✍ #یادداشت
🔰 یادداشتی درخصوص جشن های نوروزی
🔸️برگزاری چنین برنامه هایی و حضور گروه هایی از مردم استان نشان دهنده آن است که مسئولین امر در طراحی جشنهای اجتماعی و در برگزاری برنامه های نشاط آفرین جمعی تاکنون کم کاری کرده و چندان به اهمیت این برنامه ها توجه نکرده اند.
درخصوص این برنامه ها باید به فرهنگ و مذهب و آداب و رسوم بومی منطقه توجه داشت. متاسفانه در جشن های اخیر عده ای به بهانه ایجاد شور و نشاط اجتماعی دست به اقداماتی غیر اخلاقی و هنجارشکنانه زدند، این اقدامات برخلاف فرهنگ بومی و برخلاف عرف و شریعت موجود در منطقه است و این امر قطعا آثار و تبعات فرهنگی و اجتماعی نامطلوبی در پی خواهد داشت.
🔸️فرهنگ کردی تقابلی با اسلام و انقلاب اسلامی نداشته و ندارد. برخورد اسلام در مواجهه با آداب و رسوم بومی در کشور های مختلف نشان دهنده عمق منطق و عقلانيت این شریعت الهی است. متاسفانه در سایه غفلت مسئولین و روشنفکران محلی عده ای در حال تحریف فرهنگ کردی و آداب و رسوم بومی این منطقه هستند. و به گونه ای برآنند تا با سیاسی کاری آن را در برابر اسلام و انقلاب علم کرده و از آن یک گفتمان ضد اسلامی استخراج کنند. جریان های تجزیه طلب سال هاست برای این امر تلاش میکنند.
اسلام مخالف شادی و نشاط اجتماعی نیست. اسلام یک دین کاملا اجتماعی است و احکام و دستورات آن نیز هموراه دعوت به مراسمات اجتماعی و عمومی دارد. مراسماتی که اگر به همه آن ها به درستی عمل شود،حاصل آن ارامش، نشاط و شادابی جامعه خواهد بود. این دستورات از یک منطق پیشرفته نیز برخوردار است و با محور قراردادن خانواده به دنبال تقویت این نهاد است.
البته اسلام با اقداماتی که تیشه به ریشه نهال خانواده بزند نیز به شدت مخالف است و آن را نمیپذیرد.
جشن های خیابانی عید غدیر و نیمه شعبان و پیاده رویی های خانوادگی که سابقا برگزار می شد، نمونه های خوبی از اقدامات اجتماعی نشاط آفرین هستند که با الگو برداری از آن ها میتوان دست به نوآوری های اجتماعی جهت ایجاد نشاط در استان زد.
🔸️با پیروزی انقلاب اسلامی نیز مخالفتی با فرهنگ های بومی و محلی صورت نگرفت و این خرده فرهنگ ها پذیرفته شدند.
راه اندازی شبکه های محلی در جهت حفظ و بازتولید خرده فرهنگ ها و فرهنگ عامیانه در همین راستا قابل توجه است. در طول سال برنامه های مختلفی در شبکه استانی در راستای ترویج فرهنگ کردی و فرهنگ محلی ایلام برگزار می شود( هرچند انتقاداتی به آن وارد است) که این خود بیانگر اهتمام دولت ها به فرهنگ های محلی است. نمونه دیگری که میتوان به آن اشاره کرد و چندین سال است ایام نوروز در استان برگزار می شود، جشن ها و مراسماتی است که در محل قلعه والی ایلام برگزار می شود، مراسماتی که در عین اینکه آداب و رسوم مردم ایلام را نمایش می دهد، با فرهنگ دینی مردم در تضاد نیست و با استقبال خوب مردم استان و مهمانان نوروزی همراه می شود.
سوال اینجاست که آیا ایجاد نشاط اجتماعی باید با دین و فرهنگ محلی همسو باشد یا در تقابل، در جنش های اخیر شاهد دهن کجی به هنجارهای دینی و ارزش های فرهنگی بودیم.
🔸️موسیقی، شعر و لباس استفاده شده در این مراسمات در بیشتر موارد خلاف فرهنگ بومی منطقه ایلام بوده و این امر نشان از آن دارد، فرهنگ این منطقه مدت ها هست مورد هجوم جریاناتی قرار دارد که سعی در تحریف فرهنگ بومی و جایگزینی فرهنگ مهاجم دارند. در کجای فرهنگ مردم ایلام، زنان لباس مردان می پوشیده ودر انظار عمومی به رقص و پایکوبی پرداخته اند؟ کافی است از موزه مردم شناسی استان بازدید کنیم و اندکی با تاریخ شعر و موسیقی ایلامی آشنایی داشته باشیم، خواهیم دید این اتفاقاتی که به اسم فرهنگ کردی از آن نام برده می شود، قرابتی با مردم ایلام ندارد.
عمده این تهاجم ها با اهداف سیاسی و تجزیه طلبانه صورت گرفته و بسیاری از روشنفکران محلی خواسته یا ناخواسته در زمین طراحان این مهندسی فرهنگی بی سابقه بازی کرده اند.
احیای فرهنگ اصیل ایلامی نیازمند حرکت و برنامه ریزی جدی مسئولین امر، دانشگاهیان و نخبگان ایلامی دارد. نخبگان استان وظیفه دارند با ایجاد خودآگاهی در مردم با این تحریف تاریخی و سازمان یافته مقابله کنند. یقینا سکوت و بی تفاوتی در برابر این حوادث، آثار نامطلوبی به دنبال خواهد داشت.
🔸️در سالی که بهار طبيعت با بهار قرآن مقارن شده است، مردم استان ضمن احترام به آیین های ماه رمضان به گشت و گزار در طبیعت و استفاده از تعطیلات نوروزی می پردازند و تقابلی بین انها نیست. لازم بود مسئولین استانی توجه بیشتری به این تقارن مینمودند و برنامه های فرهنگی مناسبی ( شبیه انچه در ورزشگاه ازادی برای پایتخت نشینان برگزار شد) برای مردم استان تدارک می دیدند که حرمت ماه رمضان و روزه داران حفظ شود.
مردم ایلام که هرساله میزبان خیل عظیمی از زائران اباعبدالله الحسین هستند و در مراسمات مذهبی حضور پررنگ دارند، به خوبی به حرمت برخی اقدامات حرام در ماه مبارک رمضان واقفند. اما متاسفانه امسال با میدان داری برخی جریان های سیاسی و تجزیه طلب، اقدامات ساختارشکنانه باعث جریحه دار شدن احساسات دینی و مذهبی شد و لطماتی به فرهنگ مذهبی این منطقه وارد ساخت.
این دست اقدامات که مروج بی حیایی و بی غیرتی هستند با فرهنگ و دینداری مردم اینمنطقه همخوانی ندارند و به ایجاد دوقطبی ها و شکاف های اجتماعی در استان دامن می زند.
🔸️متاسفانه در سال های اخیر بلاگرها و سلبریتی های محلی در سایه نبود نظارت، خسارات جبران ناپذیری بر فرهنگ ایلام وارد ساختند و مروج بی حیایی و اباحه گری در استان بودند. سوال این است که نهاد های نظارتی و امنیتی تا چه حد در برابر این اقدامات سکوت خواهند کرد. بدون شک برخی از این اقدامات سازمان یافته بوده و برخی دیگر نیز با انگیزههای مالی در این عرصه فعالیت میکنند.
اینکه در جشن های نوروزی برخی تا این حد وقیحانه دست به اقدامات غیر اخلاقی میزنند در تجربه سالهای اخیر نشئت می گیرد. چرا که تجربه به آنها ثابت کرده هر اقدام غیراخلاقی و غیرقانونی انجام دهند، کسی آنها را بازخواست نخواهد کرد.
🖍 محسن اقبالی؛ ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
برنامه کافه گفتگو
با موضوع: جنبش دانشجویی
آنچه که هست،آنچه که باید باشد
(جلسه دوم)
⭕ عزیزانی که قصد شرکت در جلسه دوم برنامه را دارند جهت ثبت نام به دایرکت پیج گفتمان(gofteman_ilam)
یا به ادمین کانال گفتمان به آیدی(@gofteman_ilam1402) مراجعه نمایند.
https://eitaa.com/gofteman_ilam
https://t.me/gofteman_ilam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀بوی سجاده ی خونین علی
می آید 🥀
▪️اگر بنا به عمق زخم باشد..
عمق فرق شکافته ی مولا به پای زخم های دلش نمی رسد💔
🕯به جز از علی نباشد به جهان گره گشایی🕯
🌐فضای مجازی و رسانه بسیج دانشجویی استان ایلام👇
🆔https://rubika.ir/arman_ilam
🆔 https://eitaa.com/armane_ilam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 #شب_قدر
🔸 پروردگارا! ما را در شبهای قدر مورد رحمت خودت قرار بده"
⚡️امام خامنهای:
🔹پروردگارا! تو را بهحق این روزها و شبهای مقدس و به حق امیرالمؤمنین سوگند میدهیم دلهای ما را با ذکر خودت آشنا کن.
🔹پروردگارا! محبت و عشق به خود را روزبهروز در دل ما مستحکمتر کن. پروردگارا! کارهای خدایی را در چشم ما محبوب کن؛ دل ما را از اعمال شیطانی متنفر و دور کن.
🌐فضای مجازی و رسانه بسیج دانشجویی استان ایلام👇
🆔https://rubika.ir/arman_ilam
🆔 https://eitaa.com/armane_ilam
🆔https://instagram.com/armane_ilam
💢 #خیمه_الاقصی
🔻"خیمه حمایت از مردم مظلوم فلسطین"🔻
💥همراه با پذیرایی"افطار"
ونمایشگاه مظلومیت فلسطین
🗓 زمان: شانزدهم فروردین ماه
ساعت ۱۷
🗯 مکان: پیاده راه طالقانی
🌐فضای مجازی و رسانه بسیج دانشجویی استان ایلام👇
🆔https://rubika.ir/arman_ilam
🆔 https://eitaa.com/armane_ilam
🆔https://instagram.com/armane_ilam