8.mp3
9.28M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰موضوع: "بررسی قرب به امام زمان/ معانی متعدد غیبت/ بهره مندی از امام زمان در دوره های مختلف غیبت و ظهور"
☑️معصومین (علیهم السلام) به عنوان انسان کامل و فرستادگان حق، مجرای تام و کامل معرفت انسان نسبت خداوند می باشند، چشمه های جوشانی که انسان سالک را به سرچشمه مقصود رهنمون می سازند. معصومین از آن جهت که انسان کامل اند دارای شئونات کمالی می باشند و انسان می تواند از طریق توجه به هر یک از این شئونات به بارگاه الهی راه یابد، گاهی از شأن علم، گاهی از شأن محبت و قس علی هذا. در ادعیه و زیارات هم انسان با عرض سلام به شئونات مختلف معصوم، به هریک از این ابعاد وجودی معصوم توجه می نماید تا راه روشنی به سوی حقیقت بیابد، و این مختص امام حاضر و زنده نیست بلکه در مورد امام غیرحیّ و غایب هم صادق است.
☑️امام غیر حیّ و غایب در دو حالت اشتراک دارند و اول، این که جسم هر دو از انظار ظاهری مخفی است، و دوم این که حقیقت ولایت هر دو در حجاب است. اما حالت سومی وجود دارد که مختص امام غایب است و آن، این که به عنوان معجزه الهی سیر نبوت و ولایت را به کمال نهایی می رساند به طوری که تمام انبیا و اوصیای پیشین به عالم دگرگون شده در عصر ظهور رجعت می نمایند و در این سیر تکاملی حضور می یابند.
⏰ مدت: ۶٨:۴٧ دقیقه
📶 حجم: ٨ مگابایت
🗓 تاریخ ٢۴ اردیبهشت ٩۴ در مسجد غربای شاهرود
🆔 @ashora_karbala
🔰 توبه از عبادت...
✍علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
💠 زمانی به یکی از اساتیدمان اصرار کردیم که به ما توصیه ای کند، فرمودند: از امروز قول بدهید از عبادات خود توبه کنید، نمازهایتان از روی عادت نباشد، برای حُور و غِلمان نباشد، بلکه بخاطر ترس از جهنم هم نباشد، عمل باید احسن باشد که "لِیَبلُوَکُم أیُّکُم أَحسَنُ عَمَلا"
💠 گناه را مراتب است از گناه پیش پا افتاده چون سرقت و کذب و قمار و نحوِ ها، تا پله پله انسان به جایی می رسد که عبادتش را گناه می بیند و بعد خودش را که "وجودک ذنب لا یقاس به ذنب"
🍃 سعدی گوید:
عابدان از گناه توبه کنند
عارفان از عبادت استغفار
📚هزار ویک نکته ۴٢٧ ص ۵٧٧
🆔 @ashora_karbala
🔰 علت همه کشمکش ها
#امام_خمینی (ره)
🔹 ما اگر خودمان را تربیت بکنیم مشکلاتمان همه رفع می شود. همۀ مشکلات از این است که ما تربیت نشده ایم. تربیت الهی و تحت بیرق اسلام در نیامدیم.
🔹 به حسب واقع، همۀ این کشمکش هایی که شما ملاحظه می کنید، همۀ این کارشکنی هایی که برای ملت ما هست، همۀ اینها برای این است که تربیت نیست در کار، تزکیه نیست در کار، فقط یا جهالت است و یا علمی که از جهالت برای انسان مضرتر است.
📚 صحیفه امام جلد ۱٣ ص ٢٣٢
🆔 @ashora_karbala
🔰اجرای عدالت در جامعه
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 از جمله شرایطی که تداوم انقلاب اسلامی ما در گرو آن است اجرای عدالت است. عدالتی که در روایتی علی(ع) آن را سرِ ایمان تشبیه کرده است آن جا که می فرماید: «العدل راس الایمان » یعنی اگر ایمان را به سر تشبیه کنیم عدالت مانند سر آن پیکر است که اگر سر نباشد پیکر مرده است
🔹 یکی از متفکران اسلامی در این باره می گوید: «دو نشانه مهم برای شناخت جامعه اسلامی وجود دارد و آن دو؛ نماز است و عدالت. اگر در جامعه ای نماز در زندگی به وجه عام وجود نداشته باشد، بانگ اذان فروافتد، و مسجد و جماعت نباشد آن جامعه اسلامی نیست
🔹 همچنین عدالت اگر در جامعه حضور نداشته باشد و آثار عدالت در جامعه و شؤون حیاتی و اقتصادی و معیشتی افراد و خانواده ها «در همه قشرها» دیده نشود و در سیاست ومدیریت و قانون گذاری و قضاوت و برنامه ریزی و اجرا و دربرخوردها و برخورداری ها عدالت ملاک نباشد و در مسکن و بهداشت وتحصیل و کار و سفر و استراحت؛ اصل عدالت اجرا نشود و مردم همه از شرایط و امکانات مساوی برخوردار نباشند و تبعیض و تفاوت بیداد کند؛ به یقین چنین جامعه ای اسلامی نیست. امام صادق(ع) می فرماید:«ان الناس یستغنون اذا عدل بینهم » به درستی که مردم اگرعدالتی در میان باشد همه بی نیاز خواهند گشت
🔹 اجرای عدالت آثاری دارد که از جمله آن از بین رفتن فقر است چه این که فقر یکی از چیزهایی است که دوام انقلاب را تهدید می کند. پیامبر اکرم(ص) در این باره فرمود:«حکومت ها ممکن است کافر باشند و دوام یابند و اما اگر ظالم باشند دوام نخواهند یافت
📚 آینده انقلاب اسلامی ص ۱۴۶
🆔 @ashora_karbala
14855-fa-angah-ke-faaleyat-farhangi-poch-mishavad.pdf
3.8M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"آنگاه که فعالیت های فرهنگی پوچ می شود"
✍مؤلف: استاد اصغر طاهر زاده
📘ایشان به عنوان استادی که قبل از انقلاب اسلامی تاکنون همواره دغدغه رشد سطح فرهنگ دینی جامعه را داشته اند و در رابطه با چگونگی فعالیت های فرهنگی سال های سال اندیشیده است؛ در یک جمع بندی نهایی حرف های خود را در این نوشتار ارائه داده اند؛ تا عزیزانی که در امور فرهنگی و دینی برنامه ریزی می کنند و فعالیت می نمایند، قبل از آن که با بی ثمری نتایجِ کار خود روبه رو شوند، به موضوعاتی که در این کتاب مطرح شده است بیندیشند.
📘همان طور که از عنوان کتاب پیداست مباحث؛ بیشتر به آسیب شناسی فعالیتهای فرهنگی می پردازد و لذا هوشیاری عزیزانی را که دست اندرکار فعالیتهای فرهنگی هستند برمی انگیزاند. از این رو ممکن است سبک و سیاق مطالب عده ای را به سوءتفاهم بکشاند که نباید هیچ فعالیتی انجام داد. در حالی که این نوع مباحث نه برای تعطیل کردن جریان فعالیتهای فرهنگی و نه محکوم کردن فعالان فرهنگی است، بلکه به بازنگری و بررسی عوامل آسیب زای فعالیتهای فرهنگی می پردازد تا مسیر رشد حقیقی گم نشود. بدیهی است که در جای جای کتاب به آسیب های فعالیتهای فرهنگی آن گاه که از مسیر صحیح منحرف می شود اشاره شده است.
📘باید پذیرفت شرایط فکری دنیای جدید، راه فعالیت های فرهنگی را سخت تیره و دشوار کرده است و هرگز با سهل انگاشتن آنچه دشوار است به جایی نخواهیم رسید و مسلّم حاصل بی فکری، ظلماتی است اضافه شده بر ظلمات و پنهان داشتن آن چیزی است که به جای پنهان داشتن، باید آن را از میان برداشت.
🆔 @ashora_karbala
🔰 نگوييد كار داريم.
✍ #امام_خامنه_ای
✨ هر کس در يک بخش يا گوشه اي مشغول تبليغ و كار است، رابطه ی خودش را با كسب معلومات قطع نكند؛ نگوييم كار داريم و نمي رسيم. من خودم اوايل انقلاب كه شد، حدود دو سال رابطه ام با كتاب قطع شد. با آن همه اشتغالی كه ما داشتيم، مگر فرجام داشت؟
✨ من شب ساعت ۱۱ و يا بيشتر به خانه مي رفتم و كار، ساعت ۵ و ۶ صبح آغاز شــده بود؛ تازه عده ای ملاقاتی هم در خانه داشتم. خانه ی ما هم دم دست بود می رفتم و می ديدم عده ای از ارگانهای مملكتی، از نهادهای انقلابی، از بخش های مختلف، از علمای شهرستان ها و ... در اتاق نشسته اند و كار دارند؛ اصلا مجال نبود.
✨ناگهان به خودم نهيب زدم و الان سـه چهار سال است كه شروع به مطالعه كرده ام. شروع مجدد من به مطالعه، بعد از اشتغال به رياست جمهوری است. شروع كرديم، ديديم مي شود، و من الان هر شبانه روز، مقداری مطالعه مي كنم. الان من مطالعه هم می كنم و به كارم هم می رسم و می بينم كه منافاتی با هم ندارند. مطالعه ی علمی تاريخی هم دارم، مطالعه ی تفننی هم مي كنم؛ به تدريج مطالعه كردم، شايد بيش از صدها صفحه يادداشت برداشتم، فهميدم كه مي شود.
📚 من و کتاب ص ٢۰ و ٢۱
🆔 @ashora_karbala
terend-gozari-01.mp3
9.69M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_عباسی
🔰موضوع: "مؤلفههای انسان طراز"
☑️ سلمان، انسان طراز است؛ از پیامبر اسلام(ص) روایت شده است: «سلمان از ما اهل بیت است.»
☑️ انسان طراز، هدف خلقت خود را میداند که: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ» علت تأکید بر عبودیت انسان در حالی که خدا نیاز به عبادت بندگان خود ندارد، چیست؟ پاسخ مفسرین قرآن چنین است که «عبادت» در اینجا ناظر بر «معرفت» است. باید «لیعرفون» صورت گیرد تا بندگی حاصل شود.
☑️ خدای اسلام برخلاف خدا مسیحیت و یهود، خدای ساعتساز نیست که عالم را خلق کرده و به حال خود رها کرده باشد؛ بلکه او همهی اشیاء را پس از خلقت، ربوبیت میکند؛ باغبانیست که خود خلق کرده و خود نیز میپروراند و گلآرایی میکند. ربوبیت خدا، زمانی به صورت گسترده شامل حال انسان میشود که انسان نیز متقابلاً عبودیت نماید. ربوبیت او همواره جاریست اما تا زمانی که با بندگی از سوی ما پیوند نخورد، شامل حال ما نمیشود. پس عبودیت ما، برای خاطر خودمان است. در دعا خدای خود را با نام «ربنا» میخوانیم؛ یعنی از او تقاضا داریم تا ما را این چنین بپروراند.
☑️ در ساخت انسان طراز، پس از آنکه تنظیم دو حوزهی «عبودیت» و «معرفت» روشن شد، میباید ده مؤلفه را از ابتدای خلقت تا مرگ او مورد ارزیابی قرار دهیم به طوری که در پشت هر ترند و گزاره، عقبهای معرفتی و عقلانی باشد
1⃣جلسه اول
⏰ مدت: ۵٣:۴٨ دقیقه
📶 حجم: ٩ مگابایت
🗓 جلسلت ٣٧٢ کلبه کرامت ۹۱/۶/۹
🆔 @ashora_karbala
🔰 رفع دشمنی برادران ایمانی
✍استاد #علی_صفایی_حائری
💠 "و نَزَعْنا ما في صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْواناً عَلى سُرُرٍ مُتَقابِلين" (۴٧ حجر) و آنچه از دشمنى و كينه در سينه هايشان بوده بركنده ايم كه برادر وار بر تخت هايى روبروى يكديگرند
🔹 آنها كه همه يك هدف دارند، آنها هم مى توانند با هم درگير شوند محدوديت دنيا و تزاحم منافع، دنيا طلبان را به جان يكديگر مى اندازد. آنها كه دنيا را مى خواهند، قدرت و رياست و ثروت و لذت و زن و شهوتى را طالب هستند، حتّى اگر برادر و فرزند باشند، به جان يكديگر مى افتند و اگر بتوانند حريف را مى شكنند و اگر نتوانستند، به تقسيم منافع و همزيستى مسالمت آميز روى مى آورند.
محدودۀ دنيا، نزاع آفرين و طوفان زاست
🔹 همين طور مى شود كه خدا جويان هم، با يكديگر درگير شوند و ستيز كنند و كينۀ يكديگر را در دل بگيرند، كه اين شگفتى ندارد كه دنيا، هم دنياى محدود است و هم دنياى حجاب. آن هم حجاب هايى كه مستور هستند و به چشم نمى آيند
🔹 در اين آيه نكتۀ لطيفى هست و "نَزَعنا ما فى صُدُورهم من غلٍّ اخواناً على سُرُرٍ مُتقابلينَ" خدا مى فرمايد كه در بهشت ما، كينه هاى دل هاى آنان را برمى داريم، كه اينها برادران هم بوده اند و به خاطر ما درگير شده بودند و ما كينه هاشان را صاف مى كنيم
🔹چون پيداست اگر كينه ها به خاطر دنيا باشد، بوى بهشت را از هزار سال راه نمى يابند. از اين كه در بهشت روبروى هم نشسته اند و كينه هاشان را خدا برداشته، معلوم مى شود كه در حجاب بوده اند و دوست خود را نمى شناختند
📚 درسهايى از انقلاب,قیام, ص۴۵
🆔 @ashora_karbala
🔰استمرار عبادت و توجه به خدا
✍علامه #مصباح_یزدی
🔹چیزهای بی ارزش و بی مقدار به راحتی به دست می آیند ، اما به دست آوردن چیزهای با ارزش و نفیس؛ دشوار است و برای به دست آوردن آنها باید تلاش کرد. از این رو با توجه به ارزش و والاییِ ذکرِ خدا و تأثیر شایانی که در تأمین سعادت اخروی و دنیوی انسان دارد، اگر کسی بخواهد دائم الذکر شود، باید سال ها تمرین و تلاش کند؛ چنانکه اگر کسی بخواهد در یک رشته ای قهرمان شود، باید مدت ها تمرین و تلاش کند تا به خواسته خود برسد. در این راه نیز نباید انتظار داشته باشیم که ره صد ساله را یک شبه طی کنیم.
🔹اگر انسان برنامه ای منظم برای عبادت نداشته باشد و هر وقت میلش کشید عبادت کند - مثلا یک روز ده جزء قرآن بخواند و پس از آن چندین ماه به قرآن نگاه نکند - تغییر و تحول قابل توجهی در او پدید نخواهد آمد.
🔹در اصول کافی بابی به استمرار و مداومت بر عبادت و عمل اختصاص داده شده است. در یکی از روایات آن باب امام صادق (ع) می فرمایند : "ایاك أن تفرض علی نفسک فریضه فتفارقها اثنی عشر هلالا" مبادا عملی را بر خود واجب گردانی و تا دوازده ماه از آن دست برداری. هم چنین آن حضرت در روایت دیگری می فرمایند : من دوست دارم که بر عمل مداومت داشته باشم ، گرچه کم باشد.
🔹توصیه علما و بزرگان این است که انسان در آغاز عبادت و عملی ، سبک مختصر را برگزیند تا بتواند آن را استمرار و تداوم بخشد و برایش به صورت ملکه در آید ، نه این عمل و عبادتی سنگین و دشوار را انتخاب کند که تداوم آن ممکن نگردد.
📚 یاد او؛ ص ۱۴٢ و ۱۴٣
🆔 @ashora_karbala
🔰بايد قدرتِ ديد حقايق سياسى در مردم به وجود آيد
🔹 #امام_خامنه_ای
🔻 " اين هم خودش يك كار فرهنگى است كه انسان تلاش كند مردم رشد سياسى و قدرت تحليل و بينش درست پيدا كنند، يا بينش را پيدا كنند. حالا وقتى كسى بينش سياسى پيدا كرد، درست و نادرستش را خودش بعداً تعيين خواهد كرد.
🔻 بايد قدرتِ ديد حقايق سياسى در مردم به وجود آيد تا در برخورد با جريانها و حوادث سياسى گيج نباشند. اگر مردم قدرت تحليل داشته باشند، اين مملكت و انقلاب را بيمه و تضمين مىكنند.
🔻 ما متاسفانه این را نداریم یا کم داریم... ما و مجموعه هاى ما كمتر تلاش كرده اند. بله، اوايل انقلاب در اين مورد تا چند سالى كارهايى مىشد و بعضى از مجموعه ها تلاش مىكردند تا مردم را از لحاظ بينش سياسى جلو ببرند؛ اما حالا نيست. اين، خودش يك كار فرهنگى است."
🎙بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از نخبگان علمی کشور ۱٣٨٨/٨/۶
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 دخالت رهبری در تصمیمات قوا
🔹هیچ گاه از رهبران شیعه انتظار نداشته باشید در انتخابی که شما کردید دخالت کنند...
🔹اگر قرار باشد همه کارها را امام جامعه انجام دهد پس ما چه زمانی رشد می کنیم
#رهبری #روحانی
#گرانی_بنزین #قانون
#علی_اکبر_رائفی_پور
🆔 @ashora_karbala
terend-gozari-02.mp3
10.46M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_عباسی
🔰موضوع: "مؤلفههای انسان طراز"
☑️ سلمان، انسان طراز است؛ از پیامبر اسلام(ص) روایت شده است: «سلمان از ما اهل بیت است.»
☑️ انسان طراز، هدف خلقت خود را میداند که: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ» علت تأکید بر عبودیت انسان در حالی که خدا نیاز به عبادت بندگان خود ندارد، چیست؟ پاسخ مفسرین قرآن چنین است که «عبادت» در اینجا ناظر بر «معرفت» است. باید «لیعرفون» صورت گیرد تا بندگی حاصل شود.
☑️ خدای اسلام برخلاف خدا مسیحیت و یهود، خدای ساعتساز نیست که عالم را خلق کرده و به حال خود رها کرده باشد؛ بلکه او همهی اشیاء را پس از خلقت، ربوبیت میکند؛ باغبانیست که خود خلق کرده و خود نیز میپروراند و گلآرایی میکند. ربوبیت خدا، زمانی به صورت گسترده شامل حال انسان میشود که انسان نیز متقابلاً عبودیت نماید. ربوبیت او همواره جاریست اما تا زمانی که با بندگی از سوی ما پیوند نخورد، شامل حال ما نمیشود. پس عبودیت ما، برای خاطر خودمان است. در دعا خدای خود را با نام «ربنا» میخوانیم؛ یعنی از او تقاضا داریم تا ما را این چنین بپروراند.
☑️ در ساخت انسان طراز، پس از آنکه تنظیم دو حوزهی «عبودیت» و «معرفت» روشن شد، میباید ده مؤلفه را از ابتدای خلقت تا مرگ او مورد ارزیابی قرار دهیم به طوری که در پشت هر ترند و گزاره، عقبهای معرفتی و عقلانی باشد
2⃣ جلسه دوم
⏰ مدت: ۵٨:۰٧ دقیقه
📶 حجم: ۱۰ مگابایت
🗓 جلسه ٣٧٢ کلبه کرامت ۹۱/۶/۹
🆔 @ashora_karbala
🔰 رهبری چرا پاسخگوی مشکلات کشور نیست؟
⁉️ سوال دانشجوی منتقد از رهبری:
چرا همه ی مشکلات را به گردن نیروهای خارجی و امریکای بیچاره! می اندازید؟ رهبر کشور، خود باید پاسخگوی مشکلات کشورش باشد، نه یک کشور بیگانه ...
⭕️ پاسخ رهبری:
کاملاً درست است. اولاً امریکا خیلی هم بیچاره نیست؛ آنچنان هم که بعضی خیال می کنند، باچاره نیست! یک چیز میانه ای است. ما همه ی مشکلات را به گردن امریکا نمی اندازیم ؛ مشکلات ما از خودمان است؛ منتها دشمن می خواهد از این مشکلات حداکثر استفاده را بکند و پدر کشور و ملت را دربیاورد؛ این را هم نگوییم؟!
🔹ما نمی گوییم اگر تورم هست، تقصیر امریکاست؛ نه، اگر تورم و کاهش قدرت خرید و کمبود اشتغال هست، چه کسی گفته تقصیر امریکاست؟ این تقصیر خود ماست، تقصیر مسؤولان است؛ اما اگر اسم امریکا را می آوریم، می خواهیم بگوییم گرگی کمین گرفته و پشت خم کرده تا به شما حمله کند؛ از این غافل نباشید. به مسؤولان می گوییم ضعفها را برطرف کنید؛ به شما می گوییم متوجه این دشمن باشید تا به شما حمله نکند. وقتی دزدی کمین کرده است، وقتی حیوان وحشییی در کمین انسان است، وقتی دشمن سلطه گری در کمین یک ملت است، یکی از وظایف اساسی و مهم مسؤولان و رهبری کشور این است که به مردم بگویند توجه کنید؛ و نیز کارهایی که میدانند جلوی آسیب دشمن را می گیرد، به مردم بگویند و از آنها بخواهند؛ والّا نخیر، ما مشکلات داخلی کشور را به گردن امریکا نمی اندازیم.
⭕️ اما اینکه رهبر باید پاسخگوی مشکلات کشور باشد، البته همینطور است و شکی در این نیست؛ قانون هم موازین پاسخگویی را مشخص کرده است. هر کس به هر اندازه که حوزه ی اختیارات اوست، باید پاسخگو باشد.
🔹 البته مسؤولیت مدیریت انقلاب با مدیریت اجرایی کشور فرق دارد؛ این را توجه داشته باشید. رهبری طبق قانون اساسی در کشور مسؤولیت اجرایی ندارد؛ جز در زمینه ی نیروهای مسلح. مسؤولیت اجرایی به عهده ی قوای سه گانه است، منتها مدیریت انقلاب؛ که همان رهبری باشد؛ مسؤولیت حفظ جهت گیری انقلاب و نظام را دارد؛ باید مواظب باشد انقلاب و نظام از آرمانها منحرف و منصرف نشود؛ فریب دشمن را نخورد و راه را عوضی نرود؛ اینها مسؤولیتهای رهبری است. مسؤولیت اجرایی به عهده ی مسؤولان اجرایی است و هر کس مسؤولیتی دارد، باید طبق مسؤولیت خود عمل کند.
🔴 جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی ۱٣٨٢/٢/٢٢
🆔@ashora_karbala