#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
کدام شهید جمهور؟!
✍ جواد فدایی؛ عضو مجمع خطبای اصحاب الصاحب علیهالسلام
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
در این ایام خواص و دلسوزان جامعه در دوطیف مشغول اقناع اندیشه امت انقلاب اسلامی هست.
دسته اول صاحبان قدرتی که بیش از سه دهه از عمر این انقلاب در رأس امور بوده اند و حالا با بیاناتی کاملا مهندسی شده در حال تبیین دستاوردهایی همسو با جریان فکری خود و بیان ضعفهایی که تنها این طیف سیاسی توان برطرف کردن آن را دارند، به صحنه آمده اند.
همانها که می خواهند با پررویی نجومی سوار بر حافظه تاریخیِ فراموشکار جامعه شوند.
اما دسته دوم همانهایی هستند که طعم استضعاف را چشیده اند و از دستاوردهای بی بدیل و مغتنمِ دولت شهید جمهور پا به عرصه جهاد تبیین گذاشته اند.
اما نکته اینجاست که آیا دسته دوم پیروز این نبردِ نابرابر خواهند شد؟
قطعاً پاسخ منفی ست، چرا که جریان فکری اول، با تمام توان و با همراهی اساتیدِ ممتاز جنگ روانی، آمده اند و به گونه ای صحنه را مدیریت می کنند که رهبری هم دلش از این جنگ روانی موجد به درد آمده و برای اولین بار فرمودند: دلم برای رئیسی سوخت.
راهکار چیست و چه باید کرد؟
تنها راهکار این عرصه جهاد تبیین است اما نه صزفاً بیان دستاوردهای شهید جمهور و یا مردمی بودن ایشان، چرا که این نوع تبیین ها را دسته اول هم با تحریفات تاریخی به خود وصله می زند و مایه گمراهی افراد گوناگون جامعه می شود.
باید دست به تبیینی جهادی زد، اگر بحث مردمی بودن است، طیف مردمی بودن باید مشخص شود، کدام مردم؟ مردم لذت طلب یا آحاد مردم، آیا با مردم سالاری دینی که کرامت امت را در نظر دارد برنامه ای تدوین می شود یا با مردم سالاری لیبرالی؟
شهید جمهور، مقامش را نعمت می دانست نعمتی که ارزانی خدا بود برای خدمت به مردم.
او از این نعمت به بهترین وجه ممکن برای تصحیح اخلاق و رفتار و منش یک مدیر نظام اسلامی، الگو ساخت. یعنی تحقق شعارهاب اصیل انقلاب اسلامی.
خود را خادم مردم می دانست و منتی بر آنها نداشت و شب و روزش را بهم دوخته بود برای خدمت به مردم و تمام سعیش عمل به وعده هایی بود که چشم امید مردم به آن بود، چرا که خود را مخاطب نامه ۵۳ نهج البلاغه شریف می دانست که حضرت فرمودند: إِيَّاكَ وَ اَلْمَنَّ عَلَى رَعِيَّتِكَ بِإِحْسَانِكَ أَوِ اَلتَّزَيُّدَ فِيمَا كَانَ مِنْ فِعْلِكَ أَوْ أَنْ تَعِدَهُمْ فَتُتْبِعَ مَوْعِدَكَ بِخُلْفِكَ
جهاد تبیین برای آمدن خادم جمهوری که منیّت ندارد، استعدادها را شکوفا می کند، اعتماد به نفس ملی دارد، مسئولیت پذیر است، جنجال آفرینی نمی کند، اولویت ها را می داند، و....
در یک کلام شهید جمهور ما عبد خدا بود و خادم مردم
باید هرکسی که ادعای جانشینی او را دارد، چنین باشد.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام محمدرضا بابایی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت شهید جمهور پلی برای اعتقادات قویتر
✍محمدرضا بابایی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
امیرالمومنین در حکمت ۲۵۰ نهج البلاغه میفرماید:
عَرَفْتُ اللهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ الْعَزَائِمِ وَ حَلِّ الْعُقُودِ وَ نَقْضِ الْهِمَم؛ خداوند را به شکسته شدن تصمیم ها و باز شدن گره ها و به هم زدن نیت ها شناختم.
دولتی که ۱۰۰۰ روز ریل گذاری کرده است و در سفر استانی است و همه برنامه های یک ماهه اش تنظیم شده است اما در لحظهای همه چیز از لحاظ ظاهری بهم میخورد، این پلی است برای شناخت خدا.
شهادت شهید جمهور و یارانشان نیز برای ما برکتآفرین بود چرا که بواسطه آن تقویت اتحاد ملی اتفاق افتاد، این برکت از مردمی بودن و اصلاح رابطه ملت و دولت شهید جمهور نشأت می گیرد.
مردمی بودن به گفتن نیست به عمل کردن است که شهید جمهور مغتنم ما این را در عمل معنا کرد و باید سرلوحه مسولین آینده باشد.
در روایت داریم که: عَن ابن عبّاس قال: کَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه) یَجلِسُ عَلَی الأرض
[پیامبر] دنبال این نبود که یک فرشی، چیزی داشته باشد؛ در مسجد، در ملاقات با یک نفری که در بین راه با ایشان برخورد میکرد، و میخواست دو کلمه حرف بزند، روی زمین مینشست.
وَ یَأْکُلُ عَلَی الأرض
گاهی غذایش را هم همین طور که روی زمین نشسته بود، میخورد. سفرهای بیندازند و آدابی و تشکیلاتی و حالا یک بشقابی، کاسهای، چیزی مثلاً؛ نه، همین طور روی زمین مینشستند و غذای سادهای میل میکردند.
وَ یَعتَقِلُ الشَّاة
گوسفندی فرضاً داشتند، ریسمان گوسفند را دستشان میگرفتند. «یَعتَقِل» از «عِقال کردن» است، یعنی آن را نگه داشتن، گوسفند را نگه میداشتند. برای ما این خلاف شأن است؛ ماها اگر باشیم، حالا یک گوسفندی هم داشته باشیم، دستمان نمیگیریم توی خیابان و کوچه. این بزرگوار میکردند این کار را.
وَ یُجِیبُ دَعوَةَ المَملُوکِ عَلَی خُبزِ الشَّعِیر
گاهی یک غلامی مثلاً نشسته بود یک جایی روی زمین و داشت نان جوی میخورد؛ حضرت عبور میکردند، تعارف میکرد، آقا! بفرمایید؛ مینشستند حضرت پهلوی او. نمیگفتند شأن ما نیست، نمیشود، مناسب نیست.(امالی طوسی، مجلس چهاردهم، ص ۳۹۳)
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💠یادداشتهای دینی، تبیینی
با عنوان #شهید_جمهور
🔰ارائه روایت دینی درباره ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت آیت الله رئیسی رضوان الله علیه
✍به قلم اعضای محترم مجمع خطبا اصحاب الصاحب علیه السلام
💢جهت مشاهده مفصل یادداشت به کانال زیر مراجعه کنید🙏
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام وحید صفایی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
شاخصههای زمامداران اسلامی و شهید جمهور
✍وحید صفایی؛ عضو مجمع خطبای اصحاب الصاحب علیه السلام
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (مائده/ 54)
این آیه شریفه 5 شاخصۀ یاوران دین الهی را تذکر میدهد؛ کسانی که قرار است بار پیشبرد اهداف نظام دینی را به دوش بکشند. اگر به انصاف بنگریم رئیس جمهور شهید به حق از مصادیق این آیه شریفه بود:
1.يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ؛ کسانی که خداوند متعال آنها را دوست دارد و آنها نیز دوست دار خدایند. قرآن کریم محبوبین خداوند متعال را برشمرده است. از جمله ایشان شکیبایان (آل عمران/ 146) و عدالتپیشگان (حجرات/9) اند که هر دو از شاخصههای بارز شهید رئیسی بود.
2.أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ؛ کسانی که با مؤمنان نرم و خاکسارند. افتادگی و تواضع شهید رئیسی و خاکساریاش در برابر مؤمنین و مخصوصاً مستضعفین از جمله خصیصههایی است که همگان آن را به چشم خود دیدهاند و بارها او را بدان تحسین کردهاند.
3.أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ؛ کسانی که در برابر دشمنان خدا سخت و گردنفرازند. سخنرانی مقتدرانۀ شهید رئیسی در سازمان ملل، ایستادگی او در مقابل زیادهخواهی کشورهای غربی و ارادۀ تمام عیار او در عملیات وعدۀ صادق گواه ایستادگی او در برابر دشمنان خداوند بود.
4.يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ؛ کسانی که در راه خداوند متعال جهاد میکنند. خدمت به خلق خداوند متعال از مصادیق مهم فی سبیل الله است. شهید رئیسی حقاً و انصافاً جهادگر عرصه خدمت بود.کسی که به شهادت رهبر معظم انقلاب در راه خدمت شب و روز نمیشناخت و نصاب جدیدی در خدمتگزاری به کشور و ملت ایجاد کرد.
5.وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ؛ کسانی که در راه خداوند متعال از سرزنش سرزنشگران نمیهراسند. این خصیصۀ مهمی است که شهید رئیسی را در راه خویش استوار و مصمم قرار میداد. با وجود آنهمه عبیب جویی، تهمت و سرزنشی که به او میشد هیچگاه از دستیابی به هدف مقدس خویش مأیوس نگشت.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام علی فخری
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمان الرحیم
شهید رئیسی، شهید جمهور قلوب
✍علی فخری؛ عضو مجمع خطبای اصحاب الصاحب علیه السلام
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
حقیقتا #رئیس_جمهور_شهید مان، یکی از مصادیق این آیه از قرآن کریم بودند:
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا (مریم/ ۱۹)
مسلّماً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند، خداوند رحمان محبّتی برای آنان در دلها قرار میدهد.
چرا که با شهادت او دوست و دشمن زبان به مدح او باز کردند و عده ی زیادی از افراد حتی مخالفین ایشان؛ به گریه افتادند.
این قضیه به گونه ای ملموس بود که رهبر عظیم الشان انقلاب در سخنرانیشان در حرم امام خمینی رحمت الله علیه فرمودند:
❌ بعد از فقدان رئیس جمهور عزیز، همه جریانها از خدمات او حرف میزنند؛ دلم برای رئیسی سوخت. در زمان حیات او یک کلمه حاضر نبودند از این حرفها بزنند.
این یک سنت و قانون الهی است.
هرکسی اهل ایمان و عمل صالح باشد، خدای رحمان محبت او را در قلوب همه انسان ها قرار میدهد.
اما #شهید_رئیسی عزیز، با شهادت او؛ محبتش در قلب ها رسوخ کرد و ماندگار شد و از آثار این محبت، حماسه وحدت و اتحاد جامعه ایمانی بود که همگی مشاهده کردیم.
#شهید_جمهور_دلها
#شهید_خدمت
#شهید_رئیسی
#شهید_مظلوم
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام حبیب عباسی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
تأسی به امیرالمومنین با بی تابی در خدمت به مردم
✍ حبیب عباسی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
همه به یاد داریم که شهید رئیسی گاهی از سفری خارجی برمیگشت و بلافاصله به استان و شهر و روستایی می رفت تا به کار مردم رسیدگی کند و یا در شرایط بد آب و هوایی چون گرما و طوفان و سیل به میان مردم میرفت تا جایی که همه ما عمامه خاکی و کفشهای در گل فرو رفته اش را به یاد داریم.
به طور حتم این اهتمام و به تعبیر حقیر بی تابی در خدمت به مردم در دموکراسی های رایج دنیا وجود ندارد؛ چه آنکه تصویر متبادر از پرزیدنت ها ی متعارف نشستن بر مسند قدرت و دستور دادن است و گاهی حضور نمایشی بین مردم تا حضور فراوان در میان مردم و بی تابی و خستگی ناپذیری در خدمت به مردم.
پس الگو و مدل برای این شیوه حکمرانی را جای دیگر باید جستجو کرد. در روایت آمده است که روزهای بسیار گرم كه معمولا مردم، نیمروز در خانه های خود استراحت می كردند امیرالمومنین علیه السلام بیرون دارالاماره در سایه ی دیوار می نشست كه اگر احیانا كسی شكایتی داشته باشد بدون واسطه و مانع شكایت خود را تسلیم كند. گاهی در كوچه ها و خیابانها راه می افتاد، تجسس می كرد و اوضاع عمومی را از نزدیك تحت نظر می گرفت. و حتی وقتی از ایشان می خواستند که درون دارالعماره بروند از اینکه کار کسی انجام نشود ابراز نگرانی می فرمودند که نمونه آن ماجرای شکایت آن زن از شوهری است که او را کتک زده بود.
آری خارج شدن از پروتکل های متعارف تشریفات و آمد و شد و انس با مردم رنج دیده و بی تابی در خدمت رسانی سیره امامان معصوم علیهم السلام و بزرگان دین است؛ همان درسی که شهید_خدمت به خوبی از امتحان آن سربلند بیرون آمد.
منبع: بحارالانوار، علامه مجلسی، جلد9، صفحه598
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام مهدی شهبازی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
میدان آزمون و مسابقه مردان
✍مهدی شهبازی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
الْوِلاَيَاتُ مَضَامِيرُ الرِّجَالِ-حکمت ۴۴۱
در کلام گهربار حضرت مولانا امیرالمومنین علی علیه السلام چنین آمده که منصب هاى حکومتى، ميدان آزمون و مسابقه مردان است.
واضح است که مسابقه برد و باخت دارد.
خوشا به حال شهید خدمت حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیسی که برنده این مسابقه شد.
او برنده شد چراکه مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود. برای خدمت شب و روز نمیشناخت.
و بدا به حال کسانی که در این منصب خطیر قرار گرفتند و در این مسابقه باختند؛
کسانی که حب قدرت آنها را وادار کرد به تحریف بیان و عمل ائمه علیهم السلام،کسانی که برای بقاء قدرت خودشان حاضر شدند کلام کثیف نقد امام معصوم علیهم السلام را بزنند،کسانی که با عمل خودشان مصداق بارز مخالفت با کلام گهربار کونُوا لَنا زَیْناً بودند.
چه زیبا کلام خداوند متعال شامل شهید خدمت ما شد:
به کسانی که در راه خدا کشته میشوند، مُرده نگویید چرا که آنها زنده هستند اما شما نمیدانید(سوره بقره آیه ۱۵۴)
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام جواد اسکندری
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
تواضع ملکه نفسانی او شده بود!
✍جواد اسکندری
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
با قدری فحص و غور در مجامع تراثی (حدیثی و روایی) به این مهم نائل خواهیم آمد، شخصی که برای خدا تواضع کند در روایت خاتم النبیین صلي الله عليه و آله هست مَن تواضع للّه رفعهُ اللّه [۱] خدای متعال به وی منزلت می دهد و نتیجه امر این است در نزد خدا و مردم این عمل منجر به عزت و سعادت فی الدارین برای شخص متواضع می گردد.
سرمایه ای که خدا به انسان میدهد چه جایگاه معنوی و چه اجتماعی باعث شود تواضع انسان زیاده گردد این رویه مایه زیادی این رزق و موجب رفعت انسان متواضع میشود.
فروتنی در شخص شهید رئیسی به یک ملکه نفسانی تبدیل شده بود و کم کم از ابتدا این خوبی را تقویت کرد و در وجودش نهادینه ساخت که در حکمتی از جود مقدس مولای متقیان امیرمؤمنان علی علیهالسلام داریم که قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ خَيْرٌ مِنْ کَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ[۲] نه صرف بازی های دنیایی و خدا به خوبی جزای فروتنی را با بهترین شاه مرگ که از آن به شهادت تعبیر می کنیم عنایت کرد.
در گزارش های تاریخی بسیار دیده شده است که پیامبر اعظم صلي الله عليه و آله و سلم که اول شخص عالم خلقت و اشرف کائنات است با آن مقام در نهایت تواضع و با مسکینان ارتباط و با احترام به محرومان نشست و برخاست همراه با صمیمیت داشت.[۳]
تأسی شهید جمهور به حضرت آقا رسولالله ارواحنافداه در این خصیصه بارها در روستاها و مناطق محروم و مردم مظلوم مشاهده شده است.
در آن ماجرای سفر #رئیسی_عزیز و ملاقات با آن پیرزن روستایی مستضعف و سرکشی از منزل وی و دستور و اقدام برای ساخت نمونه عینی این قصه است.
او با مردم با مروت و کرامت برخورد داشت چون این سجیه و فضیلت اخلاقی نشأت گرفته از تواضع او بود.
➖➖➖➖➖➖➖➖
[۱] بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام , جلد۷۴ , صفحه۱۴۹
[۲] نهج البلاغه گردآورنده سید رضی حکمت ۲۷۸
[۳]تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدرضا حسنی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
عزتمندی شهید جمهور
✍سید رضا حسنی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
امام صادق علیه السلام فرمودند:
إنَّ اللَّهَ فَوَّضَ إِلَي الْمُؤْمِنِ أُمُورَهُ كُلَّهَا وَ لَمْ يُفَوِّضْ إِلَيْهِ أَنْ يَكُونَ ذَلِيلًا أَ مَا تَسْمَعُ اللَّه تَعَالَي يَقُولُ- وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ فَالْمُؤْمِنُ يَكُونُ عَزِيزاً وَ لَا يَكُونُ ذَلِيلًا قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ أَعَزُّ مِنَ الْجَبَلِ لِأَنَّ الْجَبَلَ يُسْتَقَلُّ مِنْهُ بِالْمَعَاوِلِ وَ الْمُؤْمِنَ لَا يُسْتَقَلُّ مِنْ دِينِهِ بِشَيْ ءٍ،
خداوند اختیار همه کارها را به مؤمن داده اما این اختیار را به او نداده است که ذلیل باشد. مگر نشنیده ای که خدای تعالی می فرماید: «عزت از آن خدا و رسولش و مؤمنین است»؟ پس، مؤمن عزیز است و ذلیل نیست. [در ادامه] فرمودند: مؤمن از کوه محکم تر است، زیرا از کوه با ضربات تیشه کم می شود اما با هیچ وسیله ای از دین مؤمن نمی توان کاست.
تهذیب الاحکام، ج6، ص179، ح 367
در این حدیث شریف امام صادق علیه السلام، مومن را عزیز و مظهر عزت دانسته اند. بی تردید، عزت هم در جلوه ی شخصی و رفتار های فردی، هم در جلوه ی خانوادگی، هم در جلوه های اجتماعی و در مرتبه ی بالاتر در جلوه های سیاسی و بین المللی، جزء ارکان اصلی روحیات مومن است.
از دغدغه های بارز این شهید بزرگوار، مرحوم حجت الإسلام و المسلمین رئیسی، حفظ عزت مومن در جلوه های مختلف بود. تمام سعی خود را می کرد تا اولا عزت نفس خود را به عنوان یک مومن، ثانیا عزت خود را به عنوان نماینده ی یک کشور اسلامی و شیعی، در مجامع بین المللی حفظ کند و این مسئله بسیار حایز اهمیت است.
مسئولینی که دغدغه ی عزت مومنین را نداشته باشند، هم در طرح های اقتصادی به خطا خواهند رفت، هم در نحوه ی اداره ی معیشتی مملکت اسلامی و هم در جلوه های رفتاری بین المللی با کشور های بیگانه دچار اشتباهات فاحش خواهند شد. اما این شهید عزیز و دستیار مومن ایشان، شهید امیر عبداللهیان از این ویژگی ممتاز برخوردار بودند که دغدغه ی عزت مومنین را همواره در رفتار های خود به نمایش می گذاشتند.
آخرین نکته که بسیار حایز اهمیت است، عدم خلط مسئله ی عزت با مسئله تکبر و غرور بود. ایشان در عین حفظ عزت، شخصیتی متواضع، دوست داشتنی و محبوب بود که هرگونه جلوه های رفتاری متکبرانه را از خویش دور کرده بود. این مسئله، مورد اذعان دوست و دشمن و موافق و مخالف ایشان بود.
رحمت خداوند بر ایشان باد.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدامیرحسین محمودی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
ویژگی های شهید جمهور، الگوی منتظران ظهور
✍سیدامیرحسین محمودی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
بدون شک خانواده پاک و متدین این بزرگوار، تاثیر بسزایی در رشد ویژگی های منحصر به فرد وی دارد. محیط سالم خانواده، نان حلال، دغدغه تربیت ولایی فرزندان، ساده زیستی، اخلاق مداری و وظیفه محوری از جمله امتیازات این خانواده اصیل و متدین است.
او که کارآمد و باکیفیت بود و البته خادم الرضا علیه السلام، همه ی تلاش خود را برای خدمت به بارگاه منور رضوی و زائرین حریم نور به کار بست و نام خود را در خدمت به خاندان اهل بیت علیهم السلام ثبت کرد.
این عالم مجاهد را می توان الگوی منتظران ظهور خواند. او انتظار فعال و سازنده و پویا را تحقق عینی بخشید و با امید و مجاهدت و تلاش حداکثری از همه توان خود و بلکه بیشتر از توان، در راه زمینه سازی قیام عدل جهانی مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه بهره برد.
چنانکه نبی خاتم صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فرمود: أَفْضَلُ جِهَادِ أُمَّتِی اِنْتِظَارُ اَلْفَرَجِ. ( تحف العقول، جلد۱، صفحه۳۷) و در جایی دیگر فرمود: أَفْضَلُ اعمال أُمَّتِی اِنْتِظَارُ اَلْفَرَجِ. (کمال الدین، جلد۲، صفحه۶۴۴)
پس روشن است که عمل جهادگونه و تلاش حداکثری لازم است و هرقدر انتظار بیشتر باشد تلاش و جهاد و زمینه سازی و آمادگی بیشتر است.
شهید جمهور خستگی ناپذیر، خود را وقف کرد. وقف مردم، وقف خدمتگذاری صمیمی و مخلصانه، وقف خدمتگذاری با ارزش، وقف تلاش برای خدمت به مردم و کشور آن هم تلاش شبانه روزی برای پیشرفت و اصلاح امور، تلاشی که حتی آزردگی هایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان مانع آن نمی شد. تلاشی که خدمت رسانی هدف آن بود خدمت رسانی به مردمی از همین آب و خاک در نقاط دورافتاده یا حادثه دیده که مورد توجه نبودند و نیاز به حمایت داشتند. تلاشی که در آن صلاح و رضایت مردم بر همه چیز ترجیح داشت بر این اساس که رضایت الهی را در پی دارد.
به امید رضایت حضرت صاحب الامر علیه السلام و موثر بودن در انقلاب جهانی حضرت
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام محمدصادق قربانی پور
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
رمز بالندگی شهید جمهور
✍️شیخ محمدصادق قربانی پور
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
پرسشی که ممکن است ذهن دوستان عزیز رو درگیر کند، این است که راز رشد، تعالی و محبوبیت رئیسی عزیز چیست؟ چگونه است که او شهید شد و همه مردم(حتی منتقدان) از او به نیکی یاد می کنند و زبان به تمجید و تعریف باز می نمایند؟ آری! بیایید به قرآن کریم مراجعه نماییم و به جواب اساسی دست پیدا کنیم، خداوند در آیه 58 سوره اعراف می فرماید: وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاَّ نَكِداً، یعنی: سرزمین آماده و مستعد، محصولش پاکیزه است، اما سرزمین ناپاک و غیرمستعد، گیاه اندک و بی ارزش از آن می روید. ذیل آیه شریفه روایت وارد شده است که ائمه علیهم السلام، علمشان از خداوند سرچشمه می گیرد، اما علم دشمنان آنان فاسد و کَدِر است.[۱] شهید جمهور، علم و عملش از خداوند و اهل بیت علیهم السلام سرچشمه میگرفت، او حاصل و نتیجه یک کشتزار پاکیزه و شایسته است، رئیسی عزیز از دامان یک خانواده اصیل و متدین و مجاهد برخاسته است، او پدری عالم و دانشمند داشت که در خردسالی عزادارش شد، او مادری ساده زیست و بی ادعا دارد، آهان گفتم مادری بی آلایش و ساده زیست؟!خانه ساده و محقر مادر شهید جمهور رو مشاهده کردید؟ در زمان حیات به ایشون می گفتند: بگذارید یه فیلم از خانه مادرتان بگیریم تا مردم ببینند خانه مسئول جمهوری اسلامی چقدر ساده است،اما او جواب داد: این ریاکاری ها رو بگذارید کنار؛ همین بود که او مصداقی از حدیث نبوی شد که پیامبراکرم(ص) فرمودند: اگر سه خصلت در وجود فردی باشد، ایمانش کامل می شود که یکی از آن ویژگی ها، دوری از ریا می باشد.[۲]. خلاصه مطلب این است که خانواده پاکیزه از رئیسی عزیز، شخصیتی کم نظیر ساخت که برکات فراوانی از او تراوش کرد و چه زیبا خداوند در آیه ۸۴ سوره اسراء فرمود: قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَىٰ شَاكِلَتِهِ؛ ای پیغمبر به بندگانم بگو: هر فردی بر طبق شخصیّت خویش عمل و رفتار می کند، شهید جمهور دارای شخصیّتی جامع الاطراف شد که همانگونه خداوند به حضرت موسی علیه السلام در آیه ۴۱ سوره طه فرمود: وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي؛ تو را برای خودم ساخته و برگزیده ام، خداوند به شهید جمهور گفت: نگران طعنه ها و کنایه های دیگران نباش، من تو را برای خودم برگزیده ام و تو منتخب من هستی، و چه حس مقدس و زیبایی است، وقتی خداوند چنین بنده اش را مورد خطاب قرار می دهد.
بگذارید دو مورد دیگه از شخصیت جذاب رئیسی عزیز بگم: شهید جمهور! اون زمانی که در مراسم سران قوا بهت طعنه زدند که اطعام مساکین دادی و شام رو از هیئت های بغل گرفتی و تو هم در برابر این زخم زبان ها گفتی: تبرکی امام حسینه، به محبت الهی تو و عشق خدا به تو، پی بردم؛ آن زمانی که بر منبر ابی عبدالله، زبان به یابن الشبیب ان کنت باکیا لشیء فابک للحسین[۳] گشودی، به عشق وصف ناپذیر تو اذعان کردم. آری! امام رضا علیه السلام به دعبل فرمود: تو مرثیه خوان جد ما حسین علیه السلام هستی و تا زنده ای، یاور و ستایشگر مائی، پس تا می توانی از یاری ما کوتاهی نکن.[۴] رئیسی عزیز هم این مدال نوکری اش را از امام رضا گرفت و محبوب خدا و اهل بیت علیهم السلام و مردم شد.
۱.وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ هُوَ مَثَلٌ لِلْأَئِمَّهًِْ (علیهم السلام) یَخْرُجُ عِلْمُهُمْ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ وَ الَّذِی خَبُثَ مَثَلٌ لِأَعْدَائِهِمْ لا یَخْرُجُ عِلْمُهُمْ إِلَّا نَکِداً أَیْ کَدِراً فَاسِداً، بحارالانوار، ج۲۴، ص۱۰۸، قمّی، ج۱، ص۲۳۵.
۲.ثلاثةٌ مَن كُنَّ فيهِ يَسْتَكمِلُ إيمانُهُ :... و لا يُرائي بشَيءٍ مِن عَمَلِهِ، نهجالفصاحه، ح۱۲۴۴.
۳.امالی شیخ صدوق، ص ۱۳۰-۱۲۹.
۴. اِرثِ الحسین علیه السلام فَانتَ ناصرُنا و مادحُنا ما دمتَ حیّاً فَلا تُقصِّر عَن نصرِنا ما استَطعتَ، جامع احادیث الشیعه، ج۱۲، ص۵۶۷.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام روح الله سلمان زاده
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
مردی از خطه فارس شبیه سلمان
✍روح الله سلمان زاده
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🔆 رئیسی شاگرد مکتب سلمان
یکی از اصحاب امام صادق (ع) (منصور بزرج) از ایشان پرسیدند که چرا اینقدر سلمان را یاد میکنید؟
امام صادق (ع) در جواب به ۳ شاخصه اصلی در سلمان اشاره فرمودند:
1⃣ ترجیح خواست امیرالمؤمنین (ع) بر خواست خود
2⃣ دوست داشتن فقرا و محرومان و ترجیح آنها بر اهل ثروت و امکانات
3⃣ محبت به اهل علم
👈این شاخصه ها در هر زمان و به هر میزانی در ما متبلور شود، مورد توجه اهل بیت (ع) خواهد بود.
🔰 شهید جمهور آیت الله رئیسی، با منش خود در دوران پربرکت زمامداریشان این سه ویژگی را از خود نشان دادند و ثابت کردند که راه سلمان همچنان باقی است.
ویژگیهای سلمان در زندگی شهیدجمهور 👇👇
۱. ترجیح اراده ولی فقیه بر منافع شخصی؛
وقتی رهبری معظم فرمودند:
اختلافات مضر است. هم اختلافات بین مسئولین مضر است؛ هم بدتر از آن، کشاندن اختلاف میان مردم مضر است. این را من به مسئولین، به رؤسای محترم هشدار میدهم(۲)
او خواست ولیّ جامعه را بر منافع شخصی ترجیح داد وحسرت کشیده شدن اختلافات بین مردم را به دل دشمنان گذاشت.
۲. حمایت از مستضعفین؛
او برای رفع مشکلات طبقه ضعیف جامعه و همنشینی با فقرا و پابرهنگان [خستگی ناپذیربود وتعطیلی نمیشناخت](۳)
هنوز تصویر عبای گل آلود وسروصورت غبار نشسته او از ذهن آحاد مردم پاک نشده و نخواهد شد...
۳. محبت به اهل علم؛
او هم اهل علم بود و هم دوستدار اهل علم؛
در متن نصب ایشان توسط رهبری معظم آمده:
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیدهام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوهی قضائیه و آشنا با همهی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید(۴)
دیدار های مکرر باعلما،مراجع وجامعه علمی کشور ودرخواست رهنمون از ایشان خود گواه بر محبت و ارادت ایشان نسبت به علما بود.
۱:عَنْ مَنْصُورٍ بُزُرْجَ قَالَ قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ (ع):مَا أَکْثَرَ مَا أَسْمَعُ مِنْکَ سَیِّدِی ذِکْرَ سَلْمَانَ الْفَارِسِیِّ، فَقَالَ: لَا تَقُلْ سَلْمَانَ الْفَارِسِیَّ وَ لَکِنْ قُلْ سَلْمَانَ الْمُحَمَّدِیَّ ،أَتَدْرِی مَا کَثْرَهًْ ذِکْرِی لَهُ؟ قُلْتُ لَا ؛قَالَ: لِثَلَاثِ خِلَالٍ، إِحْدَاهَا إِیثَارُهُ هَوَی أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (ع) عَلَی هَوَی نَفْسِهِ وَ الثَّانِیَهًْ حُبُّهُ الْفُقَرَاءَ وَ اخْتِیَارُهُ إِیَّاهُمْ عَلَی أَهْلِ الثَّرْوَهًْ وَ الْعُدَدِ وَ الثَّالِثَةُ حُبُّهُ لِلْعِلْمِ وَ الْعُلَمَاءِ، إِنَّ سَلْمَانَ کَانَ عَبْداً صَالِحاً حَنِیفاً مُسْلِماً وَ ما کانَ مِنَ الْمُشْرِکِین؛ (بحارالانوار، ج22، ص32 )
۲:بیانات دردیدار با دانشجویان
۳:پیام تسلیت رهبرمعظم انقلاب
۴:انتصاب حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه، ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدنواب موسوی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت به خلق شهید جمهور
✍سیدنواب موسوی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
یکی از نکات بسیار مهم در مورد شخصیت #شهید_جمهور
بُعد خدمتگزاری و روحیه ی خدمتِ جهادی و شبانه روزی در ایشان بود که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم در پیام تسلیت و هم در سخنرانی ۱۴ خرداد در حرم امام(ره) به این موضوع اشاره فرمودند.
نکته ی قابل توجه و تأمل، رابطه ی بین رضایت مردم و رضایت خدای متعال است.[۱]
آنچه از تعالیم نورانی شریعت بر می آید اینست که پس از ادای فرایض، بالاترین وسیله برای تقرّب به خداوند متعال این خصلت نیکو است.
• «رُوِی عَنِ الحُسَینِ بنِ عَلِی علیه السلام أَنَّهُ قَالَ صَحَّ عِندِی قَولُ النَّبِی صلى الله علیه وآله أَفضَلُ الاَعمَالِ بَعدَ الصَّلَاةِ إِدخَالُ السُّرُورِ فِی قَلبِ المُؤمِنِ بِمَا لَا إِثمَ فِیهِ»؛ از امام حسین علیه السلام نقل شده است که در نزد من کلام پیامبر صحیح و درست است که فرمود: محبوب ترین و دوست داشتنی ترین عمل در پیشگاه خداوند تبارک و تعالى بعد از نماز، خوشحال کردن مؤمن است درصورتى که همراه با گناه نباشد.[۲]
در ادبیات و معارف دینی «ادخال سرور» تعبیری عام است و شامل هر عملی میشود که موجب گره گشایى از مشکلات مردم و شادی آنها گردد، مانند اطعام و کمک به فقیر، رساندن واماندهاى به مقصدش، قرض دادن و غیره که شخص دیگر را خوشحال کند و از غم و غصهى مشکلش برهاند. ثواب چنین کاری از حدّ و اندازه بیرون است و انسانى که در شادى دیگران شریک بوده و گرد و غبار غم را مى زداید، به خدا نزدیک مى شود.
از مهمترين مصادیق شاد کردن مؤمنین، توجه به نيازهای آنان و تلاش در جهت رفع آنهاست.
اولیای خداوند همواره در خدمت مردم بودند و شخصاً در رفع حوایج آنان اقدام میکردند.
ميمون بن مهران مي گويد: «من در پيشگاه امام حسن مجتبي(عليه السلام) مشرّف بودم، در حالي كه ايشان معتكف بودند. مردي به محضرشان شرفياب شد و عرض كرد: مقروض هستم، كسي كه از من طلب دارد، مطالبه كرده و چون قدرت پرداخت ندارم، مي خواهد مرا به زندان بيفكند. امام حسن(عليه السلام) فرمود: پولي ندارم كه دِين شما را ادا كنم. آن شخص به امام(عليه السلام) عرض كرد: شما اگر بياييد با طلبكار صحبت كنيد، ممكن است به پاس حرمت شما مرا به زندان نبرد».
ابن مهران در ادامه مي گويد: «ديدم حضرت آماده شد كه كفش بپوشد و از مسجد خارج شود. عرض كردم: آيا فراموش كرده ايد كه در حال اعتكاف هستيد و معتكف نبايد در حال اعتكاف از مسجد خارج شود؟ امام حسن(عليه السلام) فرمود: فراموش نكرده ام؛ ولي پدرم از جدّم رسول اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم) نقل كرد كه اگر كسي گره اي از كار مسلمين يا شخص مؤمني بگشايد و حاجت او را برآورده سازد، مانند آن است كه نُه هزار سال خداوند را عبادت كرده، روزها را به روزه و شبها را به شب زنده داري سپري كرده باشد»[۳]
پیرامون اهمیت موضوع ادخال سرور، روایات فراوانی از ائمه ی معصومین (علیهم السلام ) وجود دارد که جای هیچ ابهام و تردیدی را باقی نگذاشته است تاجایی که این عمل را محبوبترین چیز نزد خدای متعال بیان فرموده اند.
امام باقر علیه السلام فرمود: لبخند مردى بر صورت برادر مؤمنش و بر طرف کردن گرفتارى و مشکل از او، کار نیکویى است و بعد فرمود محبوب ترین چیز نزد خداى متعال ادخال سرور در قلب مؤمن است.[۴]
وقتی یک لبخند زدن و یا اموری ساده اینقدر مورد توجه قرار گرفته و تعبیر افضل اعمال برای آن بکار رفته است قطعا کسانی که مسئولیت سنگین دارند در صورت خدمت صادقانه و مخلصانه می توانند از این رهگذر به رضایت خدای متعال که غایت عبودیت و بندگیست، دست یابند.
ماجرای کشاورز اهوازی که محضر امام صادق(ع) رسید و از سنگینی مالیات شکایت کرد گواه دیگری بر اهمیت این موضوع است:
در عصر امام صادق علیه السلام شخصی به نام «نجّاشی» فرماندار اهواز و شیراز بود، او با اینکه از جانب خلفای وقت، فرماندار بود، ولی از شیعیان و دوستان امام صادق علیه السلام به شمار می آمد. یکی از کارگزاران تحت امر او به حضور امام صادق علیه السلام آمد و چنین عرض کرد:
نجاشی حاکم اهواز و شیراز، از شیعیان و معتقدین به امامت شما است، نام من در لیست دفتر مالیات او نوشته شده و از ناحیه او هزار درهم خراج (مالیات اراضی) بابت بدهکاری من، مقرر شده است، اگر صلاح بدانید برای من، به حاکم اهواز توصیه ای بفرمایید تا نام مرا از لیست پرداخت مالیات، حذف کند.
امام صادق علیه السلام این نامه کوتاه را برای نجاشی نوشت:
بسم اللّه الرحمن الرحیم وَ سُرَّ یسُرُّک اللّهُ
به نام خداوند بخشنده مهربان، برادرت را شاد کن، خداوند تو را شاد فرماید.