به معناى پوشاندن چيزى است. وجه نام گذارى ابر به غمام اين است كه نور خورشيد، يا صفحه آسمان را مى پوشاند. غمام ابرى است كه فقط پوشاننده و سايه افكن باشد، نه باران زا و اين معنا از بيش تر موارد كاربرد آن در قرآن به خوبى بر مى آيد. اين واژه، چهار بار در قرآن آمده است.
عارض: از «عرض»، به معناى آشكار كردن است و از آن جهت به ابر، عارض گفته اند كه در معرض ديد انسان قرار دارد. اين واژه دوبار در آيه 24 سوره احقاف آمده است.
ظُلّة: از «ظلّ» به معناى سايه و ابر سايه افكن آمده و در قرآن، بيش تر درباره ابرهاى عذاب آور به كار رفته است. اين واژه دو بار به صورت مفرد و يك بار به صورت جمع در آيه 210 سوره بقره آمده است.
حاملات: از «حمل» است وابر را حاملات گويند؛ چون آب را با خود حمل مى كند.اين واژه يك بار در آيه 2 سوره ذاريات ذكر شده است.
مُعصِرات: از «عصر» به معناى فشردن و مقصود، ابرهاى باران زا است. وجه نام گذارى ابرها به معصرات آن است كه باد، هنگام نزول باران، آن ها را مى فشرد. به عقيده برخى، مُعصِر از اعصار به معناى طوفان است و به ابرهايى گفته مى شود كه به همراه طوفان آورده شده و داراى رگبارى تند و قطرات بزرگ آب هستند. و مؤيّد آن، صفت «ثجّاجاً» (فراوان و پى در پى) است كه قرآن براى باران هايى كه از اين نوع ابرها فرو مى ريزد، آورده است. اين واژه يك بار در آيه 14 سوره نبأ آمده است.
مُزن: از «مزن» به معناى درخشندگى و بر ابر نورانى و آب دار اطلاق شده است.اين واژه يك بار در آيه 69 سوره واقعه ذكر شده است.
صيّب: از «صَوْب» به معناى فرو ريختن است كه افزون بر ابر، بر باران نيز اطلاق شده است. برخى آن را ابر باران زا دانسته اند. اين واژه يك بار در آيه 19 سوره بقره 2 به كار رفته است.
☁️پایان بخش ابر ☁️
بخش دوم
💨💨باد
ريح» از ماده «روح» نسيم هوا و نسيم هر چيزي است، همچنين به معناي پيروزي و غلبه است. ريح کلمهاي مؤنث است؛ قرآن کريم ميفرمايد: «كَمَثَلِ رِيحٍ فِيهَا صِرٌّ»
( آل عمران: ۱۱۷ )ريح معمولاً براي عذاب به کار ميرود و جمع آن «رياح» در رحمت به کار ميرود، چنانکه در حديث براي هنگام وزيدن باد اين دعا وارد شده است: «اللهم اجعلها رياحاً ولاتجعلها ريحاً»: خدايا اين وزيدن را بادهاي گوناگون و مختلف قرار بده؛ يعني سبب رحمت و موجب بارور شدن ابرها قرار بده و آنرا باد يعني موجب عذاب قرار مده.
کلمهي ريح در قرآن کريم در سه معنا به کار رفته است. که در اینمجال امروز یک مورد را بیان میکنیم و فردا دو مورد دیگر.
🌦وضع هوای اردکان🌦
بخش دوم 💨💨باد ريح» از ماده «روح» نسيم هوا و نسيم هر چيزي است، همچنين به معناي پيروزي و غلبه است.
کاربردهاي ريح در قرآن
1. باد💨🌪
ريح در آيات مختلفي از قرآن کريم به معناي باد آمده است. خداوند در مورد کشتيهايي که در دريا بر اثر وزش باد حرکت ميکنند ميفرمايد: «وَمِنْ آيَاتِهِ الْجَوَارِ فِي الْبَحْرِ كَالْأَعْلاَمِ * إِن يَشَأْ يُسْكِنِ الرِّيحَ فَيَظْلَلْنَ رَوَاكِدَ عَلَى ظَهْرِهِ»(شورا: ۳۳ )از نشانههاي او کشتيهايي است که در دريا همچون کوهها به نظر ميرسند. اگر او اراده کند، باد را ساکن ميسازد تا آنها بر پشت دريا بيحرکت بازمانند. همچنين خداوند متعال در مورد تسخير باد براي حضرت سليمان ميفرمايد: «فَسَخَّرْنَا لهُ الرِّيحَ تَجْرِي بِأَمْرِهِ رُخَاءً حَيْثُ أَصَابَ»(ص: ۳۶ )پس ما باد را مسخر او ساختيم تا به فرمانش به نرمي حرکت کند و به هر جا او ميخواهد برود. قرآن در آيهاي ديگر تسخير باد را براي حضرت سليمان (عليهالسلام) با صفت «عاصفه» بيان کرده و فرموده است: «وَلِسُلَيْمانَ الرِّيحَ عَاصِفَةً تَجْرِي بِأَمْرِهِ إِلَى الْأَرْضِ الَّتِي بَارَكْنَا فِيهَا( انبياء: ۸۱ )و براي سليمان تندباد را مسخر ساختيم که به فرمان او به سوي سرزميني که آن را پربرکت کرده بوديم، جريان مييافت.
از اين دو آيه ميتوان استفاده کرد که باد مسخر شده براي سليمان داراي دو حالت بوده است، بدينسان که حرکت آن نرم بوده، اما سير آن توفنده و سريع بوده است، چنانکه قرآن در آيهاي ديگر درباره حرکت سريع آن فرموده است: «وَلِسُلَيْمَانَ الرِّيحَ غُدُوُّهَا شَهْرٌ وَرَوَاحُهَا شَهْرٌ»(سبأ:۱۲)و براي سليمان باد را مسخر ساختيم که صبحگاهان مسير يک ماه را ميپيمود و عصرگاهان مسير يک ماه.
جملهي «تَجْرِي بِأَمْرِهِ» در آيه پيشين نيز ميتواند اشاره به اين جهت داشته باشد که حرکت آن موافق اراده سليمان، آرامبخش و به دور از هرگونه اضطراب بوده است. برخي ديگر گفتهاند بادهاي مسخر شده براي حضرت، دو نوع بوده است: در مواردي داراي صفت رخا و نرمي بوده و در مواردي عاصفه و توفنده بوده است و هر دو براساس خواست و اراده سليمان (عليهالسلام) بوده است.
کلمه ريح در هيئت جمع نيز به همين معنا به کار رفته است و بيشتر بيانگر بادهاي رحمت الهي است، همانند «وَأَرْسَلْنَا الرِّيَاحَ لَوَاقِحَ فَأَنزَلْنَا مِنَ السَّماءِ مَاءً فَأَسْقَيْنَاكُمُوهُ»، (حجر: ۲۲) «وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْراً بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ» (اعراف: ۵۷) و نيز آيه ۱۶۴ بقره، ۴۵ کهف، ۴۸ فرقان، ۶۳ نمل، ۴ و ۴۸ روم، ۹ فاطر و ۵ جاثيه.
در بعضي از آيات، مقصود از ريح بادهاي عذاب و هلاک کننده است: «وَأَمَّا عَادٌ فَأُهْلِكُوا بِرِيحٍ صَرْصَرٍ عَاتِيَةٍ». (حاقّه: ۶) «صَرْصَر» به معناي پر صدا يا سرد است و معناي آيه چنين است: «و اما قوم عاد با تندبادي طغيانگر و پر صدا [يا سرد] به هلاکت رسيدند. آيه ۱۶ فصلت، ۱۹قمر و ۴۱ ذاريات نيز چنين است.
رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: احتمالاً شنبه عید فطر است.
حجت الاسلام علیرضا موحدنژاد: پیشبینی کارشناسان این است که هلال ماه در روز پنجشنبه قابل رؤیت نیست.
بنابراین انتظار داریم همانطور که در تقویم نیز آمده جمعه روز ۳۰ام ماه مبارک رمضان و روز شنبه اول ماه شوال و عید سعید فطر باشد.
http://eitaa.com/joinchat/3387293710C4db61f5b31
🌦وضع هوای اردکان🌦
بخش دوم 💨💨باد ريح» از ماده «روح» نسيم هوا و نسيم هر چيزي است، همچنين به معناي پيروزي و غلبه است.
بخش دوم
قسمت دوم
کاربردهای باد در کلام قرآن کریم
امروز به دو مورد باقیمانده از کاربرد باد از منظر وکلام قرآن کریم میپردازیم:
2. استعاره از قدرت و شوکت
قرآن کريم ميفرمايد: «وَأَطِيعُوا اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَتَنَازَعُوافَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ» (انفال: ۴۶) مفسران براي تبيين معناي استعارهاي و کنايهاي کلمهي ريح تعابير گوناگوني به کار بردهاند؛ برخي آن را استعاره از غلبه و پيروزي و برخي ديگر مقصود از آن را دولت دانستهاند و گاه آن را کنايه از صولت و قدرت و نصرت برشمردهاند.
در هر صورت ميتوان گفت اين معنايي نزديک به هماند. مناسبت کلمه «ريح» با «غلبه» اين است که کار باد حرکت دادن اشيا و برکندن و بردن آنهاست و غلبه دشمن نيز همين ويژگي را دارد.
3. بو
قرآن درباره اينکه حضرت يعقوب (عليهالسلام) بوي يوسف را استشمام کرد ميفرمايد: «وَلَمَّا فَصَلَتِ الْعِيرُ قَالَ أَبُوهُمْ إِنِّي لَأَجِدُ رِيحَ يُوسُفَ لَوْلاَ أَن تُفَنِّدُونِ» (يوسف: ۹۴) مقصود از «ريح» ميتواند بوي پيراهن يوسف باشد چنانکه در آيه قبل آمده است يوسف دستور داد پيراهنش را ببرند و بر صورت پدر بيندازند تا بينا شود. معناي آيه چنين خواهد بود: «[يعقوب گفت] من بوي يوسف را احساس ميکنم، اگر مرا به سفاهت و کمخردي نسبت ندهيد».
پایان مباحث باد🌪💨
🔵 کاهش دما ادامه دارد ...
همچنان با تقویت و عبور توده هوای خنک از سمت شمال و شرق کشور ، شهرستان ما هم تحت تاثیر این جریانات، روزهای خنک بهاری را در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان تجربه میکند.
همچنان تا پسفردا پنجشنبه این هوای خنک ماندگار خواهد بود.
اما بتدریج از روز جمعه افزایش نسبی دما را پیش بینی می کنیم.
ضمن اینکه طی همین مدت وزش باد(ی که مورد بحث ما هم بود)در برخی ساعات و مناطق پدیده غالب خواهد بود.
بخش سوم
رعد و برق ⚡️⚡️⚡️
از جمله پدیدههاى آفاقى و شگفتانگیز که انسان در اثر تکرار و آشنایى روزمره، آن را ساده و عادى فرض مىکند و آن را منسوب به طبیعت مىداند، رعد و برق است، که همه افراد بشر با آن آشنائى دارد و در طول عمر خود کرارا مشاهده کرده و مىکند، مخصوصا در فصل بهار که رعد و برق و باران زیاد است . پروردگار عالم همان رعد و برق را از نشانههاى عظمت و قدرت لا یزال خود یاد کرده است.
برق» دارای دو اصل و ریشه است:
1. درخشش و 2. جمع شدن سیاهی و سفیدی.
بقیه معانی مجازی و نشئت گرفته از این دو است. برق درخشیدن ابرهاست و بارقه ابرهای دارای برق است و هر آنچه رنگی درخشنده داشته باشد، بدان «بارق» میگویند، یكی از معانی برق نوری است كه از ابرها پیدا میشود. در تعریف علمی آن گفتهاند برق جرقهای است كه بر اثر برخورد ابرها (به علت دارا بودن الكتریسیته مثبت و منفی) تولید میشود و به تعبیری دیگر، تخلیه برق به شكل جرقهای بزرگ است كه میان دو طرف یك ابر یا میان دو ابر یا میان ابر و زمین حادث میشود. صدای همراه با تخلیه را رعد گویند و آنچه از آن بر زمین افتد صاعقه نامند.
در ادامه به کاربردهای رعد و برق از منظر قرآن کریم میپردازیم.
که سه مورد اشاره میکنیم
یک مورد را امشب و دو مورد فردا ان شاالله
🌦وضع هوای اردکان🌦
بخش سوم رعد و برق ⚡️⚡️⚡️ از جمله پدیدههاى آفاقى و شگفتانگیز که انسان در اثر تکرار و آشنایى روزمره،
⚡️⚡️کاربردهای رعد و برق در قرآن⚡️⚡️
⚡️۱. برقهای آسمانی
خداوند در سوره نور میفرماید: «وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ جِبَالٍ فِیهَا مِنْ بَرَدٍ فَیُصِیبُ بِهِ مَنْ یَشَاءُ وَ یَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ یَشَاءُ یَکَادُ سَنَا بَرْقِهِ یَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ» (نور/۴۳): و از آسمان از كوههایی كه در آن است (ابرهای كوه مانند) دانههای تگرگ را نازل میكند و هر كس را بخواهد، به وسیله آن زیان میرساند و از هركس بخواهد این زیان را برطرف می كند. نزدیك است درخشندگی برق آن (ابرها) چشمها را ببرد.
به همین معناست كلام دیگر الهی كه میفرماید: «أَوْ کَصَیِّبٍ مِنَ السَّمَاءِ فِیهِ ظُلُمَاتٌ وَ رَعْدٌ وَ بَرْقٌ... یَکَادُ الْبَرْقُ یَخْطَفُ أَبْصَارَهُمْ... » (بقره ۱۹ و ۲۰)
و همچنین رجوع کنید به آیات ذیل جهت اطلاع و مطالعه بیشتر ( رعد /۱۲ و روم/۲۴)
🌙وضعیت رویت پذیری هلال شوال ۱۴۴۴ در ایران و کشورهای خاورمیانه
به استحضار مردم شریف و روزه داران گرامی میرساند:
مقارنه ماه و خورشید برای هلال شوال سال 1444 هجری قمری در حدود ساعت 04:12 روز پنج شنبه 20 آوریل سال 2023 میلادی به وقت بین المللی (ساعت 07:42 صبح روز پنج شنبه 31 فروردین سال 1402 هجری خورشیدی مصادف با 29 رمضان المبارک سال 1444 هجری قمری به وقت رسمی ایران) رخ خواهد داد.
در هنگام غروب خورشید همین روز و مختصات هلال ماه (دستگاه مختصات مکان مرکزی – با در نظر گرفتن اثر شکست نور در جو) بشرح زیر خواهد بود:
سن هلال (فاصله زمانی بین مقارنه تا غروب خورشید): 10 ساعت و 54 دقیقه
جدائی زاویه ای ماه و خورشید: 4.829 درجه
ارتفاع ماه از افق: 4.045 درجه
اختلاف سمت جغرافیایی ماه و خورشید: منفی 1.124 درجه
ضخامت بخش میانی هلال: 0.06 دقیقه قوسی
فاز ماه: 0.25%
فاصله زمین تا ماه: 377735.95 کیلومتر
مدت مکث هلال (فاصله زمانی بین غروب خورشید تا غروب ماه): 24 دقیقه و 5 ثانیه
از آنجا که تمامی مختصات حدّی هلال نسبت به رکوردهای معتبر ثبت شده ضعیفتر هستند هیچ احتمالی برای رویت شدن هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح و یا چشم مسلح (حتی با ابزار قدرتمند و تلسکوپ) پیش و یا پس از غروب خورشید پنج شنبه 31 فروردین در پهنه سرزمینی ایران وجود ندارد و در کشور ما جمعه 1 اردیبهشت مصادف با 30 رمضان و عید سعید فطر روز شنبه 2 اردیبهشت خواهد بود.
زمان عید سعید فطر در کشورهای همسایه
آغاز ماه مبارک رمضان در تمامی کشورهای اسلامی خاور میانه همزمان بود اما پایان آن متفاوت خواهد شد. در شامگاه پنجشنبه 29 رمضان المبارک هر چند هلال ماه شوال در افق مکه مکرمه نیز با چشم غیر مسلح و با ابزار رصدی قابل رویت نخواهد بود اما بدلیل اینکه اولا" مقارنه ماه و خورشید قبل از غروب خورشید در افق مکه رخ داده (شرط اول) و ثانیا" غروب ماه پس از غروب خورشید روی میدهد (شرط دوم) در تقویم محاسباتی ام القری جمعه 1 اردیبهشت بعنوان عید فطر اعلام شده و ماه رمضان 29 روز خواهد شد. تعداد زیادی از کشورهای منطقه (همانند امارات متحده عربی، بحرین، قطر، کویت، اردن، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان، اهل تسنن عراق و پاکستان، لبنان و ....) در این رابطه از رویه و اعلام اول ماه در عربستان سعودی تبعیت میکنند و در این کشورها نیز به احتمال بسیار زیاد جمعه 1 اردیبهشت مصادف با عید فطر خواهد شد. اما حداقل در کشورهای عمان، عراق و مراکش ماه مبارک رمضان 30 روز بوده و عید فطر آنان با ایران همزمان خواهد شد.
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات تمامی بندگان الهی در ماه مبارک رمضان
پیش بینی وضع هوای اردکان را در کانال زیر دنبال کنید
👇👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3387293710C4db61f5b31
🌦وضع هوای اردکان🌦
⚡️⚡️کاربردهای رعد و برق در قرآن⚡️⚡️ ⚡️۱. برقهای آسمانی خداوند در سوره نور میفرماید: «وَ یُنَزِّلُ
⚡️⚡️⚡️)
۲. اضطراب و ترس
خداوند در سوره قیامت میفرماید: «فَإِذَا بَرِقَ الْبَصَرُ *وَ خَسَفَ الْقَمَرُ *وَ جُمِعَ الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ * یَقُولُ الْإِنْسَانُ یَوْمَئِذٍ أَیْنَ الْمَفَرُّ » (قیامت/ ۷ الی ۱۰): در آن هنگام كه چشمها دچار اضطراب و وحشت گردد و ماه بینور شود و خورشید و ماه یكجا جمع شوند، آن روز انسان میگوید راه فرار كجاست.
برق زمانی به چشم نسبت داده میشود كه از ترس در اضطراب و حركت باشد. قرآن در سوره احزاب، شدت ترس منافقان از شركت در جهاد را با بیان حركت اضطرابآمیز چشمانشان ترسیم كرده، میفرماید: «...فَإذا جَاءَ الْخَوْفُ رَأَیْتَهُمْ یَنْظُرُونَ إِلَیْکَ تَدُورُ أَعْیُنُهُمْ کَالَّذِی یُغْشَى عَلَیْهِ مِنَ الْمَوْتِ... » (احزاب/ ۱۹): هنگامی كه ترس پیش آید، میبینی آن چنان به تو نگاه میكنند و چشمهایشان در حدقه میچرخد كه گویی میخواهند قالب تهی كنند. در آخر میتوان نتیجه گرفت برق در صورت اسناد به كلمه «عین»، به معنای اضطراب خواهد بود.
۳_ امید
در فصل بهار رعد و برق زیاد است . پروردگار عالم همان رعد و برق را از نشانههاى عظمت و قدرت لا یزال خود یاد کرده و رعد را موجب امید و مژدگانی باران رحمت خودش یاد کرده و سرانجام به یا قیامت :
«و من آیاته یریکم البرق خوفا و طمعا و ینزل من السماء ماء فیحیی به الارض بعد موتها ان فیذلک لآیات لقوم یعقلون» (روم/۲۴).
«از نشانههاى او (خدا) این است که برق را به شما نشان مىدهد که هم مایه ترس است و هم مایه امید (ترس از صاعقه، و امید به نزول باران) و از آسمان آبى فرو مىفرستد که زمین را بعد از مردن، به وسیله آن زنده مىکند و در این نشانههائى براى کسانى که عقل خود را به کار مىگیرند، مىباشد» .
⚡️در کل، رعد از دیدگاه قرآن اهمیت خاص و بسزایی دارد تا آنجا که یک سوره هم به این نام (سوره رعد⚡️) در قرآن کریم آمده است.
ان شاالله بتوانیم از این آیات محکم الهی ره توشه ای برداریم.
ان شاالله در آخرین مبحث به عشق عاشق باران یعنی 🌧باران 🌧 خواهیم پرداخت.
عاشقان باران برای باران دعا کنید...
پایان بخش رعد و برق ⚡️⚡️⚡️
May 11
هلال ماه شامگاه پنجشنبه 31 فروردین 1402ش
ارتفاع 4 درجه
جدایی 4.7 درجه
فاز 0.2 درصد
مکث 22 دقیقه
وضعیت: غیرقابل رویت
پیش بینی وضع هوای اردکان را در کانال زیر دنبال کنید
👇👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3387293710C4db61f5b31
_بخش چهارم و آخر
🌨باران در کلام قرآن🌨
🌨باران که میبارد، زمین گویی روح تازهای به خود میگیرد. درختان حیات تازه از سر میگیرند و جانوران به تبع آن شور و نشاط دیگری میگیرند.
🌨باران نویدبخش زندگی دوبارهای است برای زمینی که در پی بیآبی مرده است.
خشک و لم یزرع ... و باران است که دوباره به آن حیات میبخشد ...
🌨باران، نویدبخش زندگی، رحمت واسعه الهی ....
🌨باران، رحمت الهی است. خداوند با فرو فرستادن این عامل حیات، سرسبزی و شادابی و نشاط را برای همگان رقم زده است.
قرآن 🌨باران را آب پاکیزه، آب پربرکت و رزق الهی دانسته و رابطه تنگاتنگی بین نزول آن و معنویت برقرار ساخته است.
اما در سه قسمت به این موضوع و عشق 🌨عاشق باران🌨 می پردازیم.
🌦وضع هوای اردکان🌦
_بخش چهارم و آخر 🌨باران در کلام قرآن🌨 🌨باران که میبارد، زمین گویی روح تازهای به خود میگیرد. د
🌨قسمت اول :
در قرآن «مَطَر» و هم ریشههای آن پانزده بار،
«غیث» و همریشههای آن شش بار،
«وابل» به معنای باران درشت و سنگین دوبار،
«طَلّ» به معنای باران سبک و کم یک بار،
«وَدْق» به معنای باران مستمر دوبار،
«صَیِّب» به معنای باران یا ابر باران زا یک بار،
و «ماء» بیش از سی بار در قرآن ذکر شده است.
🌦وضع هوای اردکان🌦
🌨قسمت اول : در قرآن «مَطَر» و هم ریشههای آن پانزده بار، «غیث» و همریشههای آن شش بار، «وابل» ب
و اما قسمت دوم و سوم در دوازده بند
که قسمت دوم را در اینجا برای شما عاشقان باران ذکر میکنیم
و قسمت سوم هم ان شاالله امشب:
🌦وضع هوای اردکان🌦
و اما قسمت دوم و سوم در دوازده بند که قسمت دوم را در اینجا برای شما عاشقان باران ذکر میکنیم و قسمت
قسمت دوم:
کاربردهای 🌨 در کلام قرآن:
قرآن از باران در آیات خود اینگونه یاد میکند:
🌨۱_وسیله طهارت:
«وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً طَهُورًا»؛
«و از آسمان آبى پاك فرود آوردیم».(فرقان:۴۸)
🌨۲_آب پربرکت:
«وَنَزَّلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً مُّبَارَكًا»؛
«و از آسمان آبى پر بركت فرود آوردیم».(ق:۹)
🌨🌨۳_آیه معروف::: گسترش رحمت خداوندی:
«وَهُوَ الَّذِی ینَزِّلُ الْغَیثَ مِن بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَینشُرُ رَحْمَتَهُ»؛ «و اوست كسى كه باران را پس از آنكه [مردم] نومید شدند فرود مىآورد و رحمتخویش را مىگسترد».(شوری: ۲۸)
🌨۴_رزق الهی:
«وَینَزِّلُ لَكُم مِّنَ السَّمَاءِ رِزْقًا»؛ «و براى شما از آسمان روزى مىفرستد».(مۆمن: ۱۳)
🌨۵_سبب خوشحالی:
«اللَّهُ الَّذِی یرْسِلُ الرِّیاحَ فَتُثِیرُ سَحَابًا فَیبْسُطُهُ فِی السَّمَاء كَیفَ یشَاءُ وَیجْعَلُهُ كِسَفًا فَتَرَى الْوَدْقَ یخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ فَإِذَا أَصَابَ بِهِ مَن یشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ إِذَا هُمْ یسْتَبْشِرُون»؛
«خدا همان كسى است كه بادها را مىفرستد و ابرى برمى انگیزد و آن را در آسمان هر گونه بخواهد مىگستراند و انبوهش مىگرداند . پس مىبینى باران از لابلاى آن بیرون مىآید و چون آن را به هر كس از بندگانش كه بخواهد رسانید به ناگاه آنان شادمانى مىكنند».(روم: ۴۸)
🌨۶_مایه ثبات قدم و دلگرمی رزمندگان خدا:
«إِذْ یغَشِّیكُمُ النُّعَاسَ أَمَنَةً مِّنْهُ وَینَزِّلُ عَلَیكُم مِّن السَّمَاء مَاء لِّیطَهِّرَكُم بِهِ وَیذْهِبَ عَنكُمْ رِجْزَ الشَّیطَانِ وَلِیرْبِطَ عَلَى قُلُوبِكُمْ وَیثَبِّتَ بِهِ الأَقْدَامَ»؛
[به یاد آورید] هنگامى را كه [خدا] خواب سبك آرامشبخشى كه از جانب او بود بر شما مسلط ساخت و از آسمان بارانى بر شما فرو ریزانید تا شما را با آن پاك گرداند و وسوسه شیطان را از شما بزداید و دلهایتان را محكم سازد و گامهایتان را بدان استوار دارد».(انفال: ۱۱)
☝️نقشه جهانی وضعیت رویت هلال ماه شوال ۱۴۴۴ قمری در غروب امروز پنجشنبه ۳۱ فروردین
هلال در محدوده منحنی «ﺍﻟﻒ» :
ﺑﻪ ﺭﺍﺣتی ﺑﺎ ﭼﺸﻢ ﻋﺎﺩی ﻭ ﻏﻴﺮﻣﺴﻠﺢ ﺭوﻳﺖ میﺷﻮﺩ.
ﻫﻼﻝ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩه منحنی «ﺏ» :
ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻮﺩﻥ ﺷﺮﺍﻳﻂ ﺭﺻﺪی (ﻣﻜﺎﻧﻲ ﻭ ﺟﻮی) ﺑﺎ ﭼﺸﻢ ﻏﻴﺮﻣﺴﻠﺢ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﻫﻼﻝ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩه منحنی «ﺝ» :
ﺑﺎ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻧﻮﺭی (ﺩﻭﺭﺑﻴﻦﻫﺎی ﺩﻭﭼﺸﻤﻲ ﻗﻮی ﻭ ﺗﻠﺴﻜﻮﭖ) ﻗﺎﺑﻞ ﺭوﻳﺖ است ﻭ ﻣﺸـﺎﻫﺪه ﺁﻥ ﺑـﺎ ﭼﺸﻢ ﻋﺎﺩی، ﻣﺤﺘﻤﻞ ﺍﺳﺖ.
ﻫﻼﻝ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩه منحنی «ﺩ» :
ﻓﻘﻂ ﺑﺎ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻧﻮﺭی ﺭوﻳﺖ ﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ
☝️نقشه وضعیت رویت هلال ماه شوال ۱۴۴۴ قمری در غروب فردا جمعه اول اردیبهشت
هلال در محدوده منحنی «ﺍﻟﻒ» :
ﺑﻪ ﺭﺍﺣتی ﺑﺎ ﭼﺸﻢ ﻋﺎﺩی ﻭ ﻏﻴﺮﻣﺴﻠﺢ ﺭوﻳﺖ میﺷﻮﺩ.
ﻫﻼﻝ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩه منحنی «ﺏ» :
ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻮﺩﻥ ﺷﺮﺍﻳﻂ ﺭﺻﺪی (ﻣﻜﺎﻧﻲ ﻭ ﺟﻮی) ﺑﺎ ﭼﺸﻢ ﻏﻴﺮﻣﺴﻠﺢ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﻫﻼﻝ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩه منحنی «ﺝ» :
ﺑﺎ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻧﻮﺭی (ﺩﻭﺭﺑﻴﻦﻫﺎی ﺩﻭﭼﺸﻤﻲ ﻗﻮی ﻭ ﺗﻠﺴﻜﻮﭖ) ﻗﺎﺑﻞ ﺭوﻳﺖ است ﻭ ﻣﺸـﺎﻫﺪه ﺁﻥ ﺑـﺎ ﭼﺸﻢ ﻋﺎﺩی، ﻣﺤﺘﻤﻞ ﺍﺳﺖ.
ﻫﻼﻝ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩه منحنی «ﺩ» :
ﻓﻘﻂ ﺑﺎ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻧﻮﺭی ﺭوﻳﺖ ﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ
🔴هلال ماه شوال رؤیت نشد | فردا آخرین روز ماه مبارک مضان است
🔹بنا بر اخبار واصله هلال ماه شوال در غروب روز پنجشنبه ۳۱ فروردین رؤیت نشد و فردا جمعه یک اردیبهشت ۱۴۰۲ مطابق با ۳۰ رمضان المبارک ۱۴۴۴ هجری قمری است.
پیش بینی وضع هوای اردکان را در کانال زیر دنبال کنید
👇👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3387293710C4db61f5b31