📚📚📚
سوره #بقره آیه ۲۶۵
🌿 وَمَثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَتَثْبِيتاً مِّنْ أَنفُسِهِمْ كَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ أَصَابَهَا وَابِلٌ فَآتَتْ أُكُلَهَا ضِعْفَيْنِ فَإِن لَّمْ يُصِبْهَا وَابِلٌ فَطَلٌّ وَاللّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ (265)
ترجمه :
و مَثل كسانى كه اموال خود را در طلب رضاى خداوند واستوارى روح خود انفاق مى كنند، همچون مَثل باغى است كه در نقطه اى بلند باشد (واز هواى آزاد بحدّ كافى بهره بگیرد) وباران هاى درشت به آن برسد ومیوه ى خود را دو چندان بدهد. واگر باران درشتى نبارد، باران هاى ریز و شبنم (ببارد تا همیشه این باغ شاداب و پر طراوت باشد.) و خداوند به آنچه انجام مى دهید بیناست.
❇️ در آیه بعد، مثال زیباى دیگرى براى نقطه مقابل این گروه بیان مى کند، آنها کسانى هستند که در راه خدا از روى ایمان و اخلاص، انفاق مى کنند، مى فرماید: و مَثَلِ کسانى که اموال خود را براى خشنودى خدا و استوار کردن (ملکات عالى انسانى) در روح خود، انفاق مى کنند.
✅ همچون باغى است که در نقطه بلندى باشد، و باران هاى درشت و پى در پى به آن برسد (و به خاطر بلند بودن مکان، از هواى آزاد و نور آفتاب به حدّ کافى بهره گیرد و آن چنان رشد و نمو کند که) میوه خود را دو چندان دهد.
👌 سپس مى افزاید: و اگر باران درشتى بر آن نبارد، لا اقل باران هاى ریز و شبنم بر آن مى بارد و باز هم میوه و ثمر مى دهد و شاداب و با طراوت است (فَإِنْ لَمْ یُصِبْها وابِلٌ فَطَلٌّ).
و در پایان مى فرماید: خداوند به آنچه انجام مى دهید آگاه است (وَ اللّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصیرٌ).
او مى داند، آیا انفاق انگیزه الهى دارد یا ریاکارانه است، آمیخته با منت و آزار است یا محبت و احترام.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 105 قرآن کریم
🔹سوره ۴ – #النساء
🔹آیات ۱۷۱ الی ۱۷۵
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
🟢برترین ذکر
♦️قال عَلی علیه السلام :
اَفضَلُ الذِّکرِ القُرآنُ بِهِ تُشرَحُ الصُّدورِ وَ تَستَنیرُ السَّرائِرِ.
🔹برترین ذکر
قرآن است، به وسیله آن سینه ها گشوده وپوشیده ها روشن شود.
📚شرح غررالحکم 2/45
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تاریخی_علمی_دانستنی_خواندنی_دیدنی
☑️ داستان ذالنون مصری و زن همسایه یهودی ...
خدا میبینه
حتی کوچکترین مهربانی تورا
حتی کوچکترین ظلم تورا
📕کتاب عاقبت بخیران عالم، ج۱، ص۱۶۸
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#پیام_سلامتی
نشانههای کمبود ویتامین E را بشناسید
▫️عصبانیت
▫️بی حوصلگی
▫️خستگی
▫️بیخوابی
▫️با مصرف گوجه فرنگی و کلم بروکلی این کمبود را جبران کنید.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
17(parhizgar).mp3
23.62M
#ترتیل_جزء ۱۷ قران کریم
با صدای استاد
پرهیزگار
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #بقره آیه ۲۶۶
🌿 أَيَوَدُّ أَحَدُكُمْ أَن تَكُونَ لَهُ جَنَّةٌ مِّن نَّخِيلٍ وَأَعْنَابٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ لَهُ فِيهَا مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ وَأَصَابَهُ الْكِبَرُ وَلَهُ ذُرِّيَّةٌ ضُعَفَاء فَأَصَابَهَا إِعْصَارٌ فِيهِ نَارٌ فَاحْتَرَقَتْ كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمُ الآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ (266)
ترجمه :
آیا كسى از شما دوست دارد كه باغى از درختان خرما وانگور داشته كه از زیر درختان آن نهرها در جریان وبراى او در آن (باغ) از هر گونه میوه اى وجود داشته باشد ودر حالى كه به سن پیرى رسیده وفرزندانى (كوچك و) ضیعف دارد، گردبادى همراه با آتش سوزان به آن باغ بوزد و باغ را یكسره بسوزاند. این چنین خداوند آیات را براى شما بیان مى كند تا شاید اندیشه كنید.
❇️ انسان هنگامى كه پیر و عیالمند شد، توان تولیدش از بین مى رود، ولى نیاز و مصرفش شدید مى شود. حال اگر منبع درآمدش نیز نابود شود، به ذلّت كشیده مى شود. انسان در قیامت، از یك سو توان عمل صالح ندارد و از سوى دیگر نیازش شدید است. در این حال اگر كارهاى صالحش با منّت وریا محو شده باشد، به چه ذلّتى مى رسد.
🔰 این مثال ترسیمى است بسیار زیبا از حال این گونه اشخاص که با ریا و منت و آزار، خط بطلان بر انفاق خویش مى کشند، پیر مرد سالخورده اى را در نظر مجسم مى کند که فرزندان خرد سال و کوچکى اطراف او را گرفته اند و تنها راه تأمین زندگى حال و آینده آنان، باغ سر سبز و خرمى است با درختان خرما و انگور و میوه هاى دیگر، درختانى که پیوسته آب جارى از کنارش مى گذرد و زحمتى براى آبیارى ندارد، ناگهان گردباد آتشبارى مىوزد و آن را مبدل به خاکستر مى کند، چنین انسانى چه حسرت و اندوه مرگبارى دارد!! حال کسانى که اعمال نیکى انجام مى دهند و سپس با ریا و منت و آزار آن را از بین مى برند، چنین است، زحمت فراوانى کشیده اند، و در آن روز که نیاز به نتیجه آن دارند، همه را خاکستر مى بینند; چرا که گرد باد آتشبار ریا و منت و آزار آن را سوزانده است.
✅ و در پایان آیه، به دنبال این مثال بلیغ و گویا، مى فرماید: این گونه خداوند آیات خود را براى شما بیان مى کند، شاید بیندیشید و راه حق را از باطل تشخیص دهید (کَذلِکَ یُبَیِّنُ اللّهُ لَکُمُ الآْیاتِ لَعَلَّکُمْ تَتَفَکَّرُونَ).
آرى، سرچشمه بدبختى هاى انسان ـ مخصوصاً کارهاى ابلهانه اى همچون منت گذاردن و ریا که سودش ناچیز و زیانش سریع و عظیم است ـ ترک اندیشه و تفکر است، و خداوند همگان را به آن دعوت مى کند.
💠 پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله فرمودند: هركس «لا اله الاّ اللّه» بگوید به واسطه آن كار، درختى در بهشت براى او كاشته مى شود و همچنین است هركس «اللّه اكبر» بگوید.
شخصى به پیامبر گفت: پس درختان ما در بهشت بسیار است! حضرت فرمودند: آرى، به شرط آنكه آتشى بدنبال آن نفرستید و آنرا نسوزانید.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#نیک_سخن
⭕ لبت را تکان بده...
مرحوم آیت الله میلانی میفرمودند:
در روز بنشینید هر روز یک مقدار با #امام_زمان علیه السلام درد و دل کنید. خوب نیست این شیعه روزش شب شود و شبش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد.
بنشینید چند دقیقه ولو آدم حال هم نداشته باشد، مثلاً از مفاتیح دعایی بخواند، با همین زبان خودمانی سلام و علیکی با آقا کند. با حضرت درد و دلی کند.
نقل شده در در زمان امام هادی(ع) شخصی نامهای نوشت از یکی از شهرهای دور، نامهای نوشت که: آقا من دور از شما هستم. گاهی حاجاتی دارم، مشکلاتی دارم، به هر حال چه کنم؟
حضرت در جواب ایشان نامه نوشتند و فرمودند:
«إِنْ کَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ فَحَرِّکْ شَفَتَیْک»
«لبت را حرکت بده ، حرف بزن ، بگو ؛ ما دور نیستیم...»
📚 منبع: بحارالانوار/ج53/ص306
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #بقره آیه ۲۶۷
🌿 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَنفِقُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّا أَخْرَجْنَا لَكُم مِّنَ الأَرْضِ وَلاَ تَيَمَّمُواْ الْخَبِيثَ مِنْهُ تُنفِقُونَ وَلَسْتُم بِآخِذِيهِ إِلاَّ أَن تُغْمِضُواْ فِيهِ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ (267)
ترجمه :
اى كسانى كه ایمان آورده اید! از پاكیزه ترین چیزهایى كه بدست آورده اید و از آنچه ما براى شما از زمین رویانیده ایم، انفاق كنید وبراى انفاق به سراغ قسمت هاى ناپاك (وپست) نروید، در حالى كه خود شما هم حاضر نیستید آنها را بپذیرید مگر از روى اغماض (وناچارى) و بدانید كه خداوند بى نیاز و ستوده است.
❇️ در تفسیر مجمع البیان پس از نقل این حدیث، از على(ع) نقل مى کند که فرمود: این آیه درباره کسانى نازل گردید که به هنگام انفاق خرماهاى خشک، کم گوشت و نامرغوب را با خرماى خوب مخلوط مى کردند و بعد انفاق مى نمودند به آنها دستور داده شد از این کار بپرهیزند.
✅ از آنجا که بعضى از مردم عادت دارند، همیشه از اموال بى ارزش و آنچه تقریباً از مصرف افتاده و قابل استفاده خودشان نیست انفاق کنند و این گونه انفاق ها علاوه بر این که سود چندانى به حال نیازمندان ندارد، یک نوع اهانت و تحقیر نسبت به آنها است، و موجب تربیت معنوى و پرورش روح انسانى نیز نمى باشد، در این جمله صریحاً مردم را از این کار نهى مى کند و آن را با دلیل لطیفى همراه مى سازد، و آن این که، شما خودتان حاضر نیستید این گونه اموال را بپذیرید مگر از روى کراهت و ناچارى، چرا درباره برادران مسلمان، و از آن بالاتر خدایى که در راه او انفاق مى کنید و همه چیز شما از او است، راضى به این کار مى شوید؟!
در حقیقت، آیه به نکته لطیفى اشاره مى کند که: انفاق در راه خدا، یک طرفش مؤمنان نیازمندند، و طرف دیگر خدs و با این حال اگر اموال پست و بى ارزش انتخاب شود، از یک سو تحقیرى است نسبت به نیازمندان که ممکن است على رغم تهیدستى مقام بلندى از نظر ایمان و انسانیت داشته باشند و روحشان آزرده شود.
و از سوى دیگر سوء ادبى است نسبت به مقام شامخ پروردگار.
☑️ و در پایان آیه مى فرماید: بدانید خداوند بى نیاز و شایسته ستایش است (وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ غَنِیٌّ حَمیدٌ).
یعنى نه تنها نیازى به انفاق شما ندارد، و از هر نظر غنى است، بلکه تمام نعمت ها را او در اختیار شما گذارده، و لذا حمید و شایسته ستایش است.
💠 شک نیست انفاق در راه خدا براى تقرب به ذات پاک او است و مردم هنگامى که مى خواهند به سلاطین و شخصیت هاى بزرگ تقرب جویند، بهترین اموال خود را به عنوان تحفه و هدیه براى آنها مى برند، در حالى که آنها انسان هاى ضعیفى همچون خودشانند.
چگونه ممکن است انسان به خداوند بزرگى که تمام عالم هستى از اوست، به وسیله اموال بى ارزش و از مصرف افتاده، تقرب جوید؟ و این که مى بینیم در زکات واجب و حتى در قربانى نباید از نوع نامرغوب استفاده کرد، نیز در همین راستا است، به هر حال، باید این فرهنگ قرآنى در میان همه مسلمین زنده شود که براى انفاق، بهترین را انتخاب نمایند.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 106 قرآن کریم
🔹سوره ۴ – #النساء
🔹آیه ۱۷۶
🔹سوره ۵ – #المائدة
🔹آیات ۱ الی ۲
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#نیک_سخن
🍀دستورالعملی از آیتالله بهجت «رضوان الله علیه»🍀
🔹️حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
🔹️ بنده این توصیهای را که بارها گفتم، بار دیگر هم برای تذکر و هم برای دوستانی که نشنیدهاند، عرض میکنم.
در ماه رمضانی که مرحوم آیتالله بهجت در منزلشان اقامه جماعت میکردند، بعد از نماز خدمت ایشان رسیدم و عرض کردم: آقا برای #تحصیل_یقین چه باید کرد؟
🔹️ایشان با شدت و حِدت فرمودند: خواندن قرآن در جاهای خلوت که این نه تنها برای کسی که دارای مراتبی از یقین است و میخواهد به مراتب بالاتر یقین برسد، مفید است؛ حتی اگر کسی شاکّ باشد و این کار را بکند، #یقین پیدا خواهد کرد.
🔹️ ایشان همچنین برای دفع #وسوسه، بهطور قاطع به یکی از دوستان ما که به ایشان مراجعه کرده بود، فرموده بودند که همیشه با وضو باش. گفته بود: آقا! من گرفتاریام در مورد #وضو است. ایشان فرموده بودند: نسبت به وضویی که برای نمازهایت میگیری، دقت کن، ولی برای این که همیشه با وضو باشی، وضوی عادی بگیر. بعد فرموده بودند: این کار را انجام بده؛ اگر نتیجه نگرفتی، بیا به من بگو تا من گوشهی #تاریخ بنویسم که این عمل اثر نکرد. یعنی اینقدر واضح و مسلّم بوده پیش ایشان که تخلفناپذیر است.
📚 پندهای سعادت جلد دو ص 2-51
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir