4_1.mp3
7.66M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰 موضوع: "تمدن نوین اسلامی"
تبیین مبانی گفتمان تمدن نوین اسلامی / امام در سیر عبودیت انسان و اجتماع و تاریخ؛ وسعت دایره امامت
☑️ تعاریف مختلفی در باب امامت شده است و گاهی موضوع امامت سرپرستی حیات اجتماعی دنیوی معرفی می شود، لکن نگاه صحیح این است که موضوع امام عبد مطلق است و موضوع امامت او هم بندگی است و وسعت این بندگی هم در همه شئون انسان در این عالم و عوالم دیگر خواهد بود. امامت امام در همه عوالم جاری است.
☑️ نکته دیگر نیز اینکه امام شئون مختلف و اسامی مختلفی دارد که مجاری فیض عالم هستند و انسان با تبعیت و خضوع در مقابل مقامات و اسامی امام، فیض و حقیقت آن اسم را در رتبه خودش دریافت می کند و جایگاه زیارت همین است و تکرار زیارت در همین نکته روشن می شود که فیوضات مختلف و رتبه های بالاتر بدست خواهد آمد.
☑️ سیر انسان با امام یک سیر نامتناهی خواهد بود که حتی در مقامات بهشت نیز ادامه دارد. ظهور امام در عالم، مراتب مختلف داشته و حضور او در عوالم مختلف در سیر انسان و نیز حضور امام با همه انبیاء و اوصیاء امر مهمی است که آیات و روایات از آن پرده برداری کرده است؛ تا جایی که خود امام لباس بشر پوشیده و این فرصت برای انسان فراهم می شود که از امام بهره مند شود. هرچند ظهور تامه امام در دوره ظهور حضرت حجت(عج) خواهد بود که عده ای برای این فیض خاص رجعت خواهند کرد. این فیض زاییده برداشته شدن حجاب از امر ولایت خواهد بود.
4⃣ جلسه چهارم
⏰ مدت: ۵۶:۴٨ دقیقه
📶 حجم: ٧ مگابایت
🗓 جمع نخبگان استان البرز در تاریخ ٢٧ مرداد ٩۵
🆔 @ashora_karbala
اصول و شاخصه هاي تمدن نبوي.pdf
1.6M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"اصول وشاخصه هاي تمدن نبوی(ص)"
✍مؤلف: سید رشید صمیمی
📕 همان گونه که از عنوان این پژوهش برمی آید، در این نوشتار به بررسی اصول
وشاخصه هاي تمدن نبوي(ص) می پردازد و این اصول را درچهار عرصه فرهنگ، سیاست، اقتصاد و اجتماع بر اساس سّنت نبوي(ص) ؛ یعنی فعل، قول و
تقریر پیامبر اعظم(ص) بررسی می کند. درحقیقت، همه آموزه هاي والا و
ارزنده که در تمدن و فرهنگ مسلمانان وجود دارد، از رفتار وگفتار پیامبر
خدا سرچشمه گرفته و اساس فعالیت هاي فرهنگ ساز مسلمانان، در طول ٢٣ سال رسالت آن حضرت ،طراحی و پی ریزي شده است.
📕امروزه برای مقابله با فرهنگ لیبرالیستی غرب که داعیه جهانی سازي در همه جنبه هاي زندگی انسان را دارد بایسته است مسلمان متعهد، به معرفی و گسترش فرهنگ ناب نبوي(ص) ائمه اطهار (علیهم السلام ) بپردازد. معرفی اصول وشاخصه هاي تمدن نبوي، با هدف نشان دادن نادرستی
شاخصه هاي تمدن مادي غرب، ازجمله وظایف اصلی همه مسلمانان است
که آنها را به شناخت اصالت اسلام و قرآن رهنمون می کند. همچنین
توطئه هاي فرهنگی غرب را آشکار و زمینه بازگشت وگرایش اندیشه ها به
سوي آموزه هاي الهی را فراهم می سازد.
📕متأسفانه تا به امروز کتاب یا تحقیقی که به اصول و
شاخصه هاي تمدن نبوي پرداخته باشد، وجود نداشته؛ هرچند به صورت
بسیار پراکنده در آثار اندیشمندان اسلامی و غیراسلامی به این موضوع اشاره
شده بود، اما در پژوهش حاضر، این موضوع محور کار قرارگرفته است.
تمدن چیست و به چه مواردی اصول و شاخصه گفته می شود؟
تمدن نبوي به چه معناست؟ تمدن نبوي چه جنبه هایی را در بر می گیرد و...
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر عدالت فراموش شود انقلاب شکست میخورد!
🎬 استاد متفکر #شهید_مطهری
🔸 این انقلاب آن وقت تداوم پیدا خواهد کرد که اولا مسیر عدالتخواهی را برای «همیشه» ادامه بدهد یعنی دولتهای آینده واقعا و عملا در مسیر «عدالت اسلامی» گام بردارند، برای پر کردن شکافهای طبقاتی اقدام کنند، تبعیضها را واقعا از میان ببرند
🔸 اگر عدالت فراموش شود انقلاب شکست میخورد چون اصلا ماهیت این انقلاب ماهیت عدالتخواهانه بوده است.
🆔 @ashora_karbala
🔰 همه محرومان باید خانه داشته باشند.
✍ #امام_خمینی (ره)
💢 ملت عزیز! برادران و خواهران دلیر و مبارز- ایّدهم الله تعالی؛ اینک به مرحله حساسی از دوران انقلاب اسلامی خود رسیدهایم. دوران سازندگی، دورانی که باید از ثمرات انقلابمان مردم محروم و ستمدیده ایران بهرهمند شوند؛ دورانی که باید شکوه نظام عدل اسلامی را لمس کنید؛ دورانی که همه باید دست به دست هم بدهیم تا ریشه فقر و استضعاف را برکنیم.
💢 در رژیم منفور پهلوی مسئله مسکن یکی از مصیبتبارترین مشکلات اجتماعی مردم ما بود. بسیاری از مردم در اسارت تهیه یک قطعه زمین و داشتن یک لانه بودند، و چه بسا تمام عمرشان را زیر بار بانکها و سودجویان و غارتگران به سر میبردند تا بتوانند پناهگاهی را برای خود و فرزندانشان دست و پا کنند. قشر عظیمی از مستضعفان جامعه هم بکلی از داشتن خانه محروم بودند و در زوایای بیغولهها و اتاقکهای تنگ و تاریک و خرابهها به سر میبردند؛ و چه بسا قسمت مهمی از درآمد ناچیزشان را بایستی برای اجاره آن بپردازند؛ و این میراث شوم برای ملت ما باقی مانده و اکنون جامعه ما با چنین مصیبتی دست به گریبان است.
💢 نظام اسلام چنین ظلم و تبعیضی را تحمل نخواهد کرد؛ و این از حداقل حقوق هر فرد است که باید مسکن داشته باشد.
💢 مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهی استفاده کنند. همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسی در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامی است که برای این مسئله مهم چارهای بیندیشد.
💢 و در هر محل از بین افراد صالح و مورد اعتماد، گروهی حد اقل مرکّب از سه نفر از مهندسان و کارشناسان شهر سازی و خانهسازی و یک نفر روحانی و یک نماینده دولت انتخاب شوند تا با صرفهجویی و دقت کامل خانههای ارزان قیمتی بسازند و در اختیار محرومان قرار بدهند، و در این طرح #به_هیچ_وجه پولی در برابر خرید زمین پرداخت نشود.
♻️ بازخوانی فرمان مهم حق مسکن امام خمینی و وعده دادن مسکن به همه محرومین به تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۵۸ روح الله الموسوی الخمینی
🆔 @ashora_karbala
🔰رعایت ادب در محضر خداوند، در همه حال...
✍علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🔹 استادم حکیم متأله آیة الله محمد حسن قاضی طباطبایی مشهور به الهی پیوسته، مرا به مراقبت خدا و نگاه داشتن ادب در پیشگاه او و محاسبه نفس، به خصوص بر مراقبه؛ بسیار توصیه می فرمود. "الهی! چگونه ما را مراقبت نباشد، که تو رقیبی، و چگونه ما را مُحاسب نَبوَد که تو حسیبی"
🔹 در وصیت رسول خدا(ص) به ابوذر آمده است: ای ابوذر! انسان از متقیان و پرهیزگاران نمی شود، جز آن که چون شریکی با نفس خود محاسبه کند. پس دریابد که از کجا خورده و از کجا آشامیده و از کجا پوشیده است؛ از حرام بوده است و یا از حلال؟
🔹 از سعادت مرد این است که محاسبه و مراقبه و سیاست نفس خویش را به واسطه توجه اش به این که خداوند بر او مطلع و شاهد است و لحظه ای از نظر او پنهان نبوده، از عالم او خارج نیست. از جمله آداب مراقبه این است که سالک بر اعمال ماه ها و روزها و بلکه ساعات مراقب باشد و حتی مواظب باشد لحظه ای از او به بطالت نگذرد. دایماً خود را در معرض نفحات انس و نسایم قدس قرار دهد؛ چنانکه پیامبر اکرم (ص) فرمود: "ان لربکم فی ایام دهرکم نفحات الا فتعر ضوا لها"
🔹 کلمه و روح خدا؛ عیسی (ع) فرموده است: نگویید علم در آسمان است و باید بالا رفت تا به آن دست یافت، و یا در قعر زمین است و باید پایین رفت تا بدان نایل شد؛ بلکه علم در قلوب شماست. در پیشگاه الهی، مؤدب به آداب روحانیان و متخلق به اخلاق صدیقان شوید، تا علم در قلوبتان ظاهر شود در حدی که شما را فرا بگیرد.
📚 سیمای اخلاق در آثار علامه آیت الله حسن زاده آملی ص ٢٧ و ٢٨
🆔 @ashora_karbala
🔰این درس است برای ما...
🔹 #امام_خامنه_ای
🔸 "مَا خُيِّرَ عَمَّارٌ بَيْنَ أَمْرَيْنِ إِلَّا اخْتَارَ
أَرْشَدَهُمَا"... عمار همیشه کار سخت تر را انجام می داد. بین دوکار خیر، کار سخت تر را انجام می داد.
🔸 این حدیث در صدد این است که یک ضابطه کلی به ما بدهد. ضابطه کلی این است که انسان در امور خیر سراغ کار سخت تر برود. در مواجهه با جبهه عظیمی از دشمن که با ابزارهای سخت و نرم در مواجهه با پرچم برافراشته اسلام قرار گرفته بعضی کارها آسان است و بعضی کارها سخت. ولی ما معمولا سراغ کارهای سهل می رویم. امروز حوزه های علمیه خصوصا حوزه علمیه قم وظایف سنگینی برعهده دارند که کارهای سختی هم هست. اینکه شاگردانی بپرورانیم کار خوبی است ولی کار آسانی است. من نمی گویم درس ندهند ولی از کارهای سخت نباید غفلت کرد.
🔸 امروز ابزار دشمن برای تغییر باورها چیست؟ ما برای جلوگیری از تغییر باورهای مردم چه باید بکنیم؟ انجام دادنِ آن هم نوشتن کتاب نیست؛ بنشینیم و کتابی درباره ولایت فقیه بنویسیم؛ اینها کار سهل است. کار سخت این است که راه دشمن را بشناسیم. راه نفوذ به او را بفهمیم. میلیونها دانشجو مشتاقند یک تعریف درست از اسلام بشنوند ببینیم چگونه می شود این را انجام داد. مَا خُيِّرَ عَمَّارٌ بَيْنَ أَمْرَيْنِ إِلَّا اخْتَارَ أَرْشَدَهُمَا ... این درس است برای ما...
♻️ بیانات مقام معظم رهبری؛ درس خارج؛ ٢٢ فروردین ٩۴
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰در مسیر تمدن نوین اسلامی
🎬 #امام_خامنه_ای
🔻 عرض من این است که جوانها باید شانهشان را زیر بار مسئولیّتهای دشوارِ کوچک و بزرگ بدهند؛ علاج مشکلات کشور این است. ما در گام دوّم انقلاب بایستی حرکت کشور را بر دوش جوانها قرار بدهیم همچنان که در گام اوّل در دورهی انقلاب هم هدایت را امام میکرد امّا حرکت را و موتور پیشرفت را جوانان روشن میکردند، حرکت را آنها به وجود میآوردند.
🆔 @ashora_karbala
5_1.mp3
9.46M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰 موضوع: "تمدن نوین اسلامی"
تبیین مبانی گفتمان تمدن نوین اسلامی/ رابطه حقیقت امامت و دین الهی و بررسی ثمرات آن
☑️ تعبیر مختلفی از رابطه امام و حقیقت بحث کرده است؛ از جمله آنها ارکان دین بودن یا حامل دین بودن است. حامل دین بودن یعنی حقیقت دین در وجود امام خلاصه می شود و مناسک و شریعت از فروع آن است. آن امانت الهی که خداوند متعال به آنها داده است هم به همین مسئله مرتبط است. روایات نشان می دهد که امر دین به ایشان تفویض شده است.
☑️ در برخی روایات دین اصلا به خود امام تفسیر شده است و همه اینها دال بر این مسئله است که دین صرف گزاره ها نیست بلکه طریق ارتباط به خداست که اصل این حلقه اتصال خود امام است و شریعت و مناسک و صفات اخلاقی حتی فروع آن محسوب می شوند.
☑️ آثار تدین به امام حق و در مقابل دین مداری بر محور امام باطل و جور و آثار آن از عدم قبولی اعمال بظاهر صلاح آن و شامل نشدن عفو الهی بر چنین کسانی و موت جاهلی و در محیط کفر و نفاق محشور شدن نیز ادامه تولی به امام جائر است.
5⃣ جلسه پنجم
⏰ مدت: ٧۰:٢۶ دقیقه
📶 حجم: ٩ مگابایت
🗓 جمع نخبگان استان البرز در تاریخ ٢۵ شهریور ٩۵
🆔 @ashora_karbala
مکتب و نظام اقتصادی اسلامی.PDF
8.68M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"مکتب و نظام اقتصادی اسلام"
✍مؤلف: مهدی هادویتهرانی
📘 «مکتب» در یک زمینه مجموعهی مبانی و اهداف در آن حوزه است. و مبانی همان امور مسلمی است که در یک حوزه از سوی دین ارائه و به عنوان بستر و زیر بنای نظام در آن زمینه تلقی شده است. «اهداف» غایاتی است که دین در هر زمینه برای انسان ترسیم کرده است. بنابراین، مکتب اقتصادی اسلام شامل مبانی اقتصادی اسلام و اهداف اقتصادی اسلام میباشد. اموری مانند مالیت و ارزش، آزادی فعالیت های اقتصادی و حدود آن، جایگاه دولت در اقتصاد و قواعد توزیع منابع طبیعی، ثروت و درآمد در زمره ی مبانی اقتصادی اسلام و عدالت اقتصادی، قدرت اقتصادی حکومت اسلامی، رشد، استقلال و خودکفائی، در عداد اهداف اقتصادی اسلام می باشند
📘 مولف کتاب بر آن است با عنایت به نظریه اندیشه مدوّن در اسلام، تصویری از مکتب و نظام اقتصادی اسلام عرضه کند .افزون بر آن، تفاوتها و تشابههای نظام اقتصادی اسلام را با سایر مکاتب و نظامهای اقتصادی به دست دهد. در اولین بخش کتاب، مفاهیمی از قبیل فلسفه اقتصادی، مکتب اقتصادی، و نظام اقتصادی تشریح میشود . در بخش دوم اهداف مکتب اقتصادی اسلام با این موضوعات تشریح میگردد: عدالت اقتصادی، قدرت اقتصادی و رشد اقتصادی و مباحثی از این دست. در بخش سوم مبانی مکتب اقتصادی اسلام بررسی میشود، "مالیت و ارزش"، "مالکیت" و "آزادی اقتصادی" از مباحث این بخش به شمار میآید .بخش چهارم به شرح و تبیین نهادهای اقتصادی نظام مانند نهادهای دولتی و غیر دولتی، نهادهای اجرایی و غیر اجرایی و رابطه این نهادها اختصاص دارد
🆔 @ashora_karbala
🔰 تلخترین امر ممکن برای یک رهبر
✍استادشهید #سید_محمد_باقر_صدر
🔹 یکی از تلخترین و دشوارترین چیزهایی که ممکن است یک رهبر یا یک پیشوا یا یک صاحب روش را آزار دهد، این است که با جماعتی به سر بَرد که با او همکنشی فکری ندارند و با اهداف او زندگی نمیکنند و با خط او پیش نمیروند. با مردمانی روبهرو شود که همه چیز خود را در راه آنان نثار میکند، اما آنها اصلاً احساس نمیکنند که همه اینها در راه آنان است. از این گذشته، به او و به نیت او و به انگیزههای او شک هم میکنند. این همان آزمون جانکاهی است که امام [علی علیهآلسلام] را که برترین درود و سلام بر ایشان باد، میآزُرد.
📚 امامان اهل بیت "علیهمالسلام" مرزبانان حریم اسلام، ص ۳۴۱
🆔 @ashora_karbala
🔰 امروز روز فریاد و فعالیت است.
🔸 #امام_خمینی (ره)
💢 امروز مطلب مهم است. از مهماتى است كه جان بايد پايش داد. همان مهمى است كه سيدالشهداء جانش را داد برايش، همان مهمى است كه پيغمبر اسلام بيست و سه سال زحمت برايش كشيد، همان مهمى است كه حضرت امير- سلام اللَّه عليه- هجده ماه با معاويه جنگ كرد در صورتى كه معاويه دعوى اسلام مىكرد ... براى اينكه يك سلطان جائر بود، براى اينكه يك دستگاه جائر بود، بايد به زمينش بزند. آنقدر از اصحاب بزرگوارش را به كشتن داد، آنقدر از آنها را هم كشت؛ براى چه؟ براى اينكه اقامه حق بكند، اقامه عدل بكند.
💢 امروز روزى نيست كه شما بنشينيد توى خانه تان و بگوييد كه تكليف من اين است كه بروم مثلًا فرض كن دكّان و برگردم، بروم مسجد و برگردم، بروم محراب و برگردم. امروز آن روز نيست. اگر آن روز بود، خوب من هم قم بودم و مشغول درسم بودم، مشغول بحثم بودم و مشغول استفاده از آقايان. امروز آن طور نيست آقا!.
💢ما بايد #اقامه_عدل بكنيم. عذر نيست كه ما قوه نداريم؛ اين ملت قوه ماست. اين ملتى بود كه با مشت جلوى تانك و توپ را گرفت؛ كشته هم داد. البته افتخار مىكنيم به آنها؛ رحمت مىفرستيم. ما هم كشته مىشويم ان شاء اللَّه؛ روز سكوت نيست، روز #فعاليت است. هركس در هر منصبى كه هست، در هر مقامى كه هست نبايد ساكت باشد. اين فريادى كه اينها مىزنند- این زنها و مردها_ اينها پشتوانه شما هستند «شَكَّرَاللَّهُ سَعْيَهُمْ». اگر اينها نبودند ما هيچ قدمى برنمى داشتيم؛ اينهايند كه ما را وادار مىكنند به قدم برداشتن.
💢 من از خداى تبارك و تعالى توفيق همه را خواهانم. و اميدوارم كه خداوند همه شما را سلامت بدارد، و ما را موفق كند به اينكه به شماها خدمت بكنيم و شما را موفق كند كه به خدا خدمت بكنيد.
♻️گوشه ای از سخنرانی تاریخی امام خمینی(ره) در مدرسهی علوی که تنها یک روز بعد از ورود ایشان به ایران ایراد شده است.
🆔 @ashora_karbala
🔰 راه فهم معارف و رسیدن به مقامات عالی...
✍ آیت الله سید رضا #بهاء_الدینی
💠 راه رسیدن به این مقامات عالی انسانی؛ که حدّ نهایت ندارد؛ در سایه بندگی است. انسات به میزانی که حرکتش الهی شود و خالص گردد، به خدا و اولیای او نزدیک می شود.
💠 همچنین اگر می خواهید موفق به درک و فهم کلمات انبیاء؛ کتاب خدا؛ کلمات نهج البلاغه و کلمات صحیفه سجادیه شوید؛ باید مزکّی شوید. اگر مزکیّ شدید درک می کنید. آنچه را متکلم اراده کرده است؛ معلوم نیست بفهمید؛ لکن مصادیق مفاهیم به اختلاف نفوس؛ مختلف است. قرآن می گوید" لا یَمَسُّه الّا المُطَهّرون" کتاب عزیز را غیر از انسان مطهر نمی تواند بفهمد. فهم حکیمانه می گوید: مراد از مطهر؛ مطهر از پلیدی هاست. مطهر از رذایل نفسانی و مطهر از شرک است. تا زمانی که انسان از این رذائل طهارت پیدا نکند و پاک نشود؛ با کتاب خدا آشنا نمی شود. درک فقهی می گوید: " لا یَمَسُّه الّا المُطَهّرون" یعنی تماس بدنی و اعضاء و جوارح؛ یعنی بی وضو نمی توان دست به قرآن بزنی. این هم مطهر است. طهارت از ارجاس تطهیر است.
💠 ما نیز یک وقتی دیدیم این علوم ظاهری ما را اشباع نمی کند؛ اینها صناعت است و با آن کار دل درست نمی شود. آن علمی که در ارتباط مستقیم با تقوای الهی است " و اتقوالله و یعلمکم الله" او را باید بدست آورد.
📚 دریای عرفان؛ ص ٢٨
🆔 @ashora_karbala
🔰وقتی كارهای ما بر ضدّ خودمان میشود
✍استاد #اصغر_طاهر_زاده
🔹 این یك قاعده است كه انسان به اندازه اى كه صحیح فكر كند، صحیح عمل میكند. بههمین جهت، آنهایى كه خیلى كار میكنند ولی کم فكر میكنند عملاً كارهایشان بر ضدّ اهدافی که دنبال میکنند، نتیجه میدهد، چون فکر نمیکنند چگونه در ابتدای کار، راهکارهای رسیدن به نتیجهی مطلوب را پیدا کنند.
🔹در حمامهاى قدیم، دلاّكهایى بودند كه سر افراد را مى تراشیدند، یكی از آنها وقتى تیغاش كُند میشد، به تیغ فشار میآورد تا با فشاری که به آن تیغ میآورد و با صرف نیروی بیشتر، سر طرف را بتراشد، درنتیجه پوست سر آن فرد بیچاره كنده مى شد. یكبار شخصى به آن دلاّك گفت: آقای محترم! یك تیغ نو بخر و سر مردم را درست بتراش! دلاّك گفت: چرا پول بدهم تیغ بخرم، نان میخرم و مى خورم تا زورم زیاد شود و بتوانم به تیغ نیروی بیشتر وارد کنم.
🔹در بعضی موارد مَثَل ما، مَثل آن دلاّك است؛ چون عقلمان به كارمان نمى رسد و سعی نمیکنیم به راههایی فکر کنیم که بهتر به نتیجه میرسیم، دائماً كار مى كنیم و در نتیجه دچار مشكلات بیشترى میشویم و باز براى رهایى از این مشكلات، بهجای اینكه ریشهی مشكلات را پیدا كنیم، باز بیشتر كار مى كنیم، آنوقت سراسر زندگیمان مى شود پریشانى و پراكندگى. شوماخر میگوید: "غفلت از خردمندى، تا بدان پایه رسیده كه ما همواره مى كوشیم كه یك بیمارى را با تشدید علّتهاى آن شفا دهیم"
📚 جوان و انتخاب بزرگ؛ ص ۱٩
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چالش اساسی انقلاب ما چیست؟
🎬 #امام_خامنه_ای
🔻چالش انقلاب ما دعوای دو حزب سیاسی با هم و یا دعوای زید وعمر نیست. این سهل اندیشی و سهل انگاری است.
✔ چالش اساسی انقلاب ما نظم نوین برای بشریت است.
🆔 @ashora_karbala
6_1.mp3
9.68M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰 موضوع: "تمدن نوین اسلامی"
تبیین مبانی گفتمان تمدن نوین اسلامی/ فلسفه تاریخ و قواعد حاکم بر سیر جریان حق و باطل و اختلاط آنها در این عالم
☑️ فلسفه تاریخ از مبانی اندیشه کلان و تمدن اسلامی است که نگاهی به قواعد کلیه تاریخ و بدء و ختم و قواعد سیر تاریخ عالم می اندازد و ثمرات متعددی بر این مسئله از جهت فرهنگی و هدایتی و برنامه ریزی بار خواهد شد.
☑️ در ادبیات دینی دو جریان اجتماعی و تاریخی حق و باطل بر محور اولیاء حق و باطل وجود دارد که از عوالم قبل شروع شده و در این عالم به یک اختلاط و مسائلی رسیده است و این جریان تجمیع اراده ها در عوالم بعدی هم سیر خود را خواهند داشت و البته تفکیک خواهد شد.
☑️ البته باید توجه داشت که حضور اراده ها در این جریان مشاع و سطح تاثیرگذاری آنها یکسان نبوده و بالاترین اراده ها از آن اولیاء الهی است که تصرفات تاریخی دارند لذا در تحلیل واقعه ای مثل عاشورا باید امام را تصرف تاریخ لحاظ کرد نه تصرفی در سطح سیاست دوره خودشان که این تحلیلی ناقص خواهد بود.
☑️ امداد خداوند به جریان باطل و اختلاط در این عالم بشکل دارایی آنها از ظاهر دنیا و تمدن پرجلوه مادی و نیز ابتلائات سنگین و سختی های جبهه مؤمنین خواهد بود و این دو امر بزرگ ترین شبهات علیه جریان حق و رهزن بسیاری شده است که معارف از این مسئله پرده برداری و حقیقت و راه کار برون رفت از آن را آشکار کرده است.
6⃣ جلسه ششم
⏰ مدت: ٧٢:۱۰ دقیقه
📶 حجم: ٩ مگابایت
🗓 در جمع نخبگان استان البرز
به تاریخ ٨ مهرماه ٩۵
🆔 @ashora_karbala
نظریه سیاسی اسلام.pdf
3.69M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"نظریه سیاسی اسلام"
✍مؤلف: استاد محمد تقی مصباح یزدی
📙 مقصود از فلسفه سياسى اسلام در اين مباحث، تبيين نظريه اسلام در باب حكومت و سياست است و از آنجا كه موضوعاتِ در اين زمينه بسيار گسترده است، ناچار بايد مباحثى گزينش شود كه بيشتر مورد نياز جامعه است. به اين منظور حضرت استاد مصباح يزدي بيشتر بحثهايى را مطرح ميكنند كه ناظر به شبهات و سؤالات روز جامعه است.
📖 لذا مباحث اصلى كتاب از اين قرارند: آيا دين، در زمينه سياست و حكومت نيز ديدگاه و نظريه خاصى دارد؟ آيا نظريه سياسى اسلام، تأسيسى است و اسلام حرف تازهاى در سياست و حكومت دارد، يا امضايى است، و يكى از اشكال حكومت و سياست بشرى را به رسميت ميشناسد؟ ماهيت حكومت اسلامى چيست؟ آيا از نوع تئوكراسى (حكومت خدايى، آنچنانكه در مسيحيت مطرح است)، ديكتاتورى، يا دموكراتيك است، يا ماهيت ديگرى دارد؟ اركان حكومت اسلامى كداماند؟ شكل حكومت اسلامى چگونه است؟ نقش مردم در حكومت اسلامى چيست؟ مباحث تاريخى در باب حكومت اسلامى؛ سير تشكيل حكومت اسلامى در طول تاريخ و...
📙 با توجه به اهميت کتاب مزبور، هر دو مجلد آن با عنوان «النظريه السياسيه فيالاسلام» توسط آقاي خليل عصامي الجليحاوي به زبان عربي و همچنین با عنوان «Islamic Political Theory» توسط منصور لیمبا به زبان انگلیسی ترجمه و به همت مجمع جهانی اهلبیت (ع) چاپ شده است.
📙 و تا حد ممکن سعی بر این بوده که در این کتاب با مراعات زبان محاوره و گفتگوی عمومی و پرهیز از اصطلاحات آکادمیک؛ زمینه برای برای استفاده بیشتر عموم جامعه فراهم گردد.
🆔 @ashora_karbala
🔰اولویت با کدام است؟ نجات از مرگ یا رفع شبهه؟
✍ استاد آیت الله #مصباح_یزدی
🔶 شخصي نزد امام حسن عسکري(عليه السلام) آمد و گفت: اي آقاي ما، اگر يکي از برادران شيعه ما در دست کفار اسير شده، جانش در خطر باشد؛ از سويي ديگر شخصي از شيعيان گرفتار يک فرد بدانديش و گمراه شده که البته نميخواهد او را بکشد، ولي شبهههايي القا ميکند که ايمانش ضعيف شود، نجات دادن کدام يک ارزش بيشتري دارد؟ گرچه شايد براي رهايي شخص اول خود به خطر افتاده، کشته شوم، رهايي شخص دوم تنها نيازمند فرصت و نيرويي است که نگذارم عقيدهاش دگرگون و ايمانش زايل شود، با آنکه خودش سالم و حتي به دور از زيان مالي و جاني است. امام در پاسخ فرمودند: آيا ميداني اين دو قلمرو چقدر با هم تفاوت دارند؟ آن مرد گفت: آمدهام از شما بپرسم در ميان اين دو راه تکليفم چيست.
🔶 امام(عليه السلام) فرمودند: در کنار دريايي ايستادهاي، گنجشکي در دريا افتاده و در حال غرق شدن است؛ در کنارش هم مؤمني شريف و ارزشمند در آب غوطه ميخورد و هر لحظه امکان دارد در آب غرق شود. بايد کدام را نجات دهي؟ ثواب کدام بيشتر و نجات کدام مقدم است؟ اگر آن پرنده را برهاني، آن ديگري که انساني شريف است خفه ميشود. مرد پاسخ داد: بسيار روشن است. البته بايد آن شخص را نجات دهم؛ زيرا آن پرنده در برابر چنين انساني ارزشي اندک دارد. امام فرمودند: به همان اندازه که نجات آن مؤمن بر نجات آن پرنده کوچک برتري دارد، حفظ ايمان يک انسان از امواج شبههها بر نجات مسلماني که تنها از نظر بدني و جاني در دست کفار اسير است و هر لحظه امکان دارد کشته شود، برتري دارد.
🔶 حضرت نفرمودند چون امام هستم و چنين ميگويم، بايد تعبداً و بدون چون و چرا بپذيري، بلکه با استدلال، ذکر مثال و مقايسه کاري کردند که آن شخص با فکر و خرد خود اهميت موضوع را درک کند.
📚 آفتاب مطهر؛ فصلششم: سدي در برابر سيل تحريفات و شبهات ص ۱٣۴ و ۱٣۵
🆔 @ashora_karbala