هم و غم دنیایت را بر طرف میکند
@Asemani_bashim
https://eitaa.com/joinchat/3916169218C1b02e7befc
https://splus.ir/asemanibash
من برخی از بزرگان از جمله آیتالله بهجت، بهجت القلوب را دیدم که هر شب، تلقین خودشان را میخواندند. تا به خود بگویند: وقتی تو را درون قبر میگذارند، دیگر آیتالله، بهجت القلوب و ... نمیگویند، حتی فامیلی را هم نمیآورند، فقط میگویند: یا محمّدتقی ابن محمود، همین. برای مثل من بیچارهای هم میگویند: یا روح الله ابن محمّدعلی. دیگر بالاتر از امام عظیمالشّأن، آن عارف کامل نیست که برای ایشان هم فرمودند: یا روح الله ابن مصطفی. همهی عناوین برای دنیاست.
✍🏻درس اخلاق آیتالله قرهی
خبرگزاری فارس۹۵/۰۵/۱۶
@Asemani_bashim
4_5949275023519780361.mp3
7.35M
صوت ده دقیقه
ایمان حقیقی و ایمان عاریه ای
@Asemani_bashim
4_5870490660292789923.mp3
3.87M
صوت دو دقیقه
پیامبر رحمه للعالمین
حاج آقا عالی
@Asemani_bashim
آیت الله حق شناس:
شیطان از پروردگار یک اختیاری گرفته است که از راه خون وارد عروق انسان میشود و او را وسوسه میکند. «ان الشیطان لیجری من ابنآدم مجریالدم». (عوالی اللئالی، لابن ابیجمهور الاحسایی/1/273)
شیطان کاملاً به وضعیات شما مطلع است که چه کسی احکام شرع را یکدستی گرفته و چه کسی خودش را در حضور پروردگار میداند و چه کسی نمیداند، چه کسی مراقب است و چه کسی مراقب نیست
✍️ تبیان
@Asemani_bashim
@saatibarayagha
حاج آقا قرهی:
گاهی اوقات، عدّهای به بزرگان میگفتند: برخی از مطالب به درد مردم نمیخورد، لزومی ندارد چنین مطالبی را بازگو کنید - همانطور که به آیتالله العظمی شاهآبادی) هم چنین چیزی گفته بودند - امّا خدا ابوالعرفا، آیتالله العظمی ادیب) را رحمت کند، ایشان میفرمودند: من هم میدانم شاید اینها به درد همه نخورد، منتها اگر رذائل در درون انسانها نبود، دو کلمه از این فضائل کافی بود که برخی را به حدّ موت برساند. یعنی از بس با شنیدن این نکات حقایق الهیّهای که بزرگان تبیین میکنند، به وجد میآمدند و انقلاب درونی در وجودشان شکل میگرفت که حالشان، حال موت میشد. منتها میفرمودند: چون رذائل هست، فضائل را نمیفهمند.
یعنی اگر یکی از اولیاء خدا یا حتّی یکی از معصومین(ع)، از اوّل فضائل را تا انتها بگوید، وقتی به زذائل گرفتار شده باشیم، معلوم است که اصلاً فضائل را نمیشنویم و درک نمیکنیم. ادراکات ما ضعیف شده و آن قوّه گیرایی در ما از بین رفته است. لذا ایشان میفرمودند: بعضی مواقع متوجّه نمیشوند، نگران نباشید. چون رذائل کاری کرده که آن گیرنده درونی ضعیف شده است و درک نمیکند که چه میگوییم. لذا اوّل باید این زنگار برداشته شود. چرا همین عبادات ظاهری اثر نمیگذارد!؟ اگر جدّی، نماز، نماز بود؛ باید به عروج میرسیدیم. یا نعوذبالله این «الصّلاة معراج المؤمن»، دروغ است، یا اگر راست چرا برای ما محقّق نمیشود!؟ یک دلیل همین است که وقتی رذائل در درون انسان هست، صلاه، لقلقه زبان میشود. گیرنده درونی ضعیف شده و غبار و زنگار بر روی آن گرفته، لذا اوّل باید رذائل شناخته و پاک شود تا قوّه ادراک هم بالا برود.
✍️سیصد و پنجمین جلسه درس اخلاق(خبرگزاری مهر)
@Asemani_bashim
آیت الله حق شناس:
آیا جایز است از اول مغرب تا اذان صبح تلویزیون ببینید، استراحت کنید، داداشجون! و با پروردگار نیایش نکنید، دردهایتان را به او نگویید؟!
از همه شیاطین با قدرتتر، شیطانی است که موظف است اشخاصی را که میخواهند نماز شب بخوانند را وسوسه کند؛ این شیطان در وسوسه خیلی استاد است.
✍️ تبیان
@Asemani_bashim
@saatibarayagha
آیت الله بهجت:
در احوالات پدر مرحوم شیخ جعفر شوشتری رحمةاللهعلیه آوردهاند که پسر نابینایی را نزد ایشان آوردند، ایشان هم دست روی چشم بچه گذاشتند و مشغول خواندن سوره حمد شدند، مقداری که خوانده بودند، بچه گفته بود بابا، از میان انگشتان آقا میبینم؛ و وقتی که حمد تمام شده بود، همه جا و همه چیز را کاملاً دیده بود.
عدهای از افراد سطحینگر در محضر علامه ملاخلیل قزوینی رحمةاللهعلیه بودند، گفتند قضیه حضرت داوود علیهالسلام که خداوند در قرآن میفرماید : «وألنّا لهالحدید» آهن را برای او نرم نمودیم، این بوده که خداوند نحوه ساختن کوره آهنگری و ذوب آهن را به حضرت داوود علیهالسلام الهام نمود تا او آهن را در کوره آتش بگذارد تا ملایم و انعطافپذیر باشد.
مرحوم قزوینی فرمود: او که پیغمبر خدا بود و شما بعید میدانید که آهن در دست او نرم و به اختیار او باشد؛ اینکه چیزی نیست، از بنده هم که پیغمبر نیستم، این کار ساخته است. سپس یک مجمعه یا سینی از مس را که در برابرش بود با دو انگشت مثل قیچی از وسط دو نیم کرد و فرمود: اینگونه خداوند متعال آهن را در دست حضرت داوود علیهالسلام نرم و ملایم نموده بود!
✍️بخش قرآن تبیان
@Asemani_bashim
@saatibarayagha
پیامبراکرم صلی الله علیه وآله:
بر هر دلى كه به شهوتها آرام گرفته باشد،حرام است كه در ملكوت آسمانها گردش كند.
✍تنبيه الخواطر:ج2،ص122
@Asemani_bashim
حسن بن موسی روایت می کند که در خراسان در حضور امام هشتم بودم و برادر ایشان زید بن موسی که در مجلس حضور داشت گروهی را گرد خود جمع آوری کرده و به آنان فخر می فروخت که ما چه هستیم و چه هستیم!
این سخنان به گوش امام رضا (ع) که مشغول سخن گفتن با گروهی دیگر بود رسید و به دنبال آن رو به سمت برادرش کرده و فرمود: آیا این روایت که آتش دوزخ بر فرزندان فاطمه(س) به پاسداشت پاک دامنی ایشان حرام است، تو را به خود مغرور کرده؟! سوگند به خدا که حیطۀ این روایت تنها امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و دیگر فرزندان بلا واسطۀ ایشان را در بر می گیرد. آیا عادلانه است که (پدرمان) موسی بن جعفر(ع) فرمانبردار پروردگار بوده، روزها را به روزه و شب ها را به عبادت بگذراند و تو مرتکب گناه و نافرمانی شوی، آنگاه هر دوی شما در روز قیامت یکسان باشید؟! در این صورت تو نزد خدا از او گرامی تری! (زیرا تو با وجود گناه به همان درجه ای رسیده ای که او با اطاعت بدان دست یافته است). (جدمان) امام سجاد(ع) در این زمینه می فرمود که نیکوکاران از سادات دو برابر دیگران پاداش دریافت کرده و بدکاران آنان نیز دو برابر مجازات خواهند شد!
✍️www.mehrnews.com/news/2272065/
@Asemani_bashim
@saatibarayagha
آیت الله حق شناس:
بعد از امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف ، شیطان داناترین شخص است (لو کان للعلم من غیرالتقی شرف لکان اشرف خلقالله ابلیساً) که میگوید: باباجان! نماز شب مستحب است، باید به فکر سلامت بدن خودت باشی، تو محصلی، باید بخوابی تا فردا از درس عقب نمانی! وسوسههایی میکند که به هر دانشمندی بگویید، میگوید: درست است!
✍️ تبیان
@Asemani_bashim
@saatibarayagha
از جمله موانع قبولى اعمال:
در او نسبت به مردم حالت گزندگى باشد
✍️برگرفته ازحدیث پیامبر صلوات الله علیه و آله درعده الداعى ، ابن فهد حلى ، ص 242
@Asemani_bashim
حاج آقا قرهی:
(علامه تهرانی) بیان کرده بودند: آیتالله قاضی از افرادی بودند که تا ایشان(استاد آیتالله قاضی) مطلبی را میفرمودند، عمل میکردند.
ایشان در ادامه فرمودند: دو نکته در این مسئله خوابیده است: 1- اطاعت؛ یعنی وقتی کسی مطلب خوبی را میشنود، مطیع است و سریع انجام میدهد، 2- چون میداند کار خیر است، عجله میکند؛ حتّی در یک دقیقه غفلت هم امکان پشیمانی هست؛ چون انسان زمان مرگ خود را نمیداند.
ایشان میفرمودند: آسیّد هاشم حدّاد به نقل از آیتالله قاضی فرموده بودند: بعد به شاگردان میگفتند: من این کار خیر را مخصوص به شما گفتم، بعد نکتهای را اشاره فرموده بودند که آن، این است: آن کسانی که در کار خیر تعجیل میکنند، پروردگار عالم ضمن این که دوستشان دارد؛ طول عمر هم به آنها میدهد، گرچه قصد آنها طول عمر نبوده است.
✍️ خبرگزاری فارس
@Asemani_bashim
@saatibarayagha
4_5956427505572253191.mp3
12.86M
مودت ومحبت به اهل بیت علیهم السلام
تفاوت مودت و محبت
@Asemani_bashim
دکتر علی انصاری می گوید:
« پدر(آیت الله انصاری همدانی) در مورد ائمه(ع) می گفتند ائمه وجود ممتازی هستند که خداوند آن ها را سر حلقه کائنات خلق کرده و این علت غائی و هدف نهایی آفرینش است. هدف نهائی آفرینش این بوده که خداوند به طفیلی وجود این ها دیگران را خلق کرده است و ایشان تا این حد به محمد و آل محمد(ص) احترام می گذاشتند. البته نه به این معنا که من خودم را مثلاً فدای امام حسین علیه السلام می کنم و فدای امام علی علیه السلام میکنم و قضیه تمام می شود؛ نه! اگر انسان به ائمه اطهار(ع) اظهار محبت کند و بعد هر کاری دلش خواست بکند و هزاران خلاف مرتکب شود، این اصلاً با ولایت سازگاری ندارد.
مرحوم پدر می فرمودند:
« ولایت واقعی و دوستی ائمه اطهار(ع) آنجایی مؤثر است که انسان را سریع و بدون درگیری به معرفت و حقیقت برساند. انسان در سایه آن بزرگواران زودتر به نتیجه می رسد و این اثر ولایت حقیقی است. در حالی که خود من می بینم تا آخر عمر یک عده ای به خیال خودشان مجالس بر پا کرده و روضه خوانی می کنند و به سر و صورتشان می زنند، ولی وقتی انسان وارد جزئیات زندگیشان می شود می بیند این ها در باب معرفتی آن چنان که باید نیستند. »
ایشان می گفتند ولایتی که انسان را به معرفت نرساند و چشم های باطنی انسان را روشن نکند و نتواند آسان حقایق را درک کند، ولایتی خود بافته است و تصویری بیش نیست. »
✍️راسخون
@Asemani_bashim
از جمله موانع قبولى اعمال:
عدم شفقت و ترحم نسبت به دیگران است
✍️برگرفته ازحدیث پیامبر صلوات الله علیه و آله درعده الداعى ، ابن فهد حلى ، ص 242
@Asemani_bashim