پرشین خودرو/ در حالی انتظار می رفت که با افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان، با کاهش زیان دهی شرکتها و تعهد بر افزایش عرضه؛ بازار خودرو به تدریج در مسیر کاهش قیمت قرار گیرد اما در کمتر از 48 ساعت از تصمیم خودروسازان با دستور رئیس جمهور به وزیر صمت و ابلاغ به شرکتهای خودروسازی، افزایش قیمت خودروهای داخلی منتفی شد.
بر اساس دستور رئیس جمهور مبنی بر اینکه ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت خودرو مصوبه ای نداشته است، وزارت صمت به خودروسازان دستور داد هر گونه افزایش قیمت ممنوع و قیمت ها به حالت قبل باز گردد.
این اتفاق در حالی رقم می خورد که پس از ماهها کش و قوس بین خودروسازان، سازمان بورس، وزارت صمت و شورای رقابت، اوسط هفته گذشته وزارت صمت به دنبال اجرای بسته پیشنهادی و به منظور جلوگیری از زیان دهی بیشتر خودروسازان، با اعلام در اختیار گرفتن تنظیم بازار خودرو، مجوز قیمت های جدید را برای دو خودروساز بزرگ کشور صادر کرد.
اما طرح وزارت صمت و اصلاح شیوه قیمت گذاری خودرو عمر چندانی نداشت و پنج شنبه شب با مخالفت رئیس جمهور با اجرای این تصمیم به بهانه عدم مصوبه ستاد تنطیم بازار، با دستور وزیر به خودروسازان این فرایند که با افزایش 14 تا 19 درصدی قیمت خودروهای دو شرکت بزرگ خودروساز کلید خورده بود لغو شد، اقدامی که به گفته کارشناسان و متولیان صنعت خودرو اجرای آن موجب کاهش زیاندهی خودروسازان، افزایش تولید و شکست قیمت در بازار خودرو می شد.
اما این تصمیم چه تبعاتی را در بازار خودرو خواهد داشت؟ ابهامی که به گفته کارشناسان و حتی فعالان بازار باعث خواهد شد قیمتها در بازار روند صعودی در پیش بگیرند.
این در حالی است که افزایش قیمت کارخانه خودرو دو اتفاق را در پی داشت اول توان خودروسازان برای عرضه محصولات تولیدی افزایش مییافت و دوم تقاضای کاذب برای دریافت خودرو از مبدا کاهشی میشد. اما با تصمیم اخیر رئیس جمهور و حذف رشد قیمتها و تاثیر جریان زیان دهی بر کاهش عرضه و تولید، باز هم معاملات پرسود خودرویی در بازار ادامه خواهد داشت معاملاتی که به گفته فعالان بازار خودرو و بسیاری از کارشناسان با ضرر تولیدکننده و مصرف کننده سود سرشاری نصیب دلالان خواهد کرد.

با بلاتکلیفی متقاضیان، بازار خودرو به رکود عمیق تری می رود
در همین ارتباط یک فعال بازار خودرو، با اشاره به اینکه تداوم سیاست قیمتگذاری دستوری هیچگاه نتوانسته قیمتهای بازار را کنترل کند، اظهار کرد: افزایش قیمت کارخانهای خودرو برخلاف تصور دولتمردان بیش از آنکه مصرف کنندگان واقعی را تحت فشار قرار دهد، دلالان را متاثر میکرد اما حالا که این مصوبه لغو شده مسلما سود آن به جیب دلالان خواهد رفت.
کاظم محمدی نیکخواه تاکید کرد: در صورت اجرای سیاست وزارت صمت و اعمال افزایش قیمت خودروهای داخلی، قیمت ها در بازار خودرو شکسته و تفاوت کاذب قیمتی که در بازار وجود داشت به تدریج تحلیل می رفت.
این فعال بازار خودرو با حمایت از طرح اصلاح قیمت وزارت صمت افزود: با اصلاح قیمت خودرو و نزدیک شدن نرخ کارخانه به بازار و افزایش عرضه خودروسازان به مرور قیمت ها افت می کرد اما با توقف این جریان و لغو افزایش قیمت ها بازار همچنان جریان بی ثبات و بلاتکلیفی را خواهد داشت.
به گفته نیکخواه با اقدام خودروسازان نسبت به فک رهن و از سویی تعهد به افزایش تولید و تکمیل حدود 150 هزار خودرو ناقص، حجم عرضه به بازار خودرو افزایش یافته و این جریان مسلما در افت قیمت ها تاثیر می گذاشت چنانچه در دو روز گذشته و پیش از لغو افزایش قیمت، در واکنش به افزایش قیمت کارخانه ای، برخی از خودروها در بازار افت قیمت داشت.
وی در پایان تاکید کرد: متاسفانه این گونه تصمیمات بیش از گذشته بازار را ملتهب می کند و با افزایش بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان، بازار خودرو بیش از گذشته با رکود همراه خواهد شد.
خودنویس لاکچری ۲۹ میلیونی دربازار!
🔹نگاهی به قیمت خودنویس در بازار نشان میدهد برای خرید انواع این محصول، روان نویس و خودکارهای لاکچری باید بین ۱۰ تا حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه کرد.
🔹گرانترین خودنویس ست خودکار، روان نویس و خودنویس cross طرح peerless است که با قیمت ۲۹ میلیون تومان فروحته میشود.
🔹روان نویس والدمن مدل ADAMAS نیز در جایگاه بعدی قرار دارد که قیمت آن برابر با ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است./فرارو
😂😂😂 ما با مداد و خودکار بیک خوشگل می نوشتیم.
اینا دلش نمیاد آدم بنویسه بزار گوشه اتاق هر روز به مدت یک ساعت بهش خیره بشه و باهاش حرف بزنه 😂😂😂😂😂😂😂 بگه روان نویس تو بگو من خودکار شم بنویسم 😂😂😂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاد بگیرید اگر یک جایی خیانتی بود، اعتراض کنید
استاد رحیمپورازغدی
✅ خبر خوش و قطعی برای سهامداران #خودرویی
محمد هادی سلیمی زاده: مدیر روابط عمومی سازمان بورس
موضوع اصلاح قیمت #خودرو طی چند روز آینده در ستاد تنظیم بازار مصوب می شود
با پیگیری وزیر محترم اقتصاد و ریاست سازمان بورس و جلسه با وزارت صمت و رییس جمهور و معاون اول رییس جمهور، مقرر شد اصلاح قیمتی خودرو در ستاد تنظیم بازار اعمال شود.
#پیروزی_خودروسازان
یک بار شد به نفع سهم دار عمل می شود.
#البته در واقع باید جوری بشه که قمیت خودرو بیاید پایین و قیمت تمام شده خودرو کمتر شود هم خودروساز ضرر نکند هم سهم دار هم مردم که خریدار خودرو هستند.
#گرچه خودروی باکیفیت حق همه هموطنان هست.
⭕️دلالی به «تخمک» رسید؛ قیمت ۴ تا ۸ میلیون تومان!
🔹مدتی است که فرآیند اهدای تخمک به جای اهداف بشردوستانه به تجارتی سودمند برای تعدادی از دلالان تبدیل شده است.
🔹گویا فقر اینبار از چهره و روی زنانه خود وارد عرصه شده و زنان جوان ۱۸ تا ۳۵ سالهای که دچار مشکلات معیشتی هستند، در معاملهای پنهانی امکان مادری را در ازای چهار تا هشت میلیون و بعضا ارقامی بیشتر به اشتراک میگذارند.
🔹با چرخی در فضای مجازی یا حتی بعضی از آگهیهای خیابانی میتوان متوجه شد که این فرآیند دلالی تنها به «اهدای تخمک» معطوف نشده و در اهدای «جنین» و «رحم اجارهای» نیز رد پایش دیده میشود.
#پانویس
#زیرنویس تبلیغات تلویزیونی امشب در یکی از سریال ها پخش شده نوشته بود ایران کمترین نرخ باروری در جهان اسلام را دارد.😔 باید بگیم دنیا را دارد
#بالای بیست سال سیاست غلط #فرزند کمتر زندگی بهتر در جامعه رواج دادند که یکی از علل کمتر شدن جمعیت جوان کشور است.
#تورم افسار گریخته و فقر و مخارج بسیار زیاد باعث شد خانواده ها تمایلی به فرزند آوری ندارند.
#طرح جوانی خیلی خوب هست ولی این اعداد و ارقام کمک هزینه مردم را مشتاق به این امر نمی کند.
#تنها چاره ای که می تواند فرزند آوری تقویت کند حمایت بی چون و چرا از ازدواج و حمایت بسیار زیاد مالی و ایجاد امنیت اقتصادی برای زوج ها و خانواده هاست. اگر امنیت اقتصادی در کشور تامین باشد و برای فرزند آوری و حمایت بی چون چرا در عمل کاری انجام دهند معضل جوانی در کشور ما حل می شود
بیست سال گفتند زندگی کمتر فرزند کمتر حداقل باید 20 سال تلاش کنند که مردم تشویق به فرزند بیشتر کنند.
فرارو/متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مرتضی افقه رئیس گروه اقتصاد دانشگاه چمران اهواز در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط فعلی تبعات بسیار سنگینی دارد، گفت: دولت تحت تاثیر القائات و تفکرات برخی اقتصاددانان معتقد به بازار آزاد و لیبرالیسم، تصمیم گرفته یارانه کالاهای اساسی را حذف کنید، در این رابطه مجلس نیز همگام با دولت با این موضوع موافقت کرده، در حالی این افراد به هیچ عنوان تجربههای گذشته را در نظر نگرفته اند.
وی افزود: در زمان دولت محمود احمدینژاد و آغاز طرح هدفمند کردن یارانهها نیز چنین شعارهای پرطمطراقی داده شد، مبنی بر اینکه با آزادسازی قیمتها، عدالت یارانهای تحقق خواهد یافت و مردم با دریافت یارانه نقدی قدرت خریدشان افزایش خواهد یافت، این درحالی است که منابع حاصل از هدفمند کردن یارانهها به جیب دلالان و عدهای خاص رفت، در مقابل با حذف یارانههای دولتی، قیمتها با افزایش روبرو شدند و بعد از گذشت چند صباحی ارزش یارانه نقدی صفر شد و تنها تورم ناشی از آزادسازی قیمتها، برای مردم باقی ماند.
افقه اظهار داشت: با گذشت ۱۲ سال از اجرای هدفمند کردن یارانهها نه تنها ریالی به مبلغ یارانههای نقدی اضافه نشده، بلکه این یارانه کفاف یک وعده ناهار یک خانواده معمولی سه نفره را نیز نمیدهد، اما در مقابل با آزادسازی قیمتها تورم افسارگسیخته طی دهه ۹۰ اقتصاد ایران را ویران کرد و سوء مدیریتهای بسیاری که در دولتهای مختلف شاهد بودیم، اقتصاد را در آشفتهترین وضعیت ممکن خود قرار دارد، درحال حاضر نیز اشتباه حسن روحانی در تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را ابراهیم رئیسی میخواهد با یک اشتباه مهلکتر جبران کند.
این اقتصاددان اضافهکرد: اگر قرار باشد که قیمتها با افزایش روبرو باشد، اما در مقابل به ۶۰ میلیون نفر از جمعیت، نفری ۱۱۰ هزار تومان یارانه داده شود، این مبلغ یارانه با توجه به سرعت تورم در کوتاهترین زمان ممکن ارزش خود را از دست میدهد، اما آن چیزی که برای مردم باقی میماند، تورم فزاینده است که روز به روز آنها را به سوی فقر مطلق نزدیکتر میکند.
وی با تاکید بر اینکه دولت محل تورم را در جای اشتباهی جستجو میکند، ادامه داد: درحالی که اغلب اقتصاددانها برای کنترل تورم کاهش تقاضا را نسخهپیچی میکنند، به اعتقاد من به مشکل در بخش عرضه است، تا زمانی که عرضه در اقتصاد افزایش پیدا نکند و پاسخگوی تقاضا نباشد، ما با تورم بالا روبرو خواهیم بود و سیاستهای مختلفی که در این رابطه نیز برای مهار تورم و نقدینگی اتخاذ میشود، همگی محکوم به شکست خواهد بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه با آزادسازی قیمت کالاهای اساسی با سونامی تورم و افزایش قیمتها روبرو خواهیم بود، تصریح کرد: یارانه ۱۱۰ هزار تومانی به هیچ عنوان جوابگوی نیاز مردم نیست و آنها با این مبلغ دو کیلو برنج بیشتر نمیتوانند بخرند، حال چگونه میخواهند تمام کالاهای اساسی که یارانه به آنها تعلق میگیرد را با این ۱۱۰ هزار تومان پوشش بدهد، بنابراین این سیاست که تمامی یارانههایی که دولت برای معیشت مردم میپردازد حذف شده و قیمتها آزاد شود و در مقابل آن نیز یارانه نقدی به مردم داده شود، محکوم به شکست است، زیرا این مبلغ یارانه کفاف افزایش قیمتها را نخواهد داشت و ما با تورم بسیار شدیدی در آینده مواجه خواهیم شد.
وی با تاکید بر اینکه اگر آزادسازی قیمتهای مختلف در دستور کار دولت قرار داشته باشد، به زودی با ابر تورم روبرو خواهیم بود، خاطرنشان کرد: از گوشه و کنار افزایش دوباره قیمت بنزین شنیده میشود، هرچند که این موضوع دائما تکذیب شده، اما در دفعه قبل نیز اول این اخبار منتشر شد و بعد بنزین را گران کردند، حال اینکه دولت بخواهد حاملهای انرژی را اصلاح کند، وضعیت اقتصادی بسیار وخیم خواهد شد، چرا که زیرساختهای لازم برای انجام این کار وجود ندارد.
افقه گفت: در ایران آزادسازی قیمتها چیزی جزء حیف و میل منابع نیست، چراکه منابع حاصل از اصلاح یارانهها به جای اینکه ضرف اصلاح زیر ساختها و امور توسعهای شود، خرج امور جاری میشود و دست آخر نیز منابع یا حیف و میل شده یا به جیب عدهای رانت خوار و دلال میرود؛ بنابراین اجرای این طرحها هیچ نفعی برای مردم ندارند بلکه وضعیت آنها را نسبت به گذشته سختتر خواهد کرد.
11.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احسان سلطانی، اقتصاددان در گفتگو با آخرین خبر نسبت به تصمیم دولت برای حذف ارز 4200 تومانی واکنش نشان داد و به بیان انتقادات تندی در این زمینه پرداخت.
#دقیقا حرف من در بیشتر از جاها تطبیق با سخنان اقتصاد دانان دارد.
اقتصادی(بورسی)سیاسی
✅ خبر خوش و قطعی برای سهامداران #خودرویی محمد هادی سلیمی زاده: مدیر روابط عمومی سازمان بورس موضوع
امروز خودوری ها به احتمال سبزند