هدایت شده از مجید رحیمی | نقدنامه
انتخابات، افراد و افکار تکراری
مهمترین رکن ضعفِ مشارکت در انتخابات خود مهمپنداری تشکلهای قارچی با حضور افراد و افکاری تکراری است.
@naghdname_ir
⭕️ سوال سخت:
آینده مطلوبت چه شکلیه؟!
🔸بعضی از مردم بیشتر میدونن چی نمیخوان تا اینکه چی میخوان، و این برای مردمی که میخوان آینده روشنی داشته باشن خیلی خطرناکه، مخصوصا در انتخابات که تعیین کننده آینده شهر و کشور هست.
🔹مثلا گاهی گفته میشه در اعتراض به وضع موجود رای نمیدم، فکر کرده اگر رای نده اعتراض کرده و حاکمیت مطابق مطلوب او تغییر موضع میده، در حالی که مسیر تحول از صندوق رای می گذره و غیر از این مسیر همه راه ها بن بستِ.
🔻 انگار درست تبیین نشده، مردم بعد از رای دادن وظیفه شون تمام نمیشه، بلکه بعد از انتخاب تازه شروع نظارت مردم بر عملکرد نماینده است. شروع مطالبه منافع جامعه است.
🔹 تاوقتی مردم نقش خودشون رو نپذیرن و جدی نگیرن و فکر کنن ما انقلاب کردیم شما برید مدیریت کنید خداحافظ!
ما رای دادیم شما برید مدیریت کنید خداحافظ!
آش همین آشه و کاسه همین کاسه!
🔸اساسا ساختار، و افراد درونش، هر قدر اهل تزکیه(پاکیزگی نفس) و جهاد(تلاش مستمر) باشن، تا مردم در صحنه نباشن، کار به سر انجام نمیرسه، چون ظرفیت و جهت ساختار میزان کارآمدی مشخصی داره که به تنهایی و بدون مردم، مطلوبیت مورد انتظار رو به نتیجه نمی رسونه.
اساس نطفه انقلاب اسلامی، به حضور مستمر و دخالت مستمر مردم در حاکمیت بسته شده، حالا شما فکر کن رفتی اصلح انتخاب کردی، میره دولت و مجلس و همه چی رو می چرخونه، اقتصاد و سیاست و فرهنگ و همه چیز هم درست میشه!
زهی خیال باطل.
مردم باید در همه شئون حاکمیت حضور فعال و منسجم و پیوسته و هدفمند داشته باشن تا کار به نتیجه برسه و هدف محقق بشه.
اینبار که رای دادید این جوری به ماجرا نگاه کنید!
اشک اندیشه| حسن هربان| عضو شوید 👇
✅ @ashkeandishe
هدایت شده از تأمل | یاداشت های وحید منصوری جلیلیان
44.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا در #خوزستان
یک گام عقبیم؟!
نقاط ضعف و قوت نظام مسائل استان خوزستان در ادوار مختلف را چه مجموعه ای تا بحال پایش و بررسی کرد است ؟!
وجود نگاه سلفی و جزءنگر در بین افراد و مجموعه های تصمیم ساز و تصمیم گیر استان خوزستان در مقاطع گذشته آثار زیان بار برای استان به همراه داشته است.
نگاه کلان و پهپادی به مسائل استان و ریل گذاری صحیح از طریق قانون گذاری و پیگیری تا حصول نتیجه توسط #نمایندگان_تمدن_ساز میتواند مسیر پیشرفت و توسعه استان را در درازمدت ایجاد کند.
#انتخاب_تمدن_ساز
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅ https://eitaa.com/Tamooll
عارف بالله شیخ عبدالقائم شوشتری:
مسئول دفتر حضرت اباعبدالله
آقا علی اکبر هستند؛ کارهای مربوط
به امام حسین را انجام میدهند،
کارهای مربوط به زیارت و مربوط به
مشکلات دست ایشان میباشد.
[ خرمن معرفت ص ۱۰۰ ]
🔶مذهب و هویت شهری
نیمه شعبان امسال، یک اتفاق خوب در آبادان با زحمت مجموعه های مردمی و زمینه پردازی رفقای پالایشگاه روی داد.
🔹حتما می دانید آبادان شهری بود که بواسطه حضور انگلیس ها و ساخت پالایشگاه در اطرافِ نخلستانها پدید آمد.
♦️آبادانِ جدید عناصر هویتی خود را یک به یک تولید می کرد، از محله های جدید تا اسکله ها و بندرها، از فیدوس تا سینماها، و اینگونه شهری صنعتی از بین نفت و دود پدید آمد.
🔸تلاش های انگلیس اما برای تغییر در بافت مذهبی شهر حتی باتوجه به حضور عقایدی نظیر گرایش به کسروی و بهاییت، با زحمت علمایی نظیر آیت الله قائمی و دیگر علما بی نتیجه ماند و این مردم دست از محبت پیامبر و اهل بیت علیها سلام برنداشتند.
🔹تاریخ آبادان پر است از چالش هایی که روایت آن فرصتی دیگر میطلبد، اما غرض اینکه باتوجه به دل سپردگی مردم آبادان به عناصر هویتی شهرشان، نظیر ساختمان سینما نفت، برگزاری جشن میلاد امام زمان در کنار این بنای باشکوه یکی از درست ترین تصمیم ها بود که در کنار شادی مردم در مراسمات مذهبی، حال خوشِ هویت شهری آبادانی ها را دوچندان کرد.
🔸دستمریزاد به رفقای جبهه فرهنگی انقلاب که از زمینه ای که فراهم شده بود، بهترین بهره را بردند و رو در رو با مردم شهر برای میلاد امام زمان شادی آفریدند.
🔻ان شاءالله توجه دادن مردم به حضرت موعود، با همدلی و هم فکری زمینه بسط فرهنگ مهدوی باشد.
اللهم عجل لولیک الفرج
اشک اندیشه| حسن هربان| عضو شوید👇
✅ @ashkeandishe
36.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند کلام، در اهمیت مشارکت در انتخابات فردا، قدرت نمایندگی را دستان مردمی که رای می دهند و نمی دهند اعطا میکند..
اشک اندیشه|حسن هربان|عضو شوید👇
✅ @ashkeandishe
قانون ۲۰ درصد.mp3
1.49M
⚠️ روز شنبه، نامزد برندهی انتخابات، باید از کیا تشکر کنه؟
🎧 بشنوید و اگه منطقی بود، به دیگران هم برسونید...
⭕️ در خصوص انتخابات مطالبی آماده کرده ام، که بزودی با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
اشک اندیشه|حسن هربان|عضو شوید👇
✅ @ashkeandishe
🔻در این روزگاری که روی دور تُند می رود، حوصله کنیم برای این چند سَطر:
🔸پرسیوال لوول، ستاره شناس، پس از سالها رصد در 1906 کتابی نوشت به نام کانالهای مریخ که نسبتا مقبول افتاد. او فکر میکرد شیارهای مریخ رودخانه هستند و اونجا مثل زمین افرادی زندگی میکنند! 🔹ما انسان ها عادت عجیبی داریم. معمولا نادانسته هامون رو با دانسته ها پر میکنیم. اگر دسترسی به مقصد نداشته باشی تصویر مبدا رو میگذاری جایش. تبریز هم احتمالا جاییه شبیه تهران، یا تهران هم قاعدتا تفاوت زیادی با آبادان ندارد.
🔸بسیاری از ما ایرانی ها وقتی به باقی کشورها فکر میکنیم پیش فرض هایی در نظر میگیریم. تصور میکنیم گینه و نروژ مثل ما معماری سنتی غنی دارند. یا دولت انگلیس و لبنان چیزی شبیه دولت ما هستند. مکزیک یا مصر یا همه دنیا با همان زبانی که هزاران سال بوده حرف میزنند. یعنی ما ناخودآگاه چیزهایی رو پایه قرار میدیم که معمولا همراه همیشگی ما بوده اند. بچه ای که از اول مادر داشته باشه فکر میکنه همه مادر دارند.
نه، درک دیگران از ملت و کشور مثل ما نیست. توجه دارید تقریبا تمام کشورهای اطراف ایران مرزهای نوپدید دارند؟ عراق، کویت، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان و ... کشورهایی هستند که در سالهای اخیر "به وجود آمده اند". بعضی هایشان روز خاص برای جشن استقلال دارند. چطور میتوانیم شبیه به هم درباره ملیت فکر کنیم؟! تا به حال برایتان سوال نشده روز استقلال ایران چه روزیست؟! 22 بهمن روز پیروزی انقلاب است نه تاریخ به وجود آمدن ایران. ما روز استقلال به این معنا نداریم چون قبل از دوران شناسنامه ها اینجا بودیم. اصلا این استقلال دیگران با استقلال ما یکیست؟! ما حتی کلمات را هم در معنای ایرانیش پیش فرض میگیریم.
🔹یک پیش فرض دیگر هم هست: مردم. معمولا فکر میکنیم در همه جای جهان مردم عین ما هستند. امارات و سعودی و کویت فرقی با ما ندارند. آنها هم جمعیتی عمومی دارند، حرکت سیاسی میکنند، اعتراض دارند، آره و نه میگویند. این تصویر در جنگ افغانستان یک ضربه شدید خورد: اگر طالبان یک هفته ای دولت را میگیرد، مردم کجا هستند؟ اصلا هستند؟ همین سوال را می توانید به نسبت درباره آذربایجان، ترکمنستان، قطر و ... هم بکنید. متاسفانه همه مادر ندارند.
🔸ما حتی در پس زمینه ذهنمان فکر میکنیم بیشتر کشورها مثل هند و ایران مبارزات مردمی داشته اند. اما واقعیت این است که بسیاری از کشورهای جهان توسط دیگران تعریف شده یا فرایندش توسط اقلیت، نظامی ها، گروهک ها، خارجی ها، توافقات و ... انجام شده. اصلا حواسمان نیست که جزو معدود کشورهای جهان و تاریخ هستیم که انقلاب کردیم. خبر مهم اینکه همه انقلاب نمیکنند. موافق باشید یا مخالف، ما مردم ایران، در خیزشی همگانی، از شهر تا روستا بیرون آمدیم و گفتیم "نه". 22 بهمن 57 جشن تولد ایران نیست، جشن تکلیف ایران است. روز بلوغ ماست. روز ورود به بزرگسالی است.
و البته دنیای بزرگسالانه دنیای چالش هاست. دنیای مواجهه با واقعیت ها، دنیای رنج و لذت عمیق تر و حتی عشق. هیچ کودکی نمیتواند عاشق شود چون عشق فقط محبت نیست، رنج آلود است. ایران بالغ میتواند از مرداب جنگ هم تجربیاتی عاشقانه بسازد. چنین نگاهی در همان صحنه از سمت عراق رخ نداد.
تصویرسازی بعضیها از دوران پهلوی را ببینید، مثل نوستالژی برای رویای شیرین کودکی است! دورانی بدون غم و غصه که غذا میرسد و نگرانی سیاست برای بزرگترهاست. خیلی از کشورها و ملت ها در چنین دورانی اند. بعضا زندگی نسبتا خوشی هم دارند. خیلی ها به دنیا آمده اند اما همه بالغ نمی شوند. در این منطقه فقط ما هستیم که "شدیم". و این اصلا کم نیست.
🔹پیشرفت به برج های امارات و پول های کویت و نفوذ قطر نیست، به "شدن" جامعه است. در پشت همه ساختمان های بلند یک صندوق رای نیست. حتی صرف صندوق رای هم ملاک نیست. رشد، اراده است نه هدیه. 20 سال آمریکا در افغانستان دولت سازی کرد و در یک هفته فرو ریخت. صادراتی نیست. جوشیدنی است. و ما جوشیدیم.
اغراق نیست. خودستایی نیست. نژادی نیست، برتری ذاتی نیست، تحقیر دیگری نیست، یک دارایی است. یک مسئولیت است. نعمتی که قدردانی میخواهد.
بله، تحریم هستیم، کم توانی داریم، صدجور اختلاف داریم ولی هستیم. خودمانیم. استقلال یعنی این. آزادی یعنی این.
🔻پ.ن: در قدردانی از نعمت ها باید مراقب بود به نگاه غرور، نژادی و استعماری نیفتاد. تک تک مردم جهان برابرند اما به هر حال در یک وضعیت نیستند. مردمان بسیاری سالها تحت ستم و تضعیف اند. این چیزی از احترامشان کم نمیکند چرا که همان ها روزی وارثان زمینند.
برداشته شده از کانال گنجه/ سلمان معمار
✅ @ashkeandishe