eitaa logo
تربت پاک عارفان
2.2هزار دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
427 ویدیو
10 فایل
♦️معرفی 🌟شرح احوال عارفان بزرگ با حضور در مزار آن ها با عنوان #تربت_پاک_عارفان 🌷ﺁﺩﻣﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻟﺬﺕ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﺯ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﺩ و ﺑﺮﺍﯼ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﻪ آموزش #تربت_پاک_عارفان برای همین مهم درکنار شماست 💠موسسه علمی تربیتی آوای توحید
مشاهده در ایتا
دانلود
🔻باسلام و احترام 🤚خوش آمدید :هدف از راه اندازی این کانال بحسب تکلیف و وظیفه است. 🔰کانال عارفان در صدد معرفی: 🌹ابعاد شخصیتی و اجتماعی عرفای فحل 🌹شرح احوالات و دستوالعمل های عمومی شان 🌹آشنایی باروحیات وابعاد زندگی اجتماعی 🌹شیوه و سبک زندگی عارفان نامی @arefan_313
✨ نیز از نخستین عارفان مسلمان بوده در میان اصحاب پیامبر و امیرالمومنین (علیهماالسلام)، سلمان از کسانی است که عرفا خود را به وی منسوب می‌دارند. 🔻وی از اصحاب سّر امیرالمومنین (علیه السلام) است. 🔸اگرچه نام او و بزرگانی مانند او درتواریخ و طبقات صوفیه به منزله صوفی و عارف نیامده است، بی‌تردید احوال او و زهد کم‌مانندش و همچنین کلمات حکیمانه‌اش، تاثیر خاصی در شکل‌گیری منش عرفانی در عالم اسلامی داشته است. منبع جهت مطالعه بیشتر: http://news.avayetowheed.ir/?p=3466
: از دیگر عارفان صدر اسلام است که داستان زندگی جالبی دارد: «در جوانی مدتی راهزنی می‌کرد. سپس مطابق مشهور با عنایت امام علی‌‌بن‌الحسین(علیه السلام) توبه کرد و در کوفه به فراگیری حدیث و علم پرداخت و از پیشگامان اهل معرفت شد. از امام جعفر صادق (علیه السلام)، اعمش، ابن ابی‌لیلی، حمید طویل، یحیی‌بن سعید انصاری و بسیاری دیگر از جمله در کوفه از سفیان ثوری بهره برد. 🔸 فضیل بیشتر عمر خود را در مجاورت خانه خدا به سر برد و بیش از هشتاد سال عمر کرد. کلمات و آثار او در کتب تراجم، همچون «حلیة‌الاولیاء» ابونعیم اصفهانی و «تذکرة‌الاولیاء» شیخ عطار آمده است.
: ابوعمرو اُوِیس بن عامر قَرَنی (شهادت ۳۷قمری)، از تابعین و شهدای صفین. اویس را بیشتر از هر چیز به عرفان و پارسایی می‌شناسند و او را یکی از زاهدان هشتگانه در میان تابعین خوانده‌اند. او در زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و،سلم) برای دیدار حضرت به مدینه آمد، اما موفق به دیدار او نشد. اویس با حضرت علی(علیه السلام) بیعت کرد و در جنگ صفّین در رکاب آن‌حضرت به شهادت رسید. در حالات عرفایی اویس گویند: بعضی از شب‏‌ها می‏‌گفت: امشب شب رکوع است و به یک رکوع شب را به صبح می‌رساند. یک شب می‌گفت: امشب شب سجود است و به یک سجده شب را سپری می‏‌کرد. به او گفتند: اویس، چرا این قدر به خودت زحمت می‌دهی؟! گفت: کاش از ازل تا ابد یک شب بود و من آن را به یک سجده سپری می‌کردم. همه اهمیت روایات برجای مانده در مورد اویس قرنی در این نکته است که او از نخستین الگوهای عارفان و پارسایان در میان مسلمانان به‌شمار رفته و بعدها نزد صوفیه دارای اهمیت و مقام بلندی شده و یکی از زاهدان هشتگانه در میان تابعین خوانده شده است. کهن‌ترین روایات درباره اویس، تصویری کاملاً صوفیانه از او ارائه می‌دهد. همه کسانی که در این روایات اویس را دیده‌اند، او را در فقر و سرگشتگی و گمنامی در عین شهرت وصف کرده و گفته‌اند که لباس مناسبی نداشت
حارثة بن نُعمان از صحابی خاص حضرت  محمد صلوات الله علیه  و از انصار و قبیلهٔ خزرج بود. در همهٔ غزوات پیامبر همراه او بود و در زمان خلافت معاویه بن ابی‌سفیان لعنت الله علیه  درگذشت. خانه‌های او در مدینه در نزدیکی خانه‌های پیامبر بود. هنگامی که حضرت فاطمه زهرا از حضرت علی و پیامبر علیهم السلام درخواست خانه‌ای نزدیک به پیامبر کرد، پیامبر فرمود که از حارثه حیا می‌کند که به‌خاطر ما خانه‌هایش را در اختیار ما گذاشت. اما حارثه یکی از خانه‌هایش را به زوج الهی بخشید.  وی دوبار جبرئیل را به شکل «دحیة کلبی» دیده است: یکی هنگام عزیمت پیامبر صلی الله علیه و آله به بنی قریظه و دیگری زمان مراجعت از حنین. وی از یاران امیرالمؤمنین علیه‏ السلام است و در جنگ‏های زمان آن حضرت شرکت داشت و در رکاب آن حضرت جنگید. حارثه بن نعمان از کسانی است که به مادرش بسیار نیکی می‏کرد و رسول خدا صلی الله علیه و آله در حدیثی فرمود: «من داخل بهشت شدم، صدای قرائتی شنیدم، گفتم: این شخص چه کسی است؟ گفته شد: او حارثه است.» سپس رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «این چنین نیکان شما هستید» و او به مادرش نیکی می‏کرد». وی دارای مقامات العارفین و در قله توحید تمکن داشتند و ایشان را به حدیث حقیقت میشناسند.
صحابی و صاحب سرّ پیامبر اکرم  و از نخستین اسلام‌آورندگان که در بسیاری از جنگ‌های صدر اسلام پیامبر را همراهی کرد. وی از اصحاب و شیعیان خاص حضرت علی بود. در برخی از روایات به عنوان یکی از ارکان چهارگانه صحابی امام علی از او یاد شده است.از حذیفه روایاتی در‌ شأن و منزلت امام علی و اهل بیت نقل کرده‌اند. وی در فتوحات دوره خلفا از جمله جنگ نهاوند شرکت کرد. کشی  در خبری، حذیفه را در زمره هفت‌ تنی دانسته که به ‌سبب ایشان، عنایت‌های خدا بر مردم، ارزانی می‌شده است و همان‌ها در نمازگزاردن بر پیکر فاطمه زهرا علیهاالسلام و خاک‌سپاری او حضور داشته‌اند.
🌀حبیب مردی عارف و اهل سّر بود. حافظ کل قرآن کریم بود و هر شب به نیایش و عبادت خدا می‌پرداخت. 🌸 به فرموده امام حسین  علیه السلام در هر شب یک ختم قرآن می‌کرد. 🔻 زندگی پاک و ساده‌ای داشت. آن قدر به دنیا بی‌رغبت بود و زهد را سرمشق زندگی خود قرار داده بود که هر چقدر به او پیشنهاد امان و پول فراوان داده شد نپذیرفت
یکی از اصحاب خاص حضرت امام سجاد علیه السلام بود و با او انس خاصی داشت. دعای شریف امام که طولانی‌ترین دعای سحر ماه رمضان است، از طریق او روایت شده و به همین علت «دعای ابوحمزه ثمالی» نام‌گذاری شده است. او کتاب «تفسیر القرآن» را نوشته و رساله الحقوق امام سجاد علیه السلام را نیز روایت کرده است. چند روایت درباره‌ی عظمت مقام ابوحمزه: امام صادق علیه السلام فرمود:« ابو حمزه در زمان خودش مانند سلمان در زمان خودش بود.» امام رضا علیه السلام فرموده اند:« ابو حمزه ثمالی در زمان خودش مانند لقمان در زمان خودش بوده است.»
رضی الدین علی بن موسی بن طاووس معروف به سید بن طاووس از علمای شیعه و عارفان کمل سده هفتم هجری است. ایشان از افرادی می باشد که بعد از امامان معصوم بی نظیر می باشد و ایشان موفق به دیدار امام زمان، حجت بن الحسن شده‌ اند. 🔸میرزا جواد آقا ملکی تبریزی عارف فرزانه میرزا جواد ملکی تبریزی از سید بن طاووس تعبیر به «سید المراقبین» نموده است و می‌فرماید: سید بزرگ «ابن طاووس قدّس سرّه» همان کسى که استادم (قدّس سرّه) مى‏‌گفت: غیر از معصومین علیهم‌السّلام کسى در علم مراقبت مانند او نیامده است. 🔸آیت الله قاضی علامه میرزا على آقا قاضى - استاد عرفان علامه طباطبائى و بسیارى دیگر از بزرگان – درباره‌ وی چنین فرموده است: سه نفر در طول تاریخ عارفان به مقام «تمکن در توحید» رسیده‌اند: سید بن طاووس، احمد بن فهد حلى و سید مهدى بحرالعلوم. 🔸حضرت امام خمینی امام خمینی می‌فرماید: از علمای بزرگ معرفت و اخلاق، آنها را که پیش همه علما مسلّمند پیروی کن؛ مثل جناب عارف بالله و مجاهد فی سبیل الله، مولانا سید بن طاووس (رضی الله عنه) و مثل مولانا عارف بالله و سالک إلی الله، شیخ جلیل بهائی قدس سره 🔸علامه حسن زاده آملی : به فرموده بعضى از مشایخ ما از کمّل بوده است ،آن جناب در کتاب شریف اقبال فرموده است: «من بدون استهلال و رجوع به جدول تقویم از اوّل ماه و هلال آن باخبرم، و نیز از لیلة القدر آگاهى دارم».
🌸جـمـال‌السالکین جمال‌الدین احمد بن شمس‌الدین محمد بن فهد حلی اسدی معروف به ابن فهد حلی، از فقیهان و محدّثان امامی که شهرت او بیشتر در اخلاق، دعا و سیر و سلوک است. 🔻ابن فهد در محضر استادانش همگام با علوم ظاهری و ابعاد علمی به پالایش روح و تهذیب نفس پرداخت و از معرفت الهی «در مکتب حقایق» و «پیش ادیب عشق» بهره‌ها برد و توانا شد. او در پرتو «مراقبت» و «محاسبت» فروغی تابناک یافت و زندگی‌اش نمـونه یک موحـد والاتبار شـد. اوقاتش غـرق در مشاهدات توحیدی و جذبات الهی می‌گذشت و به مقامی رسید که در وصف نگنجد. 🔹 عارف کامل علامه میرزا علی آقا قاضی طباطبایی - استاد عرفان علامه طباطبایی و بسیاری از بزرگان - درباره‌اش چنین فرموده است: 🌀سه نفر در طول تاریخ عارفان به مقام «تمکّن در توحید» (تمکّن در توحید که یکی از اصطلاحات عارفان است یعنی سالک به‌سوی خدا به توحید - که بالاترین سیر و کمال انسان است - برسد و حالات او در توحید خدای سبحان همیشگی، پیوسته و دائمی باشد. که این استقرار و ثبوت در توحید را تمکّن در توحید حضرت حق گویند.) رسیده‌اند: سید بن طاووس، احمد بن فهد حلی و سیدمهدی بحرالعلوم (رضوان الله علیهم).
✨سید محمد مهدی طباطبائی بروجردی بحرالعلوم با عناوین سید بحرالعلوم، علامه بحرالعلوم و بحرالعلوم هم شناخته می‌شود، یکی از بزرگترین عرفاء و علماء و فقیهان شیعه و از مهادی قرن دوازدهم و سیزدهم هجری قمری است. بسیاری از بزرگان او را از کُمّلین و عده‌ای وی را تألی معصوم می‌دانند. 💠از ایشان تشرفات معتبر و بسیار به خدمت حضرت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، نقل شده است. 🌀 وی از بسیار بزرگ و بنام شیعه است، و تمامی بزرگان وی را از پیشتازان عارفان متشرع معاصر شیعه می‌دانند.