🔸 حق پدر
☀️امام سجّاد عليهالسلام:
🔻اما حقّ پدرت اين است كه بدانى اصل و ريشه تو اوست؛ زيرا اگر او نبود تو هم نبودى، پس هر خصلت خوشايندى كه در خود ديدى بدان كه ريشه آن نعمت در وجود تو، پدرت مى باشد. بنابراين، خدا را بستاى و براى آن نعمت از پدرت سپاسگزار باش و نيرويى جز نيروى خدا نيست.
📔ميزان الحكمه جلد13
🔸 حق مادر
☀️امام سجّاد علیه السلام:
🔻پس حقّ مادرت اين است كه بدانى او تو را در جايى حمل كرده است كه هيچ كس فردى ديگر را در آنجا حمل نمیكند، و از ميوه دل خود چيزى به تو خورانده است كه هيچ كس بهديگرى نميخوراند و با گوش و چشم و دست و پا و مو و پوست [و خلاصه] تمام جوارحش تو را حفاظت نموده و از تو نگهدارى كرده و از اين كارش هم خرّم و شاد بوده و در عين حال مراقب بوده و در ايّام باردارى هر ناگوارى و درد و سنگينى و غم و اندوهى را بهجان خريده و تحمّل نمود، تا آن موقعى كه دست قدرت الهى تو را از او فارغ ساخت و بر پهنه زمين آورد، از آن بهبعد خوش داشت كه تو سير باشى و او گرسنه، تو پوشيده باشى و او برهنه، تو سيراب باشى و او تشنه و بر تو سايه بگستراند و خود در برابر آفتاب باشد و با سختى خود تو را به رفاه اندازد و با بیخوابى خود خواب را بر تو شيرين كند، مادر اندرونش ظرف تو و دامنش محلّ آرامش تو، و پستانش ظرف آب تو، و جانش پناه تو بوده است و فقط بهخاطر تو متحمّل گرم و سرد دنيا شده است، پس بههمان اندازه هم تو از او تشكّر كن و آن را جز بهيارى و توفيق خداوند نتوانى!
📔تحف العقول
🆔 @asanezdevag
✨ #استاد_قرائتی
✅ مرد باید از زن خود حمایت كند، مرد بودن به صداى كلفت و زور زیاد نیست. بلكه به این است كه مرد اگر گوشت غذا كم است، بدهد به خانم بخورد چون میخواهد به بچه شیر بدهد.
✅ زن نیاز به آسایش دارد. زن در خانه ۳ شیفت كار میكند و مرخصى و اضافه كاری و حقوق هم ندارد. شبها مرد از بچه مراقبت كند تا زن بخوابد و به زن كمك كند و ظرف بشوید و در دیگر امور به خانمش یاری برساند. امیرالمؤمنین (ع) هم همینطور رفتار میكرد.
#همسرداری
🆔 @asanezdevag
#همسرانه
💑 در هنگام عصبانيت مراقب کلمات باشید!
🔸عصبانيت را هم میشود محترمانه منتقل كرد اگر به جای «تو» از «من» استفاده كنيم.
▪️تو نمیفهمی!
▪️درکم نمیکنی!
▪️تو عذابم میدهی!
▪️تو همه چیز رو تحمیل میکنی!
▪️تو اعصاب من رو داغون میکنی و ...
▫️من عصبانی هستم!
▫️حالــــم خوب نیست!
▫️من نمیتونم این تصمیم رو قبول کنم!
▫️برام سختـــه با این مســـاله کنار بیام!
🔸در این صورت آتش جنگ را شعلهور نکردهاید و بدون تخریب و سرزنش طرف مقابل، حرف خودتان و حتی حرف آخر را زدهاید.
🆔 @asanezdevag
💝 حد و مرز آشنایی پیش از ازدواج
________________
طی جلسه اول آشنایی که #خواستگاری نام میگرفت، دختر و پسر یکدیگر را میدیدند و پس از توافق اولیه، با نظارت والدین مراحل آشنایی با ضوابط خاصی انجام میگرفت، اما در جامعه کنونی ما تعدادی از ازدواجهای نسل جوان بر پایه آشنایی قبل از خواستگاری شکل میگیرد و خیلیها این نوع آشنایی را ملاکی برای انتخاب همسر ایدهآل خود میدانند، اما سوال اینجاست آشنایی قبل از ازدواج تا چه حد تضمینکننده یک زندگی مشترک موفق خواهد بود؟
💝 مراحل #ازدواج
ازدواج در سه مرحله شکل میگیرد:
#آشنایی، #نامزدی و #عقد.
به طور معمول و سنتی، آشنایی از طریق خواستگاری آغاز میشود. در این روش پدر، مادر یا خواهر پسری که قصد ازدواج دارد با توجه به خصوصیات خانوادگی، اخلاقی، مذهبی و... دختری را انتخاب میکنند. البته این انتخاب با نظر و موافقت پسر همراه است و اغلب این نوع خواستگاریها به ازدواجی موفق ختم میشود.
💝 آشنایی بیضابطه، رابطهای بیسمت و سو
حال اگر این آشنایی از طریق خود پسر یا دختر، قبل از مراسم خواستگاری صورت گیرد، نه تنها صحیح نیست، بلکه در اغلب موارد مفید و موفق هم نخواهد بود. آشنایی قبل از خواستگاری رابطهای بدون تعهد، سطحی، ظاهری است و روابط حاکم در این نوع آشناییها اغلب رویایی و براساس احساسات و هیجانات عاطفی دختر و پسر شکل میگیرد و هرچند که برای دو جنس مخالف شیرین است، اما مبتنی بر واقعیت نبوده و کاذب است.
در این روابط، عشقی مجازی حکمفرماست که واقعیت خارجی ندارد. در این نوع آشناییها اغلب پسرها قصد ازدواج نداشته و معمولا از دادن تعهد ازدواج طفره میروند. اگر این نوع آشناییها به ازدواج ختم شود اغلب ناموفق بوده و به شکست منتهی میشود.
💝 آشنایی با ضابطه، دوران #شناخت اولیه
پس از خواستگاری، دوران آشنایی شروع میشود. این دوران، نباید از سه یا چهار جلسه بیشتر به طول انجامد. طی این جلسات دختر و پسر و خانوادههایشان تا حدودی با لایههای سطحی شخصیت یکدیگر آشنا میشوند.این آشنایی نوعی شناخت اولیه و پیشزمینه دوران نامزدی است. این دوران اگرچه به قصد #ازدواج شروع میشود، اما به این معنی نیست که الزاماً به وعده ازدواج و نامزدی ختم شود. چرا که گاهی در همین چند جلسه خانوادهها پی به حقایقی برده و حاضر به ادامه این رابطه نیستند.
💝 نامزدی، آشنایی را عمیقتر میکند
زمانی که دختر و پسر در چارچوب #خانواده قدری باهم آشنا و مصمم به ازدواج شدند، دوران نامزدی شروع میشود. دوران نامزدی با وعده ازدواج شروع و با عقد به پایان میرسد و حداقل خانواده دختر و پسر از آن آگاه هستند. در این دوران تعهد افراد به یکدیگر زیادتر، ارتباطات بیشتر و شناختها عمیقتر شده و افراد خانواده، فامیل و دوستان در این رابطه وارد میشوند. در این دوره میتوانیم با نمونهای از زندگی مشترک و آینده خود روبهرو شویم و درستی و نادرستی تصورات و ذهنیات خود را از یکدیگر اصلاح کنیم.
به طور میانگین 4 تا 6 ماه فرصت مناسبی است که دختر و پسر و خانوادههایشان باهم آشنا شوند. این دوران نباید طولانی شود، چرا که یا موجب وابستگی کاذب و غیرمنطقی شده یا اغلب موجب دلزدگی میگردد. بنابراین اگر خانوادهها در این مدت شش ماه متوجه شدند نظرها و اعتقاداتشان از هم دور است، باید هرچه زودتر قبل از هرگونه وابستگی عاطفی بین دختر و پسر به این دوران خاتمه دهند. دوران نامزدی باید با نظارت همان افرادی که از نامزدی باخبرند، یعنی پدر و مادر دو طرف صورت گیرد.
💝 ترس از نامزدی ممنوع
برخی خانوادهها با این عقیده که چون نامزدی رسمیت ندارد و ممکن است پسر، دختر را رها کند یا اسم روی دختر بماند، دوران نامزدی را به بعد از عقد رسمی موکول کرده و این دوران را درفاصله بین عقد و عروسی قرار میدهند، اما شناختی که در دوره آشنایی، نامزدی یا عقد به دست میآید با یکدیگر متفاوت بوده و باید برای داشتن یک #ازدواج_موفق، هرکدام از این مراحل را در مدت زمان توصیه شده طی کرد.
در واقع شناختهای عمیقی که در دوران نامزدی تجربه میشود برای دختر و پسر این فرصت و امکان را فراهم میکند که اگر متوجه نبود تفاهم یا تضادی در یکدیگر شدند، قبل از وقوع عقد و وارد شدن نام آنها در شناسنامه یکدیگر، وعده ازدواج را منتفی کنند. نامزدی یک فرصت است و نباید از این فرصت ترسید. هزینههای عاطفی، اقتصادی و اجتماعی جدایی در نامزدی بسیار کمتر از جدایی پس از عقد است.
#انتخاب_همسر
🌻🌱🌻🌱🌻🌱🌻🌱🌻
🆔 @asanezdevag
♦️ این نوشته رو یه پدری زده بود پشت شیشه تاکسیش
پدری که با هزار امید پسرش رو داماد کرده بود ولی بخاطر تعارفات عامیانه کی داده کی گرفته، الان پسرش رو پشت میله های زندان میبینه!
🆔 @asanezdevag
✨ #آیت_الله_مصباح_یزدی
🔹همه ما كم و بيش دوران كودكى خود را به خاطر داريم و به ياد مىآوريم كه گاهى رفتار پدر و مادر خود را دوست نداشتهايم و آنها را سرزنش مىكرديم.
🔹اينك كه خود پدر هستيم، بايد آن رفتار نادرست را، نسبت به فرزند خود ترك كنيم و آن كارى را كه دوست نداشتيم پدر با ما انجام دهد، ما نيز با فرزند خود انجام ندهيم...
🔹مثلا اگر اشتباهى مىكرديم، دوست داشتيم كه پدر، دوستانه و نه با رفتارى مستبدّانه و ديكتاتور مآبانه، ما را از اشتباه خود آگاه سازد، اكنون خود نيز بايد با فرزند خود اينگونه رفتار كنیم.
#تربیت_فرزند
🆔 @asanezdevag
✍پوشش زیر آوار
🔸یک بار زمان جنگ رفتم خانهشان؛ درست همان زمانی که بمبارانهای هوایی، امانِ مردم را بریده بود. اواخر شب، وقتی میخواستیم بخوابیم، گلدسته را با پوشش و #حجاب کامل دیدم! با تعجب پرسیدم: «دخترم کاری پیش اومده؟ جایی میخوای بری؟!»
🔹گفت: «نه. پدر جان! اینجا هر لحظه ممکنه بمباران هوایی بشه، ممکنه فردا صبح زنده نباشیم و به همین خاطر باید آمادگی کامل داشته باشیم تا وقتی بدن ما رو از زیر آوار در میارن، حجابمون کامل باشه».
⭕️شهیده گلدسته محمدیان
📚کتاب چهار فصل عشق، ص68
_
🆔 @asanezdevag
#همسرانه
💑 قابل توجه آقایان: به این نیاز همسرتان توجه کنـید!
🔸زنی که از صبح تا شب در خانه تنها بوده و بیشتر وقت خود را در آشپزخانه گذرانده است، حوصله اش از تنهایی سر می رود و نیاز بیشتر به روابط و مصاحبت دارد. لذا وقتی شوهرش شب به خانه می آید و یک راست پای تلویزیون می نشیند، زن شروع می کند به صحبت (یا از نظر شوهر "وراجی") کردن از شهین خانوم زن همسایه و دیگر وقایع...
🔸اما این مطالب گاه از از نظر شوهر پیش پا افتاده می آید و او حوصله شنیدنش را ندارد. چرا؟ عموما بدین علت که شوهر در طول روز بیش از حد با مردم سر و کله زده و روابط زیاد داشته است. نیاز او ارضا شده است، اما زن احساس کمبود می کند و این یکی از منابع مهم اختلاف ها و تضادها در زندگی خانوادگی است.
🆔 @asanezdevag
✨ محبت تنها چیزیست که با بخشیدن
زیادتر می شود
و همیشه لازم نیست چیزهای با ارزش ببخشی تا محبت کرده باشی
گاهی لبخند تو بهترین محبت است...
🆔 @asanezdevag
🔹 کرونا هر چقدر هم که بدی داشت این خوبی را داشت که باعث شد بهخاطر مراسم عروسی زیر بار قرض نروم
🔻 سری به خیابان آزادی میزنم، تقریباً حوالی دانشگاه شریف، سردفتر خودش در را باز میکند. از آمار و کارکرد این روزهای دفترش سؤال میکنم، به گفته این سردفتر ثبت ازدواج، تعداد ازدواجها کمی نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و بخصوص اوایل سال که تازه ویروس کرونا شیوع پیدا کرده بود، مردم منتظر بودند که بیماری تمام شود و بتوانند مراسم عروسی برگزار کنند و دائماً تاریخ ازدواج را به تعویق میانداختند، اما کم کم با ماندگاری بیماری، به همین عقد ساده در دفترخانه بسنده کردند، هرچند برخی از دختران و پسران از این اتفاق خوشحال هستند و معتقدند که تا اندازه زیادی از ریخت و پاشها و صرف هزینههای زیاد جلوگیری میشود.
🔻 دختر و پسرجوانی در دفترخانه حضور داشتند، از پسرجوان میپرسم که چه برنامهای برای شروع زندگی مشترک دارید. پاسخ میدهد: «دوبار مراسم را به تعویق انداختیم، دلم میخواست یک مراسم در خور داشته باشیم اما قسمت نشد، طاقتمان طاق شده و میخواهیم بدون گرفتن مراسم زندگی مشترک را شروع کنیم. دوست نداریم با گرفتن یک جشن همه اقوام مریض شوند و جان همه را به خطر بیندازیم. آمدیم صحبت کنیم تا بعد از ماه صفر در همین دفترخانه خیلی ساده عقد کنیم. به اقوام هم قول دادیم بعد از اتمام بیماری کرونا جشن میگیریم.»
🔻 درباره تعرفه عقد همراه با استفاده از اتاق عقد از سردفتر سؤال میکنم. او پاسخ میدهد: «۴۱۰ هزار تومان، تعرفه سازمان ثبت است و ۴۰ هزار تومان هم هزینه آزمایش، بابت اتاق عقد هم ۱۵۰ هزار تومان میگیریم که روی هم نهایت ۶۰۰ هزار تومان هزینه یک عقد در دفترخانه میشود. البته برخی از دفاتر، تجملات بیشتری دارند و مثل اینجا ساده نیستند، مثلاً نورپردازی و گل آرایی مفصل، تصویربرداری و پذیراییهای لوکس دارند یا این که محل دفترخانه در نزدیکی شیرینی فروشی، گل فروشی یا آرایشگاه زنانه قرار دارد. همه این موارد سبب میشود چنین دفترهایی به مراتب مشتریهای بیشتری هم داشته باشند. در این میان برخی مراکز هم وجود دارند که خود، برگزاری مراسم عقد را به طور کامل بر عهده گرفته و با یک سردفتر قرارداد میبندند، این دفاتر بهخاطر خدمات لوکسی که ارائه میدهند، قیمتهای بالا دارند، بهعنوان مثال ۸ میلیون یا ۱۰ میلیون تومان دریافت میکنند و از این رقم مبلغی به سردفتر ازدواج تعلق میگیرد. برخی دفاتر هم مراسمی موسوم به آریایی برگزار میکنند و از این روشها تعداد بیشتری ازدواج در دفتر آنها به ثبت میرسد ولی از آنجایی که مراسم آریایی قانونی نیست و به لحاظ قانونی سندیتی ندارد، در این دفتر از ارائه چنین سرویسهایی به طور جدی خودداری میشود.»
🔻 در منطقه یوسف آباد تهران هم، پروتکلها برای انجام مراسم عقد به طور کامل رعایت میشود. آقای یوسفی، سردفتر ازدواج در این منطقه میگوید: «کلاً از خانواده دوطرف، روی هم رفته ۶ نفر میتوانند حضور داشته باشند، یعنی با عروس و داماد در مجموع ۸ نفر میتوانند در مراسم حاضر باشند. ماسک زدن هم از لحظه ورود تا زمان خروج اجباری است و باید فاصلهگذاری اجتماعی هم رعایت شده و همه با فاصله از یکدیگر بنشینند.
🔻 سردفتری در محله جمهوری هم با اشاره به این که ۲۲ صندلی همراه با عروس و داماد و در کل ۲۴ صندلی در اتاق عقد دفترخانه وجود دارد، میگوید: «در دوران کرونا بخشنامه رسمی شده که فقط ۶ میهمان میتوانند در مراسم حاضر باشند و در نهایت ۱۰ نفر اجازه ورود دارند، در واقع نفر یازدهم باید بیرون منتظر بماند، چون اگر حتی یک نفر ناقل بیماری کرونا باشد، بقیه هم مبتلا میشوند.» این سردفتردار میگوید در کل، این روزها بیشتر دخترها و پسرها به همین برگزاری مراسم ساده بسنده کرده و برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از برگزاری مراسم توأم با تجمل خودداری میکنند، در مقابل برخی خانوادهها، هنوز پافشاری میکنند تا مراسمی برای فرزندان خود بگیرند و حتی برخی خانوادهها برای فیلمبرداری و عکاسی در مراسم از عاقد صوری استفاده میکنند.
🔻 پسری در دفتر نشسته و با منشی دفتر در حال قطعی کردن تاریخ عقد است. سؤال میکنم: «جشن نمی گیرید؟ در دوران کرونا چطور شد که تصمیم به ازدواج گرفتید؟» پاسخ میدهد: «از شما چه پنهان هزینههای یک عروسی هرچند ساده هم بسیار بالا است. من و خانمم کارمند هستیم و خانواده هایمان نیز وضع مالی متوسطی دارند. حقیقتاً از کم شدن هزینه عروسی خوشحال شدم. کرونا هر چقدر بدی داشت این خوبی را داشت که باعث شد بهخاطر مراسم عروسی زیر بار قرض نروم.» او ادامه میدهد که: «البته دوست نداشتیم با برگزاری جشن ما کسی کرونا بگیرد و خاطرهای تلخ از عروسیمان داشته باشد.»
🆔 @asanezdevag
12.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️پیشنهاد برای سخت نگرفتن به هم و مدارا کردن باهم برای پشت سر گذاشتن مشکلات سر راه ازدواج، بیشتر از اینکه از زبون نظریهپردازان و تئورینویسها شنیده بشه از متاهلها شنیده میشه.
♦️کسانی که خودشون با این مشکلات مواجه بودن و با پشت سر گذاشتن اونا الان میگن که این باهم مدارا کردنها چقدر با ارزشه.
🆔 @asanezdevag