💠#سخن_بزرگان
✅العبد محمدتقی بهجت:
✍خدا میداند یک صلواتی را که انسان بفرستد و برای میّتی هدیه کند چه معنویتی، چه صورتی، چه واقعیتی برای همین یک صلوات است. باید به کمی و زیادی متوجه نباشد، به کیفیت اینها متوجه باشد.
📚بهسوی محبوب، ص١١٣
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 توصیههای اخلاقی روز گذشته رهبر انقلاب به اعضای هیئت دولت چهاردهم. ۱۴۰۳/۶/۶
🔹️توجه بیشتر به معنویات
🔸انس بیشتر با قرآن
🔹️تضرع بیشتر نزد خدا
🔸توجه به نماز با خشوع، اول وقت و حتی المقدور با جماعت
🔹️نماز خواندن در محیط کار و با کارکنان
🔸توجه به رفتار و پوشش خود
🔹️خواندن نوافل بخصوص نافله شب
🔸حرف زدن با خدا و خواستن از خدا هنگام سحر
🔹️قصد قربت و نیت کار برای خدا
https://eitaa.com/asgaridehabadi
لقمان حکیم چقدر قشنگ گفت:
هیچ دارویی بهتر از “محبت” نیست!
کسی از او پرسید:
و اگر این دارو هم اثر نکرد چی؟
لقمان حکیم لبخندی زد و گفت:
“مقدار دارو را افزایش بده! ”
جواب سلام را باسلام بده،
جواب تشکر را با تواضع،
جواب کینه را با گذشت،
جواب بی مهری را با محبت،
جواب دروغ را با راستی،
جواب دشمنی را با دوستی،
جواب خشم را به صبوری،
جواب سرد را به گرمی،
جواب نامردی را با مردانگی،
جواب پشت کار را با تشویق،
جواب بی ادب را با سکوت،
جواب نگاه مهربان را با لبخند،
جواب لبخند را با خنده،
جواب دل مرده را با امید،
جواب منتظر را با نوید،
جواب گناه را با بخشش،
هیچ وقت هیچ چیز و هیچکس را بی جواب نگذار، مطمئن باش هر جوابی بدهی،
یک روزی، یک جوری، یک جایی به تو باز خواهد گشت.
🌿https://eitaa.com/asgaridehabadi
روضه خوانی قبل از تدریس
حضرت آیت الله عبدالکریم حائری یزدی - اعلی اللّه مقامَه الشریف - همواره درس خود را با مرثیه و سوگواری بر سید الشهدا (ع) آغاز می نمود و قبل از تدریس، دستور می داد کسی بر سید الشهدا (ع) قدری مرثیه و مصیبت بخواند. هم چنین ایشان - حتّی پس از رسیدن به مرجعیت - در خیابان ها در دسته های سینه زنی و عزاداری امام حسین (ع) شرکت می کرد و به سان مردم عادی در عزای آن حضرت برسر و سینه می زد. علت این شیفتگی فوق العاده و توسل ایشان به ساحت مقدس حضرت امام حسین (ع)، برهمگان روشن بود.
ایشان می گفت: من هرچه دارم از آن حضرت دارم!
نجات از مرگ به شفاعت حضرت امام حسین (ع)
یکی از عجایبی که در مورد مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری نقل می کنند، این ماجرا است که معظّم له، در موقعی که سرپرستی حوزه ی علمیه ی اراک را به عهده داشتند، برای حضرت آیت الله حاج آقا مصطفی اراکی نقل کردند:
«هنگامی که من در کربلا بودم، در خواب دیدم که شخصی به من گفت:«شیخ عبدالکریم! کارهایت را انجام بده، سه روز دیگر خواهی مرد.»
من از خواب بیدار شدم و متحیّر بودم و گفتم البته خواب است و ممکن است تعبیر نداشته باشد!
روز سه شنبه و چهارشنبه مشغول درس و بحث بودم و جریان خواب بکلّی از خاطرم رفت. روز پنجشنبه که تعطیل بود، با بعضی از رفقا به طرف باغ مرحوم سید جواد رفتیم. در آن جا قدری گردش و مباحثه ی علمی نمودیم تا ظهر شد. نهار را همانجا صرف کردیم و پس از نهار، ساعتی خوابیدم.
در همین موقع، لرزه ی شدیدی مرا گرفت. رفقا، هر چه عبا و روانداز داشتیم، روی من انداختند؛ ولی همچنان بدنم لرز داشت و در میان آتش تب افتاده بودم. حس می کردم که حالم بسیار وخیم است. به رفقا گفتم: «زودتر مرا به منزلم برسانید.»
در منزل، حالم دگرگون شد، و در این میان به یاد خواب چند شب پیش افتادم و علایم مرگ را مشاهده کردم. با در نظر گرفتن خواب، احساس بیشتری از مرگ به من دست داد.
ناگهان دیدم دو نفر ظاهر شدند و در طرف راست و چپ من نشستند. آنها به همدیگر نگاه کردند و گفتند: «اجل این مرد رسیده است. مشغول قبض روحش شویم!»
در همین حال، با توجه عمیق قلبی به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) متوسل شده، عرض کردم:
«ای حسین عزیز! دستم خالی است. کاری نکرده ام و زادی تهیه ننموده ام. شما را به حق مادرتان زهرا - علیهاالسلام - از من شفاعت کنید که خدا مرگ مرا تأخیر اندازد، تا فکری به حال خود بنمایم.»
بلافاصله پس از این توسل، دیدم شخصی نزد آن دو نفر، که می خواستند روحم را قبض کنند، آمد و گفت: «حضرت سید الشهداء فرمودند که شیخ عبدالکریم به ما توسل کرد و ما هم در پیشگاه خدا از او شفاعت کردیم که عمرش را تأخیر اندازد و خداوند اجابت فرمود؛ بنابراین شما روح او را قبض نکنید.»
دراین موقع آن دو نفر به هم نگاه کردند و به آن شخص گفتند: «سمعا و طاعة!»
سپس دیدم آن دو نفر و فرستاده ی امام حسین (ع) از پیش من رفتند.
در این وقت احساس سلامتی کردم و صدای گریه و زاری شنیدم که بستگانم به سر وصورت می زدند. آهسته دستم را حرکت دادم. دیدم چشمم را بسته اند و به رویم چیزی کشیده اند. خواستم پایم را جمع کنم، ملتفت شدم که شستم (انگشت بزرگ پایم) را بسته اند.
دستم را برای برداشتن چیزی بلند کردم، شنیدم می گویند: «ساکت شوید؛ گریه نکنید که بدن حرکت دارد.»
همگی آرام شدند و رواندازی را که روی من انداخته بودند، برداشتند و چشمم را گشودند و پایم را فوری باز کردند.
با دست، اشاره به دهانم کردم که به من آب بدهند. آب به دهانم ریختند کم کم از جا برخاسته و نشستم.
تا پانزده روز، ضعف و کسالت داشتم و به شکر خداوند، از آن حالت بکلی بیرون آمده و خوب شدم. این موهبت به برکت مولایم امام حسین (ع) بود، آری به خدا قسم.
https://eitaa.com/asgaridehabadi
💠 چهار صفت مومنانه
❣️امام صادق (ع) فرمود:
⭕️ أرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ كَانَ مُؤمِناً وَ إنْ كَانَ مِنْ قَرْنِهِ إلى قَدَمِهِ ذُنُوباً:
الصِّدْقُ وَ الْحَيَاءُ وَ حُسْنُ الخُلْقِ وَ الشُّكْرُ
⭕️ چهار چيز است كه اگر در هر كس باشد مؤمن است اگرچه از فرق سر تا پاها غرق در گناه باشد:
راستگويى، حيا، حُسن خُلق و شُكر.
📒تحف العقول ص 369
⚡️شرح حديث:
اين حديث يك معناى ابتدايى دارد كه غير قابل تصوّر است؛ ولى معنايى عند التامّل دارد كه لطيف و دقيق است:
❌ معناى ابتدايى آن اين است كه هر گناهى كه شخص مرتكب شود؛ ولى اين چهار صفت را داشته باشد، مؤمن است كه اين معنا، مفهوم و معقول نيست.
👌 ولى معناى دقيق روايت اين است كه كسى كه آلوده همه گناهان است، اگر اين چهار صفت را پيدا كند، از گناهان ديگر پاك مىشود و اين چهار صفت، بسيارى از آن گناهان را از انسان دور مىكند.
1️⃣ صداقت
اين صفت موجب مىشود بسيارى از گناهان مانند كم فروشى، احتكار، تقلّب، دزدى،... از بين برود؛ چرا كه اگر اين گناهان را مرتكب شود، مجبور است براى پوشاندن آن دروغ بگويد.
نمونه آن داستان جوانى است كه خدمت پيامبر اكرم (ص) آمد و عرض كرد: آلوده [به] جميع گناهان هستم، چه كنم؟ حضرت به او فرمود: فقط دروغ نگو. اين امر باعث شد سراغ هيچ گناهى نرود؛ چون اگر هر گناهى را مرتكب مىشد و خدمت پيامبر اكرم (ص) مىرسيد، مجبور بود براى پوشاندن آن دروغ بگويد.
2️⃣ حيا
حيا به معناى «كفّ النفس عن القبيح» است؛ يعنى در مقابل زشتىها رو برگرداند و وقتى كه از قبايح حيا كند، بسيارى از گناهان را ترك مىكند.
3️⃣ حسن خُلق
حُسن خُلق عامل شستشوى از گناه است؛ چون انسان بسيارى از گناهان را در حال عصبانيّت انجام مىدهد و كسى كه حُسن خُلق دارد، عصبانى نمىشود و به همين جهت گناه نمىكند.
4️⃣ شكر
معناى شكر اين است كه هر عضوى را در جاى خودش و در راهى كه خدا آن را آفريده استفاده كند و اگر شكر اين نعمتها را به جاى آورد ديگر گناه نمىكند.
📓مشكات هدايت (آيت الله مكارم شيرازى) ص 59
🔮 شناسه ما 👇👇👇
🍃
🌸🍃https://eitaa.com/asgaridehabadi
🍃🌸🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای هدیه عبای یک مرجع برای رهبری!
این کلیپ دارای فیلمی از رهبری است که تا به حال ندیدهاید.
تضعیف رهبری حرام است، حرام است، حرام است
https://eitaa.com/asgaridehabadi
💢 رسیدن به ثواب شهدای کربلا
امام رضا علیهالسلام:
🏴 ... يَا اِبْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ يَكُونَ لَكَ مِنَ اَلثَّوَابِ مِثْلَ مَا لِمَنِ اُسْتُشْهِدَ مَعَ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ فَقُلْ مَتَى ذَكَرْتَهُ يا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً... .
🏴 ای فرزند شبیب! اگر خوشحال مىشوى و میخواهی که ثواب شهدای همراه حسین را داشته باشی، هر گاه یاد او را کردی بگو: یا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَهُمْ فَاَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً ؛ ای کاش با آنان بودم تا به رستگاری بزرگ میرسیدم.
📚 عيونالأخبار، ج۱، ص۲۹۹.
🔶 https://eitaa.com/asgaridehabadi
➯ @Ahadis14masuom
💠🔹امام صادق علیهالسلام⇩
《مَنْ دَعا لِعَشْرَةٍ مِنْ إ خْوانِهِ الْمَوْتى
لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ اوْجَبَ اللّهُ لَهُ الْجَنَّةَ》
هر كس كه در شب جمعه
براى ده نفر از دوستان مؤمن خود
كه از دنيا رفته اند
دعا و طلب مغفرت نمايد
از اهل بهشت قرار خواهد گرفت
↲جامع احاديث الشيعة، جلد۶، صفحه۱۷۸
https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌸🍃🌸🍃
در روایتی آمده است که خداوند به حضرت موسی علیه السلام فرمود: «بار دیگر که برای مناجات آمدی، بدترین مخلوق مرا به همراه بیاور!»
موسی (علیه السلام) هنگام بازگشت در فکر فرو رفت که چه کسی را ببرد؟
به هرکس که می اندیشید با خود می گفت: «شاید خدا او را دوست داشته باشد»
سرانجام موسی (علیه السلام) سگی را یافت که تمام بدنش را کِرم گرفته و لاشه گندیده اش رها شده بود و بوی عفونتش رهگذران را آزار می داد. با خود گفت: شاید این منفورترین موجود نزد خدا باشد؛ اما این مطلب به ذهنش خطور کرد که شاید خدا همین موجود را نیز دوست داشته باشد.
هنگامی که به میقات رفت، ندا رسید: «ای موسی! چیزی به همراه نیاوردی؟!»
موسی علیه السلام پاسخ داد: «به هرچه نگریستم، آن را شایسته دوست داشتن تو دیدم».
ندا رسید: «ای موسی! اگر آن سگ را به همراه آورده بودی، از چشم ما می افتادی!» و یا در جایی دیگر آمده است: «ای موسی به عزت و جلالم قسم، اگر آن سگ را می آوردی نامت را از دیوان انبیاء محو می کرددم.
https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌸🍃🌸🍃
امام صادق(ع):
خداوند بندگانی دارد که روز قیامت پروندۀ اعمالشان کاملاً خالی و سفید است. ملائکه از پروردگار میپرسند: چرا هیچ چیزی در پروندۀ اعمال اینها ثبت نشده است؟
خداوند میفرماید: اینها برخی از بندگان مخلص من هستند که آنقدر خلوصشان بالا بوده که وقتی کار خوبی انجام میدادند حتی دوست نداشتند ملائکهای که اعمال را ثبت میکنند هم ببینند، فقط دوست داشتند خدا ببیند! لذا هر وقت اینها میخواستند کار خوب انجام دهند، خدا اجازه نمیداد ملائکه ببینند و ثبت کنند. اینها حسابشان با خود خداوند است.
#عدة_الداعي_ونجاح_الساعي_ص٢٠٧
https://eitaa.com/asgaridehabadi
#معارف_حسینی
🩸سال به سال، تحقّق آن وعدهای را که زینب کبری سلاماللّهعلیها به امام سجاد علیهالسّلام داد، روشنتر از پیش میشود…
در ذیل روایتی امام سجاد علیهالسّلام فرمودند:
🥀 وقتی که با دیدن بدنهای بیسر شهدای کربلا، حال من مُشرف بر موت شد، عمهام زینب کبری سلاماللّهعلیها متوجه حال من گردید و به من فرمود:
📋 ... وَ یَنْصِبُونَ لِهَذَا الْطَّفِّ عَلَماً لِقَبْرِ أَبِیکَ سَیِّدِ الشُّهَدَاءِ علیهالسلام لَا یَدْرُسُ أَثَرُهُ وَ لَا یَعْفُو رَسْمُهُ عَلَی کُرُورِ اللَّیَالِی وَ الْأَیَّامِ
▪️ای پسر برادرم! … عدّهای از همین امت خواهند آمد که در این بیابان چنان عَلَمی را بر قبر مطهر پدرت سیدالشهداء صلواتاللهعلیه برافراشته میکنند که با گذشتن روزگار، اثر آن کهنه نمیشود و بر نشانههای آن خاک نمینشیند.
📋 وَ لَیَجْتَهِدَنَّ أَئِمَّةُ الْکُفْرِ وَ أَشْیَاعُ الضَّلَالَةِ فِی مَحْوِهِ وَ تَطْمِیسِهِ فَلَا یَزْدَادُ أَثَرُهُ إِلَّا ظُهُوراً وَ أَمْرُهُ إِلَّا عُلُوّاً
▪️و هر چه سردمداران کفر و پیروان ضلالت تلاش میکنند که آن را محو و نابود کنند، نمیتواند کاری کنند جز آنکه پرچم سیدالشهداء علیهالسلام اثرش واضحتر میشود و کارش بالاتر میگیرد.
📚 کامل الزیارات، ص۲۶۳
✍ تا خداوندی خدا برجاست
بیرق شاه کربلا برپاست
در خدا گشت فـانیِ آن سروَر
وین فنا نیست بلکه عین بقاست
گر نه او با خدا یکیست چرا
جابه دل کرده،دل که جای خداست؟
قطره چون متصل به دریا شد
تو دگرقطره اش مخوان دریاست
ز آنچه آن شاه کرد در عالم
عشق مطلق ظهور خود میخواست
پس لـوای عـزای شـاه شهید
در کف او بدون چون و چراست
وانگهی زیـر این لـوا برپـا
درعزایش هزار گونه لواست
هـرکسی را طریقهای در پیش
کان طریق از دگر طریق جداست
بهر آن شاه هرکه را بینی
به تقاضای فهم، گرم عزاست
گرچه در صورت اختلاف عمل
بیشتر از حدّ تصـور مـاست
لیک یک معنیَست آنهـا را
وان یکی عشق سیدالشهداست
خلق دیـوانهانــد در غـم وی
حال دیوانه در جهان پیداست
آنکه دیوانه شد به عشــق حسین
چه غم او را ز طعن و استهزاست
بیرق او بلی بپاست (صغیر)
تا خداوندی خدا بر جاست
https://eitaa.com/asgaridehabadi
#حضرت_عباس_علیه_السلام
#السلام_علیک_یا_ابالفضل_العباس
جهان عشق مرید مرام عباس است
ادب همیشه در عالم به نام عباس است
طبیب درد تمام مذاهب عالم
کبوترانه شفا جلد بام عباس است
شنیده از لب مولای خود به نفسی انت
چه جمله بهتر از این در مقام عباس است
قیامت از همه سرها سر است بی تردید
بهشت باغچه ای زیر گام عباس است
"خدا به طالع او مهر پادشاهی زد"
هرآنکسی که غلام غلام عباس است
قیام کرده به پایش قیامت کبری
قسم به عشق قیامت قیام عباس است
کسی ندیده کنار حسین بنشیند
مطیع محض امامت پیام عباس است
فراز کعبه بلندای خطبه اش فرمود
که طوف بیت به گرد امام عباس است
دوباره سائل هر ساله آمده بر در
و مستمند جواب سلام عباس است
#حسن_کردی
🔹 #اشعار_ناب_آیینی 🔹
http://eitaa.com/joinchat/1035468802Cef07e8d2e7
هدایت شده از گنجینه معارف واحکام
☑️ سه کارخدا در مقابل سه کار بنده
🔴 خداوند به حضرت موسى خطاب فرمود:
موسى من سه كار نسبت به تو مى كنم تو نيز در مقابل سه عمل انجام بده.
عرض کرد: آنها کدامند؟
🟡 خداوند فرمود:
1️⃣ من نعمتهاى فراوان بیمنت به تو دادم، تو هم اگر به كسى چيزى دادى منت مگذار،
2️⃣ من عذر و توبه ترا مىپذيرم هر چند نافرمانى بسيار كرده باشى، تو نيز عذر جفاكاران را بپذير
🔶 قرآن برای بخشيدن ديگران آيهای دارد؛ كه بسيار بسيار مهم است:
وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُم (نور/۲۲)
عفو كنيد و ببخشيد؛ آيا دوست نداريد خداوند شما را ببخشد
🔺پس اگر مى خواهيم خدا ما را ببخشد بايد از ديگران درگذريم
3️⃣ من عمل فردا را امروز نخواهم، تو هم امروز روزى فردا را نخواه
🔶 انسان حريص است و به خاطر حرص ، روزى فردا را مىخواهد ، خداوند در قرآن مىفرمايد:
إِنَّ الْإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعاً (معارج/۱۹)
به يقين انسان حريص و كم طاقت آفريده شده است
💐داستانک
روزى هارون الرشيد گفت: آيا كسى از زمان پيغمبر زنده مانده است؟ گفتند: بايد جستجو كنيم. گشتند و گفتند: پيرمردى است كه او را در گهواره مى گذارند، او هست.
گفت: او را بياوريد. سبدى برداشتند و پيرمرد را در سبد نشاندند و آوردند.
هارون به او گفت: تو رسول خدا صلى الله عليه و آله را ديده اى؟ گفت: بله. گفت: چيزى از پيغمبر صلى الله عليه و آله شنيده اى؟ گفت: بله. گفت: چه شنيده اى؟ گفت: رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
«يشيب ابن آدم و يشبّ فيه خصلتان الحرص و طول الأمل»
فرزند آدم پير مى شود، ولى دو چيز در او جوان مى شود؛ يكى حرص، يكى آرزوهاى دراز.
گفت: هزار دينار طلا به او بدهيد. پيرمرد كه در كل عمرش صد دينار طلا نديده بود، تشكر كرد و دوباره درون سبد نشست و او را بردند بيرون ،
گفت: مرا برگردانيد، با هارون كار دارم. او را برگرداندند. گفتند: قربان! او با شما كار دارد، هارون گفت: او را بياوريد، پيرمرد گفت: اين هزار دينار طلاى امسال است، يا هر سال به من هزار دينار مى دهى؟
هارون گفت: «صدق رسول الله» جان او دارد در مى رود، ولى حرص پول و آرزوى زنده ماندن سالهاى ديگر را دارد. گفت: نه، سالهاى ديگر نيز هست. تا او را بيرون بردند، مرد.
🔮 شناسه 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
هدایت شده از نغمه ها
5.68M
❁﷽❁
📺 #سخنرانی_۲۴صفر ۱۴۴۶
#مناسبتی
#شب_جمعه
🔹موضوع:
ماندگاری عظمت امام حسین (علیه السلام )
از زبان حضرت زینب( سلام الله علیها )
🎤سخنران:
حجت الاسلام والمسلمین
حاج آقای عسکری
مسجدامیرالمومنین
(علیه السلام)
#ألـلَّھُـمَــ
؏َـجِّـلْ لِوَلـیِڪْ ألْـفَـرَج
─┅═ঊঈ🏴ঊঈ═┅─
🍂لحظه ها را متوسل به دعاییم بیا
سالیانی ست که دل تنگ شماییم بیا...
🍂آسمان خواهش یک جرعه نگاهت دارد
نه که ما،فاطمه هم چشم به راهت دارد
#سلامآقایمن
#امام_زمان♥
اَلسّلامُ عَلی الحُسَین وَ عَلی علی اِبن الحُسَین
وَ عَلی اَولاد الحُسَین وَ عَلی اَصحاب الحُسَین
♻️ امروز جمعه
۹ شهریور ۱۴۰۳ هجری شمسی
۲۵ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
ذکر مخصوص روز جمعه :
«اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم» ۱۰۰ مرتبه
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
💦 اهميت غسل جمعه در روايات
1️⃣ پيامبر خدا (ص) به اميرمومنان على عليه السلام فرمود:
⚡️يا عليُّ، على النّاسِ كُلَّ سَبعةِ أيّامٍ الغُسلُ، فاغْتَسِلْ في كُلِّ جُمُعةٍ و لَو أنّكَ تَشْترى الماءَ بِقُوتِ يَومِكَ و تَطْويهِ، فإنَّهُ ليسَ شَيءٌ مِن التَّطَوُّعِ أعْظَمَ مِنهُ.
⚡️اى على! مردم بايد هر هفت روز يك بار غسل كنند. بنابراين هر جمعه غسل كن حتّى اگر لازم شود براى تهيه آب آن، خوراك روزانهات را بفروشى و گرسنه بمانى؛ زيرا هيچ امر مستحبى بالاتر از غسل جمعه نيست.
📕بحار الانوار ج 78 ص 129
2️⃣ اصبغ بن نباته نقل کرده است:
كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع) إِذَا أَرَادَ أَنْ يُوَبِّخَ الرَّجُلَ يَقُولُ: وَ اللَّهِ لَأَنْتَ أَعْجَزُ مِنَ التَّارِكِ الْغُسْلَ يَوْمَ الْجُمُعَة
اميرالمومنين عليه السلام هرگاه مىخواست كسى را سرزنش كند مىفرمود: به خدا قسم تو از كسى كه غسل روز جمعه را ترك مىكند عاجزتری!
📙کافى ج 3 ص 42
3️⃣ حسين بن موسى بن جعفر عليه السّلام از مادر خود و ام احمد نقل کرده که گفتند:
كُنَّا مَعَ أَبِي الْحَسَنِ (ع) بِالْبَادِيَةِ وَ نَحْنُ نُرِيدُ بَغْدَادَ فَقَالَ لَنَا يَوْمَ الْخَمِيسِ اغْتَسِلَا الْيَوْمَ لِغَدٍ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَإِنَّ الْمَاءَ بِهَا غَداً قَلِيلٌ فَاغْتَسَلْنَا يَوْمَ الْخَمِيسِ لِيَوْمِ الْجُمُعَةِ.
ما در بيابان همراه امام كاظم عليه السّلام بوديم و مىخواستيم به بغداد برويم.
حضرت در روز پنجشنبه به ما فرمود: امروز براى فردا - كه روز جمعه است - غسل نماييد، چون فردا در آنجا آب كم است.
و ما در روز پنجشنبه، براى روز جمعه غسل نموديم.
📔کافى ج 3 ص 42
🔮 شناسه ما 👇👇👇
🍃
🌸🍃https://eitaa.com/asgaridehabadi
🍃🌸🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✅ نتيجه صبر و رضا و شکر
🔷 حضرت موسى (ع) در حالى كه به بررسى اعمال بندگان الهى مشغول بود، نزد عابدترين مردم رفت.
شب كه فرا رسيد، عابد درخت انارى را كه در كنارش بود تكان داد و دو عدد انار افتاد.
رو به موسى كرد و گفت :
اى بنده خدا تو كيستى؟ تو بايد بنده صالح خدا باشى، زيرا كه من مدتها در اينجا مشغول عبادت هستم و در اين درخت تاكنون بيشتر از يك عدد انار نديده ام و اگر تو بنده صالح نبودى، اين انار دومى موجود نمى شد!
موسى عليه السلام گفت :
من مردى هستم كه در سرزمين موسى بن عمران زندگى مى كنم .
🔹چون صبح شد حضرت موسى عليه السلام پرسيد:
آيا كسى را مى شناسى كه عبادت او از تو بيشتر باشد؟
عابد جواب داد: آرى ! فلان شخص .
و نام و نشان او را گفت.
🔶 موسى عليه السلام به نزد وى رفت و ديد عبادت او خيلى زياد است.
شب كه شد براى آن مرد دو گرده نان و ظرف آبى آوردند. عابد به موسى عليه السلام گفت: بنده خدا تو كيستى؟ تو بنده صالح هستى، چون مدتهاست من در اينجا مشغول عبادت هستم و هر روز يك عدد نان برايم مى آمد و اگر تو بنده صالحى نبودى اين نان دومى نمى آمد و اين ، به خاطر شماست . معلوم مى شود تو بنده صالح خدايى .
حضرت موسى عليه السلام باز فرمود:
من مردى هستم در سرزمين موسى بن عمران زندگى مى كنم !
🔸سپس از او پرسيد:
آيا عابدتر از خود، كسى را سراغ دارى ؟
گفت: آرى ! فلان آهنگر يا (دهقان ) در فلان شهر است كه عبادت او از من بيشتر است.
♦️ حضرت موسى با همان نشان پيش آن مرد رفت ، ديد وى عبادت معمولى دارد، ولى مرتب در ذكر خداست .
وقت نماز كه فرا رسيد، برخاست نمازش را خواند.
چون شب شد، ديد در آمدش دو برابر شده، روى به حضرت موسى نمود و گفت:
تو بنده صالحى هستى، زيرا من مدتها در اينجا هستم و درآمدم هميشه به يك اندازه معين بوده و امشب دو برابر است . بگو ببينم تو كيستى؟
حضرت موسى همان پاسخ را گفت: من مردى هستم كه در سرزمين موسى بن عمران زندگى مى كنم.
🟣 آن مرد درآمدش را سه قسمت نمود. قسمتى را صدقه داد و قسمتى را به مولا و صاحبش داد و با قسمت سوم غذا خريد و با حضرت موسى عليه السلام باهم خوردند. در اين هنگام موسى عليه السلام خنديد.
🔺مرد پرسيد: چرا خنديدى؟
🔻موسى عليه السلام پاسخ داد:
مرا راهنمايى كردند عابدترين انسان را ببينم ، حقيقتا او را عابدترين انسان يافتم. او نيز ديگرى را به من نشان داد، ديدم عبادت او بيشتر از اولى است. دومى نيز شما را معرفى كرد و من فكر كردم عبادت تو بيشتر از آنان است ولى عبادت تو مانند آنان نيست !
🔵 مرد گفت: بلى ! درست است ، من مثل آنان عبادت ندارم ، چون من بنده كسى هستم و آزاد نيستم، مگر نديدى من خدا را ذكر مى گفتم؟ وقت نماز كه رسيد تنها نمازم را خواندم، اگر بخواهم بيشتر به عبادت مشغول شوم به درآمد مولايم ضرر مى زنم و به كارهاى مردم نيز زيان مى رسد.
🔘 سپس از موسى پرسيد: مى خواهى به وطن خود بروى؟
موسى عليه السلام پاسخ داد: بلى !
🔘مرد در اين وقت قطعه ابرى را كه از بالاى سرش مى گذشت صدا زد، پايين بيا!
ابر آمد و پرسيد: كجا مى روى؟
ابر گفت: به سرزمين موسى بن عمران .
مرد عابد گفت: اين شخص را هم با احترام به سرزمين موسى بن عمران برسان .
☑️ هنگامى كه حضرت موسى به وطن بازگشت عرض كرد:
بار خدايا! اين مرد چگونه به آن مقام والا نايل گشته است ؟
✅ خداوند فرمود:
إِنَّ عَبْدِى هَذَا يَصْبِرُ عَلَى بَلَائِى وَ يَرْضَى بِقَضَائِى وَ يَشْكُرُ نَعْمَائِى
اين بندهام بر بلاى من شكيبا، به مقدراتم راضى و بر نعمتهايم سپاسگزار است.
📓عدة الداعى ص 250
📔 بحار الانوار ج 66 ص 323
🔮 شناسه ما 👇👇👇
🍃
🌸🍃
https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔻خاک پای پدر و مادر باشید!
🔸 مواظب باشید عاق والدین نشوید و پدر و مادر نفرینتان نکنند و بگویند: خدایا! من از این فرزندم نمی گذرم!
🔸 یک وقت خیره خیره به پدر و مادرتان نگاه نکنید. حالا پدرتان سر شما داد زده است، نباید کاری کنی که ناراحت شود.
🔸 پدر حاج شیخ عباس قمی، صاحب مفاتیح الجنان، پای منبر یکی از علما نشسته بود. او داشت از روی کتابی که حاج شیخ عباس قمی نوشته بود، مسأله می گفت.
🔸 پدر حاج شیخ عباس نمی دانست که این کتاب را پسرش نوشته وخودش هم چیزی به او نگفته بود.
🔸 حاج شیخ عباس آمد در گوش پدرش چیزی بگوید، ناگهان پدرش جلوی مردم ، سر او داد زد که بیا و بنشین ببین چه می گوید؟ بیا و بنشین و بفهم!
🔸 حاج شیخ عباس قمی به پدرش گفت: پدر جان! دعا کن بفهمم، نگفت این کتاب را من خودم نوشتم!
🔸 نرفت به مادرش بگوید: پدرم جلوی جمع آبروی مرا ریخت.
🔸 خیره خیره به پدرش نگاه نکرد، فقط آهسته گفت: پدر جان! دعا کن بفهمم!
جهت عضویت درکانال تلگرام و ایتا قریه العباد 👇
http://eitaa.com/ghariat
🆔 @ghariat قریه العباد
امام عسكرى عليه السلام :
خَيرُ إخوانِكَ مَن نَسِىَ ذَنبَكَ و ذَكَرَ إحسانَكَ إلَيهِ ؛
امام عسكرى عليه السلام :
بهترين برادر تو كسى است كه خطايت را فراموش كند و احسان تو را به خود ، به ياد آورد .
. تحف العقول ص 379 .
https://eitaa.com/asgaridehabadi
╰─┅🍃🌸🍃┅─╯
🌷 محاسبه نفس؛ مهم ترین گام خودسازی
💥 علی شیرازی
یکی از گام هایی که علمای اخلاق در سلوک معنوی ذکر کردهاند، محاسبه نفس است؛ مراد این است که هر کس در پایان هر سال، یا ماه و هفته و یا در پایان هر روز به محاسبه کارهای خویشتن بپردازد، و عملکرد خود را در زمینه خوبیها و بدیها، اطاعت و عصیان، خداپرستی و هواپرستی، دقیقا مورد محاسبه قرار دهد.
👈 امام خامنه ای در ۲۵ آذر ۱۳۸۰ فرمودند: اوّلین و مهم ترین قدمِ خودسازی این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند؛ عیوب خود را با روشنی و دقّت ببیند و سعی در برطرف کردن آن ها داشته باشد.
👈 امام کاظم (ع) به هشام فرمودند: لَيس مِنّا مَن لَم يُحاسِبْ نَفْسَهُ في كُلِّ يَومٍ؛ کسی که هر روز به حساب خویش نرسد، از ما نیست.
افرادی که اهل محاسبه نفس نیستند، از پیروان راستین اهل بیت (ع) محسوب نمیشوند!
👈 امام خامنه ای در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ فرمودند: "نگاه به خود»؛ یعنی سنجش خود، ارزیابی خود؛ ببینیم چهکاره هستیم، وزنمان چقدر است، خودمان را فراموش نکنیم. خدای متعال در قرآن می فرماید که «نَسُوا اللَهَ فَاَنساهُم اَنفُسَهُم»؛ خدا را از یاد بردند، خدا مجازاتشان کرد؛ مجازات چه بود؟ این بود که خودشان را از یاد خودشان برد. اینکه ما ندانیم و نتوانیم خودمان را درست ارزیابی کنیم و بسنجیم، خیلی بلای بزرگی است.
👈 مرحوم نراقی در جامع السعادات می فرماید: محاسبه؛ عبارت است از این که انسان در هر شبانه روز یک وقتی را معین کند که به حساب نفس خویش برسد که چه اعمالی را انجام داده و طاعت ها و گناهانش را موازنه و سنجش نماید.
اگر در طاعت الهی تقصیر نموده یا مرتکب معصیت شده، نفس خویش را سرزنش کند و اگر واجبات را انجام داده و معصیتی از او صادر نشده، خداوند را شکر نماید، و اگر موفق به بعضی اعمال خیر و مستحبی شده است، خداوند را شکر زیادتری نماید.
👈 پیامبر اسلام (ص) فرمودند: حاسِبوا أنْفُسَكُم قَبلَ أنْ تُحاسَبوا، و زِنوها قَبلَ أنْ تُوزَنوا، و تَجَهَّزوا للعَرْضِ الأكْبَرِ؛ پيش از آن كه مورد حسابرسى قرار گيريد، خود به حساب نفستان برسيد و پيش از آن كه سنجيده شويد، خود نفستان را در ترازوى سنجش بگذاريد و براى آن حسابرسى بزرگ آماده شويد.
👈 امام خامنه ای در ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ فرمودند: من شرح حال شهید افشردی (باقری) را می خواندم، در آنجا ذکر شده بود که ایشان هر روز خطاهای خود را می نوشته؛ همین که در توصیه علمای اخلاق و در توصیههای بعضی از احادیث و این ها هم هست که خطاهای خودتان را بنویسید، هر شب خودتان را محاسبه کنید. او این چیزها را روی کاغذ می نوشته. ماها رومان نمی شود خودمان بنویسیم، روی کاغذ بیاوریم، علنی کنیم؛ ولو بین خودمان و کاغذ. او در یادداشت های خود نوشته بود که مثلاً من شب دیدم امروز این چند تا گناه را انجام دادم.
این محاسبه نفس، خیلی چیز خوبی است. انسان باید خود را محاسبه کند، بعد یکی یکی از انجام گناهان خود کم کند. ما به بعضی از گناهها عادت کردهایم - گاهی انسان پنج تا، شش تا، ده تا گناه را عادت کرده - همت کنیم این ها را یکی یکی کنار بگذاریم؛ این نقاط ضعف را یکی یکی کم کنیم.
👈 از عالم بزرگوار شیخ بهایى چنین نقل شده است: مردى به نام توبه بود که غالبا به محاسبه نفس مى پرداخت، روزى گذشته عمر خود را محاسبه کرد، در حالى که شصت ساله بود، مجموعه ایام آن را حساب کرد ۵۰۰, ۲۱ روز شد، گفت: اى واى بر من، اگر در ازاى هر روز یک گناه بیشتر نکرده باشم، بیش از بیست و یک هزار گناه کرده ام، آیا مى خواهم خدا را با بیست و یک هزار گناه ملاقات کنم؟! در این هنگام صیحه اى زد و بر زمین افتاد و جان به جان آفرین تسلیم کرد!
وقتی انسان به محاسبه نفس بپردازد، به خود می آید. خویش را اصلاح می کند. به راه مستقیم برمی گردد.
👈 امام علی(ع) فرمودند: ثـَمَرَةُ الُْمحـاسَبَةِ صَـلاحُ النـَّفْسِ؛ ثمره محاسبه، اصلاح شدن نفس است.
وقتی نفس اصلاح شد، انسان خطا نمی کند. گناه نمی کند. با تقوا می شود.
👈 پیامبر اکرم (ص) فرمودند: یَا أَبَا ذَرٍّ لَا یَکُونُ الرَّجُلُ مِنَ الْمُتَّقِینَ حَتَّی یُحَاسِبَ نَفْسَهُ؛ ای اباذر! هیچکس از پرهیزکاران محسوب نمیشود، مگر اینکه نفس خود را محاسبه کند.
👈 امام خامنه ای در ۲۹ تیر ۱۳۸۸ فرمودند: اقضی القضات نسبت به انسان، خودِ انسان است. خودمان را فریب ندهیم؛ بفهمیم چه کار می کنیم؛ بفهمیم چه می گوئیم؛ چه حرکتی می کنیم.
وقتی به کار و حرکتمان توجه کردیم، رفتارمان را درست می کنیم. به سمت عبودیت گام برمی داریم. به خدا و اولیای الهی وصل می شویم.
👈 حضرت علی (ع) فرمودند: مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ سَعِد؛ هرکس نفس خویش را به حساب کشد، سعادتمند
میشود
https://eitaa.com/asgaridehabadi
💠 هشت گروهی که اگر مورد اهانت قرار گرفتند، باید خود را سرزنش کنند.
🌷رسول خدا حضرت محمد صلی الله علیه و آله:
هشـت طایفه اند كه اگر مورد اهـانت قرار گرفتند جز خودشان كس دیگرى را سرزنش نكنند.
1 ـ كسى كه به مهمانى ای رود كه به آن دعوت نشده است.
2 ـ مهمانى كه به صاحب خانه دستور دهد.
3 ـ كسى كه از دشمنانش خیر و نیكى بطلبد.
4 ـ كسى كه از فرومایگان انتظار فضل و نیكى داشته باشد.
5 ـ كسى كه در یك كار سرّى میان دو نفر وارد شود كه او را وارد آن راز نكردهاند.
6 ـ كسى كه حكومت را سبك بشمارد.
7 ـ كسى كه جایى نشیند كه شایسته آنجا نیست.
8 ـ كسى كه سخن خود را به كسى بگوید كه از او حرف شنوى ندارد.
متن حدیث:
قـالَ النّبِیّ صلی الله علیه و آله:
🌹 ثَمانِیةٌ اِنْ اُهینُوا فَلا یَلُومُوا اِلاّ اَنْفُسَهُمْ:
اَلذّاهِبُ اِلى مائِدَةٍ لَمْ یُدْعَ اِلَیْها،
وَ الْمُتأمِّرُ عَلى رَبِّ الْبَیْتِ،
وَطالِبُ الْخَیْرِ مِنْ اَعْدائِهِ،
وَ طالِبُ الْفَضْلِ مِنَ اللِّئامِ،
وَ الدّاخِلُ بَیْنَ اَثْنِیْنِ فى سرٍّ لَمْ یُدْخِلاهُ فیهِ،
وَالْمُسْتَخِفُّ بِالسُّلطانِ،
وَالجالِسُ فى مَجْلِسٍ لَیْسَ لَهُ بِاَهْلٍ
وَالْمُقْبِلُ بِالْحَدیثِ عَلى مَنْ لایَسْمَعُ مِنْهُ.
📚 من لایحضره الفقیه، ج2، ص۳۵۵
https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌷حضرت ولیعصر (عج) «ﺍﻟﺴَّﺒَﺐُ ﺍﻟْﻤُﺘَّﺼِﻞُ ﺑَﯿْﻦَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﺍﻟﺴَّﻤﺎﺀ» است.
✍ وجود مقدّس حضرت حجّت ارواحنا فداه در میان انسانهای روی زمین، منبع برکت، منبع علم، منبع درخشندگی، زیبایی و همه خیرات است. چشم های ناقابل و تیره ما آن چهرهی ملکوتی را از نزدیک نمیبیند؛ اما او مثل خورشیدی درخشان است، با دلها مرتبط و با روحها و باطنها متّصل است.
✅ برای انسانی که دارای معرفت باشد، موهبتی از این برتر نیست که احساس کند ولیّ خدا، امام برحق، عبد صالح، بنده برگزیده در میان همه بندگان عالم و مخاطب به خطاب خلافت الهی در زمین، با او و در کنار اوست؛ او را میبیند و با او مرتبط است. برکات وجود او و انوار ساطعه از وجود او، به بشر میرسد. امروز انسانیت با همه ضعف ها، گمراهی ها و گرفتاری هایش از انوار تابناک این خورشید معنوی و الهی که بازمانده اهل بیت است، استفاده میکند.
✅ در دعای ندبه عرض میکنیم: «اَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الاَرْضِ وَالسَّماءِ» کجاست آن وجود مقدسی که سبب اتصال بین زمین و آسمان است؟ آسمان و زمین به واسطه وجود مقدس آن حضرت، به همدیگر متصلاند. او واسطه است که فیض آسمانی را به زمین و اهل آن برساند تا انسانهای زمینی آسمانی شوند
https://eitaa.com/asgaridehabadi
#ما_منتظر_صبح_ظهوریم
#با_مهدی_علیه_السلام
#جمعه_های_دلتنگی
#اشعار_مهدوی
#منتظر_ظهور
زمان زمان عجیبی ست، امتحان سخت است
طی زمانهی بیصاحبالزمان سخت است
ببخش عزيز خدا! جان ندادم از هجرت
چقدر منتظرت جانعزيز و جانسخت است
"ولا تُري وأري الخلق" اين چه تقدیری ست
تو را نديدن و ديدار اين و آن سخت است
گريستم كه مشرف شوم بهپابوست
بدون گريه رسيدن بهآسمان سخت است
رسيده است شب اكبر و زمان نماز
برای من چقدر لحظه اذان سخت است
و روضه را پدر یک دل شکسته میفهمد
چقدر غصهی دل كندن از جوان سخت است
تو را قسم بهغم "بعدك العفا..." ی حسين
بيا... بيا و خودت روضه را بخوان... سخت است
مرا زيارت پايين پا مبر امشب
چرا كه پيش پدر خواندن از جوان سخت است
#محمد_بیابانی
🔆 https://eitaa.com/asgaridehabadi
امام صادق علیه السلام:
🔹الْمُؤْمِنُ مَنْ طَابَ مَكْسَبُهُ وَ حَسُنَتْ خَلِيقَتُهُ وَ صَحَّتْ سَرِيرَتُهُ وَ أَنْفَقَ اَلْفَضْلَ مِنْ مَالِهِ وَ أَمْسَكَ اَلْفَضْلَ مِنْ كَلاَمِهِ.
🔸مؤمن كسى است كه درآمدش حلال و پاك باشد و اخلاقش نيكو و باطنش درست؛ زيادى مالش را انفاق كند و زيادى گفتارش را نگه دارد.
📚 الکافی (باب الايمان و الكفر)
جلد ۲ صفحه ۲۳۵
#حدیث
#امام_صادق علیه السلام
⬅️ با نشر این پست در ثواب آن شریک هستید.
https://eitaa.com/asgaridehabadi