فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 محبوب نبی
🔸 اینها سخنان پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) است: «وَ الَّذی نَفْسی بِیدِه لُولا انْ تَقُولَ طَوایِفُ مِنْ اُمَّتی فِیک مَا قَالَتِ النَّصاری فِی ابنِ مَریم لَقُلْتُ الیوم فِیک مَقالاً لا تَمُرُّ بِمَلاء مِنَ المُسْلِمین الا اخَذُوا التُّرابِ مِنْ تَحْتِ قَدَمَیک لِلْبَرَکه»؛
فرمود علی! ما می ترسیم #مشكل_تثلیث اینجا پیش بیاید یك عده گفتند عیسی ابن الله است برای اینكه بدون پدر به دنیا آمد، من میترسم كه چنین وضعی هم در داخله حوزه اسلامی پیش بیاید!
وگرنه آن مقاماتی را كه برای تو هست اگر می گفتم همان وضع عیسی پیش می آمد و تو هیچ جا عبور نمی كردی مگر آنکه خاك زیر پای تو را برای #بركت می گرفتند.
🔸 فرمود تنها كسی #سعادتمند است كه علی را در #حیات_و_ممات دوست داشته باشد: «اِنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ حَقَّ السَّعیدِ مَن أحَبَّ عَلِیاً فی حَیاتِه وَ بَعدَ مَوتِه».
↙️ آپارات:
https://aparat.com/v/V60tg
#امیر_المؤمنین_علی_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1381/11/30
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا أمیرالمؤمنین علیه السلام
✅محشره.محشره.محشره
حتما مشاهده کنید و به شیعه بودن خودتان افتخار کنید❤️
احسنت بر این منبری و شاعری که این را شعر سرود...
#منتخب 🌟🌟🌟
🔴 حق پدر 🔵
🌕 و اما حق پدرت این است که بدانی او ریشه و اصل توست و اگر او نبود تو نیز نبودی پس هرگاه در وجود خود چیزی دیدی که موجب غرور تو شد بدان که پدرت اصل آن نعمت است بر تو ؛ پس بدین خاطر ، خدا را به همان اندازه ستایش کرده و سپاسگزاری نما و هیچ نیرویی جز از سوی خداوند نیست.
📚 رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🌺 فرا رسیدن سالروز میلاد مولود کعبه حضرت علی علیه السلام و روز پدر بر همه منتظر آن مبارک باد
💠 رو به قبله و پشت به قبله نبودن بچه هنگام دستشویی
💬 سؤال:
آیا برای تخلی و دستشویی بچه، لازم است که او را رو به قبله یا پشت به قبله، قرار ندهند؟
✅ پاسخ:
احتیاط واجب آن است که بچه را در وقت تخلّی و دستشویی، رو به قبله یا پشت به قبله ننشانند؛ ولی اگر خود بچه بنشیند، جلوگیری از او واجب نیست.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای
💠 اعتکاف بچه ممیّز
💬 سؤال:
1️⃣. آیا اعتکاف بچه ممیّز، صحیح است؟
2️⃣. پدری که فرزند نابالغ خود را به اعتکاف میبرد، آیا پدر باید وی را از محرمات اعتکاف باز دارد؟
✅ پاسخ:
1️⃣. اعتکاف بچه ممیّز صحیح است.
2️⃣. واجب نیست؛ ولی شرایط صحت اعتکاف بین بالغ و نابالغ ممیز، یکسان است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای
#احکام
📚
طلبه ای که به لوستر های حرم حضرت امیر المؤمنین (عليه السلام) اعتراض داشت
فاضل بزرگوار سید جعفر مزارعى روایت کرده : یکى از طلبه هاى حوزه با عظمت نجف از نظر معیشت در تنگنا و دشوارى غیر قابل تحملّى بود . روزى از روى شکایت و فشار روحى کنار ضریح مطهّر حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) عرضه مى دارد : شما این لوسترهاى قیمتى و قندیل هاى بى بدیل را به چه سبب در حرم خود گذارده اید ، در حالى که من براى اداره امور معیشتم در تنگناى شدیدى هستم ؟! شب امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در خواب مى بیند که آن حضرت به او مى فرماید : اگر مى خواهى در نجف مجاور من باشى اینجا همین نان و ماست و زندگی سخت طلبگى است ، و اگر زندگى مادّى قابل توجّهى مى خواهى باید به هندوستان در شهر حیدرآباد به خانه فلان کس مراجعه کنى ، چون حلقه به در زدى و صاحب خانه در را باز کرد به او بگو :
به آسمان رود و کار آفتاب کند .
پس از این خواب ، دوباره به حرم مطهّر مشرف مى شود و عرضه مى دارد : زندگى من اینجا پریشان و نابسامان است ، شما مرا به هندوستان حواله مى دهید !! بار دیگر حضرت را خواب مى بیند که مى فرماید : سخن همان است که گفتم ، اگر در جوار ما با این اوضاع مى توانى استقامت ورزى اقامت کن ، اگر نمى توانى باید به هندوستان به همان شهر بروى و خانه فلان تاجر را سراغ بگیرى و به او بگویى: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) ، پس از بیدار شدن و شب را به صبح رساندن ، کتاب ها و لوازم مختصرى که داشته به فروش مى رساند، و اهل خیر هم با او مساعدت مى کنند تا خود را به هندوستان مى رساند و در شهر حیدرآباد سراغ خانه آن تاجر را مى گیرد ، مردم از این که طلبه اى فقیر با چنان مردى ثروتمند و متمکن قصد ملاقات دارد ، تعجب مى کنند !!
وقتى به در خانه آن تاجر مى رسد در مى زند ، چون در را باز مى کنند ، مى بیند شخصى از پله هاى عمارت به زیر آمد ، طلبه وقتى با او روبرو مى شود مى گوید: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) ، فوراً تاجر پیش خدمت هایش را صدا مى زند و مى گوید : این طلبه را به داخل عمارت راهنمایى کنید ، و پس از پذیرایى از او تا رفع خستگى اش وى را به حمام ببرید ، و او را با لباس هاى فاخر و گران قیمت بپوشانید . مراسم به صورتى نیکو انجام مى گیرد ، و طلبه در آن عمارت عالى تا فردا عصر پذیرایى مى شود .
فردا می بیند محترمین شهر از طبقات مختلف چون اعیان و تجار و علما وارد شدند ، و هر کدام در آن سالن پر زینت در جاى مخصوص به خود قرار گرفتند ، از شخصى که کنار دستش بود ، پرسید : چه خبر است ؟ گفت : مجلس جشن عقد دختر صاحب خانه است . پیش خود گفت : وقتى به این خانواده وارد شدم که وسایل عیش براى آنان آماده است . هنگامى که مجلس آراسته شد ، تاجر به سالن درآمد ، همه به احترامش از جاى برخاستند ، و او نیز پس از احترام به مهمانان در جاى ویژه خود نشست .نگاهی رو به اهل مجلس کرد و گفت : آقایان من نصف ثروت خود را که بالغ بر فلان مبلغ مى شود از نقد و مِلک و منزل و باغات و اغنام و اثاثیه به این طلبه که تازه از نجف اشرف بر من وارد شده مصالحه کردم ، و همه مى دانید که اولاد من منحصر به دو دختر است ، یکى از آنها را هم که از دیگرى زیباتر است براى او عقد مى بندم ، و شما اى عالمان دین ، هم اکنون صیغه عقد را جارى کنید .
چون صیغه جارى شد ، طلبه که در دریایى از شگفتى و حیرت فرو رفته بود ، پرسید : شرح این داستان چیست ؟
تاجر گفت : من چند سال قبل قصد کردم در مدح امیرالمؤمنین (علیه السلام) شعرى بگویم ، یک مصراع گفتم و نتوانستم مصراع دیگر را بگویم . به شعراى فارسى زبان هندوستان مراجعه کردم ، مصراع گفته شده آنها هم چندان مطلوب نبود ، به شعراى ایران مراجعه کردم ، مصراع آنان هم چندان چنگى به دل نمى زد ، پیش خود گفتم : حتماً شعر من منظور نظر کیمیا اثر امیرالمؤمنین (علیه السلام) قرار نگرفته است ، لذا با خود نذر کردم اگر کسى پیدا شود و مصراع دوم این شعر را به صورتى مطلوب بگوید ، نصف دارایى ام را به او ببخشم ، و دختر زیباتر خود را به عقد او در آورم .
شما آمدید و مصراع دوم را گفتید ، دیدم از هر جهت این مصراع شما درست و کامل و تمام و با مصراع من هماهنگ است . طلبه گفت : مصراع اول چه بود ؟ تاجر گفت : من گفته بودم :
به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند
طلبه گفت : مصراع دوم از من نیست ، بلکه لطف خود امیرالمؤمنین (علیه السلام) است . تاجر سجده شکر کرد و خواند :
به ذرّه گر نظری لطف بوتراب کند.
به آسمان رود و کار آفتاب کند.
میلاد مسعود حضرت امیرالمومنین علیه السلام بر شما و همه محبلنش مبارک باد
🌸🍃﷽🍃🌸
🌹 آثار محبت امیرالمومنین علیه السلام
قَالَ🌟 رَسُولُ اللهِ صلّی الله علیه و آله:
🌟رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
💎أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً تَقَبَّلَ اللهُ مِنْهُ حَسَنَاتِهِ وَ تَجَاوَزَ عَنْ سَيِّئَاتِهِ وَ كَانَ فِي الْجَنَّةِ رَفِيقُ حَمْزَةَ سَيِّدِالشُّهَدَاءِ.
1⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، خداوند کارهای نیک او را می پذیرد و از کارهای بد او می گذرد و در بهشت، رفیق حضرت حمزه سیدالشهدا علیه السلام خواهد بود.
💎 أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً أَثْبَتَ اللهُ الْحِكْمَةَ فِي قَلْبِهِ وَ أَجْرَى عَلَى لِسَانِهِ الصَّوَابَ وَ فَتَحَ اللهُ لَهُ أَبْوَابَ الرَّحْمَةِ.
2⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، خداوند، حکمت را در قبلش قرار می دهد و سخن صحیح را بر زبانش جاری می سازد و درهای رحمت را برای او می گشاید.
💎أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً سُمِّيَ أَسِيرَ اللهِ فِي الْأَرْضِ وَ بَاهَى اللهُ بِهِ مَلَائِكَتَهُ وَ حَمَلَةَ عَرْشِهِ.
3⃣ آگاه باشید که هرکس علی رادوست داشته باشد، در زمین به عنوان اسیر خداوند نامیده می شود و خداوند بر فرشتگانش و حمله عرش به وی مباهات می کند.
💎أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً نَادَاهُ مَلَكٌ مِنْ تَحْتِ الْعَرْشِ: يَا عَبْدَاللهِ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غَفَرَ اللهُ لَكَ الذُّنُوبَ كُلَّهَا.
4⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، فرشته از زیر عرش ندا می کند: ای بنده خدا! عمل را از نو شروع کن، زیرا خداوند همه گناهانت را بخشید.
💎 أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَجْهُهُ كَالْقَمَرِ لَيْلَةَ الْبَدْرِ.
5⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، روز قیامت در حالی می آید که صورتش همچون ماه شب بدر است.
💎أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً وَضَعَ اللهُ عَلَى رَأْسِهِ تَاجَ الْكَرَامَةِ وَ أَلْبَسَهُ حُلَّةَ الْعِزِّ.
6⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، خداوند تاج کرامت بر سرش نهاده و به وی لباس عزّت می پوشاند.
💎أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً مَرَّ عَلَى الصِّرَاطِ كَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ وَ لَمْ يَرَ صُعُوبَةَ الْمُرُورِ.
7⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، از پل صراط همچون برق ناگهانی عبور می کند و سختی گذر از صراط را نمی بیند.
💎أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً كَتَبَ اللهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ وَ بَرَاءَةً مِنَ النِّفَاقِ وَ جَوَازاً عَلَى الصِّرَاطِ وَ أَمَاناً مِنَ الْعَذَابِ.
8⃣ آگاه باشید که هرکس علی را دوست داشته باشد، خداوند دوری از آتش، دوری از نفاق، جواز عبور از صراط و امان از عذاب را برای او می نویسد.
📚مائة منقبة من مناقب أمير المؤمنين و الأئمة(تألیف ابن شاذان)، ص64- 67)
«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#میلاد_مولا_امیرالمومنین_مبارکباد
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 06 بهمن ماه 1402 شمسی
🌙 14 رجب 1445 قمری
❄️ 26 ژانویه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت "محمد بن علی واسطی" معروف به "ابن معلم" شاعر مسلمان (592 ق)
➕ درگذشت حکیم "شیخ شهاب الدین سهروردی" معروف به "شیخ اشراق" (587ق)
➕ رحلت فقيه، محدث و حكيم جليل آيت الله "ملاعلی علياری" (1327 ق)
➕ رحلت عالم بزرگوار و رجالی كبير شيعه، آيت الله "سيد محسن امين عاملی" (1371 ق)
🌙 #قمری
➕ نخستين نبرد مسلمانان با مشركان مكه در صدر اسلام(2 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت "آنا ماري شيمل" مستشرق و اسلام شناس آلمانی (2003م)
—----------
🇮🇷
💢 حضرت زینب کیست؟ ¤ علی شیرازی
حضرت زینب(س) عقیله بنی هاشم، دانشمند بدون معلم، متفکر بدون استاد، دختر علی بن ابیطالب(ع) و فاطمه زهرا(س) و همسر عبدالله بن جعفر و از زنان با فضیلت و قهرمان کربلاست.
امام خامنه ای می فرمایند: حضرت زینب کبریٰ (س) یک بانوی برجسته در تاریخ بشریّت است.
وی یکی از بافضيلت ترينِ زنان جهان، دارای جلالت شأن، منزلت والا، قوّت استدلال، برترى عقل، استوارى قلب، فصاحت زبان و بلاغت بيان، بانویی شجاع و با شهامت، سخنور و مفسر است.
حضرت زینب (س) در وقار، همچون حضرت خدیجه(س) در حیاء و عفّت، مانند حضرت فاطمه (س) در رسایی بیان، چون حضرت علی(ع) در صبر، همانند امام حسن(ع) و در شجاعت، مانند امام حسین(ع) است.
💥 امام حسین(ع) در تبیین مقام علمی حضرت زینب (س) فرمودند: إِنَّکِ حَقّاً مِنْ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مِنْ مَعْدَنِ الرِّسالَةِ - به راستی که تو از درخت نبوّت و معدن رسالت هستی؛ یعنی گفتار و روش و منش تو، از مرکز نبوت و مخزن رسالت پیامبر اسلام(ص) نشأت میگیرد.
💥 در تبیین مقام عبادت حضرت زینب (ع) سخن بسیار است. این بانوى بزرگ، شب و روز به عبادت میپرداخت و در طول زندگی، هیچگاه تهجّد را ترک نکرد. نمازهای شب آن زن نمونه؛ به ویژه در دوران اسارت و در مسیر کوفه و شام، زبانزد خاص و عام است.
امام حسین(ع) با اعتقاد به خلوص، عرفان و بندگی حضرت زینب(س) در آخرین خداحافظی، به خواهرش فرمود: یا اخْتاهُ! لا تَنْسَیْنِی فِی نافِلَةِ اللَّیْلِ - خواهرم! مرا در نماز شب فراموش نکن.
امام سجاد(ع) فرمودند: عمهام زینب(س) در مسیر اسارت از کوفه به شام، همه واجبات و مستحبات را به جا میآورد و از هیچکدام از واجبات و مستحبات خود غفلت نکرد.
💥 در تبیین مقام وعظ و خطابه حضرت زینب (س) باید بدانیم که سخنرانی های او در اوج فصاحت و بلاغت و تأثیر گذاری بیان می شد. آن حضرت مفسر قرآن بود. در کوفه مجلس درسی برای زن ها داشت و برای آن ها تفسیر قرآن مجید می گفت.
مفسّر باید به همه جوانب اطلاقات، مقیدات، عام و خاص و ناسخ و منسوخ قرآن آگاهی داشته باشد. حضرت زینب (س) با این شناخت و در کنار پدر و برادران خود درس تفسیر می گفت و عقول بشری را متحیر می کرد.
پس از حادثه عاشورا، حضرت زینب (س) در حضور یزید، برای حاضران خطبهای خواند که همه حضار را شگفت زده نمود.
علامه سید محسن امین درباره حضرت زینب (س) می گوید: خرد، استواری و بلاغتش نیازمند گفتن نیست؛ چرا که همه این ها از خطبه ای که در کوفه و شام ایراد فرموده بود، به خوبی معلوم است.
اگر خطبههای حضرت زینب (س) در کوفه و شام را، یک انسان آگاه و مدقّق بررسی کند، از حیث مفاهیم، از حیث استخدام به هنگام آیات و از نظر فصاحت و بلاغت، آنان را در تراز خطبه های حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) می بیند.
آن حضرت (س) پس از بازگشت به مدینه منوره نیز در مجالس ذکرى که براى شهداى کربلا برپا می شد، با همان شور و عشق، به سخنورى و افشاگرى مى پرداخت.
امام خامنه ای می فرمایند: زینب کبری (س) جهاد تبیین را، جهاد روایت را راه انداخت؛ نگذاشت و فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند؛ کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند. حالا تا امروز روایت زینب کبری (س) از حادثه عاشورا در تاریخ مانده، [امّا] در همان زمان هم تأثیر گذاشت در شام، در کوفه، در مجموعه سال های حکومت اموی و منتهی شد به ساقط شدن حکومت اموی.
💥 در تبیین مقام شجاعت حضرت زینب (س) حرف بسیار است. سرزمین کربلا، کوفه و شام، شاهد اوج شجاعت آن زن عفیفه و پاکدامن است. زنی که شجاعانه خطبه خواند و دستگاه استبداد را رسوا کرد و با تدبیر، اهل بیت(ع) و دختران و زنان را اداره نمود تا به مقصد برسند؛ و در این راه به همه انسانها درس شجاعت و شهامت آموخت.
دکتر بنت الشاطی در توصیف شجاعت حضرت زینب(س) می گوید: زینب(س) آیینه تمام نمای یک خانم شجاعی است که در لحظات بسیار سخت و بحرانی، کاری کارستان انجام داد.
آن زن نمونه و شجاع به دلیل تحمل سختیهای بسیار، به ام المصائب معروف است. ایشان همچنین به دلیل فداکاری و قهرمانی در واقعه کربلا، با لقب قهرمان کربلا شناخته میشود.
حضرت زینب کبری (س) با صبر و پایداری در واقعه عاشورا، علی رغم از دست دادن عزیزترین نزدیکانش، موجب شد که به عنوان "اسوه صبر" جاودان گردد.
امام خامنه ای می فرمایند: زینب کبریٰ (س)، دو نکته را نشان داد: یک نکته اینکه زن می تواند اقیانوس عظیمی باشد از صبر و تحمّل؛ دوّم اینکه زن می تواند قلّه بلندی باشد از خردمندی و تدبیر؛ این ها را عملاً زینب کبریٰ (س) نشان داد؛ نه فقط به آن عدّهای که در کوفه و شام بودند؛ به تاریخ نشان داد، به همه بشر نشان داد.
💢 هفت حق واجب مؤمن بر مؤمن
💐 پيامبر اكرم صلّی الله عليه وآله:
🟠 مؤمن برگردن برادر مؤمنش هفت حقّ واجب دارد كه از سوى خدا بر او واجب شده است:
1️⃣ در چشمش به ديده احترام به او بنگرد؛
2️⃣ در دلش محبّت او را داشته باشد؛
3️⃣ در مالش او را هم شريک سازد؛
4️⃣ غيبت او را حرام بشمارد؛
5️⃣ هنگام بيمارى از او عيادت كند؛
6️⃣ جنازه اش را تشييع كند؛
7️⃣ پس از مرگش، جز خير و خوبى درباره او نگويد.
📗 شیخ صدوق، من لايحضره الفقيه، ج4، ص398.
💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیامبر اکرم (ص) میفرماید:
👈ميت در قبر مانند كسی است كه در دريا غرق شده باشد، هرچه را ديد چنگ به آن ميزند، كه شايد نجات يابد.
🔸و منتظر دعای كسی است كه به او دعا كند. از فرزند و پدر و برادر خويش. و از دعای زندگان نورهايی مانند كوهها داخل قبور اموات ميشود. و اين مثل هديه است كه زندگان از برای يكديگر ميفرستند.
🌷پس چون كسی از برای ميتی استغفاری يا دعايی كرد، فرشتهای آن را بر طبقی ميگذارد و از برای ميت ميبرد و ميگويد:
🔹اين هديهای است كه فلان برادرت يا فلان خويشت برای تو فرستاده است و آن ميت به اين سبب شاد و خوشحال ميشود.
📚احياءالعلوم
💚
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 07 بهمن ماه 1402 شمسی
🌙 15 رجب 1445 قمری
❄️ 27 ژانویه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد و فقيه جليل آيت اللَّه "سيد محمدباقر حجتی" (1311ش)
➕ رحلت دانشمند فرزانه آيت اللَّه "سيدعبدالعزيز طباطبايی يزدی" (1374 ش)
➕ شهادت شهید حسین دریابار (1365ش)
🌙 #قمری
➕ آغاز نخستين مهاجرت مسلمانان مكه به حبشه (5 بعثت)
➕ تغيير قبله از بيت المقدس به سوی كعبه به قول مشهور (2 ق)
➕ وفات عقيله بنی هاشم، ام المصائب "حضرت زينب كبری" (62 ق)
➕ اعمال ام داوود در آخرين روز از ايام اعتكاف
❄️ #میلادی
➕ امضاي قرارداد صلح ويتنام پس از شكست مفتضحانه امريكا از اين كشور (1973م)
—----------
🇮🇷
💠 بهترين کار براي تقرب به خدا در مصيبت ها
قرآن کريم مي فرمايد:
☀️ وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرين،
و به تحقيق ما شما را با چيز هايي از ترس و گرسنگي و نقص در اموال و جانها و درآمد هايتان آزمايش مي کنيم پس به صابران بشارت بده. بقره/ 155
☀️ الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ کساني که هنگامي که به آنها مصيبتي مي رسد مي گويند : ما از خدا هستيم و ما به سوي او باز مي گرديم. بقره/ 156
✅ اين آيات مي فرمايد وقتي مصيبتي به ما مي رسد بهترين کار صبر و ذکر خداست و اين که به ياد اين مساله بيافتيم و به خود ياد آوري کنيم که هر چه داريم از خداست و بازگشت همه دارايي هاي ما به سوي خداست.
✅ در آيه بعد مي فرماید: اگر کسي بر مصائب روزگار صبر کرد خدا فوائدي به او مي رساند: أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ. بقره/157
اگر کسي صبر بر مصيبت کرد صلوات و رحمت خدا بر او خواهد بود و اين افراد در حقيقت از هدايت يافتگان خواهد بود.
امام صادق(ع) می فرماید:
🌷 هيچ بندهاي به مصيبتى گرفتار نشود مگر اینکه هنگام به ياد آوردن آن مصيبت، «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيهِ راجِعُونَ» بگويد و هنگام وقوع آن صبر کند، جز اين كه پروردگار گناهان گذشته او را خواهد بخشيد. و هر گاه ياد آن مصيبت بافتد و اين كلام را بر زبان جارى سازد، خداوند گناهانى را كه در ميان اين دو استرجاع(يعني خواندن اين آيه) از او سر زده، ميآمرزد.(۱)
پس بهترين کار براي تقرب به خدا در مصيبت ها صبر است و اين که انسان جزء و فزع نکند.
🌹اميرالمؤمنين عليه السلام در تسليت به «اشعث ابن قيس» در مرگ فرزندش چنين فرمود:
اى اشعث اگر براي پسرت اندوهناک هستی، چون پدر هستي اين اندوه شايسته است؛ امّا اگر شكيبا باشى هر مصيبتى را نزد خدا پاداشى است.(۲)
(۱) کافي، ج۳، ص ۲۲۴.
(۲) نهج البلاغه، حکمت ۲۸۳
🥀🏴🥀❣🥀🏴🥀
[برخی از فضائل حضرت زینب (س)]
۱. صبر: شهید مطهری در این رابطه مینویسد: در حماسه حسینی آن کسی که بیش از همه درس تحمل و بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید خواهر بزرگوارش زینب (س) بود.و در ناسخ التواریخ آمده است: محققاً از آغاز خلقت تاکنون از هیچ زنی از زنهای انبیاء و اولیاء با این حلم و بردباری پدید نیامده است.
۲. عبادت: زینب کبری(س) در تمام مدت اسارت تهجد و نماز شبش تعطیل نشد. در کتاب ریاحین الشریعه آمده است: شبزندهداری زینب(س) در تمام عمرش ترک نشد حتی شب یازدهم محرم.
۳. سخنوری: خطبههای آتشین و زیبای زینب در کوفه و شام که یزید و یزیدیان را رسوا ساخت در حد اعلای فصاحت و بلاغت بود. شهید مطهری در این رابطه مینویسد:
خطابهای که حضرت زینب در مجلس یزید خوانده است از خطابههای بینظیر دنیاست.
۴. علم: زمانی که حضرت زینب (س) خطبه پرمحتوا و آتشین خود را در بازار کوفه ایراد نمود، امام سجاد(ع) در تأیید مقام علمی زینب (س) فرمود: الحمدلله تو دانشمند و عالمهای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد میباشی. این سخن امام سجاد(ع) نشان دهنده علم لدنی آن حضرت است.
۵. بزرگواری: در بزرگواری آن حضرت (س) همین نکته بس که زمانی که در عصر روز عاشورا دو پسرش را شهید کردند از خیمه پای بیرون نگذاشت در حالی که هنگام شهادت سایر شهدا از خیمه بیرون میآمد و امام حسین(ع) را دلداری میداد ولی اینجا برای این که برادرش حسین(ع) خجالت نکشد از خیمه بیرون نیامد.
۶. عصمت: در کتاب «زینب بنت الامام امیرالمؤمنین» مقام عصمت را برای این بزرگوار ذکر میکند و مینویسد: هر چند مقام عصمت برای ایشان ضروری دین نیست ولی به این مرحله رسیدهاند...
و خلاصه باید گفت: شئونات باطنیه و مقامات معنویه حضرت زینب (س) نایبه ی زهراس، امینه ی خدای جل وعلا را هیچ کس نتواند به تحریر و تقریر در آورد.
ابن اثیر مینویسد: زینب در فصاحت و بلاغت و زهد و عبادت و فضیلت و شجاعت و سخاوت شبیهترین مردم به پدر خود علی(ع) و مادر خود فاطمه (س)بود.
❣قانونِ عقل و عشقِ جهان را به هم زند
وقتی ﻋﻘﻴﻠﮥ العرب، از عشق، دم زند
از چشمِ یار، قامت دلدار، دیدنی است
نام حسین، از لب زینب، شنیدنی است
🏴سالروز وفات اسوهی صبر و استقامت، حضرت زینب کبری(س) تسلیت باد
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
[تجلیقرآندرکلام زینبس]
🎆همانا که کار شما مانند آن زنی است که رشته خود را پس از محکم یافتناز هم میگسست. قسمتی از خطبه زینب س،اقتباس از قرآن؛
🎇لَا تَکُونُوا کَالَّتِی نَقَضَتْ غَزْلَهَا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْکَاثًا تَتَّخِذُونَ أَیْمَانَکُمْ دَخَلًا بَیْنَکُمْ ؛ و مانند آن [زنى] که رشته خود را پس از محکم بافتن، از هم مىگسست مباشید که سوگندهاى خود را میان خویش وسیله فریب وتقلّب سازید.نحل 92
حق تعالى تشبیه فرماید شکستن عهد را به پاره کردن ریسمان!
☀️سلامبرشما که صبورو مقاومید،صبحتانبخیر🌷
🌤اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
ذکر روز شنبه :یا رَبِّ الْعالَمِین
#حضرتزینبس:
ونحن وسیلته فى خلقه ونحن خاصته و محل قدسه ونحن حجته فى غیبه ونحن ورثه انبیائه،ما وسیله ارتباط خدا با مخلوقهاى او هستیم. ما برگزیدگان خداییم و جایگاه پاکیها، راهنماهاى روشن خدا و وارث پیامبران اوهستیم.مشارق انوارالیقین، ص ۵۱
#امام_موسی_صدر:نقش قهرمانانه حضرت زینب در برابر ماست.همانگونه که مرد میتواندحسین ع باشد، زن مسلمان نیزمیتواندزینب س باشد.زینب س نمونهای است برای زنان.
#اَللّهُمَّعَجِّلْلِوَلِيِّکَالْفَرَجَ
#اللَّهُمَّاشْفِکُلَّمَرِیضٍ
#خروج_معتکف_برای_غسل
#نیمه_رجب_و_ام_داوود
آیا
معتکف می تواند برای انجام غسل روز نیمه رجب و غسل ام داوود از مسجد خارج شود؟
✅مقام معظم رهبری⬅️ اشکال ندارد.
✅آیت الله سیستانی⬅️ جایز نیست.
✅آیت الله مکارم ⬅️استحباب غسل نیمه رجب و غسل ام داود ثابت نیست.
✅آیت الله وحید⬅️ هم جایز نیست.
📣سفارش می شود دقت شود، با توجه به اینکه روز سوم اعتکاف است، چنانچه بیشتر از مقدار لازم توقف و مکث در خارج مسجد باشد، اعتکاف باطل می شود، و لازم است اعتکاف(سه روز) را قضا کند.
‼️حکم شرعی غسل و وضو با اکستنشن مو
✅اکستنشن دراصطلاح به معنای افزودن مو به موهای طبیعی انسان میباشد. اینکار به منظور افزایش قد، ضخامت، حجم، تغییررنگ وحالت مو صورت میگیرد.
♦️گاهی در اکستنشن موی سر، موهای مصنوعی توسط چسب به پوست چسبانده میشود که مانع رسیدن آب است. اگر این چسب یا موی مصنوعی در کل محل مسح سر است باید در وضو حداقل برای مسح مانع برداشته شود و در غسل علاوه بر شستن موهای کوتاه که جزء بدن حساب میشود، شستن موهای بلند:
🔹آیتالله خامنهای و آیتالله مکارمشیرازی: احتیاط واجب شستن موهای بلند سر نیز لازم است. بنابراین اگر اضافه کردن موی مصنوعی، مانع رسیدن آب به موی اصلی سر در قسمتهای بلند آن باشد، باز هم بنابر احتیاط واجب باید مانع برای غسل برطرف شود.
🔹آیتالله سیستانی: شستن موهای بلند در غسل لازم نیست.
◾️منبع: بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی آیاتعظام خامنهای، مکارمشیرازی و سیستانی
#جایگزین_روزه_ماه_رجب
تنها روزهای که جایگزین دارد، روزه ماه رجب است. کسانی که بههر دلیلی نمیتونن روزه بگیرن، هرروز صدبار این تسبیحات رو بگن، ثواب روزه رو میبرن
اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃
┗╯\╲💥
🌷 اثرات پند و اندرز بر زندگی انسان ¤ علی شیرازی
اصل "تذکر" در قرآن مجید، داراى جایگاه رفیعى است؛ تا آنجا که تمامى قرآن «تذکره» نام گرفته است.
وظیفه اصلی پیامبر بزرگ اسلام (ص) نیز «تذکر» بیان شده است.
خداوند حکیم در آیه ۵۵ سوره مبارکه ذاریات می فرماید: وَ ذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِينَ - و پيوسته تذكّر ده، زيرا تذكّر مؤمنان را سود مىبخشد.
الذِّکْری؛ پند و اندرزی است که انسان را به یاد خدا میاندازد و موجب تقویت ایمان و افزایش تقوای او میگردد.
البته تذکر و پندها، باید دارای ویژگی های ذیل باشد:
۱. نعمت های الهی را به ياد مردم آورد؛
۲. ثواب صبر در بلا و سختی را روشن كند؛
۳. عقوبت نافرمانی خدا و گناهان را تبیین نماید؛
۴. کید و وسوسه های شيطانى را بيان فرمايد؛
۵. بی اعتبارى و فنای دنيا را روشن گرداند؛
۶. یاد مرگ را پيوسته در ذهن ها پر رنگ کند؛
۷. یاد قيامت را دائما متذکر شود؛
۸. دركات و عقوبت های دوزخ را بيان كند؛
۹. درجات بهشت و انواع نعمت هاى آن را برشمارد؛
۱۰. از عظمت و قدرت و هيبت الهى سخن راند.
چه بسیار انسان هایی که با یک تذکر و پند، متنبه شده اند، و مسیر زندگی آنان عوض شده است.
ارزش پند و وعظ آنقدر بالاست که پیامبر اسلام (ص) به جبرئیل می فرمودند: «يَا جَبْرَئِيلُ عِظْنِي» - ای جبرئیل، مرا موعظه کن.
خداوند مهربان در آیه ۱۳۸ سوره مبارکه آل عمران می فرماید: هٰذا بَيانٌ لِلنّاسِ وَهُدًى وَمَوعِظَةٌ لِلمُتَّقينَ - این، بیانی است برای عموم مردم؛ و هدایت و اندرزی است برای پرهیزگاران!
وعظ؛ یادآورى و توجه دادن قلبها به خوبىهاست. توجهی که موجب رقت قلب انسان شود.
اولین واعظ، خداوند است.
دومین واعظ، رسول مکرم اسلام (ص)است.
پیامبران الهی و اولیای الهی، همه در جایگاه واعظ قرار دارند.
این حقیقت، نشان از اهمیت تذکر و وعظ و موعظه دارد.
#حضرت_زینب_علیهاالسلام
🩸بیت شعر منسوب به امام زمان «ارواحنافداه» در وصف زینب کبری «سلاماللّهعلیها» ...
روزی مرحوم شیخ هادی کاشف الغطاء در سوگ حضرت زینب کبری سلاماللّهعلیها اشعاری میسرود و بر روی کاغذ نوشت که:
📋 قَد تَرَكَت عَزيزَها على الثَّرَی
و خَلَّفَتهُ في الهَجيرِ و العَرى
▪️«عزيز خود را بر روي خاک گذارده و زير آفتاب سوزان با بدن برهنه او را ترك كرده بود».
📋 اِنْ نَظَرتْ لَهَا العُيونُ وَلوَلَت
اَو نَظَرَتْ اِلَى الرُءوسِ اَعوَلَت
▪️«اگر چشمها به آن بدنهای پاک چاکچاک شهیدان بنگرند، فریاد و فغان سر میدهند و چنانچه آن سرهای بریده را نگاه کنند، اشکشان جاری میگردد».
📋 تَوَدُّ أنّ جِسمَها مَقبورٌ
وَ لَا يَرَاها الشَّامتُ الكَفورُ
▪️«زینب کبری "علیهاالسلام" آرزو مىكرد كه اى كاش مُرده بود و زير خاك پنهان مىشد و دشمن ناسزاگوى ناسپاس، او را نمىديد».
👈 علامه مقرم در مقتل خود مینویسد:
از مرحوم شیخ هادی کاشف الغطاء سراینده اشعار فوق شنیدم که میگفت: بعد از این ابیات بسیار گریستم و فردا صبح هنگامی که میخواستم اشعار فوق را پاکنویس کنم وقتی به آخرین شعر رسیدم که «تَوَدُّ أنّ جسمها مقبورٌ….» دیدم این بیت به دنبالش نوشته شده است:
📋 وَ هِيَ بِأستَارٍ مِنَ الأنوارِ
تَحجُبُها عَن أَعيُنِ النُظَّارِ
▪️«پرده هایی از نور، زینب کبری سلاماللّهعلیها را فرا گرفته بودند، که همان پرده ها مانع نگاه أغیار به او میشد.»
🔻از مشاهده این بیت تعجب کردم و هنگامی بر تعجبم افزوده شد که پس از پاکنویس کردن وقتی به پیش نویس مراجعه کردم، آن شعر را ندیدم و یقین کردم که وجود مقدس حضرت بقية الله الاعظم" ارواحنا له الفداء" چنین چیزی را نوشتهاند.
📚علىٍّ الأكبر علیهالسلام ، مقرم، ص۲۱
✍ شمس حجاب کبریا زینب است
تجلی شرم و حیا زینب است
روح مناجات و دعا زینب است
شان نزول «انّما» زینب است
فاطمه کربوبلا زینب است
دوای درد بی دوا زینب است
ای نفس حضرت ختمی مآب
دختر آسمانی بوتراب
در صدف بحر شرف درناب
روی تو حسرت دل آفتاب
موی تو «شب» ندیده حتی به خواب
مصحف مستور خدا زینب است
پلک بزن شام و سحر خلق کن
چشم بچرخان و قمر خلق کن
حماسه ای بار دگر خلق کن
به بانگ «اُسکتُوا» جگر خلق کن
خطبه بخوان تیغ دو سر خلق کن
آیینه دار مرتضی زینب است
در کف تو «چرخ»، چو دستاس بود
با نفست دهر پر از یاس بود
خاک رهت گوهر و الماس بود
بس که به اکرام تو حسّاس بود
پلّهی منبر تو عباس بود
ستون خیمهٔ سما زینب است
آمده بر جنگ تو غم از اَلَست
کرببلا غم به بلا داد دست
جنگ تو را حق به تماشا نشست
قامت تو قامت غم را شکست
دخت علی را نتوان دست بست
فصل خطاب خطبه ها زینب است
@maghaatel
🌴اسباب فزونی رزق و روزی درقرآن🌴
1⃣ شکر گذاری
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ
ﻭ [ ﻧﻴﺰ ﻳﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ ] ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺗﺎﻥ ﺍﻋﻠﺎم ﻛﺮﺩ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭﻱ ﻛﻨﻴﺪ ، ﻗﻄﻌﺎً [ ﻧﻌﻤﺖِ ] ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻰ ﺍﻓﺰﺍﻳﻢ .(ابراهیم٧)
2⃣ تلاش
هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا فِي مَنَاكِبِهَا وَكُلُوا مِن رِّزْقِهِ
ﺍﻭﺳﺖ ﻛﻪ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺭﺍم ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ ، ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺑﺮ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﺐ ﺁﻥ ﺭﺍﻩ ﺭﻭﻳﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻱ ﺧﺪﺍ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ. (ملک١٥)
3⃣ تقوی
وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ
ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﻫﻞ ﺷﻬﺮﻫﺎ ﻭ ﺁﺑﺎﺩﻱ ﻫﺎ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﻱ ﭘﻴﺸﻪ ﻣﻰ ﻛﺮﺩﻧﺪ ، ﻳﻘﻴﻨﺎً [ ﺩﺭﻫﺎﻱِ ] ﺑﺮﻛﺎﺗﻲ ﺍﺯ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﮔﺸﻮﺩﻳﻢ.(اعراف٩٦)
4⃣ استقامت
وَأَن لَّوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُم مَّاءً غَدَقًا
ﻭ ﺍﮔﺮ [ ﺍﻧﺲ ﻭ ﺟﻦ ] ﺑﺮ ﻃﺮﻳﻘﻪ ﺣﻖ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭﻱ ﻛﻨﻨﺪ ﺣﺘﻤﺎً ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺏ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﺳﻴﺮﺍﺏ خواهیم کرد جن ۱۶
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
هدایت شده از گنجینه معارف واحکام
✍خلاصه داستان عجیب ام داوود:
🔸ام داوود، خانمی بود که در زمان امام صادق علیه السلام زندگی می کرد و پسری به نام داوود داشت.
🔹روزی ماموران حاکم، داوود را دستگیر کردند و به زندان انداختند.ام داوود به محضر امام صادق علیه السلام رفت و کمک خواست.
امام صادق علیه السلام هم این دعا را به او آموخت و فرمود:«این دعا، درهای آسمان را باز میکند و فورا به اجابت می رسد...».
ام داوود دستور امام را عملی کرد و همان شب، خواب پیامبر صلی الله علیه وآله را دید که به او مژده اجابت داد.
از قضا همان شب، حاکم ظالم، خواب امیرالمومنین علیه السلام را دید که فرمود: «اگر داوود را آزاد نکنی تو را به آتش خواهم انداخت».
حاکم هم همان شب، داوود را از زندان آزاد کرد.
.
✅طریقه دعای ام داوود
دعای ام داوود را به دو روش می توان انجام داد: مفصل و مختصر
.
🔹روش مفصل:
سه روز 13 و 14 و 15 رجب را روزه میگیری. در روز پانزدهم، نزدیک ظهر غسل می کنی.نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو به جا می آوری.بعد از نماز عصر، در جای خلوتی که کسی با تو صحبت نکند رو به قبله می خوانی:
🌸سوره حمد صد مرتبه
✨سوره توحید صد مرتبه
🌸آیت الکرسی ده مرتبه
👌و بعد از آن این سوره ها را می خوانی:
🌸سوره انعام
✨سوره اسرا
🌸سوره کهف
✨سوره لقمان
🌸سوره یس
✨سوره صافات
🌸سوره فصلت
✨سوره شوری
🌸سوره دخان
✨سوره فتح
🌸سوره واقعه
✨سوره ملک
🌸سوره قلم
✨سوره انشقاق
👌و سوره های بعد از انشقاق تا آخر قرآن را میخوانی
❌اگر نمی توانی سوره ها را درست قرائت کنی میتوانی به جای این سوره ها، هزار بار سوره توحید
را بخوانی
✍پس از همه اینها، دعای ام داوود را می خوانی.
.
🔸روش مختصر:
بزرگان بر مبنای روایات، برای کسانی که عذری دارند یا طاقت انجام روش مفصل را ندارند، طریقه های مختصری برای اعمال ام داوود بیان کرده اند که یکی از آنها این است:
.
✅سه روز 13 و 14 و 15 رجب را روزه میگیری. در روز پانزدهم، نزدیک ظهر غسل می کنی.نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو به جا می آوری.بعد از نماز عصر، در جای خلوتی که کسی با تو صحبت نکند رو به قبله می خوانی:
.
🌺یک مرتبه سوره حمد
🌟صد مرتبه سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ
🌺یک مرتبه آیت الکرسی (تا هم فیها خالدون)
صد مرتبه اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.
و بعد دعای ام داوود را میخوانی
.
📚زادالمعاد ص26 📚 بحارالأنوار ج95، ص397
✳️ علت نامگذاری بخشی از اعمال روز نیمه ماه رجب به اعمال امّ داوود
ا 👇👇👇
جناب فاطمه، مادر داوود بن حسن (نوه پسرى امام حسن مجتبى(علیه السلام)) دایه امام صادق(علیه السلام) بود، که فاطمه، امام صادق(علیه السلام) را با شیر داوود، شیر داده بود، هنگامى که «محمّد بن عبداللّه بن حسن» در مدینه قیام کرد، «منصور دوانیقى» لشکرى را براى نبرد با آنان فرستاد که آنها را شکست دادند و محمّد و برادرش ابراهیم را کشتند، و عبداللّه بن حسن و جمعى از سادات را دستگیر نموده و به زندان عراق منتقل کردند، در میان آن گروه «داوود» نیز حضور داشت. مادر داوود مى گوید: چون مدّتى از حبس فرزندم گذشت و از او خبرى به من نرسید، بسیار پریشان شدم و پیوسته تضرّع و دعا مى کردم و از صلحا و نیکان و برادران دینى براى نجات فرزندم طلب دعا مى نمودم، ولى نتیجه اى نمى گرفتم و گاهى خبر کشته شدن داوود به من مى رسید و گاه مى گفتند که وى زنده است. روز به روز اندوه و مصیبت من بیشتر مى شد و از دیدار او ناامیدتر مى شدم. تا آن که شنیدم، امام صادق(علیه السلام) بیمار شده است. به عیادت آن حضرت رفتم، وقتى خواستم برخیزم، امام فرمود:
از داوود چه خبر دارى؟ من وقتى که نام «داوود» را شنیدم، گریستم و گفتم: فدایت شوم، داوود در عراق زندانى است، من که از دیدار او ناامیدم! از شما التماس دعا دارم، او را دعا کنید، او برادر رضاعى شماست!
امام(علیه السلام) فرمود: چرا از دعاى «استفتاح» و دعاى «اجابت» و «نجاح»(6) غافلى! این دعا، دعایى است که درهاى اجابت الهى را مى گشاید و فرشتگان از آن استقبال مى کنند و دعا کننده را به اجابت دعایش، بشارت مى دهند و کسى که این دعا را بخواند، پاداش او بهشت است.
پرسیدم: این دعا و عمل به آن چگونه است؟
امام(علیه السلام) فرمود: ماه رجب نزدیک شده است و این ماه، ماهى ارزشمند است و دعاها در آن به اجابت مى رسد، در سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه رجب، روزه بگیر! امام(علیه السلام) در ادامه نحوه اعمال را بیان کرد و فرمود: این دعا، بسیار شریف و پرارزش است که مشتمل بر اسم اعظم خداست و هر کس آن را بخواند، حاجت او برآورده مى شود.
امّ داوود مى گوید: آن حضرت، دعا را براى من نوشت، من آن را به خانه بردم و انجام دادم تا آن که در شب شانزدهم، پس از افطار و عبادت به خواب رفتم; رسول خدا(صلى الله علیه وآله) را در خواب دیدم، آن حضرت، علاوه بر بشارت بهشت و آمرزش گناهان، خبر آزادى و بازگشت فرزندم را به من داد; چند روزى نگذشت که پسرم آزاد شد و با عزّت و احترام نزدم بازگشت و جریان آزادى خود و امورى را که سبب آن شد، براى من تعریف کرد.
آدرس: مفاتیح نوین، اعمال ماه رجب