✅ در تفاهمنامههایی جداگانه تامین مالی برای احداث یک میلیون و ۱۵۵ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن به امضای مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و مدیران عامل بانکهای ملی، صادرات، تجارت، سپه و ملت رسید.
بر این اساس مقرر شده است تا بانک ملی برای تامین ۱۵۰ هزار واحد مسکونی، بانک صادرات برای تامین ۵۰۰ هزار واحد مسکونی، بانک تجارت برای تامین ۲۰۰ هزار واحد مسکونی، بانک سپه برای تامین مالی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی و بانک ملت برای تامین مالی ۱۰۵ هزار واحد مسکونی اقدام کنند./مسکن نیوز
💠 @aroshan_yzd
⭕️ رسانه جای رسانا را در تبیین نمیگیرد!
✍️ حجتالاسلام #محسن_قنبریان
⚠️ (قبل از خواندن یادداشت، سخنان رهبر انقلاب در ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ را بخوانید)
🔹 در فاصله دو روز دو اتفاق مهم در حسینیه امام خمینی افتاد:
➖ نمایشگاه توانمندیهای صنعتی(۱۱/۸)
➖ دیدار کارآفرینان بخش خصوصی(۱۱/۱۰)
🔸 نمونه توانمندیهای صنعتی وقتی میآید در حسینیه مقام اول کشور خیمه میزند، ضریب #رسانهای مضاعف میگیرد؛ لکن آیا موجب تبیین میشود؟!
🔹 پاسخ در دیدار ۱۱/۱۰ است:
یک «ایده دانش بنیان»، تا «تولید»، تا «تجاری شدن»، ایجاد «اشتغال» و «رشد اقتصادی» کردن، و تا به «توزیع و مصرف» مردم رسیدن، یک زنجیره است.
🔸 اگر همهی این زنجیره خوب متصل شود، مردم #رسانای پیشرفت علمی و رشد اقتصادی می شوند.
🔹 زیرا:
➖ جوان مردم ایده پردازیاش کرده
➖ سرمایه مردم تجاریاش کرده
➖ جوانان مردم در خطوط تولید آن شاغل شدهاند
➖ محصول با کیفیت و ارزان به عموم عرضه شده و مورد مصرف مردم و صادرات واقع شده است.
🔺 اینجا خود مردم رسانای پیشرفت با علم وجدانی میشوند.
🔸 اما اگر زنجیره یاد شده بریده و ابتر شد؛ بخشهای عمده آن -به تعبیر رهبری- یک دهه تعطیل شد؛ هر چقدر رسانه سر چند جزء آن(مثلا پیشرفت علمی) مانور دهد؛ مردم با وجودی که میبینند، تبیین پیشرفت صورت نمیگیرد!
🔹 اگر در این زنجیره، ظرفیت خط تولید و اشتغال، بخاطر مشکلات مجوزهای کسب و کار (که رهبری حدود ۱۰مانع موجودش را شمردند) حل نشود؛ جوان مردم ناچار به مهاجرت و -به تعبیر رهبری- موجب سرافکندگی برای ما شود؛ پیشرفت، رسانا نمیشود و رسانه نمیتواند چیزی را جبران کند!
🔸 بیفزایید: اگر کیفیت کالای تولیدی یا قیمت نهاییاش (بورسی و دلالی و...) برای مصرف کننده نامطلوب باشد؛ مردم رسانای پیشرفت نمیشوند و در جنگ رسانهها، جانب رسانهی تبیین را نمیگیرند!
🔹 بیافزایم: حتی اگر همه مشکلات بنگاههای بخش خصوصی -که در دیدار گفته شد- حل شود و رشد اقتصادی مطلوب هم حاصل شود اما ۲۰ ثانیه آخر سخنان رهبری -مثل ۱۷ سال گذشته- محقق نشود؛ باز تحقق رشد اقتصادی ۸درصدی(!) الزاما حال عموم مردم را خوب نمی کند؛
بلکه میتواند بخاطر پیشرفت نامتوازن و بی عدالتی، انباشت منابع و ثروت در دست عدهای محدود رقم بخورد و ۵ طبقه پایین جامعه هیچ احساسی از این پیشرفت و رشد اقتصادی واقعی نداشته باشند؛ و حتی حامل نارضایتی و اعتراض باشند!
🔺 آن ۲۰ثانیه این بود:
«#تعاونیهای_تولید میتوانند یکی از #گره_گشاترین کارها برای اشتغال و بخصوص برای ایجاد عدالت اقتصادی در مجموعه کشور باشند»!
یعنی همان بند «ب» #سیاستهای_اصل۴۴ که بخاطر عدم اجرا در ۱۷ سال گذشته، واگذاریها و نمای واقعی این سیاستها را معوج و کاریکاتوری کرده است!
#عدالت_اقتصادی
#اقتصاد_مردمی
💠 @aroshan_yzd
🔷 تورم بالای خوراکی و مسکن در یزد؛ علت چیست؟
💠به گفته ی برخی کارشناسان افزایش انتظارات تورمی ناشی از نوسانات بازار ارزی باعث شده تا میل سرمایه به سمت حوزه مسکن باشد.
🔷 اما پیشرانی یزد در این دوحوزه علت دیگری دارد که نصیب شدن استان را از این شرایط تورمی دوچندان کرده است.
🔶میتوان علت را در افزایش حجم مقداری پول در ماه های اخیر دانست که بواسطه سفر اخیر ریاست محترم جمهور و مالیات های معدنی دانست.
🔷توصیه سیاستی برش استانی را هم در هدایت توزیع پول به بنگاه های خرد و توسعه زیرساخت های استانی برای افزایش کیفیت محیط سرمایه گذاری در استان دانست.
💠 @aroshan_yzd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🎥 #ببینید| کار جهادی استاندار یزد در نهضت ملی مسکن
♦️مسکن ویلایی(یکطبقه)؛ از ایده تا اجرا در استان یزد*
🔹 برنامهریزی برای اجرای حدود ۸هزار واحد مسکونی در سایت جدید شهر یزد با الگوی معماری ایرانی اسلامی به صورت یک طبقه مستقل برای هر متقاضی با مساحت زمین ۲۵۰ متر مربع/ثریا
💠 @aroshan_yzd
بیمهری دولت به مهمترین وعده اقتصادی خود/ چرا آمارهای مسئولین متناقض است؟
*یادداشت*
🔹بدون شک مهمترین و ملموس ترین وعده دولت سیزدهم ساخت 4 میلیون مسکن در طی 4 سال بوده است تا درمانی بر بازار تشنه مسکن باشد. طبیعتا مهمترین مقدمه برای ساخت مسکن، تأمین زمین است و بدون تأمین زمین کافی، عملا ساخت مسکن کأن لم یکن خواهد بود.
با این حال اظهارات متناقضی پیرامون تأمین زمین در فرایند نهضت ملی مسکن توسط مسئولین دولت بیان شده است.
چند روز قبل محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور از تأمین زمین برای ساخت 4 میلیون مسکن خبر داد.
این در حالی است که معاون اول رئیس جمهور کمتر از یک ماه گذشته از تامین اراضی ساخت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور در دولت سیزدهم خبر داد .
جالب اینجاست همان روزی که مخبر این رقم را اعلام کرد، بذرپاش در حاشیه نشست با نمایندگان کمیسیون عمران گفت: زمین حدود یک میلیون مسکن تقریبا آماده شده است که در روش های مختلف به مردم واگذار می شود.
با این حال جزئی ترین آمار تأمین زمین را تاکنون مالکی، رئیس سازمان زمین و مسکن که متولی زمین در کشور است، داده است. بنا به گفته وی 24 هزار هکتار زمین برای 1.5 میلیون متقاضی تأمین شده است.
با توجه به این اظهارات مسئولین چند نکته قابل ذکر است؛
🔹اولا آمار های بعضا متناقض مسئولین، موجب دلسرد شدن مردم از انجام وعده مسکنی دولت میشود. البته طبیعی است که در ادبیات تخصصی شهرسازی میان *شناسایی، تأمین، الحاق و آماده سازی زمین* تفاوت هایی است.
از همین جهت بایستی مسئولین *منظور خود را دقیقا از عبارات به کار گرفته تصریح کنند* . همچنین اگر آمارها توسط یک مقام مشخص و در فواصل زمانی معین اعلام شود تا حدودی میتواند ابهامات را برطرف کند.
🔹همچنین باید مشخص شود مسکن های ساخته شده قرار است با چه تراکمی ساخته شود. واضح است بدون اعلام تراکم، اعلام اخبار تأمین زمین بی معنی است.
اگر طبق گفته رئیس سازمان ملی زمین و مسکن و با بعد خانوار فعلی حساب کنیم، تراکم نهضت ملی مسکن به بیش از *210 نفر در هکتار* میرسد که چیزی *بدتر از فاجعه* است.
این تراکم یعنی شهرهایی متراکم تر از بسیاری از پایتخت های دنیا از جمله توکیو، لندن و حتی پکن!
تراکمی موجب مشکلات مدیریت شهری، فرهنگی اجتماعی، زیست محیطی و پدافندی میشود.
تجربه زلزله وحشتناک سوریه و ترکیه و فروریختن برج های بلندمرتبه در همین روزهای گذشته باید موجب عبرت گرفتن مسئولین معماری و شهرسازی کشور شود.
🔹شایسته نیست برای دولتی که مهمترین وعده اقتصادی آن ساخت مسکن بوده است، اینچنین با این حوزه برخورد کند.
هرچند رئیس جمهور همچنان تأکید دارد مسکن در اولویت این دولت است، اما *آمارهای متناقض مسئولین، کم رنگ بودن مسکن در ادبیات رئیس جمهور و برگزار نکردن شورای عالی مسکن در 4 ماه گذشته* نشان از این دارد این اولویت در کنار روزمرگی های دولت کمرنگ شده است.
💠 @aroshan_yzd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🎥 #ببینید| درسهایی که از زلزله ترکیه باید گرفت!*
🔺یکی از مزایای مسکن ویلایی(یکطبقه)، افزایش سرعت آواربرداری و امدادرسانی در بلایای طبیعی
💠 @aroshan_yzd
هدایت شده از رویداد اتم استان یزد
باسمه تعالی
احب عباد الله الی الله انفعهم لعباده
با سلام و احترام، به استحضار میرساند استان دارالعباده یزد میزبان رویداد کشوری اتم (الگوها و تجربههای موفق مردمی) با هدف شناسایی و حمایت از نوآوران و ایده پردازان استان در عرصه های مختلف فرهنگی هنری، آموزش، گردشگری، محیط زیست و... است.
از شما دعوت میگردد با شرکت در این رویداد، رونق بخش آن باشید.
🕟 زمان: روز سه شنبه ۲۵ بهمن، ساعت ۱۵:۳۰
📍 مکان: بلوار دانشجو، سالن فرهنگ
-------------------------------------------
🔻نشانی رویداد اتم استان یزد در فضای مجازی
🌐@atom_yazd
⭕️پیشنهاد الگوی مسکن تدریجی از یزد در کشور اجرا میشود
عباسی معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی در یزد:
🔹برای ۲۴ میلیون جوان که در سن ازدواج هستند باید تا سال ۱۴۰۹ خانه آماده کرد بنابراین باید ۱۲ میلیون مسکن ساخته شود.
🔹از زمان بندی ساخت این تعداد مسکن عقب هستیم، همچنین علاوه بر اینکه ۸ میلیون بافت فرسوده در شهرها وجود دارد، در برخی شهرها حاشیه نشینی نیز بیداد میکند.
🔹الگوی مسکن تدریجی پیشنهاد آن از استان یزد و توسط استاندار این استان بود که باید اجرا شود.
🔹در این طرح فضایی به مردم داده میشود تا در طول زمان آن را تکمیل کنند و این راهبرد در دستور کار قرار گرفته ضمن آنکه باید الزامات فنی و شهرسازی و معماری در اجرای این طرح دیده شود.
💠 @aroshan_yzd
🔰 معاونت جنگ اقتصادی سازمان بسیج دانشجویی برگزار میکند:
🔆 آموزش روایتگری جنگ اقتصادی در راهیاننور
🔸 از علاقهمندان جهت حضور در کاروانهای راهیاننور و استقرار در یادمان هویزه، ثبتنام به عمل می آید.
⌛ مهلت ثبتنام: تا ۷ اسفندماه
🔅 جهت اطلاع از جزئیات برنامه، شرکت در فرآیند آموزشی و اعزام ، نام و نام خانوادگی و استان محل زندگی خود را به همراه کلمه گرای روشن به شماره های زیر پیامک کنید.
📲 خانم شکوری: 09197367629
📲 آقای آیت نیا: 09134438218
💠 @aroshan_yzd
📌به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، مجید دهقانیزاده پیش از ظهر امروز در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان، با بیان اینکه شرایط اقتصادی حاکم بر کشور را گذرا است، اظهار کرد: تورم فعلی، شیرینی بسیاری از اقدامات بزرگ و متعدد نظام و دولت سیزدهم را تحت الشاع قرار داده است.
🔸️وی افزود: قطعا این شرایط به این صورت باقی نخواهد ماند و آرامش بلند مدتی بر کشور حاکم و پایداری بر روی سیستم استوار خواهد شد.
🔸️دهقانیزاده با تاکید بر اینکه،
جذب و هزینه کرد اعتبارات باید به گونهای پیش برود که اثربخشی و بهرهوری واقعی مالی را در استان شاهد باشیم، اظهار داشت: هیچ بهانهای از سوی مدیران برای جذب به موقع و با کیفیت و هزینهکرد مناسب اعتبارات اعم از اعتبارات سفر، استانی، معادن و سایر اعتباراتی که از منابع ملی دستگاههای اجرایی تخصیص داده میشود، وجود ندارد.
🔸️دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان، سال ۱۴۰۱ را سال متفاوتی در بازگشت اعتبارات یک درصد فروش معادن ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر از محل بازگشت سهم یک درصد استان از محل فروش معادن، مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان به صورت کاملا نقد به استان تخصیص داده شده است.
🔸️وی افزود: درمرحله دوم، ۱۳۵ میلیارد تومان آن به استان برگردانده شده که به صورت اعتبارات عمرانی بوده و با هماهنگی صورت گرفته و اولویتهای مدنظر این شورا در استان توزیع خواهد شد.
🔸️رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد در ادامه اذعان داشت: مجموعه مصوبات سفرهای شهرستانی با وجود برخی نواقص و ایرادات اگر محقق شود، دستاورد توسعهای خوبی را در شهرستانها شاهد خواهیم بود.
💠 @aroshan_yzd
📌فرماندار یزد: تنظیم بازار و نظارت بر قیمتها اولویت جدی برنامههای نوروزی است.
🔸️به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در یزد، سید محمدرضا مدرسی در آخرین جلسه شورای اداری شهرستان که با محوریت بررسی برنامههای ستاد تسهیلات سفر نوروزی برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که میهمانان شهر جهانی وارد یزد می شوند اولین نقطه توجه آنان، نوروزگاه ها و کمپهای ورودی است و باید برای آن برنامهریزی جدی داشته باشیم.
🔸️وی افزود: در همین راستا تعداد هشت نوروزگاه در ورودیها و مسیرهای پرتردد شهرستان پیش بینی شده، که یکی از اهداف آن ترغیب مسافر برای توقف و استراحت بوده و به کاهش حوادث ناگوار جادهای کمک میکند.
🔸️فرماندار یزد در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف ایجاد نوروزگاهها بسترسازی برای نشان دادن توانایی شهرداران و مسئولین شهرها در جهت جذب گردشگران است، گفت: لذا هر چه جذابیت برنامههایی که برای مسافران در نظر گرفته میشود بیشتر باشد، هر دو هدف محقق میشود.
💠 @aroshan_yzd
📣 قرارگاه شهید احمدی روشن یزد برگزار میکند:
🔖 نشست مجازی توجیهیِ حلقه های کتابخوانی "مسئله محور است"
📌با حضور استاد مجرب خانم شریفی نژاد
❗️محوریت حلقه های کتابخوانی مسئله محور است چیه؟🤔
🔷طراحی گام به گام مسئله محور با توجه به تجربیات تشکل
🔷مباحثه پیرامون علل پایداری برخی مشکلات کشور و نقش کنشگران اجتماعی در حل آن
🔷آسیب شناسی رویکردها و فعالیت های جاری تشکل با رویکرد مسئله محور
🔷گفتگو پیرامون رویکردهای مختلف کنشگری در تشکل
🗓تاریخ: ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
🕘ساعت:۹:۰۰
لینک:https://vc.ofoghlms.ir/b/aam-d0s-jme-8kq/
🧕🏻ویژه ی خواهران
برای کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر در ایتا پیام دهید:
📳خواهران:jalaei_313
💠 @aroshan_yzd
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ مولدسازی نسخه بدلی و جعلی خصوصیسازی است و نتیجهاش از خصوصیسازی هم بدتر خواهد بود
👤 رجب پناهی پژوهشگر و تحلیلگر مسائل اقتصادی: سازمان خصوصیسازی میگوید مولدسازی، ولی اصلا اموال دولتی را شناسایی نکرده است و به مردم میگوید با سوتزنی اموال را به ما معرفی کنید، این شبیه شوخی است/ مولدسازی منجر به رانت گسترده به اصحاب قدرت و ثروت میشود و تبعات آن مثل افزایش شکاف طبقاتی دامن فقرا و محرومان را خواهد گرفت.
#مولد_سازی
#نود_اقتصادی
💠 @aroshan_yzd
📣افزایش 3 درصدی رشد صادرات از یزد/سبد صادراتی استان تغییر میکند.
🔸️به گزارش خبرگزاری فارس در یزد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی گمرک استان، محمدکاظم صادقیان در کارگروه توسعه صادرات استان اظهار کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۲۷۱۴ هزار تن کالا به ارزش ۳۸۶ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده که در مقایسه با سال گذشته سه درصد افزایش داشته است.
🔸️وی افزود: انواع کاشی وسرامیک، محصولات فولادی، انواع سیم و کابل، انواع لوله و پروفیل، انواع نایلون و کیسه فریزر، پسته و مغز پسته، ظروف شیشهای، اکسید مولیبدن و فرومولیبدن، شیشه ساختمانی و روفرشی عمده کالاهای صادراتی از استان یزد بوده است.
🔸️مدیرکل صنعت، معدن و تجارت یزد همچنین ۱۰ کشور برتر مقصد صادراتی استان را به ترتیب عراق، پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، ترکیه، عمان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان ذکر کرد.
🔸️صادقیان ادامه داد: آمار واردات به گمرک استان یزد طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۱۳ هزار تن و به ارزش ۲۲۱ میلیون دلار بوده است.
🔸️وی کالاهای عمده وارداتی را شامل ماشین آلات واحدهای تولیدی و تجهیزات، برق و الکترونیک، مواد شیمیایی و پتروشیمی عنوان کرد و گفت: امسال ۲۲۰ کارت بازرگانی صادر و ۳۱۹ کارت در استان یزد تمدید شده است.
🔸️ صادقیان در پایان خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم با تغییر در سبد صادراتی استان، درصد وزن صادرات را کاهش و ارزش آن را افزایش دهیم.
💠 @aroshan_yzd
✅آنها که زمین را گروگان گرفته اند
🔵 یادداشتی از روح الله رشیدی عضو شورای شهر تبریز
⭕ نقش نهادها و سازمانهای دولتی و منتسب به حاکمیت، را در مناسبات مربوط به زمین و ملک، نباید از نظر دور داشت. سطح و گسترهی مداخلهی این قبیل مجموعهها در مسئلهی زمین به حدی است که لااقل در شهرهای بزرگی مانند تبریز، هرگونه تحلیل از وضع موجود زمین و مسکن، بدون توجه به نقش آنها، تحلیل ناقصی است.
⭕ ورود نهادها به توسعهی املاک و سرمایهگذاری در حوزهی زمین و مسکن، در ابتدا به بهانهی تامین مسکن کارکنان! اتفاق افتاده و اغلب و بلافاصله با انحراف از هدف مذکور، به سوداگری و توسعهطلبی ختم شده است.
⭕ امروز، تقریباً جایی نیست که چالش و مسئلهای در موضوع زمین وجود داشته باشد و ردی از این نهادها نباشد. بسیاری از تغییر کاربریهای خسارتبار (تبدیل باغ و فضای سبز به مسکونی و تجاری و خدماتی) در امتداد طمعورزی نهادهای صاحب قدرت و نفوذ رخ داده و شهر را از چهار سو به مخاطره انداخته است.
⭕ انتشار عمومی مصوبات کمیسیون ماده پنج استان، تنوع و کثرت مداخلههای تخریبی نهادهای منتسب به حاکمیت را در مقولهی زمین و ملک، نشان خواهد داد.
⭕ امروزه این نهادها، به مصادیق کامل و تمامعیارِ سرمایهداری مستغلاتی تبدیل شدهاند. مدیریت شهریِ عدالتمحور و مردمدار، گریزی از درگیری با این نهادها ندارد. این درگیری، به یک معنا، مهمترین نشانگرِ مردممداری و حقطلبی است. انتخاب دشوار و پرهزینهایست، اما ارزش زیادی برای امروز و آیندهی شهر دارد.
💠 @aroshan_yzd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رشد ۵.۳ درصدی اقتصاد ایران در پاییز ۱۴۰۱/ جهش ۱۶.۶ درصدی تشکیل سرمایه در اقتصاد ایران
پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفتگو با خبر ۱۴:
🔹رشد اقتصادی کشور به قیمت سال پایه ۹۵ در پاییز ۱۴۰۱ معادل ۵.۳ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت ۴.۵ درصد بوده است.
🔹بخش کشاورزی ۱.۱ درصد، نفت ۱۵.۴ درصد، صنایع و معادن ۸.۹ درصد، بخش صنعت به طور مجزا ۱۱.۸ درصد و بخش خدمات ۳.۳ درصد رشد داشته است.رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ با احتساب نفت ۳.۷ درصد و بدون احتساب نفت ۳.۲ درصد بوده است.
🔹در فصل پاییز مصرف خصوصی ۱۱.۳ درصد و در ۹ ماهه ۷.۷ درصد رشد داشته است در حالی که در دوره مشابه سال قبل رشد مصرف خصوصی فقط 2.9 درصد بود. همچنین در فصل پاییز مصرف بخش دولتی ۱۶ درصد رشد داشته است.
🔹در پاییز ۱۴۰۱ رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به رشد ۱۶.۶ درصد رسیده است. رشد تشکیل سرمایه در بخش ماشین آلات ۲۸.۳ درصد و در ساختمان ۶.۹ درصد بوده است. این ارقام نشان می دهد روند رشد اقتصادی روند مثبتی بوده است و سرمایه گذاری روند خیلی خوبی داشته است.
💠 @aroshan_yzd
✅ ۴ پیامد تثبیت رکود مسکن
⭕ تبعات تثبیت رکود بخش مسکن در کشور بررسی شد. به اذعان صاحبنظران بخش مسکن بازار مسکن مدتهاست که از کار افتاده است و نشانهای از اقدام موثر سیاستگذار برای خروج مسکن از بنبست وجود ندارد. این در حالی است که دنبالهدار شدن رکود مسکن در ۱۴۰۲ میتواند دستکم چهار پیامد چه در حوزه اقتصاد خانوار و چه در حوزه اقتصاد مسکن داشته باشد.
⭕ فضای مهآلود در این بازار به قدری غلیظ است که یکی از اضلاع اصلی بازار سرمایهگذاران ساختمانی به خاطر عدممشاهده «کمترین علامت یا تابلویی از آینده»، دست از فعالیت موثر کشیده است.
#مسکن_نیوز
💠 @aroshan_yzd
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔐 کلید حل مشکلات اقتصادی
🔻 مروری بر نکات مهم بیانات رهبر انقلاب درباره «مهار تورم» و «رشد تولید» کلید حل مشکلات اقتصادی
💫 #مهارتورم_رشدتولید
📝 بخوانید:
https://khl.ink/f/52276
📌 *برای تصمیم نگرفتن!*
🔹تصمیمی گرفته نمیشود. مسائل به بررسی بیشتر در کارگروهها حواله میشوند. بحران شکل میگیرد. جلسات با حجم بیشتر برگزار میشود. بجای یک تصمیم جهتدار و بُرنده، تصمیمات اجماعی و متعارف گرفته میشود. بحران تشدید و ماندگار میشود! و این واقعیت نظام حکمرانی ماست...
🔹اینکه تصمیمگیر ما تصمیم نمیگیرد یا نهایتا تصمیمات اجماعی و متعارف میگیرد و رویه تغییر نمیکند، یک دلیلش #فقر_تصمیم_سازی و دیگری نبود #ایده_حکمرانی مشخص است که قبلا راجع به آن نوشتم. دلیل دیگر اما ساختار حکمرانی ماست که اجازه تصمیم گرفتن نمیدهد!
🔹شاید خیلی عجیب باشد که مگر میشود ساختار اجازه تصمیم گرفتن ندهد؟ بله میشود. تصمیم که بگیری، آغاز پاسخگویی شماست. از نهادهای نظارتی گرفته تا رسانه و فضای مجازی، براحتی میتوانند شما را بازخواست کنند و باعث لغو تصمیمات شما بشوند. بلاخره هر تصمیم مهمی، حتما مضراتی هم دارد!
🔹اما تصمیم که نگیری، هیچکس نمیتواند یقه شما را بگیرد. ترک فعل واقعا هزینه ندارد چون برای تصمیم نگرفتن میتوان هزاران دلیل شمرد و از نهادهای نظارتی تا رسانه و فضای مجازی را سر کار گذاشت! لذا وقتی هزینه تصمیم گرفتن بسیار بیشتر از تصمیم نگرفتن است، کدام آدم عاقلی حاضر است ریسک کند؟
🔹همه امروز از بیخاصیتی اکثر شوراها و نهادهای بینابینی که در کشور تشکیل شده میگویند. اشتباه هم نیست. اما این نهادها شکل گرفته بودند که همه اهالی یک موضوع مهم را کنار هم بنشانند تا تصمیمات با کیفیتتر و سریعتر بگیرند. اما خروجی عمده آنها هم شده تصمیمات خنثی یا همان تصمیم نگرفتن!
🔹اینکه همه به شورا علاقه مند هستند، یک دلیلش همین است که اگر هم احیانا به فرض محال تصمیمی گرفته شد، کسی خدای نکرده مسئولیتی نداشته باشد که بخواهد پاسخ بدهد! خروجی میشود اینکه کسی "مسئول" حل مسائل و چالشها و مشکلاتی که به بحران تبدیل میشوند نیست و این یعنی ماندگار شدن بحرانها!
🔹کشور حتی بعضی جاها که تصمیم قاطع گرفته هم با تبصره و فشار و به دلایل مختلف، به سمت خنثی کردن آن تصمیم سوق داده شده و برای همین است که چالشهای ماندگار داریم. چون تصمیم خنثی فرقی با تصمیم نگرفتن ندارد... و خلاصه اینکه نظام حکمرانی ما دچار بیماری صعبالعلاج "تصمیم نگرفتن" است.
🔹چاره چیست؟ پاسخ یک خطی وجود ندارد. از اصلاحات ساختاری مثل تفکیک مسئولیتهای نهادی و مشخص شدن مسئول چالشهای کلان و طبیعتا تعیین صاحب اختیار تصمیم گیری آن گرفته تا استفاده از افراد ویژه. همه اینها بخشی از پاسخ است و کاربرد دارد. اما برای حل موضوع اول باید روی اصل آن اجماع شود.
✍ *محمد امینی رعیا*
💠 @aroshan_yzd
📸طرح جدید نشریه اکونومیست؛ تولد جهانی نو با محوریت چین
🔺نشریه «اکونومیست» در تازهترین شماره خود طرحی را بر روی جلد منتشر کرده که شکلگیریِ ساختارِ قدرت جدیدی در جهان را نشان میدهد؛ با محوریت چین و کشورهایی مانند روسیه، ایران و عربستان.
💠 @aroshan_yzd
هدایت شده از نقطه ویرگول؛ علی اصغر مرتضایی راد
⭕سیلیِ توسعه یزدِجهانی، به صورت خانواده شهدا
میگوید: چند روز پیش همسر شهید و دختر شهیدی را در یزد به خاطر #نهی_از_منکر به باد مشت و لگد بستند؛
میگویم: این مشت و لگد مال دیروز نیست؛سالهاست که دارالعباده زیر باد مشت و لگد جریان #توسعه است.
میگوید: کدام توسعه؟
میگویم: همان توسعهای که سالهاست نرم افزارش روی مسئولین یزد نصب شدهاست؛ همان توسعهای که تا #منفعت_اقصادی می بیند لب و لوچهاش آویزان میشود؛ پروژههایش را با ترازوی آمار اقتصادی میسنجد و چشمش را به روی پیوستهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، زیست محیطی و حتی امنیتی میبندد.
میگوید: کدام مسئولین را میگویی، واضح حرف بزن.
میگویم: منظورم اشخاص نیستند، منظورم تفکری است که اگر وارد حوزه صنعت شود پشت سرهم #کارخانه میزند و #معدن استخراج میکند؛ بدون این که برنامه جدیای برای جلوگیری از آلودگی هوا و محیط زیست داشته باشد؛ بدون این که نگاهی به مهاجرت بیرویه #کارگران_غیربومی به یزد داشته باشد؛ فقط در یک فقره نتیجهاش میشود بالا رفتن آمار بزهکاری توسط مهاجرین غیربومی. #اغتشاشات اخیر را یادت هست، بسیاری از متهمانش کارگران غیربومی بودند؛ اصلا همین ماجرای #آتش_زدن_مساجد، آن هم کار یک غیربومی بود؛ بماند آمارهای مفاسد اخلاقی و فرهنگی ناشی از مهاجرت. اشتباه نشود اینجا هم کارگران غیربومی مقصر نیستند؛ مقصر همان تفکر توسعهطلب است که آنها را از شهر و دیارشان دور کرده و ایدهای برای حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی و... آنها ندارد؛ در نتیجه استضعفافشان، آنها را به بزهکاری سوق میدهد.
همین تفکر وقتی وارد حوزه #گردشگری میشود، برای جذب توریست خودش را به در و دیوار میزند تا یزد را #ثبت_جهانی کند؛ بعد برای خدماتدهی به گردشگران، بافت تاریخی را دو دستی تقدیم کافهها، هتلها و خانههای بومگردی میکند و بعد برای جلوگیری از #مفاسد_اخلاقی در همین مراکز کاسه چهکنم دست میگیرد؛ ظاهر بافت را بزک میکند اما کیست که نداند پشت این دیوارهای کاهگلی گردشگرپسند، مخروبههاییست که زمانی محل زندگی ساکنان دارالعباده بوده. ساکنانی که با رفتنشان چراغ محله، مسجد و منبر کمسو شد؛ ساکنانی که اگر بودند نیازی نبود گروههای مردمی برای حفظ هویت شهر، گوشت قربانی شودند و زیر باد مشت و لگد گرفته شوند.
میگوید: یعنی صنعت و گردشگری و کلا اقتصاد را تعطیل کنیم؟
می گویم: نه، نرمافزارمان را تغییر دهیم؛ هدف اصلی حاکمیت #رشد_و_تعالی جامعه است اما چون مشکلات اقتصادی مانعی در این مسیر است بایستی این مانع را برداشت؛ اما این دلیل نمیشود که ما هدف اصلی را فراموش کنیم و اقتصاد برایمان بشود هدف.
میگوید: گیج شدم، کاش بیشتر توضیح میدادی.
میگویم: کتاب "توسعه و مبانی تمدن غرب" شهید آوینی را بخوان.
#علی_اصغر_مرتضایی_راد
@noghtewirgool