🌸 #حدیث_روز 🌸
امام حسین علیه السلام:
لَوْلا ثَلاثَةٌ ما وَضَعَ ابْنُ آدَمَ رَأْسَهُ لِشَىْ ءٍ: اَلْفَقْرُوَ الْمَرَضُ وَالْمَوْتُ
اگر سه چیز نبود انسان در مقابل هیچ چیز سر فرود نمىآورد:
۱ ـ فقر و تنگدستى ۲ ـ بیماری ۳ ـ مرگ
📚نزهة الناظر، ص ۸۰
https://eitaa.com/asgaridehabadi
✳️ اهمیت خشم برای خدا
❣️امام علی علیهالسلام فرمود:
🍃منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ.
🍃هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، توانايى بر قتل سردمداران باطل پيدا خواهد كرد.
📕نهجالبلاغه، حکمت 174
💬 بيان امام (ع) اشاره به اين است كه راه رسيدن به پيروزى در مقابل دشمنان سرسخت و نيرومند دو چيز است: آمادگى كامل و خلوص نيت و توكل بر خدا. هرگاه اين دو با هم جمع شوند سرسخت ترين دشمنان را مى توان به وسيله آن به زانو در آورد.
👈 قرآن مجید روى هر دو عامل تکیه کرده در یک جا مىفرماید:
▪️وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَّا اسْتَطَعْتُمْ مِّنْ قُوَّة
▪️براى مقابله با آنها (= دشمنان)، هر چه در توان دارید از نیرو و... آماده سازید
👈 در جاى دیگر مىفرماید:
▪️وَ لاَ تَهِنُوا وَ لاَ تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الاَْعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ
▪️هرگز سست نشوید! و غمگین نگردید; و شما برترید اگر ایمان داشته باشید
⬅️ البته منظور از «غضب» در این گفتار حکیمانه، خشم هاى زودگذر بى دلیل نیست بلکه منظور قوت اراده و تصمیم جدى براى مبارزه با دشمن آن هم براى خدا، تقویت آیین و دفاع از بندگان اوست.
💢غضب و خشم غالبا نکوهیده است، زیرا در آن حالت، انسان از مرز حق بیرون مىرود و دست به کارهایى مىزند که سبب پشیمانى در عمر مىشود، از این رو در روایتى از امام صادق (ع) آمده است:
▫️الْغَضَبُ مِفْتاحُ کُلُّ شَرٍّ
▫️غضب کليد هر شرّ و بدى است
📗کافى ج 2 ص 303
♦️ولى گاه به سبب کارهاى خلافى که انجام مى شود: آشکار شدن منکرات، غصب حقوق ضعیفان، تعرض به نوامیس مردم، ایجاد ناامنى در جامعه اسلامى و غلبه هوا و هوس بر اجتماع، در چنین شرایطى انسانِ مؤمن، بیدار و غیور، خشمگین مىشود; نه خشمى زودگذر بلکه خشمى عمیق و براى خدا و مىدانیم در حالت خشم تمام نیروهاى انسان بسیج مىگردند و گاه یک انسان معمولى قدرت چندین نفر را پیدا مىکند و آمادگى براى مبارزه با باطل حاصل مىشود.
🔺به همین دلیل قرآن مجید خشمگین شدن موسى بعد از بازگشت از کوه طور و مشاهده گوساله پرستى بنى اسرائیل را به شکلى مثبت و کارى صحیح بیان کرده است. (طخ/86)
در آیه آخر سوره «فتح» نیز درباره مؤمنان راستین تعبیر به (أَشِدَّآءُ عَلَى الْکُفَّارِ) شده است.
در حدیثى نیز که در بحارالانوار آمده است مىخوانیم:
هنگامى که امیرمؤمنان على (ع) درباره اموال غنایم، نسبت به بعضى از جنگجویان سختگیرى کرد گروهى از آن حضرت شاکى بودند. پیغمبر اکرم (ص) دستور داد منادى در میان مردم ندا دهد و بگوید: «ارْفَعُوا ألْسِنَتَکُمْ عَنْ عَلىّ بْنِ أبی طالب فَإنّه خَشِنٌ فى ذاتِ اللهِ عَزَّوَجَلَّ غَیْرُ مُداهِن فی دینِهِ; اى مردم زبان شکایت را از على بن ابى طالب بردارید، چرا که او درباره اوامر الهى سختگیر است و سازش کارى در دینش را مجاز نمىشمارد».
مردمى که این سخن شنیدند لب از شکایت فرو بستند و دانستند این گونه سختگیرى ها مطلوب خدا و پیغمبر(صلى الله علیه وآله) است.
📒بحار الانوار ج 21 ص 385
⬅️ در حدیث مشهورى نیز مى خوانیم که پیغمبر (ص) روزى از مردم سؤال کرد:
أىُّ عُرَى الاْیمانِ أوْثَقٌ; کدام یک از دستگیرههاى ایمان محکم تر است؟
جمعى گفتند: خدا و رسولش آگاه ترند. بعضى نماز، برخى دیگر زکات، عدهاى روزه، گروهى حج و عمره و جمعى دیگر جهاد را ذکر کردند.
پیغمبر اکرم (ص) فرمود: آنچه را گفتید داراى فضیلت است ولى پاسخ من نیست (سپس فرمود:) محکم ترین دستگیره هاى ایمان حبُّ فى الله و بغض فى الله و دوست داشتن اولیاء الله و بیزارى از دشمنان خداست.
📙کافى ج 2 ص 125
🔮 شناسه ما 👇👇👇
🍃https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#نهج_البلاغه
▫️شَرُّ الْإِخْوَانِ، مَنْ تُكُلِّفَ لَهُ.
🟠بدترين دوست آن كه براى او به رنج و زحمت افتى.
✍اگر دوستانى پيدا شوند كه توقع زيادى در پذيرايى يا كمك رسانى دارند و انسان مجبور شود به خاطر آن ها خود را به زحمت بيفكند، دوستان بدى هستند. دوست باصفا كسى است كه پذيرايى ساده را به جان و دل مى پذيرد و سعى مى كند دوست خود را در آرامش و آسايش قرار دهد اما اگر توقعات زيادى داشت كه به سبب آن، دوستش مجبور بود براى كمك به او يا پذيرايى از او خود را به زحمت بيفكند و گاه حتى وسايل منزل خود را براى اين كار بفروشد چنين دوست خودخواهى لايق دوستى نيست. اولياء الله و پيروان آن ها هميشه اين دستور را در نظر داشتند و دربرابر دوستان خود بى تكلف بودند، به سادگى از آن ها پذيرايى مى كردند و با آن ها انس مى گرفتند.در مجموع، تكلف در پذيرايى از دوستان، عيوب زيادى دارد كه به چهار عيب آن به خصوص مى توان اشاره كرد: نخست اين كه سبب مى شود دوستان، كمتر يكديگر را ملاقات كنند زيرا تشريفات پردردسر به آسانى قابل تكرار نيست. دوم اين كه طرف مقابل ممكن است توانايى پذيرايى به آن شكل را نداشته باشد و سبب شرمندگى او در آينده شود. سوم اين كه از ساده زيستى كه مورد تأكيد اسلام است دور مى شوند. چهارم اين كه اينگونه پذيرايى ها غالباً توأم با خودنمايى و رياكارى است كه با روح تعليمات اسلامى سازگار نيست.
📘#حکمت_479
https://eitaa.com/asgaridehabadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فضائل_امیرالمومنین
📽برای شیعه بودنتان هر روز شکر خدا کنید
🔊 #آیت_الله_قزوینی
👈در این کلیپ فضیلتی بینظیر از مولای عالم #امیرالمؤمنین علیهالسلام را مشاهده کنید
💥ببینید و انتشار دهید
🚩کانال حقیقت شيعه
🆔 @hagigatshia14
💠 چرا دعایم مستجاب نشده
🟢 احمد بن ابی نصر بزنطی از خواص اصحاب امام رضا علیه السلام به حضرت عرض کرد:
چند سالی است که درخواستی از خداوند داشتهام اما نتیجه نگرفتم، در دلم حس بدی به سبب این طولانی شدن اجابت دعا ایجاد شده است.
حضرت در پاسخ او نکاتی را فرمود که مختصراً به برخی اشاره مینماییم:
🔻 احمد، از اینکه شیطان بر تو راهی پیداکرده و تو را نسبت به پروردگارت بدبین نموده و ناامید گرداند، بترس.
🔻 گاهی خداوند به خاطر اینکه دوست دارد صدای بندهاش را بشنود، دعایش را به تأخیر میاندازد.
🔻 نعمتهایی را که خداوند از مؤمنین در دنیا سلب نموده، برایشان بهتر از آن تفضلاتی است که در حق آنان روا داشته است. [چون نعمت دنیوی وابستگی و تعلق میآورد و چه بخواهی، چه نخواهی، باعث دوری از خدا میشود].
🔻 عبد، اگر هر چه را که میخواهد سریعاً به آن دست پیدا کند، به سراغ خواسته بعدی رفته و امر جدیدی طلب مینماید. در این صورت هیچگاه سیر نمیشود و قدر داشتههایش را نیز نمیداند. آنگاه به دلیل عدم رعایت حقوقی که با این نعمتها به گردنش آمده، دچار فتنه و دور شدن از وظیفه میگردد.
🔻 احمد، چگونه اگر من که امام تو هستم به تو وعدهای بدهم به من اعتماد مینمایی؟ پس باید به خدایی که تو را آفریده و به تو وعده اجابت داده، اعتمادت بیشتر باشد.
📕کافی ج 2 ص 488
🔮 شناسه 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 https://eitaa.com/asgaridehabadi
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
☀️ امروز سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳
🌙 ۱۰ جمادی الاول ۱۴۴۶
🎄 ۱۲ نوامبر ۲۰۲۴
🔸ذکر روز : یا ارحم الراحمین (۱۰۰مرتبه)
💠 ️️️️️️️️️️️️️️️️️️ ️️️امام صادق (ع):سه چيز است كه هيچ كس در آنها عذرى ندارد: اداى امانت به صاحبش، چه نيكوكار باشد چه بدكار، وفاى به عهد و پیمان، چه نسبت به نیکوکار و چه نسبت به بدکار و احسان به پدر و مادر چه نيكوكار باشند چه بدكار.
https://eitaa.com/asgaridehabadi
💠 سه خصلتی که دارندگان آن در همین دنیا مجازات می شوند.
🌷 امام باقر (ع)فرمود:
سه خصلت است كه دارندگان آن از دنيا نروند، تا مجازات و نتيجه آن را در دنيا ببينند: ستم كردن، قطع رحم كردن و قسم خوردن به دروغ؛ كه بوسيله آن با خدا مبارزه شود».
🌷 ثَلاَثُ خِصَالٍ لاَ يَمُوتُ صَاحِبُهُنَّ أَبَداً حَتَّى يَرَى وَبَالَهُنَّ اَلْبَغْيُ وَ قَطِيعَةُ اَلرَّحِمِ وَ اَلْيَمِينُ اَلْكَاذِبَةُ يُبَارِزُ اَللَّهَ بِهَا،
📚 الکافي ج۲ص۳۴۷
https://eitaa.com/asgaridehabadi
هدایت شده از کانال بزرگ احکام بانوان
بسم الله الرحمن الرحیم
سوال شرعی وارده👇
سلام و احترام
#سؤال_اول:
خانمی امشب در مسجد گفتند که
یک خانمی میان مسجد و با من دست
می دهند و من میدونم که منزلشون
سگ دارند ولی این مادر خودشون ناراحتن
و به دخترشون گفتن حرامه درست نیست
اما گوش نمی دهند.
آیا دست دادن با این خانم باعث نجس شدن دست خانم میشود؟
بعد گفتند که این خانم منزل بنده هم اومدند
آیا منزل بنده و فرشها نجس هست.
خودشون گفتندکه میخوام فرشها رو بشویم
چون این خانم سگ دارند و اومدن خانه ما.
#سؤال_دوم:
آیا خانمها نمی توانند برای نماز جماعت امام بشوند؟
بنده در حوزه خودمان خانمی امام جماعت هستند و به ایشان اقتدا میشود.
اما امروز خانمی گفتند که خانمها نمیتوانند امام شوند و اگر هم با خانم نماز بخوانیم باید نیت نماز وحدت کنیم و اقتدا فقط به اقا درست هست.
#پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
دین اسلام دین سهله و سمحه هست و دین آسان گیری است نه سختگیر
#پاسخ_سوال_اول:
بنابر نظر مساعد اسلام اگر کسی بداند که دیگری سگ دارد نمیتواند قضاوت کند که دست صاحب سگ حتماً نجس است مگر اینکه با دو چشم خود ببیند که بدن سگ تر است یا دست او تر است و دست تر به بدن سگ خورده یا بدن تر سگ به رخت و لباس یا بدن او رسیده است در این صورت حکم به نجاست دست و بدن و لباس میشود.
اما اگر ندانیم که بدن سگ یا دست و بدن و لباس تر است یا ندانیم که تری از سگ به دست و لباس سرایت کرده است یا نه حکم به نجاست نمیشود و شرعاً دست و بدن و لباس همه محکوم به پاکی و طهارت است.
بنابراین اگر کسی که سگ دارد به منزل کسی برود شرعاً حکم به نجاست فرش و زمین و در و دیوار منزل نمیشود.
#پاسخ_سوال_دوم:
هیچ مرجعی امامت زن را برای اقامه نماز جماعت اشکال نکرده است فقط سه نفر از مراجع که هر سه هم مرحوم شدهاند احتیاطی کرده بودند که اگر کسی مقلد یکی از این مراجع یعنی: آیات عظام امام خمینی، گلپایگانی و فاضل لنکرانی باشد میتواند از احتیاط مرجع خودش به فتوای سایر مراجع مراجعه کند و به خانمها اقتدا کنند و نماز جماعت بخوانند.
به اون خانمی که ندانسته مسئله گفته نصیحت کنید و او را نهی از منکر کنید که بیخود مردم را به دردسر نیندازد و گناه نکند زیرا حرفی که او زده باطل و معصیت محض است خصوصاً اینکه گفته: اگر کسی به خانمی اقتدا کند باید نیت نماز وحدت کند چقدر بعضی از خدا بیخبرند و جرات مسئله گفتن پیدا میکنند.
حتماً کسی این خانم را نهی از منکر کند و به او بگوید که دست از این حرفها و مسئله گوئیها بردارد و برای مومنان دردسر درست نکند.
فتوای ۱۷ مرجع در ارتباط با ابتدا به امامت زن.
کانال بزرگ احکام بانوان
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْدائَهُم أجْمَعِین