💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدرضا حسنی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
عزتمندی شهید جمهور
✍سید رضا حسنی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
امام صادق علیه السلام فرمودند:
إنَّ اللَّهَ فَوَّضَ إِلَي الْمُؤْمِنِ أُمُورَهُ كُلَّهَا وَ لَمْ يُفَوِّضْ إِلَيْهِ أَنْ يَكُونَ ذَلِيلًا أَ مَا تَسْمَعُ اللَّه تَعَالَي يَقُولُ- وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ فَالْمُؤْمِنُ يَكُونُ عَزِيزاً وَ لَا يَكُونُ ذَلِيلًا قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ أَعَزُّ مِنَ الْجَبَلِ لِأَنَّ الْجَبَلَ يُسْتَقَلُّ مِنْهُ بِالْمَعَاوِلِ وَ الْمُؤْمِنَ لَا يُسْتَقَلُّ مِنْ دِينِهِ بِشَيْ ءٍ،
خداوند اختیار همه کارها را به مؤمن داده اما این اختیار را به او نداده است که ذلیل باشد. مگر نشنیده ای که خدای تعالی می فرماید: «عزت از آن خدا و رسولش و مؤمنین است»؟ پس، مؤمن عزیز است و ذلیل نیست. [در ادامه] فرمودند: مؤمن از کوه محکم تر است، زیرا از کوه با ضربات تیشه کم می شود اما با هیچ وسیله ای از دین مؤمن نمی توان کاست.
تهذیب الاحکام، ج6، ص179، ح 367
در این حدیث شریف امام صادق علیه السلام، مومن را عزیز و مظهر عزت دانسته اند. بی تردید، عزت هم در جلوه ی شخصی و رفتار های فردی، هم در جلوه ی خانوادگی، هم در جلوه های اجتماعی و در مرتبه ی بالاتر در جلوه های سیاسی و بین المللی، جزء ارکان اصلی روحیات مومن است.
از دغدغه های بارز این شهید بزرگوار، مرحوم حجت الإسلام و المسلمین رئیسی، حفظ عزت مومن در جلوه های مختلف بود. تمام سعی خود را می کرد تا اولا عزت نفس خود را به عنوان یک مومن، ثانیا عزت خود را به عنوان نماینده ی یک کشور اسلامی و شیعی، در مجامع بین المللی حفظ کند و این مسئله بسیار حایز اهمیت است.
مسئولینی که دغدغه ی عزت مومنین را نداشته باشند، هم در طرح های اقتصادی به خطا خواهند رفت، هم در نحوه ی اداره ی معیشتی مملکت اسلامی و هم در جلوه های رفتاری بین المللی با کشور های بیگانه دچار اشتباهات فاحش خواهند شد. اما این شهید عزیز و دستیار مومن ایشان، شهید امیر عبداللهیان از این ویژگی ممتاز برخوردار بودند که دغدغه ی عزت مومنین را همواره در رفتار های خود به نمایش می گذاشتند.
آخرین نکته که بسیار حایز اهمیت است، عدم خلط مسئله ی عزت با مسئله تکبر و غرور بود. ایشان در عین حفظ عزت، شخصیتی متواضع، دوست داشتنی و محبوب بود که هرگونه جلوه های رفتاری متکبرانه را از خویش دور کرده بود. این مسئله، مورد اذعان دوست و دشمن و موافق و مخالف ایشان بود.
رحمت خداوند بر ایشان باد.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدامیرحسین محمودی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
ویژگی های شهید جمهور، الگوی منتظران ظهور
✍سیدامیرحسین محمودی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
بدون شک خانواده پاک و متدین این بزرگوار، تاثیر بسزایی در رشد ویژگی های منحصر به فرد وی دارد. محیط سالم خانواده، نان حلال، دغدغه تربیت ولایی فرزندان، ساده زیستی، اخلاق مداری و وظیفه محوری از جمله امتیازات این خانواده اصیل و متدین است.
او که کارآمد و باکیفیت بود و البته خادم الرضا علیه السلام، همه ی تلاش خود را برای خدمت به بارگاه منور رضوی و زائرین حریم نور به کار بست و نام خود را در خدمت به خاندان اهل بیت علیهم السلام ثبت کرد.
این عالم مجاهد را می توان الگوی منتظران ظهور خواند. او انتظار فعال و سازنده و پویا را تحقق عینی بخشید و با امید و مجاهدت و تلاش حداکثری از همه توان خود و بلکه بیشتر از توان، در راه زمینه سازی قیام عدل جهانی مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه بهره برد.
چنانکه نبی خاتم صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فرمود: أَفْضَلُ جِهَادِ أُمَّتِی اِنْتِظَارُ اَلْفَرَجِ. ( تحف العقول، جلد۱، صفحه۳۷) و در جایی دیگر فرمود: أَفْضَلُ اعمال أُمَّتِی اِنْتِظَارُ اَلْفَرَجِ. (کمال الدین، جلد۲، صفحه۶۴۴)
پس روشن است که عمل جهادگونه و تلاش حداکثری لازم است و هرقدر انتظار بیشتر باشد تلاش و جهاد و زمینه سازی و آمادگی بیشتر است.
شهید جمهور خستگی ناپذیر، خود را وقف کرد. وقف مردم، وقف خدمتگذاری صمیمی و مخلصانه، وقف خدمتگذاری با ارزش، وقف تلاش برای خدمت به مردم و کشور آن هم تلاش شبانه روزی برای پیشرفت و اصلاح امور، تلاشی که حتی آزردگی هایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان مانع آن نمی شد. تلاشی که خدمت رسانی هدف آن بود خدمت رسانی به مردمی از همین آب و خاک در نقاط دورافتاده یا حادثه دیده که مورد توجه نبودند و نیاز به حمایت داشتند. تلاشی که در آن صلاح و رضایت مردم بر همه چیز ترجیح داشت بر این اساس که رضایت الهی را در پی دارد.
به امید رضایت حضرت صاحب الامر علیه السلام و موثر بودن در انقلاب جهانی حضرت
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام محمدصادق قربانی پور
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
رمز بالندگی شهید جمهور
✍️شیخ محمدصادق قربانی پور
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
پرسشی که ممکن است ذهن دوستان عزیز رو درگیر کند، این است که راز رشد، تعالی و محبوبیت رئیسی عزیز چیست؟ چگونه است که او شهید شد و همه مردم(حتی منتقدان) از او به نیکی یاد می کنند و زبان به تمجید و تعریف باز می نمایند؟ آری! بیایید به قرآن کریم مراجعه نماییم و به جواب اساسی دست پیدا کنیم، خداوند در آیه 58 سوره اعراف می فرماید: وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاَّ نَكِداً، یعنی: سرزمین آماده و مستعد، محصولش پاکیزه است، اما سرزمین ناپاک و غیرمستعد، گیاه اندک و بی ارزش از آن می روید. ذیل آیه شریفه روایت وارد شده است که ائمه علیهم السلام، علمشان از خداوند سرچشمه می گیرد، اما علم دشمنان آنان فاسد و کَدِر است.[۱] شهید جمهور، علم و عملش از خداوند و اهل بیت علیهم السلام سرچشمه میگرفت، او حاصل و نتیجه یک کشتزار پاکیزه و شایسته است، رئیسی عزیز از دامان یک خانواده اصیل و متدین و مجاهد برخاسته است، او پدری عالم و دانشمند داشت که در خردسالی عزادارش شد، او مادری ساده زیست و بی ادعا دارد، آهان گفتم مادری بی آلایش و ساده زیست؟!خانه ساده و محقر مادر شهید جمهور رو مشاهده کردید؟ در زمان حیات به ایشون می گفتند: بگذارید یه فیلم از خانه مادرتان بگیریم تا مردم ببینند خانه مسئول جمهوری اسلامی چقدر ساده است،اما او جواب داد: این ریاکاری ها رو بگذارید کنار؛ همین بود که او مصداقی از حدیث نبوی شد که پیامبراکرم(ص) فرمودند: اگر سه خصلت در وجود فردی باشد، ایمانش کامل می شود که یکی از آن ویژگی ها، دوری از ریا می باشد.[۲]. خلاصه مطلب این است که خانواده پاکیزه از رئیسی عزیز، شخصیتی کم نظیر ساخت که برکات فراوانی از او تراوش کرد و چه زیبا خداوند در آیه ۸۴ سوره اسراء فرمود: قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَىٰ شَاكِلَتِهِ؛ ای پیغمبر به بندگانم بگو: هر فردی بر طبق شخصیّت خویش عمل و رفتار می کند، شهید جمهور دارای شخصیّتی جامع الاطراف شد که همانگونه خداوند به حضرت موسی علیه السلام در آیه ۴۱ سوره طه فرمود: وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي؛ تو را برای خودم ساخته و برگزیده ام، خداوند به شهید جمهور گفت: نگران طعنه ها و کنایه های دیگران نباش، من تو را برای خودم برگزیده ام و تو منتخب من هستی، و چه حس مقدس و زیبایی است، وقتی خداوند چنین بنده اش را مورد خطاب قرار می دهد.
بگذارید دو مورد دیگه از شخصیت جذاب رئیسی عزیز بگم: شهید جمهور! اون زمانی که در مراسم سران قوا بهت طعنه زدند که اطعام مساکین دادی و شام رو از هیئت های بغل گرفتی و تو هم در برابر این زخم زبان ها گفتی: تبرکی امام حسینه، به محبت الهی تو و عشق خدا به تو، پی بردم؛ آن زمانی که بر منبر ابی عبدالله، زبان به یابن الشبیب ان کنت باکیا لشیء فابک للحسین[۳] گشودی، به عشق وصف ناپذیر تو اذعان کردم. آری! امام رضا علیه السلام به دعبل فرمود: تو مرثیه خوان جد ما حسین علیه السلام هستی و تا زنده ای، یاور و ستایشگر مائی، پس تا می توانی از یاری ما کوتاهی نکن.[۴] رئیسی عزیز هم این مدال نوکری اش را از امام رضا گرفت و محبوب خدا و اهل بیت علیهم السلام و مردم شد.
۱.وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ هُوَ مَثَلٌ لِلْأَئِمَّهًِْ (علیهم السلام) یَخْرُجُ عِلْمُهُمْ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ وَ الَّذِی خَبُثَ مَثَلٌ لِأَعْدَائِهِمْ لا یَخْرُجُ عِلْمُهُمْ إِلَّا نَکِداً أَیْ کَدِراً فَاسِداً، بحارالانوار، ج۲۴، ص۱۰۸، قمّی، ج۱، ص۲۳۵.
۲.ثلاثةٌ مَن كُنَّ فيهِ يَسْتَكمِلُ إيمانُهُ :... و لا يُرائي بشَيءٍ مِن عَمَلِهِ، نهجالفصاحه، ح۱۲۴۴.
۳.امالی شیخ صدوق، ص ۱۳۰-۱۲۹.
۴. اِرثِ الحسین علیه السلام فَانتَ ناصرُنا و مادحُنا ما دمتَ حیّاً فَلا تُقصِّر عَن نصرِنا ما استَطعتَ، جامع احادیث الشیعه، ج۱۲، ص۵۶۷.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام روح الله سلمان زاده
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
مردی از خطه فارس شبیه سلمان
✍روح الله سلمان زاده
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🔆 رئیسی شاگرد مکتب سلمان
یکی از اصحاب امام صادق (ع) (منصور بزرج) از ایشان پرسیدند که چرا اینقدر سلمان را یاد میکنید؟
امام صادق (ع) در جواب به ۳ شاخصه اصلی در سلمان اشاره فرمودند:
1⃣ ترجیح خواست امیرالمؤمنین (ع) بر خواست خود
2⃣ دوست داشتن فقرا و محرومان و ترجیح آنها بر اهل ثروت و امکانات
3⃣ محبت به اهل علم
👈این شاخصه ها در هر زمان و به هر میزانی در ما متبلور شود، مورد توجه اهل بیت (ع) خواهد بود.
🔰 شهید جمهور آیت الله رئیسی، با منش خود در دوران پربرکت زمامداریشان این سه ویژگی را از خود نشان دادند و ثابت کردند که راه سلمان همچنان باقی است.
ویژگیهای سلمان در زندگی شهیدجمهور 👇👇
۱. ترجیح اراده ولی فقیه بر منافع شخصی؛
وقتی رهبری معظم فرمودند:
اختلافات مضر است. هم اختلافات بین مسئولین مضر است؛ هم بدتر از آن، کشاندن اختلاف میان مردم مضر است. این را من به مسئولین، به رؤسای محترم هشدار میدهم(۲)
او خواست ولیّ جامعه را بر منافع شخصی ترجیح داد وحسرت کشیده شدن اختلافات بین مردم را به دل دشمنان گذاشت.
۲. حمایت از مستضعفین؛
او برای رفع مشکلات طبقه ضعیف جامعه و همنشینی با فقرا و پابرهنگان [خستگی ناپذیربود وتعطیلی نمیشناخت](۳)
هنوز تصویر عبای گل آلود وسروصورت غبار نشسته او از ذهن آحاد مردم پاک نشده و نخواهد شد...
۳. محبت به اهل علم؛
او هم اهل علم بود و هم دوستدار اهل علم؛
در متن نصب ایشان توسط رهبری معظم آمده:
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیدهام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوهی قضائیه و آشنا با همهی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید(۴)
دیدار های مکرر باعلما،مراجع وجامعه علمی کشور ودرخواست رهنمون از ایشان خود گواه بر محبت و ارادت ایشان نسبت به علما بود.
۱:عَنْ مَنْصُورٍ بُزُرْجَ قَالَ قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ (ع):مَا أَکْثَرَ مَا أَسْمَعُ مِنْکَ سَیِّدِی ذِکْرَ سَلْمَانَ الْفَارِسِیِّ، فَقَالَ: لَا تَقُلْ سَلْمَانَ الْفَارِسِیَّ وَ لَکِنْ قُلْ سَلْمَانَ الْمُحَمَّدِیَّ ،أَتَدْرِی مَا کَثْرَهًْ ذِکْرِی لَهُ؟ قُلْتُ لَا ؛قَالَ: لِثَلَاثِ خِلَالٍ، إِحْدَاهَا إِیثَارُهُ هَوَی أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (ع) عَلَی هَوَی نَفْسِهِ وَ الثَّانِیَهًْ حُبُّهُ الْفُقَرَاءَ وَ اخْتِیَارُهُ إِیَّاهُمْ عَلَی أَهْلِ الثَّرْوَهًْ وَ الْعُدَدِ وَ الثَّالِثَةُ حُبُّهُ لِلْعِلْمِ وَ الْعُلَمَاءِ، إِنَّ سَلْمَانَ کَانَ عَبْداً صَالِحاً حَنِیفاً مُسْلِماً وَ ما کانَ مِنَ الْمُشْرِکِین؛ (بحارالانوار، ج22، ص32 )
۲:بیانات دردیدار با دانشجویان
۳:پیام تسلیت رهبرمعظم انقلاب
۴:انتصاب حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه، ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدنواب موسوی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
#یادداشت
#شهید_جمهور
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت به خلق شهید جمهور
✍سیدنواب موسوی
عضو مجمع خطبا اصحاب الصاحب
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
یکی از نکات بسیار مهم در مورد شخصیت #شهید_جمهور
بُعد خدمتگزاری و روحیه ی خدمتِ جهادی و شبانه روزی در ایشان بود که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم در پیام تسلیت و هم در سخنرانی ۱۴ خرداد در حرم امام(ره) به این موضوع اشاره فرمودند.
نکته ی قابل توجه و تأمل، رابطه ی بین رضایت مردم و رضایت خدای متعال است.[۱]
آنچه از تعالیم نورانی شریعت بر می آید اینست که پس از ادای فرایض، بالاترین وسیله برای تقرّب به خداوند متعال این خصلت نیکو است.
• «رُوِی عَنِ الحُسَینِ بنِ عَلِی علیه السلام أَنَّهُ قَالَ صَحَّ عِندِی قَولُ النَّبِی صلى الله علیه وآله أَفضَلُ الاَعمَالِ بَعدَ الصَّلَاةِ إِدخَالُ السُّرُورِ فِی قَلبِ المُؤمِنِ بِمَا لَا إِثمَ فِیهِ»؛ از امام حسین علیه السلام نقل شده است که در نزد من کلام پیامبر صحیح و درست است که فرمود: محبوب ترین و دوست داشتنی ترین عمل در پیشگاه خداوند تبارک و تعالى بعد از نماز، خوشحال کردن مؤمن است درصورتى که همراه با گناه نباشد.[۲]
در ادبیات و معارف دینی «ادخال سرور» تعبیری عام است و شامل هر عملی میشود که موجب گره گشایى از مشکلات مردم و شادی آنها گردد، مانند اطعام و کمک به فقیر، رساندن واماندهاى به مقصدش، قرض دادن و غیره که شخص دیگر را خوشحال کند و از غم و غصهى مشکلش برهاند. ثواب چنین کاری از حدّ و اندازه بیرون است و انسانى که در شادى دیگران شریک بوده و گرد و غبار غم را مى زداید، به خدا نزدیک مى شود.
از مهمترين مصادیق شاد کردن مؤمنین، توجه به نيازهای آنان و تلاش در جهت رفع آنهاست.
اولیای خداوند همواره در خدمت مردم بودند و شخصاً در رفع حوایج آنان اقدام میکردند.
ميمون بن مهران مي گويد: «من در پيشگاه امام حسن مجتبي(عليه السلام) مشرّف بودم، در حالي كه ايشان معتكف بودند. مردي به محضرشان شرفياب شد و عرض كرد: مقروض هستم، كسي كه از من طلب دارد، مطالبه كرده و چون قدرت پرداخت ندارم، مي خواهد مرا به زندان بيفكند. امام حسن(عليه السلام) فرمود: پولي ندارم كه دِين شما را ادا كنم. آن شخص به امام(عليه السلام) عرض كرد: شما اگر بياييد با طلبكار صحبت كنيد، ممكن است به پاس حرمت شما مرا به زندان نبرد».
ابن مهران در ادامه مي گويد: «ديدم حضرت آماده شد كه كفش بپوشد و از مسجد خارج شود. عرض كردم: آيا فراموش كرده ايد كه در حال اعتكاف هستيد و معتكف نبايد در حال اعتكاف از مسجد خارج شود؟ امام حسن(عليه السلام) فرمود: فراموش نكرده ام؛ ولي پدرم از جدّم رسول اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم) نقل كرد كه اگر كسي گره اي از كار مسلمين يا شخص مؤمني بگشايد و حاجت او را برآورده سازد، مانند آن است كه نُه هزار سال خداوند را عبادت كرده، روزها را به روزه و شبها را به شب زنده داري سپري كرده باشد»[۳]
پیرامون اهمیت موضوع ادخال سرور، روایات فراوانی از ائمه ی معصومین (علیهم السلام ) وجود دارد که جای هیچ ابهام و تردیدی را باقی نگذاشته است تاجایی که این عمل را محبوبترین چیز نزد خدای متعال بیان فرموده اند.
امام باقر علیه السلام فرمود: لبخند مردى بر صورت برادر مؤمنش و بر طرف کردن گرفتارى و مشکل از او، کار نیکویى است و بعد فرمود محبوب ترین چیز نزد خداى متعال ادخال سرور در قلب مؤمن است.[۴]
وقتی یک لبخند زدن و یا اموری ساده اینقدر مورد توجه قرار گرفته و تعبیر افضل اعمال برای آن بکار رفته است قطعا کسانی که مسئولیت سنگین دارند در صورت خدمت صادقانه و مخلصانه می توانند از این رهگذر به رضایت خدای متعال که غایت عبودیت و بندگیست، دست یابند.
ماجرای کشاورز اهوازی که محضر امام صادق(ع) رسید و از سنگینی مالیات شکایت کرد گواه دیگری بر اهمیت این موضوع است:
در عصر امام صادق علیه السلام شخصی به نام «نجّاشی» فرماندار اهواز و شیراز بود، او با اینکه از جانب خلفای وقت، فرماندار بود، ولی از شیعیان و دوستان امام صادق علیه السلام به شمار می آمد. یکی از کارگزاران تحت امر او به حضور امام صادق علیه السلام آمد و چنین عرض کرد:
نجاشی حاکم اهواز و شیراز، از شیعیان و معتقدین به امامت شما است، نام من در لیست دفتر مالیات او نوشته شده و از ناحیه او هزار درهم خراج (مالیات اراضی) بابت بدهکاری من، مقرر شده است، اگر صلاح بدانید برای من، به حاکم اهواز توصیه ای بفرمایید تا نام مرا از لیست پرداخت مالیات، حذف کند.
امام صادق علیه السلام این نامه کوتاه را برای نجاشی نوشت:
بسم اللّه الرحمن الرحیم وَ سُرَّ یسُرُّک اللّهُ
به نام خداوند بخشنده مهربان، برادرت را شاد کن، خداوند تو را شاد فرماید.
او نامه امام را گرفت و نزد نجاشی برد و گفت: این نامه امام صادق علیه السلام است.
نجاشی، فوق العاده آن نامه را احترام کرد، آن را بوسید و روی چشم خود نهاد و به او گفت: حاجتت چیست؟
گفت در دفتر مالیات شما، مبلغی مالیات در مورد من نوشته شده است و نمی توانم آن را بدهم.
نجاشی گفت: چه مقدار است؟ او گفت
هزار درهم می باشد. در همان لحظه نجاشی دفتردار خود را طلبید و به او گفت: این مبلغ را از حساب او بیرون بیاور و در حساب بدهی خودم بنویس و در مورد مالیات سال آینده او نیز همین کار را بکن.
آنگاه نجاشی به او گفت: آیا تو را شاد کردم؟ او گفت: آری، فدایت گردم! سپس نجاشی دستور داد تا به او، یک مرکب و یک کنیز بدهند. و نیز امر کرد که یک دست لباس به او دادند، هر یک از آنها را که به او می دادند، نجاشی می گفت: آیا تو را شاد کردم؟ او در پاسخ گفت «آری فدایت گردم!» و مرتّب نجاشی بر عطایش می افزود، پس از فراغ، نجاشی به او گفت: همین فرش اطاق را که هنگام دادن نامه امام صادق علیه السلام روی آن نشسته بودم بردار و ببر و بعد از این هم هر گاه حاجتی داشتی نزد من بیا که حاجت تو برآورده است.
او فرش را نیز برداشت و خوشحال از خانه نجاشی بیرون آمد، سپس به حضور امام صادق علیه السلام شرفیاب گردید و ماجرای ملاقات خود را با نجاشی به امام صادق علیه السلام عرض کرد.
هنگامی که مهربانی و لطف نجاشی به او را شنید، خوشحال شد. او گفت: ای فرزند رسول خدا! گویا رفتار نیک نجاشی، با من، شما را نیز شادمان کرده. امام صادق علیه السلام فرمود:
ای وَاللّهِ! لَقَدْ سَرَّ اللّه وَ رَسُولهُ
آری سوگند به خدا! نجاشی با این عملش، خدا و رسولش را نیز شاد کرد[۵]
رئیس جمهور شهید، همانطور که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودند، زیباترین لقب را از مردم گرفت و آن #شهید_خدمت و #شهید_جمهور بود و در پایانِ خدمات مخلصانه و شبانه روزی اش در مسیر خدمت، به لقاء حضرت حق (جل جلاله) نائل آمد.
اینک فرصتی خوب برای اندیشیدن است که سهم ما از مسئله ی خدمت چیست و چگونه میتوانیم با خدمت به خلق، رضایت خدای متعال و اولیاء معصومین را کسب کنیم؟!.
____________________
**پی نوشت ها
[۱]* این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت...
بخشی از پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان. ۱۴۰۳/۰۲/۳۱
[۲]*بحارالانوار، مجلسی، ج۴۴ ص۱۹۴
[۳]* من لا يحضره الفقيه، ابن بابويه، محمد بن على، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، دفتر انتشارات اسلامى جامعه مدرسين، قم، 1413 قمری، چاپ: دوم، ج 2، ص 189، باب (الاعتكاف)
[۴]*عِدَّةٌ مِن أَصحَابِنَا عَن أَحمَدَ بنِ مُحَمَّدِ بنِ خَالِدٍ عَن أَبِیهِ عَن رَجُلٍ مِن أَهلِ الکوفَةِ یکنَّى أَبَا مُحَمَّدٍ عَن عَمرِو بنِ شِمرٍ عَن جَابِرٍ عَن أَبِی جَعفَرٍ علیه السلام قَالَ تَبَسُّمُ الرَّجُلِ فِی وَجهِ أَخِیهِ حَسَنَةٌ وَ صَرفُ القَذَى عَنهُ حَسَنَةٌ وَ مَا عُبِدَ اللَّهُ بِشَیءٍ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ مِن إِدخَالِ السُّرُورِ عَلَى المُؤمِنِ»
الکافی، ج۲ ص۱۸۸.
[۵]*بحارالانوار، ج 74، ص 13__كافى، ج 3، ص 274.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
💢یادداشتهای دینی، تبیینی با عنوان #شهید_جمهور با موضوع ابعاد شخصیت شهید بزرگوار خدمت
✍حجت الاسلام سیدهادی عظیمی
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb