🔰 نوکرِ اجانب...
♦️ هر چه ضعف در مسلمین و فساد در ممالک اسلامی است، از حکومتهاست. حکومتها به واسطه خودخواهی که دارند معالاسف برای اجانب به طورِ نوکری عمل میکنند و برای ملت خودشان آقایی میکنند، و تمام مفاسد را همین نوکری و آقایی در ممالک مسلمین ایجاد کرده است.
🎙 #امام_خمینی (ره) - ۲۴ مرداد ۱۳۵۸
🆔 @ashora_karbala
ali_va_shahr_bi_arman.pdf
27.07M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
" علی(ع) و شهر بی آرمان"
✍️ مؤلف: حسن رحیم پور ازغدی
📙 کتاب "علی (علیه السلام) و شهر بی آرمان" متن چهار جلسه گفت و گو با “حسن رحیمپور ازغدی” است، که در ماه رمضان ٧٩ صورت گرفته است، مباحث مطرح شده در این گفت و گو ها پارهای از مسائل سیاسی، عقیدتی، اقتصادی و نظایر آن است.
📙 رحیم پور در این گفتگوها، صریح و روشن از سیره حکومتی امام اوّل شیعیان بحث می کند و گفته های خود را با استناد به آیات و روایات مستند می سازد. تحلیل های او این امتیاز را دارد که فقط "تاریخنگاری" و "تاریخ روایی" نیست، بلکه بازخوانی ایده ها و سخنان امیرالمؤمنین(ع) است که پرسش روز و درد دینداران معاصر ماست و نشان می دهد اندیشه های تشیع همواره پویا و تازه است.
📖 موضوعاتی که این کتاب آن را شامل میشود: «حکومت آرمانی، حکومت شکستخورده نیست» / «اقتصاد اسلامی ، اقتصاد انسانی» / «انقلاب در حکومت، بازگشت به اصول» / «آزادی قرائتها، خودی و غیر خودی»
📙 این اثر با زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مردم تدوین شده و متن گفت و گوها بدون هیچ دخل و تصرفی به نگارش درآمده است. رحیم پور در این سخنان با نگاهی تحلیلی سعی کرده مباحث مهم و کلیدی در رابطه با سیره امام علی(ع) را به مخاطبان عرضه کند.
🆔 @ashora_karbala
🔰مسلمانِ عادتی یا راستین؟!
✍دکتر #شهید_بهشتی
🔹 از دهه سوم به اين طرف، نهضت با نوع سومى از مسلمانان روبهروست: مسلمانانِ «پدر و مادرى» و «اقليمى» كه ماها باشيم. چرا شما مسلمانى؟ چون در خانه پدر و مادر مسلمان به دنيا آمدهام. اگر در خانه پدر و مادر مسيحى به دنيا آمده بودم چه بودم؟ مسيحى بودم. اگر در خانه پدر و مادر بیدين و مادّى به دنيا مىآمدم چه بودم؟ مُلحد و مادّى بودم.
🔹 اگر مسلمانِ اقليمى يا مسلمان شناسـنامهاى، مسلمان زاده شده باشد و در خانه پدر و مادر مسلمان اگر درست ساخته شده باشد و صحيح تربيت بشود، يعنى درست به او برسند و يا خودش به خودش برسد، مسلمانِ راستين مىشود؛ يعنى از مسلمانان گروه اول میشود. وگرنه مسلمانى میشود كه چون پدر و مادرش مسلمان بودند مسلمان است. من به اينها مسلمانهاى عادتى میگويم زيرا عادت كردهاند مسلمان باشند.
📚 سه گونه اسلام، ص۲۵
🆔 @ashora_karbala
🔰 قبل از فرج، آسایش و راحتطلبی و عافیت نیست!
💢 #مقام_معظم_رهبری:
🔻 قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحت طلبی و عافیت نیست. در روایات، «واللّهِ لَتُمَحَصُنَّ» و «واللّهِ لَتَغَربَلُنَّ» است، به شدت امتحان می شوید، فشار داده می شوید. امتحان در کجا و چه زمانی است؟ آن وقتی که میدان مجاهدتی هست.
🔻 قبل از ظهور مهدی موعود، در میدان های مجاهدت، انسان های پاک امتحان می شوند. در کوره های آزمایش وارد می شوند و سربلند بیرون می آیند و جهان به دوران آرمانی و هدف مهدی موعود "ارواحنا فداه" روزبه روز نزدیکتر می شود، این، آن امید بزرگ است، لذا این انتظار برای ما مفید و مبارک است.
🎙بیانات در دیدار مردم قم ۱٣٧۰/۱۱/٣۰
🆔 @ashora_karbala
5c2b9307a03ee2377dfcb3c3_-7954211576201501097.mp3
7.21M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰موضوع: "غیب عالم و امر ولایت محور امتحان و ابتلای الهی" / ابتلای ولی عصر در زمان غیبت/ امتحان تاخیر/ سرّ غیبت مخفیست/ رفع خیلاء و استکبار با امتحان به مجهولات/ حقیقت غیبت، سری از اسرار/ زیبائیهای ظهور/ ظهور، نصرت سیدالشهداء (ع)/ ظهور، مقدمه رجعت سیدالشهدا (ع)
⏰ مدت: ۵٣:٢٧ دقیقه
📶 حجم: ۶ مگابایت
🗓 تاریخ: ٢ فروردین ٩٣ حرم مقدس رضوی(ع)
🆔 @ashora_karbala
🍂 یـک شـهـر تـو را زِ یـاد بُـرده....
🍃عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ "صلوات الله علیه" یَقُولُ:
صاحِبَ هذَا الأَمْر الشَّرِیدُ الطَّرِیدُ الْفَرِیدُ الْوَحِیدُ... اَلسَلام عَلَیکَ اَیُها الاِمامُ الْفَرِیدُ الْوَحِید؛ الغریبُ الغائب عَن اَهلِه
🍂اصبغ بن نباته گوید: از امیر المؤمنین "صلوات الله علیه" شنیدم که مى فرمود:
صاحب این امر همان تنهایِ رانده شده؛ کنار زده و بی همتایِ یگانه است؛ سلام بر تو؛ ای امامِ غریبِ تنهایِ دور از وطن؛ غایب از دیدگانِ کسانِ خویش
📚کمال الدین، ج٢ ص٣۶۱ ، ب٣۴ ، ح۴
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ashora_karbala
4_581931209198666160.mp3
2.16M
❓پرسش و پاسخ تاریخی از رهبرانقلاب
🔴 روند "فاسدشدن دستگاه از درون" در تاریخ اسلام چه نمونه ای دارد؟ سیره سوءِ اصحاب و فرزندانِ اصحاب چه آسیبی به حکومت اسلامی زد؟
⭕️ رهبر انقلاب: «بعد از آنكه اسلام، اشرافيت را به طور کلی؛ قلع و قمع كرده بود، يک طبقهى اشراف جديد در دنياى اسلام به وجود آمد. عناصرى با نام اسلام، با سِمتها و عناوين اسلامى ؛ پسر فلان صحابى، پسر فلان يارِ پيغمبر، پسر فلان خويشاوند پيغمبر ؛ در كارهاى ناشايست و نامناسب وارد شدند، كه بعضى از اينها، اسمهايشان در تاريخ ثبت است. پسران صحابیهاى بزرگ، مثل مصعب بن زبير و از اين قبيل.
⭕️ وقتى مىگوييم "فاسد شدن دستگاه از درون" يعنى اين. يعنى افرادى در جامعه اسلامی پيدا شوند كه به تدريج بيمارى اخلاقى مُسرى خود ( دنيازدگى و شهوتزدگى ) را كه متأسفانه مُهلک هم هست، همينطور به #جامعه منتقل كنند.
🆔 @ashora_karbala
tamaddonzaii-yeshie.pdf
3.92M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"تمدن زایی شیعه"
✍مؤلف: استاد اصغر طاهر زاده
📘 موضوع این کتاب؛ سلسله مباحث «تمدنزایی شیعه»، حاصل پاسخ به سؤالاتی است که حدود سهسال متمادی و طی نُه جلسه توسط عدهای از طلاب و دانشجویانی که مایل بودند در رابطه با موضوع تمدن اسلامی تحقیق کنند خدمت استاد طاهرزاده مطرح شده و پس از پیادهشدن جوابها از نوار و تکمیل و تصحیح مطالب توسط استاد خدمت عزیزان ارائه میشود.
📘 جوابهای استاد؛ دریچههای دقیق و عمیقی از فرهنگ مدرنیته از یکطرف و تمدن اسلامی از طرف دیگر را در مقابل سؤالکنندگان گشوده است که موجب احاطهی نسبتاً کاملی به آن دو بشود. زیرا تا جایگاه هستیشناسی فرهنگ مدرنیته درست روشن نشود انسانها متوجه نیستند در ظلماتی قرار دارند که راه بهجایی نمیبرند و از آن طرف اگر ذهنها قانع نشود که خداوند برای زندگی زمینی بشر راهکاری ارائه داده که تمام ابعاد او شکوفا میشود، نمیتواند عزم عبور از فرهنگ مدرنیته را در خود پدید آورد.
📘 انقلاب اسلامی به دلیل رویکرد خاصش به «عالم غیب و غیب عالم» با مبانی نظریِ تمدن غرب که صرفاً نظر به ماده و مادیات دارد، در تعارض است، ولی متأسفانه بعضاً این تعارض را صرفاً در ابتذالات اخلاقی نظیر مشروبات الکلی و سکس و امثال آن میدانند و لذا غرب را در «جبهة مدنیت» پذیرفتهاند و در نتیجه به شدت از توانایی آرمانهای انقلاب اسلامی در ساماندهی نظام مدنی مخصوصِ به خود غافل گشتند. این سلسله نوشتار درصدد تبیین این غفلت و توجه به راهکارهای تحقق تمدن اسلامی است.
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰فرهنگ در غرب اجباری است!
🔻تاثیر نظارت بر فرهنگ مردم غرب چقدر است؟!
آیا فرهنگ غربی از فرهنگ ما غنیتر است؟!
🆔 @ashora_karbala
🔰 چه کنیم نفس، ما را به آسانی به گناه نکشاند؟
✍ استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان میشود.
🔹امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرمایند: النَّفْسُ انْ لَمْ تَشْغَلْهُ شَغَلَک؛ یعنی اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول میکند.
🔹 یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمی شود، مثل یک جماد است. این انگشتر را که من به انگشتم می کنم، اگر روی طاقچه ای یا در جعبه ای بگذارم طوری نمی شود.
🔹 ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید و الّا اگر شما به او کار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش می خواهد وادار می کند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز می شود؛ در رختخواب فکر می کند، در بازار فکر می کند، همین طور خیال خیال خیال، و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه می کشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار و شغل، او را به سوی خود می کشد و جذب می کند.
📚 تعلیم و تربیت در اسلام، ص٢٧٨
🆔 @ashora_karbala
💠 توانایی ترک گناه در جوانی
✍ #امام_خمینی (ره)
📃 نامهای است از پدری پیر فرسوده، که عمر خود را به مشتی الفاظ و مفاهیم به پایان رسانده، و زندگی خویش را در لاک خویشتن تباه نموده، و اکنون نفسهای آخرین را با تأسف از گذشته خود میکشد، به فرزند جوانی که فرصت دارد تا چون عبادالله صالحین در فکر رهانیدن خود از تعلق به دنیا که دام ابلیس پلید است، باشد.
📃 پسرم! از من گذشته... لکن تو نعمتِ جوانی داری و قدرتِ اراده. امید است بتوانی راهی طریق صالحان باشی. تو جوانی و با قدرت جوانی که حق داده است می توانی اولین قدم انحراف را قطع کنی و نگذاری به قدم های دیگر کشیده شوی که هر قدمی، قدم هایی در پی دارد و هر گناهی - گرچه کوچک - به گناهان بزرگ و بزرگتر انسان را می کشد به طوری که گناهان بسیار بزرگ در نظر انسان ناچیز آید.
📜ا شاره به حاج احمد آقا؛ به تاریخ ۱۷ شوال ۱۴۰۴ / ۲۶ تیر ۶۳
🆔 @ashora_karbala
🔰 این خیانت است نه خدمت!
✍ استاد متفکر #شهید_مطهری
🔸 تفکر آزاد است، حالا که تفکر آزاد است؛ پس این آقای بت پرست باید آزاد باشد برای این که بت را بپرستد؛ یا نه؛ عقل و فکر این شخص اسیر است، لذا باید کاری کنیم که عقل و فکر او را از اسارت این عقیده آزاد کنیم، کاری را بکنیم که ابراهیم خلیل الله و بت شکن کرد.
🔸 حالا درباره این کار ابراهیم چه باید بگوییم؟ آیا ابراهیم کاری کرد بر خلاف آزادی عقیده ؟ یا کاری کرد در خدمت آزادی عقیده؟ کاری کرد در خدمت آزادی عقیده به معنی واقعی، یعنی آزادی اندیشه. ابراهیم (ع) می توانست مطابق همین فلسفه ای که اغلب فرنگی ها می گویند که "انسان هر عقیده را اتخاذ کند آن عقیده محترم است" بگوید چون این بتها مورد احترام میلیونها انسان هستند پس من هم به آنها احترام می گزارم.
🔸 در گذشته می گفتند ببینید کوروش چقدر مرد بزرگ بزرگواری بوده! که وقتی به بابِل رفت و آنجا را فتح کرد تمام بت خانه ها را محترم شمرد. آیا خود جناب کوروش به آن بت ها اعتقاد داشت؟ نه. کوروش چه فکر می کرد؟ می گفت این اعتقاد، این مردم را بدبخت کرده یا نه؟ بله. ولی در عین حال دست به ترکیب آنها نزد، چرا؟ چون می خواست که آنها در زنجیر بمانند. این خیانت بود نه خدمت.
📚کتاب آینده انقلاب اسلامی ، ص ۴۰ و ۴۱
🆔 @ashora_karbala
2_1.mp3
8.19M
🎧 | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰 موضوع: " گفتمان تمدن نوین اسلامی"
❆ بررسی دین در مقیاس تمدن ساز /
❆ ارکان تمدن اسلامی /
❆ دعوت به توحید محور پیام انبیای الهی /
❆ بررسی حقیقت توحید در الوهیت/
❆ رسیدن به محیط ولایت الله/
1⃣ جلسه اول
⏰ مدت: ۶۰:۵٨ دقیقه
📶 حجم: ٧ مگابایت
🗓 در جمع نخبگان استان البرز ٢۰ خردادماه ٩۵
🔍 بادقت بشنوید....
🆔 @ashora_karbala
توسعه و تمدن غرب شهید آوینی.pdf
1.85M
📘پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"توسعه و مبانی تمدن غرب"
✍مؤلف: شهید سید مرتضی آوینی
📘 این کتاب مجموعهی ۱۸ مقاله از سید شهیدان اهل قلم پیرامون مفهوم توسعه، مبتنی بر مبانی معرفتی و تاریخی تمدن غرب است. او در این کتاب به توسعه؛ آموزش، دانشگاه، اقتصاد، بانک و نظام آموزش غربی نگاه ویژهای داشته و از منظر فلسفی به ماهیت حقیقی هر یک از این معانی رسیده است.
📖 برشی از کتاب:
توسعهی اقتصادی آرمان پر جاذبهی عصری است که بشر خدا را فراموش کرده و از جاودانگی روح خویش غفلت کرده است. در تقسیمبندی ملل جهان به توسعه یافته و توسعه نیافته معیار و میزان چیست؟ توسعهی اقتصادی. به اعتقاد حقیر آن بینش خاصی که جهان را با ماده معنا میکند میتواند بُعد اقتصادی حیات بشر را مبنای شناخت و تعریف او قرار دهد. در نظام اعتقادی ما آن توسعهای معتبر است که بر تعالی روحی بشر تکیه دارد و تعالی روحی بشر نیز به پرهیز از فزونطلبی و تکاثر، و منع اسراف و تبذیر، و پیروی از یک الگوی متعادل مصرف منتهی میشود، نه به رشد اقتصادی محض. بنابراین، ما ابتدائاً جهان را به توسعه یافته و توسعه نیافته تقسیم نمیکنیم و این مبنا را هم برای تقسیمبندی قبول نداریم.
📘 مهمترین ویژگی محتوایی مطالب کتاب این است که خواننده با دقت در تعابیر و همراهی با سیر کلی مباحث ارائه شده به نگاهی نو و دیدگاهی جدید نسبت به مسائل پیرامون خود از جمله توسعه و مباحث مختلف غربشناسی دست پیدا میکند که در کمتر آثاری میتوان مطالبی از این دست یافت.
🆔 @ashora_karbala
🔰 برابری پیامبر(ص) و ولی فقیه در ولایت سیاسی
✍ امام خمینی (ره) درباره ی اختیارات حکومتی معصومان (ع) می فرماید:
🔹 این توَّهم که اختیارات حکومتی رسول اکرم (ص) بیشتر از حضرت امیر (ع) بود یا اختیارات حکومتی حضرت امیر (ع) بیش از فقیه است، باطل و غلط است. البته فضایل حضرت رسول اکرم (ص) بیش از همه عالم است و بعد از ایشان فضایل حضرت امیر (ع) از همه بیشتر است لکن زیادی فضایل معنوی اختیارات حکومتی را افزایش نمیدهد.
🔹 همان اختیارات و ولایتی که حضرت رسول و دیگر ائمه، "صلوات الله علیهم" در تدارک و بسیج سپاه داشتند، تعیین وُلات و استانداران، گرفتن مالیات و صَرف آن در مصالح مسلمانان داشتند، خداوند همان اختیارات را برای حکومت فعلی قرار داده است؛ منتهی شخص معینی نیست روی عنوان «عالم عادل» است.
🔹 وقتی میگوییم ولایتی را که رسول اکرم (ص) و ائمه (ع) داشتند، بعد از غیبت، فقیه عادل دارد؛ برای هیچ کس این توَّهم نباید پیدا شود که مقام فقها همان مقام ائمه (ع) و رسول اکرم (ص) است زیرا اینجا صحبت از مقام نیست بلکه صحبت از وظیفه است.
🔹 ولایت یعنی حکومت و اداره کشور و اجرای قوانین شرع مقدس، یک وظیفه سنگین و مهم است؛ نه اینکه برای کسی شأن و مقام غیر عادی به وجود بیاورد و او را از حد انسان عادی بالاتر ببرد. به عبارت دیگر، ولایت مورد بحث، یعنی حکومت و اجرا و اداره، برخلاف تصوری که خیلی از افراد دارند، امتیاز نیست بلکه وظیفهای خطیر است.
📚 امام خمینی، ولایت فقیه، ص۴۰
🆔 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
"شرح حکمت ٧۵"
💠 اين گفتار حكيمانه اشاره به قانون كلى فلسفى است كه هرچيز تحت عدد در آيد محدود است و هرچه محدود است پايان پذير است و از آنجا كه عمر انسان ها نیز تحت عدد قرار مى گيرند؛ مثلا مى گوييم: عمر شصت ساله، يا هشتاد ساله. مفهومش اين است كه هر ساعتى كه بر انسان مى گذرد تدريجا از آن كاسته مى شود و اين سرمايه به سرعت رو به فنا مى رود.
🍃 لذا حضرت (ع) می فرمایند: "كُلُّ مَعْدُود مُنْقَض" هرچيز كه شمرده مى شود سرانجام پايان مى گيرد. آن گاه در ادامه مى فرمايد: "وَكُلُّ مُتَوَقَّع آت" و آنچه مورد انتظار است سرانجام فرا مى رسد.
💠 منظور از «متوقَّع» امورى است كه به طور قطع مى دانيم در آينده رخ مى دهد؛ مانند مرگ و پايان زندگى و قيام قيامت. اشاره به اين كه كسى كه به اين امور آگاه است بايد توجه داشته باشد كه روزى مرگ دامان او را مى گيرد و روزى در دادگاه عدل الهى حضور مى يابد.
💠آنچه امام(ع) فرموده است در واقع اشاره به دنیاى فانى و گذاران است، دنیایى که عمرش در برابر جهان آخرت بسیار ناچیز است، همان گونه که در حدیثى از پیغمبر اکرم(ص) مى خوانیم: "عمر دنیا در برابر آخرت مانند این است که یکى از شما انگشت خود را در دریایى فرو کند و سپس بیرون آورد، در این حال نگاه کند ببیند چه اندازه از آب دریا بر انگشت او باقى مانده. "
💠 این هشدارى است به همه دنیا طلبان و آنها که به آخرت و زندگى جاویدان پشت کرده اند تا بدانند چه چیز به دست مى آوردند و چه چیز را از دست مى دهند.
🆔 @ashora_karbala